![]() |
#391 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
Joasiu, na brodawki jest jeszcze specjalna maść Maltan, ponoc dobra, ale oczywiscie nie testeowalam wiec nie wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zadomowienie
|
Kasiulka, dowiedz sie koniecznie o tą maść!!! Ja też nienawidze tracić czasu na zabawe ze studzeniami, zaparzaniami itp. Jak mnie bedzie boleć, to bede chciala,zeby zaczęło działąć od razu a nie jak wystygnie! Masz zadanie specjalne: Czy maść Szostakowskiego , jest maścia na te a nie inne dolegliwosci.
Co do ligniny, to tak tylko słyszałam, ale też mi sie to wydaało dziwne. Papersy - podobno tylko one maja wyciecia na pepuszek, tak czytałąm w jakiejś mamino - babskiej gazecie. Właśnie też sie zastanawiam czy kupować jakieś inne, ale Huggies podono tak nie odparzają, pewnie są też tańsze tańsze, ale nie wiem czy mają odpowiedniki do Pampersów New Born? Dobrze Kasiulka, że wspomniałaś o tych kosmetykach. Ja też wysnaję zasadę, że im mniej na samym poczatku tym lepiej, no i im bardziej naturalne i prostsze w składzie , tym dla dzieciaczka lepiej. Sama zaopatrzyłam sie w cały możliwy zestaw z Bambino, bo polecała mi ją kuzynka, super alergik na wszystko, pracująca w szpitalu i znajaca sie na rzeczy. Tyle, że oni nie mają w serii ani szamponu ani płynu do kąpieli, ale też mi się wydaje, że na dzień dobry wystarczy mydełko. Bo tak na dobrą sprawę, to przecież ileż ta główk ma sie zbrudzić i od czego? Co do smarowideł pokąpielowych wybieram oliwkę, też z Bambino, tęz sugerowana i zalecana, przez "towarzystwo spitalne". Ja mam uczulenie na rumianek,a we wszystkich "tych droższych kosmetykach" typu Nivea. Johnson(choc u nich nie we wszystkich) rumianek jest dominujacy. Boję się, żeby mój Babelek, tez nie miał uczulenia. Poza tym, podobno Johnson, nie jest polecany na dzień dobry. Ja w każdym razie zostaję przy Bambino, im prostrzy w składzie tym lepiej. A ptem jak dzidzia podrosnie, to może się przerzuce.
#394 |
Zadomowienie
|
Co do kosmetyków, ja kupię krem i płyn do kąpieli Oilatum (będę nim myć glówkę i całego dzidziusia) oraz oliwkę do smarowania Bambino. Mydełka nie kupuję żadnego, ponieważ tą funkcję pełni ten płyn, jest świetny, miałam próbkę. Zapobiega wszelakim alergiom skórnym od pierwszego dnia.
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
Ja mam zamiar na początek używać do kąpieli bąbelka mydełko Nivea Baby, a po oliwke tej samej firmy, moja siostra przez pierwszy miesiąc nie używała płynu do kąpieli i szamponu. Używała wszystko Jonshona i była zadowolona
![]() Co do obolałych brodawek to takie same działanie i zastosowanie jak bepanthen ma alantan plus-maść, ale czy jest to dobra maść to nie gwarantuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
Płatku, szare mydło to moj nieodłączny towarzysz od samego początku ciąży
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#398 |
Zadomowienie
|
witajcie! dzis mam ciezki dzien nic mi sie niechce cały dzien mogłabym lezec i nic nie robic do konca ciąży pozostało mi 30 dni a juz jestem wykonczona
![]() ![]() na dodatek dzien sie jeszcze nie skonczył czeka mnie dzis bardzo ciezka rozmowa z moim TŻ dzis uzgodnimy czy zostaniemy razem i co mamy dalej robic. A o jutrze wcale mi sie niechce myslec miałam isc do gina ale musze pozałatwiac sprawy w firmie <jakies dziwne nieporozumienie z ZUSem >tragedia jak mi sie niechce do nich jechac . Co do kosmetykoow to stawiam na serie Bambino ale niewiele z niej jak na poczatek .Do kąpieli bede stosowac mydełko bambino po czym bede smarowac dzidzie oliwka<oliwka zapobiega powstawaniu ciemieniuchy na głoowce>no i masc Linomag na pupcie .Co do pieluszek jednorazowych to wierzcie mi ze nie ma rooznicy miedzy pampersami a nawet tymi najtanszymi ! dziecku na poczatku zmienia sie bardzo czesto pieluszke co 1h moze nawet mniej takze zadna nawet ta najtansza nie zaszkodzi dziecku .Co innego potem kiedy zmienia sie pieluszki co kilka godzin wtedy istotna jest przewiewnosc itp.
#399 |
Zadomowienie
|
Hej Malina, nie dołuj się....kurcze jakos tak, smutno sie zrobiło po tym co napisałaś...chcialabym Cie jakos pocieszyć, coś zrobić, żebys sie uśmiechnęła, ale sama nie wiem co by to miało być. POza tym, nie chcę żebyś odniosła wrazenie że sie wtrącam w Twoje życie. Nie martw się, na pewno wszystko ułóży sie tak jak ma być najlepiej , dla ciebie i dla dzidziusia, zobaczysz.
![]()
#400 |
Wtajemniczenie
|
Malina trzymaj się. Mam nadzieje że wszystkie Twoje sprawy skończą się pomyślnie.
Ide smażyć naleśniki bo już nie wiem co mam ze sobą robić. Tylko nie wiem z czym te naleśniki? Może z Nutellą? Tyle kalorii... Zresztą co mi tam. Później będe się odchudzać. |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Zadomowienie
|
Też bym zjadła, ale z powidłami śliwkowymi...mmmmm....taa ak, zwłaszcza, ze dopiero co wmłuciliśmy z TŻ pakę chipsów, juz mnie suszy!
#402 |
Zadomowienie
|
ehh niechciałam wniesc atmosfery smutku przepraszam.Ja podchodze do tego inaczej oboje jestemy juz dorosli i musimy podejmowac decyzje mimo iz nie sa one czasem łatwe.Ijeeeeeeeeeee ja tez ide robic nalesniki
![]()
#403 |
Zadomowienie
|
coś czuję, że sama chyba zaraz znowu cos wmłucę....nie wiem jeszcze co, ale na pewno będzie na słodko!
![]()
#404 |
Zakorzenienie
|
Malina, czujesz sie kiepsko to lepiej sie połóż, odpocznij, zjedz naleśniczka... na poważne rozmowy jeszcze bedzie czas, czasem moze lepiej przeczekac. Trzymaj sie
![]() Ja dzis jestem po wizycie u ginki, na szczescie wszystko ok. tylko musze zaczac załatwiac papiery z zusem, wrrr ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
I mi też zrobiło się jakoś smutno
![]() ![]() ![]() Wiecie co? Ja też miałam na kolacje naleśniki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Wtajemniczenie
|
Naleśniki już zjedzone
![]() Coś się kurcze dziwnie czuje. Krzyż mnie boli jak cholera. Do tego brzuch mnie jakoś do dołu ciągnie i mam wrażenie jakby dziecko mnie naciskało na dole. Sama nie wiem co to moze byc. Chyba się ide położyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zadomowienie
|
No kochana, do łóżka i to juz! A jeśli to...no kto wie, moze Twoja Dzidiza już zaczyna sie nudzić? Ale by było! Odpoczywaj!
![]()
#409 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewuszki, mam nadzieje ze dzisiaj u Was juz lepiej
![]() Mnie sie dzien zaczał fatalnie, widziałam jak zabił sie jakis człowiek, spadł z dachu z bloku naprzeciwko - pech chciał akurat spojrzałam w okno i widziałam jak spadał, ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Zadomowienie
|
wstał piękny dzien a z nim nowe nadzieje u mnie pogoda super godzina 10 25 a u mnie piekne słonce temperatura tez nie najgorsza bo -5C moze jeszcze wzosnie kto wie
![]() wczorajsza rozmowa z moim TŻ skonczyła sie ku mojemu zaskoczeniu bardzo poztywnie postanowilismy wniesc troche zmian i sie nie roztawac ![]() dzis mam wiecej energii posprzatałam juz mieszkanko i za chwilke jade do ZUSu dziekuje za wsparcie dziewczyny jestescie kochane ![]()
#412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w kazdym razie 3maj sie cieplutko ![]()
![]() |
#413 |
Zadomowienie
|
Szczerze mówiac nie wiem, co powiedzieć a propos tego upadku z dachu. domyślam się jak sie czujesz,bo ja w zeszlym roku widziałam topielca wyciągnietego z rzeki w srodku zimy, z rozwalona głową, wszedzie pełno krwi...nie mogłam dojsć do siebie przez chyba 2 tyg. im szyzbciej o tym zapomnisz tym, lepiej. A jak zapomnieć?! Kochana - zakupy!!!! Jakiekolwiek! Albo po prostu wyjdź z domu, idź do sklepu, do ludzi, nie myśl o tym.
Ja dzis miałam bardzo dziwny sen. Zaczęło się od tego, że śniła mi sie Joasia, tak "nasza Joasia".cos mi przyniosła, wołałam ją zeby nie wychodziła, ale ona mnie ani nie widziała, ani nie słyszała, mimo, że byłam obok...zaraz potem (ale to juz rzeczywistosć) dostałam sms-a od kupeli z pracy, jak wielki juz mam brzuszek. Przeczytałam i poszłam spać dalej. Ico? Zaczęła mi się snić ta koleżanka, że znów urodziła (bo ma juz 2) tym razem chłopca. Wzięłam go od niej, zeby zobaczyc jak to jest...taki malutki i kochany był. Spał sobie, taki żuczek maleńki. A najlepsze było to, że nie miałam swojego brzuszka i zastanawiałam sie jak to się stało, że ja mojego nie mam a ona urodziła chłopca, którego ja miałam urodzić?!. I jeszcze zeby było zabawnie, przez cały czas był obok mój pies, który strasznie chciał powąchać malca, po prostu go zobaczyć, a ja cały czas go odganiałam, a on miał takie straszne smutne oczy, ze aż zal mi go było. No i krew, wszedzie krew, ale nie wiem skąd. Nieźle mam skorbioną psychikę nie?! Krwią akurat się nie martwię, bo to podobno na pieniadze, więc moze wreszcie wygramy w totka! Malina, bardzo sie cieszę, że u Ciebie wszystko ok, i że humorek juz dzis lepszy! Pozdrowionka dla wszystkich! ![]() p.s. Marcelina, czy Huggies używałaś zaraz na samym poczatku, czy raczej potem a wpierw Pampersów? Ktore bys poleciła na "dzień dobry"?
#414 |
Zakorzenienie
|
Malinko bardzo się ciesze, że pogodziłaś się ze swoim TŻ, każdemu zdarzają się takie momenty. Najważniejsze, że nad Tobą zaświeciło słoneczko
![]() Kasiulko wiem, że to bardzo trudne, bo napewno masz cały czas przed oczami ten wypadek, ale zrób to dla swojej niuni i postaraj się o tym nie myśleś ![]() ![]() p.s. to jak mamy kupić pampersy New Born, one są z wycięciem na pępuszek? |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewuszki
![]() ![]() Ja z tego wszystkiego wpadłam w szał gotowania - narobiłam pierogów na 10 obiadów i upieklam 2 ciasta drożdżowe... pachnie u mnie w domu jak w święta ![]() Co do pieluch to zdecydowałam ze kupuje te New Borny na początek a potem sie zobaczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
Malina bardzo się ciesze że wszystko dobrze się skończyło. Szcera rozmowa to najlepsze lekarstwo ![]() Kasiulka mam nadzieje że już doszłaś do siebie. Bardzo przykra sprawa. Meme a już myślałam że tylko mnie śnią się horrory! Może ty zacznij te sny spisywać i jakąś powieść fantasy wydasz? Zobaczysz byłabyś lepsza od Rowling tej od Harrego Pottera!!! ![]() Czuje się dzisiaj znacznie lepiej. Kryzys minął i nic mnie nie boli. Tylko Julka jakoś mniej się rusza. Zobaczymy co mi jutro gin powie. Po cichu licze na to że jeśli się nie obróciła to nie będzie mnie już trzymać i jazda do szpitala. Ale może to znowu moje pobożne życzenia. Jutro o 11 egzamin trzymajcie kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
U mnie też zdarzają się dni kiedy maleństwo jest mniej ruchliwe, wtedy dodatkowo się jeszcze denerwuje i pewnie nerwy też źle na niego wpływają. Mam tylko nadzieje, że to normalne i nie ma czym się martwić, chocaż jeżeli dziecko przez kilka godzin się nie rusza powinno się to zgłosić do lekarza. Joasiu chyba bardzo chcesz już urodzić
![]() Ja coś ostatnio nie moge sobie znaleźć miejsca, kręgosłup potwornie mnie boli i nie idzie wyleżeć lub wysiedzieć dłużej w jednej pozycji. Właściwie to ciężko mi odpowiednią znaleźć. Dochodzą do tego problemy z oddychaniem, czasami czuje jakbym nie mogła złapać oddechu, no i nogi, bolą potwornie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 |
Wtajemniczenie
|
Płatku ja już jestem zwarta i gotowa od dawna. Termin mam na 16 lutego ale mam nadzieje że wszystko rozegra się wcześniej.
Lekarz mówił że jak dziecko nie rusza się więcej niż 4h jest to niepokojący objaw ale wydaje mi się że ta przerwa może być też dłuższa. Grunt to nie panikować bo jeśli nic nie boli, nie ma skurczy ani krwawienia i może tylko dłużej śni. Dziecko to w końcu nie zaprogramowana maszyna. |
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Wtajemniczenie
|
Odnośnie pieluszek - ja na samym początku używałam pampersów New Born, właśnie dlatego, że Huggisy nie mają ich odpowiednika, a te new borny faktycznie są fajne - wchłaniają szybko te luźne kupki, zawsze zastanawiałm się czemu tylko te mają taką właściwość, a następny rozmiar już nie
![]() W sumie to ja nie widzę różnicy między pampersami i huggisami, i używałam ich zamiennie - które akurat były w promocji - zazwyczaj im większe paczki tym koszt jednej pieluszki jest niższy - trzeba liczyć. No, jesli bym miała bardzo grymasić, to może pampersy są lepiej "skrojone", huggisy mają jakieś takie duże "falbanki", ale bez przesady.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.