Kwietniowa Panna Młoda - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-20, 10:12   #391
sasanka
Raczkowanie

GG do sasanka
Dot.: Kwietniowa Panna Młoda

Cytat:
Napisane przez ewaes
Sasanka, dokładnie tak, u mnie wprowadzie remontu już nie ma, ale pierwsze dwa weekendy w marcu mam zajęte egzaminami z angielskiego, więc konieczne muszę dla swojej rodziny wręczyć zaproszenia w najbliższy weekend (36 sztuk). Reszta zostanie na głowie narzeczonego, bo ja muszę wkuwać :-/
Współczuje - ja na szczeście nie musze juz wkuwac (przynajmniej tyle ) nie wiem co to za egzamin, ale pamiętam stres jaki ja przeżyłam jak zdawałam na certyfikat i ilośc zakuwania (jestem niesystematyczna ). Tobie teraz tez może bedzie trudniej się skupić, ale napewno dasz rade Życze powodzenia i trzymam kciuki - napewno będzie dobrze
sasanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-20, 10:35   #392
sasanka
Raczkowanie

GG do sasanka

Cytat:
Napisane przez one_shot
hihiii sasanko a mi się sniłoże juz się ubieram do ślubu i prosze moja siostrę żeby podała mi halkę a ona na to że mama ma u siebie i zaraz pójdzie, wychodzi z pokoju a za chwilę wchodzi moja mama i sie pyta czego ja właściwie chce bo one kupiły tylko tyle tiuli co na welon i na halkę nie starczyło a dodam że suknie mam miec właśnie oparta na halce i kole w nią wszytą
Ja przerabiałam juz koszmary typu :
1. ide do ślubu w białej ortalionowej kurtce BRUDNEJ na kołnierzu
2. ubieram się itp., mam zaraz wychodzić do kościoła a nie wiem kim jest pan młody/za kogo wychodzeza mąz
3. jest sobota rano, a ja zapomniałam kupic sukienke - pędze z bratem do jakiegoś sklepu, który jest czynny do 13.00
4. wychodzimy do kościoła i przypominam sobie że NIKOGO nie zaprosiłam na swój slub i wesele bo zapomniałam
5. idę do ołtarza nieuczesana, prosto z łóżka, z tłustymi włosami

Trochę się tego uzbierało
Stary 2006-02-20, 11:26   #393
sohf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sasanka
sohf - mówisz stanik ecri to senne marzenie ? ok, nie będe w takim razie marnować czasu i kupię od razu biały a twój bardzo mi sie podoba - nie ma żadnych szewków itp. odstajacych elementów co u mnie akurat ma znaczenie, bo sukienka jest gładziutka. Tylko ja jednak musiałabym przymierzyć, ale mysle że może upoluje taki w sklepie
no ja w sklepie normalnym kupowałam, link jest tylko po to żeby pokazać model ten z lilly jest gładszy, ale i ten co kupiłam nie ma jakis odstających elementów a ecri się zdażają, jak masz szczęście to trafisz, ewentualnie można zamawiać, ale ja stwierdziłam że nie będe tak kombinować. zresztą z białych jest mimo wszystko większy wybór
Pozdrawiam!
sohf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-20, 12:37   #394
one_shot
Zadomowienie

GG do one_shot

Sasanko upłakałam sie czytając Twoje senne koszmary
mojej mamie za to się śni że zabrakło albo jedzenia albo wódki

Zarobiona mama pracująca

Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy.

Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez
następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!!
one_shot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-20, 12:43   #395
sasanka
Raczkowanie

GG do sasanka

Cytat:
Napisane przez one_shot
mojej mamie za to się śni że zabrakło albo jedzenia albo wódki
haha - po co ja to czytałam - teraz napewno mi sie przyśni że na stole pustki, albo co gorsza - przyjeżdżam pod knajpe a tu drzwi zamkniete
Stary 2006-02-20, 12:47   #396
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez sasanka
Ja przerabiałam juz koszmary typu :
1. ide do ślubu w białej ortalionowej kurtce BRUDNEJ na kołnierzu
2. ubieram się itp., mam zaraz wychodzić do kościoła a nie wiem kim jest pan młody/za kogo wychodzeza mąz
3. jest sobota rano, a ja zapomniałam kupic sukienke - pędze z bratem do jakiegoś sklepu, który jest czynny do 13.00
4. wychodzimy do kościoła i przypominam sobie że NIKOGO nie zaprosiłam na swój slub i wesele bo zapomniałam
5. idę do ołtarza nieuczesana, prosto z łóżka, z tłustymi włosami

Trochę się tego uzbierało
Witam,
Choć mój ślub dopiero w czerwcu, ale już od jakiegoś miewam podobne koszmary, miedzy innymi o tym, że zapomniałam zaprosić gości, kupić sukienke, jestem nieuczesana, nieumalowana, nie mam butów, itp.
Może to coś oznacza??
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-20, 12:55   #397
one_shot
Zadomowienie

GG do one_shot

Cytat:
Napisane przez Yoolia
Witam,
Choć mój ślub dopiero w czerwcu, ale już od jakiegoś miewam podobne koszmary, miedzy innymi o tym, że zapomniałam zaprosić gości, kupić sukienke, jestem nieuczesana, nieumalowana, nie mam butów, itp.
Może to coś oznacza??
Yoolia - owszem oznacza że zaczyna sie stresik i że wszystko bedzie dobrze. Ponoć takie sny tłumaczy sie na odwrót niż dosłownie

Zarobiona mama pracująca

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-02-21, 07:57   #398
ewaes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sasanka
Współczuje - ja na szczeście nie musze juz wkuwac (przynajmniej tyle ) nie wiem co to za egzamin, ale pamiętam stres jaki ja przeżyłam jak zdawałam na certyfikat i ilośc zakuwania (jestem niesystematyczna ). Tobie teraz tez może bedzie trudniej się skupić, ale napewno dasz rade Życze powodzenia i trzymam kciuki - napewno będzie dobrze
Sasanka, dzięki za wsparcie. Ten egzamin to FCE. Na razie stresuje mnie bardziej niż ślub i wesele. Dodatkowo w przyszłym tygodniu zaczynam kurs przygotowujący do CAE, bo przecież mam tyyyyle wolnego czasu :-/
ewaes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-21, 08:04   #399
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sohf
co do koronki to jeszcze masz troszke czasu więc może jednak uda się ją upolować. no a jak nie to na pewno opcja awaryjna tez będzie dobrze wyglądać - chociaż wiem jak denerwuje jak coś nie idzie zgodnie z planem
no wlasnie. nie sadzilam, ze bedzie az taki problem z rozowym... wymarzylam sobie taki kolor i nie podoba mi sie, ze bede musiala isc na kompromisy pod tym wzgledem... W dodatku moj narzeczony chce bialy garnitur i jak ja bede miala biala gore sukienki, to juz bedzie sie zlewac... A mnie sie jego pomysl spodobal, bo on ma sniada cere i ciemne wlosy (ja blondynka ), wiec bedzie wygladal rewelacyjnie, choc tez pewnie bedzie problem ze znalezieniem tego koloru - czekamy na wiosenno-letnie kolekcje, bo w zimowych ich nie ma. bez sensu, ze czlowiek nie moze po prostu isc i kupic tego, co chce, bo nie ma!
no to troche sobie pomarudzilam...
papryczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-21, 08:06   #400
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewaes
Sasanka, dzięki za wsparcie. Ten egzamin to FCE. Na razie stresuje mnie bardziej niż ślub i wesele. Dodatkowo w przyszłym tygodniu zaczynam kurs przygotowujący do CAE, bo przecież mam tyyyyle wolnego czasu :-/
no to powodzenia! ja zdawalam fce dawno temu, w dodatku to byl poczatek studiow, sesja i miedzy tymi egzaminami poszlam na egzamin fce, wiec nie bylam super przygotowana, ale zdalam i to bardzo dobrze, wiec dasz rade!!!
Stary 2006-02-21, 08:14   #401
ewaes
Raczkowanie

Do Kwietniówek z Warszawy: jeśli któraś jeszcze szuka butów (jak ja) i podobają się Wam buty Growikar, to po 25.02 będzie nowa dostawa tego producenta w sklepie Biały Raj na Targowej.
Stary 2006-02-21, 08:21   #402
ewaes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez papryczka
no wlasnie. nie sadzilam, ze bedzie az taki problem z rozowym...
Papryczko, a czy sprawdzałaś na stronie www.alexis.pl? Widziałam tam różowe koronki i szyfon albo tiul naszywany różowymi kwiatkami. Może coś by Ci się spodobało...
Białego garnituru niestety nigdzie nie widziałam, ale może zdecydujecie się na piaskowy albo jasna oliwka. Jakiś czas temu na ślubie widziałam pana młodego w piaskowym garniturze i wyglądał ekstra, bo młodzi zrobili sobie podróż przedslubną i byli dosyć mocno opaleni.
Stary 2006-02-21, 08:54   #403
sohf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papryczka
no wlasnie. nie sadzilam, ze bedzie az taki problem z rozowym... wymarzylam sobie taki kolor i nie podoba mi sie, ze bede musiala isc na kompromisy pod tym wzgledem... W dodatku moj narzeczony chce bialy garnitur i jak ja bede miala biala gore sukienki, to juz bedzie sie zlewac... A mnie sie jego pomysl spodobal, bo on ma sniada cere i ciemne wlosy (ja blondynka ), wiec bedzie wygladal rewelacyjnie, choc tez pewnie bedzie problem ze znalezieniem tego koloru - czekamy na wiosenno-letnie kolekcje, bo w zimowych ich nie ma. bez sensu, ze czlowiek nie moze po prostu isc i kupic tego, co chce, bo nie ma!
no to troche sobie pomarudzilam...
o, to ładna z was para , faktycznie jak ma być biały garnitur, to juz sukienka z białym całkiem nie pasuje :/. doprawdy mam nadzieję, zę jednak uda CI się te różowości znaleść, zwłaszcza, ze juz mam wizję Twojej sukienki w tych różowych koronkach i nic innego mi tak nie pasuje
co do garnituru, to zawsze możecie uszyć, myslę, ze z białym materiałem (z czegokolwiek się te garnitury szyje ) nie powinno byc juz problemu. tylko wtedy to wznieśmy modły o ładną pogodę, bo jak będzie padać to CI sie cały Pan Młody obłoci )
Pozdrawiam!
sohf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-21, 08:59   #404
sasanka
Raczkowanie

GG do sasanka

ha! a wiecie dziewczyny czego ja będę aktualnie szukać ? nie stanika, nie butów, ale świadectwa maturalnego jest potrzebne do protokołu jako świadectwo ukończenia katehizacji, a ja nie wiem gdzie je posiałam

Co do sukienki - dalej czekam na telefon w sprawie przymiarki - chciałabym już ją mieć, tak na pocieche

Dzisiaj natomiast odbierzemy obrączki ( do 3 razy sztuka - 2 razy bylismy ale tez 2 razy było zamknięte bo mój narzeczony się nie dogadał ze złotnikiem, który większość czasu spędza w sklepie, a my mamy odebrać w pracowni - moze to na szczęscie ? w kazdym razie przypomniały mi się słowa bratowej, mniej więcej tego sensu, że najważniejsza rzeczą do załatwienia przez pannę młodą jest przypilnować tego co załatwia pan młody )

Poza tym sukcesywnie i wytrwale roznosimy/rozwozimy zaproszenia ( widze juz światełko w tunelu - może do końca lutego jednak się uda ) - w związku z tym nie mam jednak czasu na nic innego i cała reszte odkładam na "po zaproszeniach", no może oprócz szukania tego świadectwa...
Stary 2006-02-21, 09:17   #405
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewaes
Papryczko, a czy sprawdzałaś na stronie www.alexis.pl? Widziałam tam różowe koronki i szyfon albo tiul naszywany różowymi kwiatkami. Może coś by Ci się spodobało...
bardzo dziekuje za link. rzeczywiscie jest jedna kronka rozowa, ale ta, ktorej ja poszukuje musi byc innego rodzaju - taka o "gesciejszym" splocie, jesli wiecie co mam na mysli...
ale jakbyscie sie natknely jeszcze na jakis adres z przykladowa oferta, to bede wdzieczna. generalnie jest to zadanie salonu znalezc mi te koronke, ale cos nie daja rady...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-21, 09:21   #406
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sohf
o, to ładna z was para
hehe, dzieki...
Cytat:
Napisane przez sohf
faktycznie jak ma być biały garnitur, to juz sukienka z białym całkiem nie pasuje :/. doprawdy mam nadzieję, zę jednak uda CI się te różowości znaleść, zwłaszcza, ze juz mam wizję Twojej sukienki w tych różowych koronkach i nic innego mi tak nie pasuje
fajnie, ze masz taka wizje, jak ja

Cytat:
Napisane przez sohf
co do garnituru, to zawsze możecie uszyć, myslę, ze z białym materiałem (z czegokolwiek się te garnitury szyje ) nie powinno byc juz problemu. tylko wtedy to wznieśmy modły o ładną pogodę, bo jak będzie padać to CI sie cały Pan Młody obłoci )
no, w salonach mody meskiej twierdza, ze powinno sie cos bialego pojawic w nowych kolekcjach... jak nie, to szycie na miare pozostanie...
a z ta pogoda, to nawet tak nie mysl! wypluj te slowa o blocie! tfu, tfu!!!
Stary 2006-02-21, 09:23   #407
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewaes
Jakiś czas temu na ślubie widziałam pana młodego w piaskowym garniturze i wyglądał ekstra, bo młodzi zrobili sobie podróż przedslubną i byli dosyć mocno opaleni.
tez myslelismy o przedslubnej, hehe,wlsnie ze wzgledu na naturalna opalenizne, ale nie potrafilabym sie odprezyc przed... lepiej zdecydowanie po.
Stary 2006-02-21, 11:30   #408
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol
Talking Dot.: Kwietniowa Panna Młoda

Wszytsko przez Was ... naczytalam sie tego forum i ... mialam sen ze poszlam nie uczesana i nie pomalowana na swoj slub bo zapomnialam ze to dzis :/ chyba powoli zaczynam sie stresowac pozdrowka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-21, 12:00   #409
ewaes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez papryczka
bardzo dziekuje za link. rzeczywiscie jest jedna kronka rozowa, ale ta, ktorej ja poszukuje musi byc innego rodzaju - taka o "gesciejszym" splocie, jesli wiecie co mam na mysli...
A jaka to jest o gęściejszym splocie? Taka?

Edytowane przez ewaes
Czas edycji: 2008-02-24 o 19:55

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-21, 12:36   #410
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewaes
A jaka to jest o gęściejszym splocie? Taka?
o, wlasnie taka! tylko kolor tej jest taki fioletowy (czy wrzosowy)... a ja chcialabym rozowy... jasniejszy od tego...
Stary 2006-02-21, 13:36   #411
ewaes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez papryczka
o, wlasnie taka! tylko kolor tej jest taki fioletowy (czy wrzosowy)... a ja chcialabym rozowy... jasniejszy od tego...
Papryczka, to jednak spytaj w Alexis. Na stronie internetowej twierdzą, że mają z tego wzoru pełną gamę kolorów (czy jakoś tak)
Stary 2006-02-21, 14:06   #412
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewaes
Papryczka, to jednak spytaj w Alexis. Na stronie internetowej twierdzą, że mają z tego wzoru pełną gamę kolorów (czy jakoś tak)
o, tego nie doczytalam. na pewno zadzwonie! choc do warszawy to mamy daleko, ale moze mi chociaz wzory mailem wysla??? dzieki.
Stary 2006-02-21, 16:36   #413
suzee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez papryczka
rozowy to bylby szczyt marzen, hehe. jak bialy znajde, to bede zadowolona, bo w sumie jeszcze nie mam tej rozowej koronki i mozliwe, ze bede musiala sie zdecydowac na biala koronke do tej rozowej tafty...
chce stanik bardotke push-up, zeby dobrze trzymal po odpieciu ramiaczek (no przynajmniej jednego, bo moj kroj sukni pozwoli mi miec jedno ramiaczko )
a gdzie wy upolowalyscie swoje staniczki??? (interesuje mnie raczej firma i model niz miejsce)
Moj staniczek juz kupiony - firma LUPO - super sie trzyma i podnosi biust. Ja mam suknie na wiazanie na szyi wiec pewnie sobie jakies ramiaczko na szyje zafunduje albo wogole nie bede zakladac ramiaczek, bo naprawde z tymi push-up ktore sa niczego wiecej nie trzeba.
www.lupoline.com
suzee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-21, 16:45   #414
suzee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewaes
Suzee, świetne zaproszenia. Sama wiązałaś kokardki? Jesli tak to duży szacunek. Ja w piątek zawiązałam prawie 50 i miałam serdecznie dosyć ;-)
No wiazania to bylo sporo ale jakos poszlo zwlaszcza ze mialam ok 40 zaproszen. Najwazniejsze to zeby nie pomylic nazwisk z kopertami (jezeli sa one adresowane) zeby kogos zle nie odmienic i zeby zaprosic kazdego z osoba towarzyszaca (mimo wszystko).
Stary 2006-02-21, 16:47   #415
suzee
Raczkowanie

Bylam na oczyszczaniu twarzy - polecam.
To jedyna szansa zeby to zrobic i poczuc sie piekniejesza.
Stary 2006-02-21, 20:43   #416
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez suzee
Moj staniczek juz kupiony - firma LUPO - super sie trzyma i podnosi biust. Ja mam suknie na wiazanie na szyi wiec pewnie sobie jakies ramiaczko na szyje zafunduje albo wogole nie bede zakladac ramiaczek, bo naprawde z tymi push-up ktore sa niczego wiecej nie trzeba.
www.lupoline.com
Tez dzis kupilam stanik!!! Znow sie sprawdzil niezawodny stary, dobry Triumph (jakos ta firma mi bardzo pasuje) - mieli dzis dostawe calej rozmiarowki i od razu popedzilam. Zatem mam bardotke push-up, jak chcialam. Na jutrzejsza przymiarke, jak znalazl, hehe.
Stary 2006-02-22, 07:43   #417
ewaes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez suzee
www.lupoline.com
Suzee, mój też z Lupo. Jedyny jaki znalazłam w kolorze mlecznym (ciemniejszy niż biały,a jasniejszy niż ecru). Mam prześwitującą sukienkę z koronki i stanik musiał byc idelanie dobrany do koloru sukienki.
Panie w sklepie w sukienkami trochę się ze mnie śmiały, bo przyniosłam ten stanik, poprosiłam żeby ubrały manekin w "moją" sukienkę i przymierzałam - czy kolor dobry, czy z ramiączkami na krzyż, czy z silikonowymi, czy z jednym na szyję (mam sukienkę ze stójką, i z mocno odkrytymi ramionami)
A kiedy pan młody przymierzał kamizelki, stawał koło manekina i moja teściowa, ja i panie ze sklepu oceniałyśmy, czy kolor pasuje. Miałam straszną ochotę zrobić mu zdjęcie z tym manekinem ;-)
Stary 2006-02-22, 07:45   #418
one_shot
Zadomowienie

GG do one_shot

www.dara.com.pl BIAŁE GARNITURY dla panów też maja w swojej kolekcji salony pod Poznaniem i w Pile

Zarobiona mama pracująca

Stary 2006-02-22, 08:10   #419
ewaes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez suzee
Najwazniejsze to zeby nie pomylic nazwisk z kopertami (jezeli sa one adresowane) zeby kogos zle nie odmienic i zeby zaprosic kazdego z osoba towarzyszaca (mimo wszystko).
Rczeczywiście z odmianą było trochę roboty. U mnie jeszcze dochodziły takie rzeczy jak: komu włożyć karteczkę z zaproszeniem na poprawiny, komu mapkę dojazdu, komu informacje o autokarze i noclegu. Zrobiłam sobie arkusz w excelu, gdzie krzyżykami zaznaczałam co komu, więc nie było tak tragicznie. A dzisiaj odbieram kolejną partię zaproszeń i będę wiązać kolejne 50 kokardek
Stary 2006-02-22, 10:26   #420
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez one_shot
www.dara.com.pl BIAŁE GARNITURY dla panów też maja w swojej kolekcji salony pod Poznaniem i w Pile
o, dzieki fajny link!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości