![]() |
#391 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
ja się strasznie, ale to strasznie już nie mogę doczekać Kubusia
![]() niech siedzi sobie bezpiecznie do bezpiecznego terminu, ale to nie zmienia faktu, że ten bezpieczny termin mógłby być już zaraz ![]() Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-11-26 o 21:12 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
![]()
#393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez tak mam ![]() ![]() ![]() Ewusia, a jakie jest postepowanie po porodzie z cukrzyca? Moge jesc wszystko od razu czy jak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
Moja mama miała cukrzyce w ciąży(przed ciążą nie miała) i ma ją do tej pory. Nie wiem czy jest jakimś wyjątkiem czy co, ale nie życzę Wam tego.
#395 |
Zakorzenienie
|
Niestety czasem jest tak, że zostaje chyba coś około 4%. Ale mam nadzieje, że żadnej z nas to nie spotka. Po porodzie można jeść normalnie i po 6 tygodniach powtarza się glukozę jeszcze raz. A w miedzy czasie samemu cukru nadal mierzy od czasu do czasu, jak są za wysokie to wtedy trzeba się martwić. Ale normy juz są wtedy jak u zdrowych.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-11-26 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
O jeżu.... Nie strasz nawet :O
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
Niestety czasem jest tak, że zostaje chyba coś około 4%. Ale mam nadzieje, że żadnej z nas to nie spotka. Po porodzie można jeść normalnie i po 6 tygodniach powtarza się glukozę jeszcze raz. A w miedzy czasie samemu cukru nadal mierzy od czasu do czasu, jak są za wysokie to wtedy trzeba się martwić. Ale normy juz są wtedy jak u zdrowych.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
Ja się bałam, że będę miała cukrzyce, bo mama miała, ale nie. Na szczęście mnie to nie spotkało, choć miałam wynik w tej wyższej normie to powinnam się pilnować trochę.
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem, ze w przyszlosci mnie czeka cukrzyca skoro juz teraz pojawia sie taki epizod, moja mama ma, tato, babcia i dziadek.... Dodatkowo wieńcowka w mojej rodzinie tez jest bardzo dobrze rozwinieta.... Jedyne co to nie bylo nowotworow no ale wiadomo, zawsze ktos jest pierwszy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja nie mam dzieci ale rozumiem, nie lubię panikować i zawracać głowy ludziom na ostrym dyżurze z głupotami, bo tutaj i tak w publicznym szpitalu mnie oleją. Cytat:
ja biorę witaminy i DHA, ale to dlatego że nie jem odpowiednio, jem bardzo monotonnie i proste rzeczy (przez remont nie mam dostępu do własnej kuchni), często chodzę głodna. nie chcę żeby to na małą wpłynęło. Cytat:
Cytat:
u nas byle do zakończenia remontu, bo codziennie jakieś niespodziewane wydatki dochodzą ![]() Cytat:
ja bym się bała że coś złego pomyślą... Cytat:
![]() a i ktoś pisał o aliexpres - ja zamówiłam kilka drobiazgów, ostatnio doszły szablony do robienia pomponów z włóczki ![]() ja mam koronę na szóstce więc nie mogę mordoklejek chociaż bardzo lubię ![]() pierwsze pranie wstawione godzinę temu, pieluchy tetrowe i flanelowe ![]() ![]() jeśli macie jakieś zabawki, to jak je czyścicie?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
wyparzyć? oczywiście jak są bez baterii
![]()
#402 |
Zakorzenienie
|
Baby, a myslisz, ze w smykach hmah c&a to skad sa ubrania? Indie, tajlandia, chiny.... Ostatnio byl program o produkcjach w bangladeszu.... Tam chyba dla zary byly robione i to jedna wielka masakra... Koniecznie przed zalozeniem trzeba wyprac bo te wszystkie barwniki i utrwalacze sa mega toksyczne. Niestety nie uchronimy sie w 100% przed ta chemia
![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
Casa racja z Bangladeszu jest teraz bardzo dużo ubrań. A na tych chińskich stronach często czytałam ze są rzeczy z metkami z Zary wiec nie wiem jak to jest.
Baby poszukaj w sklepie takich środków do dezynfekcji u nas są takie w sprayu. A pluszaki normalnie wyprać można. |
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, ze gubi sie tez specjalnie pochodzenie.... My mielismy tak z chinskimi torebkami, inny kraj wszywal metki, u nas pakowane byly do nich wloskie gazety, a szlo to chyba do skandynawii jako oryginalne wloskie torebki. Niezla kase na tym mozna bylo zbic.... Rozne sa myki, a konsument traci zdrowie i pieniadze za znane marki ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
czyli musimy sie powoli oswajać ze skurczami bo niebawem to bedzie coraz czestsze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
Ojj będzie ciężka noc, taaak mnie swędzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
Zakorzenienie
|
no ale np. plastikowa zabawka po wyparzeniu dalej będzie brudna brudem
![]() Cytat:
![]()
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Zadomowienie
|
Jerzyczka u nas SR jest za 500
![]() ![]() No i ona leży na terenie szpitala w którym chcę rodzić, dla mnie to miało duże znaczenie. No i znacznie uspokoili mnie przed porodem, a to dużo dla mnie znaczy. Dziś trochę szyłam (w końcu wzięłam się za organizer na łóżeczko), no ji obiad na szybko (kotlety jajeczne z kaszą gryczną, mmm :3). Następnym razem szybciej się wezmę za obiad ![]() No i szycie na maszynie nie jest tak łatwe jak zawsze myślałam. Zwłaszcza że od czasu do czasu coś jest nie tak i górna nić wariuje i nie chce szyć ![]() ![]() ![]() A, i dziś postawili odtatecznie ściankę ![]() ![]() A co do Hubercika to też chciałabym go już mieć poza brzuszkiem i tulić ![]() ![]()
#410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sa spraye do dezynfekcji zabawek na bazie alkoholu to moze by sie sprawdzilo ![]() Co do kontroli jakosci to i tak i nie ![]() ![]() ![]() Wracajac jeszcze do zabawek to nie wiem czy np plynem do szyb na alko no mozna doczyscic i zdezynfekowac ale trzeba by bylo poczytac sklad ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
Co do zabawek, to któraś tu zamawiała płyn do czyszczenia zabawek, z Gemini bodajże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tam zabawki wyrzucam ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Co do pluszaków to znalazłam tą informację(może komuś się przyda): "Pluszowe zabawki naszego dziecka można włożyć na noc do zamrażalnika. Rano trzeba je wyprać, po to, aby spłukać roztocza. Temperatura wody nie musi być wysoka, bo intruzi już nie żyją."
![]() |
#413 |
Wtajemniczenie
|
Hariet, u nas tez przyszpitalna wlasnie.
![]() ![]() ![]() ![]() Czuje sie jak wyrodna matka, pluszaka swojego mam wypranego, ale o nowym bym pewnie nawet nie pomyslala, zeby wyprac.. W sensie jakby ktos kupil.. Musze sie ogarnac z tym i pamietac o dezynfekcji..:p |
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#416 |
Wtajemniczenie
|
To uff, bo myslalam, ze wyrodna matka ze mnie czy cos
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Zadomowienie
|
U nas są tańsze, przyszpitalne i nie tylko, ale darmowych nie ma :/ Także dołożyliśmy trochę ale mamy właśnie te plusy o których piszesz. Tej wydanej kasy nie żałuję, a jest pare rzeczy okołodzieciowych, które wzièłabym inne/nie wzięła.
Zdjęcia... W końcu muszę zrobić ![]() Ja pluszaki piorę. I tyle? ![]()
#418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() część oddałam do caritasu, ale sporo zabawek np. lamaze bardzo mi się podobają i są mało używane, nie widzę powodu żeby nie używać, sknera jestem ![]() aaa no i pluszaki upiorę, to to oczywiste, ale właśnie mam z resztą problem.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2015-11-26 o 22:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Wtajemniczenie
|
Jejku jak ja nie lubie jak moj maz ma wyjazd i nie ma go w domu na noc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
Ja też nowych pluszakow nie piorę. Mam zamiar jedynie uprać jednego misia którego mam, co podróżuje z nami i niejedno widział i nie jedno wie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.