Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-08, 05:10   #391
ita83
Wtajemniczenie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Drugieee nie moze nam siw osbic...

Cynamonowa co u was kochana????dawno nie pisalas

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-11-08, 05:16   #392
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Hej Dziewczyny.

My bylismy na szczepieniach. Boze jak moj pimpus plakal
Uspokoilam go cycusiem i zasnal w foteliku w samochodzie. Potem spal ze 3h ponad. Wstal i sie strasznie rozplakal. Obkupczyl sie po uszy. Ledwo go nakarmilam. Wlaczyl znow syrene. Dalam mu syropek przeciwbolowy i ululalam na rekach spal tak z godzine, a mi rece uschly. Potem polozylam go na lozku i spal, wstal na cyca i dalej spi. Mam nadzieje, ze nie bedzie mi marudzil w nocy. Strasznie mi go szkoda, tak bardzo pozniej sie zanosil przez sen

Moj synus wazy 7700
Nie wiem ile mierzy bo akurat maly sie rozplakal wtedy i nie zapamietalam.
Glowki obw.tez nie pamietam myslami bylam gdzie indziej tzn.ciagle myslalam o tych szczepionkach.
Maly ma troszke zdeformowana glowke i musi spac na boczku. Glowa idzie mu na prawo wiec musze go na lewo przekrecac, ale to nic powaznego. Ma tez na potylicy takiego naczyniaka czy cos, ale to mu zginie.
Jak mu glowka ta sie nie uformuje to bedzie mial taki specjalny kask, ale to dopiero za 2mce.

Diete moge rozszerzyc jak maly skonczy 5mcy i nie musze podawac mannej moge ryzowa lub owsiana.

Dzieki Karo za wyjasnienia

Co do laktatorow to zastanawiam sie miedzy recznym z TT , a eletrycznym z NUK albo Evenflo.
Nie wiem jeszcze, ale mega mnie ten TT kusi. Tesciowa mowila zebym se kupila elektr jaki chce a ona mi zaplaci, ale nie wiem czy skorzystac.

To chyba tyle co u mnie. Lece bo maly guga wiec mam pozamiatane bo jest 22:20

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 05:32   #393
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Na 7:00 mamy neurologa. Bardzo proszę o kciuki, bo to ważna wizyta dla nas

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
Kciuuuuki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 05:56   #394
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

Kciuki!!!

U nas pierwsze

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 06:41   #395
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

U mnie pobudka.
Ale noc zaliczam do udanych 3 pobudki w sumie.

Dzień dobry

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

a ja zapomniałam Wam wzcoraj napisać, że moja mała przytyła w ostatnich 2 tygodniach 420 gram!!! i waży teraz 6380kg

i sobie myślę, że ona nigdy wcześniej tak dużo w 2 tygodnie nie przytyła. może ona rośnie i ją kości bolą i dlatego tak się wije w nocy
ktoś słyszał takie teorię??

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 06:42   #396
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Ewe- patolovia to by byla wtedy gdybys nie tylko przechodzila kolo nich
na razie przechodze, bo duzo jezdze w ciagu dnia
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
a u mnie sa takie zabawki moze dlatego ze jedyne tesco w obrebie 50 km nie ma ich duzo, ale na te chwile mi wystarczy
no u mnie market na markecie i jeden hipermarket- ale chyba nici z zakupow.....

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Eve zazdroszczę tej skrzynki piwa, jak bym miała to u mnie byłaby patologia aaaaa no i Aleks śliczności
chcialam ci tylko przypomniec, ze masz do mnie calkiem blisko wiec zapraszam

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
marchewka smakowała??
i przesliczny Aleks,oczy ma świetne!
smakowala, wczoraj byl drugi dzien, a dzis trzeci - wykonczymy sloiczek i jutro "jedziemy" z marchewka

Witam sie i ........... znikam, Aleks wola

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 06:44   #397
AgaPlast
Zadomowienie

Witamy sie
Noc koszmar miałam wrazenie ze mała wcale nie spała. O 23 wyladowała u nas w łózku i cała noc sie kreciła. O 4 tradycyjnie juz spac nie dawała to ja ja na przewijak co by pieluszka była sucha a ta tak sie rozgadała i smiała ze myslałam ze padne
Teraz lezy w łóżeczku pod karuzelka i licze ze kimnie na swoje 15 min. co spokojnie kawe wypije
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-08, 06:51   #398
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

kejt
pierwsze i idziecie spać jeszcze?
czy już pobudka??)
bo jestem zakłopotana))

agrafka

trzymam kciuki!
i pamiętaj, że lekarze zwykle przesadzają więc spokojnie z diagnozą, ale wierzę, że bedzie bezproblemowo

samanta
szkoda, ze po szczepionce miałaś problemy z uspokojeniem, ale powiem Ci, ze chyba z każdą kolejna porcją szczepień jest lepiej)
Waga Twojego małego mnie rozbroiła, moja 15 tygodni- 6380kg i ja marudze ze mi ciezko))
a co do kasku to moze nie bedzie konieczy jak sie go uda klasc na ta jedna strone i samoczynnie sie główka odkształci ładnie

evee

gratuluje marchewki, teraz to otworzyła się paleta smaków)

agaplast
oj współczuję tego wiercenia i nie spania.
moja tez lezy pod karuzela a ja na szybko nadrabiam i odpisuje bo w nocy za bardzo nie mam jak)

ita

gratuluje w miare znosniej nocki
moze sie powoli unormuje teraz co??

skylie
oh ten powrot do pracy spedza mi sen z powiek.
a nianię chcesz całkowicie obcą? czy kogoś znajomego?
a ja słyszałam, że czasami sa takie kobietki co u siebie w domu maja po 2 dzieci, takie starsze panie na emeryturze co chcą dorobić, jakieś znajome itp.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 06:58   #399
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzień dobry
Wyspalam się. Pierwsze karmienie zrobił TZ o 2 i nie wiem czemu Maja tak się darła że pewnie sąsiadów obudziła. A przecież jak na nią to przerwę w jedzeniu miała normalną cyli 6 godz. A i tak nie zjadla wszystkiego
Kolejne karmienie juz moje czyli o 7
Przewinelam ja i teraz leży sobie w łóżeczku i gada jak najęta. A ja obok z kawką i śniadaniem. Trzeba TZ budzić

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Nie mogę przestać się patrzeć na to moje dziecko. Jest takim radosnym maluchem włączyłam jej karuzelke i radość wielka

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 07:13   #400
magdalennne
Wtajemniczenie

2 strony mi zostały, ale dzieć nie da przeczytać. Więc tak na szybko.

Buźkę mamy prawie całkiem ładną kolor ładny, tylko skóra wysuszona i się łuszczy. Ale jest nadzieja DO dermatologa prywatnie się nie dostaliśmy wczoraj. Tzn. pewnie byśmy się dostali, gdybyśmy czekali, ale było tyle ludzi, że ze 3-4 godziny nie nasze. Więc odpuściliśmy i pojechaliśmy obczaić zabawki w tesco

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
magdalenne: oby z twarzy wysypka zaczęła schodzić. Lipa że trzeba będzie czekać, ale co zrobić. Idźcie. Kochana Ty karmisz mieszanie czy mi się coś pomieszało? i smoka dajesz?
Tak mieszanie. A smoka nie daję, bo nie chce.

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Jakie zabawki planujecie kupić jutro w Tesco?
Ja się przymierzam do śpiewającej piłki i pełzaka. Ale rodzice się zaoferowali, że coś mu kupią, tylko mamy powiedzieć co, żeby kupili coś co mi się podoba

Cytat:
tak jest w hipermarketach, natomiast w supermarketach placi sie przy kasie 50%
czytałam regulamin - jestem perfekcyjnie przygotowana na akcję nie zagniesz mnie
Kurde ciekawe czy u mnie tak to działa. Bo tych małych jest ogrom.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 07:16   #401
tysia222
Raczkowanie

witamy się z rana

Dziś tak dla odmiany wstaliśmy o 7 a nie o 6 jak zwykle wiec jest super za to nocka z wiercenien dziś jestem mega podekscytowana bo jade odwiedzić kolezankę, która tez urodziła niedawno a M. zostaje z tatą

Domcia- fajnie, że nocka lepsza
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-08, 07:26   #402
mela1234
Zakorzenienie

Witam
U nas 3 karmienia. Nie miałam siły w nocy pisać.
Jesteśmy po śniadanku, bo Małgoś przyszła o 7, że głodna jest i prosi o śniadanie bo sama nie umie chyba ją nauczę to dłużej pośpię

Samantha z tym kaskiem się nie stresuj i nie nastawiaj. Mój bratanek ma obecnie 8 mcy, i też ostatnio pani powiedziała, ze ma zdeformowaną główkę i może nosić kask, ale... to tylko przez wzgląd estetyczny. Szczerze mówiąc jak urosną mu włosy to deformacji nie będzie widać. Jeżeli chodzi o kwestię zdrowotną to deformacja nie ma na tą sferę wpływu. Ten kask takie dziecko musi nosić 23h na dobę!!!!!!! Więc mój brat stwierdził, że nie ma sensu. Jeszcze kasę by znalazł (ok 6000 zł u nas), ale męczyłby się mały. Póki możesz to kładź na lewą stronę, może zmniejszy się deformacja, albo zaniknie, ale jeżeli chodzi o kwestię zdrowotną nie ma ona na nią wpływu. Tak ci to chciałam napisać, żebyś wiedziała.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 07:30   #403
AgaPlast
Zadomowienie

Kawa wypita i de sie ogarnac bo dziec jeszcze drzemie widze wiekszosc po ciezkich nockach. A to wstawanie o 4 rano od miesiaca to mnie najbardziej dobija i nic nie daje zmiana godz. wieczornego kładzenia wrecz przeciwnie było gorzej bo cała nocka zarwana
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 07:31   #404
fiazo
Zakorzenienie

Dzień dobry
dziś znowu "ta lepsza" noc, pierwsza pobudka była po 2 potem chwilę po 5 i ostatnia już 7, jak tak dalej będzie w kolejnych dniach to znaczy że mi dziecko dorasta i dzoan będziesz mogła mieć nadzieje na lepsze

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 07:33   #405
karolajn1987
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
U nas 3 pobudki wiec w miarę ok
Tz mnie wkurzyl, bo zapytalam czy nie moglby wstawać pol h wcześniej zeby z nami trochę pobyć.
A on, ze musi być wyspany, bo w pracy na pełnych obrotach musi byc a ja to sie jeszcze snuje po domu wiec nie potrzebuje duzo spac. Nosz kur. W statki se gram z dzieckiem

Sam- ale waga! !

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-11-08, 07:49   #406
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ja wracam do pracy 30 grudnia Niestety, ale nie mam możliwości siedzieć dłużej. Znaczy się praktycznie mogę, ale jak wrócę po półrocznym to możliwe, że dadzą mi cały etat, a jak nie to po powrocie mogę tylko chwilę popracować i szukać czegoś nowego.

A teraz uciekam na książkę. Dobrej nocki, spania do 7 tak jak my z Lilą
współczuje
ja nie wiem kiedy wracam i czy będę miała gdzie urlop wzięłam na rok, ale jak będzie okazja powrotu do pracy to skróce

Cytat:
Napisane przez sylwia1986sz Pokaż wiadomość
Bardzo prawdopodobne, podajemy Sab od 4 tygodni, ale sama nie wiem czy pomaga... Cóż muszę przetrwać Oczkami to tak wodzi za mną, wszystko ją interesi co się dzieje dookoła, ale zabawki nie może faktycznie ma jeszcze czas
ja mam już trzecie kropelki z kolei i chyba te pomagają co teraz bo jakby mniej już go brzuszek boli, mieliśmy: colinox, bobotic, teraz espumisan
także metodą prób i błędów trzeba dojść

Cytat:
U nas pierwsze karmienie 22:30 teraz drugie (2:00) i mam nadzieję, że Mały będzie spał. Na 7; 00 mamy neurologa. Trzymajcie kciuki!

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny.

My bylismy na szczepieniach. Boze jak moj pimpus plakal
Uspokoilam go cycusiem i zasnal w foteliku w samochodzie. Potem spal ze 3h ponad. Wstal i sie strasznie rozplakal. Obkupczyl sie po uszy. Ledwo go nakarmilam. Wlaczyl znow syrene. Dalam mu syropek przeciwbolowy i ululalam na rekach spal tak z godzine, a mi rece uschly. Potem polozylam go na lozku i spal, wstal na cyca i dalej spi. Mam nadzieje, ze nie bedzie mi marudzil w nocy. Strasznie mi go szkoda, tak bardzo pozniej sie zanosil przez sen

Moj synus wazy 7700
Nie wiem ile mierzy bo akurat maly sie rozplakal wtedy i nie zapamietalam.
Glowki obw.tez nie pamietam myslami bylam gdzie indziej tzn.ciagle myslalam o tych szczepionkach.
Maly ma troszke zdeformowana glowke i musi spac na boczku. Glowa idzie mu na prawo wiec musze go na lewo przekrecac, ale to nic powaznego. Ma tez na potylicy takiego naczyniaka czy cos, ale to mu zginie.
Jak mu glowka ta sie nie uformuje to bedzie mial taki specjalny kask, ale to dopiero za 2mce.

Diete moge rozszerzyc jak maly skonczy 5mcy i nie musze podawac mannej moge ryzowa lub owsiana.

Dzieki Karo za wyjasnienia

Co do laktatorow to zastanawiam sie miedzy recznym z TT , a eletrycznym z NUK albo Evenflo.
Nie wiem jeszcze, ale mega mnie ten TT kusi. Tesciowa mowila zebym se kupila elektr jaki chce a ona mi zaplaci, ale nie wiem czy skorzystac.

To chyba tyle co u mnie. Lece bo maly guga wiec mam pozamiatane bo jest 22:20

za wagę
jak teściowa chce się wykosztować to korzystaj, tylko żeby jej słowa nie były na wiatr puszczone

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
U mnie pobudka.
Ale noc zaliczam do udanych 3 pobudki w sumie.

Dzień dobry

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

a ja zapomniałam Wam wzcoraj napisać, że moja mała przytyła w ostatnich 2 tygodniach 420 gram!!! i waży teraz 6380kg

i sobie myślę, że ona nigdy wcześniej tak dużo w 2 tygodnie nie przytyła. może ona rośnie i ją kości bolą i dlatego tak się wije w nocy
ktoś słyszał takie teorię??
za noc i za wagę

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
na razie przechodze, bo duzo jezdze w ciagu dnia
no u mnie market na markecie i jeden hipermarket- ale chyba nici z zakupow.....

chcialam ci tylko przypomniec, ze masz do mnie calkiem blisko wiec zapraszam

smakowala, wczoraj byl drugi dzien, a dzis trzeci - wykonczymy sloiczek i jutro "jedziemy" z marchewka

Witam sie i ........... znikam, Aleks wola
a czemu nici z zakupów

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
U nas 3 pobudki wiec w miarę ok
Tz mnie wkurzyl, bo zapytalam czy nie moglby wstawać pol h wcześniej zeby z nami trochę pobyć.
A on, ze musi być wyspany, bo w pracy na pełnych obrotach musi byc a ja to sie jeszcze snuje po domu wiec nie potrzebuje duzo spac. Nosz kur. W statki se gram z dzieckiem

Sam- ale waga! !

Wysłane z mojego GT-I9300
oooo jak ja Cie rozumiem
wczoraj mi tż robił aluzję, że dziecko tylko u mnie się uspokaja
mówię mu np daj mu pić, przynoszę butelkę i idę, a ten że u niego nie chce pić, że u niego płacze itp
no to ja że trzeba być z dzieckiem jak się wraca z pracy, a nie w kompie i dziecko ojca nie widzi, to ten dalej swoje
przyszedł wieczór i zmusiłam go żeby kąpał bo ostatnio tez się obraził, że u niego bardziej krzyczy a u mnie spokojny w kąpieli gdzie wcale to prawdą nie jest

Synek
Stary 2013-11-08, 07:53   #407
Samantha7
Zakorzenienie

Moj maly dopiero zasnal znow. Jest prawie 2 w nocy. Ja ledwo zyje. Nawet sie nie myje nie mam sily. Mam ochote zwymiotowac tak mi glowa boli.
Ide spac poprostu tak jak stoje w opakowaniu.

Milego dnia

Stary 2013-11-08, 07:58   #408
czarownica1
Zakorzenienie

SAMANTHA cos mi sie wydaje ze i Antek ma juz tyle na liczniku
jutro sie okaze
no ale co się dziwić jak ojciec ponad 100 kg żywej wagi i 186 cm wzrostu, moglam sobie wziąć kurdupla to bym miała filigranowe dziecko

Antek jeszcze pospał 30 min, sam zasnął przy mnie ale ja już nie mogłam, wstałam ogarnęłam siebie, zaplanowałam prace na dziś, wstawiłam pranie. Teraz po karmieniu Prezes kłoci się z kocykiem i opindala zwierzaki na karuzelce, że tak wysoko są moze zasnie.
Kombinuje co dziś założyć na grzbiet bo pada znowu. Może kurtke Tż tę co na ryby zabiera. Do tego zielone kalosze i hejaaaa berety straszyć i bulwersować

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Moj maly dopiero zasnal znow. Jest prawie 2 w nocy. Ja ledwo zyje. Nawet sie nie myje nie mam sily. Mam ochote zwymiotowac tak mi glowa boli.
Ide spac poprostu tak jak stoje w opakowaniu.

Milego dnia

spij spokojnie
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 08:05   #409
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
U nas 3 karmienia. Nie miałam siły w nocy pisać.
Jesteśmy po śniadanku, bo Małgoś przyszła o 7, że głodna jest i prosi o śniadanie bo sama nie umie chyba ją nauczę to dłużej pośpię

Samantha z tym kaskiem się nie stresuj i nie nastawiaj. Mój bratanek ma obecnie 8 mcy, i też ostatnio pani powiedziała, ze ma zdeformowaną główkę i może nosić kask, ale... to tylko przez wzgląd estetyczny. Szczerze mówiąc jak urosną mu włosy to deformacji nie będzie widać. Jeżeli chodzi o kwestię zdrowotną to deformacja nie ma na tą sferę wpływu. Ten kask takie dziecko musi nosić 23h na dobę!!!!!!! Więc mój brat stwierdził, że nie ma sensu. Jeszcze kasę by znalazł (ok 6000 zł u nas), ale męczyłby się mały. Póki możesz to kładź na lewą stronę, może zmniejszy się deformacja, albo zaniknie, ale jeżeli chodzi o kwestię zdrowotną nie ma ona na nią wpływu. Tak ci to chciałam napisać, żebyś wiedziała.
Dzieki

U nas to jest w stopniu srednim. Ona mowila, ze on jest za maly zeby postawic sluszna diagnoze. Ja bede sie starac go klasc na boki tylko nie wiem czy jak bede non stop na lewo to czy sie na prawo cos nie odksztalci
No bo nie widze mego syna w tym kasku jemu czapka przeszkadza, a co dopiero taki chelm :/

Chyba mam jeszcze traume po tej szczepionce. Przezylam to bardziej niz moj syn chyba. Ale jak ta pielegniarka go zlapala za nozki za udka i go do siebie przyciagnela to mialam ochote jej walnac. Zrobilam tylko mine bo doznalam szoku.
Najgorzej ze zapomnialam o tym pani doktor powiedziec, a ona super babka.

No i powiem ze trzeba sciagac skorke z siuraczka bo ona mowila ze pod skorka zbieraja sie kropelki moczu i zarazki i ze na przyszlosc bedzie stowi latwiej trzeba teraz zapobiec ewentualnej stulejce , ktora konczy sie operacje.
No to nie sa zarty. Jak sie wyspie to napisze Wam cos w klubie a teraz naprawde spadam spac .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-08, 08:07   #410
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
ONA my też mówimy precz marchewce

TARI ale jak coś to wiesz, że Młody jest w dobrych rękach czasem tak jest. Praca też jest ważna.

MAGOLINA oby szybko wrócił dobry humor

U nas pierwsze karmienie 22:30 teraz drugie (2:00) i mam nadzieję, że Mały będzie spał. Na 7; 00 mamy neurologa. Trzymajcie kciuki!
mocno zacisniete

LACHRYMA- jak sasiedzi?

My slasnie wstalysmy. I tylko dlatego ze nas chlopaki obudzili szykujac sie do przedszkola

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 08:08   #411
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

fiazo z kasa krucho Z mojej wyplaty juz prawie nic nie zostalo.TZ dopiero dostanie 14 wyplate, przelew idzie okolo 4 dni na moje konto, a tu trzeba zakupy biezace zrobic, czyli jedzonko. Przyjechal, wzial kase, ale niewiele mial, a tu i samochod musial i ten kurs pochlonal kase i jeszcze chce pare rzeczy kupic tam do Niemiec.

Agrafka jak wizyta u neruologa?

samantha jaka waga kawal chlopa masz w domu.

A ja wczoraj kupilam nowe smoczki do TT takie X i dodaje wiecej kleiku do mleka i pierwsza noc super - 2 pobudki, a nie 3. Zjadl o 23 i 3.30 a obudzil sie po 7 a zjadl dopiero o 8.30, bo moj po przebudzeniu nie chce jesc mleka - na pocztaku probowalam dawac butle, jak sie wybudzl z nocy, ale zawsze ladowala w zlewie, bo okolo 1-1,5 h nie chcial jesc po przebudzeniu. Marysia tez tak miala, ze nie jadla zaraz jak wstala i do tej pory jej zostalo.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-11-08, 08:10   #412
magdalennne
Wtajemniczenie

Dziecko padło jeszcze to przeczytałam

Cytat:

A tak w ogóle to wczoraj rozpoczęliśmy testowanie pieluch wielorazowych. I takie moje refleksje:
1. Są znacznie przyjemniejsze w dotyku niż papmki.
2. Są ogromne w porównaniu z pampkami - ciężko mi spodnie wcisnąć na dupkę Kamila.
3. Wiem, że mam za mało wkładów już (ale jak dam 2 to będzie jeszcze większa ta pielucha), ale cieknie nam od góry. Wkład nie jest przemoczony, a bodziaki i spodnie mokre w pasie. Nie wiem o co kaman.
4. Pierwsza pielucha jaką założyłam została potraktowana z grubej rury wielkim kupczakiem i średnio chciało mi się to z niej sprać. Od razu zapierałam mydełkiem odplamiającym.

Ale nie poddaję się, bo chciałabym z nich korzystać
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 08:10   #413
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

idzia hop hop, gdzies ty i mow co kupilas?

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-11-08, 08:18   #414
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
idzia hop hop, gdzies ty i mow co kupilas?
wez porazka na calej linii, ludzie rzucili sie na zabawki, a przy kasie okazalo sie ze system jest zwalony i nie odejmuje 50% i nie ma mozliwosci dostac bonu no bo to supermarket ... zostawilam to wszystko i poszlam bo mama mogla z malym byc tylko do 8:30, no porazka

W poprzednich latach nie bylo takiej lipy, wybiore sie po poludniu, jak cos kupie to ok jak nie to nie. Od dzis koncze na dobre z zakupami w tesco, wnerwili mnie ze ho ho.

A ty jak?
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 08:20   #415
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
wez porazka na calej linii, ludzie rzucili sie na zabawki, a przy kasie okazalo sie ze system jest zwalony i nie odejmuje 50% i nie ma mozliwosci dostac bonu no bo to supermarket ... zostawilam to wszystko i poszlam bo mama mogla z malym byc tylko do 8:30, no porazka

W poprzednich latach nie bylo takiej lipy, wybiore sie po poludniu, jak cos kupie to ok jak nie to nie. Od dzis koncze na dobre z zakupami w tesco, wnerwili mnie ze ho ho.

A ty jak?
nie bylam i nie pojade, podliczylam co musze kupic za resztke mojej wyplaty i .......... nie starczy mi na zabawki

licze ze tak jak w zeszlym roku przed samym Mikolajem beda jakies mega promocje i wtedy sie rzuce.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-11-08, 08:21   #416
Agrafka86
Wtajemniczenie

Jesteśmy po neurologu.
Dostaliśmy skierowanie na rehabilitację. Ogólnie wszystko jest ok. Tylko Michał strasznie daje głowę do tyłu, ale nie tak bardzo jak na poprzedniej wizycie. Powiedziała, że to będzie zapobiegawczo. Mam się nie martwić. I mówiła, że skoro ja noszę dziecko poprawnie to ktoś w domu nosi go źle.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 08:23   #417
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
nie bylam i nie pojade, podliczylam co musze kupic za resztke mojej wyplaty i .......... nie starczy mi na zabawki

licze ze tak jak w zeszlym roku przed samym Mikolajem beda jakies mega promocje i wtedy sie rzuce.
ja to się już zraziłam, jeszcze jedno podejscie dzis zrobie

A tej nocy za 50% jak bylo co roku już nie będzie

Cytat:
Jesteśmy po neurologu.
Dostaliśmy skierowanie na rehabilitację. Ogólnie wszystko jest ok. Tylko Michał strasznie daje głowę do tyłu, ale nie tak bardzo jak na poprzedniej wizycie. Powiedziała, że to będzie zapobiegawczo. Mam się nie martwić. I mówiła, że skoro ja noszę dziecko poprawnie to ktoś w domu nosi go źle.

napisz cos wiecej, moj mały tez czasami daje glowe do tylu, ale mi sie wydaje ze on wtedy sie odgina i oglada sobie co tam jest, bo nie robi tego czesto ... ale mnie zmartwilac

A jaki jest ten sposób noszenia, moze i ja będę sowjego tak nosiła
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-08, 08:25   #418
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
fiazo z kasa krucho Z mojej wyplaty juz prawie nic nie zostalo.TZ dopiero dostanie 14 wyplate, przelew idzie okolo 4 dni na moje konto, a tu trzeba zakupy biezace zrobic, czyli jedzonko. Przyjechal, wzial kase, ale niewiele mial, a tu i samochod musial i ten kurs pochlonal kase i jeszcze chce pare rzeczy kupic tam do Niemiec.

Agrafka jak wizyta u neruologa?

samantha jaka waga kawal chlopa masz w domu.

A ja wczoraj kupilam nowe smoczki do TT takie X i dodaje wiecej kleiku do mleka i pierwsza noc super - 2 pobudki, a nie 3. Zjadl o 23 i 3.30 a obudzil sie po 7 a zjadl dopiero o 8.30, bo moj po przebudzeniu nie chce jesc mleka - na pocztaku probowalam dawac butle, jak sie wybudzl z nocy, ale zawsze ladowala w zlewie, bo okolo 1-1,5 h nie chcial jesc po przebudzeniu. Marysia tez tak miala, ze nie jadla zaraz jak wstala i do tej pory jej zostalo.
szkoda, a tak chciałaś
kurcze już prawie wszyscy dają kaszki czy marchewki, a ja jeszcze nic swemu nie podawałam
dziś 17tyg mam mój, jeszcze nawet nie myślę co mu podać jako pierwsze, a chyba czas najwyższy

Synek
Stary 2013-11-08, 08:28   #419
katarzynkajg
Zadomowienie

Witamy się tzn ja się witam bo Szymek po 2 godzinnej walce , płaczu i marudzeniu padł na drzemkę, nie wyspał się chyba i odkąd otworzył oczy to był tak marudny że myślałam że wystawie go za okno.
Nocka ok 2 karmienia z czego jedno Tż zrobił, Szymcio niespokojnie coś śpi wierci się kręci , wypada mu smok to się budzi a zawsze spał bez smoka.
Rano walka o to by zjadł i wcisnełam mu w przeciągu 2 godzin tylko 90 ml, nie wiem czemu nie chce jeść, osiwieje za niedługo

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Z nowości u nas - dziś Kuba miał obcinane włosy
Z tyłu miał tak długie jak dziewczynka, a z przodu leciały mu do oczek.
Tym samym nagrabiłam sobie pewnie u wszystkich ciotek i babci
Jak śmiałaś mu opitolić włoski
Cytat:
Na 7; 00 mamy neurologa. Trzymajcie kciuki!

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
2 strony mi zostały, ale dzieć nie da przeczytać. Więc tak na szybko.

Buźkę mamy prawie całkiem ładną kolor ładny, tylko skóra wysuszona i się łuszczy. Ale jest nadzieja DO dermatologa prywatnie się nie dostaliśmy wczoraj. Tzn. pewnie byśmy się dostali, gdybyśmy czekali, ale było tyle ludzi, że ze 3-4 godziny nie nasze. Więc odpuściliśmy i pojechaliśmy obczaić zabawki w tesco
Super że jest poprawa

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku

Edytowane przez katarzynkajg
Czas edycji: 2013-11-08 o 08:38
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 08:32   #420
isale
Raczkowanie

Hej Kobietki

Jestem położną, piszę pracę magisterską na temat standardu opieki okołoporodowej i w związku z tym mam do Was gorącą prośbę o wypełnienie ankiety: moje-ankiety. pl/respond-52330.html (przy wklejaniu adresu trzeba usunąć spację przed "pl", inaczej nie umiałam wkleić adresu)

Będę bardzo bardzo wdzięczna za pomoc
isale jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości