Gdzie znajdę w Krakowie? cz. 2 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-31, 09:01   #391
gwiazdka93
Zakorzenienie

Dot.: Gdzie znajdę w Krakowie? cz. 2

Cytat:
Napisane przez smerffie Pokaż wiadomość
Znacie jakiegoś ginekologa endokrynologa na NFZ?
Jedynym dobrym ginekologiem- endokrynologiem jest dr Tomasz Bereza, ale nie wiem czy przyjmuje gdzieś na NFZ. Możesz też spróbować u ginekologów z Poradni Endokrynologii Ginekologicznej, tzn. poszukać, którzy lekarze tam pracują i iść do nich na NFZ. Większość ginekologów tam nie ma spec. z endokrynologii, ale zna się na hormonach Ja chodzę do dr stamtąd, ale nie przyjmuje na NFZ niestety. Wiem, że na NFZ przyjmowała kiedyś lek. Rita Tomczyk i teraz chyba lek. Andrzej Zmaczyński. Obydwoje są ginekologami i pracują w tej klinice.
gwiazdka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 09:51   #392
smerffie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdka93 Pokaż wiadomość
Jedynym dobrym ginekologiem- endokrynologiem jest dr Tomasz Bereza, ale nie wiem czy przyjmuje gdzieś na NFZ. Możesz też spróbować u ginekologów z Poradni Endokrynologii Ginekologicznej, tzn. poszukać, którzy lekarze tam pracują i iść do nich na NFZ. Większość ginekologów tam nie ma spec. z endokrynologii, ale zna się na hormonach Ja chodzę do dr stamtąd, ale nie przyjmuje na NFZ niestety. Wiem, że na NFZ przyjmowała kiedyś lek. Rita Tomczyk i teraz chyba lek. Andrzej Zmaczyński. Obydwoje są ginekologami i pracują w tej klinice.
Dziękuję A prywatnie znasz może ceny orientacyjnie za wizyte? Do Poradni probowalam sie dodzwonic przez kilka dni, nie udalo sie...

INSTA
smerffie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 10:51   #393
gazowanka
Przyczajenie

Szukam dobrego stomatologa dziecięcego, ma ktoś jakieś doświadczenia na tym polu?
gazowanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 13:36   #394
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerffie Pokaż wiadomość
Dziękuję A prywatnie znasz może ceny orientacyjnie za wizyte? Do Poradni probowalam sie dodzwonic przez kilka dni, nie udalo sie...
Ja płacę 100 zł za wizytę i 100 zł za USG (USG raz w roku przeważnie).
Stary 2015-10-31, 17:32   #395
CAR0LKA
Rozeznanie

Dziekuje za podpowiedzi co do trasy Czyzyny-Zabierzow.

Jak sprawdzam polaczenie tramwaj-autobus to na przesiadke na 238 (248,258) jest ok 3min wiec troche sie boje ze jak tramwaj sie troche spozni to bede w d***
CAR0LKA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 19:21   #396
linnnea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Dziekuje za podpowiedzi co do trasy Czyzyny-Zabierzow.

Jak sprawdzam polaczenie tramwaj-autobus to na przesiadke na 238 (248,258) jest ok 3min wiec troche sie boje ze jak tramwaj sie troche spozni to bede w d***
jeśli możesz, pojedź jednym kursem wcześniej, nie zdążysz się przesiąść w 3 min :/
ja osobiście stosuje następujące opcje :

-jakimkolwiek tramwajem na pętlę w Bronowicach Małych i tam przesiadka na 238/248/258
-również tramwajem,ale wysiadasz na przystanku "Balicka Wiadukt" i schodzisz na dół na przystanek ( podpytaj ludzi,żeby Ci wskazali odpowiedni, bo jest kilka przystanków o tej nazwie); zyskujesz jakieś 5min na przesiadkę;
przesiadka z 172/572 na Rondzie Ofiar Katynia ( też trzeba zmienić przystanek)
busiki jeżdżą często, ale za trasę Zabierzów- Rondo Ofiar Katynia płaci się 3,50zł :/ busiki najłatwiej złapać na przystanku Rondo Ofiar Katynia

Edytowane przez linnnea
Czas edycji: 2015-10-31 o 19:26
linnnea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 19:59   #397
lianeska
Zakorzenienie

dziewczyny, jestem zmuszona jednak nauczyc sie jazdy samochodem, niestety mam zle wspomnienia-moze ktoras z was uczyla sie jezdzic w Krk na Pradniku Bialym /okolicy i moze polecic szkole jazdy gdzie spokojnie tlumacza a nie nerwowka
bede wdzieczna

ℒℴѵℯ ..
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-01, 08:27   #398
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
dziewczyny, jestem zmuszona jednak nauczyc sie jazdy samochodem, niestety mam zle wspomnienia-moze ktoras z was uczyla sie jezdzic w Krk na Pradniku Bialym /okolicy i moze polecic szkole jazdy gdzie spokojnie tlumacza a nie nerwowka
bede wdzieczna
Mój znajomy chodził do szkoły jazdy joker na Krowodrzy Górce i był zadowolony, a zdał za pierwszym razem.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-11-01, 08:55   #399
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
bede wdzieczna

Lokalizacja szkoły sie nie kieruj, warto podjechać gdzieś dalej ja chodziłam do szkoły salwator, instruktorem był Tomek w okularach. Polecam serdecznie! Zdałam za pierwszym razem mimo, ze na pierwszej jeździe Tomek musiał mi tłumaczyć, gdzie jest sprzęgło a gdzie hamulec
Stary 2015-11-01, 09:27   #400
Dotka90
Zakorzenienie

Ja chodziłam na Al. Pokoju do AutoTop i polecam pana Edzia, oaza spokoju
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-01, 10:46   #401
lianeska
Zakorzenienie

dzieki kobity a egzaminy wewnetrzne sa trudne? bo swoj zdawalam z 8lat temu wiec wogole inaczej to bylozreszta nie skonczylam kursu i wsio przepadlostad musze od nowa isc

ℒℴѵℯ ..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-01, 11:10   #402
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez linnnea Pokaż wiadomość
jeśli możesz, pojedź jednym kursem wcześniej, nie zdążysz się przesiąść w 3 min :/
ja osobiście stosuje następujące opcje :

-jakimkolwiek tramwajem na pętlę w Bronowicach Małych i tam przesiadka na 238/248/258
-również tramwajem,ale wysiadasz na przystanku "Balicka Wiadukt" i schodzisz na dół na przystanek ( podpytaj ludzi,żeby Ci wskazali odpowiedni, bo jest kilka przystanków o tej nazwie); zyskujesz jakieś 5min na przesiadkę;
przesiadka z 172/572 na Rondzie Ofiar Katynia ( też trzeba zmienić przystanek)
busiki jeżdżą często, ale za trasę Zabierzów- Rondo Ofiar Katynia płaci się 3,50zł :/ busiki najłatwiej złapać na przystanku Rondo Ofiar Katynia
Dzieki! Zaczne pewnie dla bezpieczenstwa od dojazdow samochodem, choc to tez pewnie zajmie mi ze 40min ;/
CAR0LKA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-01, 11:39   #403
aanka0308
Rozeznanie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;53275326]Któraś będzie taka dobra i poleci jakiegoś dobrego dentystę? rosi: Najlepiej okolice Azorów, Bronowic, ewentualnie Krowodrzy. Będę bardzo wdzięczna [/QUOTE]
Polecam Przemyslaw Kustra. Przyjmuje na Radzikowskiego. Jest doktorem wykladajacym na UJ.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
aanka0308 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-01, 11:46   #404
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
bede wdzieczna
Musisz jeździć tam, gdzie będziesz zdawać. Więc kieruj się lokalizacją szkoły, ale nie na zasadzie, że im bliżej domu tym lepiej. Ja jeździłam w szkole "Czubaj-Kurek" na Alei Pokoju (między M1 a rondem Czyżyńskim), ale z gościem, który ma swoją szkołę teraz - "L-team". Pan Paweł, bardzo go polecam, bo uczy myśleć za kółkiem, a nie tylko zdać egzamin. Poza tym jeździ się po trasach, na które się wyjeżdża, jak się zdaje na Koszykarskiej. Wcześniej jeździłam w szkole na Rynku Podgórskim i to było takie se - bo jeździłam po Podgórzu głównie, do Huty praktycznie nigdy nie dojechaliśmy (a tam jest wiele specyficznych rozwiązań, które potem potrafią sprawić kłopot na egzaminie) i co gorsza gość mi mówił co mam robić. Np. "Skręcamy w prawo, wrzucamy kierunkowskaz, wciskamy sprzęgło, przyhamowujemy, redukujemy na 2, skręcamy". A Pan Paweł pierwszy raz jak chciałam w zakręt wejść na 4-ce, to depnął na hamulec tak, że auto zgasło i zapytał co ja robię No to już potem pamiętałam.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja chodziłam na Al. Pokoju do AutoTop i polecam pana Edzia, oaza spokoju
To jest ta sama szkoła, o której ja piszę - AutoTop "Czubaj & Kurek". Pana Edzia kojarzę, bo miałam z nim chyba jakieś zastępstwo i było OK.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
dzieki kobity a egzaminy wewnetrzne sa trudne? bo swoj zdawalam z 8lat temu wiec wogole inaczej to bylozreszta nie skonczylam kursu i wsio przepadlostad musze od nowa isc
Nie przypominam sobie, żeby taki egzamin był ciężki Raczej ten w MORDzie jest ciężki :P Zależy na kogo się trafi, bo pierwszy egzaminator strasznie mnie stresował. Za to drugi był super, wręcz mnie uspakajał i dał jeszcze dobre rady na koniec.

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-01, 15:56   #405
linnnea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Dzieki! Zaczne pewnie dla bezpieczenstwa od dojazdow samochodem, choc to tez pewnie zajmie mi ze 40min ;/
weź poprawkę na korki, są praktycznie o każdej porze
linnnea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-01, 17:04   #406
exist_
Zakorzenienie

Ja też pytanie mam o szkołę jazdy - będę zdawać na Koszykarskiej.

Chodził ktoś do GPS na Grzegórzeckiej? Albo poleci inną szkołę w tych rejonach (najlepiej ulice - Starowiślna, Grzegórzecka, Limanowskiego, Wielicka).
Stary 2015-11-01, 17:07   #407
Dotka90
Zakorzenienie

Juma na Kalwaryjskiej ma dobre opinie.
Stary 2015-11-02, 07:28   #408
ygerna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Swiateczna cepelia i kiermasz z grzancami wyjezdza na Rynek z poczatkiem adwentu. Ozdoby na ulicach tez podobnie. Ale jak nie ma sniegu to i uroku to nie ma jakiegos niesamowitego.
Cytat:
Napisane przez Kamea2000 Pokaż wiadomość
Potwierdzam, bez śniegu licho to wygląda, nie ma tego nastroju, a krakowskie szopki stoją chyba aż Trzech Króli czyli do 6 stycznia.
Dzięęęki

ygerna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-02, 09:34   #409
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Czy któraś z Was (albo waszych bliskich) korzystała z usług dietetyka? Chcemy się wybrać z mężem no ale zaczęłam googlać i wszyscy się tak ładnie reklamują a ja jestem w tym temacie zielona.
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-02, 09:38   #410
Parsifal
Zadomowienie

polecam Karolinę Kozelę

Odwyk od zakupów kosmetycznych!
Parsifal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-02, 09:41   #411
Dotka90
Zakorzenienie

Ja polecam panią Magdę, przyjmuje na Grzegórzeckiej. W sumie schudliśmy razem z TŻtem dzięki niej jakieś 30kg
Mądra dieta, nie żadne głodówki, urozmaicona, dużo warzyw, bierze pod uwagę Twoje preferencje (co lubisz, czego nie, na co jesteś uczulona).
Tel. 696 372 702
Stary 2015-11-02, 09:44   #412
Independentwoman95
Raczkowanie

W Krakowie na garncarskiej jest Centrum Leczenia Otyłości, gdzie moja koleżanka chodziła do dietetyka. Proszę nie dać zwieść się nazwie, zajmują się wszystkimi przypadłościami dietetycznymi, nie tylko otyłością A teraz ja proszę o pomoc. Chodzę prywatnie do dentysty, ale chciałabym wykonać gdzieś scaling w Krakowie na nfz. Czy możecie mi polecić jakieś miejsce/osobę ?
Independentwoman95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-02, 09:50   #413
Dotka90
Zakorzenienie

Tylko co do Centrum Leczenia Otyłości - ja widziałam ulotkę z ich centrum z 'dietą' - dieta 1000kcal. No ekstra, świetna droga do rozwalenia sobie metabolizmu.
Stary 2015-11-02, 10:06   #414
lianeska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was (albo waszych bliskich) korzystała z usług dietetyka? Chcemy się wybrać z mężem no ale zaczęłam googlać i wszyscy się tak ładnie reklamują a ja jestem w tym temacie zielona.
a sprawdzalas tarczyce?wiem,ze moze glupie ale ..ja sama stosowalam tyle diet, tabsy i inne g..a teraz po przeprowadzce do krk mi wyszlo,ze tylam wlasnie z powodu tarczycy stad namawiam by to sprawdzic najpierw

ℒℴѵℯ ..
Stary 2015-11-02, 10:27   #415
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
a sprawdzalas tarczyce?wiem,ze moze glupie ale ..ja sama stosowalam tyle diet, tabsy i inne g..a teraz po przeprowadzce do krk mi wyszlo,ze tylam wlasnie z powodu tarczycy stad namawiam by to sprawdzic najpierw
Tak, mam problem z hormonami ale endokrynolog powiedział, że mój przyrost wagi na pewno nie jest spowodowany tylko tarczycą, mam za około miesiąc zbadać jeszcze kortyzol ale działać chciałabym wcześniej. U mnie generalnie problem zaczął się po ciąży, najpierw wróciłam do wagi sprzed a później zaczęłam przybierać no i w pół roku przybyło mnie 20 kg. Zmieniliśmy z TŻ sporo nawyków żywieniowych ale to ciągle za mało, ktoś musi na to spojrzeć fachowym okiem

Dziękuję za podpowiedzi, na Grzegórzecką mamy niedaleko, więc chyba tam się wybierzemy.
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-02, 11:35   #416
gwiazdka93
Zakorzenienie

Rosiek, ja odchudzałam się pod okiem p. mgr Małgorzaty Grudniewskiej z Poradni Leczenia Otyłości przy Szpitalu Jana Pawła II. Byłam baaardzo zadowolona, a teraz w sumie już 2 lata utrzymuję wagę Też mam problemy zdrowotne i ta dietetyczka ma naprawdę sporą wiedzę Ja nie korzystałam z konkretnej diety, ale sama układałam sobie swój jadłospis na podstawie wskazówek, które mi przekazywała. Ma bardzo rozsądne podejście do diety- że to ma być zmiana sposobu odżywiania, a nie chwilowa redukcja wagi. Poza tym nikt bardziej mnie nie motywował i nie chwalił Ja polecam, cenowo też ok, jedno z tańszych miejsc w Krakowie. Z tego, co wiem, na Grzegórzeckiej również przyjmuje obecnie.
Stary 2015-11-02, 14:18   #417
lianeska
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny za opinie dot kursow
co do egzaminu- to akurat mysle o dg lub tychach wiec nie nastawiam się na krk

ℒℴѵℯ ..
Stary 2015-11-03, 16:16   #418
bestka
Zadomowienie

Poszukuję sklepu mięsnego, gdzie kupię bez problemu dobrej jakości wołowinę i cielęcinę z podrobami oraz polędwicę j.w. najchętniej po stronie północnej. Bardzo proszę o namiary.
bestka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-03, 16:24   #419
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bestka Pokaż wiadomość
Poszukuję sklepu mięsnego, gdzie kupię bez problemu dobrej jakości wołowinę i cielęcinę z podrobami oraz polędwicę j.w. najchętniej po stronie północnej. Bardzo proszę o namiary.

Plac Imbramowski sprawdzałaś? Kiedyś tam kupowałam obecnie ciężko mi się wybrać.

Teraz widuję cielęcinę i wołowinę w Szubrydzie na Krowoderskich Zuchów (okolice pętli Krowodrza Górka), ale kupować dawno nie kupowałam, bo moje dziecko nie chce jeść takiego mięsa
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-03, 16:28   #420
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez bestka Pokaż wiadomość
Cielecine kupisz w Auchan w Bronowicach, wolowina dobra bywa w Almie, ale chyba najlepsze kawalki na Pilotow, w Galerii Kazimierz i na Kosciuszki.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości