|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#392 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
Jak juz zrobisz to koniecznie wstaw zdjecie ![]() Dziewczyny! Co do pakowania rzecy do szpitala, naprawde w niektorych szpitalach trzeba miec swoj papier toaletowy i kubek oraz sztucce? :O Czasami nie czaje, zapewniaja niemowlakom uranka, a nie oferuja takich podstawowych rzeczy? Oplaca im sie prac te ubranka co chwile? Nie wiem, moze cos ze mna nie tak, ale nie pojmuje tego |
|
|
|
|
#393 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja musze miec swoj papier,kubek i sztucce dla malucha tez wszystko,takze u mnie ubranek ani nic nie zapewniaja generalnie dobrze ze nie muszę brac łozka i poscieli
|
|
#395 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla mnie to tez abstrakcja jakas jest normalnie...ogólnie jak człowiek biedny to nawet urodzić nie ma jak bo mu nawet nie dadzą czym ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- A juz najlepiej jak musisz brać wszystko i moja koleżanka z torba wielka poszła to ja opieprzyly pielęgniarki, ze co te kobiety sobie myślą jak takie torby wielkie przynoszą... Ze miejsca na to nie ma, ze jak 3 na sali leżą to tymi torbami miejsca zero ... takze ciekawie ogólnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#396 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Hahahahaha wiecie co smieje sie, ale to jest mega przykre. Placi sie skladki na opieke itd, a tu kurde papier zabierac WTF? Albo sztucce? Powaznie....?! No tak Paulina dobrze, ze nie musisz przytargac lozka swojego no masakra. Juz widze jak kazda kobieta ma w szafce rolke papieru z ktora idzie do kibelka. Bieda na oddzialach, ciekawe kto zgarnia te grube dolary;D no nic, wazne zeby urodzic i po 2,3 dniach zrobic szybka ewakuacje ze zdrowym maluchem. Acha przypomnialo mi sie, moja mama ostatnio opowiadala, ze na porodowce jak mnie urodzila, chwile po wyjeciu, polozna do niej: ma Pani swoje nici? Hahhaha takze dziewczyny, DO TORBY DOPAKOWAC JESZCZE NICI KONIECZNIE no chyba, ze sie ma elastyczna pochwe to wtedy lepiej wziac na wszelki wypadek 😂 |
||
|
|
|
#397 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Cały dzien dzisiaj w ruchu i jakos nie miałam czasu was podczytywać, wiec jak usiadłam i zobaczyłam ile stron do nadrabiania to mało nie padłam No w każdym razie własnie skonczyłam i nie bardzo wiem co komu odpisać, bo sobie nie notowałam. Martyna bardzo fajna lista. Mniej wiecej mam taką samą tylko np. nie musze brać tych wielkich podpasek do szpitala bo oni zapewniają. Ale mimo wszystko wezmę sobie jedną paczkę, wole mieć swoje. Podkłady na łóżko kazali wziąć 5 szt. Majtek siateczkowych 2 sztuki i wkładek laktacyjnych maks 10szt. Także powinnam sie spokojnie zapakować w jedną torbę ![]() Dzanet czemu musisz powtarzać hbs? To ma jakiś termin? Bo ja robiłam na początku ciąży w pierwszym trymestrze i teraz sie tak zastanawiam.. Ale lekarz nic mi nie mówił, ze bede musiała robić jeszcze raz. Paulina super, że wizyta taka udana a stówa to bardzo dużo kaski więc jeszcze lepiej Opłacało się czekać te 1,5h A jakie badania musisz powtórzyć?Wszystkim dziewczyną gratuluje udanych wizyt Carola no niestety tak to u nas jest. Ja też musze miec swoje sztućce i papier toaletowy. Wiadać szpitala nie stać Wpaula ja poproszę o lewatywe w szpitalu, chociaż pewnie i tak sami mi to zaproponują. Chyba, ze organizm się sam oczyści przed porodem. Madzia my mamy wybrane imię już od początku Wiedzielismy, ze jak bedzie dziewczynka to będzie Roksanka wiec z tym problemu akurat nie było ![]() Elffirka zainspirowałas mnie tą zupą serową wydaje się być smaczna. Ciekawe jak by smakowała jak by zamiast makaronu dodała np grzaneczki.Musiałabym spróbować ![]() Pisałyście o wyglądzie. Powiem wam, że w ogóle sie nad tym nie zastanawiam Chyba jestem dziwna Wiem, ze dla mnie dziecko bedzie najpiekniejsze na świecie. Wiadomo, że bym chciała np zeby kolor oczu i długie rzesy odziedziczyło po tacie, ale nie potrafie sobie nawet wyobrazić tego dzieciaczka.Za to jestem szalenie ciekawa jakie będzie z charakteru Czy bedzie marudne, czy da pospać, czy bedzie chciało ładnie jeść z cycuszka, czy będzie lubiło się przytulać, czy będzie miało problemy z brzuszkiem itd itd ![]() to mnie strasznie ciekawi i chciałabym być na to przygotowana, niestety takiej opcji nie wymyslono ![]() Nie wiem co miałam jeszcze komu odpisać, bo dużo tego było. Musicie mi wybaczyć. Byłam dzisiaj na sr i w końcu mielismy troche praktyki. Położna pokazywała jak chwycić maluszka do kąpieli, żeby było bezpiecznie i potem jak zmieniać pieluszkę. Potem ćwiczylismy to na lalkach. Mój mąż też ćwiczył i widok był bezcenny Poza tym pokazała też jak dbać o kikut i czyścić okolice intymne dziewuszek i chłopców. Potem wpadła ciocia w odwiedziny, powiedziała, że bardzo ładnie wyglądam w ciąży, co mnie podbudowało. Miałam też jeden nie miły epizod ale mniejsza o niego. Szkoda się denerwować. No i jakoś dzień minął. Jutro na obiad gulasz z kasza Mąż sobie zażyczył.Ktoś pytał co można mrozić, to ja wam powiem, że praktycznie wszystko ![]() Mroziłam i pierogi i farsze różne i mielone, kotlety schabowe, bigos, gołabki, koperek i zielone. No naprawde wiele wiele rzeczy. Nawet łazanki chociaż wole nie odgrzewane
|
#398 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No ogólnie to nie wiem na co te składki...wszystko swoje, cesarki nie zrobią bo droższa niz sn (no ich sn to chyba nic nie kosztuje skoro to kobieta wypycha dziecko i wszystko musi mieć i tak swoje), za tv płacisz i jeszcze nawet te foliowe kapciuszki dla gości sa płatne...porod w widzie z tego co dziewczyny pisały płatny i obecność męża tez? Bo tu juz nie jestem pewna cyrk niestety...nie wiem dlaczego niektóre szpitale funkcjonuja normalnie a do niektórych naprawdę pościel bedzie sie zabierać niedługo...ja świadoma tego co trzeba do szpitala w Pl jak tu pytałam polozna to patrzyła na mnie oczami jak 5zl Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#399 |
|
Wtajemniczenie
|
Misstic no w przyszlym tygu ide do szpitala wiec musze zrobic morfologie i mocz a powtorzyc antygen HBS i HIV bo wymagaja w szpitalu wynikow z III trymestru plus HCV bo gdzies mi sie zapodział ech
no i dzis mialam GBS i jest ujemny ![]() Ja to się w jedną walizkę na pewno nie spakuje,zapomnialam ze jeszcze wkładki laktacyjne Pytalam tez lekarza o magnez czy moge brac bo mam troche skurcze lydek to powiedzial ze tak,ze to nie zniweluje skurczy porodowych a i tak ja magnezu biore minimalna dawke
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-08-13 o 23:41 |
|
|
|
#400 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to oni udostepniaja tylko budynek kurde w kazdym szpitalu poziom/standard powinien byc porownywalny!!! ![]() Bo to jest chore. W szpitalu, w ktorym bede rodzila, jest na prawde dobry standard. 7 porodowek, kazda z wanna/prysznicem, tv, radio itd. Zastawa stolowa jest na wyposazeniu w lazienkach standard super, reczniki papierowe z podajnika zblizeniowego, krany z fotokomorka, mydlo z podanika i zel decynfekujacy z podajnika. Szpital zwykly, nie klinika prywatna. I to jest skandal zeby byly takie roznice w standardach. :/ ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#401 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja tak ostatnio pomyślałam,że może Ty tak nie narzekasz na skurcze i ich nie czujesz,bo jesteś taka aktywna Może faktycznie coś w tym jest. Obyś miała poród taki właśnie na jedno pierdnięcie ![]() Cytat:
W sumie wolę wziąć swoje sztućce,bo im ufam i wiem,że będą umyte dokładnie przeze mnie,choć w szpitalu wyparzają ale co swoje to swoje
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|||
|
|
|
#402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciekawe czy tylko w twoim szpitalu wymagają z ostatniego trymestru tych wyników czy to standard w każdym. Wkurze się trochę jak się okaże, że będę musiała powtarzać to cholerstwo, bo już kasy nie mam. Ale gin mi mówił, że ewentualnie już tylko morfologia i mocz jak coś a o innych nic nie wspominał wiec moze nie bede musiała.
Nasz ślub 13.07.2013r. Kocham Cię Mężu ![]() ![]() ![]() ![]() http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png Nasza Roksanka jest już na świecie 15.09.14r. Kochamy cię nad życie Edytowane przez Misstic Czas edycji: 2014-08-14 o 00:28 |
|
|
|
|
#403 |
|
Zadomowienie
|
A mnie ta szpitalna wyprawka nie dziwi. U nas zawsze tak było. Z reszta sztućce i kubek wolę mieć swoje
![]() Co do papieru u nas raz jest raz nie więc lepiej zabrać. Z reszta jak dają papier to nie wiedzieć czemu ludzie nim kible zatykaja...tyle jest nawrzucane Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#404 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, od niedzieli próbuję was nadrobić i wbić się w temat ale macie takie tempo że dopiero teraz mi się udało. Zresztą z soboty na niedzielę i z niedzieli na poniedziałek spałam po 4 godziny
więc jakoś tak ciężko było się ogarnąć ![]() Gratuluję udanych wizyt, witam nową mamuśkę Denaris mam nadzieję że jesteście już w domu i powoli się próbujecie ogarnąć w nowej rzeczywistości ![]() agnes20 super że malutka coraz lepiej. Jeszcze trochę i mam nadzieję że i Was puszczą do domu ![]() Pisałyście o poceniu się w nocy. Ja ostatnio też mam taki problem mimo że upały się skończyły. Dziś spociłam się bardzo w pachwinach i śniło mi się że tak mocno krwawię Co do szpitalnej wyprawki ja też muszę mieć wszystko swoje, nawet termometr |
|
|
|
#405 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#406 |
|
Zadomowienie
|
Czesc ;-) wyspalam sie w końcu chodź pewnie jak zjem śniadanie to bede spiaca.
Kurde tyle piszecie ze ciężko nadrobić heh ;-) Brawo za wizyty ;-) maluszki rosną jak na drożdżach |
|
|
|
#407 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie😚parę dni mnie nie było, a tu już leci pełną parą nowy wątek 😄powoli postaram się nadrobić😉 u nas wszystko dobrze. Wczoraj dostaliśmy od mojej Mamy wanienke ze stelazem i kocyk w sowki 😊 wczoraj też byliśmy na wizycie i wszystko jest super no i we wtorek idziemy ustalać termin cesarki... podlaczyli nas pod ktg i Milenka tak fikala, że szok😊 idę robić śniadanie bo już w nocy obudziłam się głodna😉 do później😚
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#409 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Wszystkim Mamusiom
![]() Chwilę mnie nie było i dużo ważnych tematów poruszyłyście. Szczególnie ta wyprawka i lewatywa. Wczoraj w zasadzie ukończyłam pakowanie, a jeśli chodzi o lewatywę to w planie porodu napisałam, że się zgadzam jeśli to będzie konieczne, ale ponoć w moim szpitalu robią "głodówkę", więc może nie będzie konieczna. Trzeba będzie jeszcze się ogolić, bo nie wyobrażam sobie jak to robi ktoś obcy Wiecie co, dziś rano miałam pierwsze nieregularne skurcze, chyba z 5, cieszę się, że wreszcie wiem mniej więcej jak to wygląda, były lekko bolesne. Staszek wypina mi dziś mocno pupę od rana, tak że mój brzuch to wygląda jak fale Dunaju normalnie, i dość mocno to odczuwam, zwłaszcza, że mam bliznę z dzieciństwa od piersi do pępka po przepuklinie, to się nieźle naciąga Byle mu dobrze było ![]() Witam wszystkie Mamusie, których jeszcze nie poznałam - cześć Madzia, Simran86, Antananariwa
|
#410 |
|
Raczkowanie
|
Uuu, produkcja postów idzie pełną parą, ledwie nadrabiam, ale staram się choć teraz być w miarę na bieżąco, bo jak mama przyjedzie to raczej się nie uda. Kurka, aż ciężko którąkolwiek zacytować...
Ogólnie gratuluję udanych wizyt Łóżeczko wreszcie wstawione, wszak nie tam gdzie, planowałam, ale inaczej się nie da. Dobrze, że w ogóle się zmieściło, bo ma 1,5 metra! Jak się ogarnę to wstawię fotki, bo póki co to zrobiłam w pokoju niezłą rozpierduchę U mnie dziś za oknem ciemno, ciągle pada. Mnie sen łamie,a muszę wyskoczyć do sklepu po chleb, bo wczoraj kupiliśmy kilka bułek, a jutro pozamykane i będzie lipa. Mąż poszedł do pracy, wróci jutro. A wiecie co... Wrócił wczoraj z pracy i mówi: zamówiłem coś... ehhh, pewnie będziesz zła.... on to potrafi zrobić nastrój. Nooo już w głowie układam czego nam tak było pilnie trzeba, że właśnie teraz przyszedł czas na jakiś dodatkowy zakup. Nie wiem, myślę do kompa część jakaś, albo Bóg wie co... A co się okazało.? Zamówił nam...swojski twaróg Mówi:a tak pomyślałem, żebyś coś zdrowego zjadła... Przed pracą podjechał jego kolega i przywiózł nam do domu, bo na wsi mieszka i jakaś sąsiadka robi takie cuda. Nie nastraszyłam się jakoś bardzo, bo już go TROCHĘ znam i jego żarciki, a wiem też, że na głupoty kasy nie wydaje i zachodziłam w głowę co to może być - ciekawska baba Aha,a wieczorem nie mogłam zasnąć. Nie było jakiegoś strasznego upału, a mi duszno było, ciągle w ustach sucho, nos jakby zapchany, no myślę oby nie choróbsko! Postawiłam sobie wodę przy łóżku, bo co chwila suchota mnie dopadała. Nie mogłam się też ułożyć do snu, przewalam się z boku na bok, ale nie zdążyłam się napić nawet i zasnęłam. Pewnie dlatego, ze wczoraj wypuściłam się w miasto trochę połaziłam, a potem jeszcze jeden kurs już autem z mężem na zakupy. Aaaa i na ryneczku u pewnej starszej pani znalazłam staniki zwykłe bawełniane do karmienia po... 10zł, a nie jak patrzyłam na mój garnuch to minimum 40zł na necie
Edytowane przez ircha06 Czas edycji: 2014-08-14 o 07:41 |
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Też macie takie coś, że jak się budzicie to chce się wam rozciągać na łóżku ? Ja miałam z tym spokój jakiś czas ale znowu przyszło i nie mogę tego opanować jak ciało samo chce się wyciągać a mi się wydaje że coś zrobię złego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#412 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jeszcze nie do końca spakowana ale prawie wszystko mam ![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#413 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Każda z nas czeka na pierwszą chwilę z maleństwem, ja nijak nie umiem sobie tego wyobrazić
|
|
#414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Raz mnie mąż musiał ratować i masować, było to bardzo niemiłe.allckarola ja to dziś miałam pierwszy raz takie skurcze, naprawdę wcześniej nic a nic. Przyjdzie i Twoja pora
|
|
#416 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Glodna się zrobiłam Muszę iść po mleko, wypilabym ciepłe kakao A dziś na obiad pomidorowa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#418 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Simran86 Czas edycji: 2014-08-14 o 07:57 |
|
|
|
|
#419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A pomidorowa wczoraj robiłam dzisiaj nagetsy chce zrobić
|
|
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dzisiaj pobudka o 7 bo corcia się tak obudziła.
Zaraz ide zrobić śniadanie, mam maliny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.

wiesz co ja chyba zamówię naklejki po prostu, najmniej zachodu ... a i wymyśliłam że nie obkleję całą ścianę tylko pas na jednej i drugiej, tai jakby kilku rzędowy przy czym na drugiej będzie tak jakby tych chmurek coraz mniej nooo coś takiego 

wydaje się być smaczna. Ciekawe jak by smakowała jak by zamiast makaronu dodała np grzaneczki.

cyrk niestety...nie wiem dlaczego niektóre szpitale funkcjonuja normalnie a do niektórych naprawdę pościel bedzie sie zabierać niedługo...ja świadoma tego co trzeba do szpitala w Pl jak tu pytałam polozna to patrzyła na mnie oczami jak 5zl 
Jakoś nie mamy czasu dla siebie ostatnio