|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)
My też za godzinę siadamy do pierwszego stołu
Mam zamiar suto nakładać sobie na talerz. Cały dzień pościłam jak nakazuje tradycja
|
|
|
|
#392 |
|
Gang Iren
|
Dzień dobry
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
. Wstałam od stołu o godz 1 w nocy i za chwilę ponownie zasiadam . Jeszcze zwiedzałam swoje miasto nocą, towarzystwo trzeba było poodwozić . Prezenty udane?
|
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Cóż ja jedna z 3 książek zostawiłam bo tz oczywiście wczoraj z mina kota ze shreka ze niema nic więcej.
Ok mowię nie wnikam co ty na to ale ta książka ląduje jako prezent i dobrze ze jej nie ruszałam. A reszta ... Prezenty dalej lezą pod gitara ( ustrojona jako choinka) a nikt sie nie rusza żeby cos otwierać. Francuzi to naprawdę nie spieszący sie naród. A za godzinę do siostry jedziemy. |
|
|
|
#395 |
|
Konto usunięte
|
Hm...
Smacznego jajka ![]() Bo u mnie pogoda bardziej wielkanocna jednak. Przynajmniej niegdyś tak bywało na Wielkanoc... Na tvp Historia leci Ja, Klaudiusz, produkcja BB z polskim dubbingiem, wielce niegdyś chwalonym. Oglądałam ten serial baaaardzo dawno temu, lepiej go zapamiętałam, inaczej, cóż, zestarzał się...To znaczy, zestarzeliśmy się oboje Miłego. Idziemy na jakiś spacer, było piękne slońce od rana, ale powoli zaczyna się chować... Yes,yes,yes jak mawiał były premier
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
U nas po śniadaniu
![]() Prezenty udane, te o których wiedziałam, bo sama kupiłam i te z zaskoczenia Torebka TH, szlafrok, kalendarz z Gry o tron, Angel Leather, tz szarpnął się na Euphorie...Pochwaliłam, oczywiście, męską inicjatywę, jakkolwiek ja nigdy nie kupuje 100 ml, tylko 30 ml... Od przyjaciółki dostałam karty do tarota z rysunkami Pui Moon law i kubek-retro. Zaskoczył mnie natomiast szwagier. Pytał w listopadzie, co bym chciała na prezent. Powiedziałam, ze kolorowy kubek. Prezent uniwersalny, kupic można w różnych miejscach, ceny zróżnicowane, od 15 zł nawet...Zbieram kubki, jak Beti jeże, tyle, że u mnie pełnia role użytkową - od razu robię ileś herbat, tz to samo, więc ruch na półkach jest Mam ich dużo, ale na łądne zawsze znajdę miejsce. Poza takimi ze świńskimi napisami albo rysunkami Mleczki/Butenki - przyjmę każdy. Kolorowy kubek - czy tu jest miejsce na zbyt szeroką interpretację, zwłaszcza, jak się widziało moją półkę...? Dostałam...4 szare, małe filiżanki z podstawką Wyląduja w wotrynce na wieczny spoczynek, bo filiżanki to się wyciąga, jak przychodzą goście, a nie, jak człowiek chce sobie zroic herbatę No i dla gości, których lubie - dam inne filiżanki, z innych moich serwisów. Pomine, że rok temu teściowie tez stwierdzili, ze ja lubię kubki...i kupili mi 4 białe filiżanki Ja Klaudiusza mi się tez lepiej czyta, a teatralna wersja tej ekranizacji, choć dobra gra aktorska - nie do końca mi pasuje. Obejrzec warto cadfaela
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2014-12-25 o 11:19 |
|
|
|
#397 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chociaż moj tż odróżnia, bo herbatę robi sobie w wielkich - kubkach - właśnie...Filizanek u nas za bardzo nie uświadczysz, bo dla mnie za malutkie...Cadfaela, na razie 1 odcinek, obejrzałam..Lubię takie seriale bez udziwnień od czasu do czasu... |
|
|
|
|
#398 |
|
Gang Iren
|
Kamlisa to na bogato! Super prezenty dostalaś
Ja wiedziałam co dostanę, ale i tak się cieszyłam
|
#399 |
|
Zadomowienie
|
Witam Świątecznie, cięższa o 5 kg
Moje możliwości konsumpcyjne właśnie się skończyły, chyba Jestem w ciąży spożywczej. Możliwe, że nawet pęknę. U mnie też prezenty trafione Kama, byłam pewna, że pisałam o szmince Na pewno jednak pisałam, że mam sklerozę Kupiłam szminkę Diora. Najtrudniej było z kolorem. Konsultantka w Sephorze miała rękę od nadgarsta prawie do łokcia w szminkowe paski, ale była bardzo cierpliwa. Nie pamiętam nazwy koloru, ale mamie się podoba. Dziś występowała w nowej szmince i fajnie wygląda ten kolorek na niej. Oderwijcie się kobitki od stołów i chodźcie tu na chwilę, bo pusto u nas.
Edytowane przez JUKA73 Czas edycji: 2014-12-25 o 20:24 |
|
|
|
#400 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie w ten świąteczny wieczór.
Wydaje mi się, że aż tak dużo nie jadłam, a czuję się jak Juka - w ciąży spożywczej ![]() Juka - mniejsza o nazwę koloru, ale na jaki kierunek się zdecydowałaś - koral, brudny róż, czy jeszcze coś innego? |
|
|
|
#401 |
|
Zadomowienie
|
malinowy róż z odrobiną czerwieni - kolorek delikatny ale widoczny na ustach. Wydaje mi się, że raczej na szare pory roku. Nas wiosnę, lato - kupię coś żywszego.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
No proszę , Juka i już o kolorze nude nie ma mowy
Pewnie, szkoda życia na szarości ![]() Ja niby na raz dużo nie zjadłam, a tez, jak to świetnie określiłyście - ciąża spożywcza, czyli cos zalega na żołądku Dzis rano owsianka, ciasta szybko porozdawałam, jeszcze sałatki zostały do zjedzenia...O 15 pierwszy basen po świętach, bo 2 dni nie było... Jutro praca, czyli święta, święta i po świętach
|
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Świeci słońce
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez udane. ( karta podarunkowa ,€ , książki, taki wielki kapec na dwie stopy idealny do czytania książki z kubkiem herbaty
a ze niedługo we fr wyprzedaże to i kasa i karta jak znalazł. Zreszta niedługo urodziny to i pewnie cos jeszcze wpadnie . No i słodycze. Sent from my iPad using Tapatalk |
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
witaski babeczki
![]() u nas też obżarstwo pierwsza klasa.... mimo, że na prawdę mało jadłam czuję to samo co Wy: ciąża spożywcza poza tym nawet nie wiecie jak się cieszę, że już się święta kończa w końcu świat wróci do normy u mnie od rana popaduje śnieżek i mrozik jest i niestety wieje.....a to już mi się mniej podoba
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
a tz mnie wkurzył - z cierpietnicza miną oznajmił, ze przytył...60 deko
Które spali na pływaniu do niedzieli, jestem pewna...
|
|
|
|
#407 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
U mnie śnieg pada!! Niech zostanie tak do jutra chociaż, żeby dzieciaki się nacieszyły ![]() Wczoraj ciężki wieczór był. Moja córa miała wypadek. Poślizgnęła się we wannie i upadła cipką na kran. Strasznie krwawiła. Boli ją, ale na szczęście dziś już lepiej. I rana nie jest duża, tylko takie wrażliwe miejsce. 5 godz spędziłyśmy w szpitalu.
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, straszne
Biedne dziecko i biedna Ty, tyle stresu...
|
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja po świętach
![]() Gosia- straszne...jejku współczuję córce. Oby szybko się wszystko zagoiło. Za oknem -7C. Brrrrr.....Kawa
|
|
|
|
#410 |
|
BAN stały
|
Dzień dobry. Napadało dużo białego i jest minus siedem, więc duża szansa, że zostanie. Pozdrawiam spod Tatr.
|
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero wstałam
Skończyliśmy biesiadować o 4 rano. Dobrze, że święta się skończyły i wraca normalny tok życia . Kama ja zaraz wchodzę na wagę, zobaczymy jak u mnie to wypadnie. Tak czy siak dziś planuję normalnie poćwiczyć, pojechać na długi spacer. Myślę że nadwyżkę wagową szybko zgubię.
|
|
|
|
#412 |
|
Zadomowienie
|
Anyżku, szkoda, że mojej nie możesz przy okazji zgubić.
Dzień dobry U nas śnieg. Fajnie Ja sprzątam, potem muszę trochę popracować, a wieczorem spotkanie z przyjaciółkami z czasów szkolnych. Znam się z nimi ponad 35 lat (o Matko, strasznie to brzmi ). Jednej nie widziałam ze cztery lata. Czuję, że będzie fajnie |
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to było? ciąża spożywcza
Ogarnęłam trochę mieszkanie po świętach. O 15 umówiona kawa z przyjaciółką. Chyba szybkie brownie zrobię.... Nie wiem jak to możliwe, ale w ciągu 2 dni obejrzeliśmy z Tż 3 beznadziejne filmy ![]() No i jeden film do płaczu You are not you. https://www.youtube.com/watch?v=SE0m-N-b1VA Kamlisa- twój Tż jest boski 60 gr
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#414 |
|
BAN stały
|
Kurcze, a ja się nie objadłam. Właśnie sobie uświadomiłam, że głównie piłam.
|
|
|
|
#415 |
|
Konto usunięte
|
, Pisałam, że wole słońce i mróz, ale chyba odwolam..
U nas tak dzisiaj było.. Bez śniegu. Ale jak zimno Myślałam, że oszaleję, twarz mi zamarzła, dłonie niemal odpadły, rękawiczki za cienkie miałam. Musze pomyśleć o zimowym kremie. Widzieliśmy ostatniego Hobbita. Coż, z tych trzech, ta byla najlepsza, nie przysnęłam, jak na poprzednich, ale i tak uważam, ze to przesada - wziąć niezbyt grubą książkę dla dzieci i zrobić wielogodzinny film. Bardzo dużo ludzi było, my zazwyczaj wybieramy taka porę, że niemal sami jesteśmy na sali, a dziś było dość tłoczno. Ale to chyba było jedno z niewielu miejsc, gdzie była wersja 2d z napisami, nie dubbingiem, który w poprzednich był okropny... Nie przejadłam się , nie było czym. Minimalistyczna wersja świąt w miarę wypaliła Zostało masa warzyw, ale trafią do sałatki, ktorą i tak planowałam na sylwestra. Tż tak ładnie i drobno kroi, nie można nie wykorzystać... |
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia współczuje córci. Wiem co to za bol ... Mając jakies 5-6 lat tak wyrznelam miedzy nogi z drabinki na podwórku. Kiedys były takie metalowe przy blokach. Oj niewiem nawet jak doszłam do domu. Chyba zawołali mamę ( okna na podwórko wychodziły) , zreszta słyszała ten ryk.
Kilka godzin na pogotowiu , krew itp i trauma. ... Juz potem uważałam. Sent from my iPad using Tapatalk |
|
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Aussie, 600 g, czyli 60 dag
Ale i tak dziś przepłynął 1,5 km i poszliśmy na miasto, więc on to zgubi błyskawicznie. ja na wage nie wchodzę, dziś zresztą wypada chudy dzień ![]() Na jutro zapiekanka z ziemniakami i kiełbasą ![]() Beti, o ile Władca Pierscieni to zasłużona trylogia, o tyle Hobbit jest faktycznie materiałem na jeden, ponad dwugodzinny film. Rozciągniecie go w 3 części to już czysty marketing i przegięcie z efektami specjalnymi. Czytam Akunina na przemian z rosyjska urban fantasy, czyli Patrolami Łukjanienko. Ponieważ nie do końca pamiętałam zawartość początkowych części - musiałam wrócic do podstaw. Akunina mam już troche dość, jak skoncze fantasy rosyjska - siegne po ostatni tom Lawrence, Cesarz cierni. Mocna fantasy z antybohaterem w roli bohatera ![]() Filmów nie ogladałam... |
|
|
|
#418 | |
|
Konto usunięte
|
Kama,
jestem fanką Władcy... Oglądam za każdym razem, jak leci w tiwi gdzieś... Acz 3 puenty w ostatniej części to gruba przesada ![]() My jakieś durnowate sf teraz - Dawca pamięci. omijajcie ![]() Za to Ja, Klaudiusz, mimo teatralnego stylu i niesamowitej powolności - jednak mi się podoba.W 13 Evanovich znowu ostro iskrzy miedzy Stefką a Komandosem...A babcia Mazurowa przechodzi samą siebie ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
Łukjanenkę czytuje/czytywał tż, podobała mu się dosyć, z tego co pamiętam. Podsunęłam mu tez też Kamszę, o której pisalaś... |
|
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
pustawo...U mnie mrozik, ale praktycznie bez sniegu, mało przyjemnie...basen
|
|
|
|
#420 |
|
Konto usunięte
|
Zimno, wietrznie, słonecznie..
Ze trzy płatki śniegu spadły...Płateczki bardziej ![]() Nie mam spacerowej motywacji, nie chce mi się nosa sobie odmrażać Seriale wygrały
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.

Mam zamiar suto nakładać sobie na talerz. Cały dzień pościłam jak nakazuje tradycja

. Jeszcze zwiedzałam swoje miasto nocą, towarzystwo trzeba było poodwozić . Prezenty udane?

Wyląduja w wotrynce na wieczny spoczynek, bo filiżanki to się wyciąga, jak przychodzą goście, a nie, jak człowiek chce sobie zroic herbatę
No i dla gości, których lubie - dam inne filiżanki, z innych moich serwisów. Pomine, że rok temu teściowie tez stwierdzili, ze ja lubię kubki...i kupili mi 4 białe filiżanki 

Jestem w ciąży spożywczej. Możliwe, że nawet pęknę.