![]() |
#391 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 3
Cytat:
![]() Jaki zły dzień dziś, ciemno, szaro, jedyne pocieszenie to to że piątek oby przetrwać ![]()
![]() |
#392 | ||||||
Rozeznanie
|
Zostawić Was na kilka godz. i człowiek traci sens całego wątku ;p
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam nową mamusię ![]()
![]() |
#393 |
Rozeznanie
|
Witajcie,
Jeśli chodzi o stawianie się macicy to ja zauważyłam z poprzedniej ciąży ze stawiała się najczęściej jak głaskałam albo dotykałam brzuch i zaczęło się to dosyć szybko, teraz na razie może 2 razy czułam. kefi no to może faktycznie to takie migrenowe coś, podobno w 2 trymestrze migreny się nasilają. Mam nadzieję że dzisiaj będziesz miała lepszy dzień ![]() Powiem Wam że podejście niektórych osób do przepisywania leków w ciąży mnie dziwi, rozumiem że wiele w ciązy nie można no ale bez przesady. Wczoraj rozmawiałam z ginem na wizycie o tym, podobno jest dużo bezpiecznych leków, np antybiotyków w ciąży, powiem Wam że mnie średnio przechodzi ta infekcja po Duomaxie (wczoraj jeszcze miałam gorączkę a to już 4 dzień atnybiotyku) dr powiedział że mam go brać jeszcze 3 dni i jeśli nie przejdzie to będę miała inny. Ostatnio wysłałam męża do apteki po syrop na kaszel bo chce mnie udusić, oczywiście przyjechał bez niczego bo pani nic mu nie poleciła bo nie można, dr wczoraj się zdziwił że można spokojnie Stodal. Ogólnie powiedział że lepiej zażyć leki niż chodzić z nieleczoną infekcją, która jest dużo bardziej groźna dla płodu niż leki. Witam nową mamusie majową ![]()
I wyciągnęło do mnie malutką rączkę I siłę mi dało niespotykaną I miłość największą bezinteresowną... Edytowane przez irenka78 Czas edycji: 2014-11-14 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
Cześć!!!
Kobity, załamujecie mnie z tym pisaniem :banghead: Jak żyć? Jak być na bieżąco? ![]() Nie nadrobiłam Was, bo w mojej aplikacji mobilnej wyskoczyło do przeczytania 40 stron ![]() Chciałam Wam wczoraj wstawić fotkę brzuszyska w k., ale coś się pochrzaniło z Wizażem. Dziś nadrobię i wkleję ![]() W ogóle tak mnie dziś wywaliło, że masakra - zresztą WITAM W II TRYMESTRZE! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#396 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
Dziś nie planuje dużo robic tylko to co musze. Jutro bedę męza gonic do sprzątania. |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj na wizycie.
Dzieciątko rośnie jak na drożdżach ![]() Wszystko jest ok, łożysko nie nachodzi na szyjkę macicy, cofnęło się samo. No zupełnie nie mam się czym martwić. Duphaston biorę jeszcze tydzień i odstawiam, nareszcie! Według usg to już 15 tydzień i 4 dni ![]()
![]() |
#398 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#399 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez juz bym chciała i tak codziennie czekam no jakiś sygnał od dzidziusia a tu nic ![]() Dzień dobry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 | ||
Wtajemniczenie
|
to my!!!!!!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My majówki to ciągle jakieś zdarzenia mamy, ale ważne, że z nich wychodzimy ![]() Wstałam, zjadłam śniadanie, odpaliłam wizaż i już ponad 2 strony do nadrobienia ![]() ![]() ![]() ![]()
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Rozeznanie
|
Tak tak, nawet nie porównuję... zapomniałam dopisać, że nie mam na myśli plamienia... chodzi mi bardziej o to, że dużo dziewczyn jeździ na IP z bólem brzucha nawet lekkim itp... a IP jest od kwalifikowania do szpitala ... ja sama byłam raz bo mnie krzyż bolał, ale spojrzeli na mnie dziwnie generalnie, zbadali, ale odniosłam wrażenie, że mają pretensje że przyjechałam.. powinny byc jakieś dyżury ginekologiczne, bo faktycznie, jeździć za każdym razem na IP gdy coś zaboli? Czasami się coś faktycznie dzieje... a do lekarza też nie uda się pójść od ręki... no to gdzie? Ostry dyżur?
#403 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny gratuluję udanych wizyt!
Crumble :brawo: za 17 tydzień! toż to ostatni 4 m-ca ![]() ja wczoraj się nie zameldowałam po wizycie u kardiologa, bo miałam wszystkiego dość. ogólnie na najbliższy czas moje motto to "pierd... to". a wg lekarza najlepiej żebym siedziała w pokoju z przyciemnianymi szybami i słuchała relaksującej muzyki. oczywiście nie zapominając o cieszeniu się ciążą. Życzył mi 4 dzieci i opowiedział wszystko o swoim życiu prywatnym ![]() z tym spokojem będzie ciężko, ale o tym to w klubie.
#404 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Gratuluję udanych wizyt i rozpoczętych kolejnych tygodni ![]() Ja chyba zaliczyłam wczoraj jakąś huśtawkę hormonalną - trzy razy się popłakałam nie wiadomo o co (raz o to, że mnie mąż cmokał po plecach <facepalm>). Jak żyć? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
https://secure.avaaz.org/pl/petition...?dmFfHib&pv=11 petycja dotycząca oieki okołoporodowej.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też bardzo bym chciała. A kiedy poczujemy? Tak około 20 tygodnia? ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
Nie działa mi ten link
![]() |
#407 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny. Cieszę się, że już piątek. Jestem cały czas na zwolnieniu, więc mogę duuużo odpoczywać, ale jakoś zawsze ten weekend się czuje :-P
niunia50007 gratuluje malucha ![]() myszonka88 witamy i przyjmujemy ![]() ![]() strzalka44 mam nadzieję, że w okolicach Bożego Narodzenia to już wszystkie dziewczyny będą czuły kopniaki. To będzie taki prezent dla mam. U mnie na razie tez cisz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#409 |
Wtajemniczenie
|
hej!
nadrobiłam, cytowanie znowu nie działa ![]() jeśli chodzi o wychowywanie to ja też chcę być taką "wyrodną" matką ![]() przez 1,5 roku zajmowałam się bliżniakami - chłopcami. ich mama miała dobre podejście. Nie mieli tego co chcieli, wiedzieli co im wolno, a czego nie. Prezenty też jak była jakaś okazja. pamiętam jak kupiła im nowe szczoteczki do zębów i pasty to cieszyli się i całowali ją, dziękując ![]() pomyśleć, że za 2 tyg. skończą 6 lat, a mieli po 1,5 jak zaczęłam ich pilnować ![]() witam nową mamusię! ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- i gratuluję wczorajszych wizyt! ![]()
#410 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale oddychać możesz? Żeby chociaż ciąża nie dostarczała nam tylu stresów i nerwów... Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() |
#411 |
Wtajemniczenie
|
Właśnieee! Witam nową mamę
![]() Ja też będę ostrzejszą mamą, bez przesady oczywiście, ale jakieś zasady muszą być. Dużo się naoglądałam "wychowania" bardziej bezstresowego wśród znajomych MASAKRA!!! powiedzieliśmy sobie NIGDY! Zajmowałam się dzieciakami z fajnych rodzin i da się super wychować dziecko i wiem, że nam się uda ![]() Zbieram dupkę i lecę na pazury, może wstąpię gdzieś na szoping ![]()
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#413 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#414 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() CZEŚĆ ![]() No a co do mojej wczorajszej wizyty termin porodu na 16.05.2015 wg usg ciąża ma 13t 5 d ...Dziewczyny na klubiku po dodaniu fotki wywróżyły mi chłopaka i dobrze dziewczyny mówicie PODOBNO CHŁOPAK ![]() ![]() ![]()
![]() |
#415 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#416 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak dobrze, że ma się kochaną Mamusię, która zawsze mi pomoże ![]() Co do prezentów.. ja zawsze kupuje słodycze. Nawet jak jadę do bratanka, z którym siedzę na co dzień ![]() Jedynie nigdy nic nie kupuję dzieciom om moich przyjaciół do których dzisiaj jadę, bo jednen już w szkole wojskowej, drugi kończy Gimnazjum i jakoś nie wiem z czym do nich jechać ![]() Cytat:
![]() ja lęcę farbować łepetynę, bo wyglądam tragicznie ![]()
![]() |
#417 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() oo to jednak Ci się przesunął termin, zobaczymy co u mnie będzie ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.