|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Danonki jak dla mnie nie mają w ogóle żadnej wartości, słodkie jak nie wiem co,a ta cała propaganda wapniowo-kościowa też jest przebajerzona, lepiej zjeść kanapkę z żółtym serem niż danonka jeśli chodzi o wapń
Przyznam, że ja Zosi daję czasami (ostatnio coraz częściej, bo skubana się nauczyła wołać "mama, możem serek ?" ![]() Traktuje to raczej jako rarytas niż wartościowy posiłek, czekolady nie jada więc słodki jogurt czy danonek jakoś przeżyję Jeśli chodzi o dietę dzieciaczków: czasem to całe rozszerzanie mnie śmieszy, bo rzeczywiście zasad i teorii jest mnóstwo, odmierzanie dawek, odliczanie miesięcy, przeglądanie poradników ... Wydaje mi się, że nie można popaść ze skrajności w skrajność tylko zdroworozsądkowo obserwować dziecko i w miarę JEGO możliwości podawać coraz więcej. Nie trudno jest podać dziecku nasz obiad, tylko trzeba zauważyć, że my strasznie doprawiamy posiłki, a tak olbrzymia dawka soli czy pieprzu czy tłuszczu (przy smażeniu) jest dużym obciążeniem dla nerek i żołądka niemowlaczka. Większość błędów rodzicielskich tak naprawdę ujawni się u dzieciaków w wieku dorosłym. Walłam epistoła ![]() Musiałam wcześniej Gabę wykąpać bo skrzypiące flaki była Zjadłabym coś ......................... ...................... ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-11-02 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4172 |
Wtajemniczenie
|
padłam danonki
![]() nie mam czasu bo dopiero wrócilismy.... danonki????????????? czy ja dobrze zrozumiałam??? ![]() spytam jeszcze raz danonki?????? wgl to az strach zapytać co to sa te INNE DESERKI ![]()
#4173 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a tak w ogóle czy u Loli obserwujesz jakieś objawy skoku ? ja mam podejrzenia u nas, że coś się zaczyna ![]() aaaa miałam się pochwalić, zakupiłam dzisiaj kaszki, kleiki, słoiczki z różną zawartością i powoli będę serwować, po poście andziot się uspokoiłam, będę dawać intuicyjnie według swojego planu, bo od tych wszystkich poradników, maminych rad, informacji z opakowań to bym zgłupiała + podstawa to obserwacja Marudka. Czy dobrze zrobię - wyjdzie w praniu. Maluszek już wykąpany, najedzony, śpi - mam wolneeee
![]() |
#4174 |
Zakorzenienie
|
Ja w krzakach siedze ale DANONKI tez mnie rozbroily
![]() Nadia konczy w sobote 4 miechy, wiec chyba podam gulasz z kasza a w raczke korniszona wetkne i bedzie GIT ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4175 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() od 6 miesiąca .. tak po prostu to nazywam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Zakorzenienie
|
Mysle, ze jak podamy dzieciom w swieta troche kapuchy i sernika, to im nic nie bedzie, co?
Andziot, co Ty na to? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4177 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no my z mary , podajemy dzieciaczkom juz i schabowego, pierogi i takie tam od 3 m.z, a to wy nie? do swiat az chcecie czekac?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4178 | |
Raczkowanie
|
tak, tak ..
wy jakoś wszystkie przestregacie tych zasad karmienia itd. co od kiedy mopżna i jedna ma problemy z kupami, bo za często, tu za rzadko, a jeszcze inna jakies inne .. dajecie jakieś krople na kupki czy kij wie co.. ja nie mam z Mają żadnych problemów .. ! ![]() brzuch ją nie boli, nie ma żadnej skazy ani nic ! każdy daje chyba to co uważa za słuszne . ![]() a nie wg tego co inne mamy piszą, czy gdzieś tam pisze .. jakoś pediatra nic nie powiedział na to wszystko, żeby nie dawać czy coś .. powiedziała, że wszystko jest dobrze itd. a wy taki szok przeżyłyście, że nie wiem co się stało .. chyba po to to jest, żeby to dawać dzieciom, bo na opakowaniu pisze, że po 6 mieciącu! więc się nie oburzajcie jak nie wiadomo kto, bo ja narzekam tylko na to, że Maja budzi się w nocy z płaczem i to nie od bulu brzucha, bo zjadła ' danonka' lecz dlatego, że zęby jej wychodzą .. ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
1. 2. tak żebyś wiedziała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4180 |
Raczkowanie
|
a danonki takie
![]() mogłyście najpierw zapytać dokładnie, a nie wyjechałyście na mnie jak nie wiem na kogo ! ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- no, ale tak, to ja jestem tą złą matką bo moje dziecko czuje się dobrze i nic mu nie jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
skąd wiesz dlaczego płacze ?? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4182 |
Raczkowanie
|
bo byliśmy u lekarza dzisiaj, bo ostatnio była chora i nie miała szczepienia, więc dzisiaj dostała i zapytałam po prostu P. pediatrę i powiedziała mi, że już jej tam prześwitują ząbki i dlatego tak jest i przepisała nam czopki przeiwbólowo-gorączkowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4183 |
Zakorzenienie
|
pewnie ze szczescia i dobrego samopoczucia placze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4184 |
Raczkowanie
|
no tak, Ty wiesz lepiej, bo jesteś lekarzem
![]() tak wgl to po co dajecie swoim maluchom te krople na kupiki i na coś jeszcze? przecież wg zasad dajecie im wszystko i nic im nie powinno być! ![]() to po co te krople itd ? bo kupe za czesto robi ? moja Maja robi raz dziennie ![]() i od samego początku nie musiaam jej nic podawać ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4185 | |
Wtajemniczenie
|
Ale jaja
![]() Dziewczonka ![]() amarciu ![]() Jestem przekonana, że wszystko zakończy się pomyślnie ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4186 |
Zakorzenienie
|
Sandrunia no sorry, na masło mówisz oliwa bo mieszkasz tam gdzie jest wielu Greków a oni tak mówią na oliwę. Na misiowe jogurciki (które swoją drogą też są "skarbnicą" wielu potrzebnych niemowlęciu składników m. in dużej ilości cukru, a do tego jest pasteryzowane, czyli nie ma w sobie za nic bakterii jogurtowych.
![]() |
#4187 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
KTOS MUSI przeciez pieluchny zmieniac i zabawiac ![]() ![]() choc rozumiem co czujesz ![]() Cytat:
oj tam oj tam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
body z dł rekawem rajstopy ocieplane spodnie dzinsowe i kurteczke taka wełniana z podbiciem ![]() Cytat:
![]() ja w ogole nie mialam przewijaka ![]() Cytat:
![]() ja tylko raz wygrałam w totolotku w losie 2 zł ![]() i nie wiem co to sa danonki z hippa ![]()
![]() |
#4188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no tak ![]() ja będę i tak jednak słuchała pediatry, bo raczej ona wie więcej niż my i nie miała nic przeciwko jak jej mówiłam co jej podaję do jedzenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4189 |
Raczkowanie
|
Ludzie, ale po co tyle agresji???
Sandrunia napisałaś "danonki" i dlatego wszystkie się zdziwiłysmy i tyle, nie musisz teraz atakowac i podkreslać jaką to Ty jesteś dobra matką.. Nikomu nie musisz tego udowadniać. Twoje dziecko i jego szczęście są tego najlepszym świadectwem. Twoje dziecko nie miało potrzeby stosowania żadnych kropelek, moje tez nie ale nie krytykuj dziewczyn, które stosowały, bo to nie był ich wybór, tylko próba pomocy maluszkom... W ogóle nienawidzę agresji ani fizycznej ani słownej.To forum zawsze było bardzo przyjemne do czytania w przeciwieństwie do wielu innych, które podczytywałam z krzaczorów, ale tylko tu "wytrzymałam" juz ponad rok i każde wspomnienie o przeniesieniu sie do klubu przysparza mnie o palpitacje serca... BO ja bez Was Ani nie wychowam ![]()
![]() |
#4190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pyszny jogurcik dostaje więc op co ma jeść warzywa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4191 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no tak ![]() ja będę i tak jednak słuchała pediatry, bo raczej ona wie więcej niż my i nie miała nic przeciwko jak jej mówiłam co jej podaję do jedzenia ![]() ![]() a danonki takie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
np. mlekiem matki ktora odżywia się idealnie wg zasad (choc nie do konca w te zasady wierze) moze mieć problemy z brzuszkiem, kupką i ogolnie ze swoja psychiką ![]()
![]() |
#4193 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
dobra.. z mojej strony już koniec tamatu na ten temat ![]() i wcale nie jestem idealna i też popełniam błędy. a co do warzyw i tego danonka, to najpierw dostaje zupki albo ten obadek, a dopiero potem po prau h ten danonek . i nie codziennie ! tylko raz ablo 2 razy na tydzień ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
wiem. zapytałam lekarza czy mogę jej to podać i nie usłyszałam sprzeciwu, tylko tyle, że trochę na początek żeby sprawdzić czydobrze to przyjmie i przyjeła dobrze, więc jej podaję raz albo dwa na jakiś czas, ale nie codziennie ! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4194 |
Zakorzenienie
|
Zaczynam byc za calkowitym "zaklubowaniem" i "zafejsieniem"
Ide w koncu dzieciory wykapac bo mamy godzinne opoznienie |
![]() ![]() |
![]() |
#4195 |
Zakorzenienie
|
no i zgodzę się z Andziot, po co ma jeść obiadki jak się naje deserkami i misiowymi jogurcikami.
![]() |
#4196 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jak takich nie chce ze słoiczka to dostaje w inny sposób i je zupkę codziennie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Wtajemniczenie
|
Sandrunia nie musisz mnie uświadamiać....przeraziła ś mnie tym co napisałaś i tyle...wiesz ja się przejmuję tym jakie kupki robi moje dziecko, czy nie boli go brzuszek, czy nie ma problemów z trawieniem itd. i wile razy było tak, że Piotruś płakał a ja nie wiedząc do końca co mu jest, ale dawałam mu bobotic, bo zależało mi tylko na tym by moje dziecko nie cierpiało...chciałam wyeliminować wszystkie ew. przyczyny....nie zakładałam z góry, że to zęby a ja jestem nieomylną matką, której dziecko nie ma prawa boleć brzuch...i wychodzę z założenia, że na takie śmieciowe jedzenie jeszcze przyjdzie czas....Piotrus kiedyś będzie dorosły będzie sam podejmował decyzje i pewnie nie raz naje się żelków, danonków, chipsów, cukierków, batonów i popije to wszystko coca colą...ale ja już nie będę miała na to większego wpływu...a póki mam taką możliwość, będę podsuwała mu do jedzenia to co jest odpowiednie dla jego wieku i jak najzdrowsze...mam nadzieję, że zaowocuje to zdrowymi nawykami żywieniowymi dzięki którym mój syn może się jednak zastanowi za naście lat czy warto zapchać się żelkami...
#4198 |
Zakorzenienie
|
sandrunia, po pierwsze danonek to w powszechnej opinii jogurcik firmy Danone powszechnie reklamowany w tv, z zabójczą ilością składników odżywczych
![]() ![]()
#4199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Maja przyjmowała wszystko dobrze i sama nie podawałam jej nic jeśli wcześniej nie zapytałam o to lekarza ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4200 |
Raczkowanie
|
Dodałam nowe zdjęcia Anulki.. Także kto ma ochotę to niech zajrzy
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.