Mamusie styczniowe 2016, cz. II - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-16, 10:32   #391
uaoo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
My bedziemy miec pokoj dzieciecy,zadnego spania z nami,ale w zwiazku z tym ze tz ma lekki sen to do pokoju dzieciecego wstawimy fotel ktory moze sie rozlozyc w łóżko,w razie czego bede mogla tam spac :-P
Ja przez 2 miesiące pierwsze spałam z dzieckiem w drugim pokoju, żeby mąż mógł się wysypiać. Taka dobra żonka ze mnie

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Gdzie uderzacie, do jakiej miejscowości? Słyszałaś o tym, że pojawiła się bakteria coli w Bałtyku? Ale może akurat nie tam, gdzie jedziecie
Kocham Bałtyk ale nie jesteśmy w stanie sobie zafundować dwoje wczasów w jednym roku.
W Gdyni woda piękna, czysta, bez żadnych bakteri

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 10:38   #392
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Będziecie mieć jakiś kącik przy łóżeczku do karmienia, jakiś fotel ? Kurcze nam przez tą szafę nie mieści się fotel w sypialni już, kombinuje jakby poprzestawiać ale nia ma szans.

W nocy karmiłam w łóżku na leżąco. W dzien na kanapie w salonie. Fotel mi nie przypasował, stał w salonie bo sypialnia za mała.

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Trochę Wam zazdroszczę tych wyjazdów. Ja z tż nie byłam nigdy nigdzie, NIGDY!

Jak to nigdy???

Cytat:
My bedziemy miec pokoj dzieciecy,zadnego spania z nami,ale w zwiazku z tym ze tz ma lekki sen to do pokoju dzieciecego wstawimy fotel ktory moze sie rozlozyc w łóżko,w razie czego bede mogla tam spac :-P

Ja teraz za Tydzien wizyta prywatna (moj lekarz prywatny jest tym samym ktory mi usg publicznie wczoraj robil :-D), za 10 dni wyniki pappa (refundowany dla wszystkich tutaj jest),6.sierpnia polozna,5. wrzesnia drugie usg a pozniej powoli przeprowadzka,uff. Chcialabym wszystko ogarnac do konca 2.trymestru bo pozniej pewnie nie bede miec sily,ale moze byc ciezko,bo remont pewnie dlugo potrwa

Nigdy nie mów nigdy planując zycie z dzieckiem. Czas mocno weryfikuje nasze plany
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 10:43   #393
candyyfloss
Zadomowienie

Koktajlowa - do Jastarni. Ja i tak się kąpać nie będę, więc mnie brudna woda nie przeszkadza
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 10:45   #394
czarnulax
Zakorzenienie

My też w tym roku nad Bałtyk
Stary 2015-07-16, 10:51   #395
candyyfloss
Zadomowienie

Ja bym jeszcze w góry pojechała, ale że wspinać się nie mogę, to nie jedziemy.
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 10:52   #396
czarnulax
Zakorzenienie

Ja to bym pod jakieś palmy pojechała No ale dzieć podrośnie to będą i palmy.
Stary 2015-07-16, 10:53   #397
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja to Cię podziwiam. Ja przy tej przeprowadzce spakuję trzy kartony i najchętniej to bym się położyła spać. Wchodzić na krzesło, wkładać rzeczy na półki itd mega mi zaraz nogi spuchły i zaczęły boleć Stwierdziłam, że dobrze że teraz się przeprowadzamy, bo później to bym chyba padła z brzuchem

No Wlasnie mnie to prZeraza,same moje ubrania zajma z 10 kartonow (to moge wczesniej spakowac bo i tak za miesiac przestane sie mieścić haha),po prostu nie mamy innej mozliwosci-dopoki nie zrobimy remontu nie mozemy przeniesc rzeczy,bo jak je przewieziemy to nie bedziemy miec mozliwosci zrobienia remontu przez zagracenie :-D

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
W nocy karmiłam w łóżku na leżąco. W dzien na kanapie w salonie. Fotel mi nie przypasował, stał w salonie bo sypialnia za mała.

Jak to nigdy???

Nigdy nie mów nigdy planując zycie z dzieckiem. Czas mocno weryfikuje nasze plany
Wole spac oddzielnie niz miec dziecko w sypialni,sypialnia to swiete miejsce dla mnie i meza,remont robimy po to zeby miec taka mozliwosc :-D

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-16, 11:06   #398
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

No i juz jestem po wizycie. (Pomijajac ze pani dr spoznila sie 40 min) Jestem TOTALNIE rozczarowana i zla. Plci nie znam, prenatalnych nie bylo. Dostalam skierowanie na TSH, morfologie i mocz. Do zrobienia i za tydzien z wynikami bo idzie na urlop. Takze kolejna wizyta 23.07. Malo tego przez moje nieregularne miesiaczki zle wyliczyla date porodu. Przesunal sie na 29.01. Takze ciaza jest mlodsza i jestem w 12t2d. Powiem Wam ze juz nie wiem na czym stoje i czego mam sie trzymac:-( jedyny plus tej wizyty to to ze zobaczylam maluszka<3

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-07-16 o 11:08
Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 11:09   #399
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
No i juz jestem po wizycie. (Pomijajac ze pani dr spoznila sie 40 min) Jestem TOTALNIE rozczarowana i zla. Plci nie znam, prenatalnych nie bylo. Dostalam skierowanie na TSH, morfologie i mocz. Do zrobienia i za tydzien z wynikami bo idzie na urlop. Takze kolejna wizyta 23.07. Malo tego przez moje nieregularne miesiaczki zle wyliczyla date porodu. Przesunal sie na 29.01. Takze ciaza jest mlodsza i jestem w 12t2d. Powiem Wam ze juz nie wiem na czym stoje i czego mam sie trzymac:-( jedyny plus tej wizyty to to ze zobaczylam maluszka

Ale lipa....
dlaczego prenatalnych nie robila?
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 11:11   #400
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Bo niby za maly i lezal przodem i nic nie bylo widac. USG robila dolem bo przez brzuch jeszcze za wczesnie :-(

Serduszko malutkie

Stary 2015-07-16, 11:11   #401
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
No i juz jestem po wizycie. (Pomijajac ze pani dr spoznila sie 40 min) Jestem TOTALNIE rozczarowana i zla. Plci nie znam, prenatalnych nie bylo. Dostalam skierowanie na TSH, morfologie i mocz. Do zrobienia i za tydzien z wynikami bo idzie na urlop. Takze kolejna wizyta 23.07. Malo tego przez moje nieregularne miesiaczki zle wyliczyla date porodu. Przesunal sie na 29.01. Takze ciaza jest mlodsza i jestem w 12t2d. Powiem Wam ze juz nie wiem na czym stoje i czego mam sie trzymac:-( jedyny plus tej wizyty to to ze zobaczylam maluszka<3
To jak ona ci tą datę liczyła? Moja się sugeruje tylko usg i na dwóch wizytach było tak samo.
Czemu prenatalnych nie było?
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 11:14   #402
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
To jak ona ci tą datę liczyła? Moja się sugeruje tylko usg i na dwóch wizytach było tak samo.
Czemu prenatalnych nie było?
Nie wiem naprawde jak ona liczy. Bardzo dziwnie w kazdym razie.

Lecialam do tego gabinetu jak na skrzydlach a tu lipa...

Serduszko malutkie

Stary 2015-07-16, 11:17   #403
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Bo niby za maly i lezal przodem i nic nie bylo widac. USG robila dolem bo przez brzuch jeszcze za wczesnie :-(
Ja w tym tyg byłam (12t2d) i nie bylo problemów, mały też miał wywalone na wszystko i nie chciał się odwrócić ale gin go zmusił do prawidłowego ułożenia, a żeby wszystko sprawdzić robił dołem i przez powłoki brzuszne. Dziwne to to...
Stary 2015-07-16, 11:19   #404
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem naprawde jak ona liczy. Bardzo dziwnie w kazdym razie.

Lecialam do tego gabinetu jak na skrzydlach a tu lipa...
Nie martw się. Widocznie maleństwo jest młodsze a prenatalnych się jeszcze doczekasz.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 11:19   #405
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Aż brakło mi słów na skomentowanie
Ale z drugiej strony są plusy - laski powykupują wyprawkę, a ty będziesz miała więcej czasu

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-16, 11:20   #406
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Ja w tym tyg byłam (12t2d) i nie bylo problemów, mały też miał wywalone na wszystko i nie chciał się odwrócić ale gin go zmusił do prawidłowego ułożenia, a żeby wszystko sprawdzić robił dołem i przez powłoki brzuszne. Dziwne to to...
No troszke dziwne. Zobacze co bedzie za tydzien...

Serduszko malutkie

Stary 2015-07-16, 11:20   #407
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emia1986 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mamy wybrane mebelki, klups seria marsell sa prześliczne, tańsze niż z Ikea i przedewszystkim stabilniejsza,

Przymierzamy sie już do wózka. Kiedy Wy planujecie zakup?
Byliśmy w dwóch sklepach i nic co wybrałam z necie na żywo nie przypadło mi do gustu.... Ostatecznie wybraliśmy dwa modele: concord neo i musty. Miała któraś z Was z nimi styczność?
rzeczywiście śliczne te mebelki wybraliście
My z wszelkimi dzieciowymi zakupami czekamy do jesieni przynajmniej

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Też mam tę oliwkę dla mam i jestem zadowolona. Chociaż mój tż jej nie znosi
czemu jej nie znosi?
Mój wręcz lubi jak jestem nią nasmarowana w strategicznych miejscach

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
U nas z wózków na razie nr 1 to BabyDesign Husky
super ten wózek, cena niemała, ale pewnie jest jej warty
Mi się najbardziej podobają Expandery, wielki plus za duzy wybór kolorów i wzorów. Ale Tż nie chce słyszeć o wydaniu prawie 2tys na wózek, nie wiem jak go przekonac, on postawił limit 1000zł

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Przeglądam oferty używanych wózków na Allegro i jestem w szoku... ludzie sprzedają wózki BARDZO tanio (od 50 zł w górę...), widać że wózki nie jakieś rozpadające się, normalnie używane, tylko... Większość z nich nawet firmy nie ma podanej, o modelu można zapomnieć. Albo opis przeklejony ze strony producenta, albo coś w rodzaju "Sprzedaję wózek 2w1 stan bardzo dobry normalne ślady używania numer telefonu". Przecież tak NIKT tego nie kupi...
jakbym już kupowała uzywany to nie przez All tylko na lokalnych portalach typu OLX gdzie można podjechać do sprzedającego i na własne oczy obejrzeć wózek. Fakt, ostatnio wpadły mi w oko dwa używane, wyglądały na dobry stan, ale bez obejrzenia nigdy bym się nie zdecydowała...

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Będziecie mieć jakiś kącik przy łóżeczku do karmienia, jakiś fotel ? Kurcze nam przez tą szafę nie mieści się fotel w sypialni już, kombinuje jakby poprzestawiać ale nia ma szans.
w pokoju dzieciaczka na pewno postawię fotel u nas w sypialni gdzie myślę, że będzie spał ok. pół roku, nie będzie już na niego miejsca

Cytat:
A tym,którym się dłuży, polecam mój sposób, ja zawsze odliczam 'do czegoś', pisałam tu: lipiec mi zleci, bo nie ma koleżanki w pracy, wiec wiecej roboty i zamieszania. W sierpniu mama jedzie na urlop, wiec musze zajac sie psem, moze mama wezmie dziadka. We wrześniu my mamy urlop, to w ogóle jak z bicza strzelił. A w październiku zaczniemy kompletować wyprawkę
W listopadzie dwie imprezy rodzinne, w grudniu święta i już będę rodzić
sposób jest dobry i z Twojego opisu wygląda to obiecująco

Cytat:
Kurcze, chyba pecherz przeziebilam :-/ macie cos sprawdzonego w ciazy?
Próbuj naturalnie - żurawina i pietruszka + dużo pij.

Cytat:
kurde to faktycznie słaba ta wizyta :/ i jeszcze taka różnica w terminie porodu? Przynajmniej jesteś bliżej mnie bo mam wyznaczony na 31.stycznia a jestem 11t4d

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 11:22   #408
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie martw się. Widocznie maleństwo jest młodsze a prenatalnych się jeszcze doczekasz.
No wlasnie troszke zaczelam ale poczekamy zobaczymy

Serduszko malutkie

Stary 2015-07-16, 11:22   #409
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
No troszke dziwne. Zobacze co bedzie za tydzien...
Za tydzień musi już być dobrze

Mojakaren, napisałam do mojego gina i kazał pić, pić, pić i sikać Dzięki za podpowiedź

Edytowane przez Casaa
Czas edycji: 2015-07-16 o 11:25

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-16, 11:32   #410
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość

kurde to faktycznie słaba ta wizyta :/ i jeszcze taka różnica w terminie porodu? Przynajmniej jesteś bliżej mnie bo mam wyznaczony na 31.stycznia a jestem 11t4d
Takze juz nie musisz byc samotna ze rodzisz na koniec miesiaca :-D

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Za tydzień musi już być dobrze
Musi! Nie ma innego wyjscia
Dziekuje za kciuki i Wam rowniez kochane:-*

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-07-16 o 11:30
Stary 2015-07-16, 11:33   #411
czarnulax
Zakorzenienie

magdusia a ile maluszek ma cm? pierwszy raz byłaś u tej lekarki? kiedy zrobi prenatalne, mówiła?
Stary 2015-07-16, 11:34   #412
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
My też w tym roku nad Bałtyk
i my

Cytat:
Wole spac oddzielnie niz miec dziecko w sypialni,sypialnia to swiete miejsce dla mnie i meza,remont robimy po to zeby miec taka mozliwosc :-D
Kwestia poglądów i podejścia
Ja sobie nie wyobrażam,że dziecko śpi samo w drugim pokoju, ale my mamy poglądy na wychowanie związane z rodzicielstwem bliskości Poza tym, jak mam spać sama na rozkładanym fotelu, to wolę spać z dzieckiem i mężem
Dziecko będzie spało w łóżku, które będzie dostawione do naszego łóżka, więc wystarczy wyciągnąć rękę i np. pomiziać w razie jakiegoś kwilenia.

Cytat:
Ojj szkoda, że tak wyszło, ale znam to uczucie, bo ja z kolei na prenatalne się tak nastawiałam, że to będzie bóg wie co i że płeć poznamy, a mnie baba zgasiła, że za 4-5 tygodni
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 11:46   #413
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
magdusia a ile maluszek ma cm? pierwszy raz byłaś u tej lekarki? kiedy zrobi prenatalne, mówiła?
Maluszek ma 6.25 cm. Od poczatku ciazy do niej chodze. U innego bylam tylko na potwierdzeniu ze jestem w ciazy. Nic juz teraz o prenatalnych nie wspominala...

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:

Ojj szkoda, że tak wyszło, ale znam to uczucie, bo ja z kolei na prenatalne się tak nastawiałam, że to będzie bóg wie co i że płeć poznamy, a mnie baba zgasiła, że za 4-5 tygodni
A to moze niepotrzebnie sie stresuje ze tylko ja ich nie mialam.

Podobno to jest bardzo dobra lekarka i ma super opinie. Miejmy nadzieje ze to byl tylko wypadek przy pracy i na kolejnych bedzie juz ok

Serduszko malutkie

Stary 2015-07-16, 11:47   #414
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Maluszek ma 6.25 cm. Od poczatku ciazy do niej chodze. U innego bylam tylko na potwierdzeniu ze jestem w ciazy. Nic juz teraz o prenatalnych nie wspominala...
No to większy od mojego mój 6cm liczy
Stary 2015-07-16, 11:50   #415
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Aaa, ja na zapalenie pęcherza stosowałam urosal (tabletki, nie herbatka urosan!), szybko mi przeszło

To przy długości 6.25 mogłaby już coś obejrzec? Nasze od pośladka do główki miało 6.5cm, gdy byly prenatalne...

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 11:53   #416
Dotka90
Zakorzenienie

Dziecko do prenatalnych powinno mieć 4,5cm.
Mi przy 4,2cm mój gin zrobił wszystkie pomiary, jakie się robi na prenatalnych Potem byłam w klinice na oficjalnych prenatalnych, ale nie wiem, ile dziec miał, bo baba nie powiedziała
Stary 2015-07-16, 11:56   #417
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
myślałam, że pierwszy raz, bo wcześniej chyba wizyty były ok dziwnie się zachowała. I dziwne, że nie zrobiła prenatalnych, bo według tych norm to już można spokojnie robić.
Stary 2015-07-16, 11:58   #418
kogielmogiel
Rozeznanie

Moj na prenatalnym mial 5.7 cm i nie bylo problemu wszystko wymierzyl. Mysle ze jej sie nie chcialo po prostu
Stary 2015-07-16, 11:59   #419
Dotka90
Zakorzenienie

Ale czasem się dziecko źle układa i wtedy trzeba np. połazić po korytarzu czy po schodach, zjeść coś słodkiego i powtórzyć badanie za kilkanaście minut.
Ale jak lekarz nie ma czasu, to każe po prostu przyjść w innym terminie i tyle.
Stary 2015-07-16, 12:00   #420
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Wczesniejsze byly jak najbardziej ok i bylam bardzo zadowolona.

Najwyzej dla wlasnego swietego spokoju pojde prywatnie i tyle.

Serduszko malutkie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości