![]() |
#391 |
Raczkowanie
|
Dot.: Holandia
Dziewczynki, czy ktoras moze mi podac adres bramki smsowej z ktorej moge wysylas eski na siec Telfort??? z gory dziekuje
PS Sweetie gratuluje!!!
![]() |
#392 |
Zadomowienie
|
Sweetie gratulacje!!!!!
A ja prawdopodobnie w grudniu zjade do Polski. Jakos mi tu jednak trudno sie zaklimatyzowac... To chyba kwestia ludzi u ktorych mieszkam.Niestety nie poszczescilo mi sie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Sweete gratulacje. Ja juz miesiac ponad w Enschede studiuje sobie i przez ten miesiac wiem wiecej i naczylam sie wiecej niz przez 3 lata studiow w PL.niesamowiete.a ile nauki!! buziaki...ps:nie mamczasu na wizaz ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Raczkowanie
|
Gratulacje Sweetie!!!!!!! Super!!
Opiumalfa, wierze, ze masz duuuzo nauki, ale bedzie dobrze. Powiedz mi lepiej kiedy umowimy sie kawke czy jakies piffko? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Raczkowanie
|
nie znam zadnej bramki SMS...
ale znam fajna stronke www.gsmplaza.nl gdzie mozna wziac abonament za bardzo male pienadze.. ja na przyklad mam Telfort 200 min i 30 smsow w miesiacu i place od 6 do 9 euro.. polecam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Raczkowanie
|
A no wlasnie, odnosnie bramki smsowej tez nie znam zadnej i wlasciwie szczerze powiem nawet nie wiem czy cos takiego w NL istnieje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy Wy też objadacie się Vanille Vla i w ogóle Vla?
![]() i Stroopwafels? i Spekulaskami? Jak byłam au pair w Holandii przez te przysmaki przytyłam 9 kg w pół roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
vla nie lubię, spekulasków też nie, stroopwafle są pyszne, ale nie kupuję profilaktycznie;-) Z sezonowych przysmaków, równie potwornie tuczących uwielbiam kruidnoten w czekoladzie trzykolorowej- 900 kalorii w opakowaniu 250 gram!!!!!
generalnie podczas pobytu w Holandii (4 lata) przytyłam 10 kg. Dramat. Nie wiem, czy ktoś tu schudł??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() Ja rzadko zagladam bo z internetem kiepsko... Jesli chodzi o tycie, to ja tez przytylam chyba jakies 8 kilo. Zdolalam zrrzucic wiekszosc z tego ale 'psychoza' w glowie zostala...
![]() |
#400 |
Raczkowanie
|
Ja schudlam w holandiiale nie duzo okolo 4 max 5kg i na poczatku tez sie objadalam stropwaflami... teraz juz mi przeszlo... ale zawsze jak jade do polski do biore ile sie da bo wszyscy uwielbiaja zwlszcza moja mama
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Raczkowanie
|
Ja tu jestem dwa miesiace a schudlam 6 kilo (rowerek, kochany rowerek)stropwafle i vla owszem lubie, ale sa dla mnie za slodkie wiec jesli juz jem to nieduzo
![]()
![]() |
#402 |
Raczkowanie
|
Za vla nie przepadam, ale lubie 'stropki'. I uwielbiam te ich Mikolajowe slodycze...Nawiasem mowiac, Dzien Swietego Mikolaja tutaj przypomina mi polska wigilie
![]()
![]() |
#403 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
Gdzie kupujecie te stropki i Vla
![]()
![]() |
#405 |
Wtajemniczenie
|
Vla oraz stropki są w każdym sklepie z koszykami
![]() Ale uważaj-grozi silnym uzależnieniem! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#407 |
Wtajemniczenie
|
Czekamy na wrażenia!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
Więc
![]() ![]() ![]()
![]() |
#409 |
Raczkowanie
|
a ja wlasnie zajadam vla o smaku ciemnej czekolady z bita smietana...mmmmm....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Raczkowanie
|
Ja uwielbiam krokiety z Holenderskich snackbarow.Taka pyszna miesna mazia otulona chrupiaca warstwa bulki tartej.. (??)
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() vla nie jem, "strupy" sa ok ale tylko w sztuce jednej ![]() Doni: ja na weekendy wyjezdzam zawsze do A'damu wiec masz moze czas w tygodniu? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Raczkowanie
|
hey Opiumalfa!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
teraz co wcale
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Zadomowienie
|
Kochane a jakie sklepy w Holandii lubicie odwiedzac??? (uwaga nie chodzi mi o spozywcze
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozesz mi przyblizyc sprawe bo ja nie za bardzo czaje wszytsko z dacza ![]() buziaki ![]() gdzie dokaldnie mieszkasz w NL? edit: aaaaa ja sobie tak dla jaj wypełniłam to i chcialam zobaczyc co dalej a oni tam chyba pisza ze mi przyszja za dwa dni!!!jak za to sieplaci?mozna sie teraz wycofac?? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
Ja lubie H&M za biżu
![]() ![]() Doni powiedz mi jak masz konto bankowe (ja mam w ABN) to jak mozna placic w internecie?np za bilet lotniczy?trzeba specjalnie cos miec?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a z jakiej sieci wzielas?? z tego co sie orientuje to Telfort jest najtanszy... co do platnosci- jak masz konto w banku to oni sami pobieraja pieniadsze z konta... ja mieszkam w Hilversum..! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
Ja mieszkałam w H'sum przez 3 lata, hmmmm, nawet mam sentyment, zwłaszcza do okolic w stronę Bussum- Naarden- Huizen- te wrzosowiska, ścieżki rowerowe, rewelacja!!!
Teraz hołubię Hagę, też tu pięknie, no i morze blisko, co nie jest bez znaczenia. A z innej beczki: pochwalę się- licencjat już prawie w mojej kieszeni!!! Wprawdzie ceremonia przede mną, ale praca już zatwierdzona, oceniona i 3. rok z głowy. Mogę się więc skupić tylko na pracy, rosnącym brzuchu, a za rok come back na rok magisterski! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Raczkowanie
|
Kasia, gratulacje
![]() ![]() ![]() Magdalenka, czemu juz do domu? Tak zle trafilas? Nic sie nie da tam naprawic, albo wynegocjowac? W kazdym razie powodzenia. Acha, jakbys sie chciala kiedys spotkac, to mozna sie jakos umowic ![]() A co do krokietow holenderskich, to ja ich tez nie znosze...
![]() |
#420 |
Zadomowienie
|
Wlasnie nie trafilam
![]() Nic sie wynegocjowac bo to ludzie nie do zycia!Atmosfera jest tragiczna. A ze nic na oku nie mam to wracam co mi pozostalo... A przez Eindhoven przejezdzam co tydzien jak jade na weekend do chopaka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.