|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
BAN stały
|
Dot.: PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko ....
Cytat:
![]() ja te dzisaj miałam usg dzieciaki duże po 800 ważą jutro postaram sie fotki dodac![]() chciala bym jak nadłuzej wytrzymac ale z dnia na dzień coraz gorzej. szyjka sie skraca jeszcze |
|
|
|
|
#4172 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Pewnie ktoś pomylił drzwi No tak to bywa, a powyłączaliśmy wszystkie telefony by juz nikt nie przerwał! Teraz musimy rozłączyć dzwonek do drzwi!
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kochane dopiero wróciłam do domciu. Byłam z mężem posprzątać tamto mieszkanko co mieszkaliśmy po malowaniu. Masakra ile się narobiłam i stwierdziłam,że mój brzuszek już mi troszkę przeszkadza jak kucam czy się schylam
![]() . Zaraz idę brać prysznic i spać .A co do usg kochane moje,to one nie są jakoś szczególnie szkodliwe dla maleństwa. Wytwarza jakieś tam promienie,ale one nie szkodzą,jedynie gdy jakoś bardzo długo by sie robiło badanie.A przecież żadna z nas po godzinie się nie prześwietla ![]() . Ja chodzę na usg częściej niż raz na miesiąc i moja gin nic nie mówi . Po niedzieli muszę iść zrobić reszte badań(bo już skierowania któryś tydzień czekają)i pójdę później do gin,to zdam relacje .A teraz kochane miłej nocki Wam życzę Alexa i Enigma a Wy trzymajcie jeszcze w brzuszkach swoje maleństwa Pepus a Wy na drugi raz nie przerywać z powodu błachostek ![]() ![]() ![]() najwyżej komuś palec spuchnie od pukania w drzwi .Do jutra kochane,ja musze wstać przed 8,bo ma jakiś facet z gazowni przyjść do licznika ![]() ![]()
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2010-01-06 o 23:42 |
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka śliczna kruszynka
.
|
|
|
|
#4175 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry lasencje
Wczoraj to już nie miałam siły na pisanie.Wszystkie gnaty mnie bolały ,a dlaczego to fotki zamieściłam.Fajna zabawa była,dawno się tak nie bawiłam na śniegu.A jak mój 2 metrowy TŻ zjeżdżała to prawie się posikałam ze śmiechu Obiadu dzisiaj nie robię,bo został ze wczoraj.Gołąbki z kapusty pekińskiej wymyśliłam.Zgagę to miałam w nocy jak diabli tylko chyba nie od tego .Dzisiaj popiorę i resztę rzeczy poprasuję
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też jest pełno sniegu,utrzymuje się,bo ciągle jest przymrozek
. Zimno jak nie wiem co . Nie mam dzisiaj co robić
|
|
|
|
#4177 |
|
Zadomowienie
|
Hejka dziewczynki
![]() Bajeczko dzidzia sliczniusia Ani sie obejzysz a bedziesz trzymac na rekach tego malutkiego szkraba ![]() Alexa ehh normalnie szkoda slow Ale wierze ze wszystko bedzie dobrze,tylko teraz duuuzo odpoczywaj !!! Fajnie ze Tz tak sie przejal i tak pomaga az sie lepiej robi jak sie czyta takie wiesci ![]() Eniggma kochana Ty znow w szpitalu Ohh nalezysz sie tam troszke,normalnie bedziesz znac kazdy zakatek szpitala po takim przebywaniu w nim ![]() Ale jeszcze troszke Wam zostalo,juz nie duzo,wiec zycze Ci kochana wytrwalosci i cierpliwosci,a maluszkom zeby jeszcze troszke wytrzymaly w brzuszku ![]() Pepus Sloneczko hmm a moze akurat sie udalo,moze jakies kropelki sie tam zagniezdzily Ale fajnie by bylo hihihi ![]() Sensuel hihihi noo musiala byc swietna zabawa na sniegu A Twoj 2metrowy Tz napewno zabawnie wygladal jak zjezdzal...ohh to musial byc komiczny widok ![]() Anusia jak Ci sie tak nudzi to wpadnij na kawke...poklachamy troszke ![]() Zrobilas juz cala liste zakupow dla dzidziusia?? Bo to juz niedlugo polowa stycznia i wyruszycie na wieeelkie zakupy ![]() A gdzie reszta dziewczynek?? wszystkie gdzies wywedrowaly
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobietki
![]() wiecie co, ja tez sie nudze.... strasznie mimo ze w pracy siedze. od sylwestra mam faze na maliny to zajadam sie malinowymi delicjami. chodzi tez za mna leczo ale mamuska stwierdzila ze mi nie zrobi bo to sezonowa potrawa w sobote ruszam na jakies ciuchowe zakupki, bo ostatnio zakupilam sobie spodnie rozmiar wieksze to sie nie sprawdzaja bo zjezdzaja mi z tylka trzeba sie zaopatrzyc w jakies ciazowe, bo juz maja sie na czym trzymac.sensuel ty tez zjezdzalas na saneczkach ? powiem wam ze mi sie marzy kulig tak dawno nie bralam juz w tym udzialu ![]() wczoraj bylam u kolezanki, ktora ma 1,5 roczna coreczke... oj jaki z tej malej rozbojnik hehe chcialam ja nakarmic to chciala sama zjesc, a ta lyzeczka ledwo w lapce sie utrzymywala i cale jedzenie ladowalo na niej zamiast w buzi a pozniej to juz lapkami do zupki i zgniatanie marchewki i ziemniaczkow i sruuu na mamusie albo na podloge, ciotka tez oberwala |
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
Kiciu,tak. Lista już gotowa,teraz tylko iść i kupować,tylko nie wiem co powinnam sobie kupić do szpitala jak będę szła rodzić,co wziąść maluszkowi a co sobie
.Może coś podpowie któraś ![]() a mi się nudzi jak cholercia
|
|
|
|
#4180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No to big coś na sankach w czapce to JA
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
przyznaje ze tez nie widzialam
![]() kurcze mamuska sie mi normalnie wykreca .... a ja jestem *******a i zbytnio z gotowaniem nie jestem zaprzyjazniona ale za to od tesciow wczoraj z tz dostalismy za***iaszcze garki.... co sie w nich bez wody gotuje to juz zalapalam zonka... bo jak bez wody makaron ugotowac? |
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
Kobitki ja byłam dzisiaj jednak u gin
. Synuś jest jak małe słoniątko,bo waży 1200 już![]() ,aż strach pomyśleć ile będzie ważył przy porodzie . Położenie ma miednicowe,ale na razie się tym nie martwie,bo ma jeszcze czas,żeby się przekręcić,a tak to wszystko wporządeczku![]() ![]()
|
|
|
|
#4183 | |
|
Wtajemniczenie
|
czesc laski
SENSUEL fajne zdjecia ![]() ![]() ![]() to sie wyszalalas ![]() ![]() tylko nie przesadz,daj niuni jeszcze posiedziec w ciepelku![]() ![]() ![]() BAJKA a to moze taki parowar dostalas mozesz ziemniaczki w nim ugotowac,warzywa,piersi z kurczaczka zrobic,rybke,nawet ryz ugotowac i jajaka![]() ![]() ja takie cosc mam tylko,ze pietrowe i powiem Ci warzywa rewelacja wychodzaa ja biore sie za sprzatanie,mam sajgon....wczoraj choinke rozebralam i bombki popakowalam i schowalam.ale choinka dalej lezy na srodku pokoju ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
ANUSIA gratki za wizyte....oj to mala bestyja sie nam tu chowa ![]() ![]() ![]() ![]() ciekawe ile moje wazy
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
to sa takie gary jakies co je tez mozna w piramidke ustawic i sie na parze wszystko gotuje, ale dla mnie to niewyobrazalne hehe
ale ja ciemna masa jestem jezeli chodzi o gotowanie. lol wlasnie zobaczylam ile te gary kosztowaly mogli nam dac ta kase zamiast kupowac te garki http://www.goldencook.pl/index.php?o...id=100&lang=pl o takie to....---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- anusia alez sie w tobie wielkolud kryje
|
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane a co tu tak cichutko???
Gdzie się wszystkie podziewacie???Mnie od wczoraj zgaga męczy . ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- [QUOTE=ANUSIA gratki za wizyte....oj to mala bestyja sie nam tu chowa ![]() ![]() ![]() ![]() ciekawe ile moje wazy [/QUOTE]Kochana a kiedy się wybierasz do gin??? Niestety ja po wizycie nie mam fotki,bo się skubaniec rączkami zakrywał ![]() a choineczkę już dawno rozebrałam,bo się sypała okropnie
|
|
|
|
#4186 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
kobietki nasze pewnie wykorzystuja jeszcze sily na ostatnie zakupy i przygotowania ![]() a ja bylam ogladac wozki i zamiast wozka przyjechalam do domu z przewijakiem ale fajna sprawa bo jest przewijak a jak sie go przesunie jest wanienka z zamontowanym odplywem,ze nie musze dzwiagac tylko podjade sobie do lazienki bo jest na koleczkach,ma 2 poleczki dosc glebokie na jakies reczniki,kosmetyki i pieluszki i udalo mi sie kupic z przeceny za 20 funtow czyli ladnie udalo mi sie zaoszczedzic |
|
|
|
|
#4187 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
.Hmmm,makaron bez wody powiadasz??No chyba się da,bo para go ugotuje jak woda.Przecież czasami surowy makaron daje się do zapiekanek,także i gotowanie go bez wody jak widać może być możliwe
|
|
#4188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana ja juz nie bede miala usg.niestety w uk ma sie tylko daw razy jesli ciaza przebiega prawidlowo..... dziewczyny ostatnio nie moge sie wogole ruszac.chwile posprzatalam i juz mnie dol brzucha tak dziwnie boli i jak stoje to tak jakby mi sie brzuch stawial....az ciezko kroka dac ![]() :c onfused:
|
|
#4189 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ja sie doslownie tak czuje jak ciezarowka jeszcze troszke nam zostalo ale mam nadzieje,ze szybko zleci
|
|
|
|
|
#4190 |
|
Wtajemniczenie
|
ALEXA oj tsk jeszcze troche...ostatnio sie zle czuje a przeciez cala ciaze od poczatku dobrze wspominam.
z dniem jak weszlam w trzeci trymestr jest strasznie
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
Alexa wanienka z przewijakiem to faktycznie super sprawa,bo sama mam zamiar takie cos kupić,widziałam na allegro,najlepsze jest właśnie to,że mają odpływ
![]() Sensuel to dobrze,że to waga prawidłowa,już myślałam,że to jakiś klocek będzie ![]() Agnieszka to szkoda,że u Was tylko dwa razy robia usg . Ja chodzę prywatnie do gin,to mam usg przy każdej wizycie![]() ![]() i za każdym razem nie mogę się doczekać aż zobaczę bobasa![]() ![]() .Szczerze mówiąc to odkąd zaczęła mi się ostatnia faza ciąży to też nie znoszę jej najlepiej,zgaga mnie ciągle męczy,brzuszek już mi troszkę ciąży,bo jak się schylam to mi ciężko. Tak coś mi siły odebrało ,ale pocieszam sie tym,że już tak blisko jest koniec![]() ![]() . A teraz lecę kończyć robić obiad dla męża,bo będzie w domku ok 19,a potem jedziemy na jakieś zakupki do domku zrobić
|
|
|
|
#4192 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
bo ja czasem czuje sie jak na poczatku ciazy boli mnie glowa,robi mi sie slabo,ma skoki cisnienia jak moja babcia i juz bym chciala urodzic ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
nie trzeba targac tej wanienki z woda choc moj pewnie bedzie zly bo juz wczesniej kupilismy wanienke i zaraz bedzie gadanie,ze po co nam 2,ze szkoda kasy bo mialam kupic taki przewijak na lozeczko ale sama deska nie liczac gabkio kosztowala najtaniej 35 funtow a dokupic gabke....wiec jakby nie patrzec to zaoszczedzilam
|
||
|
|
|
#4193 |
|
Zadomowienie
|
Hejka dziewczynki
![]() Ja tak tylko na szybko i nawet nie czytalam co pisalyscie...jutro jak przyjde z pracy to sobie nadrobie ![]() Chcialam sie tylko pochwalic ze wlasnie wrocilam ze szpitala,i mialam okazje zobaczyc jak zaczyna sie akcja porodowa,i uslyszec serduszko dzidziusia dzieki ktoremu wszystkie stresy mi przeszly....cuuudowny dzwiek ![]() A teraz mykam kochaniutkie bo jutro o 5 pobodka Chcialam sie tylko pochwalic hihihi ![]() Buziaczki i slodkich snow mamuski
|
|
#4194 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4195 |
|
Wtajemniczenie
|
KICIA a jednak bylas
![]() ![]() ![]() i jak maluszek![]() ![]() ![]()
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
No ja wróciłam z zakupów,bo pokończyło się pare rzeczy w domku,a i tak kupiłam pare tych,których nie miałam w planach
![]() ![]() . Ale coś mało napisałyście kochane . Do jutra
|
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję sie w końcu i tutaj
nie moge wizaz teraz opanowac i nadąrzyć... w zbyt wielu sferach się udzielałamDziękuję wam za miłę komantarze na nk Nawet nie weicie jak miło się je czyta... Mam nadzieję, że u Was w porządku i dotrwacie szczęśliwie do samego końca Nie opisuję tutaj porodu jak coś jest w wątku na klubie. A oto mój mały aniołek |
|
|
|
#4198 |
|
Wtajemniczenie
|
Zebra....widzę,że pora wstawania taka odpowiednia dla młodej mamy
.Ja też już w tych godzinach byłam na nogach.Piotruś jest super,ale to już pisałam chyba wszędzie .Poza tym cały czas się nie moge nadziwić,jak taki klops może przejść przez tak mały otwór ,hehehe.Dzień dobry wszystkim
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
Zebra Piotruś jest cudny
. Miłego Dnia |
|
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
I bardzo grzeczny
dziś częściej się budził ale 2 h zawsze da pospaćminimum. Teraz chyba dłużej pospi:P muszę za prasowanie się wziąść, bo wczoraj zaczęłam ale Piotruś nie dał nawet porządnie zacząć hihi.Sensuel właśnie rano sapć mi się nie chce:\ a wieczorem jestem rozdrażniona i mega śpiąca |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

sama juz sie nie moge doczekac zeby plec poznac.

zawsze tak jest ,ze jak zapowiada sie na mile chwile 

. Zaraz idę brać prysznic i spać
.
.
Ale wierze ze wszystko bedzie dobrze,tylko teraz duuuzo odpoczywaj !!! 

powiem wam ze mi sie marzy kulig
.

mogli nam dac ta kase zamiast kupowac te garki
.Ja też już w tych godzinach byłam na nogach.