![]() |
#391 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
obrazek b. adekwatny i dzisiejszy ![]() huehue. u nas na wsi taki klimat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Zadomowienie
|
Aż sobie włączyłam komputer,żeby zdjecia obejrzeć.
Scarlett, ekstra ten domek!!!!! naprwadę szał! Demeter, widzę, że klocki strzał w 10! Pani, no tak mówili,że adaptacja to nic nie daje bo jak się kończy to rodzicom jeszcze ciężej jest zostawic te dzieci heheh . Ja bedę beczeć ale nie przy Kini. Postaram sie w każdym razie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
W Polsce z tego co sie orientuje rownież są przedszkola które korzystają z modelu berlińskiego opierającego sie na teorii więzi - składa sie z sześciu kroków i w pierwszym trwającym najcześciej 3 dni na ok 2 godziny rodzic jest w pomieszczeniu razem z dziećmi, ale pasywny i tylko obserwuje, jest bezpieczna ostoja gdy będzie potrzeba, w tym czasie opiekunki starają sie nawiązać kontakt z dzieckiem, na czwarty dzień przypada pierwsza próba rozstania - resztę można poczytać jak ktoś jest zainteresowany.
Były robione badania i dzieci bez adaptacji M.in. cześciej chorowały, nawet 4krotnie cześciej.
#394 |
Zadomowienie
|
Miałam już dawno pytać ale zapominam ciągle. Mamy dziewczynek, czy Wasze córki dają sobie wiazac włosy? Spinki zapinac? Widziałam że Zosia BYou nosi kitke, i Emilke Despy w kucykach. Moja sobie nawet nie da podpiąć grzywki spinka. Wszystko ściąga od razu. Ktos jeszcze tak ma? ☺
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
MBZ♥
|
Myślałam rano o naszych Przedszkolakach
![]() Pani jaki roweros? ![]() Mi na pewno za rok będzie potrzebna adaptacja jak Zoś pójdzie do przedszkola ![]() Demeter ![]() Kwiatuszku odezwij się!!!!!! Villga, Zosia lubi czesać bo pozwalam sobie robić fryzury, potem zmiana, tłumaczę Jej, że tak wygodniej się bawić, kask łatwo wejdzie na głowę jak są kucyki/kucyk. No i najważniejsze nie jest Jej tak gorąco bo Ona ma prawdziwy busz na głowie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
hallo
![]() widze rozmowy o przedszkolu i kościele to i ja się wtrące ![]() kciuki za wszystkich żłobiaków i przedszkolaków i ich matki ![]() my dziś byliśmy godzinkę tzn Florek i tż. auta były także luz Florek nie chciał wyjść, powiedzał że jutro też przyjdzie. ![]() ![]() a co do koscioła to eh ostatnio miałam nerwa! bylismy na polskiej mszy bo na taka chodzimy i pierwszy raz 3 stare mohery zwróciły nam uwagę że Florek wielu ludziom zepsuł mszę!!! masakra!!! a kurde był grzeczny, troche bigał i pare tylko razy podniósł głos. no kurde masarka. oczywiscie musiałam się z nimi wdać w dyskusję czy mam 2 letnie dziecko zakneblować i że sami mają sobie przed kościołem stać. stare mohery. dziecko to najlepiej orazu po urodzeniu ochrzcic ale do kościioła brać po komunii wrrrr
#397 | |
Zakorzenienie
|
Z na poczatku zdzierała wszystko z głowy - kitek raczej nie robimy, bo włosy przycinamy, ale spinkami podpinamy boki do góry. Kupiłam jej jakieś takie kolorowe puszki na ciastka w biedrze i ma w jednej spinki, w drugiej bransoletki, w trzeciej korale, ciagle w tym grzebie, przekłada, zakłada, zdejmuje, jeszcze jej dałam stare lusterko do makijażu moje no i się mizdrzy tam wciąż.
Hehe, to pofocę domek jak coś tam zrobię. Nie mam jeszcze planu na poszczególne pomieszczenia, TZ ma mi pomoc z oświetleniem, zastanawiam się nad dachówkami, na pewno pomaluję z zewnątrz, nie wiem czy dam radę drzwi dorobić bo ich nie ma niestety - ale za domek dałam kilkadziesiąt złotych - a widziałam je nowe za ponad 4 stówy - i to takie surowe właśnie. Środek tapeta i jakieś podłogi - czesc parkiet, do czesci utkam dywaniki. Jakieś firanki, zasłonki. Co do mebli to muszę do rodzicow pojechać odgrzebać moje zbiory staroci ze strychu. Generalnie traktuję to jak wprawkę przed zbudowaniem swojego kolekcjonerskiego domku o czym zawsze marzyłam, ale to duzo czasu i kosztów, dziobanie na lata. Takie domki kompletowane i budowane lat naście, w odpowiedniej skali potrafią i kilkadziesiąt tysięcy kosztować z vintage meblami. Zosce póki co takiego wypasu nie strzelę, bo szkoda by było gdyby zniszczyła - a tak moze kiedys będziemy mieć wspólne hobby. ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
Vilga, Emila od czasu upalow daje sobie spinac.
Sorce, jak? Panika, Sorce, u nas na starszej grupie, posciel zlobkowa, lezaczki i proszku nie trzeba. Czyli tylko na maluchach swoja. Emila poszla do najstarszej grupy, byl bek rano, ale jedna z cipc i kilkoro dxieci zalatwilo sprawe.i podobno gadula caly czas gada.
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#400 | |
Zakorzenienie
|
![]() często mam wrażenie, że dla kk dziecko to plemnik/zygota/embrion. Biegające dziecko jest problemem, bachorem, "psujem"... Cytat:
![]() [
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Wtajemniczenie
|
U nas w kościele jest jedna msza dla dzieci, w takiej kaplicy. Jeden wielki chaos, wszystko się rozchodzi, łazi, dotyka, gada. Część starsza koło księdza siedzi na schodkach i słucha. A na koniec największa atrakcja - dzielenie się bochnem chleba.
Druga opcja to wizyta w sąsiednim sanktuarium, stoimi z tyłu, Filip biega, łazi, leży - ale ma granicę, której i tak nie przekracza. A w sanktuarium podczas mszy i tak więcej turystów się przetacza niż wiernych ![]() Opcja trzecia - normalna msza, normalny kościół - po ewangelii ewakuacja ![]() Filip w żłobku pochwalony. ładnie sikał, jadł, bawił się, spał. teraz na wszystko z poprzedniej grupy mówi, że było STARE i niefajne ![]() ![]() czuję się dzisiaj tak słabo, tak mi źle, że aż łyknęłam magnez i nospę bo mam wizję, że mi brzuch się twardy robi z tego osłabienia. Nie wiem jak Wy, ale ja chyba jutro przy temperaturze 20 stopni umrę z rozkoszy! Scarlett, dla Ciebie http://www.radiokrakow.pl/galerie/je...owskiego-lata/
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-09-01 o 19:47 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#403 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówi, ze było fajnie, ale płakał, bawił się dinozaurem bo był fajny i śpiewa mi juz nowa piosenke o kotkach... Mówi, ze jutro pójdzie, ale z mama i tatą do sali...zobaczymy jak bedzie... Cytat:
Cytat:
My z K. albo na msze dla dzieci, albo na dworze, albo jak sie da zostaje w domu...nie pozwalam, żeby przeszkadzał innym, ale np. autko czy butelke wody pozwalam do kosciola wziąc. scarlet super domek |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#404 | ||
Zakorzenienie
|
No to siedźcie z tylu i wychodźcie jak tylko zacznie głośno się odzywać czy biegać albo siedźcie na zewnatrz. Dziwne dla mnie, że nie rozumiesz, ze to komuś bardzo przeszkadza - jak idę do kościoła i ma miejsce cos takiego i rodzice nie wychodzą to wychodzę ja - bo jak mam byc tylko ciałem obecna to nie ma to żadnego sensu, a tak tylko się wkurzam.
Cytat:
Cytat:
![]() Jak widać mozna jakiś złoty środek w tym wszystkim znaleźć, nie wymagam od dwulatka leżenia krzyżem czy odmawiania różańca, tylko bycia cicho i nie traktowania nawy jak bieżni. Właśnie wróciłam z zakupów i jestem w ciężkim szoku - Tesco, godz 22 i zima jak zwykle zaskoczyła drogowców - mamusie z ziewajacymi i tracymi oczy pierwszakami kupują wyprawkę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Sorce zdjęcia przepiękne....
![]() |
#405 |
Wtajemniczenie
|
I jak reszta maluchów inaugurowała rozpoczęcie roku szkolnego?
Koleżanka ma córkę z maja i pisała, że dla małej największą atrakcją były płaczące dzieci. Te niepłaczące potem również. Pierwsza zjadła zupę i jak skończyła to karmiła inne dzieci ![]() Stałam dzisiaj z 10 min na balkonie i marzłam - cudowne uczucie zmarznąć ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() T. najbardziej się podobało, że tygrysek czekał na niego całe wakacje i był w nowym łóżeczku. a najgorsze jest to, że śpi koło Marysi i ona nie chciała rozmawiać tylko spała ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wczoaj nawet mój ciepłolubny chłop miał dość. kiedy wizytujesz? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() umierasz z rozkoszy????? dla mnie outowa pogoda - rajowa ![]() ależ cudowna nocka ![]() dziś wstała dopiero o 2:36 ![]() ![]() ![]() kolejna pobudka o 5:45, czyli ekstra klasa. i znów śpi ![]() chwilo trwaj!!!! w ogóle wczoraj z nią byłam u specjalisty zezologa, który stwierdził, że zezuje w niemowlęcej normie ![]() ![]() Klementyna, pamiętam, że byłaś z Pakerkiem i co z zezem teraz?!
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
hej wam
![]() trochę mnie nie było ale byłam z Julką tydzień na warsztatach muzycznych ze scholą jako opiekun ![]() no i wczoraj po raz pierwszy moj przedszkolak 2,5 letni (od wczoraj ) poszedł do przedszkola ![]() A dziś rano wstał Karol o 6 przyszedł z plecakiem do nas i mowi że już jest gotowy do przedszkola. Mam nadzieję że dzisiaj będzie równie dobrze Najgorzej że sporo dzieci płaczących chyba lepiej by sie nadawał do grupy 4 latków Julka dziś pierwszy dzień w szkole zobaczymy z jakim nastawieniem wróci ![]() postaram się was nadrobić ![]()
#409 |
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj 17 stopni, wreszcie jakaś pogoda do zycia
Do dzisiaj w Tesco jest promocja na ciuchy dziecięce -30% - ale nie wiem czy niemowlęce tez obejmuje, bo na metkach nie zmieniali tylko na regałach było pooznaczane.
#410 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() od 2 lat Ci to mówimy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
#412 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Łooo matko a mojego K nie dało się dobudzić i z rana ryk i rzucanie się ![]() ![]() Cytat:
Moja Zu znacznie lepiej sypia od K - w nocy mamy 1, no max. 2 pobudki i to juz od długiego czasu ![]() No i super, że w normie oczka! Cytat:
![]() ---------- No i dziś TŻ zawiózł K - podobno duuużo dzieci w sali, K dzielnie wszedł a potem jak zobaczył to w płacz. Ciezkie to będzie... Ale najwazniejsze, żeby ciocie były fajne i zajmowały sie maluchami, ale są 3 i czy są w stanie ok 30 dzieci ogarnąc? Podobno dziś nawet nie zauważyła, że K płacze i się wcale nie przejęła ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Zadomowienie
|
A my dziś nie poszłyśmy do przedszkola bo Kinia biegunki dostała... No upały często tak na nią działają właśnie...
Panika, a Michaś Marysi nie budził? To grzeczny niezwykle ☺ Trzymam kciuki za wszystkie przedszkolaki. Ech. Ciężkie to. Malpko, bo Karol to przeciez jest czterolatek! 😉 |
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |||
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
zdrówka ![]() U Was jeszcze upały ? ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
Słodkie ![]() Chwilo trwaj cześciej i dłużej ! ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Ehhhh wizaż miesza cytaty wrrrr ![]() Wczoraj przyszła nowa lodówka ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Byou adaptacja dla Ciebie? Hehehe ![]() ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-09-02 o 10:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#415 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
my po drugim dniu w przedszkolu znowu godzina fajnie spoko. Florek kojarzy przedszkole z autami więc luz. dzisiaj z panią nawet za rączkę chodził, pomógł sprzątać auta i klocki wiec obstawiam luzik od poniedziałku
![]() |
#416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#417 |
Wtajemniczenie
|
wizytowałam w poniedziałek - wsio ok, gin potwierdził dziewczynkę ale ja swoje wiem... hihi
Malpka, czy myślalaś nad zmianą PESELu Karolowi, żeby się zaczynał od 12? ![]() Trzymam kciuki za przedszkolaczki i żłobkowiczów. Tak sobie pomyślałam, że wróciłabym do przedszkola ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 |
MBZ♥
|
Malpko uśmiałam się
![]() ![]() Demeter no własnie tego się najbardziej boję, że Ona gdzieś tam siedzi i popłakuje, a panie nie widzą/nie zwracają uwagi ![]() Villga zdrowia ![]() Moderna jaką lodókę kupiłas? ![]() Wiesz, ja nie chodziłam do przedszkola, dopiero do zerówki. Rodzice mnie zapisali ale nie zaklimatyzowałam się, no nie podobało mi się robienie wszystkigo na komendę, a czarę goryczy przelało jak przedszkolanka przywiązała mi lewą rękę do krzesełka żebym nie mogła nią rysować ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Pani, dokładnie: chwilo trwaj miesiącami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Zadomowienie
|
BYou, naprawdę tak zrobiła??! Koszmar jakiś!
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() o matko!!!! straszne. mi na szczescie nikt ręki nie wiązał. masakra. czyli ty leworęczna? a Zosia?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.