![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I
Nie ma ostatwcznego twrminu. Ale warto jak najwczesnien, czyli do 6-8 tygodnia zycia
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Na ziemi pojawił się cud... Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-12-04 o 19:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
Eclariss jesli punktacja sie zmieniala to podawaj tę ostatnią. Lub zaznqcz ze przy urodzeniu bylo 7 ale w 5 minucie 8.
Ja nawet chcialam kupic ostatnio mussli ale nie bylo takich bez orzechow w skladzie ![]() Kupilam platki owsiane... |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Raczkowanie
|
Cześć. Melduję się na odchowalni.
Od wczoraj jesteśmy w domu. Mam mega doła, zwłaszcza wieczorem, właściwie od pierwszego dnia po porodzie. Najchętniej bym ryczała. Martwi mnie czy Ignaś się najada - miał spadek wagi i dokarmiamy mm. Kp mnie frustruje - maly nie chwyta prawej piersi, chociaż kapturki są pomocne, ale nie wie czy wysysa mleko ![]() ![]() ![]() Chyba Justana pisała o braku fali miłości po porodzie. Też mnie nic nie zalało, chociaż mały jest słodki. |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Raczkowanie
|
Eclariss, mój miał 7, potem 8, a potem 9. Zawsze mówię, że miał 7 na początku bo to ważne dla lekarzy..
A do pediatry przyda się także pieluszka tetrowa, bo zazwyczaj chcą żeby na wagę położyć.. |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
U nas u pediatry pielucha tetrowa lub kocyk ktory kladzie sie na stoliku na ktorym lekarz bada dziecko. Ja biore cienki kocyk
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#399 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U gina wszystko ok zbadał na samolocie i usg dowcipne zrobił. Mówił żeby po pierwszej albo drugiej miesiàczce przyjść na cytologie. Kostka moje dziecko też dziwnie sokojne u lekarza jest i lekarka mi nie wierzy,źe on ciàgle ryczy. super, że z bioderkami ok. Gonia to co piszesz o tych położnych w szpitalu to kur... jakaś kpina!! Ciekawe czy ze swoimi dziećmi tak by robiły. Ktoś kto nie ma powołania i cierpliwości nie powinien tam pracować!
Oskarek 24.10.2014 ![]() Razem możemy więcej... Edytowane przez sloneczko_1201 Czas edycji: 2014-12-04 o 20:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
U nas to chyba kolki jednak sa
![]()
#401 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#402 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dopiero na 14 stycznia ide do ortopedy i dopiero on da skierowanie na usg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Zadomowienie
|
Zaczełam pić herbatkę na laktację z herbapolu co prawda ochydna ale chcę pobudzić trochę i tam jest napisane że 1 dziennie a położna mówiła coś o 3-4 dziennie. Ile razy dziennie pijecie te herbatki?
I muszę się pochwalić, że mój mąż ma wolne od 22.12 aż do 4.01 całe 2 tyg razem ![]() No czekoladka kolki nie fajne są zacznij coś podawać reguralnie.
#405 |
Zakorzenienie
|
Podaje bobotic forte od wczoraj, tylko mam jej to podawać ile razy dziennie? Czy wieczorem i po kąpieli wystarczy
![]()
#406 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas te same zalecenia - nosić na biodrze i kontrola... Lekarz też gadał do małej Danuśka, Danuśka ![]() ![]() A ty byłaś z mężem? I miałaś butelkę dla małego w termosie? Co do anty, to ja się chyba na spiralkę zdecyduję ale obgadam to jeszcze z gin za tydzień. Na 4 nie mogę sobie już fizycznie pozwolić. Mam kłopot 3 położyć do łóżek wieczorem a co dopiero kolejne, poza tym ten stres w ciąży co miałam i poród to ja już dziękuję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |||
Zadomowienie
|
no wlasnie nie wiem co robic... jak lezalam po porodzie to przyszla lekarka i pytala czy cos chce (?!). Ja bylam w takim szoku, bo sie nie spodziewalam takiego pytania i ze przyszla tak sama z siebie odp. jej ze nic nie chce...
No ale trzeba sie zastanowic teraz... przed ciaza bralam Nuva Ring i sobie chwale bardzo. Ale ja tak nie lubie w siebie ladowac hormonow, niezaleznie w jakiej formie... nie wiem co robic. ja w ogole slyszalam, ze jak sie kp to nie mozna zajsc w ciaze? prawda to? zna sie na tym ktoras z Was? ![]() Cytat:
Cytat:
fajnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja tez jestem zwolenniczka posiadania praktycznych rzeczy... patrze dzis a tz szuka herbu/ orla do powieszenia na scianie. Dostal zrypke, ze ja kurzu z tego wycierac nie bede... i ja dostalam ochrzan, ze sie tak odzywam przy dziecku (brak szacunku do orla) ![]()
![]() |
#409 | |
Zakorzenienie
|
Pochwalilam kp i co ;/ młody darł się od 20 do 24 ;( nawet sab podałam... To pewnie od mojego jedzenia wiec od jutra to chyba kutwa tylko suchary ;/
Poza tym zapalenie drugiego cyca bo się nawał zrobił. Zezarlam 4 paracetamole a tu 40 stopni. Miałam do szpitala jechać ale w tej chwili cyce odciagniete i spadło do 38. Strasznie długo zbijalam ;( ostatni raz doptiwadzilam do nawał. Laktator juz zamówiony. Elektryczny canpol baby. Nie wiecie czy się nadaje do czegoś? ---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Zadomowienie
|
Ja mam elektryczny avent natural i jest świetny. Szybciutko ściąga pokarm z jednego cyca 100ml gdzieś okołon5 minut
---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ---------- Kiara bidna.... co musiałaś przejść...limit niepowodzeń na ten rok wyczerpany!dobrze że już niebawem sie kończy ![]()
#411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co jeśli to nie kolka tylko "ten typ tak ma" ,nie zaezkodze jej? Jakoś przyszło mi do głowy ze może to kolka skoro zawsze o tej samej porze cyrki robi,ale wczoraj ten płacz mnie przerazil ![]()
![]() |
#412 |
Rozeznanie
|
Fiorella no wiesz jak mozesz nie okazywac ssacunku orlowi!
Czekoladka to moze jej po poludniu dawaj? Skoro wtedy największy problem najwyzej rozszerzysz |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Wtajemniczenie
|
Fiorella Przy KP jak najbardziej mozna zajsc w ciążę takze be carefull
![]() Jas wczoraj caly dzien duuuzo lepiej. Temp nie bylo. Takze rusza dzis do przedszkola do Mikolaja ![]() A mala spi ![]() ![]() Mam zamiar uderzyc do buedronki i rossmanna dzis jak Johny bedzie w przedszkolu. Tz jeszcze nieswiadommy ![]() ![]() O kurcze, po 4 jest... tydzien temu darlam sie juz z bolu ![]() ![]() Wiecie co... bolalo jak cholera ale jak przypomnw sobie jak zobaczylam glowke miedzy nogami i wypchnelam cala reszte i polozyli mi ja na brzuch i płakałam ze szczęścia i ulgi i wiecie co? Normalnie ta chwila byla najcudniejsza w zyciu. .. przy Jasku tak nie mialam bo trauma w ogole z tamtego porodu, proznociag, nie pamietam pierwszego placzu, płakałam nie ze szczęścia tylko ze nie dalam rady.. A teraz? Teraz naprawde nie pamietam o bolu a ta chwila. .... szczyt szczescia... nigdy czegos takiego nie przezylam i juz pewnie nie przezyje....
#414 |
Zadomowienie
|
Któraś sie pytała o elektryczny canpolu no i ha mam taki i powiem szczerze z mieszanymi uczuciami trzeba dobrze go dodać do cyca no i mi przynajmniej tak średnio sie sprawdził ake moze ha walczyłam z nim no mało pokarmu było...ale moja kuzynka znowu strasznie zadoeolona z niego
![]() Ja dziś młodego zspisakam do pediatry i na usg bioderek termin mam na 16,..troche stresuje mnie ta wizyta :/ A ja dzisiaj straszny dzień miałam i chyba jeszcze nie koniec....pozarlam sie z tz kurcze jestem zmęczona a wersje w nocy on sobie śpi sprzątam piore gotuje on śpi albo gania po mieście kurza miał 2 tyg wolnego żeby mi pomoc a on sobie z tego wajacje zrobił jak mysi poprosi go o cos to Leci raz raz A jak ja poproszę go żeby cos dla mnie zrobiłbym to wielka D w większości przypadków robię to sama....chce mi sie wyć i do tego jeszcze nie mogę spac malutki zasnął a ja siedzę i zmierzch oglądam bo oczy jak 5 zł a za chwilke pewnie bedzie pobudka i znowu ZOMBI ![]() ![]() ---------- Dopisano o 04:35 ---------- Poprzedni post napisano o 04:33 ---------- ELA ja tam sie cieszę ze mam poród za sobą a i tak miałam lajta no przecież cc ale ten stres to za duzo jak dla mnie CHYLĘ CZOŁA PRZED WAMI CO SILAMI NATURY RODZIŁY !!
#415 |
Zakorzenienie
|
Witam sie o 5. Jak dwa karmienia wczesniej w miare szybko zasnela to teraz nie chce. Smieje sie ze jej spanie w lozeczku nie odpowiada. Steka,jeczy,macha raczkami i placze. Mam nadzieje ze jednak zaraz padnie.
Wogle dzis mi tak ulala dwa razy ze teraz zagladam co chwile jak zasypia.
#416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kurcze wyspalam sie juz... Mlody marudzil wieczorem juz po zasnieciu i wżielam go do nas i tak przespalismy do 3 w nocy a teraz zjadl i spi dalej Fiorella - podczas kp niby nie mozna zajsc w ciaze ale musi byc spelnionych iles tam zasad, czytalam ostatnio..min.nie wolno dokarmiac mm, podawac smoczka i jeszcze jakies inne.. Ja nie bede ryzykowala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój okruszek walczył ze sobą do wpół do 1 ale za to spał do 5.20. Wogóle nie wiem co zrobić żeby wcześniej zasypiĹ bo kompiemy ok 19 a i tak najwcześniej zasypia między 22 a 23. Anuszka biedulko oby Ci przeszło ![]()
![]() |
#418 |
Rozeznanie
|
A zeby zauwazyc ze kropelki pomagaja to ile dni potrzeba??
Moje dziecie po ssie a potem juz wypluwa cyca jak jej wciskam to possie i znow wypluwa i placze.. a jak dam smoka to ssie strasznie mocno i wypada jej i placze..mama mowi ze zachowuje sie jakby glodna byla...
#419 |
Zadomowienie
|
Sloneczko - też leżałam na 3. Młody też nie nył odśluzowany, jak nie ma jakiś specjalnych wskazań to się tego raczej nie robi. Kichać ma prawo z tego powodu nawet kilka ładnych tygodni.
Na opieke przy porodzie nie mam za bardzo co narzekać bo miałam prywatną położną, wię przychodziła do mnie co chwila, i na nic nie misiałam czekać. Choć faktem jest że tego dnia był luz na porodówce i wybieraliśmy sobie sale :P Lekarz też często się pojawiał, a nawet przy samych partych była co nammiej dwójka ginekologów - ich kojarzyłam z wcześn-iejszych badań. I kupa innych ludzi. Ten co mnie szył przyszedł nawet pare dni później na poporodowy żeby skontrolować sytuacje krocza (później przy ściąganiu szwów położna go przeklinała, bo tak mocno te szwy zacisnął że miała problem żeby je wyciągnąć) Poporodowy wspominam źle. Owszem- część położnych super, ale druga połowa utruła mi życie. Ta moja położna co odbiera-ła poród też na nie narzekała. Super nyła p Bogna - młodsza, laktacyjna. Bogu bede za nią dziekowac bo tylko dzieki niej amy kp. Inne wymyślały cuda o mnie i moim dziecku (że ja nie mam mleka, brodawek, on glupi i nie umie albo taki sie urodził niecyckowy, silikon lubi...) a wszystko to gówno prawda, ale trzeba było coś wymyś-eć skoro na cały oddział tylko 2 położne potrafiły go przystawić. No i mega irytacja, bo dopiero ak się człowiek odsczekał - a na to miałam siły psychiczne po paru dniach dopiero - to zmieniały nieco podejście. Ale od strony lekarzy nie mam na co narzekać, badali dokładnie, na wszyskie pytania uzyskałam odpowiedź. Któraś pisała o nakładkach aventu - to właśnie nardzo dobrze że jest dużo miejsca wolnego - dziecko zasysa brodawke i ma miejsce żeby się zmieścić w osłonce i dzieciak efektywni-ej się napije. Aleska - a dużo spadł z tej wagi? Bo moze 10-15% i nie trzeba się tym martwić. Mój też na początku szybko zasypiał woęc rozumiem że się martwisz. A jak skończysz karmić to w tym zbiorniczku widzisz troszke mleka? Jk tak to podobnno dzieciątko dobrze zassało i ciągnęło. Nie martw się, już za pare dni bedzie lepiej, od razu mi się moja deprecha w pierwszych dniach przypomniała i strasznie mi smutno się teraz zrobiło że też tak się teraz czujesz ![]()
#420 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja myślę nad spirala ale trzeba będzie pogadać z ginem i zgłębić temat. A najpierw pewnie gumki. Choć cos czuję, że głównie będzie naturalną antykoncepcja w postaci braku czasu i sił na sex ![]() Kurde zjadlam wczoraj kalafiora i malutka brzuszek w nocy męczył. Niespokojna była, marudzila a potem poszła kupa i dziecko szczęśliwe. Teraz mam wyrzuty sumienia. ---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Jak czytam o tym jaki "miły" personel był w szpitalu to myślę nad powrotem na madalinskiego i wysciskaniu położnych bo super były. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.