|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. V
tez dotykalam emelki i sa tak elastyczne, mam wrazenie bardzo wygodne.
takie zamowilam http://emel.com.pl/PL/shoe,5515,0,0.html
|
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne ! Jaki rozmiar wzięłaś?
|
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
wzięłam 20. w razie czego wymienimy
|
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka555 ja miałam juz w drugim trymestrze.. Ale np na wakacjach nie.. Pól Rodos zeszlam na nogach.. Ale tam bylam wyluzowana i sam klimat itp chyba swoje zrobilo.. Bo w domu do warzywniaka i apteki byl problem a mam wlasnie 200 m spacerkiem przez las
![]() Śliczne te emelki Werka w r. 20 ma stope równa z wkładką![]() W Deichmannie sa takie fajne wkladki do mierzenia rozmiarów, można zmierzyć i na jej podst dobierać ![]() Ewka555 a ta orkę moze uszyj? Taka wielką-wielgachną
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2016-03-30 o 07:07 |
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
Hej😊
Zapowiada sie kolejny piękny dzien😊 A moje dziecko jeszcze śpi!!
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Ty spij razem z dzieckiem a nie buszujesz
|
|
|
|
#397 |
|
Wtajemniczenie
|
mmgi - fajnie że się odezwałaś i super że okazało się że stópki Anieli są ok
niedługo wszystkie nasze wątkowe dzieciaczki pożegnają rehabilitację ![]() z tym posługiwaniem się obiema rączkami to u nas jest tak samo, był czas że Jaś używał prawie wyłącznie lewej. No wszystko chwytał lewą, podpierał się itp. Nawet jeden lekarz powiedział że to leworęczność hmm. A teraz posługuje się obiema, choć już nie że dwiema na raz, lecz zamiennie. No chyba że np. trzyma słoik żeby odkręcić, no to wtedy dwiema. To w takim razie się cieszę ![]() aczka - ale ma małą stópkę Jaś Twój. Nasze pierwsze buciki kupione w grudniu to 23 rozm haha teraz sandałki chyba 24 będzie trzeba brać haha namarelle - szalona z tą podróżą poślubną w ciąży, moja koleżanka w 5 miesiącu do Turcji w lipcu pojechała, 50 stopni czy cuś podziwiam, ja bym nawet do Ciechocinka się wtedy nie doturlała ![]() ewka555 - pamiętam Cię z tego pieczenia w I ciąży. Jak pisałaś "że chcesz się piec nauczyć" " pamiętam te foty rogali z nutellą itp. coś mi się jeszcze kojarzą Twoje rozkmniny czy teściowa będzie w kuchni jak się na to pieczenie wybierałaś haha coż teraz nie masz piekarnika, ale i teściowa Ci z kuchni zniknęła
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2016-03-30 o 08:02 |
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Namarele kurczę wlasnie to nie moze byc pluszak
on chce orkę taka figurkę albo gumową. Sobie chłopak zażyczył, no. 😁Linda, no ja juz wole brak piekarnika i teściowej 😁 choc nie powiem, te rogaliki z nutella to dobre byly Musze dzis zaciągnąć męża na większe zakupy, spozywke, chemie, co bym nie musiała potem nic nosić. A w szafkach mam wymiecione wszystko Pije wlasnie slaba kawke z cukrem pudrem 😁---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Namarele szalona bylas z ta wyprawa w ciazy😁 ja od 30ktoregos tygodnia mialam leżeć bo skracala mi sie szyjka i groził przedwczesny poród, co tam, ze w końcu 10dni po tp sie Zuza urodziła 😁 U nas debata nt imienia. Nie wiem, jest kilka typów a ja na żadne nie mogę się do końca zdecydować. Chyba po prostu podejmę decyzje jak zobaczę małego
|
|
|
|
#399 |
|
Wtajemniczenie
|
haha ale masz napój
![]() a może Piotr? też ładne imię, prócz Jana ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- widziałam takie dmuchane orki, rekiny i kinie morskie na odpuście. Takie balony z helem
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Rogale z nutella? o mamo, robrze ze na odchowalni dolaczylam, bo bym piekla razem z Toba
![]() My mielismy rozkmine miedzy Jasiem a Mieszkiem. w rodzinie niedawno pojawil sie maly Olaf, tez ciekawe chociaz takie wybujale a jakie macie pomysły na to imię? linda, do Ciechocinka to i ja bym nie pojechała, mimo ze w dzien porodu bieglam jeszcze co drugi stopien po schodach z l4 do pracodawcy. no bo Ciechocinek... ale juz jakies Mazury to chętnie!
|
|
|
|
#401 |
|
Wtajemniczenie
|
haha to miałas kondycję, ja nie wiem czy bym rozkrok na dwa schodki wzięła 2 dni przed porodem
![]() do Ciechocinka będę pewnie na wczasy z NFZtu na emeryturze wbijać, jeśli dożyję, to Cię aczka wtedy odwiedzę, jeśli również dożyjesz
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2016-03-30 o 09:08 |
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne te Emelki,może też sie rozejrze jak pojadę do Polski choć mamy tu ecco i ale polskich firm niet.
Na razie Ninka popyla w Clarksach fioletowych do wiosny będą a potem pomyślimy. Co do imion to mam swoje typy,Nina miała być Filipem ![]() mi sie podobają normalne imiona tez Dawid Daniel Krzyś i kilka tutejszych byle nie Brajan ![]() [SIZE=1]---------- Dopisano o 09:32 ---------- Popr ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- rosarioo po raz kolejny zachęcam do ujawnienia Linda ty powinnaś jakieś felietony pisac
Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2016-03-30 o 10:35 |
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Ja już dzisiaj do pracy. Średnio się czuję. Mamsuche ggardło i przez to kaszle.
Zaliczyłam też gina. Ehhh nie ominęły mnie tabletki, bo kiepsko było. :-( Czy znacie firmę Wojdyłko? Mają super butki i kalosze dla naszych dzieci.
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka555 ja mam imiona już dawno zaklepane, a tu dziecka brak
![]() Mieszko mi się też podoba, a Olaf to narzeczony mojej córki. |
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
likijko, zdrowka! ja u gina rok nie bylam...tez bym musiala sie wybrac, bo czuje ze dobrze tam nie jest..
nie znam tej firmy - musze obczaic! jelonku, no jak to Olaf? a Jas? z kwiatka na kwiatek? ojoj
|
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Aczka Olaf jest w realu, Jaś w necie
trzeba rezerwę trzymać
|
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
ide dzisiaj na 16 na zastrzyk, dodatkowo wejdę do gabinetu dr, bo kaszel rozrywa mi żebra. dosłownie. jestem poobrywana, dźwigać nie moge, wchodzić po schodach sie nie da, machac miotłą tez nie. jakby mnie ktos bejzbolem po zebrach poobkladal. |
|
|
|
#408 |
|
Wtajemniczenie
|
Katerina - e kto by to czytał
a imię Krzyś też mi się podoba bardzo ![]() aczka - wyliżesz się ale dobrze robisz że jeszcze raz się lekarzowi pokazać chcesz, może jeszcze coś mocniejszego Ci przepiszelilijka - ładne te buciki i chyba zdrowe, bo laurów tyle mają odznaczeń widzę na stronie. Widzę że i w krakowie na gromadzkiej sklep jest z tego co czytam. dzięki, obczaić muszę ![]() byłam po avizo na poczcie i obkupiłam się w książeczki, dosłownie po 3 i 5 zł mają całkiem fajne pozycje. Wzięłam "zabawki", "zwierzęta domowe", zwierzęta dzikie", "maszyny rolnicze" , "zwierzęta morskie". ładne, twarde, dobrze wykonane, dużo tańsze niż w księgarniach. kupiłam w Biedrze też sobue koszulę w kratę, ale za wąska w rękawach, muszę oddać. Owsianka wraca .....
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2016-03-30 o 14:34 |
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbym bym byla w drugiej ciąży i wszystko bylo by ok to tez bym poleciala na wakacje
Aczka biedna ty zdrowia!!Male ksiszeczki kupuje u siebie na osiedlu za 4-5 zl wpadnie ![]() Polecalam wam tez tania internetowa ksiegarnie nieprzeczytane.pl.. Moze dziecięce tez sa fajne, nie patrzylam
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
A ja w ciąży nie pojechałam na wakacje, bo byłam taaaka zarobiona czytaniem książek i oglądaniem seriali sezonami
![]() Druga noc bez cyca za nami. Odstawianie idzie (odpukać!) niespodziewanie dobrze. Dziś piersi lekko pobolewają, ale nie są mocno twarde. Aczka to się dorobiłaś choróbska. Zdrowia! |
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
jelonku! gratuluje bezbolesnego odstawiania! podajesz smoczek?
ja po wizycie u lekarza - dorobilam sie jakiegos atypowego zapalenia pluc, wdrozony drugi antybiotyk, jutro przeswietlic pluca. jesli do piatku choc troche nie odpusci, to oddzial! matko a sie wystraszylam. leze pod kocem. Jas sprzedany do dziadkow - a niech maja! |
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Podaję smoczek, przytulam i zasypia. Teraz mnie przeraża batalia ze smoczkiem, bo już czas najwyższy się go pozbyć.
Aczka oby obyło się bez szpitala. Odpoczywaj bez dziecia
|
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Aczka a to dowojowałaś!
Leż pod kocem pod mężem i się wygrzewaj😊
|
#414 |
|
Wtajemniczenie
|
dokładnie, leż aczka, wracaj do zdrowia!
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny! nie ma juz zartow, kurcze.
|
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w ciąży na tapecie wszystkie g.niane seriale tvn'u i chirurdzy do 8 sezonu zdazylam obejrzeć bo później urodzilam
![]() Aczka.. Co za dziadostwo! Pij tez tego buraka. W buraku moc
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Aczka rozgrzewający masaż i okład z młodego męskiego ciała dobrze ci zrobi
|
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
ło matko. never.
|
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
Lilijka zdrowka !!
Aczka, Ty weź kobieto serio sie teraz oszczędzaj i leż bo to juz nie przelewki... Jelonek a Ty jak? Lepiej? Nasze typy to Antoś (męża o dziwo), Czarek, kajetan, Mikolaj, Tymek. Dwa ostatnie chyba górują. Zawsze chcieliśmy Jasia a teraz jest problem z imieniem. Aczka, przez Ciebie pojechaliśmy dzis do Gdańska i kupiłam emelki 😁 tyle ze potem zostawiliśmy Zuze na 2h u t i zostawiłam tam buty żeby jej pokazac tylko, a co ta madra kobieta zrobila? Ubrala Zuzi, na poczatku chodzila z nią za rękę, a potem puscila ja samopas i Zuza raczkowaa w tych butach (a t najczystszych podlog to nie ma) no i buty sa delikatnie zdarte na czubkach. No przeciez myślałam ze krew mnie zaleje, no :/ My dzisiaj na zakupach, sprzatanie, jutro jedziemy do psycholog z Zuzia do owi i kilka spraw do załatwienia, wieczorem męża nie ma a w piatek rano wyjeżdża ((---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- No i Zuza chodzi ladnie za jedna rękę, ale co z tego jak sie mega cyka i nie chce sama sie puścić. ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Namarele ja tez oglądałam chirurgów w 1 ciazy😁 fajne czasy to byly 😁 druga ciaza to zupełnie co innego. |
|
|
|
#420 |
|
Zadomowienie
|
Mój tż też ostre zapalenie oskrzeli powinnam go gdzieś przenieść tylko nie mam gdzie :P
Aczka zdrowia !! kobieto jak ty to zrobiłaś ?! Ja na początku ciąży byłam w Niemczech i Litwie a pod koniec 5 tego miesiąca w Portugali i Londynie ![]() My w sobotę jedziemy bo buty i kapcie korekcyjne, młody nosi rozmiar 21 pewnie teraz kupimy 22. Polecam Wyznania Gejszy do czytania.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

Werka w r. 20 ma stope równa z wkładką

on chce orkę taka figurkę albo gumową. Sobie chłopak zażyczył, no. 😁