|
Notka |
|
Techniczne dla katalogu kosmetyków Forum techniczne - obszar katalog kosmetyków. Tutaj zajmujemy się obsługą techniczną katalogu kosmetyków: "Kosmetyk Wszech Czasów". |
Pokaż wyniki sondy: Podoba Ci się nowe KWC? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 1,52% |
Nie |
385 | 97,47% |
Nie mam zdania |
4 | 1,01% |
Głosujący: 395. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
*
|
Dot.: Nowe KWC: dobre czy nie? Oddaj swój głos
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
niecnotliwa dziewica
|
Wczoraj w Owadzie natknęłam się na płyn i żel micelarny AA, których dotąd nie stosowałam. W pierwszym odruchu chciałam wejść w KWC i sprawdzić, co to za dziwo i czy warto na nie wydać kasę - i po 1,5 sekundy sobie uświadomiłam ze już, kurka, nie ma gdzie sprawdzać....
![]() |
#394 |
damn good coffee
|
Też mam taki odruch :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
Również jestem bardzo na nie. Nie miałam świadomości, że opinie po testach trafiają do KWC
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Konto usunięte
|
No, jak tam? Tyle było krzyku o łapki w dół, a jakoś nie widzę, żeby tworzyły się wątki z grupami wsparcia: „olaboga, tak się starałam, a ktoś mnie zminusował, co ja teraz biedny miś ze sobą pocznę??!” (wariant śledczy: jak znaleźć tę sfrustrowaną świnię, co dała mi minusa?!!!)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Oby do wiosny
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#398 |
Konto usunięte
|
Widać jak się obniża ze 100% przydatności. Czy robi się jakaś lista na profilu - nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
10 lat temu założyłam sobie konto na wizażu, żeby sprawnie korzystać z KWC. Niestety, teraz nie jestem w stanie przekonać się do jego nowej formy. Próbowałam, ale dla mnie nowa forma po prostu wszystko utrudnia. KWC zmieniło się na ogromny minus i mimo że próbowałam dać mu szansę, to nie jestem w stanie. Szkoda, bo to była świetna forma sprawdzania pewnych produktów.
Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2016-05-10 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
Przyglądam się właśnie wspomnianemu tu gdzieś przez kogoś portalowi esentia. Bardzo przejrzysty na pierwszy rzut oka, ale ma ubogi katalog w porównaniu z KWC, czemu trudno się dziwić, biorąc pod uwagę okres istnienia. Może wypróbuję, jak w końcu wrócę do cywilizacji z Internetem w laptopie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
makeupalley.com ulta.com sephora.com. Amerykanie niestety maja sklonnosc do debilnych recenzji w stylu: posmarowalam twarz kremem pierwszy raz 5 minut temu i jeszcze nie wyprasowaly mi sie zmarszczki-krem nie dziala. Jak sie jednak poswieci chwile na przesianie takich recenzji to te trzy strony razem wziete sa bardzo pomocne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 | |
kosmita jakiś normalnie
|
jakie nowe KWC, takie owoce jego
![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2016-05-15 o 07:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Konto usunięte
|
O borze szumiący, chyba zejdę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 | |
rude jest piękne:)
|
Cytat:
![]() 2 jak i kiedy podswietlic tekst ,zeby zaczac spamowac ![]() brawo,brawo ,brawo NOWE KWC ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;60286416]Ze swojej strony polece:
makeupalley.com ulta.com sephora.com. Amerykanie niestety maja sklonnosc do debilnych recenzji w stylu: posmarowalam twarz kremem pierwszy raz 5 minut temu i jeszcze nie wyprasowaly mi sie zmarszczki-krem nie dziala. Jak sie jednak poswieci chwile na przesianie takich recenzji to te trzy strony razem wziete sa bardzo pomocne.[/QUOTE] Tak, ale co z pisaniem recenzji? Szukać mogę też na blogach, ale swojego bloga nie chce zakładać, na pisanie po angielsku na wymienionych stronach się nie porwę. Szukam strony, gdzie będę mogła sobie notować uwagi do używanych produktów, żeby potem móc to szybko przejrzeć, posortować, przypomnieć sobie, co mi służyło a czego drugi raz nie kupię. Ta wyszukiwarka esentia ma formę, która by mi odpowiadała, tylko niestety nie znalazłam odpowiedzi jak powstaje ich katalog i czy użytkownik może wprowadzać nowe produkty. Bez tego strona jest dla mnie bezużyteczna, bo używam dużo produktów spoza mainstreamu drogeryjnego. Już na KWC z jego dużym katalogiem musiałam na potrzeby co drugiej mojej recki dodawać nowy kosmetyk. Napisałam do nich maila, czekam na odpowiedź. Edytowane przez chimay Czas edycji: 2016-05-15 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Wtajemniczenie
|
też zajrzałam na tę esentię, niestety większość kosmetyków ma 0 recenzji, więc jeszcze sporo czasu minie, zanim będzie można z niej korzystać i sprawdzić oceny przed kupnem. Ja bym była gotowa nawet przenosić moje recenzje (bagatela, 1200).
Ale widze, na tym portalu też wchodzi lokowanie produktów, jakaś marka jest tam już silnie promowana. Skończy się więc tym samym co na wizażu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w tym momencie szukam już tylko możliwości stworzenia sobie na jednej stronie czegoś w rodzaju prywatnego katalogu używanych obecnie i w przyszłości kosmetyków z jakimś notatkami bardziej niż recenzjami nakierowanymi na odbiorcę. Żeby się nie pogubić w tym, co mi służyło i może będę chciała kupić. Nie zamierzam przenosić nigdzie moich starych recenzji. Nie interesuje mnie czy ktoś to będzie czytał czy chwalił. Robiłabym to dalej na KWC, ale niestety jakieś tam poczucie wykorzystania i bycia chamsko wydymaną mnie nie chce opuścić i nie jestem juz w stanie nic na nim zamieścić. Niepotrzebnie się zaangażowałam we współtworzenie tutaj. Zresztą co tu pisać w kółko to samo. Jakby ktoś wiedział o stronie, na której można oceniać kosmetyki, ale i przede wszystkim je dodawać, to proszę o cynk. Popularność czy liczba produktów mnie nie interesują. Chodzi mi o strony polskojęzyczne. Ewentualnie niemieckojęzyczne, chociaż ten rynek zdaje się nie mieć potrzeby posiadania jednolitego katalogu recenzji. Przynajmniej ja niczego takiego nie znalazłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasza baza jest sukcesywnie poszerzana. Może się jednak zdarzyć, że jakiegoś produktu jeszcze nie mamy. Takie przypadki lub sugestie poszerzenia oferty proszę prześlij na info(at)esentia.pl No niestety ale się zdarzyło, że nie mają ani jednego produktu z obecnie przeze mnie używanych, a brak możliwości dodawania przez użytkownika skreśla taki katalog zupełnie. To jest podstawa w tworzeniu tego typu strony. Jeszcze mi nic nie odpisali. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Raczkowanie
|
Faktycznie, powinna być możliwość dodawania produktów przez użytkowników....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Rozeznanie
|
Na początku mi się podobało to nowe KWC - sortowanie po markach, po ilości gwiazdek. Ale im dłużej z niego korzystam, tym bardziej niezadowolona jestem - mnóstwo reklam, pozmieniane kategorie, a na telefonie to już w ogóle tragedia. Ostatnio szukałam tuszu do rzęs, na pierwszych dwóch stronach miałam propozycję recenzji wszystkich możliwych kosmetyków (łącznie z mydłem, kremem do rąk), tylko nie tego, czego szukałam. Super!
![]() Szukam alternatywy, na razie zostały mi recenzje na Youtube, aczkolwiek też są już coraz mniej wiarygodne... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Skoro i tak chcesz mieć ją dla siebie ani nie zależy Ci na ocenie innych osób. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;60482331]Ale co to za problem zrobić sobie taką 'stronę' w excelu chociażby?
Skoro i tak chcesz mieć ją dla siebie ani nie zależy Ci na ocenie innych osób.[/QUOTE] Taki, że nie mam pomysłu, jak to rozplanować, żeby było przejrzyście, ze zdjęciami i żeby dało się to posortować. Ale pomyślę nad tym. Mnie w odróżnieniu od chyba większości korzystających bardziej brakuje możliwości tworzenia recenzji niż ich czytania, to dadzą mi blogi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() mi KWC coraz mniej brakuje - najpierw miałam silny odruch klikania myszką w miejsce, gdzie zawsze KWC było otwarte, ale przeszło nadal o nowych kosmach myślę recenzjami by tak to określić ![]() ![]() kilka razy z rozpędu (pośpiech w sklepie i korzystanie wtedy z telefonu) kliknęłam w wynikach Google w wyniki z KWC, ale coraz rzadziej mi się zdarza ![]() można się odzwyczaić, jak w każdym nałogu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chce jednak znaleźć się w sytuacji, kiedy tak jak wiele znanych mi kobiet dopiero po kupieniu kosmetyku i otwarciu go przypominam sobie, że już go kiedyś kupowałam. Często coś mi pasuje, ale nie kupuję od razu drugiego opakowania i jak sobie tego nigdzie w przejrzysty sposób nie utrwalę, to zwyczajnie zapomnę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pomimo tego wciąż mam nadzieję na jakąś alternatywę w niedalekiej przyszłości. W wolnej chwili na pewno bliżej się zapoznam ze wspomnianą wcześniej stroną esentia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 | ||
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() Ja akurat pamiętam co mi pasuje, bywam wierna kosmetykom latami, nie mam z tym w sumie problemu. W swojej torebce zostawiłam tylko perfumy, bo tu niekoniecznie pamięć mam dobrą ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Testowałam opcję kajeciku oraz Worda przy robieniu notatek o poszczególnych kosmetykach azjatyckich i po 3 stronach miałam dosyć. Może powinnam rzeczywiście spróbować z Excellem. Esentia i tak ciut lepsza niż kafeteria, a co niektórzy deklarowali chęć przeniesienia się tam. Edytowane przez chimay Czas edycji: 2016-05-17 o 18:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do kafeterii, zawsze było to akurat dla mnie dno den że tak się wyrażę ![]() nie zamierzam zatem nigdzie się przenosić ze swoją tfuczczościom recenzencką, acz nie wykluczam, ze jak się gdzieś coś objawi, to skrobnę coś niemniej mocno się nad tym zastanowię i przetrawię ewentualne zapędy w tym kierunku ![]() czasem tylko żałuję, że kiedy nachodziła mnie myśl o założeniu bloga (lub napisaniu książki) nie zamieniłam tego w czyn - potencjalne wypociny niekoniecznie traktowałyby o kosmetykach (a książka z pewnością wcale), ale miałabym swoje miejsce w sieci na wyżywanie się literackie (poniekąd ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Piers do przodu
|
Misianko na wlasna tworczosc nigdy nie jest za pozno
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.