Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się! - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-01-24, 11:51   #391
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa
Dot.: Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!

Cytat:
Napisane przez kasiulka
Sama nie wiem jak to jest, ale ja szamponu bede używac dopiero jak dzidzia skonczy faze noworodkową, czyli po ukonczeniu 1 miesiaca. Tak nam połozna radzila, noworodkom wystaczy myc łepek delikatnym mydełkiem .
W ogole to wyznaje zasade ze im mniej roznych kosmetykow tym lepiej. Myc bede mydełkiem, płyn do kapieli może pozniej. Zastanawiam sie tylko czy dzidziusia lepiej po kąpieli naoliwic czy nakremować.... jak myslicie?
Wogóle to z tą oliwką to dla mnie dziwnie. Jak potem takiego tłuściocha ubierać? Chyba że bardzo oszczędnie smarować. Sama nie wiem. Wyjdzie w praniu.
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-24, 11:53   #392
kasiulka
Zakorzenienie

Joasiu, na brodawki jest jeszcze specjalna maść Maltan, ponoc dobra, ale oczywiscie nie testeowalam wiec nie wiem . Ja nie bede za dużo kupowac (chyba tylko ten Bepanthen bo nadaje sie tez do pupy) bo z tego co wiem to w szpitalu sie dostaje mase różnych próbek i jest okazja przetestowac zanim sie kupi

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-24, 11:57   #393
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Kasiulka, dowiedz sie koniecznie o tą maść!!! Ja też nienawidze tracić czasu na zabawe ze studzeniami, zaparzaniami itp. Jak mnie bedzie boleć, to bede chciala,zeby zaczęło działąć od razu a nie jak wystygnie! Masz zadanie specjalne: Czy maść Szostakowskiego , jest maścia na te a nie inne dolegliwosci.
Co do ligniny, to tak tylko słyszałam, ale też mi sie to wydaało dziwne.
Papersy - podobno tylko one maja wyciecia na pepuszek, tak czytałąm w jakiejś mamino - babskiej gazecie. Właśnie też sie zastanawiam czy kupować jakieś inne, ale Huggies podono tak nie odparzają, pewnie są też tańsze tańsze, ale nie wiem czy mają odpowiedniki do Pampersów New Born?
Dobrze Kasiulka, że wspomniałaś o tych kosmetykach. Ja też wysnaję zasadę, że im mniej na samym poczatku tym lepiej, no i im bardziej naturalne i prostsze w składzie , tym dla dzieciaczka lepiej. Sama zaopatrzyłam sie w cały możliwy zestaw z Bambino, bo polecała mi ją kuzynka, super alergik na wszystko, pracująca w szpitalu i znajaca sie na rzeczy. Tyle, że oni nie mają w serii ani szamponu ani płynu do kąpieli, ale też mi się wydaje, że na dzień dobry wystarczy mydełko. Bo tak na dobrą sprawę, to przecież ileż ta główk ma sie zbrudzić i od czego? Co do smarowideł pokąpielowych wybieram oliwkę, też z Bambino, tęz sugerowana i zalecana, przez "towarzystwo spitalne". Ja mam uczulenie na rumianek,a we wszystkich "tych droższych kosmetykach" typu Nivea. Johnson(choc u nich nie we wszystkich) rumianek jest dominujacy. Boję się, żeby mój Babelek, tez nie miał uczulenia. Poza tym, podobno Johnson, nie jest polecany na dzień dobry. Ja w każdym razie zostaję przy Bambino, im prostrzy w składzie tym lepiej. A ptem jak dzidzia podrosnie, to może się przerzuce.

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-24, 14:07   #394
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Co do kosmetyków, ja kupię krem i płyn do kąpieli Oilatum (będę nim myć glówkę i całego dzidziusia) oraz oliwkę do smarowania Bambino. Mydełka nie kupuję żadnego, ponieważ tą funkcję pełni ten płyn, jest świetny, miałam próbkę. Zapobiega wszelakim alergiom skórnym od pierwszego dnia.

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-24, 17:41   #395
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Ja mam zamiar na początek używać do kąpieli bąbelka mydełko Nivea Baby, a po oliwke tej samej firmy, moja siostra przez pierwszy miesiąc nie używała płynu do kąpieli i szamponu. Używała wszystko Jonshona i była zadowolona .
Co do obolałych brodawek to takie same działanie i zastosowanie jak bepanthen ma alantan plus-maść, ale czy jest to dobra maść to nie gwarantuje . Wyczytałam w różnych gazetach, że do mycia krocza jak rana jest niezagojona najlepiej się nadaje szare mydło, czy Wy macie zamiar się w nie zaopatrzyć? Ja chyba wezme ze sobą do szpitala.
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-24, 17:46   #396
kasiulka
Zakorzenienie

Płatku, szare mydło to moj nieodłączny towarzysz od samego początku ciąży ... wszystkie żele do mycia, nawet te apteczne i drogie jak diabli przyprawiają mnie o koszmarne mdłosci. Szare mydełko jest the best, na pewno pojedzie ze mną do szpitala

Oliwka
Stary 2006-01-24, 17:56   #397
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Cytat:
Napisane przez kostka.kr
Co do kosmetyków, ja kupię krem i płyn do kąpieli Oilatum (będę nim myć glówkę i całego dzidziusia) oraz oliwkę do smarowania Bambino. Mydełka nie kupuję żadnego, ponieważ tą funkcję pełni ten płyn, jest świetny, miałam próbkę. Zapobiega wszelakim alergiom skórnym od pierwszego dnia.
Kostka, gdzie można kupić te kosmetyki? Szczerze mówiąc nie widziałam ich w żadnym markecie, są dostepne tylko w aptekach?

FILIPEK

MADZIA

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-01-24, 18:10   #398
ma-li-na
Zadomowienie

witajcie! dzis mam ciezki dzien nic mi sie niechce cały dzien mogłabym lezec i nic nie robic do konca ciąży pozostało mi 30 dni a juz jestem wykonczona gdzie ta energia ktoora tryskałam jeszcze kilka dni temu
na dodatek dzien sie jeszcze nie skonczył czeka mnie dzis bardzo ciezka rozmowa z moim TŻ dzis uzgodnimy czy zostaniemy razem i co mamy dalej robic.
A o jutrze wcale mi sie niechce myslec miałam isc do gina ale musze pozałatwiac sprawy w firmie <jakies dziwne nieporozumienie z ZUSem >tragedia jak mi sie niechce do nich jechac .

Co do kosmetykoow to stawiam na serie Bambino ale niewiele z niej jak na poczatek .Do kąpieli bede stosowac mydełko bambino po czym bede smarowac dzidzie oliwka<oliwka zapobiega powstawaniu ciemieniuchy na głoowce>no i masc Linomag na pupcie .Co do pieluszek jednorazowych to wierzcie mi ze nie ma rooznicy miedzy pampersami a nawet tymi najtanszymi ! dziecku na poczatku zmienia sie bardzo czesto pieluszke co 1h moze nawet mniej takze zadna nawet ta najtansza nie zaszkodzi dziecku .Co innego potem kiedy zmienia sie pieluszki co kilka godzin wtedy istotna jest przewiewnosc itp.

walka o zdrowe wlosy

26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie
13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica!
ma-li-na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-24, 18:25   #399
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Hej Malina, nie dołuj się....kurcze jakos tak, smutno sie zrobiło po tym co napisałaś...chcialabym Cie jakos pocieszyć, coś zrobić, żebys sie uśmiechnęła, ale sama nie wiem co by to miało być. POza tym, nie chcę żebyś odniosła wrazenie że sie wtrącam w Twoje życie. Nie martw się, na pewno wszystko ułóży sie tak jak ma być najlepiej , dla ciebie i dla dzidziusia, zobaczysz.

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-01-24, 18:29   #400
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Malina trzymaj się. Mam nadzieje że wszystkie Twoje sprawy skończą się pomyślnie.

Ide smażyć naleśniki bo już nie wiem co mam ze sobą robić. Tylko nie wiem z czym te naleśniki? Może z Nutellą? Tyle kalorii... Zresztą co mi tam. Później będe się odchudzać.
Stary 2006-01-24, 18:32   #401
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Też bym zjadła, ale z powidłami śliwkowymi...mmmmm....taa ak, zwłaszcza, ze dopiero co wmłuciliśmy z TŻ pakę chipsów, juz mnie suszy!

FILIPEK

MADZIA

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-24, 18:34   #402
ma-li-na
Zadomowienie

ehh niechciałam wniesc atmosfery smutku przepraszam.Ja podchodze do tego inaczej oboje jestemy juz dorosli i musimy podejmowac decyzje mimo iz nie sa one czasem łatwe.Ijeeeeeeeeeee ja tez ide robic nalesniki

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-01-24, 18:42   #403
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

coś czuję, że sama chyba zaraz znowu cos wmłucę....nie wiem jeszcze co, ale na pewno będzie na słodko!
tak sie czuję, kompletnie nie wiem o co mi chodzi....tragedia!

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-01-24, 20:12   #404
kasiulka
Zakorzenienie

Malina, czujesz sie kiepsko to lepiej sie połóż, odpocznij, zjedz naleśniczka... na poważne rozmowy jeszcze bedzie czas, czasem moze lepiej przeczekac. Trzymaj sie

Ja dzis jestem po wizycie u ginki, na szczescie wszystko ok. tylko musze zaczac załatwiac papiery z zusem, wrrr . No i dowiedziałam sie ze za zzo w moim szpitalu płaci sie 4 stówy. W takim układzie chyba sie nie zdecyduje bo to kupa kasy... i w efekcie jeszcze bardziej sie tego porodu boje

Oliwka
Stary 2006-01-24, 20:28   #405
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

I mi też zrobiło się jakoś smutno . Malinko przemyśl wszystko dokładnie i nie zmartwiaj się zbytnio, pamiętaj stres szkodzi Tobie i maleństwu . Trzymam za Was kciuki .

Wiecie co? Ja też miałam na kolacje naleśniki . Chyba się dzisiaj zmówiłyśmy.
Stary 2006-01-24, 20:55   #406
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cytat:
Napisane przez Meme
Kostka, gdzie można kupić te kosmetyki? Szczerze mówiąc nie widziałam ich w żadnym markecie, są dostepne tylko w aptekach?
Tak, tylko w aptece, ale są świetne i bardzo wydajne. Krem do buźki moja koleżanka używa już 11 miesiąc (oczywiście smarując córę). Jedyną ich wadą jest cena. Krem kosztuje około 26 zł, a płyn nie wiem. Cenę rekompensuje ich wydajność.

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-24, 21:19   #407
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Naleśniki już zjedzone

Coś się kurcze dziwnie czuje. Krzyż mnie boli jak cholera. Do tego brzuch mnie jakoś do dołu ciągnie i mam wrażenie jakby dziecko mnie naciskało na dole. Sama nie wiem co to moze byc. Chyba się ide położyć.
Stary 2006-01-24, 21:40   #408
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

No kochana, do łóżka i to juz! A jeśli to...no kto wie, moze Twoja Dzidiza już zaczyna sie nudzić? Ale by było! Odpoczywaj!

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-01-24, 22:18   #409
marcelina73
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Meme
Kasiulka, dowiedz sie koniecznie o tą maść!!! Ja też nienawidze tracić czasu na zabawe ze studzeniami, zaparzaniami itp. Jak mnie bedzie boleć, to bede chciala,zeby zaczęło działąć od razu a nie jak wystygnie! Masz zadanie specjalne: Czy maść Szostakowskiego , jest maścia na te a nie inne dolegliwosci.
Co do ligniny, to tak tylko słyszałam, ale też mi sie to wydaało dziwne.
Papersy - podobno tylko one maja wyciecia na pepuszek, tak czytałąm w jakiejś mamino - babskiej gazecie. Właśnie też sie zastanawiam czy kupować jakieś inne, ale Huggies podono tak nie odparzają, pewnie są też tańsze tańsze, ale nie wiem czy mają odpowiedniki do Pampersów New Born?
Dobrze Kasiulka, że wspomniałaś o tych kosmetykach. Ja też wysnaję zasadę, że im mniej na samym poczatku tym lepiej, no i im bardziej naturalne i prostsze w składzie , tym dla dzieciaczka lepiej. Sama zaopatrzyłam sie w cały możliwy zestaw z Bambino, bo polecała mi ją kuzynka, super alergik na wszystko, pracująca w szpitalu i znajaca sie na rzeczy. Tyle, że oni nie mają w serii ani szamponu ani płynu do kąpieli, ale też mi się wydaje, że na dzień dobry wystarczy mydełko. Bo tak na dobrą sprawę, to przecież ileż ta główk ma sie zbrudzić i od czego? Co do smarowideł pokąpielowych wybieram oliwkę, też z Bambino, tęz sugerowana i zalecana, przez "towarzystwo spitalne". Ja mam uczulenie na rumianek,a we wszystkich "tych droższych kosmetykach" typu Nivea. Johnson(choc u nich nie we wszystkich) rumianek jest dominujacy. Boję się, żeby mój Babelek, tez nie miał uczulenia. Poza tym, podobno Johnson, nie jest polecany na dzień dobry. Ja w każdym razie zostaję przy Bambino, im prostrzy w składzie tym lepiej. A ptem jak dzidzia podrosnie, to może się przerzuce.
Sorry, że się wcinam, jestem tu trochę przypadkiem, ale znam odpowiedź na Twoje pytanie - Huggies nie mają odpowiedników dla New Born Pampersów. Ale cena jednych i drugich może być wyższa lub niższa, trzeba polować na promocje w marketach, oczywiście im większa paczka tym wychodzi taniej. Huggisy nie odparzają, i są ok, ja używałam jednych i drugich zamiennie. Kupiłam też kiedyś jakieś takie w Biedronce chyba ale to byl jedyny raz - synek dostał pierwszy i ostatni raz na 2 lata odparzenia. Pomógł mu sudocrem - polecam. Ja od początku używałam Johnsonu - krem do pielęgnacji ciała, mydło w płynie i szampon - mój synek nie miał alergii, ale kilka znajomych dzieci faktycznie reagowało uczuleniami, zresztą uprzedzano mnie w tym temacie na szkole rodzenia.
marcelina73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-25, 09:22   #410
kasiulka
Zakorzenienie

Witajcie dziewuszki, mam nadzieje ze dzisiaj u Was juz lepiej
Mnie sie dzien zaczał fatalnie, widziałam jak zabił sie jakis człowiek, spadł z dachu z bloku naprzeciwko - pech chciał akurat spojrzałam w okno i widziałam jak spadał, straszny widok, jestem cała rozdygotana w srodku

Oliwka
Stary 2006-01-25, 09:31   #411
ma-li-na
Zadomowienie

wstał piękny dzien a z nim nowe nadzieje u mnie pogoda super godzina 10 25 a u mnie piekne słonce temperatura tez nie najgorsza bo -5C moze jeszcze wzosnie kto wie
wczorajsza rozmowa z moim TŻ skonczyła sie ku mojemu zaskoczeniu bardzo poztywnie postanowilismy wniesc troche zmian i sie nie roztawac
dzis mam wiecej energii posprzatałam juz mieszkanko i za chwilke jade do ZUSu

dziekuje za wsparcie dziewczyny jestescie kochane

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-01-25, 09:34   #412
ma-li-na
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiulka
Witajcie dziewuszki, mam nadzieje ze dzisiaj u Was juz lepiej
Mnie sie dzien zaczał fatalnie, widziałam jak zabił sie jakis człowiek, spadł z dachu z bloku naprzeciwko - pech chciał akurat spojrzałam w okno i widziałam jak spadał, straszny widok, jestem cała rozdygotana w srodku
O mooj Boże !kasiulko zroob sobie herbatke na uspokojenie i sie nie denerwooj bi dzidzi zaszkodzisz<hmmm w soomie łatwo moowic jak sie nie widziało >
w kazdym razie 3maj sie cieplutko

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-01-25, 10:01   #413
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Szczerze mówiac nie wiem, co powiedzieć a propos tego upadku z dachu. domyślam się jak sie czujesz,bo ja w zeszlym roku widziałam topielca wyciągnietego z rzeki w srodku zimy, z rozwalona głową, wszedzie pełno krwi...nie mogłam dojsć do siebie przez chyba 2 tyg. im szyzbciej o tym zapomnisz tym, lepiej. A jak zapomnieć?! Kochana - zakupy!!!! Jakiekolwiek! Albo po prostu wyjdź z domu, idź do sklepu, do ludzi, nie myśl o tym.
Ja dzis miałam bardzo dziwny sen. Zaczęło się od tego, że śniła mi sie Joasia, tak "nasza Joasia".cos mi przyniosła, wołałam ją zeby nie wychodziła, ale ona mnie ani nie widziała, ani nie słyszała, mimo, że byłam obok...zaraz potem (ale to juz rzeczywistosć) dostałam sms-a od kupeli z pracy, jak wielki juz mam brzuszek. Przeczytałam i poszłam spać dalej. Ico? Zaczęła mi się snić ta koleżanka, że znów urodziła (bo ma juz 2) tym razem chłopca. Wzięłam go od niej, zeby zobaczyc jak to jest...taki malutki i kochany był. Spał sobie, taki żuczek maleńki. A najlepsze było to, że nie miałam swojego brzuszka i zastanawiałam sie jak to się stało, że ja mojego nie mam a ona urodziła chłopca, którego ja miałam urodzić?!. I jeszcze zeby było zabawnie, przez cały czas był obok mój pies, który strasznie chciał powąchać malca, po prostu go zobaczyć, a ja cały czas go odganiałam, a on miał takie straszne smutne oczy, ze aż zal mi go było. No i krew, wszedzie krew, ale nie wiem skąd. Nieźle mam skorbioną psychikę nie?! Krwią akurat się nie martwię, bo to podobno na pieniadze, więc moze wreszcie wygramy w totka!
Malina, bardzo sie cieszę, że u Ciebie wszystko ok, i że humorek juz dzis lepszy!
Pozdrowionka dla wszystkich!

p.s. Marcelina, czy Huggies używałaś zaraz na samym poczatku, czy raczej potem a wpierw Pampersów? Ktore bys poleciła na "dzień dobry"?

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-01-25, 11:23   #414
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Malinko bardzo się ciesze, że pogodziłaś się ze swoim TŻ, każdemu zdarzają się takie momenty. Najważniejsze, że nad Tobą zaświeciło słoneczko i dobrze się czujesz.

Kasiulko wiem, że to bardzo trudne, bo napewno masz cały czas przed oczami ten wypadek, ale zrób to dla swojej niuni i postaraj się o tym nie myśleś . Straszne rzeczy się dzieją na tym świecie .

p.s. to jak mamy kupić pampersy New Born, one są z wycięciem na pępuszek?
Stary 2006-01-25, 17:19   #415
kasiulka
Zakorzenienie

Dziekuje dziewuszki , juz mi jest lepiej...to byla najprawdopodobniej kobieta, która weszła na dach poprawiac antene - a wszystko oblodzone, dach stromy i 10 stopniowy mroz- straszny brak wyobrazni i okropna tragedia.
Ja z tego wszystkiego wpadłam w szał gotowania - narobiłam pierogów na 10 obiadów i upieklam 2 ciasta drożdżowe... pachnie u mnie w domu jak w święta

Co do pieluch to zdecydowałam ze kupuje te New Borny na początek a potem sie zobaczy

Oliwka
Stary 2006-01-25, 18:32   #416
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cześć dziewczyny!

Malina bardzo się ciesze że wszystko dobrze się skończyło. Szcera rozmowa to najlepsze lekarstwo

Kasiulka mam nadzieje że już doszłaś do siebie. Bardzo przykra sprawa.

Meme a już myślałam że tylko mnie śnią się horrory! Może ty zacznij te sny spisywać i jakąś powieść fantasy wydasz? Zobaczysz byłabyś lepsza od Rowling tej od Harrego Pottera!!!

Czuje się dzisiaj znacznie lepiej. Kryzys minął i nic mnie nie boli. Tylko Julka jakoś mniej się rusza. Zobaczymy co mi jutro gin powie. Po cichu licze na to że jeśli się nie obróciła to nie będzie mnie już trzymać i jazda do szpitala. Ale może to znowu moje pobożne życzenia.
Jutro o 11 egzamin trzymajcie kciuki!
Stary 2006-01-25, 19:03   #417
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

U mnie też zdarzają się dni kiedy maleństwo jest mniej ruchliwe, wtedy dodatkowo się jeszcze denerwuje i pewnie nerwy też źle na niego wpływają. Mam tylko nadzieje, że to normalne i nie ma czym się martwić, chocaż jeżeli dziecko przez kilka godzin się nie rusza powinno się to zgłosić do lekarza. Joasiu chyba bardzo chcesz już urodzić ,na kiedy masz termin?

Ja coś ostatnio nie moge sobie znaleźć miejsca, kręgosłup potwornie mnie boli i nie idzie wyleżeć lub wysiedzieć dłużej w jednej pozycji. Właściwie to ciężko mi odpowiednią znaleźć. Dochodzą do tego problemy z oddychaniem, czasami czuje jakbym nie mogła złapać oddechu, no i nogi, bolą potwornie . To sobie ponarzekałam .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-01-25, 19:08   #418
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Płatku ja już jestem zwarta i gotowa od dawna. Termin mam na 16 lutego ale mam nadzieje że wszystko rozegra się wcześniej.
Lekarz mówił że jak dziecko nie rusza się więcej niż 4h jest to niepokojący objaw ale wydaje mi się że ta przerwa może być też dłuższa. Grunt to nie panikować bo jeśli nic nie boli, nie ma skurczy ani krwawienia i może tylko dłużej śni. Dziecko to w końcu nie zaprogramowana maszyna.
Stary 2006-01-25, 19:19   #419
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez Joasiaa
Płatku ja już jestem zwarta i gotowa od dawna. Termin mam na 16 lutego ale mam nadzieje że wszystko rozegra się wcześniej.
Lekarz mówił że jak dziecko nie rusza się więcej niż 4h jest to niepokojący objaw ale wydaje mi się że ta przerwa może być też dłuższa. Grunt to nie panikować bo jeśli nic nie boli, nie ma skurczy ani krwawienia i może tylko dłużej śni. Dziecko to w końcu nie zaprogramowana maszyna.
Też mi się tak wydaje Joasiu . Napewno masz już wszystko przygotowane dla maleństwa i patrząc na łóżeczko kogoś Ci tam w nim brakuje, swoja drogą ostatnie trzy miesiące ciąży bywają już męczące . Ja jeszcze nic nie mam dla dzidziusia oprócz paru ciuszków, więc jakby chciał mi zrobić teraz niespodzianke to złapałabym się za głowe . Ty masz fajnie, te trzy tygodnie zlecą szybko chyba, że urodzisz szybciej , a ja mam jeszcze do terminu daleko .
Stary 2006-01-25, 19:40   #420
marcelina73
Wtajemniczenie

Odnośnie pieluszek - ja na samym początku używałam pampersów New Born, właśnie dlatego, że Huggisy nie mają ich odpowiednika, a te new borny faktycznie są fajne - wchłaniają szybko te luźne kupki, zawsze zastanawiałm się czemu tylko te mają taką właściwość, a następny rozmiar już nie I w dodatku te pieluszki są tylko do 5 kg, jak sobie przypominam, i ja akurat używałam ich bardzo krótko, mój synek miał 4,400 jak się urodził i 60 cm i bardzo szybko rósł. One nie mają wycięcia na pępek, to chyba Happy Belli są takie. Ale nie uważam, że to jakiś mankament - jeśli pieluszka będzie za wysoka dla Twojego dzidziusia, to można ją wywinąć na wierzch. Zresztą pępuszek szybko się goi. Moja bratowa akurat ich używa i też jest zadowolona - to styczniowa mamusia, dzidziuś ma dopiero drugi tydzień.
W sumie to ja nie widzę różnicy między pampersami i huggisami, i używałam ich zamiennie - które akurat były w promocji - zazwyczaj im większe paczki tym koszt jednej pieluszki jest niższy - trzeba liczyć.
No, jesli bym miała bardzo grymasić, to może pampersy są lepiej "skrojone", huggisy mają jakieś takie duże "falbanki", ale bez przesady....
marcelina73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości