|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XVII
Bry Dzien!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do pryszczy to mi ciagle na brodzie wyskakuja ostanio. Wczoraj poodkurzalam klatke schodowa, TZ za to poodkurzal cale mieszkanie. Rodzice jutro wracaja i by bylo marudzenie, ze balagan jest. Potem projektowalam ... uwaga !!! .... nowe wzory kartek swiatecznych dla starej starej pracy. Wymyslilam wczoraj 2, dzis zrobie 2 kolejne. A potem gralismy na Xboxie dla relaksu. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XVII
Czy tylko mnie się forum muli? Siostry były i się zmyly, zaraz biorę się za sprzątanie.
Margot jak widzę ten teledysk z walkerem to zawsze mi się płakać chce, bardzo mi było żal jak zginął 😢 Lila czyli czystek juz nie dla mnie, mam dość syfow bez niego ☺ Yss juz na święta 💜 ale super, chętnie zobaczę jak masz ochotę pokazać co tam wymyśliłas 😊
#393 |
Zakorzenienie
|
O widzicie to mnie pewnie po czystku tak spryszczylo, a ja mówiłam, że ze stresu przed laparo
![]() Yss pokaż nam co tam ciekawego zaprojektowałaś ![]()
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
Hej
Ja dzis mam na popo. Pije wlasnie kawke ![]() Mala w zlobku dzis spala z nami do tatusia sie tak tulila ze tz wstal w skowronkach i mowi ze Tulka musi dzis tez z nami spac ![]() ![]() ![]() Mysia i jak byl kwas? Ja w koncu nie ale ide teraz robic ![]() Kasia i co znalazas butki? Ewcia udanego poranka z sis ![]() Yss dziekuje ![]() Na przyszly tydzien tz mi wybywa i chyba bedziemy same z Tulka ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Ewcia jem produkty o niskim indeksie glikemicznym przez co czuje sie dluzej najedzona i syta. I rzeczywiscie tak jest. Nie jest to trudne do opanowania. Praktycznie trzeba wyeliminowac wszystkie slodycze fast fody i tego typu jedzenie. Duzo jest pelnoziarnistych produktow. No jest troche zabawy z odwazaniem porcji ale nie jest to takie straszne. Ogolnie np dzieki temu jak zjem sniadanie o 8 to dopiero kolo 14-15 zaczynam odczuwac glod ale zjadam cos kolo 12 potem 16 i na noc szkalnka czerwowonej herbaty bo juz nie jestem w stanie nic zjesc bo czuje sie pelna. |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
Gianka to super opcja, ale takie rzeczy jak ciemny ryż czy ciemny makaron i kasze można jeść? Słodycze odstawiam, staram się , fast food nie pamiętam kiedy jadłam. Czerwona herbata nie dla mnie ale zielona z mięta jak najbardziej.
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- A Tula słodziak 😊tez Lubie te calusy i przytulasy rano ☺
#396 |
Zakorzenienie
|
Gianka, no kiedy ten kwas kobito jak ja w pracy
![]() Tulka słodzizna ![]() Migotka, no ja CI powiem, ze mi takie syfy jak te dwa teraz to od momentu jak stosuje bardziej naturalną pielęgnacje twarzy rzadko wyskakują ![]() ![]() ![]() ![]() Patrzyłam też na czystek ale mieli wielką pakę 300g a ja nie wiem czy mi to przyskakuje , wołałabym jakieś mniejsze opakowanie na początek Czekam na wypłatę i rezerwuje bilet do Ciebie ![]() Yss, zdolna bestio Ty! Je też chętnie polukam na Twoje cuda
#397 |
Zakorzenienie
|
Mysia właśnie miałam pytać jak się czujesz po tabsach
![]() ![]() Muszę i ja zacząć używać tych bardziej naturalnych specyfików ![]() Gianka jaka słodka Tulinka ![]()
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
Ewcia tutaj chodzi o weglowodany im mniejszy indeks glikemiczny tym lepiej bo wtedy jest mniekszy wyrzut insuliny. Na fb ci wrzuce moja tabelke o kaszach etc i jej wymiennikach weglowodanowych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
U nas jeszcze jelitówka nie powiedziała ostatniego słowa, ale już dużo lepiej. Niestety to nie było zatrucie, bo moja siostra od rana ![]() Także tylko tż się trzyma... Mi dalej wiruje w brzuchu ale już mogę się poruszać, to najważniejsze ![]() Byliśmy w aptece po leki dla siostry, dziś się ja nią opiekuję, bo ona dyżurowała w sobotę z Bobrem, bo ja byłam nieprzytomna, na szczęście teściowa i kroplówki mnie uratowały ![]() Lila- tak, ja też miałąm wysyp na początku po czystku- on uwalnia toksyny, więc na twarzy i na ciele miałam sporo pryszczyków, takich drobnych, ale mnie to naet cieszyło, bo wiedziałam, że organizm się oczyszcza. Fakt, że trwało to około miesiąca, potem wszystko wróciło do formy. Ale Ci tż zrobił niespodziankę, też mama ochotę na ten film ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Gianna- Tula cudowna ![]() ![]() Kasia- ja też nie przepadam za tą serią, my teraz katujemy wieczorami Grę o Tron ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Bobrik śpi, siostra dogorywa na kanapie, choć z tego co widzę, lepiej to znosi, chyba dlatego,że dostała od razu całą baterię leków ![]() lecę zrobić bulion warzywny regenerujący, a potem będę myśleć o jakimś obiedzie |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
Zophiee o losie to uzyliscie wszyscy. Dużo zdrówka dla Was ☺
Gianka jeszcze raz dziękuję, zapisałam sobie fotki 😊 No została mi podłoga do umycia i heya banana 😊
#401 |
Zakorzenienie
|
A ja dalej na bakier z jedzeniem... od piątku nie zjadłam prawie nic... dosłownie kilka biszkoptów... i dalej brak apetytu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Gianka nie znalazlam ![]() ![]() Zophiee biedaki Wy ![]() Ewa juz sie obrobilas a ja jeszcze lazienka i salon :/ Dobrze ze obiad tesciowa daje ![]() Ja wlasnie uspilam Olke bez cyca od rana w ogole nie bylo. Plakala strasznie no ale kiedys trzeba to skonczyc ![]() ![]()
#403 |
Zakorzenienie
|
Kur.w.a. siedze na przystanku i sobie przypomnialam ze kwasu z nog nie zmylam za.☠☠☠.isc.ie! Fak przyjade do roboty i bede musiala nogi myc.ja jestem jednak swirnieta!
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Kasia kciuki za odcycowywanie ![]() Mysia ja myslalam ze ty to wczoraj pisalas o tym kwasie. Ja jednak mam cos z dynka! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry !
Dziewczyny , brzdąc się rusza ! No serio czuję to ❤❤❤ ależ to wspaniałe uczucie 😍 RudaEwcia25 ja jutro idę na wizytę i dopiero dowiem się kiedy będę miała usg ale ja pewno później niż miałaś Ty. No nic poczekam. Dwa tygodnie migusiem Ci zlecą i znów tż będzie z Wami . kasiab91 ja też bez orzechów robiłam za to dodawałam jedno jabłko i ciut rodzynek ![]() ![]() ![]() Gianna M ale słodko spaliscie ![]() ![]() zophiee o losie to Was złapało! Współczuję! Wracajcie do zdrowia. I mam nadzieję że apetyt Ci wróci! Lila_27 perfekcyjna kucharka nasza no! Super ze strony męża że pomyślał o Tobie ! ![]() arletka1313 no uważaj tam na siebie dziewczyno! Tyle masz na głowie i to jeszcze prawa ręka! Mam nadzieję że w końcu odpuści! 89migotka o losie współczuję @! Z drugiej strony coraz bliżej do staranek ![]() ![]() mysia1986 ależ miło Cię przyjęli😍 widzisz chudzino nasza ! Ty bromka przechodzilas łagodnie to i teb lek Ci odpuści, spokojnie! Też mam tonik z manuki. Muszę pomyśleć nad jakimiś kremami na moją starą buźkę ![]() No a my byliśmy u rodziców. W sobotę impreza. Wkurzyli mnie bo mama rano była w szpitalu. Kolejny raz już puls jej skoczył no i serducho i ją położyli pod kroplówki i po 13 wypuścili, ale nic mi powiedzieć nie chcieli!!! Mogli kurde odwołać tą imprezę ale przecież się mama uparla. Dobrze że chociaż tym razem siostry pomogły a raczej w sobotę zrobiły wszystko. Tylko mi nic nie powiedzieli a przecież mogłam wcześniej pojechać i pomóc! Wczoraj wieczorem wróciliśmy. Tam mały od brata chory i mnie dziś katarzysko złapało, ale już była herbatka z miodem i cytrynką. Idę coś poogarniac bo przecież lezalam w łóżku, tż kazał mi się wygrzać! Buziaki!
#405 |
Zakorzenienie
|
Mili 💜💜💜💜 ale super 😊 pierwsze ruchy 😢💜💜💜💜 mama nieźle narozrabiala 😈 mam nadzieje ze juz lepiej ☺
Gianka o nie nogi Ci odpadną 😂😂 ale z Ciebie agentka 😊 Kasiutka czyli odstawiasz? Życzę spokoju i wytrwałości 😊a bucikow szukaj dalej, nie poddawaj sie 😊 Zophiee ale masz dietę fest 😠 Ja właśnie wcina warzywa na patelnie z mielonym kotletem na obiad, jak żyć 😑 ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Dziewczyny Kostek do mnie z tekstem ze jak jest księżyc to później słonko na spacerek wychodzi 💜 ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Dzisiaj ja lecę do sis na kawę.
#406 | |
Wtajemniczenie
|
zophiee Ale przeboje, wspolczuje takich przezyc.
Cytat:
![]() Mili No super, ze brzdac zaczyna mame kopac! Wspolczuje przejsc z mama. Podobnie jest u TZta w rodzinie, tez ''o tych sprawach'' sie nie mowi. Chociaz sie ostatnio zmienilo. Pokaze wam te kartki jak bede w domu - ale szalu nie ma. Dzis jestem pierwszy dzien sama, bo kolezanka na urlopie przez 3 tyg. Na cale szczescie dzis na zmianie jest fajny lekarz. W ogole sie okazalo, ze jak kiedys mierzylam moja mame jak tu zaczelam pracowac. Tak dla testow. To sie okazalo, ze wykrylam jej schorzenie a nie zauwazylam tego. Ale pracowalam tutaj za krotko i nie ogarnialam tematu do konca. Nic mi sie jesc nie chce. Sniadania do konca nie wciagnelam. Poszlam na lunch i zapakowalam do pudelka. Zjadlam tylko melona i koktail. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
Gianka
![]() Mili na pewno cudowne uczucie ![]() ![]() ![]() Niestety @ wcale nie jest łaskawa ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Zophiee, ale Was wzięło ![]() Ruda, Kostuś to taki mądry chłopczyk ![]()
![]() |
#408 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
Mili cudowne uczucie co?
![]() ![]() Gianka rozwaliłaś system ![]() Zophie cieszę się, że lepiej u WAS, teraz jeszcze siostra niech szybko dochodzi do siebie ![]() Ruda Kostello mistrz, mega mądry jak na swój wiek i te jego teksty ![]() ![]() Obkupiłam się na bazarku w warzywa i owoce ,kilka wrzosów do domu i jest tak jesiennie ![]() Obiad miałam wczorajszy, więc dzisiaj wolne ![]() ![]() Do później
#410 |
Zakorzenienie
|
A ja u mamy jestem. Bo P do 19 w pracy i nie mialabym z kim zostawic Oli tzn niby z tesciowa ale ja cos noga boli (jak zwykle)
![]() Mili o losie ❤❤❤ cudaśnie ![]() ![]() Lila daj znac jak Wam smakuje. No ja czekam na targ do srody ![]() ![]() Ewa grzej zatoki. Ja ostatnio suszarka to robie a pozniej zakladam szalik w okolo glowy i serio pomaga ![]() Ysss ja tez nie mialam apetytu na nic, pozniej sie rozkrecilam ![]() Wiecie co boje sie przecieku na cycach na zumbie :p Bo pelne jak banki. A nie mam wkladek laktacyjnych :/
#411 |
Wtajemniczenie
|
89migotka o kurczę ale może tylko ta jedna będzie taka wredna co ? Mój tż męczy mnie o nową grę, ale on tak zawsze jak kończy się poprzednia :p tyle że ja uważam, że musimy w końcu zastanowić się nad innymi rzeczami.
Lila_27 oj cudowne ❤ tak na to czekałam ! Mogłabym czuć to cały czas ![]() ![]() kasiab91 z jabłkiem jest lepsze ![]() ![]() yssmay z mamą już lepiej ale kurde ona jest przemeczona. Siedzi z bratankiem, spacery,obiady dla całej rodziny, jeszcze ta taty impreza. A ona zawsze robi wszystkiego 10 razy za dużo. Opierniczylam że nic nie mówią, a tż powiedział jej że jak oni tak to my o narodzinach wnuka powiemy 2 dni po ![]() RudaEwcia25 Kostello mój mistrz 😍 no taki jest słodziak że nie wiem! Dzieci to są super - mój bratanek (rok i 7 miesięcy) zadzwonił dziś do mnie od mamy mojej - bo ma zdjęcia przy kontaktach i on chciał do Mylenki ![]() Jadę psy zawieźć do fryzjera ![]()
#412 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny on mnie często zadziwia i uwierzcie mi ze on non stop gada. No co by nie robił to gada, teraz mi opowiada ze jak był tata to on był z nami w Lidlu 😁😁😁
Migotka jak to z tym grzaniem zatok? Kasiu a co dasz na noc? Masz jakieś mm w razie czego? Obolalych cyckow współczuję 😢 Lila wolałbym żeby był normalnym dzieckiem a nie jakimś mądralą 😃 a jak Twój Skarb? Grzeczny w nocy ? Mili no fajne są takie dzieciaki ale dzisiaj jak mi głowę rozsadza a on non stop gada to czasem mam dość 😊 a Ty jak z zrzutem? Przeszło trochę ? Idę do tego gaduly, muszę coś na kolacje wymyślić , chyba jajko zjem.
#413 |
Zakorzenienie
|
Przepyszne
![]() ![]() ![]() Ruda noce u nas cały czas beznadziejne,ale kiedyś w końcu będzie lepiej nie? ![]() Kasiu to trzymam kciuki,żeby nie ciekło z cyccorów ![]() Ale raczej nic nie ucieknie, ja na weselu myślałam, że mi pękną, a nawet kropelka nie uciekła ![]()
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
Ruda nie ma co się dziwić, że Kosta taki gaduła, wiadomo po kim to ma
![]() A co do zatok to ja robię tak, że sól w woreczek i skarpetkę, nagrzewam żelazkiem i tak przykładam do czoła. Jak mnie teraz zatoki biorą to od razu ratuje się wodą morską i sinulan forte ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Mili mam taką nadzieję, że następne już takie męczące nie będą. Twojemu tż już niech gry w głowie nie będą, no w sumie do marca niech jeszcze chłopak sobie pogra ![]() ![]() Skoro tak zachwalacie się tak tym ciastem marchewkowym to będzie trzeba zrobić ![]()
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
Migocia faktycznie nie mam żadnego woreczka a na patelni podgrzewalas kiedyś ? Wodę morska mam i mam mucofluid tego smierdusa 😠o Boże a co to to swiecowanie?
Lila ja na weselu byłam 3mce po porodzie o i 2 razy , odciągnąć musiałam bo by mi je rozwalilo ale Wy już tak długo karmicie ze raczej nic nie powinno się ulac 😊
#416 |
Zakorzenienie
|
Właśnie na początku to tak mi się lało, że czasem wkładki laktacyjne przeciekały
![]() ![]()
#417 |
Zakorzenienie
|
Ruda, ale taki zwykły woreczek foliowy żeby sól przez skarpetkę się nie wysypywala. Tak wcześniej na patelni podgrzewałam, ale wygodniej jest żelazkiem
![]() ![]()
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
Ruda ja w skarpetkę Borysa, albo jakąś swoją- ale ty nosisz stópki, więc bierz Kostka
![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Dobry wieczór ![]() Apetyty brak, ale nie martwię się ty wcale, Borys też nie je od piątku prawie nic, złapie jakąć bułeczkę, czy biszkopta. Zrobiłam dziś wywar warzywny, ale nie ma chętnych A siostra znalazła mieszkanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Migotka o Boże to świeci wanie never ever. Chyba wole ręcznik wygrany na grzejniku 😊 Czekam aż Młody padnie i będę leżeć we wannie 😊 ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Zophiee no szkoda ze tak szybko jej poszło z mieszkaniem, zawsze miałaś chociaż towarzystwo jak Boberek poszedł spać 😢
![]() |
#420 | |
Zakorzenienie
|
Ciasto marchewkowe uwielbiam, lubię jeszcze bananowe i dyniowe
![]() ![]() Milli- cudownie z ruchami ![]() ![]() ![]() A dla mamy bacik się należy, fatycznie za dużo wzięła sobie na głowę... Niech odpoczywa teraz. A z ciśnieniem pogoń do kardiologa, bo to jest niebezpieczne! Serio ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
![]() No nic, ja ją rozumiem, bo dojerzdza od nas codziennie 1.5 godziny, więc 3 godziny dziennie w komunikacji miejskiej- to jest solidny arhument. A mieszkanko piękne, w fajnym miejscu, i cena do zaakacpetowania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:16.