Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-16, 12:10   #391
roxana_lu
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Dokładnie od ludzi starszych, ale ja słyszałam w wersji, żeby nie wychodzić, bo może się coś stać i jak dziecko umrze bez chrztu? Może zachorować albo może być wypadek itp. Czyli lepiej nigdzie w ogóle nie wychodzić, bo przecież zawsze może się coś stać ehh te zabobony.
generalnie nie rodźmy dzieci bo to też niebezpieczne...
wyjście ze szpitala? nie! w szpitalu chrzciny róbmy

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 12:11   #392
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
ja do szpitala nie potrzebuję nic oprócz ciuszków na wyjście, które przyniesie TŻ w dniu wyjścia w szpitalu mogę jesli bardzo chcę mieć swoje ciuszki ale dają swoje więc nie widzę potrzeby jeszcze pchać tam własnych ciuchów.

no niestety te gadki starszych ludzi mnie śmieszą.. co to ma być w ogóle

u nas w szpitalu z ciuszkami jest podobnie

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 12:12   #393
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
u nas w szpitalu z ciuszkami jest podobnie
i najlepiej, po co swoje ciuchy dawać do szpitala.. niech są świeżutkie, czyściutkie w domku

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-16, 12:14   #394
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość

Szybko chcesz chrzcić
Zwłaszcza w lato nie mam zamiaru czekać na pierwszy spacer zbyt długo i po kilku dniach wyjdziemy do ludzi
Wiem, że szybko, ale po pierwsze - tak jak pisałam połączymy chrzciny z naszą rocznicą ślubu, a po drugie nie trzeba będzie otulać dziecko w kombinezony i po trzecie będzie większa szansa na to (choć wiem, ze nie koniecznie), że Mały prześpi całą mszę

Igorek

Stary 2015-04-16, 12:16   #395
Mravka
Zadomowienie

Hej Kobietki
Jakiś mam dziś spadek formy. Jakbym mogła to bym cały dzień przespała. O 15:30 idę na otwarte zajęcia z języka ang.w przedszkolu Małego.
Miła niespodzianka,bo przyszło moje żelazko poprzednie wyzionęło ducha(nie ubolewam nad tym specjalnie,bo nienawidze prasować)

Springtime kciuki za dzisiejszą wizytę!
Anevo gratuluje Synusia
Ambiwalentna hmm szkoda tych ubranek,ale teraz już nic nie zrobisz;/. Może teraz dla bezpieczeństwa trzymaj wszystko w domu?
Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
My mieliśmy jechać dzisiaj na sesje zdjęciową ale pogoda narazie niezbyt.. Moze się jeszcze wypogodzi :p
Oo koniecznie się pochwal jak już zdjecia będą. I te z dnia ślubu także

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
O jaki to kocyk jakis cienki? Ja widzilaam taki ala minky ale chyva za 40zl

U mnie tz ma zawsze porządek w garderibie a ja bajzel i jak już sie z tym bałaganem nie mieszcze u siebie to sie pakuje na jego cześć no i wtedy on nie moze nic tez znalesc :-P
porządki porządki, ja gdybym mogła to bym miała oddzielną od TZ. Za każdym razem jak patrze na Jego bałagan to mnie szlag trafia. Dziwie sie jak On cokolwiek tam znajduje. Co najdziwniejsze to w pracy jest mega poukładany.Papiery,dokume nty wszystko ma swoje miejsce. Jednak Jego garderoba żyje własnym życiem

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Masz rację
Ja jestem akurat taka, że nawet jakby lekarka pow.mi, że nie ma przeciwskazań żeby lecieć samolotem to i tak zastanawiałabym się 10000 razy nad tym...

Na początku czerwca jesteśmy zaproszeni na ślub i przyjęcie i też nie wiem jak to będzie... Ok. 500 km musielibyśmy jechać
ooo witaj powycieczkowo
Fajnie,że się zrelaksowałaś. Pogoda dopisała?
Hmm 500km niby nie jest dużo,ale wszystko zależy od samopoczucia.
My na przełomie maj/czerwiec chcemy jechać nad morze,a potem na mazury. Myśle,że to będzie podobna odległość. Wiem jedno,częstsze postoje z pewnością będą konieczne
Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Moj maluch jeszcze lezakuje w brzuchu mysle dużo do przodu bo nie wiem czy organizować caly pokój (na razie stoi pusty) czu zaopatrzyć sie na razie w łóżeczko przewijak i szafe a dopiero za pare lat myslec o reszcie
Przyznam szczerze,ze ja w pokoju Roba nie miałam nigdy awaryjnego łóżka. Mialam taki zestaw o jakim piszesz: łóżeczko,komoda z przewijakiem ,szafa i fotel do karmienia. Potem tylko wymieniliśmy łóżeczko na większe drewniane łóżko(160x80cm).
Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość
Hej hej
Ale dzisiaj brzydko na dworze, buro ponuro i jakiś zimny wiatr, brr..

Chciałam pocytować a wizaż coś dzisiaj miesza się na tel.. Napiszę co pamiętam

Springtime kciuki za wizytę i dla reszty dziewczyn również
Ja też mam stresa przed wizytą jak nie wiem a ciśnienie wcale nie drgnie (książkowe wręcz)..

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Moje w 18t5d miało 260g, dziś mam 22t1d i powiem wam wieczorem ile przybrało

Anev0 gratuluję udanej wizyty i 100% chłopaka
Trzymam kciuki za wizytę!

Mój Smerf w 22 tyg i 2 dni ważył 500g. Sprawdziłam sobie z ciekawości ile Rob miał na połówkowym i wyszło,że w 22 tyg i 5 dniu miał 542g. Także wygląda na to,że Mały już jest większy.
Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kciuki za dzisiejsze i jutrzejsze wizyty jw od rana walcze z laptopem i netem zeby rozliczyc pit :-/ i chyba zostawie to jak wroci moj Ł. Moze razem pojdzie lepiej ;-) ogolnie to zaczynam sie zbierac do pracy. A co do wyjazdow, ja dojezdzam samochodem sama ;-) czasem z kolezanka, ale moj nieszczesnik chce jechac na weekend majowy w nasze rodzinne strony a to 450km wiec zastanawiam sie czy dam rade a to tylko 3dni wiec nic i tak nie zalatwimy w urzedach wiec nie wiem jak to bedzie...
Kwestia samopoczucia . Może to kwestia częstszych przystanków? Czy coś Ci dokucza ewidentnie podczas podróży?
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja właśnie jem orzeszki ziemne w paprykowej panierce
uwieeeelbiam!
Cytat:
Weszłam i mam ochotę wyjść, bo takie pyszności tu wstawiacie, aż ślinka cieknie... Tylko mój leń dzisiaj wygrywa z jakąkolwiek zachcianką

A mam takie pytanie - Wy szykujecie się na spacery od razu po przywiezieniu Dzieci do domu? Tzn może nie w tym samym dniu, ale jeszcze przed chrzcinami?
Albo zapytam inaczej - ilu tygodniowe dziecko zabierzecie na spacer (oczywiście jeśli pogoda na to pozwoli)... Bo w moich stronach jest jakiś taki przesąd, ze z dzieckiem, które jeszcze nie było chrzczone nie powinno się nigdzie chodzić i jeździć...

My chrzest planujemy na 6 września (bo to jest niedziela i jednocześnie I rocznica naszego ślubu) i jeśli tylko Maluszek będzie zdrowy, to wtedy chciałabym te dwa święta połączyć... No i nie wiem czy słuchać przesądów i cały sierpień siedzieć w domu? ten przesąd to jakiś wymysł ludzi, czy faktycznie miesięczne dziecko jest za małe na spacery?
Jak będzie pogoda to myślę,że po kilku dniach/tygodniu. Nie wierzę w żadne przesądy i zupełnie się tym nie sugerowałam nigdy. Myślę,że takich zabobonów jest mnóstwo i nie ma co się dać zwariować. Będzie ładna pogoda to aż żal nie korzystać. I tak jesteśmy w tej komfortowej sytuacji,że to nie deszczowy listopad,czy mrozny styczeń.

Dziewczyny, kojarze,że już o tym pisałyśmy chyba,ale nie mogę znalezc. W którym tyg miałyście to badanie obciażenia glukozą oraz toksoplazmoze (mam na myśli to ponowne badanie na toxo)
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 12:16   #396
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
i najlepiej, po co swoje ciuchy dawać do szpitala.. niech są świeżutkie, czyściutkie w domku
Ja Ci powiem szczerze, ze z początku myślałam dać swoje, nowe ciuszki, ale doszłam do wniosku, że kupię, a potem może zdarzyć się tak, że tam zostaną, więc nie ma sensu Skoro tyle dzieci się rodzi i prawie każde jest ubierane w szpitalne kompleciki, to i mojemu się nic nie stanie

Igorek

Stary 2015-04-16, 12:19   #397
roxana_lu
Zakorzenienie

Mravka ja i glukozę i toxo robiłam w 21 tc

Synuś i Córcia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-16, 12:23   #398
Nicole`_
Zakorzenienie

Mravka, glukoze z krwi mialam w 21 tyg, drugie toxo i obciazenie glukoza bede miala w 25-26tyg.
Stary 2015-04-16, 12:24   #399
jusiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Mravka ja i glukozę i toxo robiłam w 21 tc
toxo robiłam od razu na początku w 6 tygodniu a na glukozę jeszcze nie dostałam skierowania nawet, czyli na pewno nie wczesniej niż w 26 tygodniu

25.08.2015
jusiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 12:29   #400
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusiowa Pokaż wiadomość
toxo robiłam od razu na początku w 6 tygodniu a na glukozę jeszcze nie dostałam skierowania nawet, czyli na pewno nie wczesniej niż w 26 tygodniu

Ale toxo sie powtarza

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-16, 12:29   #401
mms_22
Zakorzenienie

glukoza z krwi to jest to samo, co krzywa cukrowa, tak?
Jeśli tak, to ja idę ją zrobić w przyszłym tyg, czyli w 26tc
toxo miałam jak na razie tylko raz i na razie nic mi gin nie mówiła...

Igorek

Stary 2015-04-16, 12:33   #402
jusiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale toxo sie powtarza
seriooo? a no to w takim razie teraz dostałam skierowanie na jakieś badania, to może teraz mam do zrobienia

25.08.2015
jusiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 12:36   #403
dd1dd
Zakorzenienie

trochę mnie nie było a tu tyle stron idę poczytać co tam ciekawego pisałyście
Stary 2015-04-16, 12:42   #404
roxana_lu
Zakorzenienie

MMS glukoze pobierają z krwi na czczo a badanie obciążeniem glukoza to pobierają krew na czczo, po godzinie i po dwoch od wypicia tego czegoś...

JUSIOWA no ja tak miałam

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-16, 12:45   #405
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
MMS glukoze pobierają z krwi na czczo a badanie obciążeniem glukoza to pobierają krew na czczo, po godzinie i po dwoch od wypicia tego czegoś...

JUSIOWA no ja tak miałam

jakkolwiek się to nie nazywa, dokładnie to badanie będę miała w przyszłym tyg Tylko nie wiem w który dzień, bo boję się, że mnie po tym osłabi, więc czekam na grafik męża, bo chciałabym z nim jechać...

Igorek

Stary 2015-04-16, 12:46   #406
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Cytat:
jakkolwiek się to nie nazywa, dokładnie to badanie będę miała w przyszłym tyg Tylko nie wiem w który dzień, bo boję się, że mnie po tym osłabi, więc czekam na grafik męża, bo chciałabym z nim jechać...

No nie jest to najprzyjemniejsze badanie... Fuj

Dobra lece po juniora do szkoły i po wyniki badan do labka, obawiam sie, ze moje wyniki moczu beda nienajlepszej...

Nie pisac duzo!

Synuś i Córcia

Edytowane przez roxana_lu
Czas edycji: 2015-04-16 o 12:47
Stary 2015-04-16, 12:53   #407
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Ale chodzi Ci o zwykle blindowanie czy oprawienie pracy licencjackiej/magisterskiej? Zblindowac i wydrukować z pen drive spokojnie mozesz na hotelu (ul. Szpitalna, za msp2)
Nie nie zbindować jeszcze nie, promotorka zażyczyła sobie, żeby włożyć pracę do takich kółeczek jak są w zeszytach, żeby jej się lepiej strony przewracało i czytało..

Cytat:
ja sie na szczescie juz ogarnelam z robota, dom sprzatniety, obiad gotowy i pranie wisi.. leze i odpoczywam
PRANIE - zapomniałam z tego wszystkiego, muszę zaraz wrzucić

Cytat:
Weszłam i mam ochotę wyjść, bo takie pyszności tu wstawiacie, aż ślinka cieknie... Tylko mój leń dzisiaj wygrywa z jakąkolwiek zachcianką

A mam takie pytanie - Wy szykujecie się na spacery od razu po przywiezieniu Dzieci do domu? Tzn może nie w tym samym dniu, ale jeszcze przed chrzcinami?
Albo zapytam inaczej - ilu tygodniowe dziecko zabierzecie na spacer (oczywiście jeśli pogoda na to pozwoli)... Bo w moich stronach jest jakiś taki przesąd, ze z dzieckiem, które jeszcze nie było chrzczone nie powinno się nigdzie chodzić i jeździć...

My chrzest planujemy na 6 września (bo to jest niedziela i jednocześnie I rocznica naszego ślubu) i jeśli tylko Maluszek będzie zdrowy, to wtedy chciałabym te dwa święta połączyć... No i nie wiem czy słuchać przesądów i cały sierpień siedzieć w domu? ten przesąd to jakiś wymysł ludzi, czy faktycznie miesięczne dziecko jest za małe na spacery?
Ja planuję wyjść jak najszybciej na dwór. Może już nawet po tygodniu. A co do chrztu to my ze względów finansowych raczej nie zrobimy w tym roku.

Cytat:
glukoza z krwi to jest to samo, co krzywa cukrowa, tak?
Jeśli tak, to ja idę ją zrobić w przyszłym tyg, czyli w 26tc
toxo miałam jak na razie tylko raz i na razie nic mi gin nie mówiła...
Nie to nie jest to samo. Poziom glukozy we krwi bada się na początku ciąży, a krzywa cukrowa to też bada poziom glukozy we krwi, ale 2 lub 3 razy w godzinnych odstępach.

Cytat:
No nie jest to najprzyjemniejsze badanie... Fuj

Dobra lece po juniora do szkoły i po wyniki badan do labka, obawiam sie, ze moje wyniki moczu beda nienajlepszej...

Nie pisac duzo!
Ja też lecę po wyniki

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Dziewczyny możecie mi pogratulować
Napisałam ostatni rozdział pracy i oficjalnie zakończyłam pisanie Mam nadzieję, że nie będzie zbyt dużo poprawek
Stary 2015-04-16, 12:55   #408
mms_22
Zakorzenienie

roxana_lu, Jess922 wracajcie z dobrymi wieściami

Igorek

Stary 2015-04-16, 12:57   #409
Mravka
Zadomowienie

Dziekuje Dziewczyny za odpowiedz!
Mam skierowanie na obciążenie glukozą i toxo(powtórną) i kurcze coś mi świta,że kazał mi to zrobić w 22 tyg. Jednak znalazłam jakaś kartkę z Lux Medu na której piszą,że to się robi pomiędzy 24-28 tyg i totalnie zgłupiałam. Chyba po prostu pójdę na toxo, a obciążenie sobie zrobię po wizycie środowej. Widzę jednak ,że każda z nas ma to jakoś w innym terminie
mms ja tez właśnie chciałabym to dopasować pod dostępność TZ, pamiętam,że jak to robiłam przy Robie to prawie zwymiotowałam na korytarzu (dla mnie to zdecydowanie za słodkie jest,a na co dzień nie jadam właściwie słodyczy)
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-16, 12:57   #410
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość
Moje w 18t5d miało 260g, dziś mam 22t1d i powiem wam wieczorem ile przybrało
czekam na wagę, bo jesteśmy w podobnych tygodniach i dniach to sobie porównam bo wszyscy mi mówią, że mało waży lekarz mówił, że jest ok, to po co mnie denerwują?!?!
Cytat:
A u nas całkiem całkiem pogoda. Cieplutko bardzo, czasami zajdzie słoneczko... Wystawilam pranie na dwór
u mnie pada
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
52 nic nie kupuje skupiam się na 62 głównie, kilka 56
ja wczoraj spisałam sobie co mam i najwięcej jednak mam w 62 w 56 kilka bodziaków i pajaców.
Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
o matko bez przesady z tymi przesądami..

co do chrztu nie planuje nic na razie poki co .. dziecka jeszcze nie ma na swiecie a wy juz planujecie :d
taa... u męża w rodzinie już mi planują, że nasze chrzciny będą w święta w grudniu cycki i ręce mi czasem opadają...
Cytat:
u mnie też tylko potrzebne jest ubranko na wyjście cieszę się, bo jak kiedyś widziałam jak przychodzą z dwoma torbami i później pierwsze co w domu robisz to pranie ...
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Miła niespodzianka,bo przyszło moje żelazko poprzednie wyzionęło ducha(nie ubolewam nad tym specjalnie,bo nienawidze prasować)

Dziewczyny, kojarze,że już o tym pisałyśmy chyba,ale nie mogę znalezc. W którym tyg miałyście to badanie obciażenia glukozą oraz toksoplazmoze (mam na myśli to ponowne badanie na toxo)
a samo prasuje to Twoje żalazko? bo ja szukam takiego
ja powtarzam w następnym tyg toxo i robię badanie z glukozą, to będzie końcówka 24tc

ale mnie dziś córunia kopie rozbrykała się jak nie wiem
Stary 2015-04-16, 12:59   #411
Mirabelka_90
Zadomowienie

Ale nadrabiania Ja wróciłam ze spacerku. Normalnie lato w Irlandii. Krótkie spodenki i bluzeczka na ramiączka. Oby weekend taki był to się na plaży trochę pobycze.
Na obiad dziś zrobię kluchy na parze z sosem truskawkowym;d
Roxana załóż bloga kulinarnego. Uwierz, że będziesz miała wierne grono czytelniczek. Ja nigdy nie jadłam szparagów a narobiłaś mi takiego smaka, że chyba się na nie skuszę;d
Co do chrztu to my planujemy dopiero grudzień/ styczeń, bo chcemy w Polsce a z takim maleństwem troszkę obawiam się lecieć szybciej.
Przesądy były, są i będą. Ja też słyszałam, że kobieta w ciąży nie powinna się fotografować, ale też już nie wnikałam czemu;d
Nicole`_ fajny ten dresik. Może mojemu Filipkowi kupię
Trzymam kciuki za Wasze wizyty
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 13:04   #412
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Ja planuję wyjść jak najszybciej na dwór. Może już nawet po tygodniu. A co do chrztu to my ze względów finansowych raczej nie zrobimy w tym roku.
i ja też jak tylko będzie pogoda, bez deszczów

i gratuluję

Nicole fajny taki dresowy kombinezon różowy mają ? ja już nie wchodzę na hm, czekam na jakieś wyprzedaże teraz

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Ale nadrabiania Ja wróciłam ze spacerku. Normalnie lato w Irlandii. Krótkie spodenki i bluzeczka na ramiączka. Oby weekend taki był to się na plaży trochę pobycze.
Na obiad dziś zrobię kluchy na parze z sosem truskawkowym;d
Roxana załóż bloga kulinarnego. Uwierz, że będziesz miała wierne grono czytelniczek. Ja nigdy nie jadłam szparagów a narobiłaś mi takiego smaka, że chyba się na nie skuszę;d
Co do chrztu to my planujemy dopiero grudzień/ styczeń, bo chcemy w Polsce a z takim maleństwem troszkę obawiam się lecieć szybciej.
Przesądy były, są i będą. Ja też słyszałam, że kobieta w ciąży nie powinna się fotografować, ale też już nie wnikałam czemu;d
Nicole`_ fajny ten dresik. Może mojemu Filipkowi kupię
Trzymam kciuki za Wasze wizyty
zazdroszczę pogody
Roxi kiedyś pisała, że miała bloga ale usunęła
Stary 2015-04-16, 13:12   #413
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Ah ja juz po obiadku najadłam się frytkami ..zaraz lody nałoże sobie potem po młodego musze iść u do lekarza po recepte ☺
Stary 2015-04-16, 13:21   #414
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
roxana_lu, Jess922 wracajcie z dobrymi wieściami
Dzięki moje wyniki w porządku

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
czekam na wagę, bo jesteśmy w podobnych tygodniach i dniach to sobie porównam bo wszyscy mi mówią, że mało waży lekarz mówił, że jest ok, to po co mnie denerwują?!?!
A ile waży ? Jak pisałaś już to przepraszam. Mój w 21w3d miał 414gram i lekarka powiedziała, że nie jest duży, ale że wszystko w porządku
Stary 2015-04-16, 13:23   #415
dd1dd
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za wizyty, za wyniki itd
Zmykam coś ogarnąć ...
Wstawiłam Wam fotki brzucha i dzidzi w k.
Stary 2015-04-16, 13:25   #416
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Wiem, że szybko, ale po pierwsze - tak jak pisałam połączymy chrzciny z naszą rocznicą ślubu, a po drugie nie trzeba będzie otulać dziecko w kombinezony i po trzecie będzie większa szansa na to (choć wiem, ze nie koniecznie), że Mały prześpi całą mszę
Dokładnie taki sam mam plan Szczególnie chodzi mi o to, aby dzieciaczki spały smacznie w kościele W dodatku akurat mój tata i siostra będą w domu, więc muszę wykorzystać ten czas niż czekać na grudzień.

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Ah ja juz po obiadku najadłam się frytkami ..zaraz lody nałoże sobie potem po młodego musze iść u do lekarza po recepte ☺

Oooo syto Lody też zjadłabym U mnie dzisiaj na obiad fasolka po bretońsku, ale jako że mam wizyty dzisiaj odpuściłam i zjadłam warzywka na parze Myślę, że dla mnie i lekarza lepsza opcja

ooo lody zjem przed wizytą, coby dzieciaczki nóżki rozłożyły

dd1dd pokaż tutaj brzusio i maleństwo
Stary 2015-04-16, 13:31   #417
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Dzięki moje wyniki w porządku

A ile waży ? Jak pisałaś już to przepraszam. Mój w 21w3d miał 414gram i lekarka powiedziała, że nie jest duży, ale że wszystko w porządku
to super
no to moja w 22t3d(z om) miała 430g skoro lekarz powiedział, że wszystko jest ok to chyba nie mam co się denerwować ? aaa i z usg wyszło , że jest to 21t4d
ufam lekarzowi, przecież by mnie nie kłamał i jakby coś było nie tak to by powiedział
Stary 2015-04-16, 13:31   #418
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Laski ja Was zamorduję za To pisanie.. już nadgoniłam całe szczęście Byłam z młodym na zakupach bez wózka a kawałek jednak trzeba iśc!!! Nawet był grzeczny dopoki nie weszliśmy do rossmana zawołal do mnie berek i uciekł.. ja stałam po drugiej stronie regalu.. modliwy odmawiałm w duchy aby nie przwrocił regału ..ech no ale jakoś ogarnełam jego temperament i w biedronce już był aniołek.. wystarczy powiedzieć mama nie kupi kakao jak będziesz niegrzecznytakże nie było nas 2 a teraz spi jak niemowlak

roxana kradne przepis na zupę

mravka te co zostawlam ciuszki już wyglądają ok.. pewnie jak wybiorę i wpasuję będą picuś glancuś a na badanie z glukozą dopiero teraz dostane skierowanie.. powiedziała,że ma być zrobione po 24 tyg jednak z tego co pisza dziewczyny niektre po 21.. więc zależy od lekarza. Na toxo robiłam na poczatku i nie musze powtarzać.Mam odpornośc

jess ale masz niezłe tempo z pisaniem pracy... mi to szło mega lipnie. Gratki
Stary 2015-04-16, 13:37   #419
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki za wizyty, za wyniki itd
Zmykam coś ogarnąć ...
Wstawiłam Wam fotki brzucha i dzidzi w k.
Musze zobaczyć potem 😊

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Dokładnie taki sam mam plan Szczególnie chodzi mi o to, aby dzieciaczki spały smacznie w kościele W dodatku akurat mój tata i siostra będą w domu, więc muszę wykorzystać ten czas niż czekać na grudzień.

Oooo syto Lody też zjadłabym U mnie dzisiaj na obiad fasolka po bretońsku, ale jako że mam wizyty dzisiaj odpuściłam i zjadłam warzywka na parze Myślę, że dla mnie i lekarza lepsza opcja

ooo lody zjem przed wizytą, coby dzieciaczki nóżki rozłożyły

dd1dd pokaż tutaj brzusio i maleństwo
Nom syto ja to na słodko ostatnio hihi
O fasolki juz wieki nie jadłam ..😊
Stary 2015-04-16, 13:38   #420
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
to super
no to moja w 22t3d(z om) miała 430g skoro lekarz powiedział, że wszystko jest ok to chyba nie mam co się denerwować ? aaa i z usg wyszło , że jest to 21t4d
ufam lekarzowi, przecież by mnie nie kłamał i jakby coś było nie tak to by powiedział
kochana na pewno wszystko ok z natury już może będzie drobniutka laleczka lub nadgoni w ostatnich tygodniach.. jeszcze się mama zdziwisz:P i będzie JUlka? dlaczego ja myślałam,że POla

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości