|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Gosc jest dla mnie bohaterem. Swietnie pomagal rodzacej! Wporownaniu z partnerem z poprzedniego odcinka ten byl rewelacyjny. Bawil rodzaca. Pomagal jej. Wspieral ja. A tekst z glowka rewelacyjny... az milo sie ogladalo.
Ale 18 godzin ![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- ASIA ekipe tez bym wyrzucila... na pewno by mi ich obecnosc nie pomogla!!!! Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
#392 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
ja beczałam po cesarce...
ale przeraziłąm sie tymi godzinami bólu tej drugiej... i ten spanikowany tatuś.... widać, że nie wiedział co robić już po urodzeniu, ale bardzo mi sie podobało, że cały czas ja wspierał, dopingował przy parciu a potem chwalił jak urodziła. tylko z tego stresu chciał opaskę dla dziecka jej zakładać haha liczę jednak na troszke szybszą akcję porodową....
#393 |
Zakorzenienie
|
ASIA kazda z nas liczy na krotszy porod niz te 18 godz
![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
#394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#395 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Najlepszy jest mój tż, mówię mu że będę oglądać porody to stwierdził że nie mam co oglądać a jak zwykle skończył w łóżku obok mnie i przeżywa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#396 |
BAN stały
|
Monika, to Ci się nieźle goście zwalają na głowę
![]() Niegrzeczna, tylko 2 godz? Super ! ![]() Nie mam włączonych porodów, ale siedząc tu z Wami mam wrażenie, że też oglądałam ![]() Ja się dziś dowiedziałam już na stówę, że święta ja organizuję u nas. Cudownie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Wtajemniczenie
|
też mi się bardzo podobało jak jej pomagał i w ogóle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 | |
Raczkowanie
|
witam w 34 tygodniu, jakoś nie czuję żebym miała zaraz rodzić, a takie zagrożenie ciągle jest
próbuję nadrobić nowy wątek gratuluję kwietniowym mamusiom ![]() TŻ skończył pokoik tj malowanie i sprzątnie po nim, koleżanka była odkurzyć i umyć podłogi, niby tyle zrobione już w domu, a ja ciągle widzę nowe możliwości ogarnięcia domu na przyjście dzieci ![]() paczka z łóżeczkami gdzieś się zawieruszyła i ma być dopiero po świętach i nie wiadomo kiedy, najwyżej dosuniemy łóżko w naszej sypialni do ściany i będziemy spać z dziećmi w jednym na początku.. reszta rzeczy ma przyjść przed świętami, bo na razie to mam tylko torbę do wózka (wózek też w drodze), chusteczki nawilżane i pieluszki tetrowe, no i pół torby do szpitala spakowanej obok torby położyłam sobie listę, żeby nie zapomnieć np. płynu do soczewek ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
a jednak się wzruszyłam... babcia jaka zachwycona jak dzwoniła. i oczywiście kto bohaterem? tatuś!
![]() ilkas ty sie dowiedzialas? ale że nie ty zaprosiłas, tylko sie wprosili?
#400 |
Wtajemniczenie
|
nie nie miałam znieczulenia, u mnie poród naprawdę szybka akcja, mąż ledwo zdążył przyjechać z pracy, cały czas teściowa była ze mną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
DziekujeMY za gratulacje. Tak, mala dostala 10punktow. Jak ja wyciagneli lekarze rzucili haslo w czepku urodzona (blona na glowce czy jakos tak) i rozlegl sie krzyk. Taki cieply, nie przerazajacy. Dosc dlugo byla krzykliwa. Po wytarciu, i ubraniu pokazali mi ja, dalam jej buziaka w policzek i zabrali na noworodki. A u mnie dalej konczyli cc. Samo cc, nie boli, czuc tylko nieprzyjemne szarpanie. Dzis juz wybralam 11kroplowek, jeszcze o polnocy dwie beda, i przewioza mnie juz z sali pooperacyjnej. Nie pisalam bo bylam podlaczona do monitorka a w 2 mialam dwie kroplowki na raz i nie moglam sie ruszac. Blokada puscila okolo godziny po cc, nie jest najgorzej - ale czuc rwanie. To tak na szybko.
Milenka jest podobna do meza, a po mnie ma tylko nosek. (nie dali mi jej jeszcze karmic ani byc z nia dluzej, maz byl na noworodkach u niej, zreszta nie spie od 3.30) Maz zakochany w corce, ze malutka, ze ladna, ze grzecznie spi.. itd ![]() A i ja po tej chwili juz stracilam glowe i serce dla niej ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#402 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i znow sie dzis nie spakowalam! ![]()
![]() |
#403 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wszystko przez moich teściów kochanych ![]() No i oni rzucili hasło, że może oni przyjadą. No to oczywiście, że się ucieszyliśmy, moi rodzice ich zaprosili do siebie itd. Ale im głupio, że ciągle u moich rodziców jakieś święta..imprezy...i że się krępują do nich...ale do nas to bardzo chętnie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#404 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
a pokój małej to krem, blady róż i czerwień (wygląda to lepiej niż brzmi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A jak wymyślisz coś fajnego to się pochwal ![]() ![]() Cytat:
![]() dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- gosius91 no i mnie wzruszyłaś ![]() ![]() ![]() ilkas uuu, widzę, że teście, jak dzieci.. przecież to dopiero głupio wyszło, jak Twoi rodzice ich zaprosili, a oni nie, wolą u Was ![]()
![]() |
#405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy to już ostateczna wersja ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
ilkas to ci twoi teściowe jak dzieci się zachowują...
![]() życzę powodzenia ![]() gosius po raz kolejny gratuluje i cieszę się że masz się dobrze. No i ![]() ![]()
#407 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() co do porodu mam nadzieję, że też będzie szybki ale jak oglądam i słyszę jak kobiety rodzą po tyle godzin to przeraża mnie to ![]() dobranoc kobietki ![]() ![]() ja pewnie odezwę się dopiero jutro po wizycie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Znając życie to może teść się jednak namyśli i też przyjedzie ![]() ![]() Kiedyś to bym się bardzo spinała tą sytuacją...a teraz to tylko śmiać mi się chce, że oni tacy "mało poważni" ![]() Chociaż dziwi mnie jedno! Teściowej głupio przyjechać do moich rodziców..że nie wypada tak ciągle "się wpraszać"...ale do mnie to jej nie głupio jak ja niedługo rodzę ? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#409 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miałam pytać, czemu nie głaskać, ale już doczytałam Hania i NUTKA ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() agus7ia kobieto dobra gdzie ty mieszkasz? Bo brzmi jakbyś mieszkała w jakimś mega niezurbanizowanym miejscu, gdzie brak porządnej sieci komunikacyjnej ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja zapomniałam o porodach ![]() Dziękuję wszystkim dziewczynom za oklaski powizytowe ![]() ![]() Kurde ale fajnie jest z Wami gawędzić, serio ![]() Justyna myślałam, że tż gdzieś dalej jedzie, ale na spokojnie dojedzie a prawdopodobieństwo że jako pierwiastka tak migiem urodzisz jest maleńkie więc ze spokojem niech pcha tematy póki może. Po porodzie może być mu trudniej wyrwać się w delegację. Może niech zrobi tak, jak jeden z tatusiów u pary ze SR u mnie. Mąż dziewczyny pracuje w delegacjach i chyba w środę wyjeżdżał na 3 dni. Ponieważ tp blisko, to kuca do brzucha i mówi do synka, że musi do soboty poczekać na tatusia i wcześniej ma nie wychodzić. Po chwili z brzucha "pyk" (w sensie przybij piątkę tato) no i Leon urodził się w nocy z soboty na niedzielę ![]() Położna opowiedziała nam o tym, pod kątem budowania więzi z dzieckiem już w brzuszku ![]()
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-04-15 o 21:40 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
BAN stały
|
Niegrzeczna ee no co Ty..ale drugi poród łatwiejszy więc nie masz się co obawiać !
![]() ![]() Też miałam pierwszy poród lekki i szybki i jeszcze ze znieczuleniem po którym spałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
Hej, hej
![]() 14 stron do nadrobienia !! |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Wtajemniczenie
|
Chansons mi na stronie coś takiego wpadło w oko, ta jest moim zdaniem lepsza bo jest 100% wiskoza, a tamta 100% poliester więc się zapocisz w niej okropnie jak będzie gorąco
![]() http://www.hm.com/pl/product/26250?article=26250-B Tylko nie wiem czy takie kwiatki to Twój styl?
![]() |
#413 | ||||
Zadomowienie
|
Gosius nie zacytowalo mi ciebie, dla was również ogromne gratulacje
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
O na mój termin ![]() Cytat:
Tyle stron! Idę spać Dobranoc Edytowane przez pomarancza24 Czas edycji: 2014-04-15 o 21:56 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba tez podrałuje do łózka i bede stamtąd zaglądać... syncio cos mi dziś brzuch wypycha, nie wiadomo jak sie ułożyć, zgiąć...
![]() |
#415 | |
Raczkowanie
|
Gosius, Muffinka ogromne gratulacje dla Was... brawo
![]() ![]() beatusia trzymaj się dzielnie! A w którym szpitalu jesteś? Dziękuję. Trochę nudne to ktg, trzeba było dziecię na siłę budzić i szturchać ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Rozeznanie
|
Nie no bez jaj... chwilę mnie nie było, a tu nie dość, że nowy wątek to jeszcze 14 stron....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
Ach... coreczka siostry wyladowala w szpitalu....
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#418 |
Raczkowanie
|
Jakos dzis spac nie moge.
Asia mam nadzieje, ze z malutka bedzie wszystko w porzadku i szybko wyjda ze szpitala. Justiwi mieszkam w niewielkiej miejscowosci 50 km od Warszawy, a ze tam pracuje, mam pakiet w lux med i chce rodzic to dojezdzam do lekarza. Nie przewidzialam tylko, ze pod koniec moze byc troche ciezko. A siec jest swietnie zurbanizowana gdyby nie: 1. Wieczne remonty na tej trasie, 2. Pociagi jezdzace co 1-1,5 w godzinach popoludniowych, 3. Wieczne opoznienia ![]() Ilkas wpolczuje organizacji swiat. Moze postaw warunek, zety udostepniasz lokal, a reszta zajmuja sie mama z tesciowa ![]()
#419 |
Zakorzenienie
|
Asia zdrówka dla małej
Dzień dobry ![]() Kciuki za wizyty i miłego dnia ![]() No i ![]()
#420 |
Zadomowienie
|
Witam sie z rana
![]() TŻ pojechał o 5 na giełdę,córa szykuje sie do szkoły a ja nadaje z wyrka ![]() co do swiat to ja w tym roku pieke tylko sernik,zadanie bojowe,wiecej nie robie bo sadze ze nie dała bym rady,mama ogarnie sałatki i mieska a druga siorka cos na ciepło zrobi jakis bigosik i moze galaretki drobiowe.ja oczywiscie dokładam sie finansowo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.