30 + 40 + dzień po dniu :-) - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-24, 15:37   #391
Anyzkowa
Zakorzenienie

Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)

My też za godzinę siadamy do pierwszego stołu Mam zamiar suto nakładać sobie na talerz. Cały dzień pościłam jak nakazuje tradycja
Anyzkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-25, 07:47   #392
gosia261282
Gang Iren

Dzień dobry
Stary 2014-12-25, 08:56   #393
Anyzkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry . Wstałam od stołu o godz 1 w nocy i za chwilę ponownie zasiadam . Jeszcze zwiedzałam swoje miasto nocą, towarzystwo trzeba było poodwozić . Prezenty udane?
Stary 2014-12-25, 09:11   #394
irenkaaa
Zakorzenienie

Cóż ja jedna z 3 książek zostawiłam bo tz oczywiście wczoraj z mina kota ze shreka ze niema nic więcej.
Ok mowię nie wnikam co ty na to ale ta książka ląduje jako prezent i dobrze ze jej nie ruszałam.
A reszta ... Prezenty dalej lezą pod gitara ( ustrojona jako choinka) a nikt sie nie rusza żeby cos otwierać. Francuzi to naprawdę nie spieszący sie naród.
A za godzinę do siostry jedziemy.
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-25, 10:12   #395
201608151053
Konto usunięte

Hm...
Smacznego jajka
Bo u mnie pogoda bardziej wielkanocna jednak. Przynajmniej niegdyś tak bywało na Wielkanoc...

Na tvp Historia leci Ja, Klaudiusz, produkcja BB z polskim dubbingiem, wielce niegdyś chwalonym. Oglądałam ten serial baaaardzo dawno temu, lepiej go zapamiętałam, inaczej, cóż, zestarzał się...To znaczy, zestarzeliśmy się oboje

Miłego. Idziemy na jakiś spacer, było piękne slońce od rana, ale powoli zaczyna się chować...

Cytat:
Napisane przez Anyzkowa Pokaż wiadomość
Prezenty udane?
Yes,yes,yes jak mawiał były premier
201608151053 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-25, 10:17   #396
Kamlisa
Zakorzenienie

U nas po śniadaniu
Prezenty udane, te o których wiedziałam, bo sama kupiłam i te z zaskoczenia Torebka TH, szlafrok, kalendarz z Gry o tron, Angel Leather, tz szarpnął się na Euphorie...Pochwaliłam, oczywiście, męską inicjatywę, jakkolwiek ja nigdy nie kupuje 100 ml, tylko 30 ml... Od przyjaciółki dostałam karty do tarota z rysunkami Pui Moon law i kubek-retro. Zaskoczył mnie natomiast szwagier. Pytał w listopadzie, co bym chciała na prezent. Powiedziałam, ze kolorowy kubek. Prezent uniwersalny, kupic można w różnych miejscach, ceny zróżnicowane, od 15 zł nawet...Zbieram kubki, jak Beti jeże, tyle, że u mnie pełnia role użytkową - od razu robię ileś herbat, tz to samo, więc ruch na półkach jest Mam ich dużo, ale na łądne zawsze znajdę miejsce. Poza takimi ze świńskimi napisami albo rysunkami Mleczki/Butenki - przyjmę każdy. Kolorowy kubek - czy tu jest miejsce na zbyt szeroką interpretację, zwłaszcza, jak się widziało moją półkę...? Dostałam...4 szare, małe filiżanki z podstawką Wyląduja w wotrynce na wieczny spoczynek, bo filiżanki to się wyciąga, jak przychodzą goście, a nie, jak człowiek chce sobie zroic herbatę No i dla gości, których lubie - dam inne filiżanki, z innych moich serwisów. Pomine, że rok temu teściowie tez stwierdzili, ze ja lubię kubki...i kupili mi 4 białe filiżanki
Ja Klaudiusza mi się tez lepiej czyta, a teatralna wersja tej ekranizacji, choć dobra gra aktorska - nie do końca mi pasuje. Obejrzec warto cadfaela

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2014-12-25 o 10:19
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-25, 10:31   #397
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kamlisa Pokaż wiadomość
Zaskoczył mnie natomiast szwagier. Pytał w listopadzie, co bym chciała na prezent. Powiedziałam, ze kolorowy kubek. Prezent uniwersalny, kupic można w różnych miejscach, ceny zróżnicowane, od 15 zł nawet...Zbieram kubki, jak Beti jeże, tyle, że u mnie pełnia role użytkową - od razu robię ileś herbat, tz to samo, więc ruch na półkach jest
Dostałam...4 szare, małe filiżanki z podstawką Wyląduja w wotrynce na wieczny spoczynek, bo filiżanki to się wyciąga, jak przychodzą goście, a nie, jak człowiek chce sobie zroic herbatę No i dla gości, których lubie - dam inne filiżanki, z innych moich serwisów. Pomine, że rok temu teściowie tez stwierdzili, ze ja lubię kubki...i kupili mi 4 białe filiżanki
Ja Klaudiusza mi się tez lepiej czyta, a teatralna wersja tej ekranizacji, choć dobra gra aktorska - nie do końca mi pasuje. Obejrzec warto cadfaela
Rozumiem, że nie tylko faceci nie odróżniają kubka od filiżanki... Chociaż moj tż odróżnia, bo herbatę robi sobie w wielkich - kubkach - właśnie...Filizanek u nas za bardzo nie uświadczysz, bo dla mnie za malutkie...
Cadfaela, na razie 1 odcinek, obejrzałam..Lubię takie seriale bez udziwnień od czasu do czasu...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-25, 10:56   #398
gosia261282
Gang Iren

Kamlisa to na bogato! Super prezenty dostalaś
Ja wiedziałam co dostanę, ale i tak się cieszyłam
Stary 2014-12-25, 19:22   #399
JUKA73
Zadomowienie

Witam Świątecznie, cięższa o 5 kg Moje możliwości konsumpcyjne właśnie się skończyły, chyba Jestem w ciąży spożywczej. Możliwe, że nawet pęknę.

U mnie też prezenty trafione I te, które ja dostałam, i te która ja podarowałam.

Kama, byłam pewna, że pisałam o szmince Na pewno jednak pisałam, że mam sklerozę Kupiłam szminkę Diora. Najtrudniej było z kolorem. Konsultantka w Sephorze miała rękę od nadgarsta prawie do łokcia w szminkowe paski, ale była bardzo cierpliwa. Nie pamiętam nazwy koloru, ale mamie się podoba. Dziś występowała w nowej szmince i fajnie wygląda ten kolorek na niej.

Oderwijcie się kobitki od stołów i chodźcie tu na chwilę, bo pusto u nas.

Edytowane przez JUKA73
Czas edycji: 2014-12-25 o 19:24
JUKA73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-25, 20:10   #400
dircikowa
Zadomowienie

Witajcie w ten świąteczny wieczór.
Wydaje mi się, że aż tak dużo nie jadłam, a czuję się jak Juka - w ciąży spożywczej
Juka - mniejsza o nazwę koloru, ale na jaki kierunek się zdecydowałaś - koral, brudny róż, czy jeszcze coś innego?
dircikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-25, 20:38   #401
JUKA73
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dircikowa Pokaż wiadomość
Witajcie w ten świąteczny wieczór.
Wydaje mi się, że aż tak dużo nie jadłam, a czuję się jak Juka - w ciąży spożywczej
Juka - mniejsza o nazwę koloru, ale na jaki kierunek się zdecydowałaś - koral, brudny róż, czy jeszcze coś innego?
malinowy róż z odrobiną czerwieni - kolorek delikatny ale widoczny na ustach. Wydaje mi się, że raczej na szare pory roku. Nas wiosnę, lato - kupię coś żywszego.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-26, 10:05   #402
Kamlisa
Zakorzenienie

No proszę , Juka i już o kolorze nude nie ma mowy Pewnie, szkoda życia na szarości
Ja niby na raz dużo nie zjadłam, a tez, jak to świetnie określiłyście - ciąża spożywcza, czyli cos zalega na żołądku Dzis rano owsianka, ciasta szybko porozdawałam, jeszcze sałatki zostały do zjedzenia...O 15 pierwszy basen po świętach, bo 2 dni nie było... Jutro praca, czyli święta, święta i po świętach
Stary 2014-12-26, 10:10   #403
Anyzkowa
Zakorzenienie

Świeci słońce niesamowite. Powinnam iść na spacer, jednak lenistwo uskuteczniam błogie. U mnie prezenty udane. Perfumy które lubię, kosmetyki pielęgnacyjne do włosów, kolczyki i od męża - bielizna
Stary 2014-12-26, 13:05   #404
irenkaaa
Zakorzenienie

U mnie tez udane. ( karta podarunkowa ,€ , książki, taki wielki kapec na dwie stopy idealny do czytania książki z kubkiem herbaty a ze niedługo we fr wyprzedaże to i kasa i karta jak znalazł. Zreszta niedługo urodziny to i pewnie cos jeszcze wpadnie . No i słodycze.

Sent from my iPad using Tapatalk
Stary 2014-12-26, 15:23   #405
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

witaski babeczki

u nas też obżarstwo pierwsza klasa.... mimo, że na prawdę mało jadłam czuję to samo co Wy: ciąża spożywcza
poza tym nawet nie wiecie jak się cieszę, że już się święta kończa w końcu świat wróci do normy

u mnie od rana popaduje śnieżek i mrozik jest i niestety wieje.....
a to już mi się mniej podoba

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-26, 21:35   #406
Kamlisa
Zakorzenienie

a tz mnie wkurzył - z cierpietnicza miną oznajmił, ze przytył...60 deko Które spali na pływaniu do niedzieli, jestem pewna...
Stary 2014-12-26, 22:39   #407
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
a tz mnie wkurzył - z cierpietnicza miną oznajmił, ze przytył...60 deko Które spali na pływaniu do niedzieli, jestem pewna...
Ale, że jak?

U mnie śnieg pada!! Niech zostanie tak do jutra chociaż, żeby dzieciaki się nacieszyły

Wczoraj ciężki wieczór był. Moja córa miała wypadek. Poślizgnęła się we wannie i upadła cipką na kran. Strasznie krwawiła. Boli ją, ale na szczęście dziś już lepiej. I rana nie jest duża, tylko takie wrażliwe miejsce. 5 godz spędziłyśmy w szpitalu.
Stary 2014-12-27, 07:29   #408
Kamlisa
Zakorzenienie

Gosia, straszne Biedne dziecko i biedna Ty, tyle stresu...
Stary 2014-12-27, 08:39   #409
aussiewoman
Zakorzenienie

Witam i ja po świętach
Gosia- straszne...jejku współczuję córce. Oby szybko się wszystko zagoiło.
Za oknem -7C. Brrrrr.....Kawa
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 09:05   #410
kalincia
BAN stały

Dzień dobry. Napadało dużo białego i jest minus siedem, więc duża szansa, że zostanie. Pozdrawiam spod Tatr.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 10:14   #411
Anyzkowa
Zakorzenienie

Dopiero wstałam Skończyliśmy biesiadować o 4 rano. Dobrze, że święta się skończyły i wraca normalny tok życia . Kama ja zaraz wchodzę na wagę, zobaczymy jak u mnie to wypadnie. Tak czy siak dziś planuję normalnie poćwiczyć, pojechać na długi spacer. Myślę że nadwyżkę wagową szybko zgubię.
Stary 2014-12-27, 10:23   #412
JUKA73
Zadomowienie

Anyżku, szkoda, że mojej nie możesz przy okazji zgubić.

Dzień dobry

U nas śnieg. Fajnie

Ja sprzątam, potem muszę trochę popracować, a wieczorem spotkanie z przyjaciółkami z czasów szkolnych. Znam się z nimi ponad 35 lat (o Matko, strasznie to brzmi ). Jednej nie widziałam ze cztery lata. Czuję, że będzie fajnie
Stary 2014-12-27, 11:21   #413
aussiewoman
Zakorzenienie

Jak to było? ciąża spożywcza niestety tez ją mam
Ogarnęłam trochę mieszkanie po świętach. O 15 umówiona kawa z przyjaciółką. Chyba szybkie brownie zrobię....

Nie wiem jak to możliwe, ale w ciągu 2 dni obejrzeliśmy z Tż 3 beznadziejne filmy dawno nie mieliśmy, aż takiego szczęścia
No i jeden film do płaczu You are not you.
https://www.youtube.com/watch?v=SE0m-N-b1VA

Kamlisa- twój Tż jest boski 60 gr
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 11:30   #414
kalincia
BAN stały

Kurcze, a ja się nie objadłam. Właśnie sobie uświadomiłam, że głównie piłam.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 14:30   #415
201608151053
Konto usunięte

, Pisałam, że wole słońce i mróz, ale chyba odwolam..
U nas tak dzisiaj było..
Bez śniegu.
Ale jak zimno
Myślałam, że oszaleję, twarz mi zamarzła, dłonie niemal odpadły, rękawiczki za cienkie miałam. Musze pomyśleć o zimowym kremie.

Widzieliśmy ostatniego Hobbita. Coż, z tych trzech, ta byla najlepsza, nie przysnęłam, jak na poprzednich, ale i tak uważam, ze to przesada - wziąć niezbyt grubą książkę dla dzieci i zrobić wielogodzinny film. Bardzo dużo ludzi było, my zazwyczaj wybieramy taka porę, że niemal sami jesteśmy na sali, a dziś było dość tłoczno. Ale to chyba było jedno z niewielu miejsc, gdzie była wersja 2d z napisami, nie dubbingiem, który w poprzednich był okropny...

Nie przejadłam się , nie było czym. Minimalistyczna wersja świąt w miarę wypaliła
Zostało masa warzyw, ale trafią do sałatki, ktorą i tak planowałam na sylwestra. Tż tak ładnie i drobno kroi, nie można nie wykorzystać...
Stary 2014-12-27, 15:44   #416
irenkaaa
Zakorzenienie

Gosia współczuje córci. Wiem co to za bol ... Mając jakies 5-6 lat tak wyrznelam miedzy nogi z drabinki na podwórku. Kiedys były takie metalowe przy blokach. Oj niewiem nawet jak doszłam do domu. Chyba zawołali mamę ( okna na podwórko wychodziły) , zreszta słyszała ten ryk.
Kilka godzin na pogotowiu , krew itp i trauma. ... Juz potem uważałam.

Sent from my iPad using Tapatalk
Stary 2014-12-27, 15:50   #417
Kamlisa
Zakorzenienie

Aussie, 600 g, czyli 60 dag Ale i tak dziś przepłynął 1,5 km i poszliśmy na miasto, więc on to zgubi błyskawicznie. ja na wage nie wchodzę, dziś zresztą wypada chudy dzień
Na jutro zapiekanka z ziemniakami i kiełbasą
Beti, o ile Władca Pierscieni to zasłużona trylogia, o tyle Hobbit jest faktycznie materiałem na jeden, ponad dwugodzinny film. Rozciągniecie go w 3 części to już czysty marketing i przegięcie z efektami specjalnymi.
Czytam Akunina na przemian z rosyjska urban fantasy, czyli Patrolami Łukjanienko. Ponieważ nie do końca pamiętałam zawartość początkowych części - musiałam wrócic do podstaw. Akunina mam już troche dość, jak skoncze fantasy rosyjska - siegne po ostatni tom Lawrence, Cesarz cierni. Mocna fantasy z antybohaterem w roli bohatera
Filmów nie ogladałam...
Stary 2014-12-27, 16:23   #418
201608151053
Konto usunięte

Kama,
jestem fanką Władcy...
Oglądam za każdym razem, jak leci w tiwi gdzieś...
Acz 3 puenty w ostatniej części to gruba przesada

My jakieś durnowate sf teraz - Dawca pamięci. omijajcie
Za to Ja, Klaudiusz, mimo teatralnego stylu i niesamowitej powolności- jednak mi się podoba.

W 13 Evanovich znowu ostro iskrzy miedzy Stefką a Komandosem...A babcia Mazurowa przechodzi samą siebie

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Beti, o ile Władca Pierscieni to zasłużona trylogia, o tyle Hobbit jest faktycznie materiałem na jeden, ponad dwugodzinny film. Rozciągniecie go w 3 części to już czysty marketing i przegięcie z efektami specjalnymi.
Czytam Akunina na przemian rosyjska urban fantasy, czyli Patrolami Łukjanienko. Ponieważ nie do końca pamiętałam zawartość początkowych części - musiałam wrócic do podstaw. Akunina mam już troche dość,..
W dodatku, jakby Jackson zabral Hobbita dzieciom i zrobil film, jeśli nie dla dorosłych, to jednak starszych...
Łukjanenkę czytuje/czytywał tż, podobała mu się dosyć, z tego co pamiętam. Podsunęłam mu tez też Kamszę, o której pisalaś...
Stary 2014-12-28, 06:45   #419
Kamlisa
Zakorzenienie

pustawo...U mnie mrozik, ale praktycznie bez sniegu, mało przyjemnie...basen
Stary 2014-12-28, 11:34   #420
201608151053
Konto usunięte

Zimno, wietrznie, słonecznie..
Ze trzy płatki śniegu spadły...Płateczki bardziej
Nie mam spacerowej motywacji, nie chce mi się nosa sobie odmrażać
Seriale wygrały
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości