Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-17, 09:14   #391
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Futbolowa u mnie tez papryka, teraz jest taka pyszna słodziutka
Całe szczescie ze mija maz nie bierze śniadania do pracy ale on pracuje max 5h ja zreszta tez nie brałam, nie lubię kanapek po kilku godzinach za to takie świeżo przyrządzon pycha
Ja też nie lubię kanapek, które muszą czekać na zjedzenie
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 09:21   #392
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
I butelki i smoczki? Nie za dobrze ? ja bede musiała kupic smoczki, liczyłem ze dostanę a tu podobno do 6 miesiąca dzieci maja naturalny odruch ssania a potem już przyzwyczajenie wiec myśle ze na poczatku bede dawać ale potem wolałabym nie

Tak to dzis zaczynam 35 tydzien strach mnie ogarnia coraz większy, kiedyś mi na pogotowiu podpisali kroplówkę i ryczałam ze strachu, nie cierpię igieł szpitali itp
i chyba jeszcze skarpeteczki były jakieś
no ze smoczkami to jest chyba tak, że jedno się planuje a w praniu i tak wychodzi inaczej...
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 09:22   #393
sloneczko_1201
Zadomowienie

Dziewczyny gratulacje nowo rozpoczętych tygodni. Wszystkie te cyferki są przerażające wolę o tym nie myśleć

Ja też mężowi robię kanapki do pracy, a zawsze mnie przekupi tym, że ja robię takie dobre Rano też wstaję z nim i robię kawkę i zawsze chwilę z nim posiedzę, bo mamy dla siebie tak mało czasu, ale wiem, że umie sam i jak trzeba to robi, a zdarza się, że zrobi kolację żonce.

Anetka zdrowiej, a jak Ci nie przejdzie to lepiej idź do jakiegoś lekarza.

Paulina a jak tam u Ciebie dzisiaj coś już wiesz?

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 09:25   #394
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
O właśnie, zastanawiałam się nad tym, bo w każdym przepisie jak nie koniak, to wino...

Właśnie w tym rzecz. Wychodzę z założenia, że bezwzględnie zakazane są surowe jajka i mięcho, niepasteryzowane mleko i oczywiście alkohol. Od reszty niech się publika odczepi

Dokładnie. A najlepsze jest to, że tak mi dogadują, a jak byliśmy tam w niedzielę, zostałam poczęstowana rosołem na samych kostkach rosołowych i vegecie. Niemal żółte toto było
Że nie wspomnę o tym, że powiedziałam o moim za niskim ciśnieniu, na co polecono mi właśnie kawę (której nie znoszę). I znowu objazd: że poj**ana, że dziecko planuję otruć, że w ogóle do niczego się nie nadaję, ech...

A ja jestem megafanką robienia małżowi kanapek Przy pierwszych zmianach zawsze robił sobie sam, ale w tym tygodniu zaczęłam robić mu wieczorem, bo sam to sobie zrobi z jakimś pasztetem albo serkiem topionym, a ja nie po to kupuję sałatę, wędliny, ser czy pomidory, żeby on takie dziadostwo jadł Poza tym lubię mu do pudełka z kanapką podrzucać łakocie albo krótkie listy miłosne

Co do obiadu - u mnie dziś faszerowana papryka. Nakupiliśmy jej tyle, że zrobię 15 litrowych słoików z leczo, przez trzy dni będę leczo jeszcze jeść, a i tak zostanie. Więc faszerowana będzie w sam raz
Nie no to mój mąż wrzuca sobie zawsze ogórka kiszonego, pomidorka i czasem paprykę czerwoną

A tymi co dogadują nie przejmuj się. Jednym uchem wpuść, drugim wypuść wkurza mnie jak ktoś prawi morały na jakiś temat, a sam w pewnych kwestiach postępuje wbrew temu co mówi innym....
Szkoda nerwów na takie osoby

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratulacje nowo rozpoczętych tygodni. Wszystkie te cyferki są przerażające wolę o tym nie myśleć

Ja też mężowi robię kanapki do pracy, a zawsze mnie przekupi tym, że ja robię takie dobre Rano też wstaję z nim i robię kawkę i zawsze chwilę z nim posiedzę, bo mamy dla siebie tak mało czasu, ale wiem, że umie sam i jak trzeba to robi, a zdarza się, że zrobi kolację żonce.
no ja nie wstaję z mężem, bo o 4 czy 5 to ciężko :P a jak już wstaję to lecę siusiu
ostatnio znów częściej w nocy chodzę, zdarza się po 2-3 razy...
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 09:28   #395
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

wyjde z siebie zaraz mielismy jechac a ten spi na calego a potem wstanie i powie ze chce jechac to w dupie to mam, potem to trzeba corke z przedszkola odebrac , a tak sie zlozylo ze mama nie moze bo na rehabilitacje jezdzi o tej godzinie

wiedzialam ze tak bedzie, bo zawsze jak ma wolny dzien to spi do 13!!! za☠☠☠iscie albo siedzi w pracy od rana do nocy albo spi wrrr

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2014-09-17 o 09:30
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 09:31   #396
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Mam podobnie - my co prawda mamy sporo czasu dla siebie, ale kiedy małż wstaje po 4 budzik budzi również mnie, więc wstaję, on robi herbatę i śniadanie, oglądamy razem TV, macham mu z okna i czekam na sygnał, że dojechał do pracy. Wtedy dochodzi już 6, więc albo idę jeszcze pospać 2-3 godziny albo przechodzę do codzienności Po 5 rano na TVN7 lecą powtórki 'We dwoje' - teleturnieju dla narzeczonych, który leciał jakieś 10 lat temu i teraz go sobie przypominam

Zanet, staram się tym oczywiście nie przejmować, ale trochę mnie to już irytuje, że mądrzą się ci, którzy powinni mieć na dany temat najmniej do powiedzenia. W ogóle mam wrażenie, że rodzina TŻ interesuje się nami wyłącznie wtedy, gdy chce się do czegoś dowalić - bez tego raczej dialogu nie ma.
Stary 2014-09-17, 09:31   #397
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzis zaczynam 35 tc zostało mi wg suwaczka 41 dni z tym, ze ciaza jest mniejsza wiec pewnie urodzę po terminie...
35tc to już tak blisko

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-17, 09:41   #398
chmielinka
Zadomowienie

hej

wczoraj wieczorem próbowałam tu napisac z komórki i znowu się nie dało już mam takiego nerwa na to...
Teraz mała poszła z dziadkiem na dwór, to nadrobię

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
chmielinka - twoj nick mi sie nieodmiennie kojarzy z piwemglodnemu chleb na mysli....
Fajne te biustonosze, sa ze zwyklej bawelny czy z satyny bo wygladaja super, komplecik tez sliczny jaki rozmiar kupilas?
no tak.. piwo.. musisz tz wysłać po 0%

a te biustonosze są z zewnątrz z takiej miłej satynki, a wewnątrz bawełniane. Bardzo wygodne fajnie się odpinają miski i mimo, że nie mają fiszbin to dobrze trzymają biust. U mnie w hm były dwupaki jasny róż+czarny
Komplecik kupiłam na r. 56, ale w hm mają jakąś zawyżoną rozmiarówkę i wychodzi jak standardowe 62. Były też w r. 50 ale nie chciałam brać takiego na 'styk'
Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
...
A pierwsze rodzilas naturalnie? ja bym sie cieszyla jakby moj sie nie obrocil
tak pierwsze rodziłam sn i jestem bardzo zadowolona, bo mimo kilku dramatycznych momentów, położna i lekarz tak szybko reagowali, że nawet nie zdążyłam się zestresować i wszystko dobrze się zakończyło
Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość
Szczerze to nie wiedzialam, co to jest dolargan, musialam poczytac
Ja mam do wyboru basen, gaz, pilke, drabinki i epidural (zzo), ale jakos kurcze nie jestem przekonana do niego

chmielinka moja siostra miala juz umowiona date cc, wstawila sie do szpitala i sie okazalo, ze maly sie obrocil, mimoze lekarze moeili, ze juz nie ma na to szans, takze wszystko sie jeszcze moze zdarzyc
Proby przekrecenia malego w jej wypadku okazaly sie pomylka, bardzo mu tetno spadalo
Ja w trakcie porodu dostawałam dolargan i mi bardzo pomagał. Tzn. łagodził bóle. Wiadomo, bolało okropnie, ale jednak ciut mniej. Jak do tego przyjęłam odpowiednią pozycję i równomierny oddech to już było całkiem ok

U mnie przekręcanie maluszka nie wchodzi w grę, bo jak tylko dotknie się mojego brzucha to od razu mam skurcze i mam bezwzględny zakaz dotykania brzucha. Poza tym gin mówił że to obracanie jest zbyt ryzykowne dla dziecka.
No ale mały ma jeszcze trochę czasu... pożyjemy zobaczymy

Teraz ide was dalej nadrobić, a później dzwonić do rosa

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 09:46   #399
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
O właśnie, zastanawiałam się nad tym, bo w każdym przepisie jak nie koniak, to wino...

I znowu objazd: że poj**ana, że dziecko planuję otruć, że w ogóle do niczego się nie nadaję, ech...
Ja dałam ocet balsamiczny i fajnie podkręcił smak.
Co za buractwo! Współczuję, że musisz znosić takich ludzi.

Kurde jakaś lewa ta moje szkoła rodzenia bo zero prezentów

U mnie dziś 2 miesiące do porodu.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 09:57   #400
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
Dzien dobry czlowiek sobie raz pospi do 9.30 i tu tyle nadrabiania ;P

Co do magnezu to ja tez biore Chella mag cos tam i jedna tab dziennie, mialam straszne skurcze w nocy w lydkach i dopiero po tym magnezie mi przeszlo.

Pisalyscie terz cos wczoraj o witaminkach... ja mam witaminy razem z kwasem foliowym te z Femibion natal 2 plus i sobie chwale

Byl jeszcze temat zgagi ;P I mi zadne tabsy nie pomagaly i wkoncu trafilam na zawiesine doustna Maalox, gdzie se pijesz lyka i tyle butelka ma 250 ml i jest bardzooo ekonoiczna wydajnosc ;p a kosztuje jakos 10-12 zl takze polecam
a maalox w ciąży można?
ja mam zawiesina gaviscon, nawet we wloszech ja reklamują jako dla kobiet w ciąży, wiem, bo przelaczylam kiedyś na rai uno i akurat reklama leciała

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wyjde z siebie zaraz mielismy jechac a ten spi na calego a potem wstanie i powie ze chce jechac to w dupie to mam, potem to trzeba corke z przedszkola odebrac , a tak sie zlozylo ze mama nie moze bo na rehabilitacje jezdzi o tej godzinie

wiedzialam ze tak bedzie, bo zawsze jak ma wolny dzien to spi do 13!!! za☠☠☠iscie albo siedzi w pracy od rana do nocy albo spi wrrr

czekoladka nie denerwuj się, choć przyznam, ze tez nie lubie jak TZ ma wolne i planuje ten dzień przespać.
wlasnie wrocil z zebrania i z pracy,na październik już za chwile uloza mu grafik i chciał na początku miesiąca pracować jak najwięcej, by godziny wyrobić i mieć jak najwięcej wolnego pod koniec października, bo powiedział, ze nie wiadomo, kiedy Hania będzie chciała przyjść na swiat dobrze, ze chociaż o tym pomyslal

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Dzien dobry czlowiek sobie raz pospi do 9.30 i tu tyle nadrabiania ;P

Co do magnezu to ja tez biore Chella mag cos tam i jedna tab dziennie, mialam straszne skurcze w nocy w lydkach i dopiero po tym magnezie mi przeszlo.

Pisalyscie terz cos wczoraj o witaminkach... ja mam witaminy razem z kwasem foliowym te z Femibion natal 2 plus i sobie chwale

Byl jeszcze temat zgagi ;P I mi zadne tabsy nie pomagaly i wkoncu trafilam na zawiesine doustna Maalox, gdzie se pijesz lyka i tyle butelka ma 250 ml i jest bardzooo ekonoiczna wydajnosc ;p a kosztuje jakos 10-12 zl takze polecam
a maalox w ciąży można?
ja mam zawiesina gaviscon, nawet we wloszech ja reklamują jako dla kobiet w ciąży, wiem, bo przelaczylam kiedyś na rai uno i akurat reklama leciała

Cytat:

czekoladka nie denerwuj się, choć przyznam, ze tez nie lubie jak TZ ma wolne i planuje ten dzień przespać.
wlasnie wrocil z zebrania i z pracy,na październik już za chwile uloza mu grafik i chciał na początku miesiąca pracować jak najwięcej, by godziny wyrobić i mieć jak najwięcej wolnego pod koniec października, bo powiedział, ze nie wiadomo, kiedy Hania będzie chciała przyjść na swiat dobrze, ze chociaż o tym pomyslal

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 09:58   #401
szybkawolna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
a maalox w ciąży można?
doktrek mi pozwolil a na ulotrce pisze tylko tyle zeby sie skonsultowac z lekarzem ;p ale jak gin pozwolil a jeszcze pani w aptece chwalila nie narzekam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-17, 10:00   #402
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
malz ma dzisiaj wolne wiec mamy sporo spraw do zalatwienia....
kurcze wkurza mnie drgajaca powieka, no non stop prawie mi skacze powinnam wziac magnez?
weź koniecznie
ja biorę magne b6 i maksymalną dawkę bo 3x2, tylko że jak go nie brałam to miałam bardzo często skurcze łydki i powieki też mnie "łapały" teraz mam spokój, a brzuszek stawia mi się tak maksymalnie 9-10 razy dziennie więc spokojnie 1-2 tab dziennie mogłabyś brać
Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
i chyba jeszcze skarpeteczki były jakieś
no ze smoczkami to jest chyba tak, że jedno się planuje a w praniu i tak wychodzi inaczej...
dokładnie tak to jest
ja też planowałam, że może bez smoczka się uda, a może tylko na poczatku... i co wyszło? że moje dziecko od urodzenia wolało ssać palca co ja się nakupowałam różnych smoczków....... (a ile kasy na nie wydałam to już nie wspomnę ) i wszystkimi pluła
Do dzisiaj ssie palca i nie mam pojęcia jak ją od tego oduczyć. Na szczęście robi to tylko do zaśnięcia i w nocy jak się przebudzi
Cytat:

małżowi baty

Kasia gratulacje nowego tygodnia

Mi asystent pokazuje 55 dni do porodu

Franuś
Stary 2014-09-17, 10:02   #403
manieczka1
Zakorzenienie

Dzień dobry kobitki
jeeeeeny wczoraj mnie nie było, a ile do nadrabiania
Kasia nic się nie stało jakaś zalatana byłam dzięki za troskę
mam 55 dni do tp
mgds wybrałabym granatową
Anetka piękne bodziaki
paulina no to Ty czekasz aż zejdą siniaki, a ja wysypka
Kiara ja robiłam Aspat, Alat, bilirubinę i fosfatazę zasadową
szybkawolna no widzę po zdjęciach, że już gotowa
melleczka bardzo ładny wózeczek
Zanet jesli chodzi o foteliki to masz tez aukcje na all gdzie w zestawach 3w1 np.w sevilli masz foteliki maxi cosi
Keithlyn, magdula dobrze, ze wizyty udane
chmielinka wybrałabym cc
alekaz nie robiłabym ponownych badań
Anetka skoro blisko Ciebie to pojedź i zobacz jak nie są zniszczone to moim zdaniem warto brać doczytałam już, że wzięłaś
Futbolowa ja to wiecznie na głodzie chodzę i tylko zastanawiam się jak wytrzymam na odwyku słodyczowym po tym jak się rozbestwiłam w ciąży
szybkawolna nie wzięłabym tego fotelika...wg mnie noworodek nie powinien być w takiej pozycji
paulina dobrze jednak, że pojechałaś...nikt nie lubi być w szpitalu, ale pamiętaj, że wszystko dla maleństwa trzymam kciuki
Kasia no czas leci ja też powoli zaczynam się bać
martha ja też w nocy wstawałam po rennie, bo tak mnie zgaga męczyła

mi właśnie od 3 dni drga powieka i biorę Mg biorę magne b6. kiedyś gin mi mowila, że dwie tabsy rano, dwie wieczorem

LolaMontez 35 tc? wow pakujesz już torbę?

u mnie dziś obiad z wczoraj - ryż z kurczakiem, pieczarkami i serem w sosie curry

dziewczyny, bo piszecie niektóre, że prasujecie już ubranka? ja już mam wszystkie poprane i przykryte. zastanawiam się kiedy mogę zacząć prasować i chować już do szaf?

a drugie pytanie to czy dzwoniłyście do swojego szpitala i pytałyście co trzeba zabrać, a co oni zapewniają? czy może byłyście osobiście?
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 10:06   #404
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
ja wino daję tam gdzie dawałam, dodaję max pół szklanki na cała potrawę np. mięso to czasem 1/4 szklanki a do zupy może troszkę więcej niż 1/4 ale ten alkohol i tak wyparuje

Cytat:
ja na zgagę jem rennie ale ja mam zgagę już chyba od 4 mc i jem chyba już 5 opakowanie w ktorym jest 48 tabletek a i tak dziennie staram się zjeść 1 góra 2 tabletki jem często po połowie, ale zgagę mam po wszystkimale najbardziej po słodkim...

byłam na targu nakupiłam śliwek i robie chutnej śliwkowo - cebulowy do pasztetów
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 10:11   #405
ela_86
Wtajemniczenie

Dziewczyny fajnie, tez czasem lubie zrobic jskies mega wypasne sniadanie czy kolacje. Ale inaczej jak to robisz bo chcesz a inaczej jak wiesz ze on sam sobie nie zrobi....

Przyszla przesylka od Healtha. Kurde ta paczka to taka na odwal sie.... wszystko w srodku latalo, nie wiem czy jest wszystko musze sprawdzic ale net mi padl i tylko na tel mam... ale jakis taki niesmak. Wasze paczko od niego Tez tak wyglądały ? Niechlujnie...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-17, 10:17   #406
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny fajnie, tez czasem lubie zrobic jskies mega wypasne sniadanie czy kolacje. Ale inaczej jak to robisz bo chcesz a inaczej jak wiesz ze on sam sobie nie zrobi....

Przyszla przesylka od Healtha. Kurde ta paczka to taka na odwal sie.... wszystko w srodku latalo, nie wiem czy jest wszystko musze sprawdzic ale net mi padl i tylko na tel mam... ale jakis taki niesmak. Wasze paczko od niego Tez tak wyglądały ? Niechlujnie...
U mnie było wszystko ładnie zapakowane. Za to najpierw przez pomyłkę przysłali mi piłkę do ćwiczenia łap, pisałam Wam Więc siłą rzeczy musiałam czekać 2 razy dłużej

Paulina, jak tam? Mam nadzieję, że sytuacja się normuje i szybko Cię wypuszczą

Gonia?? Gdzie jesteś, jak Twoja szyjka?
Stary 2014-09-17, 10:24   #407
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
a maalox w ciąży można?

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

a maalox w ciąży można?

W ciazy mozna tylko zobojetniacze na pewno sa to gaviscon i rennie a reszta to nie wiem. Na szczescie rennie na mnie działa

Czekoladka a jakbyś na niego nakrzyczala? Na mojego działa tżety to jednak potrafią zdenerwować jak miało kto

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

manieczka czy ja pakuje torbę?? Nieeeee póki co prócz jeden piżamy i szlafroka z którym na codzień sie nie rozsaje to nie miałabym tam co wsadzić (ciuszki na wyjście to mam ale to maz pózniej podrzuci) już na mnie kuzynki nakrzyczaly ze jeszcze nie zaczęłam ale jakoś ciagle do mnie nie dochodzi to ze to już tak niedużo czasu zostało
Stary 2014-09-17, 10:34   #408
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
W ciazy mozna tylko zobojetniacze na pewno sa to gaviscon i rennie a reszta to nie wiem. Na szczescie rennie na mnie działa

Czekoladka a jakbyś na niego nakrzyczala? Na mojego działa tżety to jednak potrafią zdenerwować jak miało kto

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

manieczka czy ja pakuje torbę?? Nieeeee póki co prócz jeden piżamy i szlafroka z którym na codzień sie nie rozsaje to nie miałabym tam co wsadzić (ciuszki na wyjście to mam ale to maz pózniej podrzuci) już na mnie kuzynki nakrzyczaly ze jeszcze nie zaczęłam ale jakoś ciagle do mnie nie dochodzi to ze to już tak niedużo czasu zostało
Jak mi mój maz podpadnie to zawsze jak on to twierdzi "ględzę" MUSI najpierw wysłuchac mojego monologu na temat tego co zrobił i jak ja to odbieram (jak nie słucha to wie że będzie jeszcze gorzej ) a zazwyczaj wjuż w trakcie mojego ględzenia stwierdza że nie ma nic na swoją obronę i poddaje się

Ja dzisiaj pakuję torbę już wszystko mam poprane wiec muszę się za to wziąć, żeby w razie "W" mąż nie musiał kombinować opieki do córki i jeszcze mnie pakować...

czekoladka Do jednego rossmanna sie nie dodzwoniłam, a w pozostałych trzech nie ma tej promocji ciekawe czy w wodzisławiu dają ten rabat

Jakby któraś chciała skorzystać to po zapisaniu się do newstselera h&m na maila dostaje się rabat -25% na wybraną rzecz

Franuś
Stary 2014-09-17, 10:56   #409
alekaz1
Zakorzenienie

Gratulacje kolejnych tygodni
U mnie pozostało 63 dni zaczął się 32 tydzień
Stary 2014-09-17, 10:56   #410
begie13
Zadomowienie

Szybkie pytanie: kupowałyście proszek do prania dla dzieci zarówno do kolorów jak i do białego?

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 10:57   #411
happywoman
Rozeznanie

Wczoraj mnie z Wami nie było, bo Mama przyjechała w odwiedziny...a tyle do nadrabiania to jeszcze nie miałam. :P Pleciugi z Was.

Wczoraj też miałam wizytę u Ginki oraz USG. Na USG wszystko w porządku. Dzieć dzielnie rośnie, na 31 tydzień waży 1689g. Ma 6,5 cm stopy. Będzie duży chłop jak nic. :P Przepływy w porządku. Łożysko wydolne i na tylnej ścianie. U Ginki też w porządku. Szyjka zamknięta i długa.

Wczoraj dokonałam zakupu wózka. Jest cudowny! Zakochałam się, a ten kolor!

Podsumowując to w gruncie mam już wszystko. Mogę rodzić No dobra, może jakieś drobne rzeczy mi zostały, ale to naprawdę drobne.

Paulina co z Tobą? Co dziś lekarze mówią?

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 11:05   #412
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Jak mi mój maz podpadnie to zawsze jak on to twierdzi "ględzę" MUSI najpierw wysłuchac mojego monologu na temat tego co zrobił i jak ja to odbieram (jak nie słucha to wie że będzie jeszcze gorzej ) a zazwyczaj wjuż w trakcie mojego ględzenia stwierdza że nie ma nic na swoją obronę i poddaje się

Ja dzisiaj pakuję torbę już wszystko mam poprane wiec muszę się za to wziąć, żeby w razie "W" mąż nie musiał kombinować opieki do córki i jeszcze mnie pakować...

czekoladka Do jednego rossmanna sie nie dodzwoniłam, a w pozostałych trzech nie ma tej promocji ciekawe czy w wodzisławiu dają ten rabat

Jakby któraś chciała skorzystać to po zapisaniu się do newstselera h&m na maila dostaje się rabat -25% na wybraną rzecz
Jak leżałam na poczatku ciazy w szpitalu to przyszła kobita w zaawansowanej ciazy z dwiem dużymi torbami i mówi: "dzien dobry, ja do porodu", położne zdziwiona, zaczęły sie śmiać i mówią "ale jak do porodu, sama pani przyjechała?" A ona "No tak, taksówką bo maz siedzi z chorym dzieckiem" wzięły szybko od niej te torby i zaprowadziły na porodówke

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Szybkie pytanie: kupowałyście proszek do prania dla dzieci zarówno do kolorów jak i do białego?
Ja brałam w super pharm za punkty płyny do prania jelp i starczyło mi punktów na dwa wiec wzięłam do białego i kolorowego ale tak to bym wzięła tylko jeden do kolorowego bo te do białego maja trochę wybielacza .

Właśnie słucham ze kobieta w ciazy w Katowicach wzięła udział w wypadku bo 4 samochody sie zderzyły, jak mówią na RMF to pewnie nie za dobrze :-/ oby wszystko było dobrze masakra

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość
Wczoraj mnie z Wami nie było, bo Mama przyjechała w odwiedziny...a tyle do nadrabiania to jeszcze nie miałam. :P Pleciugi z Was.

Wczoraj też miałam wizytę u Ginki oraz USG. Na USG wszystko w porządku. Dzieć dzielnie rośnie, na 31 tydzień waży 1689g. Ma 6,5 cm stopy. Będzie duży chłop jak nic. :P Przepływy w porządku. Łożysko wydolne i na tylnej ścianie. U Ginki też w porządku. Szyjka zamknięta i długa.

Podsumowując to w gruncie mam już wszystko. Mogę rodzić No dobra, może jakieś drobne rzeczy mi zostały, ale to naprawdę drobne.

za wizytę proszę sie pochwalić i wkleić zdjęcie wózka
Stary 2014-09-17, 11:06   #413
szybkawolna
Rozeznanie

a taki ? spac przez tenfotelik nie moge , jezdzic jakos super duzo nie bede gora 15 min przejazdzki
http://allegro.pl/nosidelko-ferrari-...609260283.html
Stary 2014-09-17, 11:07   #414
Keithlyn
Zadomowienie

U mnie jednak będzie mega warzywne leczo, cukinia sobie stała taka samotna już pare dni, dokupiłam paprykę i inne pierdoły już się robi
Byłam w ogóle w biedronce zrobiłam większe zakupy i dostałam 2 zdrapki , miałam taką nadzieję że wygram samochód ... niestety nie tym razem

Paulina
- odezwij się co tam u ciebie ....
Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Cześć

My mamy babkę ziemniaczaną na obiad, pychotka
Dostałam też wiadro śliwek, to moze pod kruszonką zrobię.
Synowi musimy wreszcie łóżko wybrać, a ja jakos nie mam nastroju.

Mój asystent pokazuje 51 dni do porodu
Babki ziemniaczanej nigdy nie jadłam ...a słyszałam że dobra !
Cytat:
I butelki i smoczki? Nie za dobrze ? ja bede musiała kupic smoczki, liczyłem ze dostanę a tu podobno do 6 miesiąca dzieci maja naturalny odruch ssania a potem już przyzwyczajenie wiec myśle ze na poczatku bede dawać ale potem wolałabym nie

Tak to dzis zaczynam 35 tydzien strach mnie ogarnia coraz większy, kiedyś mi na pogotowiu podpisali kroplówkę i ryczałam ze strachu, nie cierpię igieł szpitali itp
Ja za to mogę powiedzieć że szpital i igły mi nie straszne Ale porodu boje się jak choleraaaa..

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 11:08   #415
ela_86
Wtajemniczenie

Paulina.....
kurde, chyba jej nie puścili do domu, tak to by napisała.....
eh..

sillesianna a Ty gdzie się podziewasz?

kurde... może i ja już powinnam coś zacząć prać? mam wszystko na półkach, ale na razie w zwykłym proszku wyprane
muszę się za to wziąć, a najpierw to ten proszek kupić
chyba jelpa wezmę, ale tylko do kolorów

w ogóle chciałam brać ostatnio kosmetyki do kąpieli, ale w sumie doszło do mnie, że w zasadzie Jasiek nadal kąpie się w takim płynie 2w1 i on się nada dla niemowlaków, to spróbuję go użyć i dla małej, jak będzie ok to będę im 1 kupować
Stary 2014-09-17, 11:10   #416
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Ja kupowałam oba

Cytat:

Super, że wszystko w porządku takie informacje to można czytać

No właśnie chwal się wózkiem...

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 11:10   #417
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Gratulacje kolejnych tygodni
U mnie pozostało 63 dni zaczął się 32 tydzień
U mnie też właśnie start 32

Cytat:
Do koloru. W ogóle nie używam proszku do białego

happywoman, cieszę się, że wszystko okej
Stary 2014-09-17, 11:17   #418
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
ja tylko do kolorów. Jak musiałam odplamić pieluszko to robiłam to wanishem a później i tak prałam w tym dziecięcym proszku.
Cytat:

za dobre wieści
Cytat:
Jak leżałam na poczatku ciazy w szpitalu to przyszła kobita w zaawansowanej ciazy z dwiem dużymi torbami i mówi: "dzien dobry, ja do porodu", położne zdziwiona, zaczęły sie śmiać i mówią "ale jak do porodu, sama pani przyjechała?" A ona "No tak, taksówką bo maz siedzi z chorym dzieckiem" wzięły szybko od niej te torby i zaprowadziły na porodówke

Właśnie słucham ze kobieta w ciazy w Katowicach wzięła udział w wypadku bo 4 samochody sie zderzyły, jak mówią na RMF to pewnie nie za dobrze :-/ oby wszystko było dobrze masakra[COLOR="Silver"]
haha może u mnie tak nie bedzie

oby nic jej ani dziecku się poważnego nie stało
ostatnio jestem przewrażliwiona na tym punkcie... jak niedawno była ta sytuacja co facet po pijaku zabił w wypadku ciężarną to czułam się jakby ta kobieta była jakąś bliską z rodziny

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
a taki ? spac przez tenfotelik nie moge , jezdzic jakos super duzo nie bede gora 15 min przejazdzki
ten już się nadaje dla noworodka

Franuś
Stary 2014-09-17, 11:19   #419
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
ja tylko do kolorów. Jak musiałam odplamić pieluszko to robiłam to wanishem a później i tak prałam w tym dziecięcym proszku.

za dobre wieści

haha może u mnie tak nie bedzie

oby nic jej ani dziecku się poważnego nie stało
ostatnio jestem przewrażliwiona na tym punkcie... jak niedawno była ta sytuacja co facet po pijaku zabił w wypadku ciężarną to czułam się jakby ta kobieta była jakąś bliską z rodziny

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

ten już się nadaje dla noworodka
no zginęła tamta ciężarna, jej nienarodzone dziecko, a teraz jej mąż zmarł w szpitalu.... a w samochodzie był jeszcze 3latek.... jedyny został.....
Stary 2014-09-17, 11:20   #420
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Źle myślisz... To nie chodzi o to ile będziesz jeździć, czy gdzie będziesz jeździć. Teoretycznie nawet jak wyjedziesz z podwórka to ktoś może w Ciebie uderzyć. To nie jest tłumaczenie, że nie będziesz dużo jeździć. Każdy robi jak uważa, ale fotelik dla dziecka powinien być porządny i aż mi się nóż w kieszeni otwiera jak słyszę takie tłumaczenie "nie będę dużo jeździć", "po co taki drogi fotelik", i setki innych.
Polecam nade wszystko lekturę tego bloga:
http://osiemgwiazdek.blogspot.com/20...-ci-powie.html
oraz obejrzenie:
http://fakty.tvn24.pl/fakty-ekstra,5...ch,451495.html
Życzę Ci z całego serca abyś nigdy nie musiała się przekonać na ile dobry fotelik jest ważny, ale tego się przewidzieć nie da, a sądzę, że żaden rodzic nie chciałby sobie kiedyś pluć w brodę, że chęć zaoszczędzenia 200zł na foteliku kosztowała go życie lub zdrowie własnego dziecka.

Edit: Żeby nie było, że piję do Ciebie Może za ostro się wyraziłam, ale trochę się naczytałam o fotelikach i tym postem odnoszę się do ogółu. Warto poświęcić więcej uwagi przy wyborze fotelika.

Ten który wkleiłaś nie jest zły

Edytowane przez melleczka
Czas edycji: 2014-09-17 o 11:23
melleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości