|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
powiedzcie mi jak to jest z karmi?? mogę nie mogę??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4172 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Kurcze, ja Ci zaraz zrobię fotkę fragmentu mojego brzucha. :P I niestety ja należę do tych osób, które nie wierzą w smarowidła. Też smarowałam niby oliwkami i olejkiem migdałowym, ale widocznie taka moja uroda. :P I jeszcze jedno - nie nakręcaj się z tym imieniem, bo w końcu sama będziesz się czuła winna, że tak córce dajesz! Cytat:
Cytat:
No wiesz, ja Cię rozumiem, bo to była moja mama. I też stres, bo ona na tę nogę miała w dzieciństwie 3 operacje, ma inną długość, poszatkowane mięśnie... A babcia musi iść na tę operację, czy chce? ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Ja piłam. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4173 | |||
Zakorzenienie
|
MARIKA - a to nie miałaś rozpuszczalnych szwów założonych??
Chantalle, ale ślicznotki Cytat:
noo, tu to trochę za zimno brrr sanetka - śliczny ten Twój syneczek co do sutek, to u mnie tylko ściemniały całe z otoczkami Cytat:
Cytat:
wg położnej z naszej SR to termin jest ok, ona wspominała coś o 35 tyg, a wcześniej tylko za pozwoleniem ginekologa
![]() |
#4174 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() U nas dziś ostatni raz była położna. Szkoda bo bardzo sympatyczna kobieta, trochę nawet pogadałyśmy, wypiła kawę i ciacho zjadła ![]() Sara rozwija się super i nie ma żadnych zastrzeżeń. Na rączce zaczął się jej robić odczyn po szczepieniu na gruźlicę i pewnie za dwa tygodnie dostaniemy wezwanie na kolejne szczepienie. A tak Mała je i śpi. Nie płacze za dużo. Zaczyna też już więcej czuwać. Szkoda tylko, że np. o północy ![]() Justine1988 za znieczulenie ZZO nie powinno brać się pieniędzy, ale niestety jest to praktykowane ![]() Ja akurat rodziłam bez znieczulenia, na żywca ![]() ![]() I nie mając znieczulenia mogę powiedzieć, że nie było źle ![]() ![]() weraa my z mężem od 8 lat jesteśmy razem a od 2 małżeństwem. I powiem Ci że tego czasu sprzędzonego tylko we dwoje zawsze będzie brakowało i będzie żal. Też o tym w ciąży myslałam, że już nic nie będzie takie samo. Ale uwierz mi, że jak Twoja Oliwka zacznie się do Was uśmiechać, zapomnisz o żalu ![]() sanetka Twój synuś jest śliczny ![]() chantalle jakie Twoje córcie są słodkie ![]() ![]()
#4175 |
Zakorzenienie
|
chce, bo wie, że któregoś dnia może się położyć i już nie wstać z łóżka...... a skoro są takie metody leczenia, to dlaczego z nich nie skorzystać
|
![]() ![]() |
![]() |
#4176 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za rady, właśnie taki miałam plan, ale czy z tego coś wyjdzie to się dopiero zobaczy. U nas nie ma stałego rytmu dnia, bo mąż na zmiany pracuje. Ty jesteś rocznik'85 może? A cesarkę chciałaś czy to był mus, bo nie pamiętam. ![]() Życzę zdrowia i wytrwałości przy tej Twojej dwójce. ![]() Cytat:
Podpis obłędny. ![]() ![]() Cytat:
Ja myślę, że niedługo się SN posypią. ![]() ![]() Cytat:
Śliczne dwa Krasnalki! Zdrowia życzę. ![]() sanetka - słodki Szkrab. ![]() No, to mogę odpocząć, nadrobiłam, popisałam. Może poprasuję? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4177 | |
Rozeznanie
|
Moje małe daje, tak potrafi zasadzić, że aż cała podskakuję. Ostatnio leżałam i rozmawialiśmy z mężem i nagle brzuch tak zaczął latać na wszystkie strony, facet mi się tylko wystraszył
![]() No jakoś tak się wszyscy na święta w nasze strony pozjeżdżali to się trzeba gościć ![]() ![]() a sernik zniknął po tym jak mąż się obudził aaahahaha ![]() Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4178 |
Zadomowienie
|
Wera my z moim mężem, mieszkalismy ze sobą od stycznia w moim rodzinnym domu, w czerwcu wzielismy ślub i od razu dwa dni po śłubie przeprowadziliśmy się do mieszkania które na poczatku wynajmowaliśy (teraz juz jest nasze)
Też obiecaliśmy sobie, że jak juz bedziemy na swoim to bedziemy sobie szaleć, nago po domku chodzić, uprawiac seks o kazdej porze dnia i nocy, na pralce, w kuchni, na stole itp ![]() No my bardzo pragnelismy dziecka i w sumie zdarzylismy poszalec, pomieszkac z soba ale nie tylko we dwoje ,bo z moja rodziną, A Werka czemu ty z twoim tż nie mieszkacie razem???Spodziewacie sie dziecka, planujecie ślub...dobrze by wam to zrobiło. Z tegoco piszesz mało czasu spedzacie ze sobą, a dobrze by byłoby przed narodzinami dziecka wasze więżi się trochę zacieśniły, bedziecie stanowić rodzine i dobrze by było , zeby za nim urodzi sie wasza córeczka popracować nad waszym wziązkiem umocnic go trochę.Ja uwazam, ż epowinniscie spedzac ze soba jak najwieceje czasi i nauczyc sie zyc ze soba i wspolnie gospodarowac pieniedzmi...w końcu bedziecie stanowic rodzine.To takie moje skromne zdanie..oczywsicie niczego ci nie narzucam, to wasza decyzjaa to tylko moja mała sugestia ![]()
#4179 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A poważnie - wiem, że było trochę pisane na odchowalni, ale szczepisz jak leci? Czy z czegoś będziesz rezygnować? Cytat:
Zobaczysz, babcia szybko dojdzie do siebie i będzie lepiej śmigać niż Ty w 9 miesiącu. ![]() ![]() ![]() Edit: Vilya nasz też to najprawdopodobniej Pioneer Plus. Brat TŻa przywiózł go w Boże Narodzenie więc nie bardzo wiem, jeszcze co i jak. Też muszę nad tym pomyśleć. Albo bezczelnie zapytam, czy gdzieś nie mają instrukcji. Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2010-12-29 o 12:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4181 |
Rozeznanie
|
Vilya, Anka_bzz a tak wogóle to cos chcecie wiedziec konkretnego dzieki tej instrukcji?? bo foteliki 0-13 sa praktycznie takie same i tak samo sie je montuje w aucie.. przynajmniej tak mi sie wydaje
![]()
![]() |
#4182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurde słyszałam , że to zzo u nas w szpitalu 600 zł ![]() Będe twarda i dam rade bez...ty dałas radę ja tez dam...chce w to wierzyć ![]() ![]()
![]() |
#4183 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
- ziemniaki - marchewka - por (tylko biała końcówka) - jajka - ananas z puszki - seler ze słoiczka -majonez -sól, pieprz - puszka kukurydzy Ziemniaki i marchewkę gotujesz - ilość wg uznania. Ja do puszki ananasa i jednej puszki kukurydzy ugotowałam 3 duze ziemniaki, i 4 marchewki i chyba 5 jajek. Wszystko kroisz w kosteczkę, por jak najdrobniej potrafisz. Ananas najpierw odsączasz, bo inaczej cała sałatka pływa. soli i pieprzu do smaku, tak samo z majonezem - wg upodobania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4184 |
Raczkowanie
|
anka_bzzz stresy mijają?? bo się zaczełaś znowu udzielać a mowiłas że nie dasz rady czytać forum
![]() Właśnie funduje sobie gorącą czekolodę, mały się chyba cieszy bo tak się wygina że aż co chwile mój brzuch klawiature przesuwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4185 |
Rozeznanie
|
Nadrobic Was graniczy z cudem
![]() Chantalle przepiekne te Twoje coreczki sa ![]() Sanetka Twoj synus tez sliczny jest ![]() LaMbria my tez regularnie cala rodzinka basen odwiedzalismy, nawet ekstra sobie stroj ciazowy do kapiel, no ale w basenie i po tak straszne bole brzucha mialam, ze postanowilam nie ryzykowac, i zrezygnowac ![]() Jedynie coreczki chodza co tydzien, juz beze mnie, starsza zrobila karte plywacka ![]() ![]() Jelly on pewno ze strachu o to, ze bez Ciebie zostanie wine na Ciebie zrzucil, pewno uslyszal cos co nie powinien, bo 4 latek sam nie wymysli raczej sobie, bynajmniej moje na tym etapie nie potrafily, moze Ty sie obwinialas, i on to slyszal. Mnie moja starsza corka obwiniala za chorobe meza, bo spytala dlaczego tata zachorowal, ja powiedzialam, ze nerwy daly sie we znaki, bo TZ problemy z sercem ma, no i ona nie pomyslala, ze to stres w pracy, tylko wlasnie przypomniala sobie, jak ja czasem na TZ fukalam ![]() Pozniej zlosc przeszla na szwagierke, bo ta nie wiedzac, jak maz jest bardzo chory, zazartowala sobie, ze niech sobie lezy w szpitalu, moze go zoperuja (akurat byl po operacji, o czym ona nie wiedziala, a corka tak ![]() Ja, juz sie nie pochwale, ze czuje sie super ciazowo, bo dzis czuje sie okropnie ![]() Tak jak nigdy, a tu obiad jakis zrobic trzeba, i co nie co w domu tez ![]() Jeszcze dziewczyny sie poklocily, tak ze mnie z rownowagi prawie wyprowadzily, teraz siedza kazda osobna, a ja sie denerwuje, bo nie znosze jak sie kloca ![]() Starsza chciala, zeby srednia posprzatala pokoj ![]() ![]() Nic ide sie jakos przemoc, i wezme za ten obiad chociaz. Na pocieszenie, dzis przyszedl fotelik dla malutkiej ![]() Co do temperatur, mi to 16 stopni by pasowalo, moze nawet 12, bo ja wole chlodniej w tej ciazy, ale juz 5 to brrr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4186 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4187 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A mąz w pracy to mi się nic nie chce i siedzę przed tym pudłem... Edit: Za chwilkę będzie kumpela to nam zaserwuję bananowy budzik. ![]() Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2010-12-29 o 13:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4188 |
Rozeznanie
|
kaskup przepis na salatke z selera konserwowego...
seler konserwowy w sloiku ananas wedlina kukurydza, fasolka czerwona, groszek wymieszac z majonezem, pieprz, sol do smaku ![]() kma ja to kiedys u kolezanki podpatrzylam bagietki z pomidorami pomidorkom wydrazasz srodek kroisz w kostke, mieszasz z czosnkiem, bazylia, oliwa, i nakladasz na bagietki, na gore ser zolty, pychaaaa Ja sie ciesze ze wszystkim odmowilam - zapraszal nas moj brat i znajomi ale jakos mowilam wszystkim ze gdzies pojedziemy, ale najwieksza ochote mam na polezenie z mezem na kanapie, moze poszukam jakis filmow.... Nadia jest ostatnio coraz bardziej popularna wiec nie ma co sie stresowac, w jej wieku pewnie ze dwie beda w szkole ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4189 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jak masz ten do 13 kg to na pewno Pioneer bo innych nie mają kwestia czy Plus czy Alu ale to tylko różnica czy plastikowy czy z elementami aluminiowymi a tak to wszystko to samo. Kaskup no właśnie nie wiem dokładnie jak w samochodzie zamontować i do czego służą niektóre paski wystające z fotelika. anka bzz daj znać jak ci odpowiedzą, ja już nie będę pisać żeby się nie wkurzyli.
http://www.suwaczki.com/tickers/km5svcqg1ypxf42u.png kliknij: http://polskieserce.pl/ http://pajacyk.pl/ http://okruszek.org.pl/ http://www.pustamiska.pl/ Edytowane przez vilya Czas edycji: 2010-12-29 o 13:10 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4190 |
BAN stały
|
Dolargan z tego co wiem, to może otrzymać każda rodząca, ale jeszcze żadnego dobrego słowa o nim nie słyszałam - ani od położnych ani od znanych mi kobiet, które go dostały... Potrafi spowolnić poród (ciocia do dziś go za to przeklina), otępia zamiast znieczulać i podobno potrafi wywołać pięęękne mdłości i wymioty...
Justine ja koło 8. miesiąca też cały czas myślałam o porodzie i nie potrafiłam sobie z tymi myślami poradzić... Wszystko mnie przerażało, zwłaszcza po wizycie na porodówce. Teraz jestem już tak zmęczona ciążą i tak bardzo nie mogę się doczekać, aż mała się pojawi, ze strach mija. Wyciszyłam się, wiem że mnie to nie ominie i wiem że później musi być już tylko lepiej ![]() Mała kopie coraz mniej, raczej się wyciąga i wypina - zwłaszcza pupkę i piętki ![]() Co do chwil we dwoje jak pojawi się maluszek - ja się tego bała i boję się czasami. Że nie będziemy mieli dla siebie tyle czasu, że będziemy mieć mało chwil tylko dla siebie, ale TŻ zawsze mi wtedy przypomina, że mała będzie mieć dziadków, a zwłaszcza ci z mojej strony - czyli moi rodzice - już teraz zwariowali na jej punkcie, że na pewno nie będzie żadnych problemów z zaopiekowaniem się nią przez parę godzin, jak będziemy chcieli odpocząć ![]() sanetka prześliczny maluszek! |
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich po bardzo długiej przerwie!
Na początek z całego serca gratuluje wszystkich maluszków!! Czytam Was na bieżąco, ale ostatnio nie miałam weny do pisania bo najpierw dopadła mnie jakaś depresja a później trochę straszyli mnie lekarze dopatrując się na USG dziwnych rzeczy - ale na szczęście wszystko okazało się ich błędem... Teraz co prawda mój nastrój jest dużo lepszy ale dla odmiany zaczęli mnie wszyscy (łącznie z lekarzami) straszyć wcześniejszym porodem więc leżę grzecznie i mogę na spokojnie znowu popisać. My z TŻ jesteśmy razem ponad 10 lat a od 2 lat mieszkamy sami więc myślę że zdążyliśmy już się nacieszyć i wspólnymi imprezami i samotnymi wieczorkami więc dziecko jak najbardziej nas cieszy i nie myślimy że czegoś będzie brakowało ![]() A co do przekąsek szybkich i łatwych to polecam podgrzaną w piecyku bagietkę z masłem lub oliwą czosnkową i np do tego plasterki szynki wędzonej (np. westfalskiej z biedronki) lub parówki zapieczone z serem i do tego sos chili ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4192 |
Rozeznanie
|
A propo rozstepow to ze mnie leniuch potworny jest i nie znosze smarowac sie czymkolwiek..... znow dziwak ze mnie wychodzi
![]() Chantalle czy ja dobrze zrozumialam, najbardziej bolalo Cie wbijanie zzo??? No coz musze to dobrze przemyslec... A mnie znow bole kregoslupa i brzuszka dopadly, bede sie musiala przyzwyczaic, poza tym senna jestem, tez sie chyba za prasowanie wezme.... A propo jedzonka to ja ostatnio ciagle glodna jestem! Wczoraj nawet zwrocenie wszystkiego nie zniechecilo mnie i po 20 minutach zjadlam kolacje, a ostatnio jak mialam mega zgage to tez.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4193 |
BAN stały
|
Kurczę,nie było mnie trochę czasu,a Wy tu tyle naskrobałyście
![]() Był u nas mój teść,wprawdzie wpadł na chwilkę,ale rozmawiał z małym. W sumie nie słyszałam,co mu powiedział,bo rozmawiali w pokoju syna,ale najwyraźniej na niego wpłynał,bo synek mnie przeprosił,i na razie jest ok ![]() Zaczął ze mną rozmawiać,przytula się do mnie,nawet chciał,żebym układała z nim klocki,zgodziłam się,i teraz okupuje moje łózko ![]() Gosiaczku,ja w ciąży ogólnie jestem płaczliwa,i można by rzecz: przewrazliwiona,a poza tym,wczorajsza sytuacja dała mi się we znaki. Marleen,ja się obwiniałam o to,co stało się wczoraj,ale jak najbardziej słusznie,bo to w końcu było przeze mnie. Mały musiał jednak odebrać moje słowa zbyt dosłownie,sądził chyba,iz zrobilam to specjalnie,żeby zaszkodzić jego ukochanej siostrzyczce. Na szczęście już jest dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4194 |
Rozeznanie
|
Jelly cudne wiesci! Ciesze sie ze synek przeprosil, fajnie ze tesciu ma z nim taki kontakt, bo w razie czego wiadomo do kogo zadzwonic....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4195 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4196 |
Rozeznanie
|
U nas z wybranym imieniem najwiekszy problem mam ja
![]() Bo imie wybrali TZ i dziewczynki, ja niby zaakceptowalam, ale tak jak w przypadku sredniej, do konca mi sie nie podoba. Mam nadzieje, ze nie zmienie w szpitalu (drugiej corce zmienilam po 2 dniach,a le wtedy tesciowa wybrala ![]() Jeszcze dopoki myslalam, ze nie znam zadnej Katii (Katja), bylo ok., ale wczoraj wypisywalam mlodszej corce zaproszenia na urodziny, no i adres jednek dziewczynki z przedszkola musialam spisac z jej "ksiazki przyjaciol", i tam pisza imiona rodzicow, no i jej mama Katja sie nazywa, nic do niej nie mam, fajna matka, ale jakos mi sie to imie odwiduje. No dziwna jestem i juz, ale nie zmienie, ze wzgledu na dziewczynki, i to, ze innego pomyslu, to ja tez nie mam, bo te imiona co mi sie podobaja, sa albo w rodzinie, albo maja bliscy znajomi. Nadin podoba mi sie strasznie, strasznie, ale moja przyjaciolka ma, wiec tak samo nie nazwe. A, propo ruchow dzidzi, ja wczoraj jakos nieswiadomie wlozylam sobie reke pod bluzke, TZ siedzial obok, nagle wstal szybko i zaczal wrzeszczec. Ja,sie wystraszylam, nie wiedzac o co chodzi, a okazalo sie, ze on sie wystraszyl, bo ja ta reka pod bluzka zaczelam wymachiwac, a on myslal, ze to mala :haha:, no i jak zobaczyl te moje paluchy przez bluzke, to sie wystraszyl. Nie wiem jak wpadl na to, ze to malenstwo takie ksztalty przybiera, w kazdym badz razie, jak mi powiedzial wsciekly, ze malo zawalu nie dostal, to ja takiego ataku smiechu dostalam, ze szok :haha:. |
![]() ![]() |
![]() |
#4197 | ||||||
Wtajemniczenie
|
jaaaaa, ale dużo napisałyście od rana
![]() ja dostałam dwa zastrzyki ![]() ![]() Cytat:
![]() nie martw się na zapas!! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja na początku ciąży piłam bezalkoholowego Lecha, ale teraz jakoś nawet mnie nie ciągnie... Cytat:
Cytat:
![]()
Edytowane przez kma1982 Czas edycji: 2010-12-29 o 13:35 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4198 | |
BAN stały
|
Cytat:
Tyle,że teraz nie odstępuje mnie na krok,ciągle rozmawia z brzuszkiem,głaszcze go,a co najlepsze-mała reaguje na jego głos! ![]() Jest taki szczęsliwy,gdy podczas takiego ''dialogu''mała zaczyna się ruszac ![]() Teść to super facet,naprawdę cudownie,że tak dogaduje się z wnukiem ![]() Dzwoniłam do męża,też bardzo się ucieszył ![]() Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-29 o 13:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4199 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do masażu krocza - moja ginka nie poleca za względu na bardzo duże prawdopodobieństwo zakażenia lub jakiegoś zapalenia, poza tym takowe masaże robi się od 34 tc Cytat:
SAŁATKA ja odsączam selera, daję rodzynki, pora podziabanego w półplasterki i majonez wymieszany z jogurtem lub śmietaną i doprawionego do smaku albo seler, ananas z puszki, szynka w kostkę lub ser żólty, kukurydza, pieprz, troche śmietany lub jogurtu lub majonezu z jogurtem lub śmietaną, ja lubię sobie doprawić curry ale to kwestia smaku ![]() Cytat:
![]() KMA ja robię takie coś, awokado - musi być dojżałe, rozgniatam widelcem, dodaje 2 ząbki czosnku i 1/3 kostki fety mieszam to wszystki na paste i nakłądam na grubo pokrojone plastry pomidora ale dobrze smakuje z grzanką i ajko dip z tym ze zmienia kolor więc trzeba pomieszac co jakiś czas, poza tym nieśmiertelne carpaccio np z tuńczyka albo sałatka z tuńczyka, jajka faszerowane pastą, koreczki... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4200 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
to samo chciałam napisać ![]() teściu też super podszedł do tematu ,bo widać niemal że ekspresem to załatwił ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.