![]() |
#391 | |
minerałoholiczka
|
Dot.: Clair Minerals
Cytat:
![]() nie dziwię się, bo był dość blady i delikatnie żółty - co pasuje wielu Polkom. szczególnie zimą, a mnie cały rok, bo jestem raczej blada, a ostatnio chciałam sobie nogi opalić, to najpierw je poparzyłam a teraz nic nie widać, dalej blade.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 | |
ciepłe kluchy
|
AncientQueen, nie wzoruj się swatchami firmy z fb
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edit: SouthEater dziękuję, bo właśnie głównie na nich opierałam ocenę kolorów, a widzę jednak, że swatche firmowe a te na wizażu to dwie inne bajki. ![]()
Moja wymianka - klik! Edytowane przez AncientQueen Czas edycji: 2015-08-08 o 13:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#395 |
minerałoholiczka
|
jak wam się sprawdza clair w upały?
u mnie zadziwiająco dobrze. wczoraj w moim mieście w cieniu było 39 stopni, w słońcu to aż szkoda gadać... wiał na dodatek gorący wiatr... a makijaż działał cuda! normalnie w taką pogodę bez niczego świeci mi się twarz, choć nie mam cery tłustej, ale nie znoszę upałów. nałożyłam clair i świecenie ustało, a twarz była delikatnie "satynowa". i przestałam mieć ten dyskomfort z klejącą się twarzą od gorąca i potu... kilka dni wcześniej nakładałam delikatny makijaż (prócz tego, że chroni moją twarz to jeszcze sprawia, że twarz mi się nie klei ![]() Dzisiaj wychodzę na dłużej z domu niestety - mimo fatalnej pogody. I muszę dać radę. Nałożę puder, podkład i znów puder w strefę T. Myślę, że nic nie spłynie! ps. błagam o jakiś deszcz, ulitujcie się, takie temperatury są nie do życia. 25 stopni to stanowczo maksymalne ciepło... później jest tylko gehenna i stagnacja. brak chęci do życia itd ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mi w upały sprawdziło się Pixie. Jak mogę to nie nakładam makijażu, poza tuszem i cieniami. (gł. sb-nd). Ostatnio mam nowy krem, i o ile z podkładem mineralnym jest ok, to jak nałożyłam sam krem i tusz, wyszła jakaś masakra. Twarz normalnie strasznie mi się pociła, dodatkowo mam wrażenie, że krem migrował mi do oczu i je podrażniał. Oczy mi łzawiły, normalnie płakałam. Całe szczęście, że tusz jakoś to przetrzymał. Koszmar. ![]() Co do upałów to myślałam, że po nd będzie chłodniej, a tu lipa. Do ok 20 mają być takie upały. ![]() Miała być burza... Pogrzmiało, pobłyskało się i koniec! Jestem kapeć. P.S jest strona o upałach ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=709453 Edytowane przez bigosowadama Czas edycji: 2015-08-09 o 10:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 | |
minerałoholiczka
|
Cytat:
u mnie w upały clai i clare blanc dobrze dają radę. wychodząc na dwór staram się jednak prócz kremu z filtrem (od jakiegoś czasu testuję dream screen z benefitu z spf 45 i jest świetny) nałożyć podkład cieniutką warstwą, odrobinę różu i tusz (miniaturka they'real z benefitu daje radę). dream screen nałożony na twarz delikatnie mi ją matuje i daje efekt jedwabistej skóry, jednak wolę żeby słoneczko nie dawało mi buziaków i nakładam na niego podkład - zawsze to jakaś warstwa jeszcze, która blokuje dojście promieni słonecznych przed moją twarzą ![]() poza tym czuję większy komfort w kremie + podkładzie mineralnym, niż w samym kremie lub bez niczego. mam wrażenie jakby skóra mi oddychała w podkładzie, a bez podkładu twarz mi się świeci i poci, nie jakoś drastycznie ale mam wrażenie, że nie oddycha. być może to tylko moje wrażenia, ale krem+podkład i dopiero wychodzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jeszcze przed kliknięciem podkładów spytam - czy któraś z Was ma Cashmere i Neutral 02? Kurczę, Cashmere jest na mnie delikatnie za ciemny i boję się, że Neutral jest jeszcze ciemniejszy
![]() ![]() Margitea, jako przynajmniej chwilowe remedium na upały polecam dodanie sobie do porcji żelu pod prysznic/szamponu 1-2 kropelek olejku eterycznego miętowego - początkowo nie czuć różnicy, ale po kilku minutach (czyli mniej więcej po wyjściu spod prysznica) chłodzi jak szalony, orzeźwienie gwarantowane. ![]()
Moja wymianka - klik! Edytowane przez AncientQueen Czas edycji: 2015-08-09 o 16:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Str 11 i 13. I jeszcze słoiczki str 1 i 13. Po zestawieniu najbardziej pasuje neutral 02. Ze zdj clair na fb neutral 01 jest prawie taki sam jak neutral 02. Ja będę miała próbki neutrala 01 dopiero w pn-wt. Edytowane przez bigosowadama Czas edycji: 2015-08-09 o 20:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Też miałam Cashmere i Pine Nut i również przy tym pierwszym wybijały mi lekko pomarańczowe nuty. Oba kolory są dla mnie minimalnie za ciemne. Ale nieważne, zamówiłam już Neutral 1 i 2 + olive 2 na spróbowanie. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#401 |
Rozeznanie
|
Doszła do mnie paczuszka. Na twarzy jeszcze nie testowałam. Porobiłam swatche.
Co do kolorów -neutral 01 i 02, praktycznie się nie różnią. 01 jest janiejszy od A cashmere. Beige 02 poziomem jest podobny do neutral 01 i 02. Jest bardziej brzoskwiniowy, minimalnie jaśniejszy od cashmere. Natomiast olive 02 to dla mnie zagadka ![]() Jest siny, jaśniejszy od pozostałych 2 i bardzo delikatnie wybija róż. Po prostu jest sino-różowy. Co do goldenów to nie moja bajka. Są mocno żółte jak Pixie butter cream czy Neauty golden fair. Golden 03 jest jaśniejszy od 02. Jest bardziej kremowo-żółty, natomiast 02 jest mocniejszy, intensywniej żółty. Edytowane przez bigosowadama Czas edycji: 2015-08-10 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 | |
Mixum fixum
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Rozeznanie
|
bigosowadama, czyli jednak dobrze, że pokusiłam się o dwa Neutrale i tylko jedną oliwkę zamiast odwrotnie, bo zazwyczaj celuję właśnie w gamy oliwkowe
![]() A neutrale wyglądają pięknie! Nie zbyt pomarańczowo ani różowo, a żółć widać tylko w niewielkiej ilości. Mam nadzieję, że się sprawdzą... Ta oliwka rzeczywiście wygląda przy nich na biało-szarą.
Moja wymianka - klik! Edytowane przez AncientQueen Czas edycji: 2015-08-10 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Rozeznanie
|
Jeszcze 2 swatche
Jeśli będę brała to neutrale 1 i 2. Zastanawiam się jeszcze jak wygląda olive 03. Na zdj clair ma lekką domieszkę żółci albo mi się tylko tak wydaje ![]() Ma któraś z Was olive 03? Lepsze oliwki ma Neauty, tam przynajmniej tego różu nie ma. AncientQueen też myślałam o ewentualnej modyfikacji, ale już mam zmodyfikowany pine nut. Jeszcze się zastanowię. Na pewno zamówię róże. Edytowane przez bigosowadama Czas edycji: 2015-08-10 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Rozeznanie
|
Bigosowadama jak ten Beige ładnie wygląda na drugim swatchu, taki stonowany i leciutko żółty! U Kali i na Twoim wcześniejszym porównaniu wydawał się dość ceglasty, a tutaj jest wręcz przeciwnie - neutrale wydają się przy nim nieco pomarańczowe
![]()
Moja wymianka - klik! Edytowane przez AncientQueen Czas edycji: 2015-08-10 o 22:28 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Wtajemniczenie
|
Dostałam dzisiaj próbki, właśnie sobie pomalowałam odrobinę rękę, żeby się zorientować, co i jak. I doszczętnie już zgłupiałam, bo nie tego się spodziewałam. Poziom jasności każdej z próbek jest zupełnie inny, chociaż to 03, tylko Golden 04. Ten ostatni - bardzo żółty, bardzo jasny, jaśniejszy niż Golden Fair AM. Warm 03 - autentycznie wpada w róż! Niestety jest mniej więcej taki, jak na swatchach Clair. Neutral 03 - bardzo ciemny, bardzo ładny, opalony. Beige 03 - bardzo jasny, nazwałabym go jasnym neutralnym, bo właściwie kolor jest tak pośrodku - ani żółty, ani różowy. Jutro albo pojutrze sprawdzę je na twarzy, chyba żałuję, że nie zamówiłam Neutral 02. Niestety mam wrażenie, że swojego koloru tutaj nie znajdę ;/
---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Jako, że niecierpliwa jestem, poleciałam sprawdzać te kolory na szyi. Żaden nie pasuje, natomiast neutral 03 wyszedł cegła pierwsza klasa, po pomalowaniu połowy twarzy wyglądałam jak po nieudanej aplikacji wściekle pomarańczowego samoopalacza ![]()
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
mam swoje bigi
![]() Strzelałam z golden 02, w sumie mogłam wziąć 03 ale jeszcze nie testowałam na twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po zostawieniu na dłużej pasków, neutral 01 jest ciut ciemniejszy od beige 02. Jestem zła na siebie, że nie zamówiłam jeszcze próbek beige 03 i olive o3. Znajoma zamówiła wcześniej warm 02. Dla niej za mało żółty jest, więc będę miała warma 02. ![]() ![]() Edytowane przez bigosowadama Czas edycji: 2015-08-11 o 07:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kurczę, co prawda dopiero czekam na swoją paczuszkę, ale moim zdaniem Clair - jeśli "odwiesi" swoją działalność - powinno usystematyzować tą kolorystykę. Nie powinno być tak, że odcienie 3 nawet w jednej gamie są jaśniejsze od 02, każdy kolor w danej tonacji jest z innej bajki (choćby opisany wyżej nieszczęsny warm 03 kompletnie nie pasujący do reszty kolorów), a poszczególne gamy różnią się między sobą do tego stopnia, że w jednych 01 to odpowiednik innego 03 ![]()
![]() |
![]() |
#410 |
minerałoholiczka
|
faktycznie, nieunormowana kolorystyka trochę boli.
śmieszne jest to, że tak dużo osób jednak jest warm02 ![]() kiedyś myślałam, że jestem mega blada, bo na ulicach widzę wiele "skwarek" po opalaniach i jakoś tak... a tu się okazuje, że nas "bladych" jest wiele i nagle mój podkład się wyprzedał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam zapas golden 03
![]() Wysłane z mojego SM-G530FZ
![]() |
#412 | |
minerałoholiczka
|
Cytat:
wg mnie oba boskie są ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
W pudełeczku śliczne, dopiero dziś dostałam i jeszcze się nimi nie malowałam ;-)
Zamawiałam też dla koleżanki neutral (miał być dla mnie ale jednak nie pasuje) i oczywiście 03 jest ciemniejszy niż 04.. tak jak mówicie, powinni usystematyzować kolory Wysłane z mojego SM-G530FZ
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
ma ktos porownanie golden 2 i 3 i 4?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
...
|
Może ktoś porównać krycie z Amilie? Jest słabsze czy takie samo?
Wysłane przy użyciu Tapatalk.
![]() |
![]() |
#416 | ||
ciepłe kluchy
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
minerałoholiczka
|
Dla mnie krycie porównywalne z amilie i clare blanc, właściwie niczym mi się nie różni, ale może mam dziwna twarz 😄
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Może coś poprzestawiali? Mogę zrobić porównanie golden 02 i 03. Jutro. Moim zdaniem słabsze. Raczej do wyrównania kolorytu cery, z małymi niedoskonałościami. Nie wiem czy przy większych sobie poradzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
minerałoholiczka
|
porównanie golden 02 i 03 robiłam wcześniej - jest gdzieś w tym wątku nawet dwa razy wrzucane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.