![]() |
#391 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Jesienne odchudzanie :)
Cytat:
No tak, praca rzeczywiście może komplikować sprawę... A gdybyś dzieliła śniadanie na dwa? Od razu po wstaniu kanapka i przed wejściem do pracy jogurt/jajko na twardo? Zyskasz jeden posiłek i będziesz mieć więcej energii w pracy. Ja obiady tez jadam około 16, bo tak kończę zajęcia. Wtedy o 18 można zjeść podwieczorek i o 20 kolację, jeśli chodzisz wcześnie spać. ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 | ||
Zakorzenienie
|
nic nic
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nie ćwiczyłam. Jednym słowem weekend grzechów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Przyczajenie
|
Witam się po weekendzie
![]() Niestety u mnie była klapa jedzeniowa, w sobotę ognisko o 20, a wcześniej tylko śniadanie zjadłam, więc masakra. W niedziele na śniadanie jajecznica z pomidorami, obiad roladki ze schabu z serem, ziemniaki i surówka, i na kol to samo, tyle że trochę mniej. Piłam też mało wody. Mój tż wybija mnie z rytmu odchudzania ![]() Chyba pamiętacie, że dziś poniedziałek i ważenie. U mnie to ognisko odbiło się na wadze ![]() Dziś: 73,0 ( a w sobotę było 72,3) Cóż mówi się trudno i żyje się dalej. Trzymam kciuki za Wasze spadki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Wtajemniczenie
|
Hej laseczki
![]() Ja Wam wagę podam (obiecałam ![]() ![]() ![]() Dzisiaj waga - 66,6 kg - szatańskie 6 ![]() ![]() Chce się wybrać do jakiejś poradni, żeby mnie zmierzyli (dokładnie) i po to, żeby zbadać stan swojego ciała (procentowo) ![]() Proponuje zmienić ważenie z poniedziałku na sobotę... co Wy na to? ![]() ![]() Za 3 tygodnie niespełna idę na wesele - kurcze i chciałabym widzieć te 65 kg chociaż ![]() Nie wiem też czy mnie nie "wywalicie" z pierwszego posta, bo boję się, że jak się będę za często ważyć to znowu wpadnie mi to w nawyk, a ledwie co się z tego wyleczyłam ![]()
![]() |
#395 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie na wadze 71,6kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na śniadanie zjadłam twaróg ze szczypiorkiem i cebulą z odrobiną śmietanki, 2 jajka na twardo, pomidor i kawałek suchej kiełbasy ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Rozeznanie
|
Waga w dół o 1,3kg. Boże dziewczyny nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa
![]() ![]() Katalonkaa tż na pewno zrozumie jeśli dziś nie zjesz kawałka tortu. Jeśli masz zgrzeszyć to w sobote- nie będziesz musiała się reszcie tłumaczyć dlaczego nie jesz. A przecież nikt nie zapyta dlaczego zjadłaś 1kawałek tortu a nie dwa ![]()
![]() |
#397 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Waga wcale nie taka cudowna, jak pomyślę, że kiedyś już miałam 62 kg ![]() ![]() ![]() Sukienki nie mam - znaczy mam, ale po praniu chemicznym mi się skurczyła trochę ![]() ![]() ![]() ![]() Co do Ciebie... sama napisałaś, że przez 8 tygodni twardo trzymałaś dietę, za co należą się ![]() ![]() ![]() P.S.Może później jakoś przyjemniej uda się te kcal spalić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
![]() Dla mnie może sobie śmiało pozwolić na jedzonko dzisiaj, żeby TŻtowi nie było smutno ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#398 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Do sylwestra na pewno Ci się uda z takim wsparciem jak tu to nie mam najmniejszych wątpliwości.
![]() |
![]() |
#399 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na pewno się uda ![]()
![]() |
![]() |
#400 |
Konto usunięte
|
A ja dziewczyny nie mogę się dziś zważyć- teraz moja waga ma wychodne
![]() Madziulek, mogłabyś napisać, jaki jest Twój cel? Bo musiałam przeoczyć jak robiłam listę w pierwszym poście, bym uzupełniła dzisiaj wieczorem razem z nowymi wagami ![]() Tak Wam powiem, że też grzeszyłam w weekend... (jakieś przesilenie czy co?) Jak wczoraj siatkarze grali to w emocjach łykałam jedno winogrono za drugim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o cyferki to ujmijmy to tak >60 kg ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#402 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
ja mam znów ten problem,że bo chlebie razowym/pełnoziarnistym - po prosty ciemnym mam zgagę
![]() ja sie jeszcze nie ważyłam-zapomniałam rano,bo rano ledwo zczołgałam sie z łózka bo do pozna ogladałam z przyczyn oczywistych ![]() ![]()
![]() |
#404 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#405 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
O kurczę, to z tą zgagą niefajnie. Ja po tym takim ciemnym mam taką kwaśność w ustach, więc go nie jem. Ale zwykły żytni okej, próbowałaś takiego? ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
Gratuluję! A przekraczanie takich "psychologicznych granic" jest bardzo motywujące, warto je sobie stawiać jak najczęściej ![]() Mija obecna to 65kg. Jak to osiągnę to... No, zafunduję sobie nagrodę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Drogie Panie.. dzisiaj z racji iż raczyłam powstać o 12.. to ok. 9 zjadłam mini bułeczkę śniadaniową z Nutellą (takie życzenie śniadaniowe miała Panna a że, chora drugi tydzień w dodatku wczoraj męczyło Ją rozwolnienie) i kawa w łóżku, granie w domino i oglądanie bajek. Jak już o tej 12 wstałam, to przypomniało mi się że, na 14 musimy być u lekarza, to zapakowałam moje dziecię w przyczepkę rowerową i siu do lekarza.. zrobiłam dzisiaj z 10 km z 35 kilową przyczepą ![]() W sumie ostatnio to co najmniej 2razy w tygodniu robię takie wyprawy.. uwielbiam jeźdżić rowerem, mój TŻ wygrał "coś" za udział w "Kręć kilometry" za nabite kilometry ![]() Wracając do posiłków, około 14.30 zjadłam 1/4 bagietki czosnkowej, 15.30 wróciłyśmy zjadłam 2 skibki chleba zwykłego (mam zgagę po razowym, a grahama nie lubię) jedną z serkiem topionym i pomidorem +cebula, drugą z pastą kanapkową "Koluś" +pomidor+cebula no i pije sobie kawę, robi się obiad: pierś kurczaka w sosie grzybowym z ziemniaczkami, do tego zrobię sobie szpinak z serem ![]() Moja dzisiejsza waga :61,9 Niestety nie mogę znaleźć centymetra krawieckiego więc nie podam dzisiejszych wymiarów ;( Chyba zacznę trening z Mel B, co o nim myślicie?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Masz już zaplanowaną jakąś nagrodę? ![]()
![]() |
![]() |
#408 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiecie co dziewczyny, kupiłam dziś parę soków Tymbark z serii Vega, takich o: http://tymbark.com/produkty,8,vega.html myślicie że są cokolwiek warte? Skład wygląda tak: "przeciery i soki z zagęszczonych soków (91%), woda, sól morska, witamina C, pieprz czarny, bazylia, ekstrakt z ziół włoskich". Sama nie wiem ![]()
![]() |
![]() |
#410 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też czasem jem, jak nie jestem głodna, trzeba wtedy w siebie chociaż pół bułki wmusić, jajko na twardo albo garść orzechów, cokolwiek- chodzi o zmianę nawyków żywieniowych, to podstawa każdej diety. Dziewczyny w wątku musiały się nauczyć jeść śniadania, bo też całe życie wychodziły z domu na czczo. Słowem- nie ma lekko. I tylko jedna rada- przy następnych zakupach zamiast serka topionego wybierz biały do smarowania czy chociaż zwykły żółty. Te topione które są w sklepach koło prawdziwego sera nawet nie leżały- to sama chemia i utwardzane tłuszcze, pod względem chemicznym to tak jakbyś jadła smar do trybów... Wierz mi, że nie chciałabyś wiedzieć, jak oni to robią. I jeszcze od przyszłej farmaceutki- córce też tego nie dawaj (podobnie np. margaryny czy innego masmixa). Utwardzanie tłuszczy roślinnych katalizuje się niklem, który bardzo uczula, zwłaszcza dzieci. Są głosy, że to wlaśnie nikiel odpowiada za wielką część niewyjaśnionych biegunek, wysypek i innych dolegliwości u dzieci, które lekarze na wyrost orzekają jako objawy alergii pokarmowych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 | |
Wtajemniczenie
|
Jakaś seksowna bielizna?
![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
![]() A co do soków to nie mam z nimi doświadczenia, ogólnie nie lubię żadnych soków ![]() ![]() Skład, który podajesz zły nie jest, ale chemia musi być, żeby taki sok się utrzymał - no chyba, że to te jednodniówki ![]()
![]() |
![]() |
#412 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Co do dziecka.. moje 4-letnie dziecię je nie wiele pokarmów.. Owoce tylko jabłko , warzywo to ziemniak i ogórki kiszone. Głównie mięsko, szyneczki, kabanoski i żółty ser. Makarony i ryże niemal każde, kaszy nie bardzo ale to dlatego że, My ich nie jadamy (wiem, źle) jogurty głównie do picia, mleko (pod przykrywką rurki smakowej ), jeśli chodzi o słodycze to żelki, czekolada no i niestety... nauczyła się jeść chrupki, chipsy, pop corn i słone paluszki.. ale rzadko prosi, chyba że jesteśmy w sklepie i się jej przypomni. Margaryn raczej wszyscy unikamy.. Ja osobiście unikam smarowideł wolę, a co do białych serków do smarowania to "Koluś" się dobrze sprawuje ![]() Skoro służysz pomocą jako przyszła farmaceutka to proszę powiedz z czego zrobić młodej parówkę na zatoki? w nosku "gili" nie ma, za to strasznie się dławi nimi w nocy. do dyspozycji mam: majeranek, hyzop lekarski, oregano, bazylię (podobno też działają na drogi oddechowe), szałwię, miętę, tymianek, estragon, rozmaryn, lawendę, olej lawendowy, olej eukaliptusowy. Od 3tygodni latam do lekarza, mogę otworzyć aptekę.. ehhh chyba trzeba poszukać nowego lekarza ;( Od początku miesiąca byłam 6 raz w pracy, dzisiaj znowu dala mi opiekę do końca tygodnia, młoda dalej kaszle. Z obiadu nici, przyjechał znajomy- nie było szansy spławić, później przyjechała siora- na chwilę ale oczywiście godzinę stałyśmy przy płocie gadałyśmy. W końcu zjedliśmy tosty.. ja 3 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
pół godzinki stepera zaliczone
![]()
![]() |
![]() |
#414 |
Zadomowienie
|
Torta nie zjadłam, zaraz będzie pizza! Zjeść kawałek czy odpuścić? Innej kolacji nie będzie :-/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś nie jesz, a innego dnia coś złapiesz i będziesz czuła wyrzuty - ja tak mam ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie róbmy z siebie wariatek, bo same się nakręcamy, niepotrzebnie ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- No proszę proszę ![]() Ja dzisiaj byłam prawie 1,5 h na siłowni ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#417 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idealnie napisałaś! ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale piszę to z doświadczenia - to żaden wymysł, jesteśmy tylko ludźmi ![]()
![]() |
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Lawenda i mięta, do tego rozmaryn albo eukaliptus (oba zawierają cyneol, więc można stosować zamiennie). Ten ostatni związek ma dość ostry zapach, więc z olejkiem ostrożnie ![]() Spróbuj też moczenia stóp w gorącej wodzie z solą kąpielową i olejkiem, chyba nic nie jest bardziej pomocne na katar, choć nie wiadomo w sumie czemu ![]() Aha, na noc warto jakoś rozpylić zapach eukaliptusa w pokoju dziecka. Mi nawet mama (pielęgniarka) kropiła olejkiem eukaliptusowym piżamkę, żebym ciągle wdychała i usypiałam bez kataru. Także można coś w tę stronę, tylko znowu ostrożnie z ilością ![]() W ogóle sekswiterpeny (te z eukaliptusa) są dość silnie bakteriobójcze i wirusobójcze, więc w pokoju chorego obowiązkowo powinno się go rozpylać, coby się we własnych zarazkach nie "kisił" ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
Mam nadzieję, że kawałek zjadłaś ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.