Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X ! - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-15, 09:54   #391
beatusia10
Wtajemniczenie

Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !

Cytat:
Napisane przez aglo_mammy Pokaż wiadomość
Taaaak mam to samo 😄

HALO! która tu polecała ten stanik sportowy z alie rozpinana na zamek? Taki szary? Bo nie wiem jaki rozmiar wziąć na 80e?
Rozpinany to ja ☺ no chyba tez xl bym brala albo l 😉 ja na 70g mam xl

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Już po wizycie. Lubię chodzić do tego doktora działa on na mnie uspokajająco. Wód 9 więc nie ubywa, a tyko najważniejsze. Waga może i bez szału bo 2402 G ale jeśli będę dobrze zaciskać nogi przez ok 3 tygodnie to może do 3 kg uda nam się dobić.
Także dziękuję za kciuki jak zawsze zadziałały jak trzeba.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Super ☺
Stary 2016-06-15, 09:55   #392
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny
Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !

Olutka, dzisiaj faktycznie szybko. Ale lekarz czekał do 10 ruchów na ktg i odpuszczał. Za tydzień kazali mi na 7:45 przyjechać :-o

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 09:56   #393
kattoo
Zakorzenienie

Dziewczyny co zapakowalyscie do torby do samego porodu? Ogarnia mnie czarna rozpacz i proboje to wszystko upchac jakos 😂

Na sam porod i zaraz po:

-koszula do porodu
-recznik
-pajac i pampek dla mlodego
-przekaski
-woda

Cos jeszcze?
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 09:57   #394
olutka
Zakorzenienie

Właśnie mi się przypomniało, że nie mam klosza na lampę u Stasia... Ciągle wisi tam różowy abażur czy jak to się tam nzywa, ale pora by to wymienić... Tylko na co??? Kolejny dylemat mam...
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 09:58   #395
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Dziewczyny co zapakowalyscie do torby do samego porodu? Ogarnia mnie czarna rozpacz i proboje to wszystko upchac jakos 😂

Na sam porod i zaraz po:

-koszula do porodu
-recznik
-przekaski
-woda

Cos jeszcze?
Klapki, gumką do włosów, woda termalna jak chcesz.
Stary 2016-06-15, 09:59   #396
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Olutka, dzisiaj faktycznie szybko. Ale lekarz czekał do 10 ruchów na ktg i odpuszczał. Za tydzień kazali mi na 7:45 przyjechać :-o

Ojoj... Korki czuję o takiej porze :/ czy na tej trasie małe ryzyko?

Cytat:
Dziewczyny co zapakowalyscie do torby do samego porodu? Ogarnia mnie czarna rozpacz i proboje to wszystko upchac jakos

Na sam porod i zaraz po:

-koszula do porodu
-recznik
-przekaski
-woda

Cos jeszcze?

Jak ja swoją będę pakować to do tej dam klapki prysznicowe jeszcze i wodę termalną na pewno, może jeszcze pomadka do ust?
Stary 2016-06-15, 10:00   #397
dzojsticzek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
Zostawić was na trochę...
Melduje się po wizycie. Mała waży 2800g, jestem dziś w 36+2, opis usg: biometria płodu odpowiada 36+2 dziecko idealne :p
Mam do zrobienia milion badań hiv, wr i takie tam i za 2 tygodnie po wynik. Ktg dopiero po 38 tygodniu.
Wróciliśmy z teatru i jestem padnięta, chyba dziś nie nadrobię.
Bardzo ładnie

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
Wogóle to dzisiaj byłam na wizycie u mojej gin. Na ostatniej już wizycie, mam się zgłosić ewentualnie, gdyby coś się działo. Szyjka długa, zamknięta, wszystko jest ok, usg dzisiaj nie było, bo miałam robione wczoraj, tylko sprawdziła czy serduszko bije. Doktor pytała o moją wagę i od początku przytyłam 14kg, pytam taka skruszona czy to bardzo źle. Powiedziała, że górna granica to 16 kg, więc, prośba, żebym już nie tyła. No ale odchudzać się na te ostatnie 2-3 tygodnie jak tak ssie to niewykonalne. Przez całą ciąże głód mi tak nie dokuczał jak teraz. I tak nie jest żle, dobrze, że się nie wdałąm z Tż-ta rodzinę. Jego siostra cioteczna przytyła 26kg a rodzona uwaga ... 34! Dodam, że jest niższa ode mnie o pół głowy i urodziła 2 tygodnie przed terminem. Na konic wizyty doktor mnie przytuliła, życzyła powodzenia i powiedziała, że widzimy się na IV piętrze, czyli na porodówce. Jak to zabrzmiało poważnie. Nie chciała mi tylko dać zwolnienia na miesiąc, prosiłam chociaż do 10, bo mówię, że chyba urodzę w finał euro, żeby mężowi zrobić na złość
Lecę nadrabiać, bo szalejecie i nie nadążam.
Super zachowanie lekarki
Moja też mi życzyła powodzenia ale nie utuliła
Powiedziała żebym jej wstydu na porodówce nie zrobiła

Cytat:
Napisane przez kama_pas Pokaż wiadomość
Nie nadrabiam bo jestem mocno podekscytowana.... Wygrałam sprawę z ZUS!!!!!!!!!!!!!!!!!

Co prawda wyrok jest nieprawomocny i ZUS się może odwołać... Ale nie wydaje mi się

Super! Cieszę się, że dostaniesz swoje pieniążki !

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Cześć, Laseczki

melduję się po spokojnej nocy
Moja córcia wyjdzie po prostu on time, kultura od życia płodowego

Śniło mi się, że wygrałam 100 tyś., ale nie wysłałam sms-a do 'Pytania na śniadanie' i mi przepadło.

Niech przyjedzie za dwa tygodnie, w końcu się na coś przyda

Młody Chajzer jest spoko Podoba mi się to, co robi

Ale rodziłam w szpitalu czy w Mongolii??

Ta data 16.06. jest całkiem fajna. Synek też z 16ego, więc byłoby super
Ale jak na razie, nie się nie zapowiada.

Brawo!!
W końcu dostali w dupę!
Wiele osób odpuszcza, więc czują się bezkarni.
Super, że się udało!

Takiego żelaza to ja nigdy nie miałam, super
Zapisz
Kurczę, Ty to siedzisz na tykającej bombie... Kiedy TP?

MamaNiny gratuluję pięknego KTG

Ja dziś pierwszy raz od baardzo długiego czasu przespałam całą noc bez pobudek do wc, dopiero po 6 poszłam i spałam prawie do 9tej! Odpaliłam tej nocy nawilżacz powietrza to może on mi pomógł w dobrej nocy, bo i pić mi się nie chciało specjalnie
Ja już po zakupach w biedro, w koszyku wylądowały pieczarki, ser i długa bagietka - chyba nie muszę mówić czemu mnie naszła ochota na Zapieksy?! :P
dzojsticzek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-15, 10:00   #398
deksterowa
Zakorzenienie

Jeszcze nie zjadłam śniadania bo mi się nie chce robić. Len level hard. Jeszcze mnie mąż wkurzył bo oznajmił mi ze jedziemy w czwartek na mecz do znajomych, tylko tak się składa że ja nie mam ochoty a on już się umówił...

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 10:04   #399
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:

Na sam porod i zaraz po:

-koszula do porodu
-recznik
-przekaski
-woda

Cos jeszcze?
Koszula po porodzie? (Nie wiem kiedy jest ta chwila na umycie się: D) klapki, pas startowy też chyba?
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 10:04   #400
confused women
Zakorzenienie

MISIA, ale sunia dała Ci w kość hehe ale jak można się gniewać na te psie oczy.. Ja się trochę boję jak moja labradorka zareaguje na niemowlę boję się, że będzie szalała i będę musiała ją chować przed małym
A mój spokój..chyba tyle w tej ciąży przeszłam, że już końcówka była wyczekana, po tych wszystkim mam mój Skarb który mi wynagradza wszystko.

ANANKA, informuj jak po wizycie. A synek będzie dziś już ze mną, czekam aż mi go przywiozą

MAMANINY, super, że ktg wyszło dobrze!

KAMA, no i dobrze, utarłaś im nosa Gratuluję! Musisz być bardzo zadowolona, zasłużyłaś

INKA, ta miłość rośnie z dnia na dzień, u mnie nie było wielkiego bum!, ale to jest cud mieć taki Skarb. Zresztą niedługo sama będziesz tulic swoje dzieciątko, co Ci będę prawić
Stary 2016-06-15, 10:05   #401
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
MISIA, ale sunia dała Ci w kość hehe ale jak można się gniewać na te psie oczy.. Ja się trochę boję jak moja labradorka zareaguje na niemowlę boję się, że będzie szalała i będę musiała ją chować przed małym
A mój spokój..chyba tyle w tej ciąży przeszłam, że już końcówka była wyczekana, po tych wszystkim mam mój Skarb który mi wynagradza wszystko.

ANANKA, informuj jak po wizycie. A synek będzie dziś już ze mną, czekam aż mi go przywiozą

KAMA, no i dobrze, utarłaś im nosa Gratuluję! Musisz być bardzo zadowolona, zasłużyłaś

INKA, ta miłość rośnie z dnia na dzień, u mnie nie było wielkiego bum!, ale to jest cud mieć taki Skarb. Zresztą niedługo sama będziesz tulic swoje dzieciątko, co Ci będę prawić
Labradory są bardzo rodzinne i kochają dzieci więc nie martw się
Stary 2016-06-15, 10:06   #402
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość

Kochana to zostajesz w szpitalu tak długo jak synek? Już coś ktoś mówi kiedy są szanse na wyjście? Jak mleczarnia?
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-06-15, 10:07   #403
aclerya
Raczkowanie

Cytat:
Nie nadrabiam bo jestem mocno podekscytowana.... Wygrałam sprawę z ZUS!!!!!!!!!!!!!!!!!

Co prawda wyrok jest nieprawomocny i ZUS się może odwołać... Ale nie wydaje mi się

Gratki! Byłam pewna ze wygrasz

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Ja to nie miałam zakazu a jakoś żadne się nie garnie do roboty

U mnie podobnie, wieczorem jak córka pójdzie spac oboje padamy :/

Ja właśnie śniadanie wcinam i jadę na badania, ktg i usg. Noc miałam straszna budziłam się kilka razy i spac nie mogłam.
aclerya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 10:11   #404
Arida_
Zadomowienie

Czesć, w dwupaku!
Obudził mnie dzisiaj telefon od siostry tż z pytaniem kiedy pęknę... Już się zaczyna

kamila, co do sprzątania - rozumiem Cie w 100 % W domu z 2 kotami nieogar robi się dosłownie sam Ja jeszcze mieszkam przy ruchliwej ulicy, to nie dość, że mam mnóstwo kłaków Leona na ciemnych meblach, to przy otwartych oknach się mega kurzy. Ale już szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie sprzątania codziennie sama. I co z tego, że niby jestem w domu i mam na to cały dzień ? jak mam dobry dzień to wysprzatam wszystko, zrobie dwudaniowy obiad, sałatke i ciasto. Ale jak mam gorszy (tak jak wczoraj) to nie ruszyam palcem niczego, zwłaszcza, że tż powiedział, że posprzata po kolacji, wiec jak rano weszłam do kuchni to mnie ☠☠☠☠☠☠☠ec strzeli że ze zlewu się wysypuje. Zorganizowałam sobie dzień tak, że siedziałąm pół dnia w łazience, drugie pół w sypialni, wyszłam krótko przed powrotem tż i jak wróciłam to było wszystko wysprztaane Wiem, że Ci go szkoda, jak wraca zmęczony z pracy, ale wyobraź sobie teraz siebie za kilka tygodni. Siedzisz cały dzień w domu z dzieckiem, wraca tż z pracy i.... zasypia? Nie idzie do małego, nie pomaga w niczym ? raz, że byłoby mi mega przykro, a za chwile bym się nieźle wkur*&^%$!
Jeżeli ani tż, ani siostra nie widzą nieporządku, albo potrzeby Ci pomóc to trzeba im mówić, mówić i jeszcze raz mówić o wszystkim, bo za parę mcy się zapętlisz w tym wszsytkim i nic dobrego z tego nie będzie.
Ja mojemu odkąd jestem na l4 powtarzam, że dostałam l4 żeby odpoczywać w domu a nie pracować ciężej niż w pracy i ma mi pomagać we wszsytkim i się przyzywyczajać, bo za chwilę do tego dojdzie bobo i nieprzespane nocki. Powoooooooooli coś zaczyna do tej łepetynki wpadać
Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
Rozmawiałam teraz 2h z koleżanką z pracy, jutro Tż podjęcie z moim ostatnim zwolnieniem. Koleżanka pyta się, kiedy wracam, mówię, że po roku (chociaż oczywiście wybieram się na wychowawczy, ale nie będę się na razie chwalić). A ona na to- czemu tak długo i co ja będę robić cały rok w domu
Dodam, że pracujemy w korpo, a ona jest takim pracoholikiem, że hej.
Szczerze, to wolę zostać w domu, nacieszyć się macierzyństwem, dzieckiem, kredytów nie mam, wszystko, co planowałam zrobić, zrobiłam, to po co mam malucha do żłobka oddawać, ech.
Też kiedyś miałam takie podejście Teraz średnio wyobrażam sobie, że będę musiała zostawić małego na kilka h w żłobku.

Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
Uuu..dlugo.. ja mam Krewkarte, bo dawca krwi jestem..

A u Ciebie w szpitalu uznają krewkartę ? ja jak zadzwoniłam dopytać, jakie badania potrzebuje to powiedzieli, że oni potrzebują oryginał badania, bo to zostaje u nich w aktach...
Cytat:

Brawooooo!!!!

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Ktg wzorowe, bez skurczy. Od lekarza mam zakaz przyspieszania. Zero porządków, zero spacerów. Zero sexu. Niby teraz wiecej szkody z tego niż pożytku. Mam leżeć, pachnieć i czekać ...

A czemu? Ja bym chcciała już urzadzać powoli akcję "wyganianie"

Cytat:

Na sam porod i zaraz po:

-koszula do porodu
-recznik
-przekaski
-woda

Cos jeszcze?
Jakaś szmatka do ocierania twarzy? Papcie do dreptania? Klapki pod prysznic
Stary 2016-06-15, 10:11   #405
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:

Na sam porod i zaraz po:

-koszula do porodu
-recznik
-przekaski
-woda

Cos jeszcze?
gatki siatkowe
podkłady poporodowe
podkład na łóżko
żel pod prysznic/do higieny intymnej

Cytat:
Napisane przez dzojsticzek Pokaż wiadomość

Kurczę, Ty to siedzisz na tykającej bombie... Kiedy TP?

Ja już po zakupach w biedro, w koszyku wylądowały pieczarki, ser i długa bagietka - chyba nie muszę mówić czemu mnie naszła ochota na Zapieksy?! :P
Za 8 dni

Zjadłabym zapiekankę, ale mam jeszcze pizzę, więc nie będę robić.

Ciasto z truskawkami zaraz machnę
Zapisz

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-15, 10:12   #406
Wesola_Ania
Zadomowienie

Cytat:

Na sam porod i zaraz po:

-koszula do porodu
-recznik
-przekaski
-woda

Cos jeszcze?
Ja mam dwie niezbyt duże torby typu fitness, więc pakował się w ten sposób:
1wsza torba: koszula do porodu, dwie koszule i dwa staniki do karmienia, szlafrok, 2 pary klapek, ręczniki, wkładki laktacyjne, majtki jednorazowe siateczkowe, ładowarka do telefonu, picie z dziubkiem, biszkopty, batoniki musli+kosmetyki (mam dużą kosmetyczkę, więc kremy dla Małego i chusteczki też mi się zmieściły)

2ga torba: 3 tetry+ higieniczne- podkłady na łóżko, pasy startowe, Pampersy, ręczniki papierowe
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 10:13   #407
olutka
Zakorzenienie

Confused, super, że Antoś już dziś będzie z Tobą!

Aclerya, powodzenia na badaniach!
Stary 2016-06-15, 10:17   #408
aglo_mammy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
Jeszcze nie zjadłam śniadania bo mi się nie chce robić. Len level hard. Jeszcze mnie mąż wkurzył bo oznajmił mi ze jedziemy w czwartek na mecz do znajomych, tylko tak się składa że ja nie mam ochoty a on już się umówił...
Uwielbiam to umawianie się z kimś bez konsultacji. Mój robi lepiej bo sprasza do nas...
Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
Rozpinany to ja ☺ no chyba tez xl bym brala albo l 😉 ja na 70g mam xl

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Super ☺
To wezmę XL najwyżej się wypcha 😂

Mój tż przyjechał o 2 w nocy o 7 pojechał do biura, wrócił wypił kawę i tyle go widziałam. Może wróci w sobotę jak się nad nim zlitują. Idę se poryczeć z milką oreo w dłoni

Edytowane przez aglo_mammy
Czas edycji: 2016-06-15 o 10:18
aglo_mammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 10:19   #409
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Ojoj... Korki czuję o takiej porze :/ czy na tej trasie małe ryzyko?

Jak ja swoją będę pakować to do tej dam klapki prysznicowe jeszcze i wodę termalną na pewno, może jeszcze pomadka do ust?
Tak klapki tez do niej dam i jedna tetre. Zamiast pomadki mam lanoline
Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Koszula po porodzie? (Nie wiem kiedy jest ta chwila na umycie się: D) klapki, pas startowy też chyba?
No wlasnie nie wiem
Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
gatki siatkowe
podkłady poporodowe
podkład na łóżko
żel pod prysznic/do higieny intymnej

Za 8 dni

Zjadłabym zapiekankę, ale mam jeszcze pizzę, więc nie będę robić.

Ciasto z truskawkami zaraz machnę
Zapisz
Ale to sie zaklada juz na sali porodowej czy poporodowej? Bo to wszystko mam w torbie na pobyt i nie wiem czy wziac jedne majty i pas startowy czy nie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-15, 10:20   #410
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak klapki tez do niej dam i jedna tetre. Zamiast pomadki mam lanoline

No wlasnie nie wiem

Ale to sie zaklada juz na sali porodowej czy poporodowej? Bo to wszystko mam w torbie na pobyt i nie wiem czy wziac jedne majty i pas startowy czy nie
Ja spakowałam od wypadku do porodowej torby
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-06-15, 10:21   #411
kattoo
Zakorzenienie

A recznik do porodu duzy czy maly?
Stary 2016-06-15, 10:23   #412
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie po porodzie przebrali w czysta koszulę ( w tej co rodziłam, wyrzucili, bo się nie nadawała), i założyli te gatki z podkładem.
A kąpać się poszłam po kilku godzinach, wcześniej nie pozwolili.
Teraz rodzę w innym szpitalu, więc nie wiem, jak będzie, ale myślę, że podobnie.

Stary 2016-06-15, 10:24   #413
alloffkowa
Zakorzenienie

Dziewczyny ile prześcieradeł do łóżeczka macie?? Ja nie wiem ile kliknąć, 2 czy 3? Oprócz łóżeczka mamy kołyskę i w nocy będzie spać w kołysce, w dzień w łóżeczku i nie wien
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-06-15, 10:25   #414
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aglo_mammy Pokaż wiadomość

Mój tż przyjechał o 2 w nocy o 7 pojechał do biura, wrócił wypił kawę i tyle go widziałam. Może wróci w sobotę jak się nad nim zlitują. Idę se poryczeć z milką oreo w dłoni
Współczuję. Ale to tylko 3 dni, dasz radę
Milkę Oreo też bym zjadła
Zapisz

Stary 2016-06-15, 10:27   #415
Arida_
Zadomowienie

Aglo

mam 3 prześcieradełka i 1 do wózka
Stary 2016-06-15, 10:28   #416
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Yousthyna Pokaż wiadomość
Czy Wy tez jestescie takie "sierotki" jak ja?
Po mojej koszulce CODZIENNIE wieczorem można zgadnąć co jadłam danego dnia - dzis mam plamy z ketchupu, truskawek, pizzy, czekolady... I jeszcze chyba brzuchem przetarłam sobie gdzies kurze
Taaak, brzuch sie brudzi , sam

BlueSky14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 10:30   #417
AniaKusza
Przyczajenie

Samo z siebie nic sie nie pobrudzi
AniaKusza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 10:31   #418
aclerya
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny co zapakowalyscie do torby do samego porodu? Ogarnia mnie czarna rozpacz i proboje to wszystko upchac jakos

Na sam porod i zaraz po:

-koszula do porodu
-recznik
-przekaski
-woda

Cos jeszcze?

To moja lista:

Dla mamy:
- [x] 2 lub 3 koszule
- [ ] Klapki pod prysznic
- [ ] Biustonosz do karmienia - medela
- [ ] Dwie koszulki do karmienia hm
- [x] Majtki poporodowe siateczkowe
- [x] Paczka podpasek
- [ ] Woda w aerozolu / termalna
- [x] 2 ręczniki
- [ ] Ładowarka do telefonu
- [ ] Woda niegazowana
- [x] Pomadka do ust (lanolina)
- [x] Ciepłe skarpety
- [x] Podkłady na łóżko 60x60
- [x] Wkładki laktacyjne
- [x] Kubek, sztućce
- [x] Gumki do włosów i szczotka!!!
- [ ] Tantum rosa?
aclerya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 10:31   #419
Dreamer9o
Rozeznanie

CWK te z IKEI foremki są fajne, u nas się sparwdzają na lody owocowe o takie pyszności wychodzą z nich (zdj niżej)
Confused super że czujesz się już tak dobrze! brawo mamuśka, nie poddawaj się z kp, zaraz wszystko się rozchula a Antoś jest prześliczny !
nutik mąż się stara i to widać super że tak Ci pomaga i masz w nim tyle wsparcia.
kama_pas no i pięknie ! gratulacje
Ciekawe jak Mezzaluna po nocy z Rozalką? Oby już dochodziła do siebie...

A ja melduję się po wizycie. Niestety dołączam do grona kobietek z dodatnim gbs Dzisiaj nie dowiedziałam się za wiele, poza tym że szyjka się skraca, że dalej mam się mocno oszczędzać i wytrzymać chociaż do poniedziałku?! Jutro idę na usg więc proszę o kciuki! A w piątek mam wizytę u prywatnego gin, więc zobaczymy...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0101.JPG (74,3 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez Dreamer9o
Czas edycji: 2016-06-15 o 10:32
Dreamer9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 10:35   #420
aglo_mammy
Zadomowienie

Mam 2 przescieradła do łóżeczka i zero do kołyski 😕 widzialyscie gdzieś fajne do kołyski/wózka?

Powinnam się już przyzwyczaić do tych wyjazdów tż ale co kilka miesięcy mam fazę wkurzenia i bezsilności na to że ma taką pracę. Chciałbym żeby codziennie był w domu jak inni

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Dreamer - uaaa z czego lód? Dziwna ta twoja wizyta. Dobrze ze jutro druga. Trzymam kciuki ✊ ja też jutro wizytuje
aglo_mammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości