|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)
u nas wlasnie oglosili kiedy zaczna nabor do przedszkoli. dopiero 18.04,
bedziemy mieli dodatkowe pkt za zlozenie wniosku do przedszkola najblizej miejsca zameldowania 5pkt, pozniej za drugie dziecko w domu 2pkt. i 1pkt. za zlobek...ciekawe czy sie dostaniemy, mozemy skladac max do 3 nie wiem o co chodzi, ale sie rano wazylam i mam -1kg?? |
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
pamiętacie ten mój pas obniżający zapięcie
jakimś dziwnym trafem allegro zmieniło mi kategorię wystawiałam w kategorii ciąża i poród, której obecnie już nie ma szlag by trafił , drugi raz muszą go pchnąć, bo w pasach wyszczuplających raczej nikt nie szuka obniżacza pasów samochodowych babka pytała mnie za ile bym sprzedała bo jej się spieszy, to podalam cenę po której schodziły ostatnio, ale jak widać to za wysoko dla niej ![]() kij mi sie nie spieszy , jeść pas nie woła ![]() ja mam przez tydzień taka samą wagę, ale to mnie nie pociesza jak stanę w środę pewnie będzie z nawiązką
|
|
|
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy mnie pogielo, czy co? siedze na all i szukam sukienek? tylko po co? nie bede raczej potrzebowac w najblizszym czasie zadnych sukienek wyjsciowych, tym bardziej, ze nie wiem nawet jaki rozmiar bede miala....ale cos mnie kusi i kupilabym sobie cos....nie wiem moze buty sobie podjade poszukac dzis Edytowane przez ver_ona Czas edycji: 2011-03-11 o 09:06 |
|
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie rozbawilas
jutro idziemy do klubu na 30 urodziny znajomego, musze cos wykombinowac w co sie wystroje, bo garderoba raczej dosc uboga, a w cos ubrac sie przeciez musze :P nieee no masakra, jak dziecko w jej wieku ze zmoczkiem wyglada? http://www.pudelek.pl/artykul/30932/...na_od_smoczka/ dla mnie, to 2 latki smiesznie wygladaja ze smoczkiem w buzi Edytowane przez ver_ona Czas edycji: 2011-03-11 o 09:17 |
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
U nas byla wczoraj tak paskudna pogoda, wialo i lalo, ze mialam ochote uciec gdzie pieprz rosnie ![]() Na szczescie dzis wyjrzalo slonce ![]() Veronka, kup sobie cos jak masz ochote ![]() Ja mam wielka ochote na wiosenne zakupy i juz nie moge doczekac sie przyszlego tygodnia Mam w planach trenczyk i torbe ![]() A ta Suri jak byla mniejsza, to wydawala mi sie taka slodka, teraz po tych artykulach nie moge jej zdzierzyc jakos Edytowane przez Mijalea Czas edycji: 2011-03-11 o 09:25 |
|
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
bleee
obleśne jak dla mnie bobasy starsze ze smokiem jeszcze tam do snu jak nikt nie widzi takich 2 latków to dobra rozumiem, ale chodzące po ulicach ze smokami, koszmar do kościoła czasem przychodzą takie bobasy wyrośniete i smok w paszczy, aż czuje niesmak Miki lubi się przytulać do tetrowej pieluszki nadal, no ale na dwór jej nie zabiera |
|
|
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trudniej wykazać się odrobiną konsekwencji i pomysłem. bo z 2-latkiem i większym dzieckiem to już naprawdę można wiele w zamian zaoferować i dziecko zrozumie. prędzej czy później ![]() pieluszka, kocyk czy pluszak - to akurat dla mnie jedno i to samo ![]() byłam już na sporych zakupach, piwo się chłodzi muszę ogarnąć łazienkę i zrobić sałatkę, no i dowiedzieć się o której brat zamierza zjechać.u nas wnioski składa się od 14 marca ALE, no właśnie. małż wyczytał,że urząd miasta uchwalił,że przedszkola są bezpłatne tylko do godziny 13. co oznacza,że będziemy płacić o 15o zł więcej zdaje się. czyli jakieś 500zł.. przekonamy się za parę miesięcy.. |
|
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wy macie o tyle dobrze, ze juz macie miejsce i nie musisz sie martwic czy Ci przyjma |
|
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Ta cała Suri mnie już drażni tak samo jak jej rodzice
Strach pomyśleć na co to wyrośnie ![]() Czekam na kuriera z Siódemki
|
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
coś mój małż chyba źle doczytał,bo wlazłam na stronę i owszem bezpłatna opieka do południa ale te różnice w opłatach nie są tak kosmiczne
![]() http://swarzedz.pl/index.php?id=49&no_cache=1&tx_ttnews[tt_news]=3237&tx_ttnews[backPid]=10&cHash=b236a91d90 możecie spojrzeć ile tu jest przedszkoli publicznych nawet sporo,nie ?blisko mamy jedno, w miarę blisko dwa (i do jednego z nich chodzi Iga) Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2011-03-11 o 10:03 |
|
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko jakie głupie uczucie U nas też gmina gwarantuje "bezpłatną reaLizację podstawy programowej" w godzinach 8-14. Za każdą dodatkową godzinę płatne 1,60... Dziś odwożę młodą do mamy (ona już rano mnie budziła, że dzisiaj do babci!!) a my jedziemy ze znajomymi do chaty w górach... mam nadzieję, że odpocznę. |
|
|
|
|
#4183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas jest tyle http://www.absolwenci.wroclaw.pl/prz...nuh=0&menus=15 ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łoł. no w dużym mieście całkiem sporo
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
sierota ze mnie
to tylko na sam swarzedz? duzo Edytowane przez ver_ona Czas edycji: 2011-03-11 o 10:07 |
|
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
ja też BARDZO zazdroszczę wyjazdu
ja mam za zadanie obfocić dziecko w weekend, moja mama wczoraj dzwoniła i już stęskniona. ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- no w tym ze 4 na dalsze okolice mieszka tu ok. 30tys. ludzi, jaby ktoś chciał porównać
|
|
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
oj biedny Piterek znów go tak męczy /zdrowiej szybko kochany Anisia ja cie podziwiam ja to bym już na pogotowie dzwoniłam przy takiej temp. a robiłaś chłodzącą kąpiel pamiętam jak Karolek gorączkował prawie 39,8 i jak dzwoniłam do przychodni - to mnie pielęgniarka ochrzaniła że jak można dopuścić do takiej temp. a z kolei w szpitalu mi powiedzieli że u takich dzieci 40 st. to wcale nie jest taka krytyczna - bo u takich dzieci niby się inaczej na to patrzy Ale jak dla mnie temp. 40 st. to i tak jest przerażająca co do przedszkoli to czy ja wiem czy po znajomości w zeszłym roku wypełniałam tak samo wniosek, oddałam nawet później niż teraz a Krystianek się dostał fakt że muszą przyjąć wszystkie 5 i 6 latki //ale oni są w innej sali. A 4 -latki to większość będzie tych co już chodzą teraz jako 3 latki - więc miejsce 3 latków jest pusta //pani od maluchów mówiła że mam duże szanse - no ale zobaczymy Veronko coś mi się wydaje że ta utrata tego kg. jest spowodowana tym że wczoraj za dużo wypoczywałaś ![]() chyba wypoczynek ci nie służy - można to dwojako rozumieć //Mój tz pyta tylko co tam nowego u mamusiek //bo czasem mu opowiadam co u was - oczywiście tylko to co uważam za stosowne Albo czasem jak wieczorem siedzę i was nadrabiam to pyta czy długo jeszcze będę tam siedzieć Mam dziś sporo do roboty jutro zresztą też aa jeszcze wam nie mówiłam jak raz Karolek się gdzieś stracił //dom pełen gości/a Karolka nie ma wszyscy zaczęli go szukać a ten sie zamknął w spiżarni i przeszukiwał szuflady I wiecie co znalazł //stary smoczek . wychodzi dumny ze smoczkiem w buzi i zakrywał rękami by go nie było widać Ale że moja reakcja była taka ![]() to wziął go wyciągnął i z rozmachem wyrzucił jak tylko umiał najdalej |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
sałatka gotowa
znów zrobiłam tę co ostatnio (przepis wrzuciłam), polecam bo robi się 10min. a w kuchni pachnie wiosną od zielonego pyszna jest, wiosenna.zadzwoniłam do brata, obudziłam oczywiście i kazałam pociągu szukać bo miał już pomysł by jutro z samego rana dopiero wsiąść ![]() idę sprzątać łazienkę. |
|
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mowcie mi nic o przedszkolu
![]() Tzet wczoraj rozmawial z dyrektorem przedszkola no i musimy czekac jeszcze tydzien na decyzje, bo kwestia taka, czy jakis dzieciak pojdzie do szkoly i zwolni miejsce. Tutaj jest tak, ze jak dzieciak urodzony do konca czerwca, to do szkoly idzie obowiazkowo, a jak pozniej urodzony to pojsc do szkoly moze, ale nie musi. No i czekamy na decyzje, czy ktos sie na szkole jednak skusi W Pl tez tak chyba jest cos mi siostra wspominala.
|
|
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć babeczki kochane
Nie doczytałam Was zbyt dobrze, tak tylko mniej więcej i spylam na spacer, coś zabaniaczyłam dzisiaj przez spanie do 8:30 tak mi się zachciało pobuszować po sklepach i przejdę się do pepco albo jeszcze gdzieś popatrzę jakie mają płaszczyki wiosenne dla dzieci of course Ola ma kurtkę z Cheeroke ale przydałoby się coś za tyłek i bardziej eleganckiego to idę szukać ![]() A ja wczoraj nie słyszałam nic o tsunami Sosno na weekend jedziecie? fajniusio
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() zdrówka dla Piterka! Wiki nadal ze stanem podgorączkowym i kaszle. Musze jej kupic jakis syrop , moze drosetux bo mam tylko resztki jakiejs mali czy jakos tak. Charczy na maxa poza tym wygląda zdrowoja dzis bez auta a mam wolne be de sie kisic w domu a chciałam pojechac do jakiegos lumka bo mi sie dzinsowa kurtała zamarzyła.
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
W Pepco Ola wybrała sobie jakiegoś gumowego stwora (żadnych innych kolorów z tego fasonu nie było)fajny kołnierzyk, paseczek wiązany z tyłu a dół płaszczyka to takie trzy falbanki tworzące coś w stylu spódniczki. Wsio naprawdę porządnie uszyte w przyszła sobotę ma być
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Drogi ten płaszczyk ?
![]() słońca dziś brak, chyba nawet coś kapie ![]() brat jednak będzie jutro ![]() za 20min. lecę po wyjca. dziś przy wpychaniu jej do sali (bo tak to u niej wygląda) wybuchła płaczem dlatego nie lubię jak choruje i w domu tyle dni siedzi, potem od nowa się przyzwyczaja |
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
o przyzwyczajaniu to nawet mi nie mów bo Wiki po tym moim L4 urządza takie jazdy jak spie po nocce ze ręce opadają. Ucieka mojej mamie jak tylko ją spusci z oczu i leci po schodach do góry zeby mi sie władowac do łóżka. Jedne schody z bramką wiec nie otworzy to cwaniara leci na drugie. Albo stoi na dole i jęczy "mamusia".
Kasiulka koniecznie foty wstaw jak juz dostaniesz to cudo ![]() dostałam przelew za adidaski a młoda śpi
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sobie zrobiła przerwę i piję kawusię
Wikusiu zdrowiej kobitko cos mi się wydaje że Piterek i Wiki nie przypadli sobie do gustu i robią wszystko by ich rodzice nie sfatali jowiszku nie zazdroszczę tych porannych przeżyć z przedszkolem oby sie to szybko skończyło teraz jak już wiosna przyjdzie /jestem dobrej myśli / to będą więcej wychodzić na plac zabaw albo spacery - może to bardziej polubi aa i na pewno mniej będzie chorować Kasiulka też jestem ciekawa jaki to płaszczyk //koniecznie się pochwal // |
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko po 9 miesiącach przerwy wróciło do popołudniowych drzemek
Małż pojechał umyć auto, a ja sączę winko (dla rozluźnienia ![]() Kasiunia, pochwal się koniecznie ![]() Mnie też właśnie mama dzwoniła, że płaszczyk dla Mati przyszedł
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

nawet sporo,nie ?

- można to dwojako rozumieć //
be de sie kisic w domu a chciałam pojechac do jakiegos lumka bo mi sie dzinsowa kurtała zamarzyła.
W Pepco Ola wybrała sobie jakiegoś gumowego stwora