![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Studia w Anglii 2014/15
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;46160762]Ojej, no to trzymam kciuki mocno
![]() Uffff, mogę przestać się stresować ![]() Listening: 7.5 Reading: 7.5 Writing: 7.0 Speaking: 7.0 Overall: 7.5 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Raczkowanie
|
![]() |
#394 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Macie jakieś dobre przykładowe testy albo zadania z IELTS? W Internecie tego jak na lekarstwo. Mam książki i z nich robie te testy, ale może jest jakaś strona, gdzie są udostępnione te prawdziwe sample IELTS? Żeby chociaż wiedzieć, czego można się spodziewać. Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2014-04-25 o 23:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Raczkowanie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;46176358]Cudnie, moje gratulacje!!!
![]() Macie jakieś dobre przykładowe testy albo zadania z IELTS? W Internecie tego jak na lekarstwo. Mam książki i z nich robie te testy, ale może jest jakaś strona, gdzie są udostępnione te prawdziwe sample IELTS? Żeby chociaż wiedzieć, czego można się spodziewać.[/QUOTE] Oprócz tego co Ci już wysłałam to nic więcej nie znam. Podobno są książki z samymi testami, ale nie widziałam ich nigdzie. Może dlatego, że nawet nie szukałam haha A patrzyłaś już na to Road to IELTS?
![]() |
#396 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edit: zajrzałam na tę stronkę i tam jest niby informacja, że jak zapiszesz się na IELTS to masz 20h dodatkowych materiałów, to prawda? Jeśli tak, to jak w to niby wejść? Mam w ogóle jakąś opcję logowania na stronie british council? Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2014-04-26 o 13:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Raczkowanie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;46187390]Nie patrzyłam jeszcze, dziękuję że mi przypomniałaś. Książki mam, jedną mam, w której jest 6 testów. Dość dobrze też pracowało mi się z "Common mistake on IELTS Advanced", ale chyba najlepiej się pracuje z prawdziwymi testami, tak jak przed maturą najlepiej robi się prawdziwe arkusze niż te z książek. Człowiek wie jaki poziom trudności, jak to wygląda itp. Dzięki, spojrzę na Road to IELTS
![]() Edit: zajrzałam na tę stronkę i tam jest niby informacja, że jak zapiszesz się na IELTS to masz 20h dodatkowych materiałów, to prawda? Jeśli tak, to jak w to niby wejść? Mam w ogóle jakąś opcję logowania na stronie british council?[/QUOTE] wysłałam Ci pw ![]() mi w british coucnil powiedzieli że jest właśnie darmowy 20 h kurs ale jeszcze tego nie ogarnęłam, co i jak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Raczkowanie
|
próbowałam się ostatnio zalogować na te dodatkowe 20h i ciągle wyskakiwało mi, że strona do logowania nie istnieje
![]()
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Co do darmowego 20h kursu to dostęp do niego dostaje się dopiero po opłaceniu egzaminu. W e-mailu potwierdzającym waszą opłate powinnyście mieć link do kursu (https://ielts.britishcouncil.org/CandidateLogin.aspx) oraz tzw. IELTS Reference Number, wtedy możecie zalogowac się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Raczkowanie
|
HEJKA, HEJKA, WIELKIE OGŁOSZENIE PARAFIALNE !!!
![]() Ponieważ jak wszystkie w tym temacie wybieram się na studia do Londynu, mam ważne pytanie. Przekalkulowałam sobie koszty i akademik zdecydowanie odpada. Za cenę miesięczną akademika mam dwa miesiące (mniej więcej) w wynajętym pokoju. Boję się jednak całkiem w ciemno i sama... I tutaj następuje moje pytanie- czy jakaś dobra dusza nie chciałaby wynająć razem mieszkania? Oczywiście dwu/trzypokojowe zależy od liczby dobrych dusz ![]() Nie mam się kogo poradzić, nikogo w Londynie- moja kuzynka która studiowała na MET wróciła do Polski. Coraz częściej mam obawy... Pomożecie? ![]()
![]() |
#402 |
Raczkowanie
|
ja odpadam, bo już złożyłam podanie o pokój w akademiku
![]() jeśli jedziesz sama i boisz się wynajmować mieszkania z obcymi ludźmi to może przemyśl ten akademik? Na kampusie mojej uczelni ceny pokoi zaczynają się od 89 funtów, więc koszt taki sam jak za pojedynczy pokój a komfort o wiele większy ![]()
![]() |
#403 |
Raczkowanie
|
Jak tam nastroje przed jutrem?
![]()
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Raczkowanie
|
A ja się grzecznie przywitam, bo jestem tu nowa w zasadzie - nie udzielałam się tu chyba nigdy.
![]() Ja co prawda wyjadę dopiero za rok - moim marzeniem są Biomedical Sciences w Londynie ![]() Tak sobie czytałam ten wątek, i chciałabym pogratulować SorbetowiMalinowemu wyników z IELTSa. Jestem ciekawa, tak ogółem, czy jakieś masakryczne zadania były? Słyszałam, że w jednym roku na listeningu była rozmowa paru osób, z których jedna miała akcent amerykański, druga angielski, trzecia australijski i tak dalej... Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że muszę dobrze znać język jeśli myślę o studiowaniu tam, ale to mnie troszkę przestraszyło... Jak tam matury, polski, matma i angielski za wami, trudne toto? Ja idę i tak już nową podstawą programową, więc moja matma będzie na poziomie dla debili, polski ustny zdawalny tylko przez czytających książki poza lekturami, a angielski jakoś pomieszany - część zadań przerzucona z podstawy na rozszerzenie i odwrotnie, część usunięta, a biologia i chemia tylko na rozszerzeniu ![]() Tak czy inaczej, mam nadzieję, że ten wątek przeżyje do przyszłego roku szkolnego, cobyście się dzieliły na bieżąco wrażeniami jak to wygląda już na miejscu, bo to się pewnie przyda dziewczynom wybierającym się w roku 2015/2016 ![]() ![]() Powodzenia na waszych przedmiotach kierunkowych na maturze! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Za mną matury z angielskiego, powiem, że rozszerzony całkiem na wysokim poziomie był ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Raczkowanie
|
xKlaudja, mam przerabiać na korkach tę maturę jutro, to zobaczymy. Kurczę, ubolewam, że tą reformą jestem dotknięta, nie wiadomo o co chodzi :/ Ale dam jakoś radę, tylko właśnie waham się, czy Londyn to aby dobre miejsce? W sumie, jest moim marzeniem od X lat...
A czemu akurat Coventry? Wyższy poziom na uczelni niż gdzie indziej, czy z innych powodów? Jakie uczelnie jeszcze brałaś pod uwagę na początku? Jak fajnie znaleźć osobę wybierającą się na ten sam kierunek! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wymagania to polski i matma na 50% Angielski rozszerzony na 75% Biologia rozszerzona i geografia rozszerzona na 60% Londyn do życia drogi chyba |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Raczkowanie
|
xKlaudja, tak sądzę, że takie wyniki mogłabym osiągnąć mniej więcej bez problemu, nieco mnie to uspokoiło, chociaż wiadomo, że dużo zależy od uczelni. A co z IELTSem/innym testem językowym?
![]() Londyn drogi, to jest fakt, ale mam tatę we Francji, który mi zapowiedział, że o ile wyjadę za granicę to mi pomoże finansowo w trakcie studiów - plus jeszcze jakaś praca i jakoś to posklejam do kupy może... Teraz doczytałam, geografia na nauki biomedyczne? D: Przeoczyłam, a to ciekawe... I chemia niewymagana? Edytowane przez VickyD Czas edycji: 2014-05-07 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Raczkowanie
|
Uf, się przez chwilę przestraszyłam, że do geografii będę musiała zasiąść
![]() To dobrze z tym IELTSem, parę stów w kieszeni więcej zawsze. Moje uczelnie, tzn. te które wstępnie ogarniałam wymagają niestety certyfikatu :/ Mam na szczęście jeszcze rok, może na tych wakacjach chociaż część na ten test zarobię, też mi się nie uśmiecha takie totalne pasożytowanie na rodzicach do 30 roku życia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 | ||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry, można dołączyć?
![]() Na początek, powodzenia wszystkim maturzystkom! Najwyższych wyników i miejsc na najlepszych uczelniach! Przeczytałam cały wątek, co prawda nie wybieram się do Anglii, a do Szkocji, ale wątek Szkocki leży i nie oddycha. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle, nie wiem czy jeszcze komuś się to przyda, ale na IELTS nie trzeba polować aż dwa miesiące wcześniej - ja zdawałam w Warszawie i po prostu zadzwoniłam do sekretariatu i zapytałam, czy są jakieś wcześniejsze terminy. W efekcie pisałam egzamin dwa tygodnie po tej rozmowie. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Raczkowanie
|
hairytale, kurczę, nie sprawiają mi problemów ogólnie akcenty, jestem w stanie zrozumieć, ale nie wiem jak to będzie jak w jednej rozmowie z jednego akcentu będę się musiała od razu przyzwyczajać do drugiego i z powrotem.
![]() Wpadłam na pomysł, że muszę się osłuchać ze wszystkim akcentami i problemu "przestawiania się" już w trakcie egzaminu nie będzie. bumsiakaraka, ja nie jestem jeszcze pewna czy konkretnie biomedical science. Póki co wiem, co będę zdawać na maturze, to już plus, i wiem, że na pewno Londyn, bo jednak skoro jestem chora na to miasto od X lat, to chyba warto spełniać marzenia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Raczkowanie
|
Tegoroczne maturzystki/maturzyści, jak wrażenia po pierwszych maturach?!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Angielski był bardzo prosty, ale oczywiście musiałam zrobić banalne błędy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#417 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak planujesz studia w Londynie to radzę już odkładać pieniądze, bo jest tam kosmicznie drogo ![]() Przeraża mnie ta pożyczka. Wolałabym studiować w Szkocji, ale tam nie ma tego kierunku... Wy nie przejmujecie się pożyczką?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Raczkowanie
|
hedwigaa, no niby wiedzą, ale tyle co z informatorów. Jesteśmy takimi królikami doświadczalnymi i w zasadzie nikogo nie obchodzi, czy zdamy czy nie zdamy. Pocieszam się tym, że rządzący tutaj mają trochę taką mentalność socjalistyczną jeszcze - jeśli nie wyrobiliśmy normy, zmienimy normę - i sądzę, że nasza matura będzie łatwa, żeby udowodnić: patrzcie jaka cudowna reforma u nas, od razu lepsze wyniki na maturze!
![]() Co do tego, że drogo, no zdaję sobie z tego sprawę, na szczęście jak już pisałam, lepiej mam o tyle, że jedno z rodziców dostaje wypłatę w euro, a jednak stosunek euro do funtów jest korzystniejszy niż PLN do funtów ![]() Ja się pożyczki nie boję, warunki są bardzo korzystne przecież. Chociaż musiałam na początku sama siebie przekonywać, że tam to nie tak jak tu, że dadzą a zaraz potem zabierają 3 razy więcej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Przyczajenie
|
VickyD na maturze chcę zdawać biologię i chemię, myślałam głównie o biochemistry/pharmacy/pharmacology, a co do miasta i uczelni to raczej nie Londyn ze względu na to jak jest drogi. Bardzo chciałabym gdzieś nad morzem na południu, chyba najbardziej w Brighton, chociaż wiem że tam też jest drogo w porównaniu z północą. Niestety coraz częściej myślę o studiach w zupełnie inny kierunku - make up. To jest chyba coś co sprawia mi najwięcej przyjemności i chciałabym pracować w tym zawodzie, ale szanse że to by się udało są małe, bo nie mam żadnego "art background", a wątku na ten temat na thestudentroom wyczytałam że kilka dziewczyn z tego powodu nie dostało oferty. Poza tym nie jestem w tej dziedzinie ekspertem, a mam wrażenie że tylko takich ludzi przyjmują.
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- A co do naszej matury to też mam wrażenie (a może bardziej nadzieję), ze będzie prosta żeby udowodnić, że nową podstawa jest lepsza. Egzaminy też mieliśmy proste. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.