![]() |
#391 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fotodepilacja czy laser diodowy?
Cytat:
O efektach nie moge sie wypowiadac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Przyczajenie
|
a ja wykupiłam 4 zabiegi na IPL+RF (DEPILACJA E-LIGHT (IP3L+RF) i się naprawdę zdołowałam po przeczytaniu tych postów, bo to nawet nie jest laser ten IPL.
może doradzicie mi na co najlepiej byłoby wykorzystać te 4 zabiegi? myślałam o rękach żeby osłabić trochę włosy i żeby wyrosły np. cieńsze czy jaśniejsze. Jestem brunetką raczej o średnio-ciemnej karnacji. Ale boję się że jakieś puste placki się pojawią.. mam jeszcze problemy w górną wargą, no i paszki czy bikini też by się przydało heh. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja lada dzień się umawiam na 4 zabieg IPL+RF. po 3 wynik mnie naprawdę zaskoczył. odrosły jakieś pojedyncze włoski, widać czarne kropki pod skórą, ale po tych opiniach tutaj i tak jestem zadowolona ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#395 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich. Jestem nową użytkowniczką, lecz obserwuję i czytam Was od września ubiegłego roku. Dużo czytałam i czytam do tej pory na temat depilacji laserowej czy fotodepilacji, i muszę stwierdzić iż im więcej szukam tym bardziej jestem głupia. We wrześniu 2010 zamierzałam wybrać się właśnie na depilację laserową, u mnie w mieście nic nie znalazłam, lecz znalazłam w pobliskim mieście dokładnie w Legnicy (dodam iż mieszkam w Lubinie). Długo się zastanawiałam, aż wyszły inne sprawy bardziej ważne i w końcu odłożyłam to w czasie. Nie tak dawno jak wczoraj jechałam przez miasto i natrafiłam na ogromną reklamę no+vello 99zł jedna strefa. Jest u mnie w mieście już miałam tam zajechać lecz mówię sobie najpierw zajrzę do Was.
I nadal jestem w kropce, jest mniej więcej pół na pół Was dziewczyny które są zadowolone, a które nie, z przewagą jednak na te które są zadowolone. Chciałąbym jednak prośić Was o inną kwestię do rozwiania moich wątpliwości. Czy mogłybyście opisać siebie tzn, jaka karnacja, kolor i grubość zarostu, choroby - zaburzeń hormonalnych, czy któraś z Was jest po terapii hormonalnej (nie chodzi mi o antykoncepcję). Jak możecie ocenić to w skali 1-5. Jestem 32 -letnią kobietą, mamą 2 letniego synka, jestem ciemną blondynką, karnacja skóry 2 w skali (jestem blada jak mąka, nie lubię się opalać już nie pamiętam kiedy byłam opalona zeszłego lata napewno nie). Kolor zarostu 4, grubość 4(kolor zarostu tragicznie czarny, grubość dosyć grube lecz za to jakie długie potrafią wyrosnąć). Wstydzę się rozebrać przed mężem, no przecież tak nie może być. i jeszcze jedno czy po wykonanej depilacji obojętnie której, któraś z Was zaszła w ciążę jeśli tak to jakie są tego efekty, bo przecież ciąża to szał hormonów. z góry dzięki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Przyczajenie
|
hej, dawno sie nie odzywalam, jakos nie moglam sie zebrac. co do moich przygod z LS to po pierwszym zabiegu wloski wypadly mi po okolo tygodniu, nie chce jeszcze mowic o efektach, choc na razie jest bardzo dobrze, bo lekarz powiedzial mi, ze po dwoch miesiacach bedzie dokladnie widac co wypadlo a co nie i wtedy tez musze isc na kolejny zabieg. jesli chodzi o bikini robione IPL to dalam sobie spokoj. Powod jest taki, ze po dwumiesiecznej przerwie odrosly mi wszystkie wloski i wcale nie duzo slabsze, znaczy myslalam, ze slabsze ale kilka ogolen i okazalo sie ze jest jak bylo. Jestem troszke rozczarowana poniewaz po tych dwoch zabiegach wypadly mi prawie wszystkie wloski i myslalam, ze to naprawde dziala. Jednak nie wierze w zadne 'wysypy' skoro odrosly raz to odrosna i drugi. Po za tym przez chwile mialam taka fajna gladziutka skora na bikini, troche odpoczela maltretowana maszynka i przykro mi sie zrobilo jak wszystko wrocilo do normy. W kazdym badz razie stwierdzilam, ze nie mam zamiaru tracic wiecej kasy i zdecydowalam sie robic bikini LS. Wczoraj bylam na pierwszym zabiegu i szczerze powiem, ze strasznie bolalo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Przyczajenie
|
Witam
Nie wytrzymałam i pojechałam do gabinetu no+vello, bardzo miło mnie Panie obsłużyły, lecz nie dałam się zaskoczyć, miałam wrażenie że wiem więcej niż one, ale nie o to chodzi. Powiedziałam żeby bez ściemy powiedziały mi na ile to jest skuteczne, przyznały szczerze iż 100% satysfakcji nie będzie. I nie jest prawdą że na zawsze włoski znikną. Na w miarę zadowalający efekt wpływa wiele czynników, kolor skóry, kolor oczu, kolor owłosienia, grubość owłasienia, ale to już wiecie. Jak również przyjmowane leki, odbyte choroby, przyjmowane leki, zabiegi chirurgiczne i zabiegi kosmetologi estetycznej itd. No i najważniejsze chyba to poziom hormonów, testosteron jak również poziom hormonów tarczycy. Chyba najpierw najlepiej zgłosić się do lekarza (endokrynologa) jeżeli znajdzie on przyczynę nadmiernego owłosienia to podejmie odpowiednią terapię hormonalną i podejrzewam iż potem owłosienie to już kwestia kosmetyczna i ewentualnie albo ipl albo ls, ani jedno ani drugie nie daje 100% satysfakcji. Takie info. otrzymałam od Pań w gabinecie. (choć oczywiście bardzo zachwalały swój towar tj. ipl, argumentując: mniej bolesne, bardziej skuteczne niż ls no i cenowo nie mają z kim konkurować). Ja osobiście zgłupiałam......., ale test dałam sobie zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Przyczajenie
|
Data: 1 marzec 2005, 23:00
Temat: Re: Fotodepilacja a depilacja laserem Autor: studio-lig Użytkownik "almadka" napisał w wiadomości news:d01q0f$f1s$1@news.on et.pl...
Drogie Panie ![]() Przepraszam, ale pozwolę się wtrącić. Na wstępie zapraszam na moje forum gdzie udzieliłem szczegółowych odpowiedzi na postawione tutaj niektóre pytania: http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26091. Zacznijmy od terminologii. Czym różni sie depilacja od epilacji? De facto terminy te były używane zamienie, jednak obecnie przyjmuje się iż depilacja to poprostu usuwanie włosa (również wraz z cebulką) natomiast epilacja to coś więcej- trwałe niszczenie struktury włosa odpowiedzialnej za jego wzrost (macierz/brodawka). Kosmetyka zna obecnie dwie metody epilacji: -elektrolizę (nie będę się rozwodził, mniej więcej wiadomo o co chodzi) -fotoepilację (epilację światłem). Fotoepilację możemy przeprowadzić dzisiaj za pomocą następujących urzadzeń (technologii): -laserów (światło monochromatczne, jeden kolor- jedna długośc fali świetlnej) a) Ruby 694 nm (światło czerwone) b) Alexandrite 755 nm (światło czerwone) c) Diode (800nm) (światło podczerwone.. tak tak takie jak w pilotach do telewizora, tylko o "troszkę" większej mocy ![]() d) Nd-Yag 1064nm (również podczerwień) -IPL'a (nie świeci światłem monochromatycznym ale jekimś zakresem/przedziałem fali świetlnej (np od 800 m do 1000nm) próbuje byc niejako wszystkim po trochu z powyższych, ale oczywiście coś za coś- przy każdej długości fali (np 800nm) moc baardzo znacząco spada w porównaniu z laserem. Obecnie medycyna/kosmetyka nie zna innych metod/technologii na bozbycie się niechcianego owłosienia. Tak więc nikt nic wyjątkowego w tej dziedzinie mieć nie może ![]() Oczywiście laser czy IPL to nie zawsze znaczy to samo może być laser diodowy trabant i laser diodowy mercedes... ale to inna historia ![]() Według mnie to to: http://www.centrumciala.com/foto.html to jest najzwyklejszy IPL W laserze diodowym dużej mocy (LighSheer) oczko lasera ma 9x9mm, laser wytwarza energię 40 J/cm2...W tym IPL "okienko" ma wymiar 20x25mm!!!! na zdrowy rozsądek... jak bardzo moc musi spadać w przeliczeniu na cm2!! 9Juli/cm2 vs 40Juli/cm2 na LightSheer. Cudów nie ma musi być słabiej! A co z tego wynika...kilka zabiegów więcej (co z tego że jeden zabieg jest tańszy). No i wiadomo dlaczego jest taka bezbolesna i bezpieczna ![]() Pomijam fakt że ten IPL to zapewne 1/4 ceny dobrego lasera. Drogie Panie jeśli chcecie mieć przeprowadzoną skuteczną epilację szukajcie gabinetów gdzie dysponują laserem diodowym LightSheer! (do ciemnych włosów jest po prostu najlepszy) Amen Pozdrawiam serdecznie Wojtek ------------------------------------------------------------ STUDIO LIGHT Depilacja laserowa- Warszawa Trwałe, bezbolesne usuwanie niechcianego owłosienia. www.studio-light.pl jak widać jest to wiadomość z 2005, P.Wojtek świetnie to opisał, i jak dobrze zrozumiałam jego to wcale nie wyklucza iż IPL jest nie skuteczny tylko słabszy i że trzeba będzie zrobić tych zabiegów trochę więcej co suma sumarum i tak wyjdzie na to samo co laserem ls. Jeśli żle to zrozumiałąm to mnie poprawcie. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Przyczajenie
|
Jak już wcześniej pisałam w tym temacie, jestem zarówno po zabiegu IPL jak i LS. Jako, że pierwszy zabieg LS(łydki,bikini,pachy) miałam pod koniec grudnia, postanowiłam, że po kilku miesiącach napiszę jakie są efekty.
Po kilkunastu dniach włosy zaczęły wypadać i byłam zachwycona. Pozbyłam się większości i efekt utrzymywał się naprawdę długo. Już myślałam, że rzeczywiście te włosy nigdy nie odrosną bo mijały tygodnie i cały czas większość z nich w ogóle się nie pojawiała, aż nagle w połowie lutego, ku mojemu zaskoczeniu bardzo wiele włosków odrosło. Co prawda część z nich była o wiele słabsza, niektóre bardzo delikatne, ale jednak wiele z nich wyglądało jak dawniej. Tylko miejscami widać było obszary, na których nie pojawił się żaden włos. Trochę mnie to zdziwiło, bo już zaczynałam się przyzwyczajać do gładkiej skóry (wspaniałe uczucie!), ale z drugiej strony to normalne, że po pierwszym zabiegu nie mogę spodziewać się cudów. Dziś miałam kolejny zabieg, mam nadzieję, że tym razem pozbędę się kolejnej części włosów. Razem mam w planie po 5 zabiegów na każdy obszar, a to powinno w zupełności wystarczyć... O efektach postaram się co jakiś czas informować ![]() Jeśli chodzi o porównanie do ipl to oczywiście jestem o wiele bardziej zadowolona z LS. Kiedy wybierałam się na pierwszy ipl, nie miałam jeszcze pojęcia, że jest to coś całkiem innego niż LS, a kiedy spytałam Panią w gabinecie jak to możliwe, że zabiegi laserowej depilacji są takie tanie i bezbolesne, twierdziła, że po prostu mają promocję, a ich urządzenie daje super efekty, jest nowoczesne itp (nie wspominała, że to nie to samo co LS). Skuszona ceną, myśląc że jest to normalna laserowa depilacja, umówiłam się na parę zabiegów na pachy. Niestety efekty były prawie niewidoczne(mimo, że mam ciemne, grube włosy), Pani twierdziła, że za jakiś czas będzie o wiele lepiej, ale wtedy dorwałam świetną promocję na LS i postanowiłam wykupić pakiet i zrezygnowałam z kontynuacji ipl. W międzyczasie trochę poczytałam w sieci na temat obu zabiegów i z perspektywy czasu cieszę się, że odpuściłam sobie ipl bo za pewne straciłabym wiele kasy, a efekty mogłyby być prawie niewidoczne... Może i LS o wiele bardziej boli,no i jest droższy (choć akurat ja skorzystałam z promocji i bardzo wiele zaoszczędziłam) to uważam, że warto się poświęcić. Efekty na pewno są o wiele bardziej widoczne niż w przypadku ipl. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Raczkowanie
|
a ja ide jutro na bikini do no+vello jestem ciekawa jakie beda efekty bo moja skora nie jest najjasniejsza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i zapomniałam dodać że u mnie panie też mówiły że nie ma co liczyć na cuda że wypadną wszystkie włosy na raz, max 30% na zabieg a z reguły jest to 20%. u mnie najlepiej zadziałał dopiero 3 zagieg (tzn dopiero po nim byłam zadowolona). teraz jestem po 4 i pani mnie ostrzegła że tym razem wyrośnie więcej włosów, więc żebym była na to przygotowana). no nic zobaczymy co z tego będzie :P
było 52 ![]() jest 55 ![]() cel 48-49 ![]() nie palę ![]() Edytowane przez asteraki Czas edycji: 2011-03-07 o 09:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Ja byłam na IPL-u i mi niestety nie pomaga, jakieś tylko pojedyncze włoski usunęło a mam ich niestety sporo. Stracony czas , złudne nadzieje i stracona kasa Po przeczytaniu setek opinii zdecydowałam się na depilację laserową Light Shire Duo Na IPL w życiu nie dam się naciągnąć, więc został mi jeszcze laser. W czwartek w zeszłym tygodniu byłam na pierwszym zabiegu, odczucia bólowe podobne, kasa do zapłacenia większa ale trafiłam na wiosenną promocję. Na razie czekam aż zaczną wychodzić i wycierać się włoski. Za jakiś czas powiem czy coś widać
![]() |
#403 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, chciałam zapytać jakie kwoty płacicie za laser Lightsheer na poszczególne części ciała? i czy laser LS DUO jest droższy?zastanawiam się jaką cenę mogę nazwać promocyjną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Raczkowanie
|
U mnie ja robiłam brodę i baki to ceny 150-350 za 1 część ciała, a za pierwszy zabieg razem zapłaciłam 350 to myślę że suuper
![]() |
#405 |
Przyczajenie
|
Witam
Dawno mnie nie była ale jakoś nie miałam czasu na dłuższe odwiedziny ![]() Jestem po kolejnej wizycie w no+vello, już pisałam statystykę moich odwiedzin ale dla przypomnienia: twarz (wąsik, broda, baczki) - 6 zabiegów, pachy - 3, ręce - 2, brzuch - 3, bikini - 6, nogi -6. Zaczęłam moją przygodę z fotodepilacją w sierpniu zeszłego roku i zamierzam do czerwca jeszcze kilka razy tam pójść. Wiedziałam od początku, że na 3 zabiegach się nie skończy a co najmniej 8-10. Mam ciemne grube włosy, mimo, że jestem blondynką. Robiłam rok temu badania hormonalne i lekarz sam mi polecił bym wypróbowała laser, faszerować się tabletkami które mają też wiele skutków ubocznych, dziękuję... Jeśli chodzi o laser, lekarz zalecił wypróbowanie by sprawdzić co najlepiej na mnie działa. Dla czego wybrałam ten salon, Kilka lat temu robiła sobie wąsik laserem w sumie nie pamiętam jakim, ale cena nie była mała i szczerze po 8 zabiegach byłam bardzo rozczarowana i na tym zakończyłam. Teraz ze względów cenowych postanowiłam sprawdzić czy rzeczywiście gra jest wara świeczki. 200zł za całe nogi to nie co mniej niż wosk w salonie kosmetyczny, dla tego myślę, że warto spróbować i samemu się przekonać. Efekty hmm nogi po 6 zabiegach, jest ogromna różnica, oczywiście słabsze włoski i wolno rosną ale co najważniejsze są miejsca gdzie praktycznie ich nie ma, myślę że tak na prawdę prawdziwe opinie o efektach będę najlepsze po serii i co najmniej roku przerwy w zabiegach. Bikini, robię głębokie troszkę bolesna sprawa ale przy dobrym schłodzeniu jest ok. Efekty góra widoczna i zadowalająca natomiast wargi już troszkę gorzej, ale jestem cierpliwa. Brzuch super dlatego tylko tyle zabiegów, chyba na tej ilości się skończy. Ręce i pachy robiłam dla spróbowania, na razie bez efektów, nie mam na to tyle kasy więc może w przyszłości... Twarz, to jest najważniejsza dla mnie część, wąsik zostało mi kilka włosków, baki też ok broda troszkę gorzej mam tam ciemne włoski. Twarz na pewno zrobię do 10 zabiegów. Reasumując Myślę, że warto zrobić serię, bo porównując nawet z woskiem to nie jest duża różnica cenowa. Każda z nas ma inne włosy, cerę, na każdą inaczej laser zadziała. Ja na pewno będę zdawać relację co i jak i na pewno za rok napiszę czy było warto przez rok się laserować hihi Jak by nie było przez ten czas nie chodzę na solarium więc coś pozytywnego z tego wynikło ![]() Pozdrawiam i powodzenia w walce z nadmiernym owłosieniem |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Przyczajenie
|
Hej,
Widziałam wcześniej tutaj wpis dziewczyny szukającej kosmetyczki z salonu Papillon z Białegostoku. Chodzę też do tego salonu i podobne odnoszę wrażenie. Przejdź na priv gg 2139651 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Raczkowanie
|
Byłam wczoraj na kolejnym depilejszyn, Pani mi podniosła z8 na 25 i dałam rade
![]() Na razie jest oki i jak będą takie same efekty
![]() |
#408 |
Rozeznanie
|
wiecie co... wiem ze 4 zabiegi to mało.. ale po 4 zabiegach zrobiłam 2m-ce przerwy, no i włosy odrastają są, moze wolniej rosną, ale są ;/
mam czasem wrażenie żę mówi sie ze potrzeba z 8-10zabiegów, no ale jesli pozniej będą odrastać to co usłyszysz? "taki typ organizmu, włosów etc" a kaaaaasa leci..... ![]() czy jest tu jakaś dziewczyna która jest po jakiejś ilości zabiegów i jest "goła"?? i to np pół roku od ostatniego zabiegu? czy zywkłe naciąganie kasy...? mówię o IPL ew + RF
![]() |
#409 |
Raczkowanie
|
Jestem 1,5 miesiąca po 2 zabiegu laserem light sheer duet, na łydki, uda i głębokie bikini i ... jestem zachwycona. Już po 1 zabiegu było super!!! Nie mam włosów, może jakieś10 % zostało i to na bikini w niewidocznym miejscu i mała "włochata łatka" nad kolanem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 |
Wtajemniczenie
|
agaapra, a po łydkach jak to wyglądało? po 2-3 dniach od razu super czy Twoja skóra musiała się przyzwyczaić? pytam bo po tygodniu moje nogi wyglądają strasznie, a jak robiłam pachy i bikini to nie miałam tego problemu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 | |
Raczkowanie
|
ja teraz jestem po 4
jak bylam na zabiegu to chwalilam sie pani ze po tym 3 to takie super efekty, a pani na to zebym sie tak bardzo jeszcze nie cieszyla, bo po 4 albo 5 bedzie wysyp, taki ze bede miala wrazenie ze wszystko wyroslo (i faktycznie tak jest). ja widzialam jej efekty na pachach i bikini (zostały same biale wloski) i licze na takie same, ale mnie odrazu ostrzegali ze 4-5 zabiegow jak przy laserze to nie wystarczy. ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#412 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Wtajemniczenie
|
Ja bikini i pachy mam za miesiąc, łydki za ok. 2,5... Ale moje łydki nadal wyglądają tragicznie, czytałam, że ok. 2 tyg. mogą tak wyglądać, a podobno potem mogą pojawić się białe plamy :/ Nie podoba mi się to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#415 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy przy epilacji bikini w No+vello naprawdę konieczny jest zakup ich firmowego kremu po zabiegu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Rozeznanie
|
nie
![]() |
#417 |
Raczkowanie
|
Poczytałam sobie ten wątek jakieś 1,5 roku temu, kiedy zastanawiałam się nad depilacją laserową i dzięki Wam
![]() Jestem po 5 zabiegach, 6. będę miała gratis i myślę, że się przyda. Depilowałam górną wargę, pachy, bikini i całe nogi. Po 3 zabiegach na udach zrobiły mi się blond włosy i zniknęło ich gdzieś 50%. 3. zabieg miałam na koniec czerwca 2010 roku i od tamtej pory więcej włosów mi nie odrosło. Natomiast pozostałe części ciała dobijam, ile się da i efekty są niesamowite! ![]() - górna warga - zostało mi kilka bardzo słabych włosów - pachy - chyba najlepszy efekt, po 2 słabiutkie włoski na każdej - bikini - super! to był mój największy problem, okolice bikini są gładziutkie, za to na samym wzgórku pozostał mi taki śmieszny meszek, trochę blond, trochę taki blado-czarny, myślę, że jeśli teraz pociągnęłabym je woskiem, nie odrastałyby przez miesiąc ![]() - łydki - z przodu bardzo przerzedzone i osłabione, z tyłu w ogóle już nie mam włosów, chciałabym jeszcze trochę je dobić Jestem bardzo zadowolona, bo nienawidziłam swoich włosów. Ale wiem, że raz na kilka lat trzeba robić zabieg "przypominający" i nikt mnie nie czarował na początku, że włosy znikną co do jednego i już nigdy nie odrosną. Ale takie pojedyncze nie są już dla mnie problemem. Ale dodam też, że stosowałam się grzecznie do zaleceń, nie opalając się, nie smarując samoopalaczami, unikając światłouczulających leków i grzecznie goląc się, a nie depilując przez cały czas. Myślę, że to bardzo pomaga. A z doświadczenia zawodowego mogę wydać opinię co do IPLa MEDYCZNEGO. Dziewczyny, jeśli gdzieś jest IPL KOSMETYCZNY, nie ma co liczyć na usunięcie włosów, dawka w nim jest na to zbyt słaba (70% słabsza niż w medycznym). Po IPLu medycznym włosy rzeczywiście się przerzedzają, ale potrzeba więcej zabiegów, jeśli chce się mieć zadowalający efekt. Szczerze, całkowitego usunięcia nie widziałam, ale może zbyt krótko jeszcze na nim pracuję. Ale są klientki z niego zadowolone, które wracają na pojedyncze sesje raz na kilka miesięcy, bo bardzo często działa w taki sposób, że usuwa włosy na kilka miesięcy. Ale jego zaletą jest na pewno cena - bo kosztuje połowę taniej niż Light Sheer. Ja jednak polecam Light Sheera, a IPLa na rumień i fotoodmładzanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
najmniejsza-mii - wlasnie sie wybieram do Dermedu. Powiedz mi prosze, czy jest szansa w ogole na usuniecie jasniutkich wlosow? Bo na udach mam z tylu dosc ciemne, z boku takie srednio ciemne, a z przodu bardzo jasne (blond niemalze). Niestety karnacja taka bardziej oliwkowa. Lydki usuwam elosem i juz po drugim zabiegu efekt jest calkiem niezly. Sadze, ze po piatym bede naprawde zadowolona. Nie wiem jednak jak z udami. Co sie bedzie dzialo, jesli zaczne golic te jasne wloski a one i tak przeciez najprawdopodobniej nie zostana usuniete. Czy jest sens je ruszac?...
Ty mialas wszedzie taki sam kolor? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Raczkowanie
|
Celka2000 Light Sheer nie usunie blond włosów. Zresztą nawet mogłoby Ci w tym momencie poparzyć skórę, a włosów nie chwyci. Ale są metody z dodawaniem barwnika do cebulek, tylko że to nie przy Light Sheer'ze (wiem, że na pewno przy IPLu). Ale proponuję, żebyś poszła do nich na konsultacje, bo i tak nikt Ci z biegu depilacji nie zrobi, najpierw jest konsultacja z lekarzem. Może zaproponują Ci jakąś inną metodę, albo łączenie Ligh Sheer'a z innym laserem w zależności od partii? W każdym razie wrocławski Dermed szczerze polecam i na pewno nie będą chcieli Cię naciągać, więc nie wydasz pieniędzy na marne.
A ja miałam wszędzie ciemne włosy, chociaż na udach chyba najsłabsze, a na bikini najmocniejsze. Praktycznie za każdym razem, jak patrzę na swoje ciało, cieszę się, że już ich nie mam ![]() Edytowane przez najmniejsza_mii Czas edycji: 2011-04-11 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdarzyło Ci się żeby Ci przypalili skórę? Jejku nie wiem co robić.. czy ten elos czy duet w dermedzie, czy tam od 4 zabiegu jest taniej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.