|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Wystarczy jak zrobisz albo 100m szybko lub z 20sek szybko i zobaczysz czy będzie lepiej, jak tak to kilka razy powtórz.
![]() |
#4172 |
Zakorzenienie
|
Chodzi o coś w stylu interwału? Ostatnio to ćwiczyłam w styczniu na bieżni na siłowni i mnie potem kolana bolały od tego wyhamowywania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4173 |
Zakorzenienie
|
Cos podobnego, tylko rytmy akurat mnie mniej męczą, bo interwały są dłuższe. Ja robię 10x 20sek szybko /30sek wolno, najlepiej na równym terenie
![]() |
#4174 |
Konto usunięte
|
Muszę też spróbować z takimi szybkim odcinkami i innymi cudami pomiędzy bieganiem, o których póki co sporo tylko czytam
![]() TY psychicznie odpuszczasz, ja odpuszczam, bo nadal mam kiepską kondycję i kolano - i muszę ![]() Nie macie czasem wrażenia, że wasza kondycja powinna być lepsza? Ja tak czasem mam, ale ciągle sobie powtarzam, że przez kilka (raczej kilkanaście) lat paliłam i jadła co popadnie, wpędzając się w sporą nadwagę i nie mogę cudów od siebie wymagać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4175 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;51217581]
Nie macie czasem wrażenia, że wasza kondycja powinna być lepsza? Ja tak czasem mam, ale ciągle sobie powtarzam, że przez kilka (raczej kilkanaście) lat paliłam i jadła co popadnie, wpędzając się w sporą nadwagę i nie mogę cudów od siebie wymagać ![]() ![]() Nie ![]() ![]() ![]() Aha i zanim zaczełam ćwiczyć byłam bardzo chuda, teraz moja waga wzrosła o 2,5-3 kg (miesnie) bez zmiany sposobu żywienia (brak diety).
#4176 |
Raczkowanie
|
Witam!
Po długiej przerwie spowodowanej zabiegami i kurowaniem się po nich wracam do biegania i postaram się też śledzić i udzielać w wątku ![]() Widzę że w wątku udzielają się osoby o rożnym stopniu zaawansowania więc mam nadzieję czerpać wiedze od tych bardziej doświadczonych i służyć pomocą tym początkującym. Absolwentka2010 ja też miałam takie wrażenie że moja kondycja jest jakby gorsza ale poczytałam trochę o tym jak powinny wyglądać początki w bieganiu...przede wszystkim systematyczność czyli przerwy między bieganiem nie większe niż 2 dni...wiec zaczęłam biegać co 2 dzień ale przez pierwsze 2 tygodnie takie same odcinki, później w kolejnym tygodniu dołożyłam 1km i można powiedzieć ze przy takich treningach po 3 tygodniach już trochę się rozbiegałam ![]()
#4177 |
Konto usunięte
|
Dzięki za rady
![]() Damy radę ![]() Dziś 8,4 km po lesie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4178 |
Raczkowanie
|
absolwentka2010 ...super
![]() ![]() też jak na razie nie przekraczam 10km...poczytałam trochę o podstawach biegania i większość polecam przyzwyczajanie organizmu do wysiłku oraz stabilizację kondycji...podają że powinno się dążyć do ciągłego biegu przy którym można swobodnie rozmawiać ( bieganie ok 60 min ) ...dopiero później można myśleć o poważnym bieganiu... w sumie sama teraz to na sobie testuje i rzeczywiście mają rację...nie ma co organizmu tak od razu przeciążać ...szkoda zdrowia bo można się tylko zniechęcić do biegania i przy tym narazić się na kontuzje
#4179 |
Konto usunięte
|
Dzięki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4180 |
Zakorzenienie
|
Dot.: bieganie po artroskopii kolana
A ja za jakieś 40 minut będę w domu i idę biegać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4181 |
Zakorzenienie
|
4.45 km w 29 minut
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4182 |
Konto usunięte
|
No, no, ale ładny czas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4183 |
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;51225335]No, no, ale ładny czas
![]() ![]() Dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4184 |
Raczkowanie
|
absolwentka2010 ...ale miałaś fajnie...ja jak biegam to tylko starsi panowie z pieskami po lesie spacerują :P
Flower23...no czas super ![]() Dzisiaj też już muszę pobiegać bo już mnie trochę nosi :P ostatni trening miałam w niedziele bo niestety lekarz zabronił mi biegać podczas miesiaczki :/
#4185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4186 |
Konto usunięte
|
Też jestem ciekawa, czy są jakieś przeciwwskazania. Ja odkąd biegam to już mnie tak nie zalewa jak wcześniej przez pierwsze 2-3 dni, także widzę tylko pozytywny aspekt
![]() Komu w drogę, temu trampki ![]() Obym nie zmokła ![]() Boziuuu widzę taką chmurę, że aż się boję! Edytowane przez e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 Czas edycji: 2015-05-01 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
Zakorzenienie
|
Zdążyłam przed deszczem. Ale przy 30 minucie łapie mnie kryzys, zmęczenie i nie mogę dalej. Gadałam z siostrą, biega dłużej ode mnie i mówiła, że ma podobnie, a jak to przetrwa to potem może lecieć ile sił w nogach. W poniedziałek spróbuję go przezwyciężyć.
Czyli dziś: 4.05 km w 28 minut. |
![]() ![]() |
![]() |
#4188 |
Konto usunięte
|
Pocinasz jak procy
![]() Ja niestety zmokłam jak kura i do domu. Dziś już tylko spacer planuje i tak miałam aktywny dzień: rano gimnastyka, 3,3 km biegania (bałam się, iż się przeziębię) i z wieczora 10 km spacerku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4189 |
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;51243035]Pocinasz jak procy
![]() Ja niestety zmokłam jak kura i do domu. Dziś już tylko spacer planuje i tak miałam aktywny dzień: rano gimnastyka, 3,3 km biegania (bałam się, iż się przeziębię) i z wieczora 10 km spacerku ![]() ![]() ![]() Dla mnie to nie jest jakaś zawrotna prędkość czy czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4190 |
Konto usunięte
|
No wiesz, ja zawsze byłam wolna. W szkole na krótkie dystanse - ostatnia, za to jak już trzeba było zrobić kilka kółek na stadionie to byłam najdalej druga
![]() ![]() Ja już biegłam przez godzinę, ale to muszę mieć dobry dzień i nową trasę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Konto usunięte
|
pytanie do dziewczyn biegajacych od dluzszego czasu- Jakie sa wasze lydki po latach biegania?chodzi mi o to czy widac jakies miesnie, bo np moj Tz biega mniej ode mnie i ma ladnie wyrzezbione lydki i jakby tluszczu prawie nie bylo, a u mnie miesnie sa schowane pod warstwa tluszczu .... a do tego jeszcze ja jezdze na rowerku a on nie. i gdzie tu sprawiedliwosc...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4192 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;51243902]No wiesz, ja zawsze byłam wolna. W szkole na krótkie dystanse - ostatnia, za to jak już trzeba było zrobić kilka kółek na stadionie to byłam najdalej druga
![]() ![]() Ja już biegłam przez godzinę, ale to muszę mieć dobry dzień i nową trasę ![]() ![]() Szkoła, krótkie dystanse, sprint? ![]() ![]() ![]() U mnie walka to sie zaczyna na 17 kilometrze nie wiedziec czemu ![]()
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2015-05-01 o 15:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4193 |
Raczkowanie
|
Nie mogę biegać podczas miesiączki bo miałam zabiegi na szyjce macicy wiec jak na razie muszę uważać. Dzisiaj już musiałam się rozruszać i zrobiłam tak dla podtrzymania kondycji 4 km.
#4194 |
Raczkowanie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;5124481 4]pytanie do dziewczyn biegajacych od dluzszego czasu- Jakie sa wasze lydki po latach biegania?chodzi mi o to czy widac jakies miesnie, bo np moj Tz biega mniej ode mnie i ma ladnie wyrzezbione lydki i jakby tluszczu prawie nie bylo, a u mnie miesnie sa schowane pod warstwa tluszczu .... a do tego jeszcze ja jezdze na rowerku a on nie. i gdzie tu sprawiedliwosc...[/QUOTE]
Nie udzielałam się wcześniej w wątku, ale od miesiąca was podczytuję. Od miesiąca też biegam i dopiero po twoim poście sprawdziłam swoje łydki. I już widzę efekty. Są takie jakby... bardziej zbite. Zawsze były jakby sflaczałe i wisiały, a teraz już ładnie się ukształtowały i są zbite takie. ![]() ![]() Ale niestety ostanio strasznie mnie bark boli jak biegam. Taki ból, że zazwyczaj muszę się zatrzymać, bo inaczej bym się rozpłakała. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4195 |
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;51243902]No wiesz, ja zawsze byłam wolna. W szkole na krótkie dystanse - ostatnia, za to jak już trzeba było zrobić kilka kółek na stadionie to byłam najdalej druga
![]() ![]() Ja już biegłam przez godzinę, ale to muszę mieć dobry dzień i nową trasę ![]() ![]() Ooo to ja też na dłuższych wymiatałam. Zwyczajnie lubiłam się rozbiegać i pod koniec przyspieszyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4196 |
Zadomowienie
|
hejka u mnie dzisiaj pd deszczu pobiegane 8,5 km w 58 minut =D juupi a ja biegam tylko wtedy gdy jest odpowiednia pogoda.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj 10 km. Nie wiem jaki czas, ale bez rewelacji, bo po drodze musiałam odwiedzić toaletę. Chyba odżywka białkowa, którą piłam jakieś 2-3 godziny wcześniej się nie przyjęła
![]() I biegałam dzisiaj z zającem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I miałam iść w góry, a w górach pada i dooopa :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Zakorzenienie
|
Tak odnośnie zająców. Biegłyście kiedyś za takimi na zawodach? Jutro startuję w pierwszym w swoim życiu biegu ulicznym, kondycja marna, więc na cuda nie liczę, ale jakaś minimalna szansa na zejście <30 minut (5km) jest i tu pytanie: lecieć swoim tempem, czy trzymać się zająca? Bo ostatni właśnie ma pobiec <30 minut.
#4200 |
Konto usunięte
|
A mnie dziś znowu dopadła gorsza forma, jutro tylko się przespaceruje, bo dzień przerwy jednak jest potrzebny
![]() Łydki mnie dziś lekko bolały podczas biegu i nie wiem czy źle się rozgrzałam czy to wczorajsze zakwasy po biegu i spacerze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:32.