|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, cz
MamaNiny, współczuję, że tyle czasu tam spędziłaś
![]() Munia, cudowna punktualność... A ten remont to masakra, że akurat teraz. Zaciskaj nogi ![]() ![]() Leżę przed tv i czytam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, cz
Hejka
![]() wydygałam dziś przez chwilę, bo leżąc usłyszałam w brzuchu PYK jakby pękł balon i tylko czekałam, aż zrobi się mokro, ale nie... zatem oprócz wahań nastroju żadnych przepowiedni porodu nie widzę.
#393 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez marcylina Czas edycji: 2016-06-27 o 10:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Munia mi juz brakuje słów na twoich lekarzy i cała resztę... Kpiny A polspiochy świetne ![]() Cytat:
Stasiek, szykuj się!!!!! ![]() ![]() Cytat:
bozeee toż to szpital, oni cie chcą w jeszczex większa cukrzyce wprowadzić?? Swoje jedzenie trzeba mieć jak nic :/ Cytat:
super że jesteście już w domu i Stas grzeczny, oby tak zostało ![]() ![]() Cytat:
Ciekawe skąd się bierze ten dźwięk?! Przysnęłam jeszcze na dwie h teraz muszę zjeść sniadanie i zrobić obiad i posprzatac łazienkę i odkurzyc a tak Strasznie mi się nie chce ![]() Jeszcze miałam taki koszmar że obudziłam się zlana potem... Przysnil mi się najgorszy scenariusz w tym momencie :/ ehhh ide |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
Ma szczęście koszmary to tyko koszmary
![]() Mam zgagę stulecia. Idę robić obiad a potem spakuje torbę.
#396 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za Ciebie i Stasia! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ze szpitalną dietą tak jest, byle taniej, byle czymś pacjenta zapchać, byle kalorie się zgadzały... ![]() Obkupiłam się w Lidlu, upolowałam trzy kiecki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Uwaga uwaga, dziś rodzi Dreamer90 ![]()
![]() |
#397 |
Raczkowanie
|
Witam się i ja dalej w dwupaku. Wczoraj rodzina się do mnie zjechała i nawet na telefon czasu nie miałam.
A dzis wstałam o 3 rano aby obejrzeć finał gry o tron :p i odsypiałam do niedawna. Ja juz się wkurzam ze nie rodzę, za tydzien termin, myślałam ze w tej ciąży jakoś to szybciej pójdzie bo duuuzo bardziej aktywna byłam niz z córka a tu dupa. Zapisałam się na jutro na wizyte do ordynatora szpitala w którym chce rodzic aby mnie zbadał bo orzrciez szyjki badanej nie miałam ok miesiąca, no i pogadać czy jest konieczne aby mnie kładli do szpitala na patologie ciąży, ja woalalabym od razu wywołanie, bez zbędnego tracenia czasu w szpitalu... Co zrobić aby urodzić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Proszę o brawa- pofarbowałam włosy, siedzę teraz z farbą na głowie i popijam kawkę, muszę zaraz ogarnąć bożenę i to na ful wypas bo dziś gbs mi pobierze. ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Wow, pierwszy raz to usłyszałaś? Ja to słyszę już kilka tygodni tak młoda się rzuca... Tak jak dziewczyny piszą to dzieci kopią w jelita i pękają pęcherzyki powierza |
|
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Wtajemniczenie
|
No to sprawa się rozwiązała
![]() Alloffkowa trzymam kciuki za istnienie bożeny, mi ostatnio w wannie gorzej było ogarnąć niż pod prysznicem ![]() Kuzwa potrzebuje nip swój a nie mogę znalezc;/ kto się orientuje na jakim dokumencie jest nip?? |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Zadomowienie
|
Może na starym PIT?
#401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poprzednio urodziłam 4 dni przed tp i wkręciłam sobie, że teraz na pewno będzie wcześniej, a tu nic... 11 dni do tp i nic się nie dzieje. Ja mam wizytę w środę ![]()
![]() |
#402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() NIP to na picie, albo może na umowie o pracę? Choć nie wiem czy na umowie jest... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
Też sobie wkręciłam wcześniejszy poród
![]() ![]() ![]()
#404 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na krawędzi wanny to ja nawet nie ryzykuje siadać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
o rety w sumie to najgorzej chyba, jest się właśnie na coś nastawić, a potem z tego tylko nerwy są.
#406 |
Wtajemniczenie
|
ja mam na RMUA jak jeszcze dawali..m
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Zadomowienie
|
*misia*- kciuki i koniecznie daj znać, jak będziesz po wizycie. Super, żę udało się wszystko załatwić, udało się czegoś ciekawego dowiedzieć?
Munia- no bez sensu się niepotrzebnie najeździłaś. Coś ściemniała, nie może być tylko jedno. Olutka- świetna wiadomość! Chciałabyś, żeby to był już ten tydzień? Ja też na to liczę. W przyszłym znowu mają być upały, więc pora zacząć wyganiać dziaciaczki ![]() Deksterowa- mocno trzymam, kciuki! Nutik- bierz się w takim razie za artykuł, szybciej będzie z głowy ![]() Mezzaluna- ojej, ale to wózek taki ciężki czy ogólnie. Może małą spróbować wziąć na rączki, a z wejściem poczekać na uprzejmego sąsiada. Teraz powinna jak najwięcej przebywać na dworze. Pszczolinka- o rany, skąd te enzymy tak podskoczyły? Ma to związek z ciążą? |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki...
w nocy spać nie mogłam to teraz sobie odbiłam i dopiero wstałam ![]() Nocne sikanie wróciło niestety.. Olutka to lada dzień obyśmy powitali Stasia ![]() Allofkowa TY to jesteś w tej super sytuacji, że mnie więcej wiesz kiedy urodzisz tzn. do kiedy na pewno nie urodzisz.. ![]() MamaNiny Mikołj chce jeszcze posiedzieć, dobrze mu u Ciebie ![]() Ciśnienie niepokojące - powiedz teściowej że ma zakaz denerwowania Cię! Kupiłam ładny lakier do paznokci, ciekawe czy zrobię sobie sama pedi ![]() JUż nie mówiąc o ogarnięciu dolnych rejonów...ech...zapuściła m się.. |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
Ananka w sumie wypytałam się o ten macierzyński bo mnie zus płacić będzie. Czyli dowiedziałam się kiedy płaci, mniej wiecej ile płaci
![]()
#410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Rozeznanie
|
Przyszedł właśnie organizer na łóżeczko. Niestety uszyli w złym kolorze. Miały być miętowe chmurki na białym, a przyszły czarne. Zastanawiam się, co z tym teraz zrobić :/ Chyba się nie ugnę i zarządam zwrotu, ale nie wiem czy mi się chce. Czarne od biedy też będą pasować. Kurna, jakbym innych rzeczy na głowie nie miała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Raczkowanie
|
Zostaję dziewczyny już do porodu w szpitalu. Dziś mam 37+3.
Wód nie przybyło od chwili przyjęcia i lekarka się zastanawiała, ale mówi, że najwięcej jest przy główce dziecka i do tego mały bardzo szaleje, aż nie mogła niektórych przepływów zrobić i w środę do powtórki. Wytłumaczyła mi, że najbardziej boją się gwałtownego odejścia tych wód i wypadnięcia pępowiny przy tym, co może skończyć się niedotlenieniem dziecka. I czas przyjazdu karetki może się okazać zbyt późny, a tak jakby się to wydarzyło tu na oddziale to są w stanie zareagować natychmiast i zrobić cesarkę. Ja jak wiem jakie jest ryzyko, to też wolę zostać, bo tak to bym się w domu stresowała, czy mogę cokolwiek zrobić, czy się nie zacznie, a Ja nie zdążę dojechać do szpitala. Tu będę czuła większy komfort psychiczny. Także nastawiam się na dwa tyg leżenia, a potem mam nadzieję będą wywoływać. Do tego znów mi pobrali krew, wieczorem dowiem się co z tymi enzymami wątrobowymi. |
![]() ![]() |
![]() |
#413 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Słuchaj długo czekałaś na wizytę u ordynatora? Zastanawiam się czy też się nie zapisać, ale na Karowej terminy na cito są na wrzesień. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
flower ja właśnie chwilę temu skończyłam pedi i krwista czerwień znów rządzi na moich paznokciach
![]()
#415 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
Nutik ja bym od sprzedawcy oczekiwała zwrotu kasy lub wymiany tego na taki jak chcesz w końcu to Ty za to płacisz i nie Ty namieszałaś.
pszczolinka skoro wiesz jakie jest zagrożenie i masz świadomość, że nie trzymają Cię ot tak sobie to dobrze że tam jesteś. Zawsze to większa pewność dla Ciebie, że wszystko będzie ok i jeśli coś się zadzieje to reakcja będzie na czas. A ja miałam iść szykować obiad bo za godzinkę muszę wyjść, to zamiast podążać w kierunku kuchni zrobiłam sobie pedi i ubrałam łóżeczko ![]()
![]() |
#418 |
Zadomowienie
|
Na 15.30. będę szła na ktg. Dzisiaj powinno się zejść krócej, bo ktg zrobi położna, z którą mam rodzić. Potem ma mnie zaprowadzić do lekarza po konsultację, no i zobaczymy, oby dyżur miał ktoś inny, niż ostatnio. Wolałabym dzisiaj nie zostawać, jestem już umówiona ze znajomymi na oglądanie zdjęć z wesela, jutro rocznica ślubu. Tzn rodzić mogę, nawet jutrzejsza data byłaby super, ale nie chcę leżeć bez sensu, ani mieć wywoływanego porodu, bo czuję, że córa waży ze 3kg i okazałoby się to zupełnie niepotrzebne. Chciałabym, żeby się rozkręciło naturalnie, z resztą już zaczęłam wyganianie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
Pszczolinka dobrze ze jestes pod kontrola. W takim wypadku lepiej rzeczywiscie zostac
![]() Misia ja juz do kostek nie dosiegam a co dopiero do paznokci! Ba! Nawet juz nie potrafie zlaczyc nog rowno bo mnie rozpiera w bozenie... |
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.