|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kayla Itsines 12 tygodniowy program treningowy
|
|
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
chce ktoras ze mna od pon cwiczyc?
na poczatrk myslalm o tygodniu darmowym cwiczen a potem o workout. od razu mowie ze mam 0 kondycji
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#393 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
chce sprobiwac
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#395 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, tylko chodzi o to, że to nie są łatwe ćwiczenia. Bez wzmocnionych trochę mięśni pleców czy brzucha możesz sobie więcej krzywdy zrobić niż pozytywnych efektów. W samym programie Kayla wspomina, że to nie jest program dla totalnie początkujących. Moim zdaniem lepiej zacznij od czegoś łatwiejszego, wzmocnisz ciało i kondycję. A ćwicząc z jakimiś filmikami ,zobaczysz jak wykonuje się poszczególne ćwiczenia
dziewczyny zgadzają się ze mną?
|
|
|
|
|
#396 |
|
Raczkowanie
|
zgadzam się zdecydowanie, ja mam dość długi już staż treningowy a niektóre z tych ćwiczeń dają w kość... nie mówiąc już o tym że wszystkiego rodzaju pompki są dla mnie nie do przebrnięcia...
|
|
|
|
|
#397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja również się zgadzam, może na poczatek Skalpel Chodakowskiej albo krótkie treningi na wybrane partie ciała z Mel B ? |
|
|
|
|
|
#398 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mają rację, do tego planu trzeba się przygotować
|
|
|
#399 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
Podzielę się z wami moimi doświadczeniami, od kilku miesięcy ćwiczę na fitnesie, dawno zakwasów nie miałam chociaż treningi są dosyć intensywne, w pon była bieznia 6km, wtorek kayla 1 raz i powiem 28 min dalo mi tak w kość, że ciśnienie schodziło mi z buzi chyba z 40 minut, na drugi dzień zakwasy na całych nogach pupie udach.... w srodę cardio na fitnesie wczoraj 2 obwód ręce, pompki masakra na początku zrobilam zwykle potem ręce jak z waty musiałam robić damskie...mimo dobrego przygotowania powiem, że wymiękłam no ale walczę dalej... lepiej się przygotować przed bo wcale to nie ejst takie proste na jakie wygląda
|
|
|
#400 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#401 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie. I tak jak pisałam już wcześniej bardzo ważna jest technika przy tych ćwiczeniach, aby poprawnie je wykonywać, żeby sobie nie zrobić krzywdy! Lepiej robić wolniej, dokładniej i mniej powtórzeń na początku, niż więcej i nie dokładnie. Naprawdę to bardzo ważne bo się nabawicie kontuzji!
|
|
|
#402 |
|
Raczkowanie
|
Ała
po ostatnim treningu z 7 tygodnia wszystko mnie boli ![]()
|
|
|
|
|
#403 |
|
Raczkowanie
|
ja wczoraj robiłam brzuch i ramiona z 1 tygodnia... jesteście w stanie zrobić wszystkie 15 pompek za każdym razem i te lay down push ups? Bo ja po jednym obiegu wysiadam i muszę "pompować" na kolanach... a przy ostatnim to już ledwo się podnoszę i mam wrażenie że upadnę na twarz bo ręce nie wytrzymają
|
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaczynam od jutra ale mam jeszcze pytanie za nim to zrobie bo jeszcze cos jest dla mnie niejasne.
Mam ustawic stoper na 7 min i w tym czasie zrobic pierwszy circus? Jesli zrobie go wczesniej to pozniej od nowa ustawic na 7min i zrobic jeszcze raz czy po prostu w tym czasie co mi zostal z tych 7 min? ![]() I druga sprawa: kazdy circus musze zrobic 2 razy ?
|
|
#405 |
|
Raczkowanie
|
w każde 7 minut robisz tyle razy dany zestaw 4 ćwiczeń ile dasz rade... po tych 7 minutach robisz chwile przerwy i od nowa ... tak każdy circuit razy 2
|
|
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki wielkie
Rozpisuje sobie cwiczenia wlasnie i tak spojrzalam ze we wtorki robi sie LISS (czyli marsz?) W takim razie moge sobie isc na spacer gdzie zrobie ten marsz a w dzien ktory jest HIIT to moge isc pobiegac? Angielski wrrr... :P
|
|
#407 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czyli taki średni poziom tętna. Wpisz sobie w goggle co to jest HIIT, choćby na Wikipedii
|
|
|
|
|
|
#408 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny po 7 tygodniach z Kayla i racjonalnym odżywianiu wyniki prezentują się następująco:
Biust - 1 cm Talia - 1 cm Boczki - 3 cm Biodra - 3 cm Jak wygląda to wagowo to niestety nie wiem, bo nie mam wagi ale wybieram się na taki profesjonalny pomiar więc będę wiedziała. Walczę dalej
|
|
|
|
|
#409 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Macie może BBG dla 13-24 tygodnia?
|
|
|
|
|
#410 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Walczymy
|
|
|
|
#411 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#412 | ||||
|
Raczkowanie
|
A ja robie teraz 6 tydzien
![]() Niestety przez chorobe powtarzalam pierwszy tydzien, ale teraz juz do przodu. W poniedzialek zobacze jak beda wygladaly zmiany na polmetku ![]() Nie spodziewam sie za duzo, bo niestety nie trzymam diety i jem raczej srednio, ale widze zmiany na brzuchu i bardzo poprawila mi sie kondycja, sila i wytrzymalosc. Cytat:
Czesto ogladam na instagramie krotkie filmiki, jak inne osoby cwicza i zauwazam, ze sporo osob stawia na szybkosc, a nie na technike... A tutaj juz krok od kontuzji Cytat:
![]() Cytat:
Lay down push-ups w pierwszym obwodzie zazwyczaj robie wszystkie bez przerwy, w drugim obwodzie potrzebuje chwili oddechu ![]() Cytat:
![]() A zrobilas sobie zdjecia? Widzisz zmiany w jedrnosci skory? ![]() I czy nogi Ci zeszczuplaly?
For tonight and every night you're a superstar ![]() Edytowane przez Amebr Czas edycji: 2015-03-31 o 19:41 |
||||
|
|
|
|
#413 |
|
Raczkowanie
|
Brawo
![]() A zrobilas sobie zdjecia? Widzisz zmiany w jedrnosci skory? ![]() I czy nogi Ci zeszczuplaly?[/QUOTE] Mam zdjęcia i widac różnicę mimo, ze wcześniej nie było tragedii. Żeby zauważyć różnicę w jędrności skóry to chyba nie, a nogi jezeli chodzi o cm są takie same nie podałam cm, skleroza
|
|
|
|
|
#414 |
|
Raczkowanie
|
Mniej więcej od tego samego czasu co treningi Kayli (jestem w 8 tygodniu) zaczęłam używać banki chińskiej i zauważyłam ujedrnienie skóry na udach, więc to pewnie bardziej zasługa tych baniek
a po samych treningach na pewno mięśnie na brzuchu stały się bardziej widoczne, bo po ćwiczeniach z Chodakowska które robiłam z kilogramowymi obciaznikami mięśnie nie pracowały tak ciężko jak z Kayla a też spisuje centymetry, bo waga w ogóle się nie rusza w dół.
|
|
|
|
|
#415 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny chciałabym dołączyć właśnie ściągnęłam z chomika plany ale ale ale zastanawiam sie może ktoś mi doradzi
![]() ćwiczę 3 razy w tygodniu na siłowni typowo z obciążeniem 45 minut i chciałabym robić resistance od kayli w 3 pozostałe dni w tygodniu i jeden dzień wolnego myślicie ze to dobry pomysł?---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Ok zdecydiwalam wasze wpisy pomogły plan wyglada ciekawie jutro rano zaczynam porobić zdjęcia i zobaczymy.. Będę to przeplatać z siłownia i dorzucę kilka hitów wiem wiem niby nie mozna ale trzeba słuchać własnego ciała a noe internetow
|
|
|
|
|
#416 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#417 |
|
Rozeznanie
|
Takkkk ale pisze zeby nie robić hitów w ten dzień co jej workouty jednak na innych stronach wyczytałam ze mozna ale trzeba po prostu słuchać własnego ciała i tyle nie przeforsować sie. Sprawa wyglada tak ja na siłowni trenuje tylko lower body bi w domu mam hantle wiec w domu ćwiczę sobie górne partie także jestem w stanie tk tak rozdzielić zeby robić siłownie dwa Max 3 razy w tygodniu plus z kayla górne partie ciała... Dziś zaczęłam zobaczymy jak wyjdzie. Niby jest to trening siłowy jednak jest to circuit przypomina bardzo treningi zuZki light, liczy sie szybkość... Także wydaje mi sie ze ten workot jest bardziej spalający kalorie aniżeli budujący mięśnie (do czego dążę na siłowni, robię krotkie serie z dużym obciążeniem) zrobię dwa lub trzy tygodnie i ocenie jak sie czyje i czy cos by zmienić
są tu jakieś dziewczyny które mogą pochwalić sie efektami ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- W sensie nie mozna łączyć hitów tego samego dnia z resistance wg kayli |
|
|
|
|
#418 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja w sobotę kończę 12 tydzień, a w niedzielę jest dzień odpoczynku.
W poniedziałek lub wtorek zrobię zdjęcia i podam wymiary po 3 miesiącach. Mam nadzieję że święta jakoś bardzo na efekty nie wpłyną Wtedy też napiszę moje obserwacje, przemyślenia i podsumuję te moje 3 miechy z Kaylą, być może komuś się na coś moje wywody przydadzą. No i przedstawie swój kolejny plan na następne 3 miesiące
|
|
|
#419 |
|
Rozeznanie
|
W poniedziałek zaczynam 15 tydzień, jest moc
|
|
|
#420 |
|
Raczkowanie
|
@kalou88 Ja chwaliłam się, są moje zdjęcia kilka stron wcześniej po miesiącu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

ale tak bym chciała
no i może rzeczywiście wstawię Wam zdjęcia

po ostatnim treningu z 7 tygodnia wszystko mnie boli 
nie podałam cm, skleroza 
jutro rano zaczynam porobić zdjęcia i zobaczymy.. Będę to przeplatać z siłownia i dorzucę kilka hitów wiem wiem niby nie mozna ale trzeba słuchać własnego ciała a noe internetow