|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
ReklaMO(D)żerca.
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.33
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na noc polecam: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...activator.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
Do dziewczyn które mają telefon w Play: macie internet w telefonie? Mi i TŻ wyskakuje błąd...
Dobra już działa, chyba sieć miała chwilowy problem ![]()
Żona 2013 ![]() Mama 2015 ![]() Mama 2016 ![]() Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-01-04 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;53997235]Czy możecie powiedzieć parę słów o tym jak zachowywać się na siłowni? Zamierzam się zapisać, ale nigdy nie byłam i boje się, że wszyscy będą się na mnie gapili jak na ufo.
co mam ze sobą zabrać? jaki strój (stanik, buty)? czy urządzenia, które tam są są proste w obsłudze? jak najlepiej ćwiczyć i na czym, żeby dało efekt, a żebym nie zeszła na zawał? w karnecie są też jakieś pasy wibracyjne, jak się z tego korzysta i czy to coś daje? Sory za te żenujące pytania ale nigdy nie byłam i serio nie wiem jak się zachowywać. ![]() Ja też jakieś pół roku temu poszłam pierwszy raz ![]() ![]() Do tego co dziewczyny już powiedziały dodam, że: - weź ze sobą wszystko na zmianę - czyli majtki, stanik, skarpetki - bo można się spocić tak, że wszystko trzeba przebrać - jak będziesz brać prysznic, to weź klapki i ręcznik oraz jakieś małe kosmetyki - najlepiej mieć jedne buty sportowe przeznaczone tylko na siłownię, bo powinny być czyste, a jak będziesz w nich chodzić na zewnątrz, to będziesz musiała za każdym razem je czyścić - dowiedz się jakie są szafki na siłowni - w większości są na kłódki - można wypożyczyć/kupić w klubie, ale lepiej sobie kupić taką na kod, bo wtedy nie trzeba mieć ze sobą kluczyka jak się ćwiczy - weź ze sobą mały ręczniczek (taki 50 cm x 50 cm wystarczy), żeby go podłożyć na maszynie albo macie, albo żeby wytrzeć twarz, szyję itp jak będziesz ćwiczyć - butelka na wodę typu bidon jest fajna, czyli taka, którą można obsługiwać jedną ręką, wtedy np na rowerku czy orbitreku albo bieżni możesz pić z niej nie robiąc przerwy - ale to nie jest konieczność, może być zwykła butelka - weź sobie zapasową gumkę do włosów ![]() - jak będziesz myć włosy, to weź coś do rozczesania (wiem, niby oczywiste), suszarka do włosów powinna być - najlepiej mieć cały czas spakowaną torbę z żelem pod prysznic, szamponem, dezodorantem, grzebieniem/szczotką, klapkami, kłódką itp. ubranie i ręczniki oczywiście będziesz prać, ale po wysuszeniu lepiej od razu spakować do torby, a nie do szafy - w ten sposób jesteś zawsze spakowana i większe prawdopodobieństwo, że niczego nie zapomnisz i że znajdziesz w sobie motywacji, żeby się zebrać na siłownię ![]() - wiele siłowni ma wstępny, darmowy trening z trenerem dla "nowych", jak nie ma, to warto się i tak umówić, potem będziesz ćwiczyć sama |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Pani Pech
|
Dostalam z sądu pismo o skladaniu wniosków dowodowych ( pozew o alimenty ) , mam w nim wpisane tylko paragony. Co mam na niego odpisać? Czy tylko wyslac paragony ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;53997235]Czy możecie powiedzieć parę słów o tym jak zachowywać się na siłowni? Zamierzam się zapisać, ale nigdy nie byłam i boje się, że wszyscy będą się na mnie gapili jak na ufo.
co mam ze sobą zabrać? jaki strój (stanik, buty)? czy urządzenia, które tam są są proste w obsłudze? jak najlepiej ćwiczyć i na czym, żeby dało efekt, a żebym nie zeszła na zawał? w karnecie są też jakieś pasy wibracyjne, jak się z tego korzysta i czy to coś daje? Sory za te żenujące pytania ale nigdy nie byłam i serio nie wiem jak się zachowywać. ![]() jeszcze dodam; u nas sa plyny do dezynfekcji urządzeń po "treningu" którym się psika np bieżnie/rowerek, warto korzystać bo potem ktoś inny przychodzi i jak widzi, że nie użyłas to leci do recepcji i skarży się a potem słuchasz oper ![]() ![]()
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie taki zestaw myślę, że warto. Można wybrać sobie dowolne kolory, na początek jest wszystko co potrzebne.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi na temat chromu, trochę mnie zmartwiłyście ;-)
Cytat:
Myślę, że warto-ale nie jestem specjalistką, działam na własny użytek ![]() ![]() ![]() Edit: chyba jednak zrezygnowałabym z zakupu u sprzedawcy, do którego link wkleiłaś. Jeden z komentarzy: " Wielki NEGATYW!!! wszystko ok, prócz chińskiej lampy!!!!, pierwsza okazała się totalnym bublem!!który odesłałam, szybko dostałam kolejną rownież zepsutą-działała 30sek.sprzedający kazał włączyć i wyłączyć zasilacz, jednak nie pomogło, wielkie Nieeee! [Odpowiedź z : 04 sty 2016, 15:19 ] Jeżeli zamawia Pani zestaw za 195 zł a koszt samych lakierów acetonu i cleanera to 165 zł to chyba nie spodziewa się Pani otrzymać niemieckiej lampy za 150 zł. Lampę może Pani wymienić bo mimo swej taniości tylko 5 % to reklamacje" ![]() Edytowane przez nAtaL!a Czas edycji: 2016-01-04 o 17:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
Będzie do krótkiego futerka takiego grubszego czarnego pasować spódnica taka rozkloszowana czarno-biala i czarne grube rajstopy,botki na klocku? Jak myślicie?
Czy koniecznie trzeba płaszcz do spódnicy? A nie chce go bo jest brzydki -_- wolałabym właśnie to futerko.
#400 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
co mam ze sobą zabrać? jaki strój (stanik, buty)? czy urządzenia, które tam są są proste w obsłudze? jak najlepiej ćwiczyć i na czym, żeby dało efekt, a żebym nie zeszła na zawał? w karnecie są też jakieś pasy wibracyjne, jak się z tego korzysta i czy to coś daje? Sory za te żenujące pytania ale nigdy nie byłam i serio nie wiem jak się zachowywać. ![]() Ja się podepnę z jeszcze jednym pytaniem - jako rasowa łamaga życiowa z patentem na różnego rodzaju kontuzje, chciałabym mieć sesje z trenerem. I tu się zaczyna problem, idę do takiej siłowni, mówię, że chce trenera i oni mi jakiegoś tam wybiorą, i się umawiamy na jakąś godzinę, a potem ta osoba na mnie czeka, czy jak? Czy generalnie każda siłownia/fitness club ma swoje zasady i męczyć ludzi z recepcji? |
![]() ![]() |
![]() |
#402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
To jakbym chciała więcej sesji, to za każdą bym płaciła osobno czy jest szansa na jakiś abonament, który by to uwzględniał? No i czy by się dało mieć ciągle tego samego trenera czy to raczej kwestia tego kto ma dyżur?
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Zadomowienie
|
Czy ktoś wie może czy teraz jadać busem/samochodem itp. są kontrole na granicy z Francją???
Kochaj albo Rzuć! I forgot that all might see So many beautiful things... Zapraszam do wymiany:--> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380461 kosmetyki : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380683 |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
goniąca własny ogon..
|
Czym usunąć taki kontur z soli z puchowej kurtki?
Niechcący kurtka upadła mi na ziemię, zmoczyła się ździebko w jednym miejscu, jak wyschło to pozostał tylko taki białawy kontur... wiecie o co kaman? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
goniąca własny ogon..
|
Noane również tak podejrzewam... na szczęście jest w dość mało widocznym miejscu, niemniej... wkurza!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;53995280]Ja też nie powinnam malować paznokci do pracy, więc z tego samego powody kupiłam ![]() ![]() ![]() Przeszukam wątki jak się zdecyduję na zakup. Dzięki ![]() Przemyśl kwestię czy nie wolisz lampy LED zamiast UV - krócej trzeba trzymać paznokcie i ponoć lampy są trwalsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 |
goniąca własny ogon..
|
Mydło i woda?
Będę sprawdzać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
A i mam jeszcze głupie pytanie, bo ja tego nie ogarniam, a kadry mi nie chcą tego wytłumaczyć - mam umowę na czas określony, która się kończy w tym roku (pierwszy tydzień października). W czerwcu zdobywam prawo do większego wymiaru urlopu (8 lat za studia + 2 lata pracy). Dodatkowo został mi urlop za zeszły rok. Mój problem zaczyna się od tego, że kadry mi na ten rok wyliczyły 15 dni urlopu i ja nie wiem w ogóle z jakiej paki tak mało.
Mi się wydawało, że powinnam dostać te swoje 20 dni bez żadnej łaski, a w czerwcu mi powinni zwiększyć o te pozostałe dni. Teraz nie wiem czy mnie kto w balona nie robi, a jak się o to zapytałam to na mnie warczą, że tak ma być. |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
ReklaMO(D)żerca.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
Jak smakuje karczoch z puszki?
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Teoretycznie z dniem 1 stycznia przysługuje Ci 20 dni (jak każdemu pracownikowi) - jeżeli jednak pracodawca nie udzieli Ci urlopu w takim wymiarze (a na urlop potrzebna jest zgoda) - to na koniec umowy urlop wyliczasz proporcjonalnie do miesięcy, które przepracujesz w tym roku, z tym że uwzględniasz wyższy wymiar. Poproś kadry o wyliczenie skąd 15 dni + spytaj co z zaległym, w razie wątpliwości pokaż przepisy: Kodeks Pracy Art. 155(1). [Proporcjonalny wymiar urlopu] § 1. W roku kalendarzowym, w którym ustaje stosunek pracy z pracownikiem uprawnionym do kolejnego urlopu, pracownikowi przysługuje urlop: 1) u dotychczasowego pracodawcy - w wymiarze proporcjonalnym do okresu przepracowanego u tego pracodawcy w roku ustania stosunku pracy, chyba że przed ustaniem tego stosunku pracownik wykorzystał urlop w przysługującym mu lub w wyższym wymiarze; ROZPORZĄDZENIE MINISTRA PRACY I POLITYKI SOCJALNEJ z dnia 8 stycznia 1997 r. w sprawie szczegółowych zasad udzielania urlopu wypoczynkowego, ustalania i wypłacania wynagrodzenia za czas urlopu oraz ekwiwalentu pieniężnego za urlop. § 3. 3 Wymiar proporcjonalnego urlopu wypoczynkowego w roku kalendarzowym, w którym pracownik nabył u danego pracodawcy prawo do urlopu wypoczynkowego w wyższym wymiarze, ustala się uwzględniając wyższy wymiar tego urlopu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z refluksem zmagam się od ponad trzech lat, ale jedno z drugim nie ma wiele wspólnego (tzn. nie mogę tego połączyć). Np. jeśli szkodzi mi czosnek, to go nie jem, bo wiem, że się źle po nim czuję. Ale to, że wstaję i nic mnie nie boli, a nie mam ochoty na nic (tygodniami wręcz) nie ma nic z tym wspólnego. Masło maślane, ale strasznie mnie w☠☠☠☠ia ten temat. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdybyś korzystała z 20 dni urlopu na 2016 rok to od stycznia do października przysługiwałoby Ci : 20 dni : 12 m-cy*10 m-cy = 16,6 dnia czyli 17 dni proporcjonalnego urlopu (plus zaległy urlop) ponieważ w czerwcu nabywasz prawo do wyższego wymiaru urlopu należy ci się większa pula urlopu - niech kadry Ci wyliczą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Chodziło mi o to, czy nie masz tak, że po jakimś produkcie coś ci dolega po jakiś produktach, więc podświadomie ich unikasz żeby dolegliwości się nie powtórzyły, a że jest takich produktów więcej, to powoli nic ci nie pasuje? Nie masz ochoty na nic do jedzenia czy na nic tak ogólnie? Taka niechęć do określonych konsystencji, kolorów, kojarzy się typowo z autyzmem, ale trochę późno u ciebie na taką diagnozę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#420 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gdybyś korzystała z 20 dni urlopu na 2016 rok to od stycznia do października przysługiwałoby Ci : 20 dni : 12 m-cy*10 m-cy = 16,6 dnia czyli 17 dni proporcjonalnego urlopu (plus zaległy urlop) ponieważ w czerwcu nabywasz prawo do wyższego wymiaru urlopu należy ci się większa pula urlopu - niech kadry Ci wyliczą ![]() Dziewczyny, bardzo dziękuję za rozwianie wątpliwości ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.