![]() |
#391 |
Raczkowanie
|
![]()
Spray, przykro mi.
![]() ![]() Nie martw się, będzie dobrze i postaraj się nie myslec o tamtym. Było, minęło, każde z Was układa sobie zycie inaczej.
#392 |
KWC
|
Dot.: rozstanie z facetem- czy ktoras tez to przezywa?
ze mną, moim exem, a obecnym TŻ to bardzo pogięta historia. Bo widzicie drogie kobitki, mój TŻ i exTŻ to byli najlepsi przyjaciele, tacy jeszcze z podstawówki, wiecie braterstwo krwi, piwo, wspólne imprezy i bijatyki..cholera, byli nierozłączni. Czasami jak byłam jeszcze kobietą exa to byłam o F. zazdrosna. Często nawet psioczyłam, że są jak bliźniaki syjamskie..euch. Ale lubiłam go, uważałam za fajnego faceta..
A potem ex mnie zostawił. W bardzo prostacki sposób. I F. był w to niestety troche zamieszany, służył nam jako pośrednik i rozjemca. Zaczęliśmy się spotykać.Początkowo w sprawach rozejmu, potem towarzysko.. I biedak, zakochał się we mnie, sam mówi, że nie wie kiedy. A jak się zakochał to coraz mniej mu się podobało spotykanie z moim exem, który nadal ostro mieszał mi w życiu i w końcu, co było niestety do przewidzenia, piętnastoletnia przyjaźń zakończyła się. Myślę, że kocham F. Kocham ich obu. Czasami wydaje mi się to absurdalne, ale czuję jakbym miała serce podzielone na dwie niezalezne części. |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
Spray jutro jest nowy dzień
![]() ![]() A systuacja rodem z jakiejś zwariowanej komedii ![]() Skoro była taka realacja między TŻtami to sądzę, że Twój nowy to zrozumie, bo jakby nie patrzył sam brał w tym udział i widział jak cierpisz przez eksa. Takie bolesne przeżycia niestety będą tkwić w nas już na zawsze ![]() Ja sama mam kilka takich wspomnień, o których chętnie bym zapomniała, a swoimi korzeniami sięgają jeszcze podstawówki! Czasem się łapię na myślach 'co by było gdyby...' ale te złe chwile wnoszą dużo dobrego w nasze życie. Dzięki nim się zmieniamy i uczymy. ![]()
#394 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Hmmmm, kiedyś też tak uważałam......ale teraz myślę jak Kajasia. Może takie związki mają sens, ale chyba tylko dla osób z odpowiednią konstrukcją psychiczną ![]() ![]() ![]() Piszesz, że "nic, absolutnie nic nie moze byckoncem wielkiej milosci, nic procz jej braku"- niestety nie zgadzam sie z tym, uważam wręcz przeciwnie, że wszystko może być końcem miłości, życie nie jest bajką i na trwałość związku czasem wpływają drobiazgi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale szczerze gratuluję siły, bo związek na odległość takowej napewno potrzebuje ![]() Milego dnia dziewczyny!! ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2006-03-03 o 18:43 Powód: Post pod postem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj będzie cudny dzień, nie na darmo tak słonko świeci ![]()
![]() |
#397 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Heh, no jasne ze to zalezy tylko od naszych decyzji. Nikogo nie bede namawiac by tkwil w zwiazku na odleglosc, jesli uwaza ze to Go nieszczy... Tylko chcialam podkreslic ze ja pierwszy rok tez strasznie cierpialam, bylo duzo łez i rozstan, mowienia ze taki zwiazek nie ma sensu - a potem... jakos to zrobilo sie lagodniejsze, bo sie przekonalismy ze bez siebie jest strasznie ![]() Przez taki zwiazek czuje sie tez, ze psychicznie jestem bardzo silna - bo radze sobie z wieloma problemami sama - kiedys tego nie potrafilam ![]() To pewnien plus ![]() Oczywiscie taki zwiazek bylby bez sensu, gdyby cale zycie mial byc na odleglosc - ale my juz za kilka miesiecy wreszcie juz bedziemy blisko dzien i noc, 7 dni w tygodniu, non stop, na zawsze ![]() I mysle ze warto dla tego bylo troszke pocierpiec. Oczywiscie nie namawiam Cie do powrotu do chlopaka, bo jesli tego nie jestes pewna to nie ma to wiekszego sensu, ale chcialam tylko pokazac ze taki tez mozna zyc i byc szczesliwym i pogodnym ![]() I serce mi zawsze pęka jak słysze ze rozstają sie ludzie ktorzy się wciąż kochają. I nie rozstaja sie z powodu zdrady, niedopasowania, tylko z takich niesprawiedliwych przyczyn jak odległość.... ![]() ![]() Ale trzymaj sie cieplutko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
To zdecydowanie nie był miły dzień
![]() mam dość facetów i ich niezdecydowania ![]() ![]() ![]()
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#400 |
KWC
|
własnie, napisz czemu jesteś smutna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
Ach dziewczyny długa historia.
Ale tak w skórcie 'ja pokochałam, lecz serce złamałam' ![]() I nie wiem już sama czy ja źle odbierałam jego zachowanie, ale wydaje mi się że nie, bo znajomi patrzyli się na nas jakby coś między nami było. W środę spędziłam z nim cudowny dzień, przytulał mnie i wogóle. On ma dziewczynę, z którą miał się rozstać, z którą nie chciał być. Nawet jej nie nazywał już swoją dziewczyną. A dziś byłam u niego i mi mówi, że dziś się z nią jakoś dobrze dogaduje. Myślałam że serce mi pęknie ze smutku ![]() wyszłam czym prędzej od niego i wracałam do domu na piechotę, rycząc przez całą drogę ![]() ![]() Nie wiem już co mam robić ![]()
#402 |
Raczkowanie
|
![]()
Frogguś, ciężka sprawa.
![]() ![]()
#403 |
Zadomowienie
|
ehhhh nie ale byc moze niedługo będe
![]()
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
Neyso toteż ja to wiem.
Ja nawet nie prosiłam o to uczucie, nawet przez myśl mi nie przechodziło, żeby z nim coś kręcić. To spadło na mnie jak grom z jasnego nieba ![]() I znów przez kolejnego faceta płaczę ![]() I teraz wiem że moja przyjaźń z nim na tym ucierpi, muszę ograniczyć kontakty z nim do miniumum ![]()
#405 |
Raczkowanie
|
Froggie, ja doskonale wiem, że uczuć się nie wybiera. Sądzę, że na to zauroczenie nim ogromny wpływ również miało to, że dużo z nim przebywałaś, rozmawiałaś z nim. O przytulaniu, itp. nie wspomnę. A to bardzo wpływa na emocje i uczucia.
![]()
#406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu pewnego dnia stwierdziłam, że za nim tęsknię ![]() Ehh to wszystko jest tak porypane że ja sama nic już z tego nie rozumiem ![]() Wiem tyle że porządnie zawrócił mi w głowie i dzięki niemu zrozumiałam kilka spraw, ważnych spraw ![]() A i jeszcze jedno. On ze swoją praktycznie się nie widywał może od miesiąca. Jedyny ich kontakt polegał na puszczeniu sygnału albo napisaniu smsa I tu nie chodziło o jakiś kryzys, tylko po prostu niezgodność charakterów i pogladów. A bynajmniej ja tyle wiem ![]()
Edytowane przez froggie Czas edycji: 2006-03-03 o 18:26 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Raczkowanie
|
Froggie, to rzeczywiście masz orzech do zgryzienia.
![]() ![]()
#408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam mętlik w głowie. On chyba jedno mówi, drugie robi a trzecie myśli ![]() Dalej są razem, ale jak długo to nie wiem. Ja już na prawdę nic z tego nie rozumiem, im więcej myślę tym efekty myślenia gorsze. Wiem jedno, że jakbym dziś do niego nie poszła, to nie byłabym teraz smutna, bo nic bym nie 'podejrzewała'. Dzwonił do mnie dziś 2razy i nawet na gg się odezwał. Niech mnie coś oświeci!!! ![]()
![]() |
#409 |
Raczkowanie
|
Frogguś, wyluzuj i nie martw się na zapas.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#410 |
Zakorzenienie
|
Już się nie smucam
![]() Jestem tylko skołowana przez to wszystko :/ Poobserwuję sobie jego zachowanie, ja ze swojej strony postaram się troszkę ochłodzić stosunki i ograniczyć widzenie (dla własnego dobra). A wymówkę w razie czego mam przednią -> nauka do egzaminu ![]() Zobaczymy co on na to powie. A tak na marginesie ostatnim razem jak mnie nie widział i jak mnie zobaczył to miał taki uśmiech -> ![]() ![]() I jak tu nie ześwirować ![]() No ale nic to 'będzie to co musi być'
#411 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Zakorzenienie
|
Kajuś rozumiem doskonale co masz na myśli
![]() Ja nasze relacje nazwałabym coś więcej niż przyjaźń a mniej niż związek, łączy nas wszystko oprócz spraw intymnych ![]() Ewidentnie coś wisi w powietrzu, skoro inni też to zauważyli, no nie? Pytać nie będę, żebym nie wyszła na idiotkę ![]() Poczekam chyba spokojnie (a bynajmniej spróbuję, bo niecierpliwa jestem strasznie) na rozwój wydarzeń. Chyba jak na razie tyle mogę ![]()
#413 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No ale jesli i inni zauważyli że 'cos' się dzieje to chyba... się dzieje ![]() Trzymam kciuki za powodzenia akcji Frooguś ![]() Miłego dnia! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Zadomowienie
|
Znalazłam dziś mój stary zeszyt z cytatami i takimi innymi...
Kiedy ktoś kogo kochsz, z kim łączyło Cie tak wiele, powie że chce być dla Ciebie przyjacielem, powiedz mu, żemoże nim być, jesli z Twojego serca wymarze każdy dotyk, przytulenie, próby pocałunku... Powiedz mu, że może nim być, jesli z Twojego serca wyrzuci tę milość, która zdążyła sie juz narodzić... Inaczej to nie będzie przyjaźń... Za każdym podaniem ręki, przyjacielskim objeciem bedzie stało wspomnienie. Wszystko bedzie nim podparte, nim i nadzieją na to, że może kiedyś jeszcze coś z tego bedzie... A kiedy on powie, że nie potrafi, powiedz: trudno bracie, przyszedł kres.. I odwracając sie od niego- odejdź.. niech Cie już nie nęka... |
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam takich mądrych zeszytów
![]() Nie wiem jak to jest, ale jak Wam napiszę co mi leży na sercu to od razu odczuwam ulgę. Dużo myslę nad tym wszystkim, ale jeszcze nic konkretnego i na 100% nie postanowiłam. Co chwilę mam inną wizję, co nowa to lepsza ![]() Ja się zwyczajnie pogubiłam ![]() Najchętniej to bym go odbiła tej pannie, ale za dobra żabka ze mnie i nie potrafię tego zrobić, potem miałabym wyrzuty sumienia. Zdam się chyba na los, chyba że znając siebie i swoją porywczość zrobię coś szalonego i nieoczekiwanego ![]() A póki co najem się muesli ![]()
#419 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak na poważnie ja też odczuwam ulgę wygadując się tu, w sumie nie chce mojej friend zadręczać tym, ona ma dom rodzinę i inne problemy...a tu wygadam sie i mi lżej, dzieki dziewczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Raczkowanie
|
tak czytam i czytam....jest mi ciezko...bo uswiadomilam sobie jakis czas temu, ze moj zwiazek tez jakos dziwnie sie popsul...a najgorsze jest to,ze jesli sie rozstaniemy,to ja niebede tesknic do jego objec i przytulania....bo on mnie nieprzytula
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:44.