IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-03, 09:07   #391
kama_pas
Rozeznanie

Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Tylko spokojnie jeszcze masz czas za pierwszym razem miałam stresa do momentu, gdy wody odeszły. Potem normalnie siła zen. Odwrotu już nie ma.

Masakra.. Co tak długo?

A mój endo kazał mi dopiero 3 mce po porodzie przyjść. Ja siadam do żelazka. Bo znowu nic nie zrobię

Może nie będzie tak źle liście malin, wiesiołek, mycie okien

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Z tym myciem okien to właśnie mam taki plan. Chcę jeszcze z córką pójść na zakończenie roku szkolnego i zaczynam . A że okna brudne i mam ich 21 to może podziała
kama_pas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 09:08   #392
kamila_509
Zakorzenienie

Nie wiem czy położyć się bo brzuch ciągnie, czy zjeść coś czy co z sobą zrobić :/
Stary 2016-06-03, 09:17   #393
Yousthyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy położyć się bo brzuch ciągnie, czy zjeść coś czy co z sobą zrobić :/
Połóż się i odpocznij trochę, mały sie pewnie razem z Tobą zestresował
Yousthyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 09:18   #394
Panna_Hanna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kama_pas Pokaż wiadomość
Z tym myciem okien to właśnie mam taki plan. Chcę jeszcze z córką pójść na zakończenie roku szkolnego i zaczynam . A że okna brudne i mam ich 21 to może podziała

21?! O matko! Mieszkasz w palacu kultury?
Panna_Hanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 09:26   #395
kama_pas
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
21?! O matko! Mieszkasz w palacu kultury?
Heh. Tak jakoś wyszło z tymi oknami. Miał być mały domek jak budowalismy, a wyszło 260 metrów. Mąż się śmieje ze teraz musimy dzieci robi bo pusty ten dom
kama_pas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 09:30   #396
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Kobietki.

Już nigdy nie pójdę spać poklocona z T.
Tak się strachu najadlam, że dopiero się uspokoilam.

Wyobraźcie sobie. Wczoraj pokloceni spwc5, dziś rano ani me ani be, całusa w policzek dostałam ale się nie ugielam. Pożegnał się a ja nic. Niech wie kto rządzi :P
Byłam zła i się poryczalam ale szybko mi przeszło. Udało mi się zasnąć na chwilkę.

Budzi mnie telefon. Od T. Odbieram ale to z aplikacji i nie mogę bo coś tam nie działa. Wkurzam się o próbuje dzwonić na tel. Nie mam sieci. Restart tel. Myślę sobie, że chce mnie przeprosić.
Oddzwaniam i co? Cisza w słuchawce. Steki, jęki, sapanie. Miałam w głowie myśl co się dzieje ale chciałam to potwierdzić. Mówię do niego a on sylabami mi próbuje odpowiedzieć. Nic się nie dowiedziałam tylko powiedziałam, że po niego jadę i ma czekać.
Ubralam to co miałam pod ręką, wzięłam lekarstwo i pakuje się w auto. Jak na zlosc same czerwone światła i wlekace się samochody.
Dojechałam do T do pracy. Nie mogłam go znaleźć i jak już mi się udało to moje przypuszczenia okazały się słuszne : napad migreny. Już raz był przez to w szpitalu. Nie mógł mówić, zła koordynacja ruchowa,zawroty głowy, ogromny bol i ogólne rozbicie.

Podałam mu ten lek. Dostał go na taki właśnie wypadek. Prawie od razu pomógł. w ciągu pół godziny T był w stanie wejść do auta i pojechać do domu. Obrzygal mi auto i juz mu było lepiej. Pod domem znowu zaslabl. Zdążyłam wyczyścić auto ( na szczęście zabrudzone z zewnątrz ) i znowu mu było gorzej. Po mogłam mu wejść na schody i dalej poczlapal na górę prosto do sypialni.
Zmierzyłam mu temp i ciśnienie : 113/85.
Nie znam się na tym ale chyba źle nie jest. Wszedł pod koc i się trzęsie jak galaretka.
w końcu oddech mu się ustabilizowal, drgawki przeszły i chyba śpi. Boję się iść nawet do kuchni na dłużej niż 10 minut bo się boję, że nie zauważe, że coś się dzieje.

Całe szczęście znalazłam ten lek bo inaczej musialabym z nim jechać na IP.

O dziwo byłam na tyle opanowana, że o nim pomyślałam.

Chłopaki w pracy byli przerażeni.

Mogłam sobie zmierzyć ciśnienie....

Wygadalam się to już mi lepiej.
O matulu, dobrze że wszystko się dobrze skończyło, ja bym zawału dostała chyba!!

Cytat:
Napisane przez _Inka__ Pokaż wiadomość
Ja się powoli ogarniam do gina bo na 12.00 wizyta. Oj ciężki bój z maszynką do golenia mnie czeka Trzymajcie kciuki za synka Ciekawa jestem ile już waży. I w końcu porozmawiam z ginem o porodzie- jak się zapatruje na rozwiązanie ciąży- czy cc czy sn? Zobaczymy co powie
Powodzenia!!

Znalazłam patent na prasowanie, wiatrak na ful i nie czuć gorąca: D
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 09:32   #397
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yousthyna Pokaż wiadomość
Dzien dobry!

U mnie dzis pochmurno i da się oddychac

Ja zaliczyłam rano wizytę w laboratorium, bo w przyszłym tygodniu wizyta u endo. Poszłam do takiego nowo otwartego punktu i NIGDY WIECEJ! Były przede mną 3 osoby, a wyszłam stamtąd po 1,5h

Idealnie na dobry humor z rana

Moj nr 1 to ogarnianie Bożeny

Ja mogę leżeć na plecach, ale nigdy nie lubiłam więc rzadko mi się zdarza. Zazwyczaj jak na boku zdretwieją mi biodra.

Przykre chyba czas zweryfikować taką znajomość i przestać wysłuchiwać jej "gorzkich zali".

Teraz czas na kawę i muszę się brać za ogarnianie domu, bo mam dziś gości "na nockę" a w domu "burdello bum bum" I klasy

O masakra w tym labo!!!

Cytat:
Hej Kobietki.

Już nigdy nie pójdę spać poklocona z T.
Tak się strachu najadlam, że dopiero się uspokoilam.

Wyobraźcie sobie. Wczoraj pokloceni spwc5, dziś rano ani me ani be, całusa w policzek dostałam ale się nie ugielam. Pożegnał się a ja nic. Niech wie kto rządzi :P
Byłam zła i się poryczalam ale szybko mi przeszło. Udało mi się zasnąć na chwilkę.

Budzi mnie telefon. Od T. Odbieram ale to z aplikacji i nie mogę bo coś tam nie działa. Wkurzam się o próbuje dzwonić na tel. Nie mam sieci. Restart tel. Myślę sobie, że chce mnie przeprosić.
Oddzwaniam i co? Cisza w słuchawce. Steki, jęki, sapanie. Miałam w głowie myśl co się dzieje ale chciałam to potwierdzić. Mówię do niego a on sylabami mi próbuje odpowiedzieć. Nic się nie dowiedziałam tylko powiedziałam, że po niego jadę i ma czekać.
Ubralam to co miałam pod ręką, wzięłam lekarstwo i pakuje się w auto. Jak na zlosc same czerwone światła i wlekace się samochody.
Dojechałam do T do pracy. Nie mogłam go znaleźć i jak już mi się udało to moje przypuszczenia okazały się słuszne : napad migreny. Już raz był przez to w szpitalu. Nie mógł mówić, zła koordynacja ruchowa,zawroty głowy, ogromny bol i ogólne rozbicie.

Podałam mu ten lek. Dostał go na taki właśnie wypadek. Prawie od razu pomógł. w ciągu pół godziny T był w stanie wejść do auta i pojechać do domu. Obrzygal mi auto i juz mu było lepiej. Pod domem znowu zaslabl. Zdążyłam wyczyścić auto ( na szczęście zabrudzone z zewnątrz ) i znowu mu było gorzej. Po mogłam mu wejść na schody i dalej poczlapal na górę prosto do sypialni.
Zmierzyłam mu temp i ciśnienie : 113/85.
Nie znam się na tym ale chyba źle nie jest. Wszedł pod koc i się trzęsie jak galaretka.
w końcu oddech mu się ustabilizowal, drgawki przeszły i chyba śpi. Boję się iść nawet do kuchni na dłużej niż 10 minut bo się boję, że nie zauważe, że coś się dzieje.

Całe szczęście znalazłam ten lek bo inaczej musialabym z nim jechać na IP.

O dziwo byłam na tyle opanowana, że o nim pomyślałam.

Chłopaki w pracy byli przerażeni.

Mogłam sobie zmierzyć ciśnienie....

Wygadalam się to już mi lepiej.

Masakra, współczuję Wam ;(

Cytat:
Napisane przez _Inka__ Pokaż wiadomość
Ja się powoli ogarniam do gina bo na 12.00 wizyta. Oj ciężki bój z maszynką do golenia mnie czeka Trzymajcie kciuki za synka Ciekawa jestem ile już waży. I w końcu porozmawiam z ginem o porodzie- jak się zapatruje na rozwiązanie ciąży- czy cc czy sn? Zobaczymy co powie

Kciuki zaciśnięte!!!

Siedzę u pani dentystki w poczekalni i mam znów stracha. Łatwiej chodzić co kilka dni...
Ale i tak oswoiłam się, więc jako że dziś ostatnia wizyta, czekam z bukietem ze słoneczników w podziękowaniu
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-03, 09:32   #398
dzojsticzek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
A teraz? Pisze z tel stad pewnie problemy
Załącznik 6459961

Kamila wspolczuje stresu. Najwazniejsze ze bylas opanowana i umialas pomoc. Brawo
Widać Super, że za darmoszkę takie rzeczy dają. Też jestem zapisana do tego bebiko. Póki co dostałam tylko etui na książeczkę zdrowia.

Cytat:
Heh. Tak jakoś wyszło z tymi oknami. Miał być mały domek jak budowalismy, a wyszło 260 metrów. Mąż się śmieje ze teraz musimy dzieci robi bo pusty ten dom
ooo jaaa.. poszaleliście z tymi metrami No cóż... Mąż ma rację... trzeba płodzić i rodzić :P
dzojsticzek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 09:32   #399
kamila_509
Zakorzenienie

Idę ogarnąć dom bo syf i malaria. T śpi więc nie będę cały dzień sprawdzać czy oddycha.

Chyba wezme nospe
Stary 2016-06-03, 09:34   #400
dzojsticzek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
O matulu, dobrze że wszystko się dobrze skończyło, ja bym zawału dostała chyba!!

Powodzenia!!

Znalazłam patent na prasowanie, wiatrak na ful i nie czuć gorąca: D
Tylko żeby wiatrak na Ciebie bezpośrednio nie dmuchał :P Bo ja tak się załatwiłam i teraz prócz bólu gardła mam mokry kaszel i zatkane uszy... brawo ja...
Też muszę wyciągnąć deskę i żelazko... ale jeszcze odpocznę...
Stary 2016-06-03, 09:36   #401
Iza0808
Rozeznanie

Cytat:

Hehehe no niezle. My za to przeprowadziliśmy się z mieszkania 36m na dom 124m i dużym ogrodem, okien 12, pokoi 3 u góry + otwarty salon i jadalnią na dole i co???? Mała będzie spała z nami bo jakoś mało miejsca mamy, i wszystkie pokoje już są urządzone :-( śmiejemy że my to idealny przykład na to, że ludziom od nadmiaru się w du...przewraca. Ale my z tych normalnych na szczęście i doceniamy co mamy, więcej nam nie trzeba i napewno jeden z pokoi będzie typowo dziecięcy jak mała będzie troszkę większa:-D
Iza0808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 09:36   #402
kamila_509
Zakorzenienie

Właśnie Zmierzylam sobie ilość decybeli w swoim mieszkaniu. Dochodzi nawet do 70 dB... a jak coś wielkiego przejedzie to nawet 80. Przy otwartym oknie z odległości 3 m od okna.
Stary 2016-06-03, 09:37   #403
Iza0808
Rozeznanie

Kamila szacun za zachowanie zimnej krwi!
Iza0808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 09:37   #404
confused women
Zakorzenienie

IZA, gin pewnie bada Cię na samolocie na każdej wizycie, jakby zauważył, że szyjka bardzo się skraca lub robi się rozwarcie to na pewno by Ci powiedział A ja, gdyby nie wizyty w szpitalu to też bym ktg nie miała, niektóre dziewczyny wcale nie chodzą, niektóre np. po 38 tyg lub nawet po terminie dopiero, także różnie to z tym ktg bywa.

MAMANINY, wiem, że mały teoretycznie może się jeszcze obrócić, ale bardzo mnie zdziwi jeśli to zrobi
A na Twoją znajomą to brak słów! Następnym razem olej jej problemy i podobnie skomentuj

KAMA, kurcze to faktycznie szkoda w takim razie, że mała nie została pośladkowo.. Pewnie już się nie obróci, ale może pogadaj szczerze z ginem, może wspólnie coś wymyślicie, żebyś mogła mieć cc..

KAMILA, ale się biedna stresu najwłaściwiej pewnie Ale super dzielnie zareagowałaś i najważniejsze że z TŻ już lepiej

INKA, kciuki za wizytę
Stary 2016-06-03, 09:41   #405
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzojsticzek Pokaż wiadomość
Tylko żeby wiatrak na Ciebie bezpośrednio nie dmuchał :P Bo ja tak się załatwiłam i teraz prócz bólu gardła mam mokry kaszel i zatkane uszy... brawo ja...
Też muszę wyciągnąć deskę i żelazko... ale jeszcze odpocznę...
Odpukać ale od paru dni na mnie dmucha i nic mi nie jest
Oliwka 21.07.2016

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-03, 09:47   #406
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Ja też prasuję z wiatrakiem. Ale u mnie stagnacja. Tylko katar mam.

Co by tu dziś na obiad? Mam ochotę na chińczyka.. Nie jadłam od października :-o

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 09:49   #407
alloffkowa
Zakorzenienie

Macie jakiś prosty przepis na kawę mrozona? Wypiłabym kawę ale nie ciepłą
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-06-03, 09:51   #408
Wesola_Ania
Zadomowienie

Confused, nie martw się na zapas, widocznie Wasz Dzidziuś będzie mniejszy albo to błąd pomiaru! za dwa tyg lekarz oceni sytuację. oby się obrócił jeszcze, mnie Mama rodziła pośladkowo, ale wtedy nie robiono USG

Deksterowa, dobrze, ze wszystko w porządku i Dzieć jeszcze trochę posiedzi w brzuszku, a pizza też od wczoraj za mną chodzi!

Aglo_mammy, szkoda, że nie pokazał Dzidzię, ale ładna waga i grunt, że zdrowy. A czemu badanie bolesne, tak głęboko bada szyjkę?

Silver, cudne te śpiochy i czapeczka boska! a gdzie planujesz mieć przewijak?

MuniaMusia, ale sen, hahaha, fajnie tak rodzić razem i się wspierać

Łoo, 4,8 kg u czerwcówki, mega!

Olutka, ja sobie czasem leżałam trochę na plecach, jak mnie rypały biodra w nocy, ale od dwóch tyg już coś nie mogę, dziwnie się czuję, więc unikam tej pozycji

Kama_pas, wskazaniem do cc nie jest sama wada wzroku, ale stan siatkówki, co trzeba ocenić podczas bad dna oka

Kamila, z tym piwkowaniem też by mnie szlag trafił, ale migreny współczuję TŻ, dobrze, że intuicja kobieca nie zawiodła i szybko mu pomogłaś

Inka, powodzenia na wizycie!
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 09:55   #409
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Kamila ale akcja! Dobrze, że zachowałaś zimną krew, skojarzyłaś fakty i pamiętałaś o leku Mąż uratowany! Zdrowia!
Co do imprezy to też nie lubię ciszy, więc zawsze ustalamy, że "nie przeszkadzamy" sobie tel w trakcie, ale zasada jest taka, że osoba która imprezuje wysyła sms z info, że ok albo kiedy i jak wraca.

Gemini szybko oddała pieniądze no i jestem bez termometru. Teraz nie wiem czy kupić ten sam ale gdzieś indziej czy może zdecydować się na zwykły taki do mierzenia w odbycie

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
skruszony lód, zaparzona kawa, zimne mleko, gałka lodów waniliowych, bita śmietana
Stary 2016-06-03, 09:56   #410
_Inka__
Zadomowienie

Dzięki za kciuki dziewczyny Na pewno po wizycie odezwę się i zamelduje co nowego u synka
Kamila strasznie współczuję stresów. Taki strach o najbliższe osoby jest nie do opisania Trzymam kciuki za szybką poprawę.
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 09:56   #411
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Dwie łyżeczki kawy rozpuszczalnej, zalewasz mlekiem, psikasz bitą śmietana w sprayu i sypiesz capuccino albo kakao. Tadaaam!
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 09:57   #412
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Ja zaparzam mocną kawę (z kardamonem, imbirem lub innym dodatkiem) i albo całość blenduję z lodem i mleczkiem (lubię też z whisky <3) i podaję ze spienionym mlekiem/bitą śmietaną, albo cześć zostawiam czarną, wrzucam kostki lodu zalewam mlekiem skoncentrowanym i ozdabiam smietaną, syropem karmelowym. Zależy co tam mam pod ręką

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 09:57   #413
kamila_509
Zakorzenienie

Zawsze byl z T kontakt w takich sprawach jak imprezy. Nie byłabym zła gdyby nie fakt, że mówił tylko o spotkaniu pracowniczym. Wiedziałam, że jest tam alko i podejrzewalam, że z 3 piwa wypije. Ale ja myslalam, że on tam dla przyjemności nie idzie. Nie wypił jakoś dużo bo zachowywał się normalnie ale już na tyle aby powiedzieć że był pijany. Bardzo rzadko się to zdarza. Mógł po prostu napisać.

Było minęło.

Aż se zjadłam pyszna kupna babeczke. Jezu, jaka pyszna !!!
Szkoda, że z Włoch bo bym zrobiła zapas na pół roku
Stary 2016-06-03, 09:58   #414
eskav8
Wtajemniczenie

Kamila bardzo Ci współczuję, nawet nie wiedziałam że migrena tak się może objawiać :/ dobrze ze wiedziałaś co robić

Kciuki za dzisiejsze wizyty!!!!

Ja się witam z nad kanapek i melisy, pranie chodzi a ja idę zaraz prasować
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 10:03   #415
Panna_Hanna
Zadomowienie

Cytat:
robię espresso, lekko je schładzam. Następnie zalewam mlekiem z lodówki. Można dorzucić kilka kostek lodu, bitą śmietanę lub jakiś syrop. Koniecznie w wysokiej ładnej szklance + słomka
Panna_Hanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 10:06   #416
Elfka86
Zakorzenienie

kamila jaka akcja dobrze, że nie spanikowałaś małż ma szczęście

A ja mam takiego nerwa na mojego, że zaraz coś rozniosę :/
Stary 2016-06-03, 10:07   #417
olutka
Zakorzenienie

Po wizycie u dentystki
Strach ma wielkie oczy
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 10:07   #418
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cześć!

Dołączam do grupy prasujących, leży stertka dzidziusiowych ciuszków, takie to małe, że nie ogarniam

mamaNiny, ja chyba od roku, czy dwóch weryfikuję znajomości pewne wydarzenia pokazały mi prawdziwą twarz niektórych osób. Jestem uczulona na fałsz, egoizm i żywienie się negatywnymi emocjami. Tym sposobem mam mniej znajomych, ale szczersze zajomości a i tak najlepszym moim przyjacielem jest mój mąż no i od zawsze brat nie warto tracić energii na fałszywych znajomych!

Kamila, jestes bohaterką, zimna krew! Brawo! Dużo zdrowia dla TZ

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-03, 10:09   #419
dzojsticzek
Zadomowienie

Kawa mrożona w moim najłatwiejszym wydaniu to:
Zalewam dwie łyżeczkę kawy rozpuszczalnej + trochę cukru małą ilością wrzątku (dosłownie trochę aby wymieszać i rozpuścić kawę). Przelewam do nowej szklanki aby od spodu nie była już tak gorąca i zalewam mlekiem z lodówki, dorzucam kostki lodu i już
Bez rozpusty i bez bitej śmietany :P
Stary 2016-06-03, 10:10   #420
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
kamila jaka akcja dobrze, że nie spanikowałaś małż ma szczęście

A ja mam takiego nerwa na mojego, że zaraz coś rozniosę :/
Co wywinal
? W łeb mu od razu!

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Po wizycie u dentystki
Strach ma wielkie oczy
Dzielna pacjentka !

Dzięki dziewczyny za wsparcie
Strachu się najadlam ale na szczęście Już jest ok. Ufff.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości