![]() |
#391 |
BAN stały
|
Dot.: Sejm się pali czyli dyktatura jednej partii rządzącej
Zaraz nie będzie można się na nic powołać. Republika jest stronnicza, ale wiele artykułów jest obiektywanych jak ten np.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Konto usunięte
|
https://www.youtube.com/watch?v=EJXUY3M_HPk nie przepadam za Max Kolonko, ale ładnie podsumował cynizm obrońców demokracji.
Jak na razie PiS idzie jak torpeda, teraz ustawa medialna i znowu cyrk - na chwilę nie gada się o trybunale (taka krótka pamieć), ale o mediach. Cyrk na kółkach - odsunięta od władzy oligarchia buntuje się przeciwko ludowi. Przypominam majdan na Ukrainie był na odwrót - lud przeciwko oligarchii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Konto usunięte
|
Nie jestem rasistą, ale chcę wypierd..nia czarnych w kosmos!
Max Kolonko opowiada głupoty, teorie spiskowe etc., tak samo jak ten pan z 'PodziemnaTV'. Taka ciekawostka. Pan Kijowski, czołowa twarz KODu, w połowie listopada napisał głośny artykuł krytykujący wystąpienie pana Zięby - znachora celebrytę - na uniwersytecie gdańskim. Była duża akcja ludzi nauki przeciwko temu wydarzeniu. Nie trzeba było długo czekać na rewanż - teraz środowiska znachorskie, szarlatańskie, antyszczepionkowcy itp. atakują Kijowskiego i KOD w odwecie za krytykę Zięby. Trochę to wygląda komicznie, jak na wielkim znachorskim blogu, na którym od lat pojawiały się TERAPIE LECZĄCE RAKA, GRZYBY I WSZYSTKO, nagle pojawiają się ataki na KOD i Kijowskiego. Edytowane przez 201605090949 Czas edycji: 2016-01-02 o 23:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli PiS jest przekonane,że w sprawie ustawy o TK i medialnej działa dla dobra narodu to niech zapyta się ludzi o to w referendum - 2 pytania i 2 odpowiedzi na "tak" zamkną usta wszystkim krytykantom.
![]() |
![]() |
#395 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To, że dany portal jest powszechnie uważany za wiarygodny nie oznacza, że nie może pojawić się tam głupszy artykuł zawierający niezweryfikowane informacje i odwrotnie - na portalach publikujących zazwyczaj kocopoły mogą pojawić się czasem wartościowe treści. Właśnie dlatego ja nie patrzę na portal, a na publikowane treści. Wiarygodność każdej informacji oceniam niezależnie od kontekstu - to pozwala zminimalizować ryzyko zmanipulowania czy emocjonalnego podejścia do sprawy. Tym sposobem podlinkowałam kiedyś tutaj, na Wizażu, artykuł seksuologa Lwa-Starowicza, którego publikacje bardzo cenię i szanuję, ale pech chciał, że do tego linku wybrałam wersję artykułu przeklejoną na portal o wątpliwej reputacji właśnie (zaznaczę może, że ten sam artykuł był publikowany również na innych portalach - kopiuj-wklej to nic nowego w świecie internetowego dziennikarstwa, szczególnie na tych słabszych serwisach) i oczywiście Wizażanka z którą polemizowałam nie raczyła kliknąć, bo przecież Lew-Starowicz to żadne źródło ani autorytet w tematach seksu ![]() Tutaj podobnie - nie patrzyłam na portal, tylko na treść. Wkleiłam pierwszy link z wyszukiwarki dotyczący afery. No ale jak się nie podoba, to Newsweek może być? ![]() http://www.newsweek.pl/szefowie-iti-...39987,1,1.html Jak nie Newsweek, to sama / sam sobie wygooglaj i poczytaj o aferach związanych z łapówkami dla spółki ITI (TVN), to nie są dane tajne i w całych Internetach pisano o tym wystarczająco szeroko, byś mógł/mogła znaleźć "swoje" źródła w tym temacie. Wgl znalazłam coś takiego jak spis "500 afer PO": http://blogpress.pl/node/7889 Trochę się nazbierało tego w ciągu tych 8 lat... ![]() ---------- Dopisano o 04:54 ---------- Poprzedni post napisano o 04:19 ---------- Cytat:
![]() PiS popełniło błąd uznając, że skoro PO mogła sobie bezkarnie i bez echa złamać konstytucję, wybierając bezprawnie sędziów do TK, to oni też tak mogą. Nie uwzględnili chyba, że nastawione przeciwko nim media (i społeczeństwo, w sporej części) nie będą tak pobłażliwe dla ich wybryków, jak były pobłażliwe dla PO. Z reakcji rzecznik PiS (Elżbiety Witek) wnioskuję też, że byli zaskoczeni obrotem sprawy, to znaczy reakcją społeczeństwa pt.: "strzelamy focha tylko na PiS, mimo, że PO również złamało konstytucję, w dokładnie tym samym zakresie, kilka miesięcy wcześniej". Wydaje mi się, że oczekiwali sprawiedliwszej, a mniej rozhisteryzowanej reakcji społeczeństwa, nie doceniając ogłupiającego wpływu mediów na masy - i stąd potem ta wprowadzona w pośpiechu ustawa ostro przyginająca mediom publicznym kark ![]() Druga opcja jest taka, że tak im zależało na większości w TK, że olali sprawy PRu, stwierdzając, że jak dzięki dominacji nad TK wprowadzą reformę 500+ i inne populistyczne, to i tak naród im wybaczy, a pod koniec kadencji nie będzie już o tej aferze pamiętał, tak jak zapomniał o pierdyliardzie poważniejszych afer związanych z PO. Edytowane przez Pantegram Czas edycji: 2016-01-03 o 03:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Raport KRRIT odnośnie stronniczości tych strasznych, przedpisowskich mediów publicznych. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
BAN stały
|
Pokazujesz ekspozycję czasową a zapominasz o formie programów. Na przykład o tym, co mówił Kraśko, Lis czy Tadla.
Edytowane przez Imperialista Czas edycji: 2016-01-03 o 14:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Konto usunięte
|
O niczym nie zapominam, pokazałem tę konkretną infografikę ;-).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Poza tym... Ekspozycja grup gości? A co to ma wspólnego z obiektywnością mediów? Że niby jak zapraszają więcej gości z danej partii, to są stronniczy? ![]() To tak nie działa. Część osób zapraszają zresztą tylko po to, by je skompromitować publicznie. Poza tym tak, TV Trwam jest podobno cholernie propagandowe i wiedzą o tym wszyscy, nawet Ci, co nie oglądają, jak ja ![]() Chętnie zapoznam się z jakimiś ciekawymi badaniami, ale stronniczość głównych stacji oceniam przez pryzmat sprawy ACTA, więc nie wiem, czy badania będą w stanie przekonać mnie, że nie widziałam tego, co widziałam. ![]() Rzadko oglądam telewizję, ale tą sprawą się zainteresowałam, bo było przecież o niej głośno w sieci, i sposób, w jaki wszystkie główne stacje ją przedstawiły, był w mojej ocenie skandaliczny - raz, że próbowali zamieść całą sprawę pod dywan, dwa, że jawnie zakłamywali i zafałszowywali rzeczywistość, tłumacząc ludziom kolejno, że: a) protesty są marginalne, nie ma się co nimi przejmować [a po tym, jak protesty jednak zrobiły się zbyt duże i głośne, by je ignorować: ] b) protestują tylko głupie dzieciaki i młodzież, które chcą łamać dalej prawo, pobierając nielegalnie treści z internetu, okradając artystów i twórców c) protestujący nie rozumieją, o co w tej ustawie chodzi - ustawa jest dobra, tylko ludzie głupi (taaa, jasne...) A po tym całym cyrku zaczęli przedstawiać Tuska jako bohatera narodu, który jest tak fajny, że postanowił wysłuchać woli obywateli... ![]() Po czymś takim dotarło do mnie, że m.in. TVN jest równie zakłamaną i gównianą stacją, co TV Trwam. Jedyna różnica między nimi to to, że w chwilach wolnych od propagandy TV Trwam emituje bodajże treści religijne, a TVN newsy ze świata. No i taka, że o TV Trwam ludzie wiedzą, że ostro manipuluje, a reszta nadal uchodzi za wiarygodne. Pisałam głównie o TVN, ale to bodajże na TVP jest taka głupia pinda dziennikarka, co zapraszając gości na rozmowie bezczelnie przerywa tym, z których poglądami się nie zgadza, za to pozwala zwolennikom partii rządzącej powtarzać pińdziesiąt razy te same frazesy, nie odnosić się do pytań współdyskutantów itp. Po prostu obrzydliwe i skrajnie nieprofesjonalne zachowanie... W dodatku kolejne działania mediów w stylu afery z Karolakiem i Lisem, który niby "nie wiedział", że obsmarowuje fikcyjne wypowiedzi córki Dudy, czy sposób, w jaki zorganizowane zostały debaty przed wyborami (ledwo... bo po co ludzie mają znać wszystkich kandydatów, co nie?) wcale nie pomagają głównym mediom zrehabilitować się w moich oczach ![]() Edytowane przez Pantegram Czas edycji: 2016-01-03 o 19:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Konto usunięte
|
Spokojnie Pentagramie. Ja też nie trawię pana Lisa. Chociaż od czasu do czasu czytam newsy z natemat.pl to na pewno nie te pisane przez Lisa - jak widzę, że on napisał, od razu wyłączam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Zadomowienie
|
Wg PiS to naród jest suwerenem i zdanie narodu jest nadrzędne.
![]() Tak naprawdę to ustawę o TK powinien chyba ocenić SN,bo to trochę dziwne być sędzią w swojej sprawie. A co do blokowania ustaw przez TK - co niby miałby blokować skoro ustawy o frankowiczach - brak, ustawy o kwocie wolnej - brak, ustawy 500+ - brak, ustawy o darmowych lekach dla seniorów - brak ![]()
![]() |
#402 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzeniona
|
Kurski został prezesem TVP. Tragedia...
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...tml#Czolka3Img |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.