|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
Na WZ nie ma indeksów, eksoc też nie ma, jak dobrze słyszałem to filologiczny za to ma indeksy
|
#4172 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4173 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
A ty skąd jesteś? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4174 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4175 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4176 |
|
Przyczajenie
|
Jestem z Kielc. W Łodzi byłam wczoraj pierwszy raz w życiu. Ale odniosłam pozytywne wrażenie podczas "spaceru".
A ty skąd jesteś? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ja z zadupia Kalisz i w Łodzi bylam tak drugi raz ale ten pierwszy to tylko bylo lotnisko wiec nie znam kompletnie Łodzi a teraz nawet wlasnie nie mialam czasu na 'poznanie terenu' ale wlasnie ogólnie mi mówią ze wiesz Łodz brzydka i ogolnie ale ja myślę no ze jak sie przejdę na taki spacer to tez bede miala pozytywne wrazenie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4177 |
|
BAN stały
|
wbrew pozorom indeks to czasem zbawienie, mówię z doświadczenia. Nie ma oceny w usosie i choćbyś się troiła to szanowny pan wykładowca wyjechał i nie zaliczą Ci semestru póki nie wróci. A tak, jak masz od razu po egzaminie wpis w indeks to oddajesz go do dziekanatu i z głowy.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4178 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze karty ocen dają za późno (tak ja było to w sesji zimowej), że sporo osób miało egzaminy za sobą, a kart ocen nie było. Wpisy do indeksu to tez porażka. Jeden z egzaminów w sesji letniej miałam 17 czerwca, a wpisy były 2 lipca. Dla większości ten egzamin był ostatnim i wrócili po nim do domu, ale potem musieli jechać kawał drogi specjalnie po to żeby dostać jeden podpis. |
|
|
|
|
#4179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4180 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
czekałam wlasnie zeby wyjechac do innego miasta i lepsze to niz znowu rok siedziec tu u mnie w Kaliszu bo poprawialam biologie na maturze a teraz po roku sie obudzilam ze chce isc na ekonomię i nawet mi nie była potrzebna ;d Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4181 |
|
Zadomowienie
|
Hej, a jak to jest z dodatkowym lektoratem z języka? Można coś takiego sobie wziąć w ramach dodatkowych punktów?
|
|
|
|
#4182 |
|
Zadomowienie
|
Te "dodatkowe" punkty to było koło ratunkowe, dla tych, którzy minęli się z powołaniem, pozwalały na dodatkowe pół roku studiowania bez opłat. Przynajmniej u mnie na wydziale nie ma czegoś takiego, jak ekstra punkty, które wykorzystujesz jak Ci się podoba. Jest darmowy kurs języka, ale to inicjatywa zakładu na mojej specjalności.
|
|
|
|
#4183 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
już złożyłam podanie wybrałam X i XI ale oni i tak nie biorą tego pod uwagę. Jeżeli dobrze kojarzę z poprzednich wątków to wybierasz się nad lingwistykę dla biznesu tak jak ja |
|
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
A ktoś z obecnych studentów filologii powie mi jak się ma sprawa z lektoratami? Nie widziałem żadnej wzmianki o tym i tak się zastanawiam czy nie ma czy po prostu nie napisali nic o tym.
|
#4185 |
|
Zadomowienie
|
Heh, no to zobaczymy. Z tego co widzę BM miał po prostu "business english" w planie, mimo że w programie studiów jest po prostu "language". I w sumie to nie rozumiem tego, bo wydaje mi się, że "business language" się doskonali w ramach studiów zważając na ich tematykę... A wolałabym w ramach lektoratu pociągnąć francuski. Szczególnie, że studia są też płatne, poza studiami mam kurs szwedzkiego, więc
|
|
|
|
#4186 |
|
Raczkowanie
|
O ile dobrze kojarzę, możesz sobie oczywiście wybrać francuski tylko pamiętaj, że potem będziesz musiała z tego języka napisać egzamin na poziomie B2 .. Jeśli nic nie pomieszałam , tak mi się coś kojarzy, że nam tłumaczyli przy wyborze języków
|
#4187 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tak, dokładnie - już jestem przyjęty. |
|
|
|
|
#4188 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4189 |
|
Przyczajenie
|
Mógłby ktoś napisać jak wygląda wf? Bo w planie mam, że jest tylko w jeden dzień w tygodniu od 8:00 do 15:45. Przecież chyba nie trzeba ćwiczyć 8h...
|
|
|
|
#4190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez dobrusia8e Czas edycji: 2014-07-18 o 14:17 |
|
|
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
a jeśli wcześniej znasz swój plan i w inny dzień Ci pasuje to też możesz
|
|
|
|
#4192 |
|
Raczkowanie
|
a wiecie kiedy będzie rejestracja na W.F i jak to się odbywa?
|
|
|
|
#4193 |
|
Raczkowanie
|
Przez usosa zapisujesz się do wybranej przez siebie grupy, zazwyczaj jakoś na początku października może i jeszcze troszkę wcześniej ..
Nie pamiętam dokładnie, ale to też zależy od którego semestru zaczyna Ci się wf . W każdym bądź razie na głównej stronie usosa zawsze pojawiają się informacje do kiedy trzeba wszystko zrobić..
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
na pewno dostaniecie maila ze wszystkimi informacjami, nie martwcie się
|
|
|
|
#4195 |
|
Zadomowienie
|
Koniec września / początek października będzie rejestracja na WF na semestr zimowy a w czasie sesji zimowej będzie rejestracja na semestr letni. Od teraz strona SWFiS [klik] waszym przyjacielem :P
(to dotyczy każdej sprawy, najpierw przeszukujcie sobie strony wydziałowe, bo tam zazwyczaj wszystko jest jak na tacy) Edytowane przez dobrusia8e Czas edycji: 2014-07-19 o 13:12 |
|
|
|
#4196 |
|
Przyczajenie
|
Dostałem się na UŁ. Kiedy będziemy mieli dostęp do USOSa?
|
|
|
|
#4197 |
|
Zadomowienie
|
Niechybnie wkrótce.
|
|
|
|
#4198 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się zakończy rekrutacja na danym kierunku.
|
#4200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Orientujesz się może czy jeździ jakiś autobus/bus do Łodzi, który nie ma ścisłych wymogów odnośnie przewożonego bagażu? Bo ostatnio jak jechałam to dowiedziałam się, że przewożą walizki do max. 10kg.
Laissez-moi rêver Laissez-moi y croire Laissez-moi dire Qu'on peut changer l'histoire. Edytowane przez Thumbelina9512 Czas edycji: 2014-07-20 o 15:05 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.

A ty skąd jesteś?
Jeszcze karty ocen dają za późno (tak ja było to w sesji zimowej), że sporo osób miało egzaminy za sobą, a kart ocen nie było. Wpisy do indeksu to tez porażka. Jeden z egzaminów w sesji letniej miałam 17 czerwca, a wpisy były 2 lipca. Dla większości ten egzamin był ostatnim i wrócili po nim do domu, ale potem musieli jechać kawał drogi specjalnie po to żeby dostać jeden podpis.