![]() |
#4201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Adusia tak, koniec miesiąca
![]() Chłopaków dzisiaj nie ma, także wszystko na mojej głowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Zakorzenienie
|
Co do bezpłatnych leków , zgadzam się z Lenifką.
Może i niektóre są darmowe, chociaż ja zawsze powtarzam nie ma nic za darmo! Pic na wodę! Jedne są za darmo ,a inne nawet 300% podrożały. ------------ Adusia na szczęście nie ma dram między kotami, jakoś tam się dogadują. Budyń za tamtymi biega ![]() Melo, chce świętego spokoju ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4203 |
Zakorzenienie
|
Pomyłka ze zdjęciem
|
![]() ![]() |
![]() |
#4204 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzisiejszy dzień był bardzo przyjemny. Mógłby być taki każdy. Może to jakaś rekompensata za poprzednie tygodnie?
Macie rację koniec miesiąca już tuż tuż. Zostało zaledwie 3 dni. Jak się dostosowałam do października to się kończy ![]() Pogoda przepiękna. Dzisiaj zaskoczyło mnie 11*C o godzinie 6 rano. Byłam gotowa zakładać rajstopy, bo musiałam ruszać na pociąg z buta a tu tak ciepło! Niebywałe. Ale koniec tego jesiennego ciepełka. ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cyferko ![]() ![]() ![]() --------------- Bardzo Was przepraszam, że zmieniam czcionkę. Ona jest inna na telefonie niż na laptopie. Na laptopie jest dużo ładniejsza. Karmię oczy ładną czcionką, bo potrzebuję się zrelaksować. ----------------- Adi ![]() Przespacerowałam się też z PKP do domu. Aż MM zadzwonił za mną - gdzie jestem? ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-10-28 o 14:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4205 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzień dobry
![]() Kolejna ciepły poranek. 11*C. Chyba zawdzięczamy to gęstym chmurom. Nastawiam i życzę dobrego dnia ![]() ![]() ![]() U mnie cały dzień ma być pochmurny. A jak u Was? Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-10-29 o 05:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4206 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Emmi ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie duże zachmurzenie, ale cieplutko. Ponoć ostatnie dni, potem deszcze i ochłodzenie. Dobrego dnia Emmi ![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Dzieci jedne i drugie dbają o porządek w domu. Wszystko robią razem, nie ma tak, że synowa, a syn się przygląda ![]() Emciu w jaki sposób koty bałaganią? Nasze grzeczne, ale wszystko ma swoje miejsce. Nie zdarzyło się, żeby którykolwiek "narobił" gdzieś indziej, aniżeli w kuwecie. Miska, kuweta, zabawki, nawet kącik do czesania kotów. nie tak, gdzie popadnie. Największy problem z sierścią, wiadomo, ale jest dobry odkurzacz, wystarczą chęci. ----------------- Nic Wam nie mówiłam, ale dzisiaj powiem ![]() Emek po szpitalu przez dobę czuł się znakomicie. Na drugą dobę zaczął mocno gorączkować, akurat podpadła sobota i niedziela. Wczoraj było już lepiej, ale namówiłam na wizytę u rodzinnego. Dostał zlecenie na posiew i antybiotyk. Zobaczymy co wykażą wyniki, czy moja diagnoza sprawdzi się. Podejrzewam zapalanie układu moczowego, pewnie przy zabiegu jakąś bakterię szpitalną podłapał. O i takie tam....zawsze coś ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Adusia jak zdrowie Twoich dzieci? Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-10-29 o 07:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4207 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
A u nas pada. Tak, drobny deszczyk popaduje. Na niebie typowa brudna ściera, słonko dzsiaj raczej się nie pokaże. Cyferuś, dzisiaj z dziećmi jeszcze nie rozmawiałam, pora zbyt wczesna. Mateńko, ależ się TM-kowi porobiło! Pewnie masz rację, że to zakażenie dróg moczowych. Antybiotyk powinien pomóc, a posiew wszystko wyjaśni. Naprawdę współczuję, mnie to choróbsko często dopada, więc wiem jak się człowiek męczy. Kaweczka na stole, częstuję się z przyjemnością. |
![]() ![]() |
![]() |
#4208 |
Zakorzenienie
|
Cześć Adusia
![]() Pamiętacie jak opowiadałam Wam o Zagrodzie Pokazowej Żubrów? Dzieci zabrały mnie w niedzielę tam na wycieczkę. Jakie miłe zaskoczenie nas spotkało, stado żubrów powiększyło się ![]() Pod koniec września urodził się cielak (żubrzątko) Ponoć wydarzenie zaskakujące, ciąża u samicy żubra może być niewidoczna aż do chwili porodu i tak było w tym przypadku. Ruja i zapłodnienie nastąpiły zapewne w pierwszych dniach po przywiezieniu żubrów, gdy jeszcze kryły się w lesie przed oczami pracowników. To jest dziecko Połatki, ponoć bardzo troskliwie opiekuje się swoim cielęciem, jest silne, ruchliwe i nie odstępuje na krok swojej mamy, tak opowiadał nam pan leśniczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4209 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze jeden
|
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereczko,
wspaniałą wycieczkę mieliście. Cielaczek zaskoczył wszystkich. Nikt się go nie spodziewał, a tu trach... i maleństwo jest na tym świecie. ![]() Zdjęcia piękne. Pokazują ogrom i moc tych dumnych zwierząt. |
![]() ![]() |
![]() |
#4211 |
Zakorzenienie
|
Adusia udało się uchwycić i zdjęcia piękne wyszły.
Synowa robiła, to nie ja ![]() ---------- Gotuję pieczarkową, na drugie medaliony z indyka w sosie własnym z warzywami. |
![]() ![]() |
![]() |
#4212 |
Zakorzenienie
|
Hejka.
Witajcie. Dżdży deszcz, cieplutko. W mieście od rana tłumy, ludzie wstali wcześnie i kupują ![]() -------------- Ponurym smutny dzień. |
![]() ![]() |
![]() |
#4213 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4214 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4215 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereńko,
śniadanko extraklasa. ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Spało się dobrze. Długo i spokojnie. A jak się ma TM-emek, Cyferko? Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-10-30 o 08:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4216 |
Zakorzenienie
|
Adusia na oko całkiem nieźle, zaraz idzie do rodzinnego z wynikiem ogólnym , na posiew jeszcze czekamy.
Ciśnienie zaczęło się normować po usunięciu kamienia z nerki ![]() Trochę pocierpiał, ech... A temat zastępczy to praca. To się leczy? ----------- |
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Zakorzenienie
|
Miej kota, to ci łóżko zajmie i śpij sobie na kanapie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4218 |
Zakorzenienie
|
Adusia jakbyś chciała przenieść się w krainę baśni to polecam na N
Ronia, córka zbójnika" to piękna, poruszająca opowieść o przyjaźni i miłości, która doprowadza do pojednania zwaśnionych rodów. Cudowna przygoda, wspaniała scenografia, namawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Zdjęcie Budynia - rozczulające. ❣️
---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Trzymam kciuki za TM-ka. Niech od lekarza dobre wieści przyniesie. ===== A... dziękuję... chętnie obejrzę... |
![]() ![]() |
![]() |
#4220 |
Zakorzenienie
|
Nad ranem urwisy Melek i Dzidek zaczynają ganiać się po domu, Budyś chce z nimi, nie nadąża, często gdzieś na zakrętach przewracają go...na trzech łapkach nie jest taki sprytny.
Ale po mimo wszystko nie jest samotny, myślę, że z czasem zakumplują się. ----------- Adusia dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4221 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereczko,
daliście Budyniowi najprawdziwsze drugie i bardzo szczęśliwe życie. Chwała Wam za to. 🧡💚🧡 |
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Zakorzenienie
|
Adusia dobrze, że się udało
![]() Nie wygląda na nieszczęśliwego. Spanie kota na grzbiecie świadczy o wielkim zaufaniu do mieszkańców. ----------- Pa, gonię kolegę lenia i idę coś porobić. Jeszcze koniec miesiąca ![]() Październik mamy z głowy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cześć
![]() Jestem ,,po" i można powiedzieć, że mam weekend, bo jutro wolne. Wiele szkół ma wolne. Junior też. To taka pula kilku dni do wykorzystania przez dyrektora w różne takie tam... najczęściej jak gdzieś robi się głupie okienko piątkowe, to żeby połączyć. Tu akurat inaczej ale też często sporo do powiedzenia ma rada rodziców. Więc... mam weekend ![]() Cyferko ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Hahahaha, jak Budyniowi dobrze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cyferko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Adi ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-10-30 o 14:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4224 |
4 pory roku i ja piąta
|
Ostatni dzień października.
Mam dzisiaj sporo spraw do załatwienia. Zostawiam ![]() ![]() I życzę dobrego dnia ![]() ----------------- Dzisiaj jest Światowy Dzień Dyni ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-10-31 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4225 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4226 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
nic nie piszę o diecie zupnej, bo ona trochę tak w zawieszeniu. Niby jem te zupy, ale odstępstwa od niej jednak robię. Ostatnio mam wielką ochotę na sery pleśniowe i sery typu camembert. No i codziennie pozwalam sobie: pieczywko, masełko i plaster kóregoś z tych serów. Uwielbiam! Dziękuję, że o diecie zupnej wspomniałaś. ![]() Przywołuję się do porządku. Jutro nowy miesiąc, okrągła data, a więc dobra okazja aby na zupową drogę powrócić. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4227 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
W lodówce z zup mam tylko dwa rodzaje krupniku. Podczas tego długiego weekendu planuję ugotować rosół, ogórkową, kapuśniak i pomidorową. A być może jeszcze czerwony i biały barszcz. Będzie z czego wybierać.
Pani Ado, od jutra jesz co trzy godziny niewielką porcję zupy. PAMIĘTAJ...!! ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cyferuś, światełko... jak miło... ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4228 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jest kawka dla spóźnialskich? Przed 7 byłam na cmentarzu, zapaliłam na grobach znicze. Przybiegłam i poszłam do fryzjera ![]() ![]() ----------------- Dynia ma swój dzień ![]() Halloween ![]() ------------- Ulice rozścielone spadającymi liśćmi, po deszczu wiele spadło. Prawdziwie jesienna aura. ----- Emmi ![]() Masz dzisiaj wolne, jak dobrze. Dopiero teraz załapałam, że mam 3 dni wolnego ![]() Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-10-31 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4230 |
Zakorzenienie
|
Adusia
![]() W zacnej filiżance ![]() ------------ Jaką pogodę macie? U mnie pochmurnie, ponuro, śpiąco. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.