Pomysł na biznes - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Pokaż wyniki sondy: Jaki temat szkolenia zainteresowałby cię najbardziej?
Asertywność 1 10,00%
Stres 1 10,00%
Efektywna komunikacja 0 0%
Zarządzanie zespołem 1 10,00%
Prezentacja i autoprezentacja 4 40,00%
Integracja 0 0%
Konflikt 0 0%
Przemoc i agresja 2 20,00%
Inne 1 10,00%
Głosujący: 10. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-12, 19:30   #391
9cfdbdf4a8633c241406c59618b1b1f07a8603a7_62eda0f28d492
Konto usunięte

Dot.: Wyprowadzka za granicę=dobry pomysł?

Cytat:
Napisane przez 21kasia21 Pokaż wiadomość
Owszem, można- od każdej reguły są wyjątki i również je znam, jak na bieżąco obecnie wysyłam takich do pracy. Jednakże to rzadkość w dzisiejszych czasach, bo większość ofert do pracy za granicę są z wymaganym j.obcym min. komunikatywnym.
nie wątpię, ale to jest zrozumiałe
chodziło mi o to, że nie jest koniecznością. Wiadomo, że zawsze lepiej
9cfdbdf4a8633c241406c59618b1b1f07a8603a7_62eda0f28d492 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-12, 21:46   #392
Tygrys
Maskotka Wizaz.pl

Dot.: Wyprowadzka za granicę=dobry pomysł?

Cytat:
Napisane przez CzarnaMadonna Pokaż wiadomość
Witajcie wizażanki
Zwracam się do Was z prośbą o pomoc, bo nikt inny raczej pomóc mi nie potrafi.
Otóż mam 17 lat i wykształcenie gimnazjalne. Uczęszczałam w tym roku szkolnym do LO, jednak nie dawałam sobie rady i przepisałam się do liceum zaocznego a w czerwcu mam egzaminy klasyfikacyjne do szkoły muzycznej. Kilka lat wstecz w mojej rodzinie nastąpiła fala wyjazdów za granicę w poszukiwaniu pracy i lepszego życia, jednak moi rodzice woleli zostać w Polsce, czego bardzo żałuję. Nie chodzi o to, że nie kocham swojego kraju, ale o to, co w nim się dzieje (wystarczy włączyć telewizor i posłuchać o wieku emerytalnym, ACTA, et cetera, et cetera). Coraz częściej myślę o tym, żeby spakować kilka ciuchów, zabrać dokumenty i wyprowadzić się daleko stąd, jednak ogranicza mnie to, że jestem niepełnoletnia i nie mam żadnego wykształcenia (język nie jest problemem, angielskiego uczę się 12 lat, rosyjski znam na poziomie komunikatywnym a niemiecki na podstawowym). Pomyślałam więc, że dobrym pomysłem byłoby wyciągnąć ze mną moją mamę, która jest nastawiona do tego negatywnie. Jest pielęgniarką, ma 53 lata i nie zna języka, trudno więc będzie jej znaleźć pracę, chociażby w Szwecji czy w Wielkiej Brytanii. Stąd właśnie moje pytanie, kierowane szczególnie do osób mieszkających poza granicą Polski- czy jest jakaś szansa na znalezienie pracy w tym wieku? Czy w ogóle jest taka możliwość żeby wziąć walizkę i wyjechać? Proszę Was o pomoc, naprawdę mi na tym zależy

Zapewniam Cię, że z takim przygotowaniem i nastawieniem mamy jest to bardzo zły pomysł.

Tu w Anglii nie wystarczy być pielęgniarką aby pracować w zawodzie - wymagane są poświadczenia kwalifikacji a to robi się mówiąc płynnie po angielsku - niedopuszczalne jest aby pracownik NHS nie potrafił zrozumieć pacjenta...

Ty może i dasz sobie radę ale musisz dożyć do pełnoletności w Polsce..

Życie w UK najłatwiejsze i najpiękniejsze jest tylko dla tych, którzy tutaj nigdy nie byli... ale trawa jest zawsze bardziej zielona tam gdzie nas nie ma Nie żebym twierdził, że w Polsce jest lepiej - bo pewnie bym skłamał.. ale aby być polakiem na emigracji trzeba mieć silną psychikę - bo często bywa ciężko, szczególnie na początku.

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez AniiiaW Pokaż wiadomość
Skoro tak bardzo Ci zależy na tym żeby wyjechać, to na pewno rozsądniej byłoby poprzez jakieś polskie biuro pracy za granicą, które kieruje w jakieś konkretne miejsce, gwarantuje mieszkanie i w ogóle
Gorąco zaprzeczam. Biuro z Polski kierujące do pracy w UK to albo zdzierstwo albo oszustwo albo obóz pracy albo 10-15% szansy na sukces...

Edytowane przez Tygrys
Czas edycji: 2012-04-12 o 21:48
Tygrys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-29, 13:36   #393
taki facet
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

pomysł na biznes - hand made

hej, mam do was pytanie.. czy opłaca się wg Was wchodzić na rynek hand made z maskotkami ręcznie robionymi? troche się boję że nie byłoby na to popytu, a nie wiem co mam doradzić mojej znajomej, która sie nad tym zastanawia.. ja się do końća na tym nie znam, i pomyślałem ze u Was znajdę pomoc
taki facet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-29, 13:49   #394
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Dot.: pomysł na biznes - hand made

Cytat:
Napisane przez taki facet Pokaż wiadomość
hej, mam do was pytanie.. czy opłaca się wg Was wchodzić na rynek hand made z maskotkami ręcznie robionymi? troche się boję że nie byłoby na to popytu, a nie wiem co mam doradzić mojej znajomej, która sie nad tym zastanawia.. ja się do końća na tym nie znam, i pomyślałem ze u Was znajdę pomoc
wg mnie nie.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-29, 16:11   #395
9cfdbdf4a8633c241406c59618b1b1f07a8603a7_62eda0f28d492
Konto usunięte

Mogłaby spróbować sprzedawać np. na allegro, ale rozszerzyć to do innych rzeczy, nie tylko maskotki. Jak dobrze pójdzie, wtedy myśleć dalej.
9cfdbdf4a8633c241406c59618b1b1f07a8603a7_62eda0f28d492 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-30, 06:44   #396
szcesliwa_mamuskaa
Raczkowanie

Zabawki dla dzieci ręcznie robione są dość modne teraz, w dobie eko, więc biznes mógłby się udać. Ważna jednak jest promocja. Trzeba byłoby się dogadać z jakimiś większymi mediami albo podpiąć się pod jakąś akcję społeczną, to wtedy będzie łatwiej. Takie rzeczy można też sprzedawać na kiermaszach hand made, które są dość popularne. Na allegro może być ciężko.
Stary 2012-05-30, 11:20   #397
friduita
Przyczajenie

Smile Ciekawy pomysł na biznes

Cześć dziewczyny,

Zetknęłam się ostatnio z czymś takim jak sklepy subskrypcyjne np. dostawa pieluch co miesiąc, dostawa herbaty czy kawy raz w miesiącu. W Polsce też już pojawił się taki jeden sklep z próbkami kosmetyków:

http://www.glossybox.pl/

Co myślicie o takim biznesie? Osobiście chciałam otworzyć klub zdrowego jedzenia i wysyłać kazdego miesiąca paczkę moim konsumentkom. Myslicie, że u nas to ma szanse?

Czy któraś z Was juz ma taki sklep albo tez o tym myslala?

Pozdrawiam!
friduita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-30, 14:15   #398
friduita
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez taki facet Pokaż wiadomość
Hmm, fajny pomysł na sklep subskrypcyjny np. comiesieczna dostawa maskotek do Twojego domu wraz z jakas historyjką w ladnie opakowanym pudelku. Za granicą jest tego sporo
friduita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 06:40   #399
szcesliwa_mamuskaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez friduita Pokaż wiadomość
Hmm, fajny pomysł na sklep subskrypcyjny np. comiesieczna dostawa maskotek do Twojego domu wraz z jakas historyjką w ladnie opakowanym pudelku. Za granicą jest tego sporo
To jest świetny pomysł. Moje dziecko byłoby zachwycone czymś takim
Stary 2012-05-31, 06:47   #400
szcesliwa_mamuskaa
Raczkowanie

Dot.: Ciekawy pomysł na biznes

Brzmi ciekawie, ale trzeba by było dopracować szczegóły. Na pewno musiało to by być wzbogacone o ciekawe przepisy i jakieś rady. Poza tym produkty musiałyby być dość trwałe, a najlepiej jak jeszcze słabo dostępne na polskim rynku, bo w inaczej to nie będzie atrakcyjne.
Stary 2012-06-02, 14:01   #401
niestereotypowa88
Raczkowanie

i przede wszystkim reklama reklama reklama reklama reklai jeszczeraz reklama. wszędzie.
niestereotypowa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-02, 14:22   #402
nelciak
Zadomowienie

Moim zdaniem pomysl nie jest zly, jako dodatkowe zrodlo dorobku. Pluszaki calkowicie spersonalizowane, uszyte wg zyczen klienta, z zestawem dodatkow i ubranek.
nelciak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-03, 07:51   #403
trivial
Rozeznanie

GG do trivial

Sprzedaż rękodzieła to strasznie niepewny biznes. Z jednej strony fajnie, bo każdy chciałby mieć coś oryginalnego, a z drugiej jak rodzic widzi cenę, to tylko poklupie się w czoło burcząc pod nosem, że baba chyba zwariowała, bo za tą samą cenę kupi zdalnie sterowany samochodzik zmieniający się w helikopter podający zupkę i smarujący chlebek. Społeczeństwo powoli uczy się doceniać naszych twórców, jednak to jeszcze nie jest TO, co może dać duży zarobek, albo chociaż pewną, stałą kasę.

trivial jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-05, 09:36   #404
soonik
Raczkowanie

szczerze, myslalam o czyms takim dosc intensywnie tez wlasnie o zdrowej zywności myslalam jakby Ci brakowało pomysłów na zdrowe produkty to mogę coś zaproponować to może być dobry pomysł jeśli masz dużo znajomości itp itd ;p
soonik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-05, 11:22   #405
domcia87
Raczkowanie

czesc dziewczyny. mi tez kiedys chodzil taki pomysl po glowie, niestety wydaje mi sie, ze jest to dosc trudne przedsiewziecie do zrealizowania przez jedna osobe. jesli mialoby to byc cos naprawde dobrego, to trzeba sie przylozyc i potrzeba kilku odpowiedzialnych osob. wiec jesli ktoras z Was bylaby zdecydowana na podjecie proby, to ja z checia sie przylacze. od wielu lat jest wegetarianka i od pewnego czasu weganka. bardzo interesuje sie zdrowa kuchnia, a to przede wszystkim dlatego, zeby nikt nie mogl mi zarzucic, ze nie jedzac produktow odzwierzecych czegos mi brakuje. a po drugie...po prostu kocham siebie i mysle, ze warto o siebie dbac, dlatego inwestuje w dobra kuchnie i we wlasne zdrowie. bedac dzieckiem, a potem nastolatka - zylam jak "wiekszosc", dopiero pozniej przejzalam na oczy i zaczelam sie zastanawiac nad tym co jadam. efekty sa niesamowite. jestem pelna energii, juz nie pamietam kiedy bylam chora, nie biore lekow i nie potrzebuje zadnych wspomagaczy. nie jestem zadna specjalistka od zywienia, studia skonczylam w innym kierunku i pracuje tez w innej branzy, ale zdrowa zywnosc i zdrowe zycie to moja prawdziwa pasja i jesli ktos chcialby jakies porady, jak poczuc sie lepiej i jak zyc lepiej, to z checia sie podziele moimi doswiadczeniami. poza tym czytam wiele ksiazek i publikacji na ten temat i mysle, ze jest to cos przyszlosciowego. ludzie zaczynaja sie powoli interesowac wlasnym zdrowiem. nooo, juz nie przeciagam. jakby co, prosze o kontakt. ja jestem otwarta na rozne pomysly. pozdrawiam i zycze milego dnia
domcia87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 22:25   #406
ona7777
Przyczajenie

Dot.: Pomysł na biznes w małym mieście

.

Edytowane przez ona7777
Czas edycji: 2012-07-19 o 18:46
ona7777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 09:14   #407
melula
Przyczajenie

Pomysł na sienie i może pomoc dla innych kobiet

Cześć Dziewczyny !

Chciałabym się Was zapytać, co sądzicie o organizacji kursów, które pomogły by kobietom nie tylko na zmianę wizerunku ale również na "podreperowanie" ich własnej psychiki i poczucia własnej wartości.

Kurs składał by się z:
- porad psychologa,
- spotkań ze stylistką i dietetyczką,
- wizyty u fryzjera i kosmetyczki,
- nauki makijażu.

Sama jestem kobietą, której przydałby się ktoś, kto by mi powiedział, że ja też jestem piękna i, że potrafię to pokazać - a nie jestem tylko "robotem domowym", który ma się wszystkim zająć, nie narzekać i nie być zmęczoną. Kiedyś byłam szczupłą, zadbaną kobietą. Niestety niezbyt udany związek z facetem, bycie praktycznie samą całymi tygodniami ( z dwójką dzieci - syn 8 lat, córka prawie 3 i jestem na wychowawczym ) i absolutna utrata własnej wartości spowodawały, że czuję sie strasznie
zaniedbana. Dlatego też
pomyślałam, że na pewno znalazły by się inne, podobne do mnie kobiety, które by chciały zrobić w końcu coś dla siebie.

Jak myślicie? Czy to doby pomysł? Gdzie się ogłaszać? Może udzielicie mi rad i wsparcia. Czekam na Wasze opowiedzi.

Pozdrawiam i czekam.
Magda
melula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 12:28   #408
_martinella
Raczkowanie

Dot.: Pomysł na sienie i może pomoc dla innych kobiet

Pomysł moim zdaniem świetny. Sama poszłabym na taki kurs, mimo że nie czuję się specjalnie zaniedbana

Ogłaszać się można wszędzie - internet, lokalne media, wieszać ogłoszenia w miejscach w których można spotkać grupę docelową.

Dodatkowo fajnie byłoby pomyśleć o zorganizowaniu opieki dla dzieci na czas zajęć. Mamy nie zawsze mają z kim zostawić dzieciaki.
_martinella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 13:22   #409
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Pomysł bardzo ciekawy. A ogłaszać się najlepiej w sieci internetowej, na forach no i przyda się własna strona internetowej i może jej pozycjonowanie ? Rozumiem, że to coś jakby "łabędziem być" ? Możesz używać podobnych zwrotów, bo kobiety to znają i same pewnie wpisują to w google .

64,9 ... 64,0 ...58,0

BuryKotZPiwnicy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-31, 17:45   #410
martusiekk
Raczkowanie

Polecam narzędzie AdWords od google, warto sprawdzić kto czego szuka w internecie, to też ułatwi redagowanie wszelkich ogłoszeń posługując się słowami kluczowymi wprowadzanymi do przeglądarki przez internautów

Co do pomysłu - super! Każda kobieta ma jakiś kompleks, ale nie każda się przyzna uczestnicząc w takim szkoleniu, ale myslę, że sprawdziłoby się. Powodzenia!

http://naukafrancuskiego.blogspot.com - Zapraszam
martusiekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-21, 09:06   #411
Kuan
Przyczajenie

masz pomysł na własny biznes?

Dzień Dobry!
Dzisiaj tak ciężko o pracę, dlatego czasem warto pomyśleć o własnym biznesie. Macie pomysł, ale brakuje Wam gotówki?
Właśnie zajęłam się pracą w funduszu gotówkowym. W naszej ofercie proponujemy kredyty na start dla firm działających poniżej 12 m-cy, a także dla firm działających dłuższy czas. Fajne warunki, żadnych opłat za składanie wniosku i procesowanie. Gdyby, ktoś był zainteresowany, proszę o kontakt, podam szczegóły oferty.
Pozdrawiam.

Edytowane przez Kuan
Czas edycji: 2012-09-21 o 12:23
Kuan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-21, 09:59   #412
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Dot.: masz pomysł na własny biznes?

Cytat:
Napisane przez Kuan Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!
Dzisiaj tak ciężko o pracę, dlatego czasem warto pomyśleć o własnym biznesie. Macie pomysł, ale brakuje Wam gotówki?
Właśnie zajęłam się pracą w funduszu gotówkowym. W naszej ofercie proponujemy kredyty na start dla firm działających poniżej 12 m-cy, a także dla firm działających dłuższy czas. Fajne warunki, żadnych opłat za składanie wniosku i procesowanie. Gdyby, ktoś był zainteresowany, proszę o kontakt, podam szczegóły oferty.
Pozdrawiam.
reklama jest płatna.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-22, 22:38   #413
201705250955
Konto usunięte

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;36667084]reklama jest płatna.[/QUOTE]
Taaa, jednak tu ogłasza kantor i jakieś miejsce noclegowe we wsi i zgłaszałam kilka razy - a wpis nadal wisi kalafiorem.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-24, 13:35   #414
Mangdzia23
Rozeznanie

GG do Mangdzia23 Send a message via Skype™ to Mangdzia23

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;36667084]reklama jest płatna.[/QUOTE]

Dokładnie
cel - 69kg

Instruktor Przedłużania Paznokci Metodą Żelową, Magdalena Jasionowska
Mangdzia23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-24, 18:33   #415
201605161006
Konto usunięte

Dot.: Pomysł na biznes w małym mieście

Witajcie.
Ja mam pewien plan. Nie jest to coś nowego, aczkolwiek póki co konkurencja tego typu 'usług' jest bardzo mała. Cos w rodzaju zakupów grupowych w formie tradycyjnej. A mianowicie: szukam chętnych usługodawców, około 30-40. Każdy z nich oferuje jedną - dwie usługi bezpłatnie. Ja tworzę taką mini gazetkę z jedną usługą na jednej stronie, podaję cene, krótki opis co to jest i jakoś to graficznie zgrać, oraz podpis osoby wykonującej uslugę, niewazniajacy kupon - swiadczacy ze usluga zostala juz wykonana. Oczywiscie zamowilabym tez naklejki hologramowe, zeby nie bylo podrabiania.
W ten sposob uzbieralabym np. około 30 usług na łączną wartość np. około 2 tysiące złotych. I sprzedawała np. za 119 złotych. Takie hasło' usługi na łączną kwotę 2 tys zł za jedyne 119 zł!'.
A zatem usługodawcy mieliby bezpłatną reklamę, uslugobiorcy tanie usługi a ja bym zarobiła. Mieszkam w duzym miescie, wiec mysle ze znalezienie chetnych to nie problem, zwlaszcza ze wiekszosc teraz to ludzie nie majacy zbyt wiele pieniedzy, a zatem ludzie chcący skorzystać z takich okazji. Właściwie to juz tak zeby zbadac temat wyslalam do okolo 70ciu roznych firm wiadomosc o co chodzi itp. z 8 sie odezwalo z czego 4 są chętne póki co. Troche mało, spodziewalam sie ze w poniedzialek bedzie wiekszy odzew (wysylalam te emiale w weekend). Zastanawiam sie czy moze nie udac sie osobiscie do takich salonów i firm i zaproponowac taka wspolprace. W moim miescie jest coś takiego za 179zł na uslugi za okolo 3 tys zl i naklad to okolo 950 takich gazetek przez firmę takiego faceta. Pomnozcie sobie 179 * 950, odejmijcie z max 5 tys zł na koszty druku, rozprowadzenia, naklejek hologramowych itp. i zobaczcie jaka kwota wychodzi! Mozna sobie z tego przez rok zyc na luzie i komfortowo! Co o tym sądzicie? Myslicie, ze warto cos takiego zrobić? Wejsc w to? Znam się troche na photoshopie, mam tez kolege co zna sie duzo lepiej wiec zrobienie takiej gazetki od strony graficznej to nie problem. Mam tez oszczednosci wiec zakupienie naklejek hologramowych i wydrukowanie takich gazetek to tez nie problem. Problem bylby jedynie z pozyskaniem klientow, mysle ze oglosilabym sie wtedy na forach (na wizazu tez hehe ) na gumtree, tablica.pl itp. troche ulotek po blokach gdzie wlasnie glownie mieszkaja ludzie ktorzy szukaja okazji (moze sie myle ale wydaje mi sie ze w blokach zwykle ludzie biedniejsi mieszkaja, a wlasnie tacy szukaja takich okazji), moglabym tez sie posluzyc facebookiem i troche reklamą sms lub telefonem a moze mailingiem (tylko to z kolei jest strasznie drogie).
Co o tym wszystkim sądzicie? Będę bardzo wdzięczna za rady
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-24, 18:34   #416
201605161006
Konto usunięte

pomysł na biznes w dużym mieście

Witajcie.
Ja mam pewien plan. Nie jest to coś nowego, aczkolwiek póki co konkurencja tego typu 'usług' jest bardzo mała. Cos w rodzaju zakupów grupowych w formie tradycyjnej. A mianowicie: szukam chętnych usługodawców, około 30-40. Każdy z nich oferuje jedną - dwie usługi bezpłatnie. Ja tworzę taką mini gazetkę z jedną usługą na jednej stronie, podaję cene, krótki opis co to jest i jakoś to graficznie zgrać, oraz podpis osoby wykonującej uslugę, niewazniajacy kupon - swiadczacy ze usluga zostala juz wykonana. Oczywiscie zamowilabym tez naklejki hologramowe, zeby nie bylo podrabiania. Podzielilabym to mniej więcej na działy 'uroda i zdrowie' z jakimis masazami, ryzjerami itp. sport i rekreacja z jakimis fitnesami, basenami itp. dla dziecka, dla zwierząt itp itd.
W ten sposob uzbieralabym np. około 30 usług na łączną wartość np. około 2 tysiące złotych. I sprzedawała np. za 119 złotych. Takie hasło' usługi na łączną kwotę 2 tys zł za jedyne 119 zł!'.
A zatem usługodawcy mieliby bezpłatną reklamę, uslugobiorcy tanie usługi a ja bym zarobiła. Mieszkam w duzym miescie, wiec mysle ze znalezienie chetnych to nie problem, zwlaszcza ze wiekszosc teraz to ludzie nie majacy zbyt wiele pieniedzy, a zatem ludzie chcący skorzystać z takich okazji. Właściwie to juz tak zeby zbadac temat wyslalam do okolo 70ciu roznych firm wiadomosc o co chodzi itp. z 8 sie odezwalo z czego 4 są chętne póki co. Troche mało, spodziewalam sie ze w poniedzialek bedzie wiekszy odzew (wysylalam te emiale w weekend). Zastanawiam sie czy moze nie udac sie osobiscie do takich salonów i firm i zaproponowac taka wspolprace. W moim miescie jest coś takiego za 179zł na uslugi za okolo 3 tys zl i naklad to okolo 950 takich gazetek przez firmę takiego faceta. Pomnozcie sobie 179 * 950, odejmijcie z max 5 tys zł na koszty druku, rozprowadzenia, naklejek hologramowych itp. i zobaczcie jaka kwota wychodzi! Mozna sobie z tego przez rok zyc na luzie i komfortowo! Co o tym sądzicie? Myslicie, ze warto cos takiego zrobić? Wejsc w to? Znam się troche na photoshopie, mam tez kolege co zna sie duzo lepiej wiec zrobienie takiej gazetki od strony graficznej to nie problem. Mam tez oszczednosci wiec zakupienie naklejek hologramowych i wydrukowanie takich gazetek to tez nie problem. Problem bylby jedynie z pozyskaniem klientow, mysle ze oglosilabym sie wtedy na forach (na wizazu tez hehe ) na gumtree, tablica.pl itp. troche ulotek po blokach gdzie wlasnie glownie mieszkaja ludzie ktorzy szukaja okazji (moze sie myle ale wydaje mi sie ze w blokach zwykle ludzie biedniejsi mieszkaja, a wlasnie tacy szukaja takich okazji), moglabym tez sie posluzyc facebookiem i troche reklamą sms lub telefonem a moze mailingiem (tylko to z kolei jest strasznie drogie).
Co o tym wszystkim sądzicie? Będę bardzo wdzięczna za rady

ps. wiem, ze dodalam juz ten post do jednego tematu tylko dopiero po dodaniu go zauwazylam ze chodzi o male miasta, nie o duze jak w moim wypadku, dlatego proszę odpowiadajcie tutaj, a tamten post (prosba do Moderacji) proszę skasowac

Edytowane przez 201605161006
Czas edycji: 2012-09-24 o 18:37
Stary 2012-09-24, 19:01   #417
anjuta
Zakorzenienie

Dot.: pomysł na biznes w dużym mieście

ciekawy pomysł
jaki będzie czas na wykorzystanie tych usług?
anjuta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-24, 19:32   #418
201605161006
Konto usunięte

Mysle ze co najmniej z pol roku, aby osoby kupujące taką gazetkę np. po 2 miesiacach od jej wyjscia wciaz chcialy ją zakupic, bo gdyby byly to np. 3 miesiace to po poltorej miesiaca pewnie niktby juz nie chcial jej zakupić ze wzgledu na to ze nie mieliby czasu na skorzystanie. Poki co jesli gdzies do srody nie dostane jeszcze co najmniej z 6 odp mailem to bede miala dylemat czy z tego zrezygnowac, czy zaczac dzwonic osobiscie lub udac sie osobiscie do firmy przedstawic co i jak i probowac nawiązać wspolprace, dlatego postanowilam sie poradzic - czy rezygnowac czy szukac dalej uslugodawców i dalej to ciągnąć.
Stary 2012-09-24, 20:22   #419
anjuta
Zakorzenienie

możesz podzwonić, poumawiać się z szefami, może zrób jakis projekt tej gazetki jak by to miało wygladać, do większości ludzi lepiej trafia jak mogą dotknąć i obejrzeć
i taka moja sugestia, nie wiem czy słuszna, możesz zrobić ankietę, aby poznac zdanie innych
zrób tego 2-3 wersje: dla Ciebie, Ty i Twój TŻ (fajnie czasem na taka siłownie czy basen, a nawet SPA iść razem), Ty i Twój Pieszczoch (pies kot, krolik czy inna fretka), Ty i Dziecko.
pierwsze 2 opcje dla mnie (ale ja nie z Wielkopolski). Nie mam zwierzaków, ani dzieci i nie kupiłabym karnetu na dzień dzisiejszy gdzie 1/3 propozycji byłaby dla dzieci i zwierzaków, bo po prostu tego nie wykorzystam.
anjuta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-24, 21:16   #420
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anjuta Pokaż wiadomość
możesz podzwonić, poumawiać się z szefami, może zrób jakis projekt tej gazetki jak by to miało wygladać, do większości ludzi lepiej trafia jak mogą dotknąć i obejrzeć
i taka moja sugestia, nie wiem czy słuszna, możesz zrobić ankietę, aby poznac zdanie innych
zrób tego 2-3 wersje: dla Ciebie, Ty i Twój TŻ (fajnie czasem na taka siłownie czy basen, a nawet SPA iść razem), Ty i Twój Pieszczoch (pies kot, krolik czy inna fretka), Ty i Dziecko.
pierwsze 2 opcje dla mnie (ale ja nie z Wielkopolski). Nie mam zwierzaków, ani dzieci i nie kupiłabym karnetu na dzień dzisiejszy gdzie 1/3 propozycji byłaby dla dzieci i zwierzaków, bo po prostu tego nie wykorzystam.
Tylko że muszę najpierw mieć usługodawców (dziś zglosilo sie kolejnych kilku chetnych co dodalo mi weny ) by miec co dac do takiej gazetki, ocywiscie przed wydrukiem wysle kazdemu uslugodawcy ich stronę. Co do kategorii to mysle ze podziele je mniej wiecej tak:
zdrowie i uroda(masaz, dietetyk, fryzjer, grota solna, itp), sport i rekreacja(treningi sztuk walki, fitness, aerobik, basen, strzelnica), dla dziecka (nie wiem jak to okreslic - chodzi o jakis plac zabaw z jakimis bajerami gdzie wstep jest platny), dla zwierząt (pisalam do psich frzyjerow), inne uslugi (np. optyk, fotograf). Co do Twoich oczekiwań - pewnie częśc osób wlasnie takie będzie miała, ale pomysl - jesli zaplacisz za dostep do tych uslug 119 złotych, wybierzesz z nich np. masaz za 100zl, fryzjera za 50zl, fitness za 30 zl, maseczke na twarz za 60 zł <oczywiscie to wszystko jest na 'około'> to i tak masz te usługi duzo taniej niz normalnie, stad mysle, ze będze to uniwersalne i duzo osob mogloby skorzystać zwazywszy na duzy wybór
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości