Sejm się pali czyli dyktatura jednej partii rządzącej - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-02, 23:10   #391
StarFighter
BAN stały

Dot.: Sejm się pali czyli dyktatura jednej partii rządzącej

Zaraz nie będzie można się na nic powołać. Republika jest stronnicza, ale wiele artykułów jest obiektywanych jak ten np.
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-02, 23:14   #392
201704110957
Konto usunięte

https://www.youtube.com/watch?v=EJXUY3M_HPk nie przepadam za Max Kolonko, ale ładnie podsumował cynizm obrońców demokracji.
Jak na razie PiS idzie jak torpeda, teraz ustawa medialna i znowu cyrk - na chwilę nie gada się o trybunale (taka krótka pamieć), ale o mediach. Cyrk na kółkach - odsunięta od władzy oligarchia buntuje się przeciwko ludowi. Przypominam majdan na Ukrainie był na odwrót - lud przeciwko oligarchii
201704110957 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-02, 23:27   #393
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LadyDeMadeline Pokaż wiadomość
nie przepadam za Max Kolonko, ale
Nie jestem rasistą, ale chcę wypierd..nia czarnych w kosmos!

Max Kolonko opowiada głupoty, teorie spiskowe etc., tak samo jak ten pan z 'PodziemnaTV'.

Taka ciekawostka. Pan Kijowski, czołowa twarz KODu, w połowie listopada napisał głośny artykuł krytykujący wystąpienie pana Zięby - znachora celebrytę - na uniwersytecie gdańskim. Była duża akcja ludzi nauki przeciwko temu wydarzeniu. Nie trzeba było długo czekać na rewanż - teraz środowiska znachorskie, szarlatańskie, antyszczepionkowcy itp. atakują Kijowskiego i KOD w odwecie za krytykę Zięby. Trochę to wygląda komicznie, jak na wielkim znachorskim blogu, na którym od lat pojawiały się TERAPIE LECZĄCE RAKA, GRZYBY I WSZYSTKO, nagle pojawiają się ataki na KOD i Kijowskiego.

Edytowane przez 201605090949
Czas edycji: 2016-01-02 o 23:31
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-03, 01:35   #394
michal100
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyDeMadeline Pokaż wiadomość
https://www.youtube.com/watch?v=EJXUY3M_HPk nie przepadam za Max Kolonko, ale ładnie podsumował cynizm obrońców demokracji.
Jak na razie PiS idzie jak torpeda, teraz ustawa medialna i znowu cyrk - na chwilę nie gada się o trybunale (taka krótka pamieć), ale o mediach. Cyrk na kółkach - odsunięta od władzy oligarchia buntuje się przeciwko ludowi. Przypominam majdan na Ukrainie był na odwrót - lud przeciwko oligarchii
Nie przeciwko ludowi tylko przeciwko partii władzy. Buntowaliby się przeciwko ludziom tylko wówczas gdyby podważali wyniki referendum. Żadnego referendum władza nie ogłosiła więc to nie bunt przeciw narodowi.
Jeśli PiS jest przekonane,że w sprawie ustawy o TK i medialnej działa dla dobra narodu to niech zapyta się ludzi o to w referendum - 2 pytania i 2 odpowiedzi na "tak" zamkną usta wszystkim krytykantom.
Stary 2016-01-03, 03:54   #395
Pantegram
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZaleszczotekKsiazkowy Pokaż wiadomość
Sorry, ale jak powołujesz się na TVRepublikę to nie mamy o czym gadać. Chyba że o teorii płaskiej Ziemi byś chciała?
Wiesz, ta płaska ziemia to akurat dobry przykład Doskonale pokazuje, że nie zawsze to, co większość uważa za słuszne, jest prawdą

To, że dany portal jest powszechnie uważany za wiarygodny nie oznacza, że nie może pojawić się tam głupszy artykuł zawierający niezweryfikowane informacje i odwrotnie - na portalach publikujących zazwyczaj kocopoły mogą pojawić się czasem wartościowe treści.
Właśnie dlatego ja nie patrzę na portal, a na publikowane treści. Wiarygodność każdej informacji oceniam niezależnie od kontekstu - to pozwala zminimalizować ryzyko zmanipulowania czy emocjonalnego podejścia do sprawy.

Tym sposobem podlinkowałam kiedyś tutaj, na Wizażu, artykuł seksuologa Lwa-Starowicza, którego publikacje bardzo cenię i szanuję, ale pech chciał, że do tego linku wybrałam wersję artykułu przeklejoną na portal o wątpliwej reputacji właśnie (zaznaczę może, że ten sam artykuł był publikowany również na innych portalach - kopiuj-wklej to nic nowego w świecie internetowego dziennikarstwa, szczególnie na tych słabszych serwisach) i oczywiście Wizażanka z którą polemizowałam nie raczyła kliknąć, bo przecież Lew-Starowicz to żadne źródło ani autorytet w tematach seksu

Tutaj podobnie - nie patrzyłam na portal, tylko na treść. Wkleiłam pierwszy link z wyszukiwarki dotyczący afery.

No ale jak się nie podoba, to Newsweek może być?
http://www.newsweek.pl/szefowie-iti-...39987,1,1.html
Jak nie Newsweek, to sama / sam sobie wygooglaj i poczytaj o aferach związanych z łapówkami dla spółki ITI (TVN), to nie są dane tajne i w całych Internetach pisano o tym wystarczająco szeroko, byś mógł/mogła znaleźć "swoje" źródła w tym temacie.

Wgl znalazłam coś takiego jak spis "500 afer PO":
http://blogpress.pl/node/7889
Trochę się nazbierało tego w ciągu tych 8 lat...

---------- Dopisano o 04:54 ---------- Poprzedni post napisano o 04:19 ----------

Cytat:
Napisane przez michal100 Pokaż wiadomość
Jeśli PiS jest przekonane,że w sprawie ustawy o TK i medialnej działa dla dobra narodu to niech zapyta się ludzi o to w referendum - 2 pytania i 2 odpowiedzi na "tak" zamkną usta wszystkim krytykantom.
W takiej sprawie orzeczenie samego TK powinno być chyba więcej warte, niż wynik referendum, prawda?

PiS popełniło błąd uznając, że skoro PO mogła sobie bezkarnie i bez echa złamać konstytucję, wybierając bezprawnie sędziów do TK, to oni też tak mogą.
Nie uwzględnili chyba, że nastawione przeciwko nim media (i społeczeństwo, w sporej części) nie będą tak pobłażliwe dla ich wybryków, jak były pobłażliwe dla PO. Z reakcji rzecznik PiS (Elżbiety Witek) wnioskuję też, że byli zaskoczeni obrotem sprawy, to znaczy reakcją społeczeństwa pt.: "strzelamy focha tylko na PiS, mimo, że PO również złamało konstytucję, w dokładnie tym samym zakresie, kilka miesięcy wcześniej". Wydaje mi się, że oczekiwali sprawiedliwszej, a mniej rozhisteryzowanej reakcji społeczeństwa, nie doceniając ogłupiającego wpływu mediów na masy - i stąd potem ta wprowadzona w pośpiechu ustawa ostro przyginająca mediom publicznym kark

Druga opcja jest taka, że tak im zależało na większości w TK, że olali sprawy PRu, stwierdzając, że jak dzięki dominacji nad TK wprowadzą reformę 500+ i inne populistyczne, to i tak naród im wybaczy, a pod koniec kadencji nie będzie już o tej aferze pamiętał, tak jak zapomniał o pierdyliardzie poważniejszych afer związanych z PO.

Edytowane przez Pantegram
Czas edycji: 2016-01-03 o 03:22
Pantegram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-03, 10:06   #396
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Pantegram Pokaż wiadomość
Wiesz, ta płaska ziemia to akurat dobry przykład Doskonale pokazuje, że nie zawsze to, co większość uważa za słuszne, jest prawdą

To, że dany portal jest powszechnie uważany za wiarygodny nie oznacza, że nie może pojawić się tam głupszy artykuł zawierający niezweryfikowane informacje i odwrotnie - na portalach publikujących zazwyczaj kocopoły mogą pojawić się czasem wartościowe treści.
Jeśli TVRepublika opublikuje prawdziwą informację, to znajdziesz ją też na innych portalach, więc do nich zalinkuj.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Raport KRRIT odnośnie stronniczości tych strasznych, przedpisowskich mediów publicznych.
Stary 2016-01-03, 13:51   #397
Imperialista
BAN stały

Pokazujesz ekspozycję czasową a zapominasz o formie programów. Na przykład o tym, co mówił Kraśko, Lis czy Tadla.

Edytowane przez Imperialista
Czas edycji: 2016-01-03 o 14:27
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-03, 14:10   #398
201605090949
Konto usunięte

O niczym nie zapominam, pokazałem tę konkretną infografikę ;-).
Stary 2016-01-03, 19:23   #399
Pantegram
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli TVRepublika opublikuje prawdziwą informację, to znajdziesz ją też na innych portalach, więc do nich zalinkuj.
Przecież zalinkowałam

Cytat:
Raport KRRIT odnośnie stronniczości tych strasznych, przedpisowskich mediów publicznych.
To jest obrazek, a nie raport

Poza tym... Ekspozycja grup gości? A co to ma wspólnego z obiektywnością mediów?
Że niby jak zapraszają więcej gości z danej partii, to są stronniczy?

To tak nie działa. Część osób zapraszają zresztą tylko po to, by je skompromitować publicznie. Poza tym tak, TV Trwam jest podobno cholernie propagandowe i wiedzą o tym wszyscy, nawet Ci, co nie oglądają, jak ja Gorzej, że TVN także jest, ale z tego ludzie sobie sprawy nie zdają.

Chętnie zapoznam się z jakimiś ciekawymi badaniami, ale stronniczość głównych stacji oceniam przez pryzmat sprawy ACTA, więc nie wiem, czy badania będą w stanie przekonać mnie, że nie widziałam tego, co widziałam.

Rzadko oglądam telewizję, ale tą sprawą się zainteresowałam, bo było przecież o niej głośno w sieci, i sposób, w jaki wszystkie główne stacje ją przedstawiły, był w mojej ocenie skandaliczny - raz, że próbowali zamieść całą sprawę pod dywan, dwa, że jawnie zakłamywali i zafałszowywali rzeczywistość, tłumacząc ludziom kolejno, że:
a) protesty są marginalne, nie ma się co nimi przejmować [a po tym, jak protesty jednak zrobiły się zbyt duże i głośne, by je ignorować: ]
b) protestują tylko głupie dzieciaki i młodzież, które chcą łamać dalej prawo, pobierając nielegalnie treści z internetu, okradając artystów i twórców
c) protestujący nie rozumieją, o co w tej ustawie chodzi - ustawa jest dobra, tylko ludzie głupi (taaa, jasne...)

A po tym całym cyrku zaczęli przedstawiać Tuska jako bohatera narodu, który jest tak fajny, że postanowił wysłuchać woli obywateli...

Po czymś takim dotarło do mnie, że m.in. TVN jest równie zakłamaną i gównianą stacją, co TV Trwam. Jedyna różnica między nimi to to, że w chwilach wolnych od propagandy TV Trwam emituje bodajże treści religijne, a TVN newsy ze świata. No i taka, że o TV Trwam ludzie wiedzą, że ostro manipuluje, a reszta nadal uchodzi za wiarygodne.

Pisałam głównie o TVN, ale to bodajże na TVP jest taka głupia pinda dziennikarka, co zapraszając gości na rozmowie bezczelnie przerywa tym, z których poglądami się nie zgadza, za to pozwala zwolennikom partii rządzącej powtarzać pińdziesiąt razy te same frazesy, nie odnosić się do pytań współdyskutantów itp.
Po prostu obrzydliwe i skrajnie nieprofesjonalne zachowanie...

W dodatku kolejne działania mediów w stylu afery z Karolakiem i Lisem, który niby "nie wiedział", że obsmarowuje fikcyjne wypowiedzi córki Dudy, czy sposób, w jaki zorganizowane zostały debaty przed wyborami (ledwo... bo po co ludzie mają znać wszystkich kandydatów, co nie?) wcale nie pomagają głównym mediom zrehabilitować się w moich oczach

Edytowane przez Pantegram
Czas edycji: 2016-01-03 o 19:29
Pantegram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-03, 19:36   #400
201605090949
Konto usunięte

Spokojnie Pentagramie. Ja też nie trawię pana Lisa. Chociaż od czasu do czasu czytam newsy z natemat.pl to na pewno nie te pisane przez Lisa - jak widzę, że on napisał, od razu wyłączam.
Stary 2016-01-04, 01:49   #401
michal100
Zadomowienie

Wg PiS to naród jest suwerenem i zdanie narodu jest nadrzędne.
Tak naprawdę to ustawę o TK powinien chyba ocenić SN,bo to trochę dziwne być sędzią w swojej sprawie.
A co do blokowania ustaw przez TK - co niby miałby blokować skoro ustawy o frankowiczach - brak, ustawy o kwocie wolnej - brak, ustawy 500+ - brak, ustawy o darmowych lekach dla seniorów - brak
Stary 2016-01-04, 07:16   #402
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez michal100 Pokaż wiadomość
Wg PiS to naród jest suwerenem i zdanie narodu jest nadrzędne.
Tak naprawdę to ustawę o TK powinien chyba ocenić SN,bo to trochę dziwne być sędzią w swojej sprawie.
A co do blokowania ustaw przez TK - co niby miałby blokować skoro ustawy o frankowiczach - brak, ustawy o kwocie wolnej - brak, ustawy 500+ - brak, ustawy o darmowych lekach dla seniorów - brak
O, przepraszam. Obserwując poczynania prezydenta i ministrów to według nich prezes jest suwerenem. Sama na widok prezesa podśpiwewuję: "Boże, cara chranij, silnyj dzierżawnyj. Carstwu na sławu, na sławu nam"

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-08, 14:34   #403
invisible_01
Zakorzeniona

Kurski został prezesem TVP. Tragedia...

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...tml#Czolka3Img
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości