![]() |
#391 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 7
Cytat:
![]() taki zbieg okolicznosci ![]() Jej tż mówi zawsze, ze moglismy dac znac,ze sie staramy to bysmy w czworke sie zabawili w jednym czasie a nie tak osobno a jednak razem ![]() Cytat:
![]() ale jak wieksza publika tzn ze trzeba sie zachowywać dziewczta ą ę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to u nas sa 3 rodzinne i jedna dwuosobowka jej moj najwiekszy koszmar nie chcialabym rodzic z kims za parawanem ale licze na to,ze bedzie wolna lapowki dobre dobre ![]() ![]() ja tez musze przygotowac jakies kawki i cos tam zeby byc milej obslugiwana ![]() hahahaha dokladnie ![]() dobrze,ze mamy duze lozko, to mozemy we trojke spac ![]() ![]() ![]() ok wyrywam sie z wyra i ide po drozdzowke ![]()
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
Hahahah, ale się uśmiałam z fotki!
Oczywiście z mojego spania nic nie wyszło, tylko się walałam jak głupia pół godziny w łóżku, ale skąd. Nic a nic:/ To wstałam. Robię na obiad musakę z soczewicą. W ogóle mam dziś jak na mnie aktywny dzień, pewnie padnę po obiedzie i już tak do wieczora. Mam wyrzuty sumienia, że to miejsce dla Klary ciągle nieogarnięte, ogólnie nasza córcia nie będzie miała od początku takiego wypaśnego bobopokoju jak wasze, bo tu na wynajmie nie mamy jak tego nawet zaaranżować. Potem w nowym mieszkaniu chcemy ją mieć blisko przy sobie w sypialni, dopiero później zrobimy jej pokoik. No ale wy tak pięknie macie, że czuję się jakaś gorsza ![]() Idę się wypłakać nad krojeniem cebuli, o! |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas w pokoju mamy tylko łóżeczko i komodę ![]() Przyjdzie i na nas czas w urządzaniu pokoju bejbików, jeszcze trochę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ojojoj my też nie mamy specjalnego pokoiku dla małej. Mieszkamy co prawda w domku, ale jest on niewielki. Mamy tylko 2 pokoje więc nie ma szans na razie żeby miała swój oddzielny pokój. Ważne że macie kącik i jest gdzie mieszkać. Z czasem się coś pomyśli. Nie masz co się smucić. Będziesz miała maleństwo blisko siebie na zawołanie ![]()
jaki krzyż przyszło im dźwigać ani jak bardzo potrzebują twojego wsparcia” Edytowane przez Uera Czas edycji: 2015-01-12 o 13:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Konto usunięte
|
ewa fajne :p
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- zielona my wynajmujemy 1 pokój i ledwo dziecko tu upchniemy ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#398 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie będzie wojna trzech chłopów do jednej baby ![]() Witam też nowa mamusię ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() http://s7.suwaczek.com/201302221561.png ![]() ![]() 28.01.2015 Edytowane przez Lubcia Czas edycji: 2015-01-12 o 14:05 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
My też nie mamy pokoju dla małej.potem to dziewczynki będą mieć swój wspólny ale póki co jest u wiki tak ciasno ze musiałabym wyrzucić chyba biurko by samo łóżeczko się zmieściło wiec mala bedzie na razie u nas a potem za jakieś 3lata kupimy piętrowe. No chyba ze w totka wygramy to wtedy plany się zmienia
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Od leżenia bola mnie plecy.najchetniej bym polezala przy tv ale dziad nadal nie działa. Zaraz do nich zadzwonię bo to juz 3dzien. Nie żebym tęskniła za bajkami córki ale kurde ja bym sobie jakieś bzdety poogladala. Z nudow wstane z wyrka i chyba posprzątam. Szczyt desperacji normalnie
#400 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
my mamy pokoj dzieciecy ale lozeczko wstawiamy do sypialni zeby miec malego ciagle na oku no i zebym miala blizej w nocy go odkladac
13 luty 2015 - 4kg i 58 cm 13 maj 2015 - 6,9 kg i 64 cm Edytowane przez ewccik Czas edycji: 2015-01-12 o 14:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#401 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
bedziesz miala bejbi blisko my tez bedziemy miec Tymka u nas w pokoju ![]() ![]() Dzidzi obojetnie czy ma swoj wypasny pokoj, najwazniejsze,ze ma blisko mamusie i tatusia ![]() bylam po drozdzowkeeeeeeee ![]() je je je juz jest w brzuchu ale na pol z psem ![]() i na obiad kupilam frytki ![]() bigos poczeka hahahha cos mnie podbrzusze kluje :/ ale to chyba na jelitowe posiedzenie kibelkowe ![]() tak cos czuje ale szlo mi sie fajnie do sklepu, tak rzesko hehehe ale teraz mam juz dosc czekam na meza jemy frytki i ide do wyra ![]()
![]() |
#402 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#403 | ||
Wtajemniczenie
|
Ja jak zwykle daleko w tyle z postami. Po pracy staramy się ogarniać przestrzeń po awariach. Udaję mi się utrzymać ład w sypialni i salonie, bo łazienka, kuchnia i korytarz to epicentrum rur, wiertarek, gipsów, dziur w ścianie i innych atrakcji. Ale Mąż stara się jak może i wykańcza to
![]() ![]() ![]() W czwartek miałam konsultację u drugiej lekarki, na razie wszystko prawidłowo. Jutro jadę na patologię ciąży, żeby sprawdzić to poszerzenie nerki, które wyszło na pomiarowym usg. Od razu obejrzymy oddział położniczy, bo nie wiem, czy tam będę rodzić? MADZIA- moje wizyty u gin od razu podam: 16.01 29.01 TULI- gratulację!!!! Nowy wątek i się zaczęło ![]() ZIELONA- a ja lubię połączenie angielskiego/ rustykalnego z nowoczesnym ![]() ![]() Mamy całe białe meble matowe z ikei- jeszcze z tej starej serii. Jak będę kiedyś urządzać w moim wymarzonym domu to zdecyduję się na drewno. Bo jednak lubię, jak widać tę strukturę ![]() Cytat:
Też o tym rozmawiałam z Mężem kilka razy ![]() Pisałyście, że teściowa, albo mama będzie Wam gotować... U nas mimo, że rodzinka blisko, to jednak nie bierzemy takiej opcji pod uwagę. Teściowa na początku bardzo lubiła ingerować w wiele stref naszego życia hmm nawet pokusiła bym się o stwierdzenie "żyć naszym życiem". Dużo czasu zajęło nam wypracowanie "suwerenności" związku. Nie chcielibyśmy zniweczyć tego wysiłku ![]() Teściowa świetnie gotuje, ale staramy się tak robić, że to my decydujemy, czy przyjedziemy na obiad w niedzielę, czy chcemy aby przywiozła nam obiad, gdy będzie u babci (mieszka w mieszkaniu obok ). Zobaczymy jak to wyjdzie... W tej kwestii mam także rozdwojenie: 1. przez tyle lat kobiety sobie radziły i to same, bez mężów obok i jakoś z głodu nie umarły, syfem nie zarosły- to ja sobie nie poradzę? 2. A jak nie ogarnę tego wszystkiego, bo przecież to tyle nowych sytuacji na raz, to mogę sobie nie poradzić? Niby bez jedzenia można wytrzymać kilka dni, ale czy na pewno ?? ![]() Cytat:
![]() Widzisz... ja tu też mam rozdwojenie, jak w poprzedniej kwestii ![]() Ale rozsądek i racjonalizm (czyt. Mój Mąż ![]() ![]() A moja siostra mówi, że dziecka nie jest łątwo zepsuć, więc to do mnie przemawia ![]() ASIA- a jeśli mogę spytać, to czemu na macierzyński przechodzisz wcześniej, a nie np kontynuujesz zwolnienie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
Aggo, powodzenia w remoncie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Wtajemniczenie
|
AGA- a z tymi kluczami, to nasze mieszkanie jest teściowej
![]() ![]() U nas nie było nigdy problemu z T. Myślę, że to kwestia dogadania, spoko ![]() A na wszelki wypadek to warto mieć gdzieś zapasowe klucze. (czy to w razie wyjazdu, zalewania mieszkania sąsiadom, czy wybuchu bomby ![]() Babcia kiedyś tylko wpuściła pana od liczników jak nas nie było, a ja wracając do domu zastałam inaczej zamknięte drzwi i się zestresowałam, że ktoś nam się do tegoż zacnego mieszkanka włamał... (Dzień wcześniej Mąż zgubił klucze- a raczej zostawił je w pracy...) STANIKI DO KARMIENIA- zamówiłam na all- u margot dwa takie zwykłe bawełniane. Jak już zobaczę, jaki będę miała rozmiar po porodzie to polecane przez Was na all staniki alles mają sklep niedaleko mnie, więc albo się przejadę, albo zamówię. ZIELONA- oj mój Mąż też miał wolne od przed świąt i powrót do pracy był dziwny ![]() ![]() ![]() ODNOŚNIE OSÓB PRZY PORODZIE- w szpitalach, które brałam pod uwagę może być tylko jedna osoba ![]() Co do odwiedzin, to już kiedyś pisałam, że moja siostra przed mówiła kategoryczne nie chcę! Rodziła z nd/pon i już rano miałam smsa, czy nie chcę wpaść po pracy (mam 5 minut od szpitala ![]() ![]() Ale na ten moment uważam, że mimo ogromnej radości z przybycia nowego członka rodziny można chwile poczekać z oglądaniem go "na żywo" ![]() Gratulacje telefoniczne, czy nawet smsowe są na równi. |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Wtajemniczenie
|
Aggo ja na zwolnieniu nie byłam, mam swoją firmę, sytuacja nie do pisania tutaj. Po prostu tak mi lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
Yyyy eee trochę przesadziłam z tym spaniem...
![]() ![]() ![]() Idę Was nadrabiać ![]()
#409 |
Zakorzenienie
|
z obiecanego sprzatania do tej pory zrobiłam tak: zarzadziłam by młoda zdjęła pranie i zadzwoniłam do swojej kablówki by dowiedziec sie jak długo maja zamiar naprawiac awarie ( czas nieokreślony) no i zapisałam w kalendarzu kiedy kończa mi sie jakie umowy w tym roku. to tyle ze sprzatania.... a wrazenie mam jakbym kurde pół domu ogarneła... niestety trzeba sie wziac za cos bo zarosne brudem, syfem, kiłą i cholera wie czym.. to takie niesprawiedliwe ze bałagan robi sie sam a porzadek nie
aaa z nudów mogę Wam jeszcze przedstawic mój wózek po Wiki... stan tylko koła widac ze były uzywane także tego... prawie nówka 6 letnia ESPIRO ATLANTIC to sie zwie
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez maladT Czas edycji: 2015-01-12 o 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#410 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja koleżanka miała ten wózek Espiro i bardzo sobie chwaliła. Mówiła że wytrzymały i u niej się sprawdził przy każdym dziecku (3 ma ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#411 | ||||||
Zadomowienie
|
ale zaszalałyście z pisaniem! nie ma człowieka rano, a tu do nadrobienia z 10 stron!
![]() Cytat:
![]() ja biorę takie miękkie sportowe, bo nie wiadomo jak to będzie wyglądało wszystko... one się naciągają więc moj megabiust się zmieści... staniki do karmienia zamierzam kupić jak już mi się rozmiar ustabilizuje,na razie mam jeden i może wrzucę go do torby ![]() Uera witaj ![]() Cytat:
![]() moja T też chce wiedzieć, że jedziemy na porodówkę, ale to dlatego że ona bardzo wierząca jest i będzie się modlić i w ogóle.. a wiecie, w takiej chwili to każde wsparcie się przyda ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Swoją drogą - ja bardzo lubię kiedy muffiny są takie popękane, moim zdaniem ładnie wtedy wyglądają... A co do pieczenia to ja mam piekarnik dwustrefowy i rzeczy typu muffinki daję na dolną połowę z grzaniem od dołu+termoobieg i zawsze jest ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja dzisiaj na nogach od rana ![]() o 9 pisałam egzamin z angielskiego, bo na kurs jeszcze chodzę (udało mi się napisać wczesniej, bo moja grupa pisze w lutym), potem spotkałam się z kolażanką na plotki i wymianę wrażen bo ona też w ciąży, ale dopiero w połowie ![]() ![]() ![]() Miałam też wpaść do pracy na plotki i podrzucić l4 ale się okazało, że awaria prądu była i wszyscy do domu poszli ![]() ![]() A na obiad u mnie też bigos ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- i własnie spojrzałam na wyniki badań online i gbs ujemny ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Zadomowienie
|
Maladt- fajny wózek i kolorki super
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Wtajemniczenie
|
BUU
![]() ![]() Oj masz się Dziewczyno z tymi teściami.... Naruszają widzę Twoje granicę. a z tym patrzeniem na karmienie to teściowie mojej siostry tak mieli ![]() ![]() jak karmiła w salonie, to przechodzili obok na kanapę, a jak zaczęła wychodzić do innego pokoju to oni za nią. Poprosiła ich o chwilę intymności, ale bardzo się obruszyli. Zwłaszcza, że mała szybko się rozpraszała i odrywała gdy ktoś przechodził, mówił, albo głaskał po główce. Każda z nas ma inne podejście co do intymności tej chwili/ naturalności czynności itd. Ja teraz nie wiem, jak będę podchodzić. Różne myśli mi się kołaczą, ale mam nadzieję, że będę potrafiła powiedzieć czego oczekuję jak już przyjdzie co do czego (no i co najważniejsze, że sama będę to wiedziała ![]() Tak samo z odwiedzinami w domu. Teściowa jest u Babci przynajmniej 2 razy na tydzień, moja Mama pracuje 5 minut od nas. Liczę się z tym, że będą chciały zajrzeć do nas i szczerze nie wiem, na co będę miałą wtedy ochotę ![]() ODOWSKA- moje zamówienie z gemini dzisiaj wysłali ![]() ![]() ![]() Jak mieszkałam w domu rodzinnym to każdy karton nasz kot musiał zaliczyć ![]() ![]() Powodzenia na szkoleniu i w pracy ![]() ![]() UERA- witaj ![]() ja też wychodzę z założenia, że każdy kolor się brudzi i prać trzeba ![]() ![]() EMDZIK- eh a tym kaszlem... ja w sierpniu miałam zap. oskrzeli i męczył mnie okrutnie... Nie dość, że brzuch bolał, jeszcze od dmuchania nosa, kichania, ciągnęło nieziemsko, to każde mocniejsze kaszlnięcie powodowało, że tak to ujmę "cofnięcie treści żołądkowej i zmuszenie mnie do bliskiej obecności kibelka lub przynajmniej miski". Łagodziły mi inhalacje z soli morskiej i picie zaparzonego majeranku i oregano. Bardzo polecam, smakują jak ziółko, a ulga była... |
![]() ![]() |
![]() |
#414 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja jednak bigos odłozyłam na inny dzień,ale faktycznie podam go z ziemniakami i jakiś obiad się z tego sklei ![]() Zobaczyłam tez w zamrażarce, że mam dwa zamrożone leczo cukiniowe i pierogi ruskie ![]() a maz dzis krokiety przywiozl jakies wiec beda na jutro do konca tyg mamy co jesc hehehehe brzuch mi stwardnial po bokach, wiec sie polozylam ![]() i tak mi sie spac chce w sumie ostatnia chwila na sen zeby nie zaklocic trybu nocnego hmmmmm i tak dumam czy sie zdrzemnac czy nie
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
zielona ale my tez nie bedziemy mieli dzidzi w innym pokoju, bo Ania z Marcinem zajmują pozostałe dwie sypialnie. Planujemy separację po ok 5-6 mc jak maleńka wyrośnie juz z kołyski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Zadomowienie
|
Migotka, ja swoje ciasto laktacyjne
![]() zadzwonili do mnie z przychodni że chcą mi przełożyć jutrzejszą wizytę ginekologa na za dwa tygodnie, bo jutro mój lekarz musi być na zebraniu lekarzy i wszystkie wizyty między 14 a 15 przekładają, wkurzyła mnie baba jedna i mówię jej że sory ale ja jutro przychodzę na wizytę niech sobie odwołuje innym babkom bo ja mam do jutra zwolnienie, a za dwa tygodnie to ja rodzę ![]() No i mam przyjechać na 15 i czekać czy doktor zechce mnie przyjąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Konto usunięte
|
a ja zjadłam mufinka malutkiego z przepisu od hope i cukier dobry:p
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Też bym sie wkurzyła no.. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy nie widać w Twojej karcie kiedy rodzisz, ciężko przeczytac?!?! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
ewek masakra :/ oby Cie jutro przyjal...tak wlasnie dzialaja te dziadowskie przychodnie :/
a ja obejrzalam nowy trailer 50 twarzy Greya i jak dotrwam do 14.02 to ide na to do kina nie ma bata !
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.