![]() |
#391 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża - kto ma większe prawo głosu?
Cytat:
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
po drugiej stronie szafy
|
Oczywiście że tutaj jedyną wyceną jest koszt ewentualnej terapii. Natomiast nie wiem czy można z pełnym przekonaniem mówić o traumie w przypadku, kiedy to jest dobrowolna decyzja kobiety.
![]() |
#393 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie do końca jest to dobrowolna decyzja kobiety skoro mówimy o jej "ciężkim przekonywaniu". Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Konto usunięte
|
Czemu wycena straty płodu jest trudna? Jak pijany kierowca zabije juz myślącego człowieka to jego życie wyconione jest na około 100 tys. Sąd nie ma z tym problemu
Dla mnie absurdem jest karac kogoś, tylko dlatego, że natura wybrała tą płeć za inkubatorm czy to więzieniem, czy odszkodowaniem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 Czas edycji: 2017-05-24 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 | |
po drugiej stronie szafy
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7407157 1]A co jeśli ciąża jest patologiczna i tylko w publicznym może? Nie ma tam cc, znieczulenia tez nie daja, poród to parogodzinne męki. Co jeśli kogoś nie stań wydac tych paru tysięcy na prywatną klinike?[/QUOTE]
To się wybiera państwowy szpital ze znieczuleniem i możliwością cc. No i w przypadku mowy o finansowaniu tematu przez faceta to jest to jego problem żeby tą kasę znaleźć. Wychowanie dziecka jest droższe niż poród w prywatnej klinice ![]() Cytat:
![]() Kobieta będzie chciała to się zgodzi, nie to nie. Przekonywać można do bólu, a to co ona zdecyduje, to jej sprawa.
![]() |
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Tak samo spora ilość kobiet bierze pod uwagę tylko swoje uczucia w tym momencie, co oczywiście jest zrozumiałe, ale też może wydawać się okrutne.
![]() |
![]() |
#399 |
Konto usunięte
|
Dla mnie najważniejszy jest mój komfort, żadne pieniądze nie są w stanie tego wycenic anj nie są tego warte.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Konto usunięte
|
co innego jak się zabezpieczają, więc jest założenie "dziecka nie chcemy", a co innego jak o to dziecko się starają...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
po drugiej stronie szafy
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7407238 1]Dla mnie najważniejszy jest mój komfort, żadne pieniądze nie są w stanie tego wycenic anj nie są tego warte.[/QUOTE]
No i Twoja wola. ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- [1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;7407254 1]co innego jak się zabezpieczają, więc jest założenie "dziecka nie chcemy", a co innego jak o to dziecko się starają...[/QUOTE] Też tak uważam.
![]() |
#402 | ||
I tak powiem
|
Cytat:
Niektórzy powiedzieliby, że to nie fair wobec dziecka. No ale przecież bywają takie sytuacje, gdzie np. facet opuścił kobietę z dzieckiem. I wtedy ona może, ale przecież nie musi pozwać go o alimenty. Jeśli uzna że sama da radę, to jej sprawa. Odwrotne sytuacje, czyli gdzie matka olewa dziecko i idzie w długą też się zdarzają. Siłą się nikogo do bycia rodzicem nie zmusi, bo niby jak? Cytat:
Edytowane przez MuchaLibre Czas edycji: 2017-05-24 o 09:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pytanie tylko jak udowodnic zr byla jakas umowa z tym związana? U notariusz w pierwszy dzien zwiazkj radosnie leciec i podpisac taka umowe? Co w takim razie z one night stand? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
I tak powiem
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7407478 6]Czyli w sytuacji, gdy kobieta na poczatku zwiazku mowi, ze nie chce dzieci, nie ma nawet mowy o zandym donoszeniu, bedzie wpadka to facet nie ma prawa nic egzekwowac?
Pytanie tylko jak udowodnic zr byla jakas umowa z tym związana? U notariusz w pierwszy dzien zwiazkj radosnie leciec i podpisac taka umowe? Co w takim razie z one night stand? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Wtedy sąd musiałby rozstrzygnąć kto ma rację. Coś podobnego jak udowadnianie zdrady w sprawie rozwodowej. Czyli jakieś przesłuchanie świadków, może znalazłby się jakiś dowód w postaci nagrania na dyktafon, sms itp. W zasadzie to mężczyzna musiałby jakoś udowodnić, że został poszkodowany. Przy braku dowodów zadziałałoby domniemanie niewinności. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
No oczywiście. Lepiej niech ona wpadnie w depresję nosząc i rodząc niekochane dziecko.
![]() |
#407 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Konto usunięte
|
a z ciekawości - jak wygląda prawodawstwo w przypadku embrionów do zapłodnienia in-vitro?
Bo to móglby być jakiś punkt wyjścia Powiedzmy, że para małżeńska ma 3 zamrożone niewykorzystane zarodki. Komu one przysługują w razie rozwodu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
Mogła się zabezpieczać.
![]() Co z tego, że stosuję trzy/dwie metody. Jak dla mnie, jeśli prezerwatywa pęknie i tabletka się nie wchłonie tego samego dnia (choć uważam na to co jem, czy mam biegunkę itd.) to mam święte prawo usunąć, bo to nie moje zaniedbanie doprowadziło do ciąży. Ale i tak powiedzą ci inaczej. Ludzie chyba nie zdają sobie sprawy co znaczy ciąża dla osoby, która nienawidzi tego dziecka. To bardzo podobne psychicznie do noszenia ciąży z gwałtu. Nie to samo zapewne, ale ja bym się pewnie zabiła i nie żartuję...
![]() |
#410 |
po drugiej stronie szafy
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7407478 6]Czyli w sytuacji, gdy kobieta na poczatku zwiazku mowi, ze nie chce dzieci, nie ma nawet mowy o zandym donoszeniu, bedzie wpadka to facet nie ma prawa nic egzekwowac?[/QUOTE]
Moim zdaniem prawo to ma zawsze, próbować nie zaszkodzi, natomiast wtedy się mówi panu "chłopie, jak chcesz mieć dziecko, to nie trza się było wiązać z kobietą, która od początku stawiała sprawę jasno" - zdziwienie w takiej sytuacji to już jest jego błąd i jego konsekwencje. Podobnie w przypadku kobiety, która wiąże się z facetem deklarującym niechęć do posiadania dzieci i gotowość do zapłacenia za zabieg w przypadku wpadki. Zastanawia mnie jeszcze jeden problem - kobieta decyduje się urodzić i oddać ojcu dziecka na wychowanie, ale w trakcie ciąży zmienia zdanie i jednak postanawia wychować sama. Uznaje, że z ojcem dziecka być nie chce. To też musi być dla faceta makabra... Nie wiem, im dłużej o tym myślę, tym silniej wychodzi na to, że chyba najlepiej w sytuacji kiedy się nie chce dziecka, a są dwie kreski, nic nikomu nie mówić i usunąć po cichu.
![]() |
#411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#412 | ||
I tak powiem
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Konto usunięte
|
Prawo, a szczególnie te polskie potrzebuje aktualizacji, bo faktycznie jesteśmy w tyle. Też jestem ciekawa co z zarodkami w takim wypadku.
Chociaż podejrzewan, że zadny podział w tym wypadku nie będzie sprawiedliwy, wiec raczej tylko "zniszczenie" bedzie sprawiedliwe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 Czas edycji: 2017-05-24 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Konto usunięte
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7408333 1]Prawo, a szczególnie te Polsckie potrzebuje aktualizacji, bo faktycznie jesteśmy w tyle. Też jestem ciekawa co z zarodkami w takim wypadku.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] w znanej mi osobiście zagranicznej sytuacji sprzed 10 lat, do procedury in-vitro mogły tylko przystępować pary małzeńskie. W przypadku rozwodu niewykorzystane zarodki były niszczone. U nas więc taka opcja nie przejdzie, bo nie ma takiej opcji, żeby podjąć decyzję o zniszczeniu embrionów. ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- [1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7408333 1]Prawo, a szczególnie te polskie potrzebuje aktualizacji, bo faktycznie jesteśmy w tyle. Też jestem ciekawa co z zarodkami w takim wypadku. Chociaż podejrzewan, że zadny podział w tym wypadku nie będzie sprawiedliwy, wiec raczej tylko "zniszczenie" bedzie sprawiedliwe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] z tego co mi mówiła koleżanka, która poddała się in-vitro w Polsce, są tylko dwie opcje - albo opłacanie zamrożenia zarodków aż do ponownego ich wykorzystania, albo przekazanie ich innej parze/parom. Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2017-05-24 o 13:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja na przykład do dziś mam konto na Steamie z byłym (technicznie moje, ale on nie miał, więc kupował na moje). Na szczęście gry można przenieść, więc w razie czego moglibyśmy się podzielić, ale po co. ![]()
![]() |
![]() |
#417 |
Raczkowanie
|
W mojej ocenie, zarówno kobieta, jak i mężczyzna powinni mieć takie samo prawo głosu. Jeśli druga osoba nie szanuje go, to znaczy, że nie szanuje tej drugiej osoby.
Jeśli kobieta ma prawo do aborcji, to mężczyzna powinien mieć prawo do uchylenia się od odpowiedzialności rodzicielskiej i płacenia świadczenia alimentacyjnego. Wtedy będzie sprawiedliwie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#419 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Konto usunięte
|
To byłoby dobre i rozstrzygało spór, bez mieszania świadków i wylewania gnoju na rozprawie. Jasna, klarowna deklaracja, która formalnie będzie miała moc prawną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.