|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
#393 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |||
Konto usunięte
|
żabcia kciuki mocno zacisniete!!!
Cytat:
Cytat:
![]() Położna powiedziała, że jak jeszcze raz zapytam "czy może nie mam za mało pokarmu" to mi gdzieś wielkimi literami namaluje, że nie ma czegoś takiego jak pokarm sie skonczył itp. ![]() ![]() Cytat:
![]() Pozytywne nastawienie bardzo dużo daje ![]() A co do herbatek, to ważne, żeby NIE PIĆ szałwii i mięty. Obniżają poziom prolaktyny więc z laktacją mogą być problemy. Taki tip od położnej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
Mona a gdzie tam pojszło. ![]() No chyba że cos przegapiłam bo przy siusianiu boli kłuje i piecze i tyle z fajerwerków. Schodow nie mam zeby biegac a skakać mi sie nie chce ot tak- (zalecenia doktora) Zwłaszcza po ostatniej nocy i bojkocie snu przez Igora. ![]() Popijam karmi zawsze to cos a'la piwo hmm tylko jak mi jeszcze bardziej rozkreci laktacje to sie utopie w mleku. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Moderatorka z pazurem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My jeszcze nie próbowaliśmy wszystkich pięciu 'S', w sumie to trafiło nam się dziecko które dość łatwo ukoić ale jakby kiedyś był problem to na pewno spróbujemy Książkę fajnie się czytało na leżaczku, ale po jej przeczytaniu wiem tylko niewiele więcej niż po przeczytaniu któregokolwiek artykułu w necie o metodach Karpa ![]() Jak coś to chętnie pożyczę Ci tą książkę Oooo jedziesz! Czekamy na wieści z frontu ![]() Powodzenia ![]() Cytat:
![]() Kącik cudny! ![]() Ekstra fotel, marzy mi się taki do karmienia ale musiałby chyba na suficie stać bo już nie ma miejsca ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Moderatorka z pazurem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Wtajemniczenie
|
Czyli migdałowy lepszy od kokosowego by buziaczka smarować?
#400 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
Nie nie, niekoniecznie, ja tylko napisałam którego używałam ja, absolutnie nie wiem który lepszy
![]() Wydaje mi się z obserwacji że migdałowy pozostaje dłużej tlustszy na skórze, kokos się szybciej wchłania, ale czy to lepiej czy gorzej, to nie wiem jeśli chodzi o smarowanie suchotek malucha, choć skłania laby się chyba ku tezie że chyba lepiej jak polezy taki tłuszczyk na suchotkach.
![]() |
#402 |
Moderatorka z pazurem
|
Nie wiem czy lepszy...kokosowy zuzylam do nalesnikow i ni mam wiencyj (mialam litrowy sloj)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Wtajemniczenie
|
Ja chcę właśnie kokosowy dla Miśki na Gemini...i stąd mój dylemat nad migdalowym ...
#404 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#405 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#406 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zabcia, powodzenia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lenka ma dzisiaj 3 tygodnie, przebrała już do 4,2 kg na kp. najgorsze sa noce bo budzi sie co 2 godziny zasypia przy karmieniu i ciezko ja odlozyc do lozeczka. niestety nie mam za bardzo czasu na forum ale staram sie nadrabiac |
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
U nas dzisiejszy dzień w miarę. Mała do południa cały czas była marudna, nie byłyśmy na spacerze, bo musiałam mleczko odciągnąć i bym się nie wyrobiła. Przed 14 wychodziłam do lekarza, to położyłam małą zawiniętą w kokonik do łózka, na początku coś tam sobie stękała, myślałam, że nie zaśnie, a jednak się udało. Spała jakieś 2,5 godziny, więc praktycznie całą moją nieobecność przespała. Oby tak dalej
![]() ![]() ![]() Ja zaliczyłam tą kontrolną wizytę u ginekologa - trochę się zdołowałam, bo nie wszystko jest super. Lekarz stwierdził, że jeszcze może się wszystko zmienić, mam ćwiczyć Kegla i tyle. A miało być tak pięknie. Tabletek na razie nie dostałam, w grę wchodzi tylko gumka. Zobaczymy, na razie i tak nie mam ochoty. |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
My już po wizycie u pediatry. Tymek wazy 4320g bez szału ale najważniejsze że przybiera. Oczywiście czeka mnie dieta eliminacyjna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też obstawiam trądzik ale odstawie mleko i zobaczymy Dodam zdjęcie na fb jak to u nas wygląda dla porownania |
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 | ||
Zadomowienie
|
Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Cytat:
Czemu? Co jest Tymkowi? Te krostki? Cytat:
Moj tez otulony w lozeczku czasem cos tam posteka, ale jak nie placze albo nie krzyczy to jest ok. Niech sobie steka ![]() Bylas zszywana? Cos sie zle goi? Ja na ginekologa musze jeszcze miesiac poczekac, bo skubany byl na urlopie jak moglam isc, a nastepny raz moge dopiero na poczatku lipca. Moglabym isc u mnie, ale 160€ wywale w bloto bo ten lekarz to taka dupa. Edytowane przez AnneMariie Czas edycji: 2016-06-07 o 18:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
agassek, to ciekawe co by powiedzieli o mojej ilości pokarmu, jak laktatorem ledwo wyciągam (no dobra, coraz więcej wyciągam
![]() ![]() femaltiker chyba najlepszą cenę ma na doz - 20 zł, w rossmannie chyba 27. Dobra jest też kozieradka i rutwica lekarska, w aptekach ciężko dostać i obleśne, ale obydwie plus jeszcze inne zioła są w herbatce dla mam karmiących z humany. No i w Twoim przypadku - przystawiać, przystawiać, budzić i przystawiać, a dobry certyfikowany doradca na pewno nie zaszkodzi ![]() fablous, mi się wydawało, że o tym odkurzaczu to było z przymrużeniem oka pisane, a taśma to wiadomo, że nie owijasz dzieciaka jak walizkę na lotnisku jadąc z/do Ameryki Południowej tylko jednym paskiem stabilizujesz kokon kiedy się rozjeżdża ![]() Dziś koleżanka przeżyła szok jak w pół minuty uspokoiłam rozkręcającego się z rykiem kociaka, który się wściekł że śpiącego przekładam z leżaczka do wózka ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba bede spisywac wasze rady od poloznych bo moja jest wlasnie na urlopie i zadzwoni w przyszlym tyg... taaaaa juz to widze.... Czekam i czekam jak juz dotrze to pewnie powie jak pielegnowac kikut ![]() Cytat:
![]() Tak mama uszyla Iguni chmurki to byl juz akt wielkiej nudy na poczatku maja - nie sa idealne ale taka radosc mi sprawilo ich uszycie ze mam sentyment ![]() A fotel jest super -moja zachcianka ciazowa tylko jeden mebel musiał wyleciec z pokoju bo zajmuje troche miejsca - tyle ze poki mamy takie przejscia z kp i tak czesciej karmie na lezaco ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ginekologa - tak, byłam zszywana, bo byłam nacinana i jeszcze troszkę popękałam. Wszystko już jest zagojone, ale wejście do pochwy jeszcze nie wróciło całkiem do normy (takie szerokie jest), pochwa też jest szersza niż zwykle i mięśnie Kegla są słabe. Na razie dostałam jakieś globulki + mam ćwiczyć te mięśnie i zobaczymy na kolejnej kontroli jak będzie. A pamiętam, że na początku ciąży mówiłam, że wolałabym cesarkę, bo boję się jak będzie tam na dole po porodzie... Szkoda, że jednak ta cesarka mi się nie przytrafiła, przynajmniej nie miałabym problemów:/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobno pediatrzy bardzooo czestoo nieslusznie zganiaja wszystko na mleko -chyba najprosciej skaza bialkowa i tylew temacie :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]()
#420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.