|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato minęło, jesień nadeszła, zima tuż tuż - wątek starań i mamuś cz.XV
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję ![]() Cytat:
Ja gdyby wszystko było ok bez atrakcji z krwiakiem to też bym się cieszyła tym stanem a tak ciągle się martwię i zaglądam w gacie. Cytat:
Przykro mi kochana Zrób ten wymaz i wylecz się i będzie dobrze.Pewnie emocje go poniosły.Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#392 |
|
Zadomowienie
|
Emocje to i mnie ponoszą ale ja bym wolała o tym pogadać a nie obwiniać mnie i spadaj. W końcu przysiegalismy sobie w zdrowiu i chorobie.
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
Ale o co obwiniać? Czy to twoja wina, że masz taki problem?
Oglądam Kuchenne... Geslerka do kelnerki: na czym jest rosół? Kelnerka: na wodzie.... ![]() Przypomniała mi się zupka Gryzi teściowej. Edytowane przez Calineczka 27 Czas edycji: 2015-11-19 o 21:05 |
|
|
|
|
#394 |
|
Zadomowienie
|
Hehe uwielbiam Gessler😆 ona się nie patyczkuje.
PS moj TZ chyba ma problem z sobą i przejściem na etap rodzina a nie tylko moja żona. Bo niektórzy faceci tak myślą że żona powinna być taka jak ich matka tylko z to jest opcja z seks em. A jak tego drugiego nie ma to nie jest tak różowo.
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
No tak... Bo chłopy to mają dwa rozumy i czasem ten między nogami rządzi
A w ciąży to czasem trzeba zapomnieć o seksiku. U nas I trymestr nic, potem na palcach można policzyć, połóg nic, teraz sporadycznie. NI MA i KONIEC. A... Niech się trochę przegłodzi, dobrze mu zrobi. Zapisałam się do tej Bobovity i gdzieś tam (zapomniałam). Można wygrać słoiczki, trzeba wysłać zdjęcia na konkurs na temat dziecko i jesień. Edytowane przez Calineczka 27 Czas edycji: 2015-11-19 o 21:33 |
|
|
|
|
#396 |
|
Zadomowienie
|
Z ust mi to wyjęłaś
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Cali Kanwa dziękuję
☠☠☠☠a nie wiem czy to jest duża dysplazja. W karcie jest wpisane prawe IB i lewe IIB. Nie wiem czemu tej freyki żeśmy nie dostali.
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Kiss będZie dobrze.
Kanwa rozumiem. Ja też się stresowalam. W każdym trymestrze był szpital... będzie ok. Odpoczywaj Ja tez byłam zapisana gdzie się dało. Dużo mi gratisów przychodziło. Dziś właśnie dostałam pudełko takie co się wpisuje imię dziecka i datę ur. I miej ze być na pamiątki dziecka. I taki kalendarz co się wpisuje co kiedy dziecko zrobiło itd też fajne
Razem od: 28.01.2008 r. Zaręczeni od: 28.01.2010 r. Nasz dzień: 21.07.2012 r. 31.10.2014 8.05. Pierwsze kopniaczki Fasolinka Edytowane przez nowa8686 Czas edycji: 2015-11-19 o 22:52 |
|
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Cos, dziekujemy za podpowiedzi z tymi klubikami.
Nowa, jak wiesz cos, czego my nie wiemy (gdzie, co i jak) to daj znac Kiss, to nie taka duza dysplazja. Wiem, jak to wku..., ale pomysl sobie, ze to w 100% sie wyleczy i te szelki to juz muszą pomoc. Moze one sa lepsze niz ta cala freyka. A zakladasz to na ubranie? |
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Tak zakładamy to na ubranie ale i tak młody ma wszystko poodciskane i pewnie nie długo po obcierane. Bo te szelki są do dupy.
Wiem ze to dla jego dobra ale jestem tak mega w☠☠☠☠iona i przewrazliwiona ze jak patrze na to, to ryczę. Na dodatek powiem wam, że trafił się nam młody lekarz który dopiero robi specjalizacje z ortopedii i przy badaniu nikt go nie kontroluje. Ja rozumiem trzeba się uczyć itp ale kurde ktoś chyba go powinien nadzorować? Bo drugie co z niego za ortopeda jak przy pierwszej wizycie kazał młodego pieluszkowac i jak zapytałam się jak mam to robić to on zbytnio nie wiedział jak i sama szukałam informacji w necie na ten temat. A teraz najlepsze! Jak kupiliśmy te ☠☠☠ane szelki to nawet ich nie umiał aż tak założyć. Tzn. Pokazał pod jakim kątem mają być nóżki i w domu na spokojnie trzeba je dostosować. Więc pomyślcie jaka byłam w☠☠☠☠iona. Mąż siedział założył młodemu to gówna w domu i co chwila mu te szelki spadały z ramion. No ale zakładaliśmy tak jak lekarz kazał, aż wzięłam ta instrukcje i patrz a te szelki inaczej się zakłada. Więc nie dziwcie się że szukam dobrego specjalisty z ortopedii dziecięcej. Unieruchomie młodego na dobre kilka miesięcy po czym się okaże że nie było aż takiej potrzeby i co dziecko będzie musiało potem nadrabiać zaległości ruchowe a nie daj Boże dojdzie do innych komplikacji. Łeb od czytania to ma wielki. Po chrzcinach jedziemy to skontrolować u kogoś innego. Cali a D. jaki miał typ tej dysplazji? ---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ---------- A i jeszcze młody od kilku dni robi mi tak ohydne zielone kupy ale nie śmierdzą a jest tylko na kp. Masakra
Filip Edytowane przez Kissmisiaa Czas edycji: 2015-11-20 o 06:21 |
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Kiss,moja siostra miala bardzo duza dysplazje stawow
nosila do 3 r.z jakas poduszke pewnie cos ala freyka moja mama wspomina ze nosila to non stop,nie raczkowala,tylko przesuwala sie rekami ciagnac nogi za soba,a jak jej sciagneli to od razu wstala i zaczela chodzic ponoc ja wiem ze sie martwisz,wiec oczywiscie sprawdz to u innego specjalisty,ale warto stosowac sie do zalecen i bede okrutna-nie ma co plakac,byc w☠☠☠☠... itd a wiesz dlaczego?bo tu chodzi o zdrowie dziecka,w rodzinie tz-eta jeste dziewczynka ktora miala problemy ze stawami lekarz ortopeda mowil ze jest ok,a miala bardzo duza dysplazje,az sie dziwie ze tego zaden lekarz nie zauwazyl,jak zauwazyli to miala 2 lata,wiec trafila do szpitala na kilka miesiecy cos tam jej łamali gips miala rowniez kilkamiesiecy-2 letnie dzieco ![]() i po sciagnieciu okazalo sie ze niestety duzo sie nie poprawilo,ze rokowania takie ze moze kulec,jedna nozka krotsza od drugiej
|
|
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Cali nie ma za co
Kiss rozumiem cie doskonale i tez szukalabym innego specjalisty. Buu to jest straszne
|
|
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Buu dziękuję za opinie.
Ja nie jestem w☠☠☠☠iona na dziecko itp. Wiem to dla jego dobra, ale dla świętego spokoju chce to skontrolować. Coś a u twoich dzieciaczków wszystko ok z bioderka mi? U nas w rodzinie nikt nie miał problemów z biodrami itp.
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
Kiss Patryk miał dysplazje jednego bioderka. Pieluchowalam go przez miesiąc,nosiłam na zabke i unormowalo się dzięki Bogu.
|
|
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Ja trafilam na takiego starego dziadka i on mi nie powiedzial jaki typ dysplazji. Zaraz wypisal recepte na freyke i powiedzial: bedzie to pani zakladac dopoki nie powiem, ze jest dobrze. Potem tez chcialam sxukac innego lekarza, bo sie naczytalam ze freyka to przezytek. Ale znalazlam o nim opinie na znanym lekarzu, ze jest najlepszy w okolicy i dalam sobie spokoj . Rozumiem twoj wk...rw, ale pewnie i tak was te szelki nie omina. Popatrz sobie na jego nozki. Ja widzialam, ze tej jednej nogi nie umie trzymac tak szeroko i przy poruszeniu w stawie cos chrupalo. Oczywiście widzialam to dopiero jak wiedzialam o co chodzi. Nie mysl o raczkowaniu, musisz to wyleczyc, bo teraz sie da to naprostowac na 100%. Potem bedzie ciezej i dłużej. Nie płacz. Wiem, ze to okropne, ale co zrobic.
|
|
|
|
|
#406 |
|
Konto usunięte
|
O ludu, jaki wielki
![]()
|
|
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzia jaki brzucholek
mierzysz się się pasie.?
|
|
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Gryziu będzie jeszcze większy hehe.
Jest śliczny ![]() Mojemu nic nie chrupie w bioderka ani nie ma problemów z rozstawem bioder i ruszaniem nimi. Szeroko umie oby dwie nóżki rozłożyć i są równe na prosto. Co śmieszniej ta lewa macha bardziej niż ta prawa co ma zdrową. Cali do mnie poprostu to nie dochodzi do głowy ze mojemu idealnemu dziecku coś jest. Dla świętego spokoju będzie to nosił ale z przerwami bo on uwielbia nóżkami i rączkami machać jak mała koparka. Widzisz trafiłaś na dobrego specjalistę to super a ja trafiłam na jakiegoś co się dopiero uczy i nie ma żadnych opinii ma necie.
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Kiss początkowo pieluchowalam Patryka w dzień,ale on właśnie był bardzo ruchliwy i pieluchowalam na noc.
|
|
|
|
|
#410 |
|
Konto usunięte
|
Cos nie, nie chcę się załamać całkiem
już wystarczająco mnie dobijają rozstępy, których nie mam tylko na du.pie chociaż i tego nie jestem pewna, bo nie oglądam się z tamtej strony |
|
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Ja okazało się ze źle go pieluchowałam. Całkiem inaczej to robiłam. Polazlam do mojej babci i ona mi pokazała jak to się robi fachowo.
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Lekarz powinien mi pokazać co i jak a on nic. Ja chcę aby moje dziecko było zdrowe na tym mi najbardziej zależy w tym momencie. Dlatego chcę się upewnić u innego lekarza czy wszystko jest ok z małym.
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzia
Kiss doskonale Cię rozumiem. Znalazłaś już kogoś.? |
|
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Gryziu ja też jestem całą w rozstępach na dupie tez je mam.
Myślam ze piersi się uchronia ale niestety wyszło parę sztuk na każdej.
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzia a smarujesz się czymś.?
|
|
|
|
|
#415 |
|
Konto usunięte
|
Cos teraz już nie smaruję - nie przynosiło to żadnych efektów, więc zaprzestałam, bo mi się nie chce
|
|
|
|
|
#416 |
|
Konto usunięte
|
U mnie piersi pierwsze były zaatakowane.
Swoją drogą co do piersi to w szoku jestem, że w nich jest tyle dziurek ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cos teraz już nie smaruję - nie przynosiło to żadnych efektów, więc zaprzestałam, bo mi się nie chce
|
|
|
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzia, wow!!!
Kiss, dobrze to ujelas. Trudno zaakceptować, ze naszym idealnym dzieciom cos jest . Idz, sprawdz jeszcze. |
|
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
Kiss wspolczuje tego co przechodzicie
Gryzia aaallleeee brzuch Jezeli ma sie predyspozycje do rozstepow to smarowanie i tak nic nie pomoze. Ja nie wiem co to rozstepy ale czasami mysle czy nie chcialabym miec pare na pamiatke ![]() Ja dzisiaj wizytuje u gastrologa.
|
|
|
#419 |
|
Konto usunięte
|
Mariola jakieś 20kg. Zrzuci się później
|
|
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
Mariola a ty z małym idziesz do gastrologa?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.

już wystarczająco mnie dobijają rozstępy, których nie mam tylko na du.pie