Małżeństwa jednopłciowe (homoseksualne) w Polsce - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy małżeństwa jednopłciowe powinny być w Polsce zalegalizowane?
Tak 202 67,79%
Nie 74 24,83%
Nie wiem 5 1,68%
Nie obchodzi mnie to 17 5,70%
Głosujący: 298. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-09, 13:53   #391
aniolek-tasmanski
Administrator

Dot.: Małżeństwa jednopłciowe (homoseksualne) w Polsce

Cytat:
Napisane przez Yuri22 Pokaż wiadomość
....

P.S. Nie uważasz, że stanowisko moderatora zobowiązuje do jakiegokolwiek obiektywizmu?

Proponuje abyś zaprzestał słownych przepychanek i postarał się jednak wymieniać swoje poglądy z Wizażankami nikogo nie obrażając po drodze, a także stosował się to tego o co prosi Moderator

aniolek-tasmanski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-09, 14:32   #392
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aniolek-tasmanski Pokaż wiadomość
Proponuje abyś zaprzestał słownych przepychanek i postarał się jednak wymieniać swoje poglądy z Wizażankami nikogo nie obrażając po drodze, a także stosował się to tego o co prosi Moderator

Gwoli ścisłości.

Reszta może mnie wyzywać od betonów i sugerować zamknięcie dziecka w piwnicy?
Yuri22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-09, 14:35   #393
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Gwoli ścisłości.

Reszta może mnie wyzywać od betonów i sugerować zamknięcie dziecka w piwnicy?

doczekamy się merytorycznej odpowiedzi dlaczego homoseksualne małzeństwa i homoseksualizm szkodą społeczeństwu w szerszej perspektywie, czy będziesz dalej jojczył i się żalił?

Edytowane przez 201712071518
Czas edycji: 2016-02-09 o 14:37
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-09, 14:59   #394
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość

doczekamy się merytorycznej odpowiedzi dlaczego homoseksualne małzeństwa i homoseksualizm szkodą społeczeństwu w szerszej perspektywie, czy będziesz dalej jojczył i się żalił?
Na razie się żalę. Odpiszę ci jak mnie najdzie ochota. Nie wcześniej i nie później. Czekaj cierpliwie i nigdzie nie odchodź.
Stary 2016-02-09, 15:02   #395
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Na razie się żalę. Odpiszę ci jak mnie najdzie ochota. Nie wcześniej i nie później. Czekaj cierpliwie i nigdzie nie odchodź.
bez przesady.
mnie twoje zdanie guzik interesuje, ale twoje żale są tak nudne, że dla odmiany mógłbyś zaserwować jakieś prawilne mądrości
Stary 2016-02-09, 15:23   #396
Yuri22
BAN stały

Cytat:
bez przesady.
mnie twoje zdanie guzik interesuje, ale twoje żale są tak nudne, że dla odmiany mógłbyś zaserwować jakieś prawilne mądrości
Też mi się tak wydawało, dopóki nie zaczęłaś domagać się tego samego w niemal każdym ze swoich ostatnich postów.

P.S. Ogarnij tą swoją polszczyznę, bo moje żale przy niej bledną.
Stary 2016-02-09, 17:41   #397
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Podejrzewam, że w internecie jest dużo grup dla prawilnych polaków,
Stiupid co znaczy prawilni? Spotkałam się z tym określeniem ale definicji nie mogłam znaleźć.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-09, 19:09   #398
Parabelka
Panaroja

Cytat:
P.S. Ogarnij swoją polszczyznę, bo moje żale przy niej bledną.
Już jeżeli , to

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-09, 19:09   #399
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
Stiupid co znaczy prawilni? Spotkałam się z tym określeniem ale definicji nie mogłam znaleźć.
To takie prześmiewcze określenie na ludzi, którzy myślą, że mogą arbitralnie decydować co jest naturalne, a co wynaturzone, co jest dobre, a co złe, co jest wbrew Polsce, a co za Polską. Nieoczytane umysły, próbujące podbić świat.
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-09, 19:09   #400
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
Prawilny to rusycyzm oznaczający prawdziwy , zgodny z zasadami .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-09, 19:10   #401
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Już jeżeli , to
A parę stron dalej Yuri się czepiał, że ktoś jakiś błąd popełnił .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-09, 19:35   #402
Yuri22
BAN stały

Próbujcie dalej.

http://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/te-czy-ta;2227.html

"W starannej polszczyźnie powinniśmy pisać i mówić „Weź tę książkę”. Tradycyjna forma tę bywa jednak zastępowana formą tą. Wynika to stąd, że wśród różnych określeń rzeczownika rodzaju żeńskiego (w naszym wypadku jest to wyraz książka) tylko zaimek ta ma w bierniku końcówkę -ę, podczas gdy inne określenia przyjmują końcówkę -ą: „Weź tę książkę”, ale: „Weź tamtą książkę”, „Weź pierwszą książkę”, „Weź ładną książkę”. "
Stary 2016-02-09, 19:40   #403
liselotta
lise-kotta

no właśnie - w starannej polszczyźnie
plujesz się o przecinki, a nawet poprawnych form nie potrafisz ogarnąć, co za żal.
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-09, 20:04   #404
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Napisane przez liselotta Pokaż wiadomość
no właśnie - w starannej polszczyźnie
plujesz się o przecinki, a nawet poprawnych form nie potrafisz ogarnąć, co za żal.
Przebrnęłaś tylko przez pierwsze zdanie cytatu, który wrzuciłem? Przy dłuższym tekście odcina ci świadomość?

Żalem jest niemożność zapamiętania, że zdania rozpoczynamy wielką literą.

Dramat.
Stary 2016-02-09, 20:09   #405
liselotta
lise-kotta

Cytat:
Przebrnęłaś tylko przez pierwsze zdanie cytatu, który wrzuciłem? Przy dłuższym tekście odcina ci świadomość?

Żalem jest niemożność zapamiętania, że zdania rozpoczynamy wielką literą.

Dramat.

pisz więcej
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-09, 20:27   #406
Kocurasek
Zakorzenienie

Małżeństwa jednopłciowe (homoseksualne) w Polsce

Nie karmcie trolla, bo ciekawy wątek zmienił się w wytykanie błędów ortograficznych. Długo jeszcze ten off top będzie męczony?

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-09, 20:28   #407
zakonna
Naczelna Nastolatka

Cytat:
Napisane przez Kocurasek Pokaż wiadomość
Nie karmcie trolla, bo ciekawy wątek zmienił się w wytykanie błędów ortograficznych. Długo jeszcze ten off top będzie tłuczony?
długo, najwyraźniej dobrze się bawią rozwalaniem wątku.
Stary 2016-02-09, 20:36   #408
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-09, 20:43   #409
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
długo, najwyraźniej dobrze się bawią rozwalaniem wątku.
Ale o czym tu mozna dyskutowac?
Skoro argumentami przeciwko legalizacji zwiazkow jednoplciowych sa
-to obrzydliwe jak jedzenie robakow
-to zaszkodzi dzieciom i rodzinie bo sie napaczą
-to obrzydliwe jak wydłubywanie gili z nosa
-to wynaturzenie bo tak.
Widzisz tu jakąś możliwość dyskusji?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-09, 20:44   #410
zakonna
Naczelna Nastolatka

Widzę możliwości ignorowania zamiast uprawiania jakichś bezsensownych przepychanek.
Stary 2016-02-09, 21:23   #411
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Widzę możliwości ignorowania zamiast uprawiania jakichś bezsensownych przepychanek.
Racja, ale też troll ma cały czas możliwość trollowania, gdyż mimo wielu ostrzeżeń nie został zbanowany.

A wracając do tematu to istnieje pojęcie "pink dolar" - wiele miast w różnych krajach prześciga się w byciu "gay friendly" bo to prowadzi do po pierwsze turystyki osób LGBT, których na świecie spośród 7 miliardów ludzi są miliony, po drugie dzielnice gejowskie przyciągają bogate pary jednopłciowe. Kiedyś jedna Wizażanka się wypowiadała w jakimś wątku, że mieszka w takiej dzielnicy w USA i że to pożądane przez wielu miejsce zamieszkania ze względu na spokój, bezpieczeństwo, tolerancję i porządek. I ja choćby takie plusy widzę w równouprawnieniu. Ale chyba kluczowe jest pokazywanie dzieciom dobrych wzorców: empatii, tolerancji, kultury, świadomości społecznej. Aby to dziecko umiało uzasadnić dlaczego, tak. A nie jak nasz niezbanowany troll, powtarza tylko w kółko "bo tak/bo mogę".
Stary 2016-02-10, 03:37   #412
Yuri22
BAN stały

Co z religią? Bądź co bądź polski Kościół bardzo jasno określa swoje stanowisko wobec pojęcia rodziny i osób homoseksualnych, a wciąż duży odsetek Polaków jest zadeklarowanymi katolikami. Idźcie i tłumaczcie takim ludziom, że wg badań powinni porzucić to, w co wierzyli całe życie, bo zaleszczotek odkrył w necie jakieś amerykańskie badania. Aha, no i najlepsze. Wraz z ostatnim napływem osób o śniadej karnacji proponuję również ich indoktrynować, że powinni przestać być zacofani i zacząć lubić homoseksualistów. Powodzenia.
Stary 2016-02-10, 06:22   #413
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Co z religią? Bądź co bądź polski Kościół bardzo jasno określa swoje stanowisko wobec pojęcia rodziny i osób homoseksualnych, a wciąż duży odsetek Polaków jest zadeklarowanymi katolikami. Idźcie i tłumaczcie takim ludziom, że wg badań powinni porzucić to, w co wierzyli całe życie, bo zaleszczotek odkrył w necie jakieś amerykańskie badania. Aha, no i najlepsze. Wraz z ostatnim napływem osób o śniadej karnacji proponuję również ich indoktrynować, że powinni przestać być zacofani i zacząć lubić homoseksualistów. Powodzenia.
Kościol mial tez kiedys jasne stanowisko odnosnie ksztaltu naszej planety ,) Jeśli sobie nie radzi ze zmianami w swiecie, to moze powinien sie zreformowac.
Polska nie jest krajem wyznaniowym, a osoby homoseksualne slubow koscielnych sie nie domagaja.
kosciol ma tez jasne stanowisko w kwestii np prezerwatyw. A jakos je sprzedaja w kazdym kiosku. Księży pederastow i gejów nie brakuje i mają sie dobrze przy poparciu swoich zwierzchnikow
A co do osob o sniadej karnacji - dopoki nie sa prawodawca, to ich stosunek do homoseksualizmu mnie nie interesuje.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-10, 08:17   #414
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZaleszczotekKsiazkowy Pokaż wiadomość
Racja, ale też troll ma cały czas możliwość trollowania, gdyż mimo wielu ostrzeżeń nie został zbanowany.

A wracając do tematu to istnieje pojęcie "pink dolar" - wiele miast w różnych krajach prześciga się w byciu "gay friendly" bo to prowadzi do po pierwsze turystyki osób LGBT, których na świecie spośród 7 miliardów ludzi są miliony, po drugie dzielnice gejowskie przyciągają bogate pary jednopłciowe. Kiedyś jedna Wizażanka się wypowiadała w jakimś wątku, że mieszka w takiej dzielnicy w USA i że to pożądane przez wielu miejsce zamieszkania ze względu na spokój, bezpieczeństwo, tolerancję i porządek. I ja choćby takie plusy widzę w równouprawnieniu. Ale chyba kluczowe jest pokazywanie dzieciom dobrych wzorców: empatii, tolerancji, kultury, świadomości społecznej. Aby to dziecko umiało uzasadnić dlaczego, tak. A nie jak nasz niezbanowany troll, powtarza tylko w kółko "bo tak/bo mogę".
To świetnie, że istnieją takie miejsca, do których lgtb mogą wyjechać. Nie rozumiem po co narzekać na Polskę, w której jeszcze długo się nic w tej sprawie nie zmieni, zamiast wyjechac do przyjaznego miejsca. Z drugiej strony dobrze, że są jeszcze kraje rakie jak nasz, do którego mogą przyjechać ci, którzy z obrzydzeniem patrzą na lgtb i mogą tu żyć bez obaw, że ich dziecko dostanie w szkole podręcznik przedstawiający dwóch tatusiów. Różnorodność jest fajna i dobra. Pink dolar naprawdę nie musi wszędzie funkcjonować. U nas pewnie byłoby odwrotnie, tj. Antypink dolar byłby bezpieczną okolicą
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-10, 08:26   #415
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
To świetnie, że istnieją takie miejsca, do których lgtb mogą wyjechać. Nie rozumiem po co narzekać na Polskę, w której jeszcze długo się nic w tej sprawie nie zmieni, zamiast wyjechac do przyjaznego miejsca. Z drugiej strony dobrze, że są jeszcze kraje rakie jak nasz, do którego mogą przyjechać ci, którzy z obrzydzeniem patrzą na lgtb i mogą tu żyć bez obaw, że ich dziecko dostanie w szkole podręcznik przedstawiający dwóch tatusiów. Różnorodność jest fajna i dobra. Pink dolar naprawdę nie musi wszędzie funkcjonować. U nas pewnie byłoby odwrotnie, tj. Antypink dolar byłby bezpieczną okolicą

no to nie rozumiem dlaczego tak wam przeszkadzają muzułmanie, którzy ''z obrzydzeniem patrzą na lgtb". Tyle wspólnego.

a dlaczego w jednym kraju nie może być ta różnorodność?
Stary 2016-02-10, 14:56   #416
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Co z religią? Bądź co bądź polski Kościół bardzo jasno określa swoje stanowisko wobec pojęcia rodziny i osób homoseksualnych, a wciąż duży odsetek Polaków jest zadeklarowanymi katolikami. Idźcie i tłumaczcie takim ludziom, że wg badań powinni porzucić to, w co wierzyli całe życie
Po pierwsze, nie każdy kościół odrzuca homoseksualistów. W Polsce jest to np. Reformowany Kościół Katolicki, ale coraz więcej kościołów poszczególnych krajów decyduje się na udzielanie święceń lub małżeństw religijnych dla par jednopłciowych. Po drugie, choć większość Polaków jest wg statystyk katolikami, to ściśle zasad katolicyzmu przestrzega kilkanaście procent. Znam wielu katolików (będących w tych 40% praktykujących, ale nie w tych kilkunastu % ortodoksyjnych), którzy w pełni popierają wprowadzenie małżeństw jednopłciowych nie tylko cywilnych, ale też kościelnych.
(O ile dobrze pamiętam, tu na forum też takie osoby są - Tyene).

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Nie rozumiem po co narzekać na Polskę, w której jeszcze długo się nic w tej sprawie nie zmieni, zamiast wyjechac do przyjaznego miejsca.
Chyba dobrze, że są organizacje, są ludzie którzy chcą coś w Polsce zmienić na lepsze, zamiast z góry gdzieś wyjeżdżać. Inna sprawa, że z różnych powodów nie każdy chce czy może wyjeżdżać do takich krajów. A trzecia, to nie wiem jak jest teraz, ale ja w podstawówce (przez katechetkę) i w gimnazjum (przez nauczycielkę od WOS) byłem uczony na wychowaniu do życia w rodzinie, że homoseksualizm to coś całkowicie normalnego. Nie ma powodów by uważać inaczej, więc nieporozumieniem by było uczenie w szkole czegoś odwrotnego. A nieuczenie wcale? Szkoła jest od tego, by uczyć.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
odkrył w necie jakieś amerykańskie badania
Nadal się z nimi nie zapoznałeś, a kwestionujesz i komentujesz. Niektórych cnotą - ignorancja.

Edytowane przez 201605090949
Czas edycji: 2016-02-10 o 14:59
Stary 2016-02-10, 16:55   #417
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
To takie prześmiewcze określenie na ludzi, którzy myślą, że mogą arbitralnie decydować co jest naturalne, a co wynaturzone, co jest dobre, a co złe, co jest wbrew Polsce, a co za Polską. Nieoczytane umysły, próbujące podbić świat.
Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Prawilny to rusycyzm oznaczający prawdziwy , zgodny z zasadami .
dziękuję
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-10, 17:15   #418
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Po pierwsze, nie każdy kościół odrzuca homoseksualistów. W Polsce jest to np. Reformowany Kościół Katolicki, ale coraz więcej kościołów poszczególnych krajów decyduje się na udzielanie święceń lub małżeństw religijnych dla par jednopłciowych. Po drugie, choć większość Polaków jest wg statystyk katolikami, to ściśle zasad katolicyzmu przestrzega kilkanaście procent. Znam wielu katolików (będących w tych 40% praktykujących, ale nie w tych kilkunastu % ortodoksyjnych), którzy w pełni popierają wprowadzenie małżeństw jednopłciowych nie tylko cywilnych, ale też kościelnych.
(O ile dobrze pamiętam, tu na forum też takie osoby są - Tyene).

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Chyba dobrze, że są organizacje, są ludzie którzy chcą coś w Polsce zmienić na lepsze, zamiast z góry gdzieś wyjeżdżać. Inna sprawa, że z różnych powodów nie każdy chce czy może wyjeżdżać do takich krajów. A trzecia, to nie wiem jak jest teraz, ale ja w podstawówce (przez katechetkę) i w gimnazjum (przez nauczycielkę od WOS) byłem uczony na wychowaniu do życia w rodzinie, że homoseksualizm to coś całkowicie normalnego. Nie ma powodów by uważać inaczej, więc nieporozumieniem by było uczenie w szkole czegoś odwrotnego. A nieuczenie wcale? Szkoła jest od tego, by uczyć.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

To Twoja subiektywna opinia.

Cytat:
Nadal się z nimi nie zapoznałeś, a kwestionujesz i komentujesz. Niektórych cnotą - ignorancja.
Człowieku, ile razy trzeba Ci tłumaczyć, że żadne badania nie zastąpią sumienia i światopoglądu? Pojedź w niedzielę do Watykanu, wdrap się na papieski balkon i krzycz do tłumu, żeby rozszedł się do domów, bo nauka nie potwierdza zamiany wody w wino i zmartwychwstania.
Jakiś czas temu wszyscy naukowcy byli zgodni, że ziemia jest płaska, a w końcu XIX w. pewien szanowny amerykański naukowiec stwierdził, że "Wszystko co można wynaleźć, zostało już wynalezione".
Badania, na które się powołujesz, dały jakieś tam wyniki, a ja uważam, że te wyniki są złe. Koniec, kropka.
Parafrazując tekst z pewnej komedii: "I co mi zrobisz?".
I co Ty mi tu piszesz o jakichś procentach i segregacji katolików? Skoro jest tak pięknie i wszyscy są tacy przyjaźni homoseksualistom , to dlaczego tak skrzętnie się ukrywają w Polsce?
Stary 2016-02-10, 17:17   #419
zakonna
Naczelna Nastolatka

Z powodu takich młotkow jak ty. Muszą uważać na siebie żeby im tłum takich prawdziwych katolików nie zrobił krzywdy czy to mowa czy uczynkiem.
Stary 2016-02-10, 17:20   #420
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Co mają niby katolicy do legalizacji małżeństw osób tej samej płci? Nikt nikomu nie każe porzucać wiary czy tam przekonań. Katolicy mogą sobie spokojnie istnieć i praktykować każdy aspekt katolicyzmu, bo nikt im nie każe brać homoseksualnego ślubu w USC.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości