Mamusie Majowe 2015!! cz. 3 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-14, 07:37   #391
jagodowa07
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 3

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Kurcze jacyś bardzo asekuracyjni są Ci lekarze u was... No kobiecie w ciąży to ja rozumiem, że nic nie zapiszą, ale już 5latce?? Kosmos... Mam nadzieje, że wam szybko choróbsko przejdzie

A ja czuję się znośnie, plamienia minęły wymioty tez, nawet głowa nie boli i chyba przez to zaczęłam sobie wynajdować problemy...
Zastanawiało mnie dziś pół dnia co z tym stawianiem macicy (bo miałam dziś 2x) i nic mi do głowy nie przyszło...
Ale z racji tego, że u nas po północy i dziś zaczynamy 16tc to odpaliłam kalendarz ciąży... No i znalazłam balsam dla mych oczu i wgl

"Dno macicy znajduje się w połowie wysokości pomiędzy kością
łonową a pępkiem. Możesz już odczuwać niebolesne, szybkie
skurcze macicy (zwane skurczami Braxtona Hicksa), którymi Twoje
ciało przygotowuje się do porodu. Jeśli odczuwasz je częściej niż 5
razy na godzinę, jeśli pojawiają się regularnie i towarzyszy im ból
pleców lub skurcze podbrzusza, skontaktuj się z lekarzem."

Szczerze?? Ulżylo mi i spokojnie mogę spadać spać

No..to lecę, pa Olimpia dobranoc
Tak czytam i czytam o tym stawianiu macicy, ale albo ja tego nie mam albo w ogóle nie czuję. I oczywiście już zaczęłam się też doszukiwać problemów, że to źle Każda z Was tak ma, czy to po prostu jest na różnym etapie u różnych ludzi?

Jaki zły dzień dziś, ciemno, szaro, jedyne pocieszenie to to że piątek oby przetrwać
Stary 2014-11-14, 07:55   #392
Crumble
Rozeznanie

Zostawić Was na kilka godz. i człowiek traci sens całego wątku ;p

Cytat:
Crumble, a ja mam to od 2-3 dni chyba pod wieczór... Jakoś kolo 2-3 x dziennie... Nie boli, ale brzuch przez kilka sekund jest cały spiety i twardy początkowo nawet nie wiedziałam, że to się stawianie macicy nazywa...
Ja mogę doskonale wyczuć wtedy macicę... moje kończy się już na wysokości pępka

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
wpadłam na chwilkę po wizycie, bo zaraz koleżanka ma mnie odwiedzić
Wszystko jest ok, Maleństwo rośnie, nie chciało coś dzisiaj współpracować;P Spało sobie z rączkami założonymi jak stara babcia podczas modlitwy tp wg USG przesunął mi się na 18 maja. ; nast. wizyta 12.12.

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

aa i przytyłam 1kg od ostatniej wizyty
Gratuluje udanej wizyty! No i przyrostu wagi, znaczy, że wszystko idzie w dobrą stronę

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość

Dziewczyny dzięki za odzew, kurczę większość z was była za tym żeby na IP jechać ja zostałam, na razie nic mnie nie boli, nie krwawię jest tylko delikatne plamienie i to tak jak papierem dotknę. Dałam sobie czas do wieczora zobaczę czy nic się nie będzie dziać. Jutro rano mam iść na badania krwi.
Powiedzcie wy macie numer tel do swoich gin? Bo ja nie mam i w takich sytuacjach może właśnie wystarczyło by zadzwonić i zapytać? Na prenatalnych byłam u innego lekarza.
No i z dobrych wiadomości to chyba chłopczyk, miał taką wypustkę że hej!

Dziewczyny mam nadzieje, że nie robię źle
Ja mam nr do gin ale chodzę prywatnie.

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Ja mam numer. A plamienia bym nie lekceważyła. Ginekolodzy mówią, ze jak jest żywo czerwona krew to na izbe przyjęć. Co Ci zalezy zbadają cie.
Ja generalnie nie wiem, czy powinno się tak ze wszystkim jechać na IP... IP jest od tego, by kwalifikować pacjentki do szpitala, więc nie wiem czy np. z bólem brzucha lub stawaniem macicy od razu powinno się jechać tylko po to, by sprawdzili czy wszystko jest ok? Od tego jest chyba gin. ew. ostry dyżur? Poprawcie mnie, jeśli się mylę... no wiadomo, że do gin nie dostaniesz się natychmiast ..

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość

teraz co co u mnie. Hmmm Czułam sie fatalnie nie było mowy żebym wstała. Wpadła do mnie ciocia zmierzyła ciśnienie oki, temperatura oki, brzuch mieki oki. Jak wstaje to jakis kosmos. Naro wymiotowałam potem na szczescie już nie. Ciocia uspokoila że wygląda to na migrene? a ja co migrena nigdy nie mialam. Zadzwoniłam do gina potwierdzić i potwierdził a jak nic nie bedzie lepiej to on jutro w szpitalu jest cały dzień.
Zasnełam bardzo szybko bo już o 20 spałam. Rano wstałam glowa boli ale moge chodzić jakoś. Wziełam paracetamol i jakos funkcjonuje. Jak coś to teściowa dziś też wpadnie ale dzis jakoś funkcjonuje to poradze sobie z małym.
Kefii odpoczywaj dużo, dobrze, że dałaś znać co z Tobą bo się martwimy wszystkie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Tak czytam i czytam o tym stawianiu macicy, ale albo ja tego nie mam albo w ogóle nie czuję. I oczywiście już zaczęłam się też doszukiwać problemów, że to źle Każda z Was tak ma, czy to po prostu jest na różnym etapie u różnych ludzi?

Jaki zły dzień dziś, ciemno, szaro, jedyne pocieszenie to to że piątek oby przetrwać
Jak Ci się zacznie stawiać to będziesz wiedziała ocb Ale raczej nie każdej nie stawia, na pewno nie na tym samym etapie więc się nie martw!

Witam nową mamusię Gratuluję wszystkich wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze!
Stary 2014-11-14, 08:07   #393
irenka78
Rozeznanie

Witajcie,
Jeśli chodzi o stawianie się macicy to ja zauważyłam z poprzedniej ciąży ze stawiała się najczęściej jak głaskałam albo dotykałam brzuch i zaczęło się to dosyć szybko, teraz na razie może 2 razy czułam.

kefi no to może faktycznie to takie migrenowe coś, podobno w 2 trymestrze migreny się nasilają. Mam nadzieję że dzisiaj będziesz miała lepszy dzień

Powiem Wam że podejście niektórych osób do przepisywania leków w ciąży mnie dziwi, rozumiem że wiele w ciązy nie można no ale bez przesady. Wczoraj rozmawiałam z ginem na wizycie o tym, podobno jest dużo bezpiecznych leków, np antybiotyków w ciąży, powiem Wam że mnie średnio przechodzi ta infekcja po Duomaxie (wczoraj jeszcze miałam gorączkę a to już 4 dzień atnybiotyku) dr powiedział że mam go brać jeszcze 3 dni i jeśli nie przejdzie to będę miała inny. Ostatnio wysłałam męża do apteki po syrop na kaszel bo chce mnie udusić, oczywiście przyjechał bez niczego bo pani nic mu nie poleciła bo nie można, dr wczoraj się zdziwił że można spokojnie Stodal. Ogólnie powiedział że lepiej zażyć leki niż chodzić z nieleczoną infekcją, która jest dużo bardziej groźna dla płodu niż leki.

Witam nową mamusie majową
bezinteresowną...

Edytowane przez irenka78
Czas edycji: 2014-11-14 o 08:09
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 08:15   #394
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!!!

Kobity, załamujecie mnie z tym pisaniem :banghead: Jak żyć? Jak być na bieżąco?

Nie nadrobiłam Was, bo w mojej aplikacji mobilnej wyskoczyło do przeczytania 40 stron

Chciałam Wam wczoraj wstawić fotkę brzuszyska w k., ale coś się pochrzaniło z Wizażem. Dziś nadrobię i wkleję
W ogóle tak mnie dziś wywaliło, że masakra - zresztą WITAM W II TRYMESTRZE!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 08:29   #395
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość

Chciałam Wam wczoraj wstawić fotkę brzuszyska w k., ale coś się pochrzaniło z Wizażem. Dziś nadrobię i wkleję
Witam Cię w II trymestrze i pozdrawiam z 17 tygodnia
Stary 2014-11-14, 08:37   #396
kefii
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny
Dziś nie planuje dużo robic tylko to co musze. Jutro bedę męza gonic do sprzątania.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 08:42   #397
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Byłam wczoraj na wizycie.

Dzieciątko rośnie jak na drożdżach
Wszystko jest ok, łożysko nie nachodzi na szyjkę macicy, cofnęło się samo. No zupełnie nie mam się czym martwić. Duphaston biorę jeszcze tydzień i odstawiam, nareszcie!
Według usg to już 15 tydzień i 4 dni Ale ten czas leci!
Stary 2014-11-14, 08:46   #398
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość

Wszystko jest ok, łożysko nie nachodzi na szyjkę macicy, cofnęło się samo. No zupełnie nie mam się czym martwić. Duphaston biorę jeszcze tydzień i odstawiam, nareszcie!
Oj to prawda! Jak szalony! Chociaż ja już bym chciała ruchy czuć, wtedy na pewno będzie magicznie już, przynajmniej do czasu kopniaków pod żebra ;p
Stary 2014-11-14, 08:50   #399
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
Napisane przez Crumble Pokaż wiadomość
Oj to prawda! Jak szalony! Chociaż ja już bym chciała ruchy czuć, wtedy na pewno będzie magicznie już, przynajmniej do czasu kopniaków pod żebra ;p

Ja tez juz bym chciała i tak codziennie czekam no jakiś sygnał od dzidziusia a tu nic

Dzień dobry

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 09:02   #400
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

to my!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Hej

Używałam palmersa całą poprzednią ciążę i wszystko było ok - nie mam ani jednego rozstępu a przytyłam koło 20 kg. Teraz też kupię.

Maja piękne te ciuszki, ile czekalas na paczkę?

Proszę o kciuki dzisiaj o 17.15 - mamy genetyczne

Odkryłam niespodziewanie, że moja młoda ma 8 a nie 6 zębów. Ma wszystkie 1, dwie 2 i...... dwie 5 jakoś dziwnie jej te zęby idą.

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
scotasia - żyje jeszcze
Lily ja mam telefon do gina
irenka super że wizyta udana i gratulacje dziewczynki
Tien - gratuluje wizyty
Myszonka - hej

teraz co co u mnie. Hmmm Czułam sie fatalnie nie było mowy żebym wstała. Wpadła do mnie ciocia zmierzyła ciśnienie oki, temperatura oki, brzuch mieki oki. Jak wstaje to jakis kosmos. Naro wymiotowałam potem na szczescie już nie. Ciocia uspokoila że wygląda to na migrene? a ja co migrena nigdy nie mialam. Zadzwoniłam do gina potwierdzić i potwierdził a jak nic nie bedzie lepiej to on jutro w szpitalu jest cały dzień.
Zasnełam bardzo szybko bo już o 20 spałam. Rano wstałam glowa boli ale moge chodzić jakoś. Wziełam paracetamol i jakos funkcjonuje. Jak coś to teściowa dziś też wpadnie ale dzis jakoś funkcjonuje to poradze sobie z małym.
oj bidulko, ważne, że już troszkę lepiej i na teściową możesz liczyć, że do małego wpadnie, odpoczywaj

My majówki to ciągle jakieś zdarzenia mamy, ale ważne, że z nich wychodzimy

Wstałam, zjadłam śniadanie, odpaliłam wizaż i już ponad 2 strony do nadrobienia lecicie konkretnie :P

za wizyty

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 09:15   #401
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Zostawić Was na kilka godz. i człowiek traci sens całego wątku ;p

Ja mogę doskonale wyczuć wtedy macicę... moje kończy się już na wysokości pępka

Gratuluje udanej wizyty! No i przyrostu wagi, znaczy, że wszystko idzie w dobrą stronę

Ja mam nr do gin ale chodzę prywatnie.

Ja generalnie nie wiem, czy powinno się tak ze wszystkim jechać na IP... IP jest od tego, by kwalifikować pacjentki do szpitala, więc nie wiem czy np. z bólem brzucha lub stawaniem macicy od razu powinno się jechać tylko po to, by sprawdzili czy wszystko jest ok? Od tego jest chyba gin. ew. ostry dyżur? Poprawcie mnie, jeśli się mylę... no wiadomo, że do gin nie dostaniesz się natychmiast ..

Kefii odpoczywaj dużo, dobrze, że dałaś znać co z Tobą bo się martwimy wszystkie

Jak Ci się zacznie stawiać to będziesz wiedziała ocb Ale raczej nie każdej nie stawia, na pewno nie na tym samym etapie więc się nie martw!

Witam nową mamusię Gratuluję wszystkich wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze!
PLamienie to nie sawianie macicy.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-14, 09:26   #402
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
PLamienie to nie sawianie macicy.
Tak tak, nawet nie porównuję... zapomniałam dopisać, że nie mam na myśli plamienia... chodzi mi bardziej o to, że dużo dziewczyn jeździ na IP z bólem brzucha nawet lekkim itp... a IP jest od kwalifikowania do szpitala ... ja sama byłam raz bo mnie krzyż bolał, ale spojrzeli na mnie dziwnie generalnie, zbadali, ale odniosłam wrażenie, że mają pretensje że przyjechałam.. powinny byc jakieś dyżury ginekologiczne, bo faktycznie, jeździć za każdym razem na IP gdy coś zaboli? Czasami się coś faktycznie dzieje... a do lekarza też nie uda się pójść od ręki... no to gdzie? Ostry dyżur?
Stary 2014-11-14, 09:31   #403
Izuniaa89
Zakorzenienie

dziewczyny gratuluję udanych wizyt!
Crumble :brawo: za 17 tydzień! toż to ostatni 4 m-ca

ja wczoraj się nie zameldowałam po wizycie u kardiologa, bo miałam wszystkiego dość. ogólnie na najbliższy czas moje motto to "pierd... to". a wg lekarza najlepiej żebym siedziała w pokoju z przyciemnianymi szybami i słuchała relaksującej muzyki. oczywiście nie zapominając o cieszeniu się ciążą. Życzył mi 4 dzieci i opowiedział wszystko o swoim życiu prywatnym
z tym spokojem będzie ciężko, ale o tym to w klubie.
Stary 2014-11-14, 09:40   #404
Madeleine05
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!
Gratuluję udanych wizyt i rozpoczętych kolejnych tygodni

Ja chyba zaliczyłam wczoraj jakąś huśtawkę hormonalną - trzy razy się popłakałam nie wiadomo o co (raz o to, że mnie mąż cmokał po plecach <facepalm>). Jak żyć?
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 09:43   #405
fistaszek24
Zakorzenienie

https://secure.avaaz.org/pl/petition...?dmFfHib&pv=11 petycja dotycząca oieki okołoporodowej.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-14, 09:46   #406
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Cytat:
Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
Ja tez juz bym chciała i tak codziennie czekam no jakiś sygnał od dzidziusia a tu nic

Dzień dobry

Też bardzo bym chciała. A kiedy poczujemy? Tak około 20 tygodnia?

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
https://secure.avaaz.org/pl/petition...?dmFfHib&pv=11 petycja dotycząca oieki okołoporodowej.

Nie działa mi ten link
Stary 2014-11-14, 09:52   #407
weron1
Rozeznanie

Hej dziewczyny. Cieszę się, że już piątek. Jestem cały czas na zwolnieniu, więc mogę duuużo odpoczywać, ale jakoś zawsze ten weekend się czuje :-P

niunia50007
gratuluje malucha obstawiam chłopca. Napisz jeśli wiesz jaka to płeć.

myszonka88 witamy i przyjmujemy gratulacje długo się staraliście?

strzalka44 mam nadzieję, że w okolicach Bożego Narodzenia to już wszystkie dziewczyny będą czuły kopniaki. To będzie taki prezent dla mam. U mnie na razie tez cisz
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 09:52   #408
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Nie działa mi ten link
podobno przy pierwszym dziecku właśnie ok 20tc zleci
Stary 2014-11-14, 09:56   #409
Santilia
Wtajemniczenie

hej!
nadrobiłam, cytowanie znowu nie działa

jeśli chodzi o wychowywanie to ja też chcę być taką "wyrodną" matką
przez 1,5 roku zajmowałam się bliżniakami - chłopcami. ich mama miała dobre podejście. Nie mieli tego co chcieli, wiedzieli co im wolno, a czego nie. Prezenty też jak była jakaś okazja. pamiętam jak kupiła im nowe szczoteczki do zębów i pasty to cieszyli się i całowali ją, dziękując bo było to bez okazji..
pomyśleć, że za 2 tyg. skończą 6 lat, a mieli po 1,5 jak zaczęłam ich pilnować

witam nową mamusię!

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

i gratuluję wczorajszych wizyt!

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 10:00   #410
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
dziewczyny gratuluję udanych wizyt!
Crumble :brawo: za 17 tydzień! toż to ostatni 4 m-ca

ja wczoraj się nie zameldowałam po wizycie u kardiologa, bo miałam wszystkiego dość. ogólnie na najbliższy czas moje motto to "pierd... to". a wg lekarza najlepiej żebym siedziała w pokoju z przyciemnianymi szybami i słuchała relaksującej muzyki. oczywiście nie zapominając o cieszeniu się ciążą. Życzył mi 4 dzieci i opowiedział wszystko o swoim życiu prywatnym
z tym spokojem będzie ciężko, ale o tym to w klubie.
To właśnie za tydzień 5 msc

Ale oddychać możesz? Żeby chociaż ciąża nie dostarczała nam tylu stresów i nerwów...

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Ja chyba zaliczyłam wczoraj jakąś huśtawkę hormonalną - trzy razy się popłakałam nie wiadomo o co (raz o to, że mnie mąż cmokał po plecach <facepalm>). Jak żyć?
Że jak ...

Cytat:

tak ok. 20 podobno się czuje, ale wszystko oczywiście to indywidualna sprawa no i zależy jak łożysko położone.. ja mam na przedniej ścianie więc mogę poczuć później ...

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:

przez 1,5 roku zajmowałam się bliżniakami - chłopcami. ich mama miała dobre podejście. Nie mieli tego co chcieli, wiedzieli co im wolno, a czego nie. Prezenty też jak była jakaś okazja. pamiętam jak kupiła im nowe szczoteczki do zębów i pasty to cieszyli się i całowali ją, dziękując bo było to bez okazji..

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

i gratuluję wczorajszych wizyt!
Dziewczyny, a jak chodzicie do znajomych, którzy mają dzieci w gości, to kupujecie coś dla malucha za każdym razem?
Stary 2014-11-14, 10:01   #411
ruskaa
Wtajemniczenie

Właśnieee! Witam nową mamę

Ja też będę ostrzejszą mamą, bez przesady oczywiście, ale jakieś zasady muszą być.
Dużo się naoglądałam "wychowania" bardziej bezstresowego wśród znajomych MASAKRA!!! powiedzieliśmy sobie NIGDY!

Zajmowałam się dzieciakami z fajnych rodzin i da się super wychować dziecko i wiem, że nam się uda

Zbieram dupkę i lecę na pazury, może wstąpię gdzieś na szoping

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2014-11-14, 10:01   #412
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość

Dzień dobry
Cytat:
Ja też czekam wyczuwam, nasłuchuję, ale mam nadzieję że jak już będą to będę wiedziała że to to!

Cytat:
Cześć dziewczyny!

Oj, ja też odstawiam manianę. Wczoraj przeżyłam załamanie nerwowe depresję i nie wiem co jeszcze, bo doszłam do wniosku że nie będę potrafiła wychować dziecka (zwłaszcza jak czytałam Wasze rady, trudności itd). A wzięło się to stąd że nie potrafię wychować mojego kota bo on chce się bawić, czasem mnie nawet ugryzie albo drapnie, więc ja w płacz. I cała zaryczana, tż się pyta co się stało, to jeszcze jemu się dostało. Kot potulnie siedział potem u mnie na kolanach, chyba bardziej mnie w tym zrozumiał niż mój mężczyzna. Teraz to mi się śmiać chce z tego, ale wczoraj było bardzo tragicznie. Hormony robią ze mną co chcą, do tego jeszcze pogoda
Stary 2014-11-14, 10:03   #413
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale oddychać możesz? Żeby chociaż ciąża nie dostarczała nam tylu stresów i nerwów...

Że jak ...

tak ok. 20 podobno się czuje, ale wszystko oczywiście to indywidualna sprawa no i zależy jak łożysko położone.. ja mam na przedniej ścianie więc mogę poczuć później ...

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Dziewczyny, a jak chodzicie do znajomych, którzy mają dzieci w gości, to kupujecie coś dla malucha za każdym razem?
My często do znajomych/rodziny jeździmy i dzieciom to coś słodkiego czy coś ( jeżeli rodzice pozwalają) a jak to pierwsza wizyta bądź urodziny to jakiś prezent

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm

REKLAMA
Stary 2014-11-14, 10:05   #414
niunia50007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość

Co do stawiania się macicy jakiś dziwnych skurczów itd ja narazie nic takiego nie czuję, a jak mam to może nawet i nie wiem że to jest to hehe ale spokojnie myślę że każda z nas powoli doświadczy wszystkiego. Ale nie ma co sie dać zwariować , i na spokojnie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!!!

Kobity, załamujecie mnie z tym pisaniem :banghead: Jak żyć? Jak być na bieżąco?

Nie nadrobiłam Was, bo w mojej aplikacji mobilnej wyskoczyło do przeczytania 40 stron

AAA Gratulujemy II trymestru dziewczyny idziemy na przód

Cytat:

za udaną wizytę dobrze że jest ok niech maluchy nam rosną

Cytat:
Cześć dziewczyny!

Nie martw się myślę że to normalne , jesteśmy w ciąży i zmiany w naszym organizmie są niepojęte teraz... Ja np: jak mój TŻ był jeszcze w PL wrzeszczałam na niego za to żę rano za głośno kręci się na łóżku ogólnie bojowe nastroje mam ale później to przechodzi takie uroki

CZEŚĆ

No a co do mojej wczorajszej wizyty termin porodu na 16.05.2015 wg usg ciąża ma 13t 5 d ...Dziewczyny na klubiku po dodaniu fotki wywróżyły mi chłopaka i dobrze dziewczyny mówicie PODOBNO CHŁOPAK (lekarka powiedziała mi to wygląda że z tego wyrostka płciowego faktycznie wyjdzie chłopak ale u dziewczynek wyrostek wygląda podobnie i to na 100% nie wiadomo co wyjdzie a wy dziewczyny co myślicie o tych wyrostkach faktycznie takie podobne ??) Noo ale jaki mój mąż dumny jak już wie że jest mowa o synu no mówię wam haha

>>>>Czekamy na MALEŃSTWO<<<<

niunia50007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 10:10   #415
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:

Że jak ...

a to zależy. jeśli często u kogoś bywamy to nie zawsze coś wozimy. Ale to też dlatego, że rodzice się wkurzają, bo nie chcą żeby goście byli kojarzeni z prezentami

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 10:23   #416
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:

----------

z oddychaniem mam już problem z powodu astmy. więc jest wesoło
Jak dobrze, że ma się kochaną Mamusię, która zawsze mi pomoże

Co do prezentów.. ja zawsze kupuje słodycze. Nawet jak jadę do bratanka, z którym siedzę na co dzień
Jedynie nigdy nic nie kupuję dzieciom om moich przyjaciół do których dzisiaj jadę, bo jednen już w szkole wojskowej, drugi kończy Gimnazjum i jakoś nie wiem z czym do nich jechać

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
Właśnieee! Witam nową mamę

Ja też będę ostrzejszą mamą, bez przesady oczywiście, ale jakieś zasady muszą być.
Dużo się naoglądałam "wychowania" bardziej bezstresowego wśród znajomych MASAKRA!!! powiedzieliśmy sobie NIGDY!

Zajmowałam się dzieciakami z fajnych rodzin i da się super wychować dziecko i wiem, że nam się uda

Zbieram dupkę i lecę na pazury, może wstąpię gdzieś na szoping
baw się dobrze

ja lęcę farbować łepetynę, bo wyglądam tragicznie
Stary 2014-11-14, 10:23   #417
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia50007 Pokaż wiadomość
Co do stawiania się macicy jakiś dziwnych skurczów itd ja narazie nic takiego nie czuję, a jak mam to może nawet i nie wiem że to jest to hehe ale spokojnie myślę że każda z nas powoli doświadczy wszystkiego. Ale nie ma co sie dać zwariować , i na spokojnie

AAA Gratulujemy II trymestru dziewczyny idziemy na przód

za udaną wizytę dobrze że jest ok niech maluchy nam rosną

Nie martw się myślę że to normalne , jesteśmy w ciąży i zmiany w naszym organizmie są niepojęte teraz... Ja np: jak mój TŻ był jeszcze w PL wrzeszczałam na niego za to żę rano za głośno kręci się na łóżku ogólnie bojowe nastroje mam ale później to przechodzi takie uroki

CZEŚĆ

No a co do mojej wczorajszej wizyty termin porodu na 16.05.2015 wg usg ciąża ma 13t 5 d ...Dziewczyny na klubiku po dodaniu fotki wywróżyły mi chłopaka i dobrze dziewczyny mówicie PODOBNO CHŁOPAK (lekarka powiedziała mi to wygląda że z tego wyrostka płciowego faktycznie wyjdzie chłopak ale u dziewczynek wyrostek wygląda podobnie i to na 100% nie wiadomo co wyjdzie a wy dziewczyny co myślicie o tych wyrostkach faktycznie takie podobne ??) Noo ale jaki mój mąż dumny jak już wie że jest mowa o synu no mówię wam haha
moje oko nie zawodzi ciekawe jak z intuicją
oo to jednak Ci się przesunął termin, zobaczymy co u mnie będzie

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm

REKLAMA
Stary 2014-11-14, 10:25   #418
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
z oddychaniem mam już problem z powodu astmy. więc jest wesoło
Jak dobrze, że ma się kochaną Mamusię, która zawsze mi pomoże

Co do prezentów.. ja zawsze kupuje słodycze. Nawet jak jadę do bratanka, z którym siedzę na co dzień
Jedynie nigdy nic nie kupuję dzieciom om moich przyjaciół do których dzisiaj jadę, bo jednen już w szkole wojskowej, drugi kończy Gimnazjum i jakoś nie wiem z czym do nich jechać

baw się dobrze

ja lęcę farbować łepetynę, bo wyglądam tragicznie
Czym farbujesz? Farbą z amoniakiem czy bez?
Stary 2014-11-14, 10:30   #419
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:

Nie działa mi ten link
https://secure.avaaz.org/pl/petition...?dmFfHib&pv=11
Stary 2014-11-14, 10:31   #420
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunia50007 Pokaż wiadomość

Podobne, ale dobry lekarz widzi różnicę, oczywiście, to nigdy nie jest na 100%

Cytat:
a to zależy. jeśli często u kogoś bywamy to nie zawsze coś wozimy. Ale to też dlatego, że rodzice się wkurzają, bo nie chcą żeby goście byli kojarzeni z prezentami
Jak przychodzę do mojego siostrzeńca to jedną z pierwszych rzeczy o która pyta jest: Masz prezent? Potrafi nawet sam zajrzeć do torby i wyjąć, jeśli uzna, że to dla niego Ale jest kochany ;p

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości