|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: urządzam mieszkanko.... pomóżcie :-)
Witam. Planuje remont pokoju.Podoba mi sie kolor oliwkowy. Myslałam zeby zrobic to tak, 3 sciany pomalowac na ten wlasnie kolor a nad czwarta sie zastanawiam poniewaz nie wiem jakie kolor bedzie pasował. Macie jakies propozycje? Bo nie chce zepsuc wystoju pokoju złym dobraniem kolorow.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4172 | |
BAN stały
|
Dot.: Re: urządzam mieszkanko.... pomóżcie :-)
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4173 |
Przyczajenie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
dzieki własnie myslalam nad fioletowym, tylko nie jestem pewna czy to sie bedzie zgrywac z ciemnymi meblami...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Zakorzenienie
|
Urządzam właśnie nowe mieszkanko, muszę dobrać kolory ścian. Może mi w tym pomożecie?
W sypialni będą jasne, sosnowe meble, w oknach są morelowe rolety, więc tak sobie myślałam o czymś dla kontrastu, ewentualnie o 2 kolorach na ścianach. Zerknijcie na www.beckers.pl , kliknijcie na: zasmakuj kolor, potem: fire and ice, i tam mi się podoba kolorek: destiny. Będzie pasował do morelki? Jak myślicie? W salonie są chyba takie same rolety (z tego, co pamiętam) i tam jedna ściana jest zrobiona takim specjalnym tynkiem dekoracyjnym w kolorze pomarańczy. Tam będą meble dębowe, czyli raczej ciemne. No i tu mam zagrychę. Mogę oczywiście pomalować na jakiś soczysty pomarańcz, żeby pasowało do tej ściany, ale znów marzy mi się jakiś kontraścik. No i nie bardzo wiem, co wybrać. Podobno brąz ładnie komponuje się z pomarańczą, ale to by było chyba za ciemno (ciemne meble i ciemne panele na ścianach). Mam też ochotę na oliwkę ale nie wiem, czy pasuje do pomarańczy? Pomóżcie!!
#4175 |
Rozeznanie
|
Dankaa - moze sprobuj jakis leciutki zółty do tej oliwki?, albo jasny fiolet
Virginia - do soczystej pomaranczy (w salonie) pasuje intensywny fiolet ![]() ![]() według mnie kolor destiny, aczkolwiek sliczny, nie pasuje do morelki. Pasuje z kolei do tych turkusów i morskich kolorków, ktore sa pokazane obok niego..zreszta oni tak pogupowali ze te kolorki z danej grupy kolorystycznej praktycznie pasuja do siebie;jak koniecznie destiny to plus turkusy i biel, ale czy to z kolei nie pasuje mi do sosny wazne zebys dobrała kolorystyke do tego co lubisz ogolnie, bo z reguły wystrój mieszkania to na dłuzej niz na jeden sezon pozdrawiam ![]()
![]() |
#4176 |
Przyczajenie
|
Dzieki za podpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja bym biurko i szafeczkę na drukarkę wsadziła pod okno a na ich miejsce kanapę. Zrobiłoby się więcej miejsca a pokój nie wydawałby się taki wąski. Ściany pomalowałabym na taki delikatny jaśniuteńki błękit, prawie biały. Od razu optycznie pokój zrobiłby się większy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4178 |
Przyczajenie
|
Seona- dobry pomysł z tym biurkiem po oknem, ale.... mój pokój jest wąski i gdybym postawiła wersalkę na miejsce biurka to nie miałabym jak przejść w pokoju, bo w tygodniu nie za bardzo mi się chce łóżko ścielić.
![]() ![]() Dzięki. Pzdr. |
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Rozeznanie
|
dankaa - oblukaj strony firm jak dekoral, beckers, tikurilla, sniezka, na pewno sa rózne przykłady połaczen, w sklepach z farbami tez na pewno sa katalogi i probniki, a najłatwiej to przyłozyc do siebie jakies 2 ciuchy, apaszki, brystole w konkretnym połaczeniu kolorystycznym
![]()
![]() |
#4180 |
Przyczajenie
|
jakoś w listopadzie 2008 prosiłam o poradę jak zrobić pokój małej :
obiecałam zdjęcia- http://i144.photobucket.com/albums/r...a/PICT0333.jpg http://i144.photobucket.com/albums/r...a/PICT0338.jpg teraz już wisi baldachim nad łóżkiem i w różu cienka zasłonka ozdobna jednolitego koloru.regał stoi pomalowany w takim samym kolorze jak meble i czekamy na nowe biurko narożne.. brakuje mi tylko oświetlenia/mam już upatrzone/ szafka wisząca jeszcze nie wisi i obrazki dodam albo kilka zdjęć co chcialam-to na tym pasku różowym ponaklejać motyle w różnych kolorach ale chyba było by już za wiele.. Dzięki |
![]() ![]() |
![]() |
#4181 |
Zakorzenienie
|
ejva sliczne mebelki
![]() pokoik cudniasty. mi sie podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedz mi proszę, gdzie kupiłaś, czy sama robiłaś, jeśli tak to z czego!!! te naklejki wokół włącznika świateł, kontaktów??????? Ja mam świeżo wymalowane mieszkanie i już mam poodbijane paluchy ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-05-28 o 20:28 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4183 |
Przyczajenie
|
Dzieki-wiecie na początku nie mogłam się przyzwyczaić do tych kolorków ale moja 6letnia córka "kocha róż" więc cóż co robić.. hehe jakoś poszło i już piszę:
Meble są - http://www.esmebel.com/ kupiłam z sieci..sosnowe surowe do pomalowania..troszkę zbawy było ale nie chciałam jasnych naklejki pod kontakty dostałam tu: http://www.allegro.pl/item576914500_576914500.html widzę że ten pan nie ma w tej chwili aukcji ale są i tu podobne: http://www.allegro.pl/item635611807_...iatla_mix.html można ewentualnie email do tego pana wysłać -podał mi kiedyś stronę firmy ale nie mogę znaleść teraz-tam było więcej kolorów pokazanych. a jeżeli chodzi o naklejki na ścianę czy meble to myślałam o tych : http://www.allegro.pl/item647829114_...ly_nowosc.html tylko na razie sobie daruję |
![]() ![]() |
![]() |
#4184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4185 |
Przyczajenie
|
nie ma za co-wiesz buszowałam w sieci do orzygania już że tak to ujmę..szukałam wszystkiego co mi się podobało w różach i fioletach, sama nie wiedziałam że takie ładne są rzeczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
Przyczajenie
|
jest dziurka ale zdjąc musisz z wierzchu włącznik-wszystko ładnie na tej aukcji jest opisane-bardzo proste naprawdę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A dzisiaj jeszcze patrzyłam na te odbite paluchy i myślałam, jak je umyć, zamaskować itp. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4189 |
Przyczajenie
|
zmykam-jeszcze raz dzięki
spokojnego wieczoru Wszystkim ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- ja mam podobny problem z przedpokojem-wszędzie paluszki i poobijane ściany-a jest masa narożników ehh pewnie pomalujemy i znowu będą poobijane sciany.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4190 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() Edytowane przez MeryLu17 Czas edycji: 2009-06-04 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Przyczajenie
|
a może mniej więcej jakieś wymiary? Bo ja widziałabym kanapę pod oknem z masą poduszek ale jak piszesz że musi to być coś malutkego to nie wiem czego szukać
![]() Czy te łóżko ma się rozkładać mniej więcej tak i czy miejsca Ci wystarczy? http://www.meblowy.com.pl/images/kom...A_KOKARDKA.jpg Dziewczyny siedzą tu dłużej i są bardziej rozeznane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4192 |
Zakorzenienie
|
Bez zdjec i wymiarow trudno pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4193 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4194 |
Przyczajenie
|
hmm czyli druga strona pokoju to siostry tak? myślałam że "przedzielony" to jakąś ścianką albo meblami.. napisz coś dokładniej bo faktycznie tu to jakaś mała sofka rozkładana by pasowała.. nie piszesz czy masz mozliwośc na kupno czegoś nowego więcej
![]() a siostra zmian nie chce? bo pół pokoju w stylu "Chiny" a pół dziwnie inaczej mogło by się wogóle gryźć-zapodaj więcej szczegółów..zmiana koloru ścian też pewnie odpada? Edytowane przez ejva1 Czas edycji: 2009-06-06 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4195 |
Raczkowanie
|
Tak, pokój jest przedzielony takim parawanem i szafą ale nie widać tego na fotce mojego pokoju ;P (dołaczam "szybki" projekt pokoju i fotkę parawanu zebys wiedziala mniej wiecej jak to wszystko wygląda
![]() ![]() ![]() Jesli jednak ty masz jakies koncepcje to wal śmialo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4196 |
Przyczajenie
|
Witam. Niedługo wprowadzamy się do nowego mieszkania i nareszcie będę miały swój pokój! Pokój jest prostokątem o wymiarach 2,52m x 5,16 [13m2]
Na jednej z krótszych ścian prawie całą powierzchnie zajmuje okno, na drugiej są z brzegu drzwi. Prosiłabym o pomoc w dobraniu koloru ścian oraz poustawianiu mebli. Chciałbym mieć pokój, w którym znajdowały by się kadzidełka, świece oraz suszone kwiaty... Dlategoteż myślałam nad tym , żeby pokój był w odcieniach brązu oraz ecru np. do połowy ściany brązowe, ładny pasek i jasny kolorek. Tylko obawiam się że będzie on wtedy za ciemny. ![]() Edytowane przez anabella00 Czas edycji: 2009-06-08 o 15:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Raczkowanie
|
Ja się chciałam zapytać, czy według Was dziewczyny, pokój z pomalowanymi ścianami na czarno [wszystkie ] i różowymi [amarant] dodatkami wyglądałby dobrze? Koleżanka widziała taki sklep w jakimś centrum w Warsaw i mówi, że wyglądał ślicznie. Wiem, że nastrój byłby nie za bardzo ale... Może można spróbować.
![]() |
#4198 |
Przyczajenie
|
BlueManiaczka- kolorki generalnie ładnie dobrane, ale zależy też od wielkości pokoju. Ciemne kolory optycznie zmniejszają pokój. Jeszcze jak jest on nieduży to go przyciemnią. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Raczkowanie
|
Kochane wizażanki
![]() Postanowiłam przeprowadzić zmiany w moim pokoju, ale ciągle nie mam konkretnego pomysłu. Chodzi o kolor ścian;p mianowicie teraz mam je w kolorze wyblakłego błękitu;/// do tej pory w przekonaniu że przemaluję pokój na różne odcienie różu ![]() na dzień dzisiejszy jednak chęć na ucukierkowanie mojej komnaty mi odeszła dlatego myślę o kolorze zielonym w zestawieniu z różem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4200 |
Przyczajenie
|
Agulek1990 myślę że będzie ładnie się komponował róż z zielenią.. zerknij na stronę 140- robiłam pokój córce róż z fioletem /na cukierkowo własnie/
![]() BlueManiaczka tak jak napisała anabella00 wszystko zalezy od wielkości pomieszczenia i oświetlenia pokoju-a jak mądrze dobierzesz dodatki to napewno wyjdzie z tego pieknie urządzony pokój ![]() anabella00 brazy i beże to jedne z moich ulubionych kolorków -własnei będę malować przedpokój w takich odcieniach ![]() MeryLu17 parawan macie śliczny-podoba mi się- i tak jak proponowałam niewielka sofka pod okno /w razie gości mozna ją rozłozyć i zasypać poduszkami biurko niewielka komoda i zamiast np krzesła do komputera jakiś fajny fotel z oparciami pod kolor wybaczcie za brak pomysłów -czasu ostatnio mam niewiele |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.