|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#392 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Ja na szybko bo na tableci:
Anitka tak, jak dziec sie bardziej rusza to brzuch czesciej twardnieje. Jak mi sie mlody czasami wypiął to mialam pol brzucha z kamienia ![]() Co do samochodow.. zaskocze was. Mam samochod ale jezdze nim sama-TZ nie ma prawa jazdy a takim gratem boje sie wozic Kamila ![]() Co do monitorow oddechu-zaluje ze nie kupilam. Nie mialam kasy,ale moglam pozyczyc ![]() ![]() Ale tak jak specjalisci mowia, pamietajcie mamy ze to tylko aparat, rzecz, moze zawodzic wiec mimo to badzcie czujne. Dlatego duzo ludzi jest przeciw monitorom, bo mamy wrzucaja na kompletny luz. Ale takim panikarom jak ja sie napewno przydaje ![]()
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2014-01-15 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeziebienie nie mija więc nie wiem czy nie skończy się wizytą u niego jeszcze w tym tygodniu. kalafior ciążowy ![]() ![]()
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
idę w sobote do mojej gin
dziękuję, w miarę spokojnie, nie nakręcam się BERBIE- bardzo dziękuje za leki!
#396 |
Zakorzenienie
|
super, że już doszły! tak się właśnie zastanawiałam
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- anitko mi się tak jak Monice najbardziej podoba się 3. a pościel w paseczki ![]()
#397 | |
Rozeznanie
|
Monika-możesz podać linka o tej szczepionce
![]() Eliza-wrzuć zdjęcie na chwile na forum,też bym chciała zobaczyć ![]() Kundzia-co piszą o tej szczepionce,szczepić czy nie ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Anitka-moja siostra miała pierwszą kołyske,ogólnie była zadowolona bo jak mały w niej leżał to mogła go ze sobą zabierać do każdego pomieszczenia. Z tym,że Kamil szybko zaczął się podnośić i korzystała z niej tylko około 4 mcy,bo bała się ,że wypadnie.
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Wtajemniczenie
|
Czarnula - szczepic
![]()
#399 |
Rozeznanie
|
No właśnie,ja Melke obserwuje cały czas,na razie jest ok ,nie ma temp, ma apetyt,cały czas szaleje. Mam nadzieje,że już tak zostanie.
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
Czarnula, nie mogę znaleźć teraz, a nie zapisałam sobie bo mam tą gazetę, spróbuję jeszcze...
edit. znalazłam https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3964 Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2014-01-15 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
Wrzucam zatem na chwile
![]() ![]() Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2014-01-15 o 21:40 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 |
Konto usunięte
|
Odnośnie szczepień: my mamy WZW B i pneumo niby w przyszłym tygodniu mieć, ale ze względu na suchy kaszelek Arturka (i historię małej Basi - nie ukrywam
![]() Brawa dla Tymka, cycki mają moc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Rozeznanie
|
Dzięki
![]() Wyglądasz pięknie i bardzo ładnie Ci w tej fryzurce ![]() ![]()
Edytowane przez czarnula 1982 Czas edycji: 2014-01-15 o 21:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44630976]Odnośnie szczepień: my mamy WZW B i pneumo niby w przyszłym tygodniu mieć, ale ze względu na suchy kaszelek Arturka (i historię małej Basi - nie ukrywam
![]() Brawa dla Tymka, cycki mają moc ![]() Bo szczepic trzeba ponoc calkowicie zdrowe dziecko. To samo tyczy sie dorosłych.. Wiem, ze jak ja mialam chociaz katar, to mi mama nie kazala chodzic sie szczepic ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
![]() to lece usuwac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#405 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
T. ponoć pięknie przybierał a w 18 tż osiągnął 6160 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nawet nie w kategoriach szczepić nie szczepić. nie ma opcji, żeby nie. ale absolutnie się nie bać. i że smród po nie rzetelnych badaniach ciągnie się dłuugooo... a kwestia autyzmu i MMR po prostu się nakładają. rodzice, chcąc mieć winnego, kojarzą to ze szczepieniem i stąd czarny PR MMRu. ![]() ![]() to jest ta magia ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
ja też się boję, tym bardziej, że kompletnie nie ufam jednej pediatrze z przychodni, która najczęściej szczepi.... chyba dzwoniąc i umawiając J. będę pytać która pediatra ma szczepić...
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Rozeznanie
|
to wy nie należycie do jednego pediatry?My należymy do jednego,mimo że w przychodni jest ich więcej,ale jak się umawiamy chorzy lub na szczepienie to tylko do swojego lekarza,no chyba że go akurat nie ma no to do innego w zastępstwie
![]() |
#409 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
My też mamy deklarację na jedną, teoretycznie mogę iść do innej, ale wolę nie. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
może w teorii... w praktyce jest tak, że pediatrów jest 3 i jak dzwonię i mówię, że chcę na wizytę to umawiają do jakiegokolwiek, chyba, że mi się nie spieszy na dany dzień to mogę wybierać. na szczepienia to samo, umawiam się na taki dzień na jaki są wolne numerki, nikt mnie nie pyta do jakiego pediatry chcę ani nie informuje który pediatra będzie szczepił. tyle, że najczęściej jest jedna pediatra bo ma cały etat, 2 są rzadziej, chyba nawet nie na stałe, a mi jedna z tych 2 akurat odpowiada najbardziej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44623715] Co do spania z dzieckiem, ja bym chyba się nie wyspała w drugim pokoju. A tak jak długo śpi, tylko podnoszę łeb, patrzę - śpi spokojnie - kimam dalej. Poważnie, odkąd Artur ma tylko jedną (! ciekawe jak długo ![]() ![]() Heh już widze mnie jak będe z łbem podniesionym leżeć ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
[ chociaz znam te neurolog 'służbowo' i nie przepadam ![]() Karmimy sie i lecimy do chirurga. Troche mnie ośnieżone drogi przerażają ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-01-16 o 07:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale przespałam noc bez pobudki wiec chyba jest lepiej ![]() Cytat:
![]() Śnieg? Jaki śnieg? Co to takiego? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#414 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyspana mama-większe bezpieczeństwo Skarbu ![]() Cytat:
![]() ktokolwiek widział, ktokolwiek wie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Konto usunięte
|
Dzięki za ten artykuł, zaraz poczytam!
Cytat:
Nie można doprowadzić siebie na skraj przemęczenia, ja miałam kilka takich sytuacji, że się bałam, że się wywalę z Artkiem, to było straszne. Jak tylko jest możliwość - odpoczywajcie i jeśli jest cokolwiek, co Wam zapewni spokojny sen - pomocny TŻ, monitor, niania - to jest to warte każdych pieniędzy. ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Dziewczyny jaka to jest gazeta, z której pochodzi ten art? Dziś jadę na zakupy (zakupy=słoiczki i pampersy ![]() I BARDZO MĄDRY fragment nt. tego krztuśca. Pamiętałam, jak pisałam o tym dziewczynom na mamusiowym, że nam się należy bezpieczniejszy krztusiec i zastanawiałam się, czemu wszystkim dzieciom się nie należy?:/ Co za kraj... Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2014-01-16 o 08:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
Ślicznie wyglądasz ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziś na 20:00 idziemy do kina ![]() ![]() Weszłam dziś na wage i mam -10 kg od porodu.Do wagi sprzed ciąży zostało mi 3 kg.Ale ja chciałabym schudnać więcej :8 kg.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak Domiś będzie dalej tak ładnie jadł z piersi to nawet nie zauważysz jak więcej niż te 3kg znikną ![]() Jak patrzę na moją przyjaciółkę to teraz się boję, że się zacznie garbić bo znika w oczach, tylko piersi zostały bardzo duże ![]() ![]()
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
Witam
Kubek ![]() Jojla dobrze że już lepiej! Wiem że ten syrop jest blee ale skuteczny! Mnie tez po nim nie dobrze....ale piję go już łyżkami normalnie... ![]() Berbie wstawiłaś ten link?? Zeberka byleby do soboty! ![]() ![]() Iza a z czego TY chcesz jeszcze schudnąć jak TY chudzizna jesteś!
#419 |
Zakorzenienie
|
nie
![]() ![]() no i kurcze te moje zdrowienie jakoś mi nie wychodzi ![]() ![]() ![]()
#420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anitko masz sytuacje taka jak ja, wiec się wypowiem, bo być może to wiele ułatwi ![]() Ja też myślałam nad kołyską, ale nie ukrywajmy, ze to spory dodatkowy koszt. No i tym sposobem sobie ja darowałam. Teraz uważam, że słusznie ![]() ![]() Ja mam monitor oddechu, ale nie ten do łóżeczka, tylko taki przyczepiany do pieluszki. Też chciałam zakładać jak będzie spał na dworze...ale zakładam tylko na noc. W dzień czy w nocy i tak po 100 razy sprawdzam czy oddycha ![]() Mam taki: http://www.snuza.pl/produkty/snuza-hero.html Mój był nowy, ale dostałam na niego zniżkę 50% ![]() Dodatkowo mam kamerkę : http://pritv.pl/kamera-ip-easycam-ec...ala-p-483.html Jest dużo tańsza niż nianie a widać wszystko..na ekranie komputera czy telefonu. WSZYSTKO-nawet czy dziecko oddycha. Teraz siedzę siebie na dole z mężem a dzieci podglądany na komputerze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.