|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki temat szkolenia zainteresowałby cię najbardziej? | |||
Asertywność |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 10,00% |
Stres |
1 | 10,00% |
Efektywna komunikacja |
0 | 0% |
Zarządzanie zespołem |
1 | 10,00% |
Prezentacja i autoprezentacja |
4 | 40,00% |
Integracja |
0 | 0% |
Konflikt |
0 | 0% |
Przemoc i agresja |
2 | 20,00% |
Inne |
1 | 10,00% |
Głosujący: 10. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Wyprowadzka za granicę=dobry pomysł?
Cytat:
![]() chodziło mi o to, że nie jest koniecznością. Wiadomo, że zawsze lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 | |
Maskotka Wizaz.pl
|
Dot.: Wyprowadzka za granicę=dobry pomysł?
Cytat:
Zapewniam Cię, że z takim przygotowaniem i nastawieniem mamy jest to bardzo zły pomysł. Tu w Anglii nie wystarczy być pielęgniarką aby pracować w zawodzie - wymagane są poświadczenia kwalifikacji a to robi się mówiąc płynnie po angielsku - niedopuszczalne jest aby pracownik NHS nie potrafił zrozumieć pacjenta... Ty może i dasz sobie radę ale musisz dożyć do pełnoletności w Polsce.. Życie w UK najłatwiejsze i najpiękniejsze jest tylko dla tych, którzy tutaj nigdy nie byli... ale trawa jest zawsze bardziej zielona tam gdzie nas nie ma ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Gorąco zaprzeczam. Biuro z Polski kierujące do pracy w UK to albo zdzierstwo albo oszustwo albo obóz pracy albo 10-15% szansy na sukces...
Wredny, nieuprzejmy, złośliwy, dwulicowy, brzydki... po prostu Ja ![]() /p.s. franca ze mnie, zgryzoty i frustracje wylewam na tym forum/ Edytowane przez Tygrys Czas edycji: 2012-04-12 o 21:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
pomysł na biznes - hand made
hej, mam do was pytanie.. czy opłaca się wg Was wchodzić na rynek hand made z maskotkami ręcznie robionymi? troche się boję że nie byłoby na to popytu, a nie wiem co mam doradzić mojej znajomej, która sie nad tym zastanawia.. ja się do końća na tym nie znam, i pomyślałem ze u Was znajdę pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 | |
Konto usunięte
|
Dot.: pomysł na biznes - hand made
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Konto usunięte
|
Mogłaby spróbować sprzedawać np. na allegro, ale rozszerzyć to do innych rzeczy, nie tylko maskotki. Jak dobrze pójdzie, wtedy myśleć dalej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Raczkowanie
|
Zabawki dla dzieci ręcznie robione są dość modne teraz, w dobie eko, więc biznes mógłby się udać. Ważna jednak jest promocja. Trzeba byłoby się dogadać z jakimiś większymi mediami albo podpiąć się pod jakąś akcję społeczną, to wtedy będzie łatwiej. Takie rzeczy można też sprzedawać na kiermaszach hand made, które są dość popularne. Na allegro może być ciężko.
![]() |
#397 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć dziewczyny,
Zetknęłam się ostatnio z czymś takim jak sklepy subskrypcyjne np. dostawa pieluch co miesiąc, dostawa herbaty czy kawy raz w miesiącu. W Polsce też już pojawił się taki jeden sklep z próbkami kosmetyków: http://www.glossybox.pl/ Co myślicie o takim biznesie? Osobiście chciałam otworzyć klub zdrowego jedzenia i wysyłać kazdego miesiąca paczkę moim konsumentkom. Myslicie, że u nas to ma szanse? Czy któraś z Was juz ma taki sklep albo tez o tym myslala? Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#400 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ciekawy pomysł na biznes
Brzmi ciekawie, ale trzeba by było dopracować szczegóły. Na pewno musiało to by być wzbogacone o ciekawe przepisy i jakieś rady. Poza tym produkty musiałyby być dość trwałe, a najlepiej jak jeszcze słabo dostępne na polskim rynku, bo w inaczej to nie będzie atrakcyjne.
![]() |
#401 |
Raczkowanie
|
i przede wszystkim reklama reklama reklama reklama reklai jeszczeraz reklama. wszędzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#402 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem pomysl nie jest zly, jako dodatkowe zrodlo dorobku. Pluszaki calkowicie spersonalizowane, uszyte wg zyczen klienta, z zestawem dodatkow i ubranek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Rozeznanie
|
Sprzedaż rękodzieła to strasznie niepewny biznes. Z jednej strony fajnie, bo każdy chciałby mieć coś oryginalnego, a z drugiej jak rodzic widzi cenę, to tylko poklupie się w czoło burcząc pod nosem, że baba chyba zwariowała, bo za tą samą cenę kupi zdalnie sterowany samochodzik zmieniający się w helikopter podający zupkę i smarujący chlebek. Społeczeństwo powoli uczy się doceniać naszych twórców, jednak to jeszcze nie jest TO, co może dać duży zarobek, albo chociaż pewną, stałą kasę.
![]() |
#404 |
Raczkowanie
|
szczerze, myslalam o czyms takim dosc intensywnie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#405 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny. mi tez kiedys chodzil taki pomysl po glowie, niestety wydaje mi sie, ze jest to dosc trudne przedsiewziecie do zrealizowania przez jedna osobe. jesli mialoby to byc cos naprawde dobrego, to trzeba sie przylozyc i potrzeba kilku odpowiedzialnych osob. wiec jesli ktoras z Was bylaby zdecydowana na podjecie proby, to ja z checia sie przylacze. od wielu lat jest wegetarianka i od pewnego czasu weganka. bardzo interesuje sie zdrowa kuchnia, a to przede wszystkim dlatego, zeby nikt nie mogl mi zarzucic, ze nie jedzac produktow odzwierzecych czegos mi brakuje. a po drugie...po prostu kocham siebie i mysle, ze warto o siebie dbac, dlatego inwestuje w dobra kuchnie i we wlasne zdrowie. bedac dzieckiem, a potem nastolatka - zylam jak "wiekszosc", dopiero pozniej przejzalam na oczy i zaczelam sie zastanawiac nad tym co jadam. efekty sa niesamowite. jestem pelna energii, juz nie pamietam kiedy bylam chora, nie biore lekow i nie potrzebuje zadnych wspomagaczy. nie jestem zadna specjalistka od zywienia, studia skonczylam w innym kierunku i pracuje tez w innej branzy, ale zdrowa zywnosc i zdrowe zycie to moja prawdziwa pasja i jesli ktos chcialby jakies porady, jak poczuc sie lepiej i jak zyc lepiej, to z checia sie podziele moimi doswiadczeniami. poza tym czytam wiele ksiazek i publikacji na ten temat i mysle, ze jest to cos przyszlosciowego. ludzie zaczynaja sie powoli interesowac wlasnym zdrowiem. nooo, juz nie przeciagam. jakby co, prosze o kontakt. ja jestem otwarta na rozne pomysly.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pomysł na biznes w małym mieście
.
Edytowane przez ona7777 Czas edycji: 2012-07-19 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Przyczajenie
|
Pomysł na sienie i może pomoc dla innych kobiet
Cześć Dziewczyny !
Chciałabym się Was zapytać, co sądzicie o organizacji kursów, które pomogły by kobietom nie tylko na zmianę wizerunku ale również na "podreperowanie" ich własnej psychiki i poczucia własnej wartości. Kurs składał by się z: - porad psychologa, - spotkań ze stylistką i dietetyczką, - wizyty u fryzjera i kosmetyczki, - nauki makijażu. Sama jestem kobietą, której przydałby się ktoś, kto by mi powiedział, że ja też jestem piękna i, że potrafię to pokazać - a nie jestem tylko "robotem domowym", który ma się wszystkim zająć, nie narzekać i nie być zmęczoną. Kiedyś byłam szczupłą, zadbaną kobietą. Niestety niezbyt udany związek z facetem, bycie praktycznie samą całymi tygodniami ( z dwójką dzieci - syn 8 lat, córka prawie 3 i jestem na wychowawczym ) i absolutna utrata własnej wartości spowodawały, że czuję sie strasznie zaniedbana. Dlatego też pomyślałam, że na pewno znalazły by się inne, podobne do mnie kobiety, które by chciały zrobić w końcu coś dla siebie. Jak myślicie? Czy to doby pomysł? Gdzie się ogłaszać? Może udzielicie mi rad i wsparcia. Czekam na Wasze opowiedzi. Pozdrawiam i czekam. Magda |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomysł na sienie i może pomoc dla innych kobiet
Pomysł moim zdaniem świetny. Sama poszłabym na taki kurs, mimo że nie czuję się specjalnie zaniedbana
![]() Ogłaszać się można wszędzie - internet, lokalne media, wieszać ogłoszenia w miejscach w których można spotkać grupę docelową. Dodatkowo fajnie byłoby pomyśleć o zorganizowaniu opieki dla dzieci na czas zajęć. Mamy nie zawsze mają z kim zostawić dzieciaki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
Pomysł bardzo ciekawy.
![]()
![]() |
#410 |
Raczkowanie
|
Polecam narzędzie AdWords od google, warto sprawdzić kto czego szuka w internecie, to też ułatwi redagowanie wszelkich ogłoszeń posługując się słowami kluczowymi wprowadzanymi do przeglądarki przez internautów
![]() Co do pomysłu - super! Każda kobieta ma jakiś kompleks, ale nie każda się przyzna uczestnicząc w takim szkoleniu, ale myslę, że sprawdziłoby się. Powodzenia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Przyczajenie
|
masz pomysł na własny biznes?
Dzień Dobry!
Dzisiaj tak ciężko o pracę, dlatego czasem warto pomyśleć o własnym biznesie. Macie pomysł, ale brakuje Wam gotówki? Właśnie zajęłam się pracą w funduszu gotówkowym. W naszej ofercie proponujemy kredyty na start dla firm działających poniżej 12 m-cy, a także dla firm działających dłuższy czas. Fajne warunki, żadnych opłat za składanie wniosku i procesowanie. Gdyby, ktoś był zainteresowany, proszę o kontakt, podam szczegóły oferty. Pozdrawiam. Edytowane przez Kuan Czas edycji: 2012-09-21 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 | |
Konto usunięte
|
Dot.: masz pomysł na własny biznes?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Konto usunięte
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;36667084]reklama jest płatna.[/QUOTE]
Taaa, jednak tu ogłasza kantor i jakieś miejsce noclegowe we wsi i zgłaszałam kilka razy - a wpis nadal wisi kalafiorem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Rozeznanie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;36667084]reklama jest płatna.[/QUOTE]
Dokładnie
![]() |
#415 |
Konto usunięte
|
Dot.: Pomysł na biznes w małym mieście
Witajcie.
Ja mam pewien plan. Nie jest to coś nowego, aczkolwiek póki co konkurencja tego typu 'usług' jest bardzo mała. Cos w rodzaju zakupów grupowych w formie tradycyjnej. A mianowicie: szukam chętnych usługodawców, około 30-40. Każdy z nich oferuje jedną - dwie usługi bezpłatnie. Ja tworzę taką mini gazetkę z jedną usługą na jednej stronie, podaję cene, krótki opis co to jest i jakoś to graficznie zgrać, oraz podpis osoby wykonującej uslugę, niewazniajacy kupon - swiadczacy ze usluga zostala juz wykonana. Oczywiscie zamowilabym tez naklejki hologramowe, zeby nie bylo podrabiania. W ten sposob uzbieralabym np. około 30 usług na łączną wartość np. około 2 tysiące złotych. I sprzedawała np. za 119 złotych. Takie hasło' usługi na łączną kwotę 2 tys zł za jedyne 119 zł!'. A zatem usługodawcy mieliby bezpłatną reklamę, uslugobiorcy tanie usługi a ja bym zarobiła. Mieszkam w duzym miescie, wiec mysle ze znalezienie chetnych to nie problem, zwlaszcza ze wiekszosc teraz to ludzie nie majacy zbyt wiele pieniedzy, a zatem ludzie chcący skorzystać z takich okazji. Właściwie to juz tak zeby zbadac temat wyslalam do okolo 70ciu roznych firm wiadomosc o co chodzi itp. z 8 sie odezwalo z czego 4 są chętne póki co. Troche mało, spodziewalam sie ze w poniedzialek bedzie wiekszy odzew (wysylalam te emiale w weekend). Zastanawiam sie czy moze nie udac sie osobiscie do takich salonów i firm i zaproponowac taka wspolprace. W moim miescie jest coś takiego za 179zł na uslugi za okolo 3 tys zl i naklad to okolo 950 takich gazetek przez firmę takiego faceta. Pomnozcie sobie 179 * 950, odejmijcie z max 5 tys zł na koszty druku, rozprowadzenia, naklejek hologramowych itp. i zobaczcie jaka kwota wychodzi! Mozna sobie z tego przez rok zyc na luzie i komfortowo! Co o tym sądzicie? Myslicie, ze warto cos takiego zrobić? Wejsc w to? Znam się troche na photoshopie, mam tez kolege co zna sie duzo lepiej wiec zrobienie takiej gazetki od strony graficznej to nie problem. Mam tez oszczednosci wiec zakupienie naklejek hologramowych i wydrukowanie takich gazetek to tez nie problem. Problem bylby jedynie z pozyskaniem klientow, mysle ze oglosilabym sie wtedy na forach (na wizazu tez hehe ![]() Co o tym wszystkim sądzicie? Będę bardzo wdzięczna za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Konto usunięte
|
pomysł na biznes w dużym mieście
Witajcie.
Ja mam pewien plan. Nie jest to coś nowego, aczkolwiek póki co konkurencja tego typu 'usług' jest bardzo mała. Cos w rodzaju zakupów grupowych w formie tradycyjnej. A mianowicie: szukam chętnych usługodawców, około 30-40. Każdy z nich oferuje jedną - dwie usługi bezpłatnie. Ja tworzę taką mini gazetkę z jedną usługą na jednej stronie, podaję cene, krótki opis co to jest i jakoś to graficznie zgrać, oraz podpis osoby wykonującej uslugę, niewazniajacy kupon - swiadczacy ze usluga zostala juz wykonana. Oczywiscie zamowilabym tez naklejki hologramowe, zeby nie bylo podrabiania. Podzielilabym to mniej więcej na działy 'uroda i zdrowie' z jakimis masazami, ryzjerami itp. sport i rekreacja z jakimis fitnesami, basenami itp. dla dziecka, dla zwierząt itp itd. W ten sposob uzbieralabym np. około 30 usług na łączną wartość np. około 2 tysiące złotych. I sprzedawała np. za 119 złotych. Takie hasło' usługi na łączną kwotę 2 tys zł za jedyne 119 zł!'. A zatem usługodawcy mieliby bezpłatną reklamę, uslugobiorcy tanie usługi a ja bym zarobiła. Mieszkam w duzym miescie, wiec mysle ze znalezienie chetnych to nie problem, zwlaszcza ze wiekszosc teraz to ludzie nie majacy zbyt wiele pieniedzy, a zatem ludzie chcący skorzystać z takich okazji. Właściwie to juz tak zeby zbadac temat wyslalam do okolo 70ciu roznych firm wiadomosc o co chodzi itp. z 8 sie odezwalo z czego 4 są chętne póki co. Troche mało, spodziewalam sie ze w poniedzialek bedzie wiekszy odzew (wysylalam te emiale w weekend). Zastanawiam sie czy moze nie udac sie osobiscie do takich salonów i firm i zaproponowac taka wspolprace. W moim miescie jest coś takiego za 179zł na uslugi za okolo 3 tys zl i naklad to okolo 950 takich gazetek przez firmę takiego faceta. Pomnozcie sobie 179 * 950, odejmijcie z max 5 tys zł na koszty druku, rozprowadzenia, naklejek hologramowych itp. i zobaczcie jaka kwota wychodzi! Mozna sobie z tego przez rok zyc na luzie i komfortowo! Co o tym sądzicie? Myslicie, ze warto cos takiego zrobić? Wejsc w to? Znam się troche na photoshopie, mam tez kolege co zna sie duzo lepiej wiec zrobienie takiej gazetki od strony graficznej to nie problem. Mam tez oszczednosci wiec zakupienie naklejek hologramowych i wydrukowanie takich gazetek to tez nie problem. Problem bylby jedynie z pozyskaniem klientow, mysle ze oglosilabym sie wtedy na forach (na wizazu tez hehe ![]() Co o tym wszystkim sądzicie? Będę bardzo wdzięczna za rady ![]() ps. wiem, ze dodalam juz ten post do jednego tematu tylko dopiero po dodaniu go zauwazylam ze chodzi o male miasta, nie o duze jak w moim wypadku, dlatego proszę odpowiadajcie tutaj, a tamten post (prosba do Moderacji) proszę skasowac ![]() Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2012-09-24 o 18:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pomysł na biznes w dużym mieście
ciekawy pomysł
![]() jaki będzie czas na wykorzystanie tych usług? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 |
Konto usunięte
|
Mysle ze co najmniej z pol roku, aby osoby kupujące taką gazetkę np. po 2 miesiacach od jej wyjscia wciaz chcialy ją zakupic, bo gdyby byly to np. 3 miesiace to po poltorej miesiaca pewnie niktby juz nie chcial jej zakupić ze wzgledu na to ze nie mieliby czasu na skorzystanie. Poki co jesli gdzies do srody nie dostane jeszcze co najmniej z 6 odp mailem to bede miala dylemat czy z tego zrezygnowac, czy zaczac dzwonic osobiscie lub udac sie osobiscie do firmy przedstawic co i jak i probowac nawiązać wspolprace, dlatego postanowilam sie poradzic - czy rezygnowac czy szukac dalej uslugodawców i dalej to ciągnąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
możesz podzwonić, poumawiać się z szefami, może zrób jakis projekt tej gazetki jak by to miało wygladać, do większości ludzi lepiej trafia jak mogą dotknąć i obejrzeć
![]() i taka moja sugestia, nie wiem czy słuszna, możesz zrobić ankietę, aby poznac zdanie innych ![]() zrób tego 2-3 wersje: dla Ciebie, Ty i Twój TŻ (fajnie czasem na taka siłownie czy basen, a nawet SPA iść razem), Ty i Twój Pieszczoch (pies kot, krolik czy inna fretka), Ty i Dziecko. pierwsze 2 opcje dla mnie (ale ja nie z Wielkopolski). Nie mam zwierzaków, ani dzieci i nie kupiłabym karnetu na dzień dzisiejszy gdzie 1/3 propozycji byłaby dla dzieci i zwierzaków, bo po prostu tego nie wykorzystam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() zdrowie i uroda(masaz, dietetyk, fryzjer, grota solna, itp), sport i rekreacja(treningi sztuk walki, fitness, aerobik, basen, strzelnica), dla dziecka (nie wiem jak to okreslic - chodzi o jakis plac zabaw z jakimis bajerami gdzie wstep jest platny), dla zwierząt (pisalam do psich frzyjerow), inne uslugi (np. optyk, fotograf). Co do Twoich oczekiwań - pewnie częśc osób wlasnie takie będzie miała, ale pomysl - jesli zaplacisz za dostep do tych uslug 119 złotych, wybierzesz z nich np. masaz za 100zl, fryzjera za 50zl, fitness za 30 zl, maseczke na twarz za 60 zł <oczywiscie to wszystko jest na 'około'> to i tak masz te usługi duzo taniej niz normalnie, stad mysle, ze będze to uniwersalne i duzo osob mogloby skorzystać zwazywszy na duzy wybór ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.