Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-29, 11:59   #4171
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

powiedzcie mi jak to jest z karmi?? mogę nie mogę??
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 12:01   #4172
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
A jak u Was z rezstępami???U mnie jest gorzej niz myślałam...mimo smarowania od 3 miesiaca ciazy ( Babydream emulsja i olejek przeciw rozstepom, potem cos na "F" z apteki, w miedzy czasie jeszcze oliwka bambino ) i...rozstepy mam na boczkach kilka, po wewnętrznej stronie ud, 3 prawej piersi, troche na posladkach i wczoraj mąż zauwązyl , ze robia mi się juz na brzuchu na dole...ja ich nie widze...ale sądziś mi mąz ma po pracy zakupic jeszcze Perfecta mama...spróbuje .juz pewnie to nic nie da ale musze się czyms smarować bo do końca lutego jeszcze troche czasu a ja rosne i rosne...

Kurcze, ja Ci zaraz zrobię fotkę fragmentu mojego brzucha. :P I niestety ja należę do tych osób, które nie wierzą w smarowidła. Też smarowałam niby oliwkami i olejkiem migdałowym, ale widocznie taka moja uroda. :P

I jeszcze jedno - nie nakręcaj się z tym imieniem, bo w końcu sama będziesz się czuła winna, że tak córce dajesz!

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
ja mam ten do 13 kg. Zresztą one wszystkie są takie same, bo mąż złamał tą fiszbinę plastikową od budki i zamawiałam w serwisie coneco tą fiszbinę. Więc ja pisałam żeby mi przysłali do Pioneer Plus - i to było to.
Spróbuję znaleźć coś podobnego na ich stronie, bo ja nawet nie wiem, gdzie tego szukać. Na foteliku widzę tylko jakieś numery serii, etc.

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
czytam, czytam i nie mam weny pisać........

anka_bzzz wiem, ze pisałaś o tym, tylko dla mnie babcia jak matka i też uważam, że jest odważna

hehe do do temperatur to ja mieszkam w starym budowictwie Idzie się przyzwyczaić. A nawet polubić

Leże w łóżku bo jakoś dziwnie się teraz poczułam. Dzieciak cały pod żebrami i teraz ściska mnie żołądek i wszystko wokół

No wiesz, ja Cię rozumiem, bo to była moja mama. I też stres, bo ona na tę nogę miała w dzieciństwie 3 operacje, ma inną długość, poszatkowane mięśnie...
A babcia musi iść na tę operację, czy chce?

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Ja piłam.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 12:01   #4173
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

MARIKA - a to nie miałaś rozpuszczalnych szwów założonych??

Chantalle, ale ślicznotki

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
lilijko brrrr u mnie 19 i marzne wiec domyslam sie ;( To ja tylko 3 dni starsza jestem bo mam dzis 33 i 3 dni Oj ciekawe ktora urodzi pierwsza...
za***.i.s.ta temperatura ;D

Cytat:
eeee no dobra: kuchnia 12 st, łazienka 5 st
noo, tu to trochę za zimno brrr

sanetka - śliczny ten Twój syneczek

co do sutek, to u mnie tylko ściemniały całe z otoczkami

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ponawiam swoje pytanie o jakieś przekąski na imprezę? Macie jakieś sprawdzone przepisy??
ja robie w tym roku najprostsze pierożki / paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem pieczarkowym i jakieś 2 sałatki do tego...

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Co do przypadłości dziwnych - mi od trzech dni drga prawe oko, tzn. powieka..niby takie drgania znaczą, ze jest za mało magnezu, ale przecież ja zażywam max. dawkę, także zastanawia mnie, czy czasami nadmiar magnezu też takich drgań nie powoduje...
mi lekarz powiedział, że to może być ze stresu albo ze zbyt długiego siedzenia przed kompem [miałam tak jak jeszcze pracowałam] - i magnez na to brac

Cytat:
A kiedys cos pisałyście o masażu krocza by uniknac nacięcia...chyba już za późno na takie masaże co?(33 tydzień) wspominałam wczoraj męzowi i jest za..jeśli można mi tylko jakoś ulżyć to on bardzo chętnieale chyba z apóźno sie obudziłam co???
wg położnej z naszej SR to termin jest ok, ona wspominała coś o 35 tyg, a wcześniej tylko za pozwoleniem ginekologa

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 12:04   #4174
MARIKA.S
Zadomowienie

Witajcie

U nas dziś ostatni raz była położna. Szkoda bo bardzo sympatyczna kobieta, trochę nawet pogadałyśmy, wypiła kawę i ciacho zjadła

Sara rozwija się super i nie ma żadnych zastrzeżeń. Na rączce zaczął się jej robić odczyn po szczepieniu na gruźlicę i pewnie za dwa tygodnie dostaniemy wezwanie na kolejne szczepienie.
A tak Mała je i śpi. Nie płacze za dużo. Zaczyna też już więcej czuwać. Szkoda tylko, że np. o północy

Justine1988 za znieczulenie ZZO nie powinno brać się pieniędzy, ale niestety jest to praktykowane . Podaje się je zazwyczaj jak osiągnie się przynajmniej 5 cm rozwarcia nie wcześniej. A dolcontral należy się każdej rodzącej, która potrzebuje. Ten z kolei podaje się do 8 cm bo później zagraża dziecku.
Ja akurat rodziłam bez znieczulenia, na żywca więc nie wiem jak to jest
I nie mając znieczulenia mogę powiedzieć, że nie było źle Więc się nie martw

weraa my z mężem od 8 lat jesteśmy razem a od 2 małżeństwem. I powiem Ci że tego czasu sprzędzonego tylko we dwoje zawsze będzie brakowało i będzie żal. Też o tym w ciąży myslałam, że już nic nie będzie takie samo. Ale uwierz mi, że jak Twoja Oliwka zacznie się do Was uśmiechać, zapomnisz o żalu

sanetka Twój synuś jest śliczny

chantalle jakie Twoje córcie są słodkie Ale będziesz miała wesoło w domku
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 12:04   #4175
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość

No wiesz, ja Cię rozumiem, bo to była moja mama. I też stres, bo ona na tę nogę miała w dzieciństwie 3 operacje, ma inną długość, poszatkowane mięśnie...
A babcia musi iść na tę operację, czy chce?
chce, bo wie, że któregoś dnia może się położyć i już nie wstać z łóżka...... a skoro są takie metody leczenia, to dlaczego z nich nie skorzystać
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 12:13   #4176
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
no tak jak ujelas- roznie to bywa.

hania sie nauczyla, ze ok 18.30 jadla, o 19 kapala sie, ok 19.30 szla spac. i tak bylo dzien w dznien. nie wazne u kogo spalismy albo czy byla woda, jak nie bylo np wody to kapalismy na sucho (lub jak byla chora) wkladalismy do wanienki i wszyztkie czynnosci jak przy zwyklej kapieli. I powiem ci ze nie bylo problemow z jej spaniem, tzn nie to ze sama zasypiala, ale jak juz zasnela to raczej spała.....

usypianie to bardzo indywidualna sprawa bo jedne maluszki spia jak susly cala noc a inne budza sie co godzine, jednak rytualy sa wazne bo dziecko czuje sie bezpieczne, wie, czego sie spodziewac...

a czy rytualy dadza warancje ze dziecko bedzie spalo???? hmmm ciezko mi powiedziec, na pewno wie, ze noc jest od spania. a dzoen od bawienia i ewentualnej drzemki. I tutaj sprzedam mojego tipa: nie zaciemniaj pokoju jak w nocy, wystarczy troche spuscic rolete czy zaslonic okno, ale tak zeby nie bylo zupelnie ciemno i nie chodzic na palcahc, nie szeptac, jak jest tv to niech leci jak zwyjkle, jak potrzebujesz odkurzac- to odkurzaj, jak dzowni tel tto nie wyciszaj itd. wtedy dziecko odroznia spanie nocne od dziennego i wie, ze w dzien ma prawo warczec odkurzac czy dzownic tel, jak bedzie spiace to bedzie spalo. u nas sie to sprawdzilo i jak hania w dzien spala to moglam robic wszytsko, lacznie ze sluchaniem muzyki i cwiczeniem do nieji odkurzaniem mega glosnym odkurzaczem.

Dzięki za rady, właśnie taki miałam plan, ale czy z tego coś wyjdzie to się dopiero zobaczy. U nas nie ma stałego rytmu dnia, bo mąż na zmiany pracuje.
Ty jesteś rocznik'85 może? A cesarkę chciałaś czy to był mus, bo nie pamiętam.

Życzę zdrowia i wytrwałości przy tej Twojej dwójce.

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
dobry wieczór
a mogę się podłączyć do wątku??tak się tylko chciałam przywitać, bo poczytuję Was juz jakiś czas, gdzieś tam kiedyś miałam się dopisać...ale nie było czasu i tak oto jestem, ale nie dopisana
A termin coraz bliżej i bliżej- u mnie na 22 lutego (32 tydzień znaczy)
Witam nową mamę (powitanie spóźnione, ale serdeczne).
Podpis obłędny.

Cytat:
pamiętacie jak u grudniówek sypały się cesakri?? Hehehe jak na razie u nas też przewaga CC

Ja myślę, że niedługo się SN posypią. Przecież były dwie ciąże mnogie. Podsumowania będą początkiem marca.

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,ja tylko na chwile,bo ledwo przytomna jestem. męczące jest jest dla mnie najbardziej dojenie sie laktatorem co 3 h, ale mleka coraz wiecej. moze jednego dnia uda mi sie naprodukowac wystarczająco dla obu
to moje słonca:
http://lh3.ggpht.com/_SMjVoOMoayg/TR...0/PC282104.JPG

Śliczne dwa Krasnalki! Zdrowia życzę.

sanetka - słodki Szkrab.

No, to mogę odpocząć, nadrobiłam, popisałam. Może poprasuję?
Stary 2010-12-29, 12:20   #4177
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karinaaa Pokaż wiadomość
Wasze maluszki daja wam typowe kopniaczki?
Moje małe daje, tak potrafi zasadzić, że aż cała podskakuję. Ostatnio leżałam i rozmawialiśmy z mężem i nagle brzuch tak zaczął latać na wszystkie strony, facet mi się tylko wystraszył

Cytat:

s_a_j Ty to codziennie masz gości. Podziel się sernikiem.

No jakoś tak się wszyscy na święta w nasze strony pozjeżdżali to się trzeba gościć A tak poważnie to wczoraj był u nas kolega męża z pracy a dziś moi znajomi, tzn przyjaciółka z mężem. Z tej wizyty bardzo się cieszę, bo ona ma być chrzestną naszego synka. Zaraz robię sok z kiwi
a sernik zniknął po tym jak mąż się obudził aaahahaha

Cytat:

A jak u Was z rezstępami???U mnie jest gorzej niz myślałam...mimo smarowania od 3 miesiaca ciazy ( Babydream emulsja i olejek przeciw rozstepom, potem cos na "F" z apteki, w miedzy czasie jeszcze oliwka bambino ) i...rozstepy mam na boczkach kilka, po wewnętrznej stronie ud, 3 prawej piersi, troche na posladkach i wczoraj mąż zauwązyl , ze robia mi się juz na brzuchu na dole...ja ich nie widze...ale sądziś mi mąz ma po pracy zakupic jeszcze Perfecta mama...spróbuje .juz pewnie to nic nie da ale musze się czyms smarować bo do końca lutego jeszcze troche czasu a ja rosne i rosne...
Jejku u mnie jakoś spokój z tymi rozstępami, nic się nie dzieje.
Stary 2010-12-29, 12:21   #4178
Justine1988
Zadomowienie

Wera my z moim mężem, mieszkalismy ze sobą od stycznia w moim rodzinnym domu, w czerwcu wzielismy ślub i od razu dwa dni po śłubie przeprowadziliśmy się do mieszkania które na poczatku wynajmowaliśy (teraz juz jest nasze)
Też obiecaliśmy sobie, że jak juz bedziemy na swoim to bedziemy sobie szaleć, nago po domku chodzić, uprawiac seks o kazdej porze dnia i nocy, na pralce, w kuchni, na stole itp mielismy w planach poimprezowac ( z racji tego ze przenieślismy sie z wioski do miasta, mielismy robic sobie domówki, czyromantyczne wieczorki we dwoje z butelka wina...nie zdarzylismy za bardzo...bo pod koniec czerwca juz sie dowiedziałam o ciązy a od 5 lipca plamienie,leżenie i zero seksu...zero imprezowania..także na planach się skończyło...ale nie żąłujemy, jest dobrze jak jest, przyjdzie jeszcze taki czas ze dziecko podrosnie i jeszcze zdarzymy nacieszyc sie tylko soba...a zreszta nasza Nadia bedzie miała dużo ciotek i wujków i od czasu do czasu podrzucimy im mała co by rodzice mogli sobie spokojnie poszaleć...teraz tez nie jest źle..nadrabiamy...w weekendy jak nie a mojej siostry to i nago pochodzić mozna i poszalec w łóżku...a i jak dzidzia bedzie...to też mysle ze nie bedzie trzeba sie jakos bardzo ograniczac...wiec nie trraktuj macierzynstwa jako koniec waszego pożycia tylko we dwojke, jak sie dobrze postaracie znajdziecie i czas tylko dla siebie...
No my bardzo pragnelismy dziecka i w sumie zdarzylismy poszalec, pomieszkac z soba ale nie tylko we dwoje ,bo z moja rodziną,

A Werka czemu ty z twoim tż nie mieszkacie razem???Spodziewacie sie dziecka, planujecie ślub...dobrze by wam to zrobiło. Z tegoco piszesz mało czasu spedzacie ze sobą, a dobrze by byłoby przed narodzinami dziecka wasze więżi się trochę zacieśniły, bedziecie stanowić rodzine i dobrze by było , zeby za nim urodzi sie wasza córeczka popracować nad waszym wziązkiem umocnic go trochę.Ja uwazam, ż epowinniscie spedzac ze soba jak najwieceje czasi i nauczyc sie zyc ze soba i wspolnie gospodarowac pieniedzmi...w końcu bedziecie stanowic rodzine.To takie moje skromne zdanie..oczywsicie niczego ci nie narzucam, to wasza decyzjaa to tylko moja mała sugestia

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 12:21   #4179
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Sara rozwija się super i nie ma żadnych zastrzeżeń. Na rączce zaczął się jej robić odczyn po szczepieniu na gruźlicę i pewnie za dwa tygodnie dostaniemy wezwanie na kolejne szczepienie.
A tak Mała je i śpi. Nie płacze za dużo. Zaczyna też już więcej czuwać. Szkoda tylko, że np. o północy
A zdjęcie gdzie?
A poważnie - wiem, że było trochę pisane na odchowalni, ale szczepisz jak leci? Czy z czegoś będziesz rezygnować?

Cytat:
chce, bo wie, że któregoś dnia może się położyć i już nie wstać z łóżka...... a skoro są takie metody leczenia, to dlaczego z nich nie skorzystać
Ja mam mieszane uczucia odnośnie endoprotez, ale z doświadczenia i obserwacji mogę powiedzieć, że jeśli ktoś nie miał wcześniej problemów i zwyrodnień to sobie chwali. Mama robiła wywiad zanim się zdecydowała. Są osoby po dwóch edno kolan i jednej stawu biodrowego czekając na kolejną i sobie bardzo chwalą.
Zobaczysz, babcia szybko dojdzie do siebie i będzie lepiej śmigać niż Ty w 9 miesiącu. Czego Wam z całego serca życzę.

Edit: Vilya nasz też to najprawdopodobniej Pioneer Plus. Brat TŻa przywiózł go w Boże Narodzenie więc nie bardzo wiem, jeszcze co i jak. Też muszę nad tym pomyśleć. Albo bezczelnie zapytam, czy gdzieś nie mają instrukcji.

Edytowane przez anka_bzzz
Czas edycji: 2010-12-29 o 12:26
Stary 2010-12-29, 12:31   #4180
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
MARIKA - a to nie miałaś rozpuszczalnych szwów założonych??

Chantalle, ale ślicznotki

za***.i.s.ta temperatura ;D

noo, tu to trochę za zimno brrr

sanetka - śliczny ten Twój syneczek

co do sutek, to u mnie tylko ściemniały całe z otoczkami

ja robie w tym roku najprostsze pierożki / paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem pieczarkowym i jakieś 2 sałatki do tego...

mi lekarz powiedział, że to może być ze stresu albo ze zbyt długiego siedzenia przed kompem [miałam tak jak jeszcze pracowałam] - i magnez na to brac

wg położnej z naszej SR to termin jest ok, ona wspominała coś o 35 tyg, a wcześniej tylko za pozwoleniem ginekologa
Taaaa...tylko jak to sie robi???

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-12-29, 12:34   #4181
kaskup
Rozeznanie

Vilya, Anka_bzz a tak wogóle to cos chcecie wiedziec konkretnego dzieki tej instrukcji?? bo foteliki 0-13 sa praktycznie takie same i tak samo sie je montuje w aucie.. przynajmniej tak mi sie wydaje
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-29, 12:36   #4182
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie

U nas dziś ostatni raz była położna. Szkoda bo bardzo sympatyczna kobieta, trochę nawet pogadałyśmy, wypiła kawę i ciacho zjadła

Justine1988 za znieczulenie ZZO nie powinno brać się pieniędzy, ale niestety jest to praktykowane . Podaje się je zazwyczaj jak osiągnie się przynajmniej 5 cm rozwarcia nie wcześniej. A dolcontral należy się każdej rodzącej, która potrzebuje. Ten z kolei podaje się do 8 cm bo później zagraża dziecku.

weraa my z mężem od 8 lat jesteśmy razem a od 2 małżeństwem. I powiem Ci że tego czasu sprzędzonego tylko we dwoje zawsze będzie brakowało i będzie żal. Też o tym w ciąży myslałam, że już nic nie będzie takie samo. Ale uwierz mi, że jak Twoja Oliwka zacznie się do Was uśmiechać, zapomnisz o żalu

A co to jest ten dolcontral? To tez jakies znieczulenie/?Można o nie poprosić? Darmowe?
Kurde słyszałam , że to zzo u nas w szpitalu 600 zł
Będe twarda i dam rade bez...ty dałas radę ja tez dam...chce w to wierzyćale dla spokoju wewnetrznego lepiej wiedziec o ewentualnych udogodnieniach medycyny by ulzyc sobie w bólu

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-12-29, 12:36   #4183
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
u mnie poki co rostepów nowych brak mam juz pare po Amelce ale one juz stare małe i ledwo widoczne..

MACIE PRZEPIS NA JAKAS DOBRA SAŁATKE Z SELERA TAKIEGO ZE SŁOICZKA W TAKICH PASECZKA??
ja mam:

- ziemniaki
- marchewka
- por (tylko biała końcówka)
- jajka
- ananas z puszki
- seler ze słoiczka
-majonez
-sól, pieprz
- puszka kukurydzy

Ziemniaki i marchewkę gotujesz - ilość wg uznania. Ja do puszki ananasa i jednej puszki kukurydzy ugotowałam 3 duze ziemniaki, i 4 marchewki i chyba 5 jajek.

Wszystko kroisz w kosteczkę, por jak najdrobniej potrafisz. Ananas najpierw odsączasz, bo inaczej cała sałatka pływa. soli i pieprzu do smaku, tak samo z majonezem - wg upodobania acha, i lepiej żebyś seler tez pocieła, bo inaczej się ciągnie przy jedzeniu

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 12:36   #4184
e_rosa
Raczkowanie

anka_bzzz stresy mijają?? bo się zaczełaś znowu udzielać a mowiłas że nie dasz rady czytać forum spoko ja też tak miałam przez jakiś czas, jak się wystraszyłam tym łożyskiem to jak potem wchodziłam na forum to mi się wydawało że zaraz urodzę, ale już mi mineło, teraz się tak nudzę że chociaż tu mogę jakoś dotrwać aż tż wróci z pracy.

Właśnie funduje sobie gorącą czekolodę, mały się chyba cieszy bo tak się wygina że aż co chwile mój brzuch klawiature przesuwa
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 12:41   #4185
marleen32
Rozeznanie

Nadrobic Was graniczy z cudem
Chantalle przepiekne te Twoje coreczki sa
Sanetka Twoj synus tez sliczny jest
LaMbria my tez regularnie cala rodzinka basen odwiedzalismy, nawet ekstra sobie stroj ciazowy do kapiel, no ale w basenie i po tak straszne bole brzucha mialam, ze postanowilam nie ryzykowac, i zrezygnowac
Jedynie coreczki chodza co tydzien, juz beze mnie, starsza zrobila karte plywacka , mam nadzieje, ze ta najmlodsza tez wode polubi, bo chce jak najszybciej z nia chodzic .
Jelly on pewno ze strachu o to, ze bez Ciebie zostanie wine na Ciebie zrzucil, pewno uslyszal cos co nie powinien, bo 4 latek sam nie wymysli raczej sobie, bynajmniej moje na tym etapie nie potrafily, moze Ty sie obwinialas, i on to slyszal.
Mnie moja starsza corka obwiniala za chorobe meza, bo spytala dlaczego tata zachorowal, ja powiedzialam, ze nerwy daly sie we znaki, bo TZ problemy z sercem ma, no i ona nie pomyslala, ze to stres w pracy, tylko wlasnie przypomniala sobie, jak ja czasem na TZ fukalam ops:, no i wbila sobie do glowy, ze to dlatego, mimo ze nasze "klotnie" polegaja po prostu na ostrzejszej wymianie zdan, bez krzykow itd.., i przewaznie jak dzieci nie ma, no ale na kogos wina musiala byc, tez byla na mnie obrazona, a jak TZ jej powiedzial, ze ma to w genach, bo babcia tez chora, to byla zla na babcie...
Pozniej zlosc przeszla na szwagierke, bo ta nie wiedzac, jak maz jest bardzo chory, zazartowala sobie, ze niech sobie lezy w szpitalu, moze go zoperuja (akurat byl po operacji, o czym ona nie wiedziala, a corka tak ), a ze TZ czesto z siostra sie o cos sprzeczaja, to cala zlosc przeszla na nia, oj dlugo nam zajelo, tlumaczenie ze nikt nie jest winny, jak juz to tryb zycia, stres itd...

Ja, juz sie nie pochwale, ze czuje sie super ciazowo, bo dzis czuje sie okropnie .
Tak jak nigdy, a tu obiad jakis zrobic trzeba, i co nie co w domu tez .
Jeszcze dziewczyny sie poklocily, tak ze mnie z rownowagi prawie wyprowadzily, teraz siedza kazda osobna, a ja sie denerwuje, bo nie znosze jak sie kloca .
Starsza chciala, zeby srednia posprzatala pokoj , i wywiazala sie klotnia, bo mlodsza oczywiscie odmowila
Nic ide sie jakos przemoc, i wezme za ten obiad chociaz.
Na pocieszenie, dzis przyszedl fotelik dla malutkiej
Co do temperatur, mi to 16 stopni by pasowalo, moze nawet 12, bo ja wole chlodniej w tej ciazy, ale juz 5 to brrr
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 12:47   #4186
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
uff nadrobiłam

MURON GRATULUJE KURCZAKA!!!!!!!
Sanetka - śliczny jest!
Chantelle - piękniusie, tylko ile to roboty będzie przy 2óch!

ja od świąt zmagam się z bólami mięśni brzucha.tak mnie czasami rwie pod cyckami, że nie mogę się wyprostować,więc od 3dni leżę,schylać to w ogóle się nie mogę,jakoś żyję. Chciałam powiedzieć, że chyba będę pierwszą osobą,która umrze na zgagę. W nocy się budzę z bólu zgagowego i jak wstaje rano to jestem tak zmęczona że ledwie żyje..

ale święta zaliczam do udanych
Justine - moja znajoma ma córkę Nadię i nikt się z niej nie śmieje. Olej wszystkich co im się nie podoba.
będziemy we dwie ja spie a siedząco, ale to nic nie daje! a jestem totalną przeciwniczką brania leków na zgagę.. Uparłam się i dzielnie to znosze.. a naturalne środki mi nie pomagają - po migdałach dostałam uczulenie, 3 godziny przed spaniem nic nie jem - ale za to ide głodna spać.., mleko na mnie kompletnie nie działa..
Cytat:
Witajcie

u nas dolcontral/dolargan podają każdemu kto chce. Tak przynajmniej mówi połozna, ale po tym trzeba leżec. I nie zrozumiałam na jakim etapie dostaje się Naloksan - czy on jest potrzebny?? Acha, i mozna dostać jeszcze buscopan i papaweryna (działają jak nospa)
Cytat:
Napisane przez e_rosa Pokaż wiadomość
anka_bzzz stresy mijają?? bo się zaczełaś znowu udzielać a mowiłas że nie dasz rady czytać forum spoko ja też tak miałam przez jakiś czas, jak się wystraszyłam tym łożyskiem to jak potem wchodziłam na forum to mi się wydawało że zaraz urodzę, ale już mi mineło, teraz się tak nudzę że chociaż tu mogę jakoś dotrwać aż tż wróci z pracy.

Właśnie funduje sobie gorącą czekolodę, mały się chyba cieszy bo tak się wygina że aż co chwile mój brzuch klawiature przesuwa
ja się zastanawiam od godziny nad gorącym kakao

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 13:04   #4187
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Vilya, Anka_bzz a tak wogóle to cos chcecie wiedziec konkretnego dzieki tej instrukcji?? bo foteliki 0-13 sa praktycznie takie same i tak samo sie je montuje w aucie.. przynajmniej tak mi sie wydaje
Ja się czuję pewniej, jak mam. Co prawda mąż będzie się tym zapewne zajmował w ostatniej chwili, ale wolałabym nie zrobić czegoś źle...

Cytat:

Jakoś mi się wydawało, że nerwowo w okresie Świąt tu było. Ja całe święta miałam nawet tel. wyłączony, w pon smsy i telefony co tam, jak tam. I jeszcze Muron jest już po... Teraz się posypie. Nie wyobrażam sobie tego wszystkiego jakoś.
A mąz w pracy to mi się nic nie chce i siedzę przed tym pudłem...

Edit: Za chwilkę będzie kumpela to nam zaserwuję bananowy budzik. Lecę wziąć szybki prysznic, mi pomaga na napięty brzuch.

Edytowane przez anka_bzzz
Czas edycji: 2010-12-29 o 13:07
Stary 2010-12-29, 13:07   #4188
ligotka
Rozeznanie

kaskup przepis na salatke z selera konserwowego...
seler konserwowy w sloiku
ananas
wedlina
kukurydza, fasolka czerwona, groszek
wymieszac z majonezem, pieprz, sol do smaku U nas idzie jak burza
kma ja to kiedys u kolezanki podpatrzylam bagietki z pomidorami
pomidorkom wydrazasz srodek kroisz w kostke, mieszasz z czosnkiem, bazylia, oliwa, i nakladasz na bagietki, na gore ser zolty, pychaaaa

Ja sie ciesze ze wszystkim odmowilam - zapraszal nas moj brat i znajomi ale jakos mowilam wszystkim ze gdzies pojedziemy, ale najwieksza ochote mam na polezenie z mezem na kanapie, moze poszukam jakis filmow....
Nadia jest ostatnio coraz bardziej popularna wiec nie ma co sie stresowac, w jej wieku pewnie ze dwie beda w szkole
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 13:09   #4189
vilya
Zadomowienie

Cytat:

Spróbuję znaleźć coś podobnego na ich stronie, bo ja nawet nie wiem, gdzie tego szukać. Na foteliku widzę tylko jakieś numery serii, etc.

jak masz ten do 13 kg to na pewno Pioneer bo innych nie mają kwestia czy Plus czy Alu ale to tylko różnica czy plastikowy czy z elementami aluminiowymi a tak to wszystko to samo.

Kaskup no właśnie nie wiem dokładnie jak w samochodzie zamontować i do czego służą niektóre paski wystające z fotelika.

anka bzz daj znać jak ci odpowiedzą, ja już nie będę pisać żeby się nie wkurzyli.

Edytowane przez vilya
Czas edycji: 2010-12-29 o 13:10
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-29, 13:13   #4190
make_up_istka
BAN stały

Dolargan z tego co wiem, to może otrzymać każda rodząca, ale jeszcze żadnego dobrego słowa o nim nie słyszałam - ani od położnych ani od znanych mi kobiet, które go dostały... Potrafi spowolnić poród (ciocia do dziś go za to przeklina), otępia zamiast znieczulać i podobno potrafi wywołać pięęękne mdłości i wymioty...

Justine ja koło 8. miesiąca też cały czas myślałam o porodzie i nie potrafiłam sobie z tymi myślami poradzić... Wszystko mnie przerażało, zwłaszcza po wizycie na porodówce. Teraz jestem już tak zmęczona ciążą i tak bardzo nie mogę się doczekać, aż mała się pojawi, ze strach mija. Wyciszyłam się, wiem że mnie to nie ominie i wiem że później musi być już tylko lepiej

Mała kopie coraz mniej, raczej się wyciąga i wypina - zwłaszcza pupkę i piętki Byle dotrwać do tej wizyty w poniedziałek i już będę zupełnie spokojna.

Co do chwil we dwoje jak pojawi się maluszek - ja się tego bała i boję się czasami. Że nie będziemy mieli dla siebie tyle czasu, że będziemy mieć mało chwil tylko dla siebie, ale TŻ zawsze mi wtedy przypomina, że mała będzie mieć dziadków, a zwłaszcza ci z mojej strony - czyli moi rodzice - już teraz zwariowali na jej punkcie, że na pewno nie będzie żadnych problemów z zaopiekowaniem się nią przez parę godzin, jak będziemy chcieli odpocząć

sanetka prześliczny maluszek!
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 13:15   #4191
Jessy_
Raczkowanie

Witam wszystkich po bardzo długiej przerwie!
Na początek z całego serca gratuluje wszystkich maluszków!!
Czytam Was na bieżąco, ale ostatnio nie miałam weny do pisania bo najpierw dopadła mnie jakaś depresja a później trochę straszyli mnie lekarze dopatrując się na USG dziwnych rzeczy - ale na szczęście wszystko okazało się ich błędem...
Teraz co prawda mój nastrój jest dużo lepszy ale dla odmiany zaczęli mnie wszyscy (łącznie z lekarzami) straszyć wcześniejszym porodem więc leżę grzecznie i mogę na spokojnie znowu popisać.

My z TŻ jesteśmy razem ponad 10 lat a od 2 lat mieszkamy sami więc myślę że zdążyliśmy już się nacieszyć i wspólnymi imprezami i samotnymi wieczorkami więc dziecko jak najbardziej nas cieszy i nie myślimy że czegoś będzie brakowało

A co do przekąsek szybkich i łatwych to polecam podgrzaną w piecyku bagietkę z masłem lub oliwą czosnkową i np do tego plasterki szynki wędzonej (np. westfalskiej z biedronki) lub parówki zapieczone z serem i do tego sos chili
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 13:18   #4192
ligotka
Rozeznanie

A propo rozstepow to ze mnie leniuch potworny jest i nie znosze smarowac sie czymkolwiek..... znow dziwak ze mnie wychodzi no wiec perfecte kupilam i stoi dzielnie kolo lozka, uzyta moze z 5 razy! Ale na szczescie jeszcze nic nie widze... Moja mama upiera sie ze to zalezy od ciala, skory, genow itp i zaden najlepszy srodek mi nie pomoze, wiec chyba sie tym jej gadaniem usprawiedliwiam z tego mojego lenistwa...
Chantalle czy ja dobrze zrozumialam, najbardziej bolalo Cie wbijanie zzo??? No coz musze to dobrze przemyslec...

A mnie znow bole kregoslupa i brzuszka dopadly, bede sie musiala przyzwyczaic, poza tym senna jestem, tez sie chyba za prasowanie wezme....
A propo jedzonka to ja ostatnio ciagle glodna jestem! Wczoraj nawet zwrocenie wszystkiego nie zniechecilo mnie i po 20 minutach zjadlam kolacje, a ostatnio jak mialam mega zgage to tez....
Stary 2010-12-29, 13:23   #4193
Jelly37
BAN stały

Kurczę,nie było mnie trochę czasu,a Wy tu tyle naskrobałyście

Był u nas mój teść,wprawdzie wpadł na chwilkę,ale rozmawiał z małym.
W sumie nie słyszałam,co mu powiedział,bo rozmawiali w pokoju syna,ale najwyraźniej na niego wpłynał,bo synek mnie przeprosił,i na razie jest ok
Zaczął ze mną rozmawiać,przytula się do mnie,nawet chciał,żebym układała z nim klocki,zgodziłam się,i teraz okupuje moje łózko

Gosiaczku,ja w ciąży ogólnie jestem płaczliwa,i można by rzecz: przewrazliwiona,a poza tym,wczorajsza sytuacja dała mi się we znaki.

Marleen,ja się obwiniałam o to,co stało się wczoraj,ale jak najbardziej słusznie,bo to w końcu było przeze mnie.
Mały musiał jednak odebrać moje słowa zbyt dosłownie,sądził chyba,iz zrobilam to specjalnie,żeby zaszkodzić jego ukochanej siostrzyczce.
Na szczęście już jest dobrze
Jelly37 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 13:25   #4194
ligotka
Rozeznanie

Jelly cudne wiesci! Ciesze sie ze synek przeprosil, fajnie ze tesciu ma z nim taki kontakt, bo w razie czego wiadomo do kogo zadzwonic....
Stary 2010-12-29, 13:28   #4195
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
A propo rozstepow to ze mnie leniuch potworny jest i nie znosze smarowac sie czymkolwiek..... znow dziwak ze mnie wychodzi no wiec perfecte kupilam i stoi dzielnie kolo lozka, uzyta moze z 5 razy! Ale na szczescie jeszcze nic nie widze... Moja mama upiera sie ze to zalezy od ciala, skory, genow itp i zaden najlepszy srodek mi nie pomoze, wiec chyba sie tym jej gadaniem usprawiedliwiam z tego mojego lenistwa...
To ja w takim razie też jestem dziwak Nie lubię się smarować bo mi za zimno...Ale teraz muszę, bo od paru dni mam tak suchą skórę że mogę sobie rysować paznokciami po ramionach...
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 13:29   #4196
marleen32
Rozeznanie

U nas z wybranym imieniem najwiekszy problem mam ja ops:.
Bo imie wybrali TZ i dziewczynki, ja niby zaakceptowalam, ale tak jak w przypadku sredniej, do konca mi sie nie podoba.
Mam nadzieje, ze nie zmienie w szpitalu (drugiej corce zmienilam po 2 dniach,a le wtedy tesciowa wybrala ), bo dzieciaki by mi nie wybaczyly.
Jeszcze dopoki myslalam, ze nie znam zadnej Katii (Katja), bylo ok., ale wczoraj wypisywalam mlodszej corce zaproszenia na urodziny, no i adres jednek dziewczynki z przedszkola musialam spisac z jej "ksiazki przyjaciol", i tam pisza imiona rodzicow, no i jej mama Katja sie nazywa, nic do niej nie mam, fajna matka, ale jakos mi sie to imie odwiduje.
No dziwna jestem i juz, ale nie zmienie, ze wzgledu na dziewczynki, i to, ze innego pomyslu, to ja tez nie mam, bo te imiona co mi sie podobaja, sa albo w rodzinie, albo maja bliscy znajomi.
Nadin podoba mi sie strasznie, strasznie, ale moja przyjaciolka ma, wiec tak samo nie nazwe.
A, propo ruchow dzidzi, ja wczoraj jakos nieswiadomie wlozylam sobie reke pod bluzke, TZ siedzial obok, nagle wstal szybko i zaczal wrzeszczec.
Ja,sie wystraszylam, nie wiedzac o co chodzi, a okazalo sie, ze on sie wystraszyl, bo ja ta reka pod bluzka zaczelam wymachiwac, a on myslal, ze to mala :haha:, no i jak zobaczyl te moje paluchy przez bluzke, to sie wystraszyl.
Nie wiem jak wpadl na to, ze to malenstwo takie ksztalty przybiera, w kazdym badz razie, jak mi powiedzial wsciekly, ze malo zawalu nie dostal, to ja takiego ataku smiechu dostalam, ze szok :haha:.
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 13:29   #4197
kma1982
Wtajemniczenie

jaaaaa, ale dużo napisałyście od rana
Cytat:
A zastanawia mnie fakt jak oni podaja te sterydy na płucka???
ja dostałam dwa zastrzyki nie bolało

Cytat:
na sylwestra nawet nie zcekam, w tym roku jestem u tesciow i mam zamiar isc spac o normalnej porze i przespac wsytko. obudzic sie w nowym roku ktory mam nadzieje bedzie lepszy i troche laskawszy dla nas. chociaz pod wzgledem zdrowotnym bo to co sie etraz dzieje to jakies przegiecie.
oj, Nowy Rok na pewno będzie o wiele, wiele lepszy
Cytat:
najbardziej sie boje, czy mlody bedzie zdrowy
nie martw się na zapas!!

Cytat:
Masz racje, zdrowe podejście...i takie tez mamy. My wybraliśmy imie, które nam obojgu sie podoba i nie zamierzamy zmieniac zdania tylko dlatego, ze rodzina ma powód do żartów...to o nich źle świadczy,że nie potrafią zaakceptowac naszego wyboru i głupio sie podsmiewują...ja powiem tak bratowa męża i jego siostra, zachowały sie jak gówniary...poczekamy zobaczymy, jak to one beda w ciazy...i spotkają sie z takimi docinkami..a szczerze im tego zycze...ja nie bede sie smiała bo nie jestem taka jak one..takie zarty z imienia sa złośliwe...o gustach sie nie dysktuje i nie grzecznie tak śmiac sie z czyjegos wyboru.
Dzieki
Jak już kiedyś pisałam, imię Nadia bardzo mi się podoba, córka Tżta tak ma na imię U nas też dalsza rodzina Tżta krzywi się na imię Julek, ale co mnie to...mi się podoba i Tżtowi też resztę mam gdzieś, ja im też nie dyktowałam jak na imię ma miec ich syn...

Cytat:
ja ci podam przepis na cos fajnego, szybko i niedrogo a efektownie, u nas się to nazywa tort szwecki.

- 2 chleby tostowe (takie żeby miały jak najbardziej wkadratowe kromki)
- 1 puszka tuńczyka sałatkowego (odlać wodę)
- 2 pomidory
- 1 0górek
- sałata zielona
- ok 30deg. jakiejś najzwyklejeszej wędliny
- majonez babuni (zielony) albo 2 małe albo 1 duży słoik
Włąśnie przed chwilą oglądałam takie torty kanapkowe na cincinie - śliczności, ale nie wiem czy mam takie zdolności...

Cytat:
A ty przypadkiem nie powinnaś leżeć???Muszę Ci poprawić trochę morałówNie dawno ze szpitala wyszłaś, miałaś się oszczędzać a Ty na domówkę się wybierasz i jeszcze zamierzasz cos szykować??Nie przesadzasz???
miałam dużo odpoczywac a nie leżec cały czas...w sumie to od tygodnia łóżko mam rozłożone, leżę rano, potem obiad robię (zazwyczaj coś bardzo szybkiego) i znów do łóżka, czasem jakieś pranie wstawię czy cuś ale zaraz potem do łóżka wskakuję...teraz też tak zamierzam, jutro coś zrobię i potem do łóżka, w piątek coś przygotuję i znów łóżko, itp. Myślę, żeby jutro zrobic jakąś zupę gulaszową - będzie na sylwka tak na późny wieczór, żeby zjeśc coś na ciepło, a przy okazji na jutrzejszy obiad, zrobię jajka faszerowane (farsz przygotuję w piątek rano i ugotuję jajka, a nałóżę przed samym Sylwkiem), przygotuję sobie wszystko na koreczki (zrobię kilka rodzajów) i upiekę muffiny, więc też szybko...dam radę - nie przemęczam się

Cytat:
ja na początku ciąży piłam bezalkoholowego Lecha, ale teraz jakoś nawet mnie nie ciągnie...

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
ja już ostatnio coś podobnego robiłam, bardzo wszystkim smakowały, ale chcę teraz coś innego zrobic

Cytat:
Ja z Tżtem jestem 3 lata, a mieszkamy 2,5 razem, lada dzień czeka nas przeprowadzka i powiem Wam, że troszkę źle, że się zbiegła ciąża z nowym mieszkanie, bo też chciałabym się nacieszyc Tżtem w nowym mieszkaniu, wiecie, ledwo się przeprowadzę, chciałabym się dobrze urządzic, ogarnąc wszystko, poukładac w szafach po swojemu itp. a tu nie mogę bo leżę w łóżku, a potem będę wyczerpana i zajęta Julkiem, le co tam - synuś jest teraz najważniejszy, a mieszkaniem zdążymy się jeszcze nacieszyc i urządzic po swojemu

Edytowane przez kma1982
Czas edycji: 2010-12-29 o 13:35
kma1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 13:29   #4198
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Jelly cudne wiesci! Ciesze sie ze synek przeprosil, fajnie ze tesciu ma z nim taki kontakt, bo w razie czego wiadomo do kogo zadzwonic....
Ja tez odetchnęłam z ulgą,widać,że synek naprawdę żałuje swojego zachowania.
Tyle,że teraz nie odstępuje mnie na krok,ciągle rozmawia z brzuszkiem,głaszcze go,a co najlepsze-mała reaguje na jego głos!
Jest taki szczęsliwy,gdy podczas takiego ''dialogu''mała zaczyna się ruszac

Teść to super facet,naprawdę cudownie,że tak dogaduje się z wnukiem
Dzwoniłam do męża,też bardzo się ucieszył

Edytowane przez Jelly37
Czas edycji: 2010-12-29 o 13:30
Jelly37 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 13:33   #4199
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
No własnie mam dokładnie tak jak ty, wystajace robia się dopiero jak to ładnie ujęłas "pod wpływem czynników zewnetrznych"...myślisz , że takie podraznienie przez mała wargami przed karmieniem wystraczy???Może sa na to juz teraz jakieś sposoby???

A kiedys cos pisałyście o masażu krocza by uniknac nacięcia...chyba już za późno na takie masaże co?(33 tydzień) wspominałam wczoraj męzowi i jest za..jeśli można mi tylko jakoś ulżyć to on bardzo chętnieale chyba z apóźno sie obudziłam co???
co do sutków - to od czego macie mężów i TŻ póki co niech masują, ssą aby nie za mocno, żeby mleko nie poleciało, liżą i lekko ściskają ale obserwujcie swoje organizmy w tym czasie czy skurczy nie dostajecie bo podczas masowania sutków wydziela się oksytocyna, mój pracuje od początku ciązy i sutki mam jak tralala co wcale nie świadczy że będe karmic piersią bo przecież nie tylko od sutków to zalezy poza tym jak któras ma wciągnięte sutki to są takie specjalne gumowe nakąłdki które wyciagają sutki - no ale mąż jest przyjemniejszą "metodą" IMO

co do masażu krocza - moja ginka nie poleca za względu na bardzo duże prawdopodobieństwo zakażenia lub jakiegoś zapalenia, poza tym takowe masaże robi się od 34 tc

Cytat:
u mnie poki co rostepów nowych brak mam juz pare po Amelce ale one juz stare małe i ledwo widoczne..

MACIE PRZEPIS NA JAKAS DOBRA SAŁATKE Z SELERA TAKIEGO ZE SŁOICZKA W TAKICH PASECZKA??
ja mam rozstępy na piersiach od góry ale małe i mało poza tym nie mam i aż sie dziwie bo brzuchacz mam ogromny

SAŁATKA ja odsączam selera, daję rodzynki, pora podziabanego w półplasterki i majonez wymieszany z jogurtem lub śmietaną i doprawionego do smaku albo seler, ananas z puszki, szynka w kostkę lub ser żólty, kukurydza, pieprz, troche śmietany lub jogurtu lub majonezu z jogurtem lub śmietaną, ja lubię sobie doprawić curry ale to kwestia smaku

Cytat:
Ja czytałam tez , że Nadia to polski odpowiednik rosyjskiego imienia Nadjeżda...kiedyś zazartowaliśmy i powiedzielismy o tym rodzince męza..wtedy to sie naśmieli...mówili , ze jak bedziemy mieli przyjechac z wizyta to beda sie smieli :"nadjeżdża Nadjeżda" co za dowcipna rodzinka
To jest normalnie polskie imie. Imieniny obchodzi 15.05 i w Polsce jest juz ponad 5000 tys dziewczynek o tym imieniu.

NAM SIE PODOBA I KONIEC ŚlICZNE IMIE!!!!:love :kojarzy mi sie z taka mała śliczną dziewczynką
my tak mieliśmy z imieniem dla ludzika - najpierw przedstawiliśmy propozycje: Jan, Tymon, Tymoteusz, Gniewko to rodzinaw krzyk że Jaś, Jaś musi byc Jas bo nasi pradziadkowie to byli Jan no i ekstra. A im dłużej mówili Janek, Jan, Jaś tym mniej nam się podobało. Wiec podjęliśmy decyzję że będzie Tymon. "A co to za imię Tymon" powiedział mój "teść" "Bogusia /teściowa/ i tak będzie wołała do niego Jaś" wiec powiedziałam, ze to nasze dziecko i że my zdecydujemy jak będzie miał na imię - jak mu się nie będzie podobało w dorosłym życiu to sobie zmieni a jak się teściowi nie podoba albo choć raz usłyszę ze wołaja na dziecko inaczej niż ma na imię to nie muszą go oglądac aż się nei nauczą jak ma na imię. A poza tym mały nie musi mieć ich nazwiska tylko moje - my nie jesteśmy po ślubie i oboje jesteśmy ostatni w rodzinach ze swoimi nazwiskami więc o te nazwiska tez jest troche walka bo ja bym chciała dwojga nazwisk no ale... no i te argumenty przekonały wszystkich

KMA ja robię takie coś, awokado - musi być dojżałe, rozgniatam widelcem, dodaje 2 ząbki czosnku i 1/3 kostki fety mieszam to wszystki na paste i nakłądam na grubo pokrojone plastry pomidora ale dobrze smakuje z grzanką i ajko dip z tym ze zmienia kolor więc trzeba pomieszac co jakiś czas, poza tym nieśmiertelne carpaccio np z tuńczyka albo sałatka z tuńczyka, jajka faszerowane pastą, koreczki...
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 13:33   #4200
Justyna M
Rozeznanie

Cytat:

to samo chciałam napisać
teściu też super podszedł do tematu ,bo widać niemal że ekspresem to załatwił

Galeria pazurkowa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23
Justyna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości