Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-31, 12:24   #4201
bluesky89
Zakorzenienie

Dot.: Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII

Cześć i czołem
A co tu taka cisza?
Ja się zaraz zbieram do pracy, a tak mi się nie chce
Dziś już raczej do Was nie zaglądnę, więc udanej niedzieli Wam życzę
Stary 2011-07-31, 12:26   #4202
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Cześć i czołem
A co tu taka cisza?
A jaka znowóż cisza? Już bardziej naprodukować się nie mogłam
Hehe Udanej udanej! Tobie również
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 13:13   #4203
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
Chateczko Mnie też najbardziej podobasz się w 2 ostatnich sukniach I masz rację - mnie też jakoś nie podchodzą suknie ze skosami - czy to skośne rozpoczęcie falban, czy tzw. "fartuszki" - jakoś jednak bardzo lubię jak suknia jest symetryczna, takie moje zboczenie Ale jak mówisz, że najprawdopodobniej będziesz szyła swoją wymarzoną kiecunię to pięknie - wszystko będzie jak należy

Kochane Wczoraj byliśmy w odwiedzinki u mojej siostry i jej TŻa W międzyczasie zaciągnęłam porady dekoratorskiej u mojej prywatnej mgr sztuki użytkowej ... a właściwie zaczęłam rozmowę, której skutkiem było to, że sama wpadłam na super pomysł, w kwestii w której miałam wiele wątpliwości EUREKA!
Otóż rozmawiałyśmy o zaproszeniach i winietkach i jednak będę je robić tak gdzieś w grudniu Co prawda miałam wykorzystać wakacyjny czas, ale siostra zwróciła mi uwagę, że te kolorowe tusze co mam do stempelkomanii mogą wyblaknąć... No, ostatecznie mogę zapro wydrukować, porobić wstążeczki a stempelkami pobawić się przed roznoszeniem ? Tylko nie wiem, bo zapro i tak zamierzam wypisywać (imię i nazwisko) ręcznie (mam fioletowy cienkopis ;p), ale za to winietki chciałabym wydrukowane... a znowóż na dzień dzisiejszy dobrze nie wiem kogo ostatecznie zaprosimy itd. ech ma się problemy, co ?
No! Ale rozwiązała się kwestia zdobienia krzeseł i ściany za nami Otóż wypożyczam od sali białe pokrowce i chciałam na co drugim obwiązać szarfę ze śliwkowej organzy i zawiązać z tyłu w kokardkę... ale te pokrowce już mają kokardy więc moja genialna siostra wpadła wczoraj na pomysł, by obwiązać krzesło z przodu, a z tyłu pod tą kokardą pokrowcową zawiązać supeł i puścić luzem te "ogony" żeby zwisały razem z białymi ogonami pokrowca Poniżej załączam fotki krzeseł w pokrowcach (od tyłu ;p) - będzie super, co ?
I miałam wcześniej straszny problem z dekoracją za nami - Młodymi Aż wczoraj spontanicznie wpadłam na pomysł, żeby użyć tej samej organzy, ułożyć ją fantazyjnie na górze i po bokach tego białego ekranu (fota druga) a na środku umieścić... 2 fioletowe motyle Zrobię je z kartonu i omotam ciasno tą samą organzą Booooziu będzie przepięknie!!!

Sztuczka się rozpisała znowu... przeprasza Ale tak się cieszy, że wpadła wreszcie na jakiś mądry pomysł z dekoracjami sali (poza deko stołów) że skacze ze szczęścia
Wiesz, gdybym znalazła taką, jaką dokłądnie chcę, to już nie musiałabym szyć... na razie jednak marnie to widzę, bo właśnie w każdej jest coś nie teges.
Ale np. dzięki tym przymiarkom wiem już, że chcę suknię z muślinu (ta trzecia jest właśnie muślinowa), bo organtyna, chociaż jest też ładna, to jednak odrobinę za sztywna... A, jak to stwierdził TŻ, "Ty jesteś taka zwiewna, to potrzeba Ci zwiewnej sukni ze zwiewnymi falbankami"

Twoje pomysły na dekorację sali - CUDNE! Już nie mogę się doczekać ostatecznego efektu!!!!! Te motyle za Wami (zakładam, że będą fioletowe z odrobiną różu, cudnie będą dopełniać całości dekoracji) będą zjawiskowe i na pewno zrobią furorę
My wciąż jeszcze nie możemy się zdecydować na dekorację za nami, są różne pomysły, ale jeszcze nie wpadliśmy chyba na pomysł idealny, a nawet jeśli wpadliśmy, to nie dopracowaliśmy go jeszcze
Bardzo się cieszę, że Wy już to macie zaplanowane, teraz tylko działać To muszą być naprawdę spore motyle, żeby je było widać z daleka

Co do zaproszeń i winietek jeszcze - skoro robicie sami, to możesz póki co podrukować dla tych, kogo na pewno wiecie, że zapraszacie, a resztę sobie dodrukować później. I faktycznie, stempelki najlepiej zostawić na sam koniec, żeby wszystko świeżutko wyglądało. My będziemy robić zaproszenia i winietki sukcesywnie, pewnie nie wszystko na raz - po co, skoro sami robimy, to możemy sobie to rozłożyć w czasie. Możesz nawet dzień przed daniem komuś takie zaproszenie na doproszenie wyprodukować, jak już będziesz miała gotowy szablon i wiedziała, co po kolei robić

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Leje u was też?

Cieszę się bo w końcu zasiadłam do mojej pracy ale... już nie mam weny twórczej i sobie odpuszczę
U nas pogoda nie rewelacyjna, ale nie pada, więc chyba zaraz pójdziemy na spacer

Hehe, niedziela to kiepski dzień na pracę twórczą Ale życzę powodzenia Ja do swojej zasiadam od jutra...

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Współczuję, że musisz dziś pracować I Tobie życzę miłej niedzieli

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-07-31 o 13:17
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 13:19   #4204
melod_y
Zakorzenienie

Chatka- Ja chyba też poważnie przemyślę sprawę szycia sukienki... Bo niestety nawet wizualnie nie podchodzi mi żadna sukienka. A jeśli nawet to albo nie jest dostępna w Pl, albo ma kosmiczną cene...
wiem wiem.. najlepiej będzie zmierzyć ale na razie nie wybieram się na salony..
A co szkodzi poszukać dobrej krawcowej jak ma się czas?

jestem wymięta więc zmykam, udanej niedzieli

PS. Mam już 3 na przodzie :par ty:

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2011-07-31 o 13:21
melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 13:19   #4205
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Zastanawiałam się cemu nie widze zdjęć..a tu znowu muszę sie logować za każdym razem.... buu

zobaczcie to:

http://brishoes.pl/product_info.php?...5dd88c0e37e4fd

wow:P a jaka cena
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 13:23   #4206
tusia_m
Zakorzenienie

Hello

Witam Was moje Drogie
Przedwczoraj byliśmy z TŻ na grillu u kumpla, wczoraj na urodzinach, więc weekend szybko mi leci.
Dziś po południu idę do pracy (jak co niedzielę.... i już się trochę wkurzam... ale spoko).
Za to jutro jedziemy na tydzień z TŻcikiem do jego domku letniskowego Lecę się pakować, bo jutro z rana wyjeżdżamy.

Także do napisania!! 3macie się. Buziaki

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 13:36   #4207
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Wiesz, gdybym znalazła taką, jaką dokłądnie chcę, to już nie musiałabym szyć... na razie jednak marnie to widzę, bo właśnie w każdej jest coś nie teges.
Ale np. dzięki tym przymiarkom wiem już, że chcę suknię z muślinu (ta trzecia jest właśnie muślinowa), bo organtyna, chociaż jest też ładna, to jednak odrobinę za sztywna... A, jak to stwierdził TŻ, "Ty jesteś taka zwiewna, to potrzeba Ci zwiewnej sukni ze zwiewnymi falbankami"

Twoje pomysły na dekorację sali - CUDNE! Już nie mogę się doczekać ostatecznego efektu!!!!! Te motyle za Wami (zakładam, że będą fioletowe z odrobiną różu, cudnie będą dopełniać całości dekoracji) będą zjawiskowe i na pewno zrobią furorę
My wciąż jeszcze nie możemy się zdecydować na dekorację za nami, są różne pomysły, ale jeszcze nie wpadliśmy chyba na pomysł idealny, a nawet jeśli wpadliśmy, to nie dopracowaliśmy go jeszcze
Bardzo się cieszę, że Wy już to macie zaplanowane, teraz tylko działać To muszą być naprawdę spore motyle, żeby je było widać z daleka

Co do zaproszeń i winietek jeszcze - skoro robicie sami, to możesz póki co podrukować dla tych, kogo na pewno wiecie, że zapraszacie, a resztę sobie dodrukować później. I faktycznie, stempelki najlepiej zostawić na sam koniec, żeby wszystko świeżutko wyglądało. My będziemy robić zaproszenia i winietki sukcesywnie, pewnie nie wszystko na raz - po co, skoro sami robimy, to możemy sobie to rozłożyć w czasie. Możesz nawet dzień przed daniem komuś takie zaproszenie na doproszenie wyprodukować, jak już będziesz miała gotowy szablon i wiedziała, co po kolei robić
Oj Chateczko jak Ty mnie dobrze rozumiesz I w dodatku chyba mamy świra na podobnym poziomie jeśli chodzi o idealne zgranie wszystkich elementów dekoracyjnych i ogólnie caaałej wizji ślubno-weselnej = tym bardziej jest mi miło, że podobają Ci się moje postanowienia Wiesz, z tymi motylami to tak teraz wymyśliłam, że przecież chciałam w dekoracjach użyć trochę ecru... nie wiem czy róż to dobry pomysł - może jednak postawię na śliwkę i ecru, hm ? Wtedy np. Jeden motyl byłby fioletowy a drugi ecru? Materiał też w dwóch kolorach jakoś tak fajnie ponakładany na siebie? I może te krzesła tak na zmianę poubierać - znaczy, dalej co drugie z szarfą, ale że raz fiolet raz ecru? Czy nie będzie wtedy zbyt naciapane? Jeszcze się zastanowię Jeśli chodzi o zapro i winietki to chyba faktycznie podrukuję i pobawię się wstążkami a stempelki przybiję jak będzie trzeba No, ale nie zapominajmy, że najpierw chcę rozdać zakładki więc od nich zacznę - muszę kupić duuużo śliwkowej muliny i rozpocząć produkcję chwościków Hehe dziękuję za opinię i poradę

A co do pogrubionego na samym początku Twojej wypowiedzi - jaki słodki ten Twój TŻ Że jesteś zwiewna to i falbanki muszą być zwiewne... kochane to było Super, że tak się angażuje w kwestię Twojego ślubnego imidżu Hehe mój ostatnio próbował wymusić na mnie, bym mu pokazała jak prezentuje się dekolt w mojej sukni - w sensie, żeby pokazała mu zdjęcie siebie w sukni, zakryła górę i dół i żeby sam dekolt zobaczył hehe bo się rozochocił po moich opowieściach, że wygląda całkiem apetycznie :p
No a skoro wiesz, że to ma być muślin a nie żaden inny materiał to też uważam to za mały sukces Obyś znalazła tę wymarzoną
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 13:59   #4208
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Witojcie laseczki Dziś wstałam 2 godziny wcześniej niż wczoraj Śmiechowa jestem... Mój biedny TŻ wczoraj i dziś do pracuńki, dziś nawet miałam wstać na dzień dobry wakacje (TVN) o 8:30 ale przymuliło mnie i dalej w kimę... :/ Pogoda mnie DO-BI-JA Doła idzie złapać...

Gratuluję Marylko Super, szczególnie że taka elegancka posadka od razu Życzę powodzonka na nowym stanowisku Kiedy zaczynasz?

Chateczko Mnie też najbardziej podobasz się w 2 ostatnich sukniach I masz rację - mnie też jakoś nie podchodzą suknie ze skosami - czy to skośne rozpoczęcie falban, czy tzw. "fartuszki" - jakoś jednak bardzo lubię jak suknia jest symetryczna, takie moje zboczenie Ale jak mówisz, że najprawdopodobniej będziesz szyła swoją wymarzoną kiecunię to pięknie - wszystko będzie jak należy

Kochane Wczoraj byliśmy w odwiedzinki u mojej siostry i jej TŻa W międzyczasie zaciągnęłam porady dekoratorskiej u mojej prywatnej mgr sztuki użytkowej ... a właściwie zaczęłam rozmowę, której skutkiem było to, że sama wpadłam na super pomysł, w kwestii w której miałam wiele wątpliwości EUREKA!
Otóż rozmawiałyśmy o zaproszeniach i winietkach i jednak będę je robić tak gdzieś w grudniu Co prawda miałam wykorzystać wakacyjny czas, ale siostra zwróciła mi uwagę, że te kolorowe tusze co mam do stempelkomanii mogą wyblaknąć... No, ostatecznie mogę zapro wydrukować, porobić wstążeczki a stempelkami pobawić się przed roznoszeniem ? Tylko nie wiem, bo zapro i tak zamierzam wypisywać (imię i nazwisko) ręcznie (mam fioletowy cienkopis ;p), ale za to winietki chciałabym wydrukowane... a znowóż na dzień dzisiejszy dobrze nie wiem kogo ostatecznie zaprosimy itd. ech ma się problemy, co ?
No! Ale rozwiązała się kwestia zdobienia krzeseł i ściany za nami Otóż wypożyczam od sali białe pokrowce i chciałam na co drugim obwiązać szarfę ze śliwkowej organzy i zawiązać z tyłu w kokardkę... ale te pokrowce już mają kokardy więc moja genialna siostra wpadła wczoraj na pomysł, by obwiązać krzesło z przodu, a z tyłu pod tą kokardą pokrowcową zawiązać supeł i puścić luzem te "ogony" żeby zwisały razem z białymi ogonami pokrowca Poniżej załączam fotki krzeseł w pokrowcach (od tyłu ;p) - będzie super, co ?
I miałam wcześniej straszny problem z dekoracją za nami - Młodymi Aż wczoraj spontanicznie wpadłam na pomysł, żeby użyć tej samej organzy, ułożyć ją fantazyjnie na górze i po bokach tego białego ekranu (fota druga) a na środku umieścić... 2 fioletowe motyle Zrobię je z kartonu i omotam ciasno tą samą organzą Booooziu będzie przepięknie!!!

Sztuczka się rozpisała znowu... przeprasza Ale tak się cieszy, że wpadła wreszcie na jakiś mądry pomysł z dekoracjami sali (poza deko stołów) że skacze ze szczęścia
We wtorek jade do Amsterdamu podpisac umowe, a prace zaczynam od czwartku Tak wiec wykorzystuje ostatnie dni
Piekna ta twoja sala Bardzooooo mi sie podoba Super kolorki, takie uniwersalne, dzieki ktorym mozna szalec dowoli z kolorowymi dodatkami, najbardziej nie lubie miejsc ktore pozniej obliguja do uzywania kolorow na ktore nie ma do konca ochoty, tak jak w przypadku mojej sali...ehhh....
A pomysl z motylkami ekstra Juz je widze oczami wyobrazni tylko musza byc naprawde wielkie, zeby sie nie zgubily...mi sie marza nasze inicjaly czyli M&M, za naszym stolem sa piekne duze drewniane drzwi od karczmy, i mysle zeby zrobic dwie wielkie litery M z lawendy, a od gory powiesic nieskonczona ilosc serduszek na tasiemkach w roznych odcieniach fioletu...jedne wyzej inne nizej, mniejsze wieksze, wiecie o co chodzi moze co poniektore oblepione suszona lawenda?
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 14:05   #4209
(kicia)
Zakorzenienie

Ta pogoda mnie dobija. Raz słońce raz deszcz.

Dziś w nocy blok dalej jakąś impreza była i się nie wyspałam. Teraz usypiam. Tatuś też usnąl TŻ się trzyma ale też ciężko. Ale zaraz trzeba ich obudzić. W końcu moja mama ma dziś urodzinyg trzeba poświętować trochę
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 14:08   #4210
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cześć Dziewuszki!!!!

Chatka podobnie jak reszta dziewczyn 2 ostatnie suknie najbardziej do Ciebie pasują. No i jeśli chcesz mieć falbanki, to nie mogą być one ze skosa. W ogóle taki skos zniekształca sylwetkę wszystkim!!!!

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
hmm... ciekawa jestem co tam robi ten kot
Raczej kota nie da się wytresować, żeby stanął tylko do zdjęcia. Pewnie miał taki kaprys. A koty lubią mieć kaprysy.
Nie ukrywam- sama chciałabym mieć na fotach z wesela uwiecznione moje koty, aż 3 koty

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
A tak w ogole dziewczyny to szaleje ze szczescia bo dostalam dzis prace Nic wam nie mowilam bo nie chacialam zapeszac, ale bylam dzis rano na rozmowie kwalifikacyjnej w Zarze, i oddzwonili po poludniu, ze mam we wtorej jechac do Amsterdamu do glownej siedziby podpisac umowe Zaczynam od czwartku Kurcze nie macie pojecia jak sie ciesze Juuuuupi Od razu swiat w innych kolorach widze

Echhh Co pijecie dziewczynki???
Gratulacje!!!!!
To może jakieś zniżki do Zary dostaniemy???

Oj, Słońca brak, TŻta brak, humoru brak... kolejny dzień z serii do d...!

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 14:41   #4211
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
Hello

Witam Was moje Drogie
Przedwczoraj byliśmy z TŻ na grillu u kumpla, wczoraj na urodzinach, więc weekend szybko mi leci.
Dziś po południu idę do pracy (jak co niedzielę.... i już się trochę wkurzam... ale spoko).
Za to jutro jedziemy na tydzień z TŻcikiem do jego domku letniskowego Lecę się pakować, bo jutro z rana wyjeżdżamy.

Także do napisania!! 3macie się. Buziaki
To udanego wyjazdu Kochana, fajnie, że możecie sobie wyjechać My musimy jeszcze trochę poczekać, ale już 12go sierpnia też ruszamy w ciszę i lato

Cytat:
Oj Chateczko jak Ty mnie dobrze rozumiesz I w dodatku chyba mamy świra na podobnym poziomie jeśli chodzi o idealne zgranie wszystkich elementów dekoracyjnych i ogólnie caaałej wizji ślubno-weselnej = tym bardziej jest mi miło, że podobają Ci się moje postanowienia Wiesz, z tymi motylami to tak teraz wymyśliłam, że przecież chciałam w dekoracjach użyć trochę ecru... nie wiem czy róż to dobry pomysł - może jednak postawię na śliwkę i ecru, hm ? Wtedy np. Jeden motyl byłby fioletowy a drugi ecru? Materiał też w dwóch kolorach jakoś tak fajnie ponakładany na siebie? I może te krzesła tak na zmianę poubierać - znaczy, dalej co drugie z szarfą, ale że raz fiolet raz ecru? Czy nie będzie wtedy zbyt naciapane? Jeszcze się zastanowię Jeśli chodzi o zapro i winietki to chyba faktycznie podrukuję i pobawię się wstążkami a stempelki przybiję jak będzie trzeba No, ale nie zapominajmy, że najpierw chcę rozdać zakładki więc od nich zacznę - muszę kupić duuużo śliwkowej muliny i rozpocząć produkcję chwościków Hehe dziękuję za opinię i poradę

A co do pogrubionego na samym początku Twojej wypowiedzi - jaki słodki ten Twój TŻ Że jesteś zwiewna to i falbanki muszą być zwiewne... kochane to było Super, że tak się angażuje w kwestię Twojego ślubnego imidżu Hehe mój ostatnio próbował wymusić na mnie, bym mu pokazała jak prezentuje się dekolt w mojej sukni - w sensie, żeby pokazała mu zdjęcie siebie w sukni, zakryła górę i dół i żeby sam dekolt zobaczył hehe bo się rozochocił po moich opowieściach, że wygląda całkiem apetycznie :p
No a skoro wiesz, że to ma być muślin a nie żaden inny materiał to też uważam to za mały sukces Obyś znalazła tę wymarzoną

hehe, no wyraźnie jesteśmy obie walnięte w tym temacie, ale uważam to za pozytywne zjawisko, bo dzięki temu możemy się wspierać i wiemy, że nasze opinie o pomysłach są szczere i przemyślane, bo podobnie podchodzimy do tematu. chyba się trochę zamotałam, ale wiesz, ocb
No więc ecru mówisz... Szczerze, to mi do tej Waszej śnieżnobiałej sali nijak ecru nie podchodzi. Uważam, że powinnaś iść swoim pierwotnym pomysłem dołączenia do fioletu delikatnego różu, który będzie rozjaśniał, ale nie będzie się gryzł z białym (bo moim zdaniem ecru z białym jedna trochę się mogą dziabać, albo jedno przy drugim wyglądać szarawo). Idąc tym tropem, jeśli chcesz, żeby motyle nie były identyczne, to możesz Jednego zrobić fioletowego z różowymi elementami, a drugiego różowego z fioletowymi. Oczywiście mówię tu o bardzo delikatnym różu, nie jakimś dającym po oczach, coś w tym rodzaju, jak fiolet przechodzi w róż na tej grafice poniżej:
Ecru, szczególnie na białej zasłonie, moim zdaniem byłby tylko zlewającą się z tłem plamą. Krzesła wtedy też mogłabyś zrobić w tym stylu.
Oczywiście to tylko moja wizja Twojego pomysłu Jeśli uważasz, że ecru będzie jednak lepszy, możesz kombinować, wydaje mi się po prostu, że nie będzie to tak efektowne (a tak na marginesie chciałabym Ci tylko powiedzieć, że na co dzień absolutnie nie jestem fanką różu Więc tutaj wypowiadam się najobiektywniej, jak się da, co bardziej wg mnie pasuje).

Poza tym bardzo ciekawa jestem, jak Ci wyjdą te zakładki Ja się zastanawiam, czy brać się za jakieś chwościki, czy wymyślić coś jeszcze innego... Wyobrażam sobie, że zrobilibyśmy zielone i niebieskie zakładki z pomarańczowymi chwościkami (lub czymkolwiek innym) lub zielone, niebieskie i pomarańczowe z odpowiednio innymi kolorami chwościków (czy...). Ale chyba jednak zielone i niebieskie będą wyglądały lepiej, jak myślisz? Tak bardziej ujednolicone by to było, no i pasowało do mojej wizji druhen, które też będą zielone i niebieskie na zmianę. Kurde, wyobraźnia mi się włączyła

Hehe, widzę, że Twój TŻcik już się nie może doczekać, żeby zobaczyć Twoje... piękne oczy Hehe, dobrze, niech czeka, potem będzie miał piękną niespodziankę

A co do muślinu, to oczywiście nie mówię, że MUSI być akurat ten materiał.. Po prostu na ten moment wydaje mi się najwłaściwszy dla mnie, ale ja to w sumie lajkonik jestem w tych sprawach, więc na pewno jeszcze będę się radzić bardziej doświadczonych ode mnie, bo jednak ja mam bardzo małą wiedzę na temat materiałów... Ale planuję w najbliższym czasie trochę się poduczyć na ten temat, wtedy na pewno będzie mi łatwiej szukać i oceniać

ooo, Laseczki z Krakowa i okolic wpisałam w neta "materiały suknie ślubne" (co by zacząć edukacje od razu) i zobaczcie, na co wlazłam http://www.sukniemaja.pl/porady-s-23.jsp Wszystkie kiece od 1 sierpnia za 950zł! I jak sobie tak przejrzałam, to zobaczcie, co znalazłam (fotka poniżej)- gdyby nie ten lekki skos, to byłaby niemal idealna, i to za jaką cenę Aż się zaczęłam zastanawiać, czy nie jechać do Krakowa i jej nie kupić i nie przerobić - pewnie wyszłoby to taniej, niż cokolwiek innego.

EDIT: LOL, właśnie doczytałam, że i tak wszystkie suknie szyją tam na miarę i że taka do uszycia kosztuje 800zł! Z welonem i dodatkami, wszystko na miarę! Znaczy mogłaby mi uszyć co bym chciała, a byłyby to jedynie 3 wizyty w Krakowie (przy okazji poodwiedzałabym liczną rodzinę, więc kosztów dojazu bym nie wliczała, bo to jakby jechać w odwiedziny). Kurde Dziewczyny, coś mi się zdaje, że uszyję ślubną suknię w Kraku
Myślicie, że to jakaś laska, która ma bogatego męża i szyje sobie suknie dla własnej przyjemności? Bo tak to wygląda, jak się czyta Jej wypowiedzi A niektóre te kiecki są naprawdę ładne wg mnie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fiolet róż.jpg (15,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg salon Maja_penelopa2011.jpg (104,3 KB, 39 załadowań)

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-07-31 o 15:25
Stary 2011-07-31, 15:47   #4212
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
To udanego wyjazdu Kochana, fajnie, że możecie sobie wyjechać My musimy jeszcze trochę poczekać, ale już 12go sierpnia też ruszamy w ciszę i lato

hehe, no wyraźnie jesteśmy obie walnięte w tym temacie, ale uważam to za pozytywne zjawisko, bo dzięki temu możemy się wspierać i wiemy, że nasze opinie o pomysłach są szczere i przemyślane, bo podobnie podchodzimy do tematu. chyba się trochę zamotałam, ale wiesz, ocb
No więc ecru mówisz... Szczerze, to mi do tej Waszej śnieżnobiałej sali nijak ecru nie podchodzi. Uważam, że powinnaś iść swoim pierwotnym pomysłem dołączenia do fioletu delikatnego różu, który będzie rozjaśniał, ale nie będzie się gryzł z białym (bo moim zdaniem ecru z białym jedna trochę się mogą dziabać, albo jedno przy drugim wyglądać szarawo). Idąc tym tropem, jeśli chcesz, żeby motyle nie były identyczne, to możesz Jednego zrobić fioletowego z różowymi elementami, a drugiego różowego z fioletowymi. Oczywiście mówię tu o bardzo delikatnym różu, nie jakimś dającym po oczach, coś w tym rodzaju, jak fiolet przechodzi w róż na tej grafice poniżej:
Ecru, szczególnie na białej zasłonie, moim zdaniem byłby tylko zlewającą się z tłem plamą. Krzesła wtedy też mogłabyś zrobić w tym stylu.
Oczywiście to tylko moja wizja Twojego pomysłu Jeśli uważasz, że ecru będzie jednak lepszy, możesz kombinować, wydaje mi się po prostu, że nie będzie to tak efektowne (a tak na marginesie chciałabym Ci tylko powiedzieć, że na co dzień absolutnie nie jestem fanką różu Więc tutaj wypowiadam się najobiektywniej, jak się da, co bardziej wg mnie pasuje).

Poza tym bardzo ciekawa jestem, jak Ci wyjdą te zakładki Ja się zastanawiam, czy brać się za jakieś chwościki, czy wymyślić coś jeszcze innego... Wyobrażam sobie, że zrobilibyśmy zielone i niebieskie zakładki z pomarańczowymi chwościkami (lub czymkolwiek innym) lub zielone, niebieskie i pomarańczowe z odpowiednio innymi kolorami chwościków (czy...). Ale chyba jednak zielone i niebieskie będą wyglądały lepiej, jak myślisz? Tak bardziej ujednolicone by to było, no i pasowało do mojej wizji druhen, które też będą zielone i niebieskie na zmianę. Kurde, wyobraźnia mi się włączyła

Hehe, widzę, że Twój TŻcik już się nie może doczekać, żeby zobaczyć Twoje... piękne oczy Hehe, dobrze, niech czeka, potem będzie miał piękną niespodziankę

A co do muślinu, to oczywiście nie mówię, że MUSI być akurat ten materiał.. Po prostu na ten moment wydaje mi się najwłaściwszy dla mnie, ale ja to w sumie lajkonik jestem w tych sprawach, więc na pewno jeszcze będę się radzić bardziej doświadczonych ode mnie, bo jednak ja mam bardzo małą wiedzę na temat materiałów... Ale planuję w najbliższym czasie trochę się poduczyć na ten temat, wtedy na pewno będzie mi łatwiej szukać i oceniać

ooo, Laseczki z Krakowa i okolic wpisałam w neta "materiały suknie ślubne" (co by zacząć edukacje od razu) i zobaczcie, na co wlazłam http://www.sukniemaja.pl/porady-s-23.jsp Wszystkie kiece od 1 sierpnia za 950zł! I jak sobie tak przejrzałam, to zobaczcie, co znalazłam (fotka poniżej)- gdyby nie ten lekki skos, to byłaby niemal idealna, i to za jaką cenę Aż się zaczęłam zastanawiać, czy nie jechać do Krakowa i jej nie kupić i nie przerobić - pewnie wyszłoby to taniej, niż cokolwiek innego.

EDIT: LOL, właśnie doczytałam, że i tak wszystkie suknie szyją tam na miarę i że taka do uszycia kosztuje 800zł! Z welonem i dodatkami, wszystko na miarę! Znaczy mogłaby mi uszyć co bym chciała, a byłyby to jedynie 3 wizyty w Krakowie (przy okazji poodwiedzałabym liczną rodzinę, więc kosztów dojazu bym nie wliczała, bo to jakby jechać w odwiedziny). Kurde Dziewczyny, coś mi się zdaje, że uszyję ślubną suknię w Kraku
Myślicie, że to jakaś laska, która ma bogatego męża i szyje sobie suknie dla własnej przyjemności? Bo tak to wygląda, jak się czyta Jej wypowiedzi A niektóre te kiecki są naprawdę ładne wg mnie.
o w nowym targu tez jest salon to u mnie musze jutro sie tam koniecznie wybrac świetnie dziekujemy za informacje
Stary 2011-07-31, 16:01   #4213
evoonia86
Zakorzenienie

hello
Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
nie chcę być wredna ale normalnie nie wytrzymam
http://allegro.pl/designerska-suknia...737776755.html
gdzie ta laska miała oczy

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja lecę do domu, postaram się poodpisywać wieczorem. Cywilny mam 13 sierpnia, a tak to pozostałe weekendy wolne. Pomyślę nad tym jutrem, odezwę się wieczorkiem na privie, ale to naprawdę będzie mocno zależało od pogody, Może się jeszcze rano zgadamy.

Buźka!
bierzesz cywila w moje urodziny

nadrabiam dalej
Stary 2011-07-31, 16:08   #4214
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Szczerze, to mi do tej Waszej śnieżnobiałej sali nijak ecru nie podchodzi. Uważam, że powinnaś iść swoim pierwotnym pomysłem dołączenia do fioletu delikatnego różu, który będzie rozjaśniał, ale nie będzie się gryzł z białym (bo moim zdaniem ecru z białym jedna trochę się mogą dziabać, albo jedno przy drugim wyglądać szarawo). Idąc tym tropem, jeśli chcesz, żeby motyle nie były identyczne, to możesz Jednego zrobić fioletowego z różowymi elementami, a drugiego różowego z fioletowymi. Oczywiście mówię tu o bardzo delikatnym różu, nie jakimś dającym po oczach, coś w tym rodzaju, jak fiolet przechodzi w róż na tej grafice poniżej:
Zgadzam sie z Chatka Tez bym widziala polaczenie fioletu z jakims innym kolorem, ja widze tutaj roz pudrowy, czyli taki przybrudzony

Cytat:

jakos te sukienki w ogole do mnie nie przemawiaja...
Stary 2011-07-31, 16:19   #4215
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
hej kochane.
wpadłam sie pochwalić ze załatwiliśmy kamerzystę i fotografa(ten sam pan) na plener na powietrzu a nie w studio. no zależy to od pogody ale trudno co będzie.
a no i po drugie dziś przyszły mi buciki ślubne zamówiłam jednak na all i są jak ulał, i jeszcze ładniejsze niz na zdj, alez jestem happy!
gratulacje bardzo ładne butki

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić, że wczoraj zrobiłam 1/3 winietek Jutro będę robić dalej
bardzo łądne eleganckie, z klasą- jestem na tak

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Dzisiaj postanowiłam zamówić, albo materiał na szarfę i buty, albo zaproszenia. W każdym razie muszę coś zamówić, bo inaczej pęknę Zdecydowaliśmy się na te zaproszenia: http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...730094185.html
baaaaardzo mi się podobają będziemy miały taki sam kształt zaproszeń

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Ach, ale się wkurzyłam na siebie, na siostrę, na cały świat. Siostra nawet ze mną nie pogada o co chodzi. Nawet nie mam jak z nią pogadać, bo ma do pewnych spraw inne podejście. I za każdym razem nie rozumie mojego stanowiska.
Do Austrii miałam jechać od następnego tygodnia- nie od września jak było ustalane, niestety nie mogę (czego niektórzy nie potrafią zrozumieć, m.in. moja siostra) więc pracę szlag trafił.
jestem wściekła na samą siebie!!!!!
I na dodatek ta oferta pracy w fitness klubie jest tylko na papierku, fizycznie nikogo nie potrzebują
Do tego mój kot latał nie wiadomo gdzie i ma pchły!!!!!!!! No żesz kurka wodna!!!!!!!
Mam już dosyć na dzisiaj!
uuuu strasznie mi przykro kochana tak się posypało wszystko, że nie wiem za bardzo co Ci powiedzieć

Cytat:
Oczywiście mierzyłam więcej, ale tylko tyle udało się cyknąć. A, evoonia - mierzyłam i Twoją kiecę w Dianie Ale moim biodrom się niestety nie spodobała i nie chciała się dobrze ułożyć :
no i jak się podobała tak na żywo?? jak się nosi ??

marylka80 gratuluję pracy

ja zasiadam do poszukiwania butków w kolorze morskim do mojej nowej sukieneczki na wesele
Stary 2011-07-31, 16:57   #4216
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
jakos te sukienki w ogole do mnie nie przemawiaja...
Mnie większość też nie zachwyca, ale ta jedna mi się bardzo podoba Gdyby mi uszyła podobną, tylko z moimi poprawkami, to byłabym z takiej zupełnie zadowolona

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
no i jak się podobała tak na żywo?? jak się nosi ??
Na żywo ładniejsza niż na zdjęciach Ale jak mówię, moje biodra nie chciały dać jej się dobrze na sobie ułożyć, wobec tego nie miałam jej długo na sobie... Dla mnie okazała się zbyt rozłożysta, ale myślę, że Tobie będzie w niej pięknie

Stary 2011-07-31, 17:00   #4217
marylka80
Zadomowienie

Znalazlam fajna stronke z dekoracjami kwiatowymi...
moze sie wam sprzyda

http://lavenderhilloc.com/weddings.html

taki lekki powiew swiezosci
Stary 2011-07-31, 17:00   #4218
__Paulinka__
Zakorzenienie

heeello!!!!!!!!

Wrocilam do swiata żywych dzisiaj juz przyjechalismy do NO... wakacje tak szybko mineły.. no coz zrobic pocieszam sie faktem, ze na początku pazdziernika jedziemy do PL, bo dostalismy w piątek zaproszenie na slub do znajomych

Od dzisiaj obiecuję być z Wami na bieząco

booziole

ide troche pouklada nasze rzeczy, bo sie jeszcze nie wypakowalismy do konca i jest tutaj wieeelki burdel:P
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 18:14   #4219
(kicia)
Zakorzenienie

O kurcze ale tu cicho. Myślałam że jak wrócę to będzie kilka stron bo brzydka pogoda. a tu pusto

My teraz siedzimy i czekamy aż przestanie padać a potem idziemy do TŻ a wieczorem idziemy oglądać fajerwerki o ile pokaz się odbędzie

Stary 2011-07-31, 18:22   #4220
Nattiv
Zakorzenienie

My z Tż nudzimy się strasznie. Wyjść nigdzie nie mamy ochoty, bo ciągle pada, więc gramy na zmianę na kompie

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 18:52   #4221
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
My z Tż nudzimy się strasznie. Wyjść nigdzie nie mamy ochoty, bo ciągle pada, więc gramy na zmianę na kompie
A w co gracie?

Stary 2011-07-31, 18:55   #4222
Nattiv
Zakorzenienie

Tż w gry MMO, a ja w simsy i RollerCoaster Tycoon (dawne zapomniane gry)

Kallos Sthenos - Piękno i Siła

Edytowane przez Nattiv
Czas edycji: 2011-07-31 o 18:56
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 19:11   #4223
marylka80
Zadomowienie

Ktoras z was pisala o drzewku z odciskami palcow Znalazlam przydkiem cos fajnego

http://www.loveandlavender.com/categ...ddings/page/2/
Stary 2011-07-31, 19:19   #4224
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Konto usunięte

to widzę że fiolet dość popularny w dekoracjach będzie ktoś bierze jakiś inny kolor?
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 19:28   #4225
evoonia86
Zakorzenienie

my będziemy mieli mix kolorów- ciekawe jak to nam wyjdzie
Stary 2011-07-31, 19:28   #4226
__Paulinka__
Zakorzenienie

a my z TZcikiem ukladamy tą koparę LEGO swietna zabawa i zabija czas! polecam Moj P. to taki zajarany siedzi i uklada caly dzien takze prezent widzę, ze trafiony, zresztą caly czas mi to powtarza jak zbudujemy calą to przesle Wam efekt koncowy
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 19:35   #4227
gosiulka22
Wtajemniczenie

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28470394]to widzę że fiolet dość popularny w dekoracjach będzie ktoś bierze jakiś inny kolor?[/QUOTE]
ja biorę bordowy
Stary 2011-07-31, 19:40   #4228
magdziaS
Podróżniczka

Dzisiaj przyszła do mnie @. Z opóźnieniem skubana i przez to chyba daje mi się tak we znaki. Od rana na prochach jestem, mało to daje, dodatkowo strasznie boli mnie głowa. Czuje się na prawdę fatalnie Nie wiem jak przetrwam jutro w pracy.

Chatko, ta druga suknia całkiem jest ładna jak nie lubię takich to nawet mi się podoba Za to Ty najbardziej podobasz mi się w ostatniej. Choć to chyba jeszcze nie to

Powiedziałam dzisiaj mojej mamie o pomyśle z drzewkiem zamiast księgi gości. Ostro się zbulwersowała na początku. Na szczęście akceptuje moje pomysły tak czy owak i się nie wtrąca to chociaż tyle, łatwiej było przetrawić jej narzekania

I ostatecznie zdecydowałam już, że kolorem przewodnim będzie fuksja! W ciemnym odcieniu, żeby jak najbardziej odbiegała od różu Jak dobrze pójdzie będzie pięknie, bo mam już w głowie idealny obraz

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 19:45   #4229
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
ja biorę bordowy
Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
I ostatecznie zdecydowałam już, że kolorem przewodnim będzie fuksja! W ciemnym odcieniu, żeby jak najbardziej odbiegała od różu Jak dobrze pójdzie będzie pięknie, bo mam już w głowie idealny obraz
Ja też właśnie dzisiaj tak myślałam, żeby wziąć fuksję, fiolet lub bordowe. Z tym że TŻ nie chce fuksji

Ale pierwsze co to muszę spotkac się z kobietką od sali i zapytać co w ogóle mam do wyboru Tyle że ja tak rzadko jestem w rodzinnej miejscowości że nie ma kiedy.
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 19:56   #4230
marylka80
Zadomowienie

Ja tez zaczynam sie powoli zastanawiac nad innym kolorem niz fiolet...bo mi on do sali nie pasuje...zaczynam powaznie rozwazac zolty...
Albo pomysle nad jakims polaczniem, fioletu, zolci i granatu
A tak w ogole to znalzlam przed chwilka super pomysl na zaproszenia, biorac pod uwage ze pochodzimy z roznych krajow Co wy na to? Tylko w innej kolorystyce oczywiscie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (59,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (34,8 KB, 31 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości