Fotodepilacja czy laser diodowy? - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-22, 20:22   #391
celka2000
Zakorzenienie

Dot.: Fotodepilacja czy laser diodowy?

Cytat:
Napisane przez Marynia19 Pokaż wiadomość
Czy ktoś był na depilacji Laserem Diodowym ELOS?
Szukam opinii i ciężko znaleźć.
A chciałabym pozbyć się włosów na łydkach.
Laser light sheer miałam pachy i bikinii. I mam jakoś 30% włosków po 4-6 zabiegach ale już minęło z 2lata
Ja chodze. Ale dopiero zrobilam po jednym zabiegu na lydki, pachy, bikini, wasik. Bolalo, ale znosnie. Nie mialam zadnych sladow, zaczerwienienia zeszly szybciutko.
O efektach nie moge sie wypowiadac.
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-03, 15:31   #392
lacuna
Przyczajenie

a ja wykupiłam 4 zabiegi na IPL+RF (DEPILACJA E-LIGHT (IP3L+RF) i się naprawdę zdołowałam po przeczytaniu tych postów, bo to nawet nie jest laser ten IPL.

może doradzicie mi na co najlepiej byłoby wykorzystać te 4 zabiegi? myślałam o rękach żeby osłabić trochę włosy i żeby wyrosły np. cieńsze czy jaśniejsze. Jestem brunetką raczej o średnio-ciemnej karnacji. Ale boję się że jakieś puste placki się pojawią.. mam jeszcze problemy w górną wargą, no i paszki czy bikini też by się przydało heh.
lacuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-03, 19:01   #393
karolaw27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lacuna Pokaż wiadomość
a ja wykupiłam 4 zabiegi na IPL+RF (DEPILACJA E-LIGHT (IP3L+RF) i się naprawdę zdołowałam po przeczytaniu tych postów, bo to nawet nie jest laser ten IPL.

może doradzicie mi na co najlepiej byłoby wykorzystać te 4 zabiegi? myślałam o rękach żeby osłabić trochę włosy i żeby wyrosły np. cieńsze czy jaśniejsze. Jestem brunetką raczej o średnio-ciemnej karnacji. Ale boję się że jakieś puste placki się pojawią.. mam jeszcze problemy w górną wargą, no i paszki czy bikini też by się przydało heh.
Z tego co wiem dobrze "wychodzą" pachy, a najtrudniejszym obszarem jest bikini.
karolaw27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 09:02   #394
asteraki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lacuna Pokaż wiadomość

ręce się raczej nie złapią, ja też mam ciemne włosy na rękach (bardzooo dużo), ale nie jestem mega blada i pani w salonie powiedziała, że się tego nie podejmie bo one się nie złapią, bo ja ich nigdy nie goliłam więc one mimo tego co ja widzę są za cienkie. ja bym proponowała zrobić pachy, bo tam podobno IPL łapie najlepiej, no i jeśli ten wąsik masz taki porządny to też spróbuj, ale jeśli jest ledwo widoczny to chyba nic z tego nie wyjdzie.

ja lada dzień się umawiam na 4 zabieg IPL+RF. po 3 wynik mnie naprawdę zaskoczył. odrosły jakieś pojedyncze włoski, widać czarne kropki pod skórą, ale po tych opiniach tutaj i tak jestem zadowolona zobaczymy co będzie po 4, bo oczywiście boję się że macie racje i to nie zabija meszków

nie palę od 12.03.2011
asteraki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 13:33   #395
ashed
Przyczajenie

Witam wszystkich. Jestem nową użytkowniczką, lecz obserwuję i czytam Was od września ubiegłego roku. Dużo czytałam i czytam do tej pory na temat depilacji laserowej czy fotodepilacji, i muszę stwierdzić iż im więcej szukam tym bardziej jestem głupia. We wrześniu 2010 zamierzałam wybrać się właśnie na depilację laserową, u mnie w mieście nic nie znalazłam, lecz znalazłam w pobliskim mieście dokładnie w Legnicy (dodam iż mieszkam w Lubinie). Długo się zastanawiałam, aż wyszły inne sprawy bardziej ważne i w końcu odłożyłam to w czasie. Nie tak dawno jak wczoraj jechałam przez miasto i natrafiłam na ogromną reklamę no+vello 99zł jedna strefa. Jest u mnie w mieście już miałam tam zajechać lecz mówię sobie najpierw zajrzę do Was.

I nadal jestem w kropce, jest mniej więcej pół na pół Was dziewczyny które są zadowolone, a które nie, z przewagą jednak na te które są zadowolone. Chciałąbym jednak prośić Was o inną kwestię do rozwiania moich wątpliwości. Czy mogłybyście opisać siebie tzn, jaka karnacja, kolor i grubość zarostu, choroby - zaburzeń hormonalnych, czy któraś z Was jest po terapii hormonalnej (nie chodzi mi o antykoncepcję). Jak możecie ocenić to w skali 1-5.

Jestem 32 -letnią kobietą, mamą 2 letniego synka, jestem ciemną blondynką, karnacja skóry 2 w skali (jestem blada jak mąka, nie lubię się opalać już nie pamiętam kiedy byłam opalona zeszłego lata napewno nie). Kolor zarostu 4, grubość 4(kolor zarostu tragicznie czarny, grubość dosyć grube lecz za to jakie długie potrafią wyrosnąć). Wstydzę się rozebrać przed mężem, no przecież tak nie może być.
i jeszcze jedno czy po wykonanej depilacji obojętnie której, któraś z Was zaszła w ciążę jeśli tak to jakie są tego efekty, bo przecież ciąża to szał hormonów.
z góry dzięki.
ashed jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 14:29   #396
kutikul
Przyczajenie

hej, dawno sie nie odzywalam, jakos nie moglam sie zebrac. co do moich przygod z LS to po pierwszym zabiegu wloski wypadly mi po okolo tygodniu, nie chce jeszcze mowic o efektach, choc na razie jest bardzo dobrze, bo lekarz powiedzial mi, ze po dwoch miesiacach bedzie dokladnie widac co wypadlo a co nie i wtedy tez musze isc na kolejny zabieg. jesli chodzi o bikini robione IPL to dalam sobie spokoj. Powod jest taki, ze po dwumiesiecznej przerwie odrosly mi wszystkie wloski i wcale nie duzo slabsze, znaczy myslalam, ze slabsze ale kilka ogolen i okazalo sie ze jest jak bylo. Jestem troszke rozczarowana poniewaz po tych dwoch zabiegach wypadly mi prawie wszystkie wloski i myslalam, ze to naprawde dziala. Jednak nie wierze w zadne 'wysypy' skoro odrosly raz to odrosna i drugi. Po za tym przez chwile mialam taka fajna gladziutka skora na bikini, troche odpoczela maltretowana maszynka i przykro mi sie zrobilo jak wszystko wrocilo do normy. W kazdym badz razie stwierdzilam, ze nie mam zamiaru tracic wiecej kasy i zdecydowalam sie robic bikini LS. Wczoraj bylam na pierwszym zabiegu i szczerze powiem, ze strasznie bolalo. Ogolnie to co do IPL to osobiscie bym nie polecila juz lepiej dolozyc do LS, poza tym jak sie trafi jakas promocje to cena jest porownywalna (IPL bikini i kawalek posladkow kosztowal mnie 200 zl za zabieg na ten sam obszar LS kosztuje mnie 275, wiec finansowo to nie jest to taka duza roznica). Czuje sie z tym IPLem troch oszukana, bo wydaje mi sie ze te zabiegi ustalane sa w takim krotkim odstepie czasu, zeby zamaskowac fakt odrastania wloskow. Ktos tu pisal, ze po IPLu mial takie krotkie wloski, ktore nie rosly. Otoz ja tez mialam takie wrazenia ale one jak najbardziej rosna tylko troszke wolniej, kilka razy ogolone zaczynaja rosnac swoim zwyklym tempem. Nie radze sie tez ekscytowac tym, ze 60% wloskow wypadlo po pierwszym zabiegu. To, ze wypadly nie oznacza, ze nie moga odrosnac dlatego jak ktos juz tak bardzo chce sprobowac IPL to niech sobie po pierwszym zabiegu zrobi dluzsza przerwe np. trzy miesiace i wtedy zobaczy czy to faktycznie dziala i nie dajcie sie zbyc zapewnieniami, ze tak nie mozna,bo wtedy na pewno IPL nie zadziala. W gabinecie gdzie robie LS przynajmniej sa szczerzy i nikt nie obiecuje, ze mi wszystko wypadnie po 3 razach lekarz powiedzial ze 20% po zabiegu to max. i ze rzadko sie zdarza, ze wypada wiecej wiec zeby sie na cuda nie nastawiac. Pozdrawiam.
kutikul jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 18:13   #397
ashed
Przyczajenie

Witam
Nie wytrzymałam i pojechałam do gabinetu no+vello, bardzo miło mnie Panie obsłużyły, lecz nie dałam się zaskoczyć, miałam wrażenie że wiem więcej niż one, ale nie o to chodzi. Powiedziałam żeby bez ściemy powiedziały mi na ile to jest skuteczne, przyznały szczerze iż 100% satysfakcji nie będzie. I nie jest prawdą że na zawsze włoski znikną. Na w miarę zadowalający efekt wpływa wiele czynników, kolor skóry, kolor oczu, kolor owłosienia, grubość owłasienia, ale to już wiecie. Jak również przyjmowane leki, odbyte choroby, przyjmowane leki, zabiegi chirurgiczne i zabiegi kosmetologi estetycznej itd. No i najważniejsze chyba to poziom hormonów, testosteron jak również poziom hormonów tarczycy. Chyba najpierw najlepiej zgłosić się do lekarza (endokrynologa) jeżeli znajdzie on przyczynę nadmiernego owłosienia to podejmie odpowiednią terapię hormonalną i podejrzewam iż potem owłosienie to już kwestia kosmetyczna i ewentualnie albo ipl albo ls, ani jedno ani drugie nie daje 100% satysfakcji. Takie info. otrzymałam od Pań w gabinecie. (choć oczywiście bardzo zachwalały swój towar tj. ipl, argumentując: mniej bolesne, bardziej skuteczne niż ls no i cenowo nie mają z kim konkurować). Ja osobiście zgłupiałam......., ale test dałam sobie zrobić.
Stary 2011-03-05, 12:34   #398
ashed
Przyczajenie

Data: 1 marzec 2005, 23:00
Temat: Re: Fotodepilacja a depilacja laserem

Autor: studio-lig

Użytkownik "almadka" napisał w wiadomości
news:d01q0f$f1s$1@news.on et.pl...

Czym roznia sie te dwie metody depilacji? Depilacje laserem robilam juz
kiedys - faktycznie trwala i bezbolesna. A fotodepilacja? Czy ktos z was
ma porownanie? Nie wiem na co sie zdecydowac tym razem, czy znowu laser
czy zaeksperymentowac z fotodepilacja ( nieco tansza).

Drogie Panie

Przepraszam, ale pozwolę się wtrącić.
Na wstępie zapraszam na moje forum gdzie udzieliłem szczegółowych odpowiedzi
na postawione tutaj niektóre pytania:
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26091.

Zacznijmy od terminologii.
Czym różni sie depilacja od epilacji? De facto terminy te były używane
zamienie, jednak obecnie przyjmuje się iż depilacja to poprostu usuwanie
włosa (również wraz z cebulką) natomiast epilacja to coś więcej- trwałe
niszczenie struktury włosa odpowiedzialnej za jego wzrost
(macierz/brodawka).
Kosmetyka zna obecnie dwie metody epilacji:
-elektrolizę (nie będę się rozwodził, mniej więcej wiadomo o co chodzi)
-fotoepilację (epilację światłem).

Fotoepilację możemy przeprowadzić dzisiaj za pomocą następujących urzadzeń
(technologii):
-laserów (światło monochromatczne, jeden kolor- jedna długośc fali
świetlnej)
a) Ruby 694 nm (światło czerwone)
b) Alexandrite 755 nm (światło czerwone)
c) Diode (800nm) (światło podczerwone.. tak tak takie jak w pilotach do
telewizora, tylko o "troszkę" większej mocy ))
d) Nd-Yag 1064nm (również podczerwień)

-IPL'a (nie świeci światłem monochromatycznym ale jekimś
zakresem/przedziałem fali świetlnej (np od 800 m do 1000nm) próbuje byc
niejako wszystkim po trochu z powyższych, ale oczywiście coś za coś- przy
każdej długości fali (np 800nm) moc baardzo znacząco spada w porównaniu z
laserem.

Obecnie medycyna/kosmetyka nie zna innych metod/technologii na bozbycie się
niechcianego owłosienia. Tak więc nikt nic wyjątkowego w tej dziedzinie mieć
nie może
Oczywiście laser czy IPL to nie zawsze znaczy to samo może być laser diodowy
trabant i laser diodowy mercedes... ale to inna historia

Według mnie to to: http://www.centrumciala.com/foto.html
to jest najzwyklejszy IPL
W laserze diodowym dużej mocy (LighSheer) oczko lasera ma 9x9mm, laser
wytwarza energię 40 J/cm2...W tym IPL "okienko" ma wymiar 20x25mm!!!! na
zdrowy rozsądek... jak bardzo moc musi spadać w przeliczeniu na cm2!!
9Juli/cm2 vs 40Juli/cm2 na LightSheer. Cudów nie ma musi być słabiej! A co z
tego wynika...kilka zabiegów więcej (co z tego że jeden zabieg jest tańszy).
No i wiadomo dlaczego jest taka bezbolesna i bezpieczna )
Pomijam fakt że ten IPL to zapewne 1/4 ceny dobrego lasera.

Drogie Panie jeśli chcecie mieć przeprowadzoną skuteczną epilację szukajcie
gabinetów gdzie dysponują laserem diodowym LightSheer!
(do ciemnych włosów jest po prostu najlepszy)

Amen

Pozdrawiam serdecznie
Wojtek
------------------------------------------------------------
STUDIO LIGHT
Depilacja laserowa- Warszawa
Trwałe, bezbolesne usuwanie niechcianego owłosienia.
www.studio-light.pl

jak widać jest to wiadomość z 2005, P.Wojtek świetnie to opisał, i jak dobrze zrozumiałam jego to wcale nie wyklucza iż IPL jest nie skuteczny tylko słabszy i że trzeba będzie zrobić tych zabiegów trochę więcej co suma sumarum i tak wyjdzie na to samo co laserem ls.

Jeśli żle to zrozumiałąm to mnie poprawcie.
Pozdrawiam
Stary 2011-03-06, 00:06   #399
lady_sensible
Przyczajenie

Jak już wcześniej pisałam w tym temacie, jestem zarówno po zabiegu IPL jak i LS. Jako, że pierwszy zabieg LS(łydki,bikini,pachy) miałam pod koniec grudnia, postanowiłam, że po kilku miesiącach napiszę jakie są efekty.

Po kilkunastu dniach włosy zaczęły wypadać i byłam zachwycona. Pozbyłam się większości i efekt utrzymywał się naprawdę długo. Już myślałam, że rzeczywiście te włosy nigdy nie odrosną bo mijały tygodnie i cały czas większość z nich w ogóle się nie pojawiała, aż nagle w połowie lutego, ku mojemu zaskoczeniu bardzo wiele włosków odrosło. Co prawda część z nich była o wiele słabsza, niektóre bardzo delikatne, ale jednak wiele z nich wyglądało jak dawniej. Tylko miejscami widać było obszary, na których nie pojawił się żaden włos. Trochę mnie to zdziwiło, bo już zaczynałam się przyzwyczajać do gładkiej skóry (wspaniałe uczucie!), ale z drugiej strony to normalne, że po pierwszym zabiegu nie mogę spodziewać się cudów. Dziś miałam kolejny zabieg, mam nadzieję, że tym razem pozbędę się kolejnej części włosów. Razem mam w planie po 5 zabiegów na każdy obszar, a to powinno w zupełności wystarczyć... O efektach postaram się co jakiś czas informować

Jeśli chodzi o porównanie do ipl to oczywiście jestem o wiele bardziej zadowolona z LS. Kiedy wybierałam się na pierwszy ipl, nie miałam jeszcze pojęcia, że jest to coś całkiem innego niż LS, a kiedy spytałam Panią w gabinecie jak to możliwe, że zabiegi laserowej depilacji są takie tanie i bezbolesne, twierdziła, że po prostu mają promocję, a ich urządzenie daje super efekty, jest nowoczesne itp (nie wspominała, że to nie to samo co LS). Skuszona ceną, myśląc że jest to normalna laserowa depilacja, umówiłam się na parę zabiegów na pachy. Niestety efekty były prawie niewidoczne(mimo, że mam ciemne, grube włosy), Pani twierdziła, że za jakiś czas będzie o wiele lepiej, ale wtedy dorwałam świetną promocję na LS i postanowiłam wykupić pakiet i zrezygnowałam z kontynuacji ipl. W międzyczasie trochę poczytałam w sieci na temat obu zabiegów i z perspektywy czasu cieszę się, że odpuściłam sobie ipl bo za pewne straciłabym wiele kasy, a efekty mogłyby być prawie niewidoczne... Może i LS o wiele bardziej boli,no i jest droższy (choć akurat ja skorzystałam z promocji i bardzo wiele zaoszczędziłam) to uważam, że warto się poświęcić. Efekty na pewno są o wiele bardziej widoczne niż w przypadku ipl.
lady_sensible jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-07, 06:44   #400
88Malgorzata
Raczkowanie

a ja ide jutro na bikini do no+vello jestem ciekawa jakie beda efekty bo moja skora nie jest najjasniejsza
88Malgorzata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-07, 09:21   #401
asteraki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ashed Pokaż wiadomość
Data: 1 marzec 2005, 23:00
Temat: Re: Fotodepilacja a depilacja laserem

Autor: studio-lig

Użytkownik "almadka" napisał w wiadomości
news:d01q0f$f1s$1@news.on et.pl...

Czym roznia sie te dwie metody depilacji? Depilacje laserem robilam juz
kiedys - faktycznie trwala i bezbolesna. A fotodepilacja? Czy ktos z was
ma porownanie? Nie wiem na co sie zdecydowac tym razem, czy znowu laser
czy zaeksperymentowac z fotodepilacja ( nieco tansza).

Drogie Panie

Przepraszam, ale pozwolę się wtrącić.
Na wstępie zapraszam na moje forum gdzie udzieliłem szczegółowych odpowiedzi
na postawione tutaj niektóre pytania:
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26091.

Zacznijmy od terminologii.
Czym różni sie depilacja od epilacji? De facto terminy te były używane
zamienie, jednak obecnie przyjmuje się iż depilacja to poprostu usuwanie
włosa (również wraz z cebulką) natomiast epilacja to coś więcej- trwałe
niszczenie struktury włosa odpowiedzialnej za jego wzrost
(macierz/brodawka).
Kosmetyka zna obecnie dwie metody epilacji:
-elektrolizę (nie będę się rozwodził, mniej więcej wiadomo o co chodzi)
-fotoepilację (epilację światłem).

Fotoepilację możemy przeprowadzić dzisiaj za pomocą następujących urzadzeń
(technologii):
-laserów (światło monochromatczne, jeden kolor- jedna długośc fali
świetlnej)
a) Ruby 694 nm (światło czerwone)
b) Alexandrite 755 nm (światło czerwone)
c) Diode (800nm) (światło podczerwone.. tak tak takie jak w pilotach do
telewizora, tylko o "troszkę" większej mocy ))
d) Nd-Yag 1064nm (również podczerwień)

-IPL'a (nie świeci światłem monochromatycznym ale jekimś
zakresem/przedziałem fali świetlnej (np od 800 m do 1000nm) próbuje byc
niejako wszystkim po trochu z powyższych, ale oczywiście coś za coś- przy
każdej długości fali (np 800nm) moc baardzo znacząco spada w porównaniu z
laserem.

Obecnie medycyna/kosmetyka nie zna innych metod/technologii na bozbycie się
niechcianego owłosienia. Tak więc nikt nic wyjątkowego w tej dziedzinie mieć
nie może
Oczywiście laser czy IPL to nie zawsze znaczy to samo może być laser diodowy
trabant i laser diodowy mercedes... ale to inna historia

Według mnie to to: http://www.centrumciala.com/foto.html
to jest najzwyklejszy IPL
W laserze diodowym dużej mocy (LighSheer) oczko lasera ma 9x9mm, laser
wytwarza energię 40 J/cm2...W tym IPL "okienko" ma wymiar 20x25mm!!!! na
zdrowy rozsądek... jak bardzo moc musi spadać w przeliczeniu na cm2!!
9Juli/cm2 vs 40Juli/cm2 na LightSheer. Cudów nie ma musi być słabiej! A co z
tego wynika...kilka zabiegów więcej (co z tego że jeden zabieg jest tańszy).
No i wiadomo dlaczego jest taka bezbolesna i bezpieczna )
Pomijam fakt że ten IPL to zapewne 1/4 ceny dobrego lasera.
mi pani u mnie w gabinecie tez tak to tlumaczyla, dlatego odrazu mowila ze 5 zabiegow nie bedzie tylko 7-8 (u niej zadzialalo 7). IPL boli mniej i nie ma poparzen bo to jest swiatlo rozproszone i jego zaleta jest to ze uderza pod różnym kątem. ale jak zawsze to też zależy od osoby. na niektóre dziewczyn LS też nie działa tak jak trzeba mimo że mają hormony w normie.

i zapomniałam dodać że u mnie panie też mówiły że nie ma co liczyć na cuda że wypadną wszystkie włosy na raz, max 30% na zabieg a z reguły jest to 20%. u mnie najlepiej zadziałał dopiero 3 zagieg (tzn dopiero po nim byłam zadowolona). teraz jestem po 4 i pani mnie ostrzegła że tym razem wyrośnie więcej włosów, więc żebym była na to przygotowana). no nic zobaczymy co z tego będzie :P

nie palę od 12.03.2011

Edytowane przez asteraki
Czas edycji: 2011-03-07 o 09:26

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-07, 10:18   #402
ATnails
Raczkowanie

Hej dziewczyny
Ja byłam na IPL-u i mi niestety nie pomaga, jakieś tylko pojedyncze włoski usunęło a mam ich niestety sporo.
Stracony czas , złudne nadzieje i stracona kasa
Po przeczytaniu setek opinii zdecydowałam się na depilację laserową Light Shire Duo
Na IPL w życiu nie dam się naciągnąć, więc został mi jeszcze laser.
W czwartek w zeszłym tygodniu byłam na pierwszym zabiegu, odczucia bólowe podobne, kasa do zapłacenia większa ale trafiłam na wiosenną promocję.
Na razie czekam aż zaczną wychodzić i wycierać się włoski.
Za jakiś czas powiem czy coś widać
Stary 2011-03-07, 12:42   #403
lacuna
Przyczajenie

Dziewczyny, chciałam zapytać jakie kwoty płacicie za laser Lightsheer na poszczególne części ciała? i czy laser LS DUO jest droższy?zastanawiam się jaką cenę mogę nazwać promocyjną
lacuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-07, 19:42   #404
ATnails
Raczkowanie

U mnie ja robiłam brodę i baki to ceny 150-350 za 1 część ciała, a za pierwszy zabieg razem zapłaciłam 350 to myślę że suuper
Stary 2011-03-11, 13:34   #405
Papula
Przyczajenie

Witam
Dawno mnie nie była ale jakoś nie miałam czasu na dłuższe odwiedziny
Jestem po kolejnej wizycie w no+vello, już pisałam statystykę moich odwiedzin ale dla przypomnienia:
twarz (wąsik, broda, baczki) - 6 zabiegów,
pachy - 3,
ręce - 2,
brzuch - 3,
bikini - 6,
nogi -6.

Zaczęłam moją przygodę z fotodepilacją w sierpniu zeszłego roku i zamierzam do czerwca jeszcze kilka razy tam pójść. Wiedziałam od początku, że na 3 zabiegach się nie skończy a co najmniej 8-10. Mam ciemne grube włosy, mimo, że jestem blondynką. Robiłam rok temu badania hormonalne i lekarz sam mi polecił bym wypróbowała laser, faszerować się tabletkami które mają też wiele skutków ubocznych, dziękuję... Jeśli chodzi o laser, lekarz zalecił wypróbowanie by sprawdzić co najlepiej na mnie działa. Dla czego wybrałam ten salon, Kilka lat temu robiła sobie wąsik laserem w sumie nie pamiętam jakim, ale cena nie była mała i szczerze po 8 zabiegach byłam bardzo rozczarowana i na tym zakończyłam. Teraz ze względów cenowych postanowiłam sprawdzić czy rzeczywiście gra jest wara świeczki.
200zł za całe nogi to nie co mniej niż wosk w salonie kosmetyczny, dla tego myślę, że warto spróbować i samemu się przekonać.
Efekty hmm nogi po 6 zabiegach, jest ogromna różnica, oczywiście słabsze włoski i wolno rosną ale co najważniejsze są miejsca gdzie praktycznie ich nie ma, myślę że tak na prawdę prawdziwe opinie o efektach będę najlepsze po serii i co najmniej roku przerwy w zabiegach.
Bikini, robię głębokie troszkę bolesna sprawa ale przy dobrym schłodzeniu jest ok. Efekty góra widoczna i zadowalająca natomiast wargi już troszkę gorzej, ale jestem cierpliwa.
Brzuch super dlatego tylko tyle zabiegów, chyba na tej ilości się skończy.
Ręce i pachy robiłam dla spróbowania, na razie bez efektów, nie mam na to tyle kasy więc może w przyszłości...
Twarz, to jest najważniejsza dla mnie część, wąsik zostało mi kilka włosków, baki też ok broda troszkę gorzej mam tam ciemne włoski. Twarz na pewno zrobię do 10 zabiegów.

Reasumując
Myślę, że warto zrobić serię, bo porównując nawet z woskiem to nie jest duża różnica cenowa. Każda z nas ma inne włosy, cerę, na każdą inaczej laser zadziała.
Ja na pewno będę zdawać relację co i jak i na pewno za rok napiszę czy było warto przez rok się laserować hihi Jak by nie było przez ten czas nie chodzę na solarium więc coś pozytywnego z tego wynikło

Pozdrawiam i powodzenia w walce z nadmiernym owłosieniem
Papula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-15, 15:58   #406
wki30
Przyczajenie

Hej,
Widziałam wcześniej tutaj wpis dziewczyny szukającej kosmetyczki z salonu Papillon z Białegostoku. Chodzę też do tego salonu i podobne odnoszę wrażenie. Przejdź na priv gg 2139651
wki30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-01, 10:04   #407
ATnails
Raczkowanie

Byłam wczoraj na kolejnym depilejszyn, Pani mi podniosła z8 na 25 i dałam rade
Na razie jest oki i jak będą takie same efekty
Stary 2011-04-01, 10:23   #408
pszczola2000
Rozeznanie

wiecie co... wiem ze 4 zabiegi to mało.. ale po 4 zabiegach zrobiłam 2m-ce przerwy, no i włosy odrastają są, moze wolniej rosną, ale są ;/
mam czasem wrażenie żę mówi sie ze potrzeba z 8-10zabiegów, no ale jesli pozniej będą odrastać to co usłyszysz? "taki typ organizmu, włosów etc" a kaaaaasa leci.....

czy jest tu jakaś dziewczyna która jest po jakiejś ilości zabiegów i jest "goła"?? i to np pół roku od ostatniego zabiegu?

czy zywkłe naciąganie kasy...?
mówię o IPL ew + RF

Go włoski Go!

(70cm)

Po ENCANTO można myć włosy już po 3h!!

pszczola2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-02, 19:22   #409
agaapra
Raczkowanie

Jestem 1,5 miesiąca po 2 zabiegu laserem light sheer duet, na łydki, uda i głębokie bikini i ... jestem zachwycona. Już po 1 zabiegu było super!!! Nie mam włosów, może jakieś10 % zostało i to na bikini w niewidocznym miejscu i mała "włochata łatka" nad kolanem Przypomnę, że karnację mam bardzo jasną, włosy sztywne, mocne i ciemne. Mam nadzieję, że ten stan potrwa dłużej i nie będe musiała znów za kilka miesięcy katować się maszynkami, woskiem czy mechanicznym depilatorem. Życzę wszystkim powodzenia i skutecznej depilacji
agaapra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-02, 20:46   #410
Galijka
Wtajemniczenie

agaapra, a po łydkach jak to wyglądało? po 2-3 dniach od razu super czy Twoja skóra musiała się przyzwyczaić? pytam bo po tygodniu moje nogi wyglądają strasznie, a jak robiłam pachy i bikini to nie miałam tego problemu...
Galijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-02, 23:36   #411
asteraki
Raczkowanie

ja teraz jestem po 4

jak bylam na zabiegu to chwalilam sie pani ze po tym 3 to takie super efekty, a pani na to zebym sie tak bardzo jeszcze nie cieszyla, bo po 4 albo 5 bedzie wysyp, taki ze bede miala wrazenie ze wszystko wyroslo (i faktycznie tak jest). ja widzialam jej efekty na pachach i bikini (zostały same biale wloski) i licze na takie same, ale mnie odrazu ostrzegali ze 4-5 zabiegow jak przy laserze to nie wystarczy.

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

Cytat:
Napisane przez agaapra Pokaż wiadomość
Jestem 1,5 miesiąca po 2 zabiegu laserem light sheer duet, na łydki, uda i głębokie bikini i ... jestem zachwycona. Już po 1 zabiegu było super!!! Nie mam włosów, może jakieś10 % zostało i to na bikini w niewidocznym miejscu i mała "włochata łatka" nad kolanem Przypomnę, że karnację mam bardzo jasną, włosy sztywne, mocne i ciemne. Mam nadzieję, że ten stan potrwa dłużej i nie będe musiała znów za kilka miesięcy katować się maszynkami, woskiem czy mechanicznym depilatorem. Życzę wszystkim powodzenia i skutecznej depilacji
nie chcę cie martwić, ale nie sądzę żeby po 2 zabiegach nie odrosły ci już włosy. chociażby dlatego że nie wszystkie były w fazie wzrostu. przygotuj sie jeszcze na nim 1 zabieg.

nie palę od 12.03.2011
Stary 2011-04-03, 10:20   #412
agaapra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Galijka Pokaż wiadomość
agaapra, a po łydkach jak to wyglądało? po 2-3 dniach od razu super czy Twoja skóra musiała się przyzwyczaić? pytam bo po tygodniu moje nogi wyglądają strasznie, a jak robiłam pachy i bikini to nie miałam tego problemu...
U mnie wszystko było ok. Miałam robione na mocy 9 zarówno na 1 zabiegu jak i na 2, gdzie max wynosi 12. Nic mnie nie piekło, paliło, szczypało ani w trakcie depilacji ani po. No, może trochę na bikini bolało, ale to takie ukłucia podczas strzałów wiązką lasera.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez asteraki Pokaż wiadomość
ja teraz jestem po 4

jak bylam na zabiegu to chwalilam sie pani ze po tym 3 to takie super efekty, a pani na to zebym sie tak bardzo jeszcze nie cieszyla, bo po 4 albo 5 bedzie wysyp, taki ze bede miala wrazenie ze wszystko wyroslo (i faktycznie tak jest). ja widzialam jej efekty na pachach i bikini (zostały same biale wloski) i licze na takie same, ale mnie odrazu ostrzegali ze 4-5 zabiegow jak przy laserze to nie wystarczy.

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

nie chcę cie martwić, ale nie sądzę żeby po 2 zabiegach nie odrosły ci już włosy. chociażby dlatego że nie wszystkie były w fazie wzrostu. przygotuj sie jeszcze na nim 1 zabieg.
Cieszę się z efektów jak najbardziej ale jestem realistką i przygotowywałam się do zabiegu kilka miesięcy wcześniej więc co nieco wiem na ten temat. Na 3 zabieg jestem umówiona w połowie maja. A później (na jesień) zobaczę czy trzeba jeszcze te okolice odświeżać.
agaapra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-03, 16:25   #413
Galijka
Wtajemniczenie

Ja bikini i pachy mam za miesiąc, łydki za ok. 2,5... Ale moje łydki nadal wyglądają tragicznie, czytałam, że ok. 2 tyg. mogą tak wyglądać, a podobno potem mogą pojawić się białe plamy :/ Nie podoba mi się to
Galijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-03, 22:14   #414
asteraki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agaapra Pokaż wiadomość
Cieszę się z efektów jak najbardziej ale jestem realistką i przygotowywałam się do zabiegu kilka miesięcy wcześniej więc co nieco wiem na ten temat. Na 3 zabieg jestem umówiona w połowie maja. A później (na jesień) zobaczę czy trzeba jeszcze te okolice odświeżać.
rozumiem, że dopiero na jesień bo nie chcesz robić jak będzie słoneczko? ja właśnie na jesień chce zacząć bikini, mam nadzieję że tym razem się uda (miałam zacząć 8miesięcy temu, ale pieniądze musiały iść na inny cel ).

nie palę od 12.03.2011
Stary 2011-04-07, 12:52   #415
coffee and cigarettes
Rozeznanie

Dziewczyny, czy przy epilacji bikini w No+vello naprawdę konieczny jest zakup ich firmowego kremu po zabiegu?
coffee and cigarettes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-08, 11:10   #416
pszczola2000
Rozeznanie

nie

Go włoski Go!

(70cm)

Po ENCANTO można myć włosy już po 3h!!

pszczola2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-10, 16:53   #417
najmniejsza_mii
Raczkowanie

Poczytałam sobie ten wątek jakieś 1,5 roku temu, kiedy zastanawiałam się nad depilacją laserową i dzięki Wam (i kilku innym forom) zdecydowałam się na Ligh Sheer. W Dermedzie we Wrocławiu, ale to, że akurat tam, to tylko dlatego, że moja mama chodziła do nich na co innego. Jednak teraz szczerze mogę ich polecić!
Jestem po 5 zabiegach, 6. będę miała gratis i myślę, że się przyda. Depilowałam górną wargę, pachy, bikini i całe nogi. Po 3 zabiegach na udach zrobiły mi się blond włosy i zniknęło ich gdzieś 50%. 3. zabieg miałam na koniec czerwca 2010 roku i od tamtej pory więcej włosów mi nie odrosło.
Natomiast pozostałe części ciała dobijam, ile się da i efekty są niesamowite! Miałam gęste włosy, czarne, ale mam też ciemną karnację, więc nie tak super idealnie jak do depilacji laserowej. A oto szczegółowe wrażenia po 5 zabiegach (jestem już w fazie odrastania włosów i niedługo będę szła na 6. zabieg - mam nadzieję końcowy):
- górna warga - zostało mi kilka bardzo słabych włosów
- pachy - chyba najlepszy efekt, po 2 słabiutkie włoski na każdej
- bikini - super! to był mój największy problem, okolice bikini są gładziutkie, za to na samym wzgórku pozostał mi taki śmieszny meszek, trochę blond, trochę taki blado-czarny, myślę, że jeśli teraz pociągnęłabym je woskiem, nie odrastałyby przez miesiąc
- łydki - z przodu bardzo przerzedzone i osłabione, z tyłu w ogóle już nie mam włosów, chciałabym jeszcze trochę je dobić

Jestem bardzo zadowolona, bo nienawidziłam swoich włosów. Ale wiem, że raz na kilka lat trzeba robić zabieg "przypominający" i nikt mnie nie czarował na początku, że włosy znikną co do jednego i już nigdy nie odrosną. Ale takie pojedyncze nie są już dla mnie problemem. Ale dodam też, że stosowałam się grzecznie do zaleceń, nie opalając się, nie smarując samoopalaczami, unikając światłouczulających leków i grzecznie goląc się, a nie depilując przez cały czas. Myślę, że to bardzo pomaga.

A z doświadczenia zawodowego mogę wydać opinię co do IPLa MEDYCZNEGO. Dziewczyny, jeśli gdzieś jest IPL KOSMETYCZNY, nie ma co liczyć na usunięcie włosów, dawka w nim jest na to zbyt słaba (70% słabsza niż w medycznym). Po IPLu medycznym włosy rzeczywiście się przerzedzają, ale potrzeba więcej zabiegów, jeśli chce się mieć zadowalający efekt. Szczerze, całkowitego usunięcia nie widziałam, ale może zbyt krótko jeszcze na nim pracuję. Ale są klientki z niego zadowolone, które wracają na pojedyncze sesje raz na kilka miesięcy, bo bardzo często działa w taki sposób, że usuwa włosy na kilka miesięcy. Ale jego zaletą jest na pewno cena - bo kosztuje połowę taniej niż Light Sheer.

Ja jednak polecam Light Sheera, a IPLa na rumień i fotoodmładzanie
najmniejsza_mii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-11, 19:54   #418
celka2000
Zakorzenienie

najmniejsza-mii - wlasnie sie wybieram do Dermedu. Powiedz mi prosze, czy jest szansa w ogole na usuniecie jasniutkich wlosow? Bo na udach mam z tylu dosc ciemne, z boku takie srednio ciemne, a z przodu bardzo jasne (blond niemalze). Niestety karnacja taka bardziej oliwkowa. Lydki usuwam elosem i juz po drugim zabiegu efekt jest calkiem niezly. Sadze, ze po piatym bede naprawde zadowolona. Nie wiem jednak jak z udami. Co sie bedzie dzialo, jesli zaczne golic te jasne wloski a one i tak przeciez najprawdopodobniej nie zostana usuniete. Czy jest sens je ruszac?...
Ty mialas wszedzie taki sam kolor?
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-11, 21:45   #419
najmniejsza_mii
Raczkowanie

Celka2000 Light Sheer nie usunie blond włosów. Zresztą nawet mogłoby Ci w tym momencie poparzyć skórę, a włosów nie chwyci. Ale są metody z dodawaniem barwnika do cebulek, tylko że to nie przy Light Sheer'ze (wiem, że na pewno przy IPLu). Ale proponuję, żebyś poszła do nich na konsultacje, bo i tak nikt Ci z biegu depilacji nie zrobi, najpierw jest konsultacja z lekarzem. Może zaproponują Ci jakąś inną metodę, albo łączenie Ligh Sheer'a z innym laserem w zależności od partii? W każdym razie wrocławski Dermed szczerze polecam i na pewno nie będą chcieli Cię naciągać, więc nie wydasz pieniędzy na marne.

A ja miałam wszędzie ciemne włosy, chociaż na udach chyba najsłabsze, a na bikini najmocniejsze. Praktycznie za każdym razem, jak patrzę na swoje ciało, cieszę się, że już ich nie mam

Edytowane przez najmniejsza_mii
Czas edycji: 2011-04-11 o 21:50
najmniejsza_mii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-11, 22:04   #420
Marynia19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez najmniejsza_mii Pokaż wiadomość
Celka2000 Light Sheer nie usunie blond włosów. Zresztą nawet mogłoby Ci w tym momencie poparzyć skórę, a włosów nie chwyci. Ale są metody z dodawaniem barwnika do cebulek, tylko że to nie przy Light Sheer'ze (wiem, że na pewno przy IPLu). Ale proponuję, żebyś poszła do nich na konsultacje, bo i tak nikt Ci z biegu depilacji nie zrobi, najpierw jest konsultacja z lekarzem. Może zaproponują Ci jakąś inną metodę, albo łączenie Ligh Sheer'a z innym laserem w zależności od partii? W każdym razie wrocławski Dermed szczerze polecam i na pewno nie będą chcieli Cię naciągać, więc nie wydasz pieniędzy na marne.

A ja miałam wszędzie ciemne włosy, chociaż na udach chyba najsłabsze, a na bikini najmocniejsze. Praktycznie za każdym razem, jak patrzę na swoje ciało, cieszę się, że już ich nie mam
Może wiesz jak długo teraz tam trzeba czekać na wizytę?
Zdarzyło Ci się żeby Ci przypalili skórę?
Jejku nie wiem co robić.. czy ten elos czy duet w dermedzie, czy tam od 4 zabiegu jest taniej?
Marynia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości