|
|
#4231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bollywood
Cytat:
KUpiłam Pani domu z "Jestem przy Tobie" jutro polece jeszcze prawdopodobnie po "Gdyby jutra..." tylko kase musze wyżebrać ![]() Ale Wam zazdroszcze tego festiwalu
|
|
|
|
|
#4232 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście Kolporter mnie nie zawiół
mam już pięknie wydane KHNH i skusiłam się też na Dume i Uprzedzenie....nie wiem czy dobrze ale nie widziałam tego jeszcze a 8,50 to znowu nie tak dużo więc postanowiłam że znajdzie sie w mojej kolekcji Dziewczyny najważniejsza rzecz !!! mam na jutro na Dhooma jeden bilet do odsprzedania za 15 zł Chce któraś z nami iść???
|
#4233 |
|
Zadomowienie
|
Czy wiecie coś nt. indyjskich rytuałów, bo ja w ogóle nie mam o tym pojęcia: np. co to za liście (chyba na ślubie)?
Do drugiego nie mam zdj, ale chodzi o księżyc i ...sito? Patrzenie na siebie przez sito? Nie mam pojęcia, a widziałam to już w paru filmach.
|
#4234 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4235 |
|
Wtajemniczenie
|
Wredonisia w slubach Bengalskich (czesc Indii wschondich) podczas czesci obrzadku panna mloda zakrywa twarz takimi lisciami. Siedzi na takiej malej platformie, i bracia podnasza ta platforme i nosza dookola pana mlodego 3 razy. Prez caly ten czas panna mloda trzyma liscie przed twarza. Po okrazeniach, panna mloda moze oposcic listki i spojrzec na meza. Zwykle dziewczyny nie znaly swoich malzonkow, i sie wstydzily ( a poza tym pannie mlodej nie przystaje byc zbyt odwazna), wiec nie mialy odwagi podniesc oczu, wiec jakas ciocia podnosily jej twarz, tak jak na tym zdjeciu.
A tu zdjecie podobnej sceny z slubu kolezanki: http://www.flickr.com/photos/the_ete...in/set-869328/ Te sito to obrzadek Karwa Chauth. Zony poszcza caly dzien, tzn nie jedza nic i nawet nie pija nic, i wieczorem odprawiaja obrzedy, i maja sie popatrzec na ksiezyc, a potem odrazu na meza. Wiec jakby popatrzyly sie na ksiezyc i zamknely oczy, i otworzyly je to by mogly nie trafic na meza wzrokiem wiec by sobie pomoc, patrza na ksiezyc, potem na sitko. I i patrzac sie na sitko moga sie odwrocic do mezow i "wycelowac" ![]() No i oposzczaja na sitko, i patrza sie na lubego. I luby daje im pierwszy lyk wody i kes jedzenia.
|
#4236 |
|
Zadomowienie
|
Jesteśmy po Dhoomie
i tak jak nie przepadałam za Hrithikiem tak na dużym ekranie oczarowały mnie jego oczy Poza tym nie wiedziałam ze Hrithik ma jakąś wadę palca przy prawej dłoni....Nigdy wcześniej tego nie widziałam....I powiem szczerze polubiłam Go Ale rozczarował mnie za to Poznań....owszem były oklaski i piski ale....nikt się nawet w sari nie ubrał.....tylko ja i Esia byłyśmy takie....wyróżniające się z tłumu
|
#4237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale super szkoda, ze ja nie mam
|
|
|
|
|
#4238 |
|
Zadomowienie
|
Miałyśmy Salwar Kameez, bindi na czole, kolczyki i pełno bransoletek i w ogóle
Ludzie patrzyli na nas jak na wariatki Ale to nic, dzisiaj też pójdziemy tak ubrane ![]() Przed pokazem wystąpiła jeszcze grupa taneczna "Łany", tańczyli do Gori Gori A dzisiaj ponoć będzie można zjeść sobie ladhoo....tak to się nazywa? Już się doczekać nie mogę Na zdjęciach z moją siorką Esterką , fotograf mój TŻ ![]() I jeszcze apropo Hrithika....nie wiecie czemu ma taki kciuk? Po złamaniu? Przepraszam że tak pytam ale dopiero teraz to zauważyłam
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2008-04-06 o 11:42 |
|
|
|
#4239 |
|
Konto usunięte
|
MARIKA.S, slicznie wyglądałyście
!
|
|
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
MARIKA.S wyglądacie jak prawdziwe hinduski
ale Wam fajnie. Szkoda, że więcej ludzi nie poszło za Waszym pomysłem, myśle, że impreza mogłaby być jeszcze bardziej atrakcyjna i klimatyczna. Też chciałabym się tam znaleźć![]() A ja wczoraj z moim Tż obejrzałam poraz drugi "Gdyby jutra...", tzn on pierwszy raz, ja drugi. Byl zachwycony i zaraz chciał kolejny film pooglądać. Tak więc do drugiej w nocy oglądaliśmy jeszcze "Nigdy nie mów żegnaj"
|
|
|
|
#4241 |
|
Rozeznanie
|
Marika, Hrithik sie taki po prostu urodzil, z 6 palcami u jednej dloni
|
#4242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale numer. ja tez dopiero teraz zauwazylam ten kciuk. ja Cie krece! Meili powaznie? kiedys widzialam te zdjecie w necie..ale myslalam, ze to jakis photoshop
|
|
|
|
|
#4243 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, zakochalam sie
W tej piosence : http://youtube.com/watch?v=sQ7nhit0AmI Ma któraś z was moze film ? |
|
|
|
#4244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() juz chce zobaczyc ten film. recezja bardzo ciekawa! dramat - to co misie lubia najbardziej (czyt. ja )Hindus Shekhar (Arvind Swamy) zakochuje się z wzajemnością w muzułmance, Shaili (Manisha Koirala). Ponieważ żadna z rodzin nie akceptuje tego związku, Shekhar i Shaila wyjeżdżają do Bombaju, gdzie biorą ślub. Mijają lata. Szczęśliwe życie rodzinne ulega zmianie, gdy Bombaj staje się sceną religijnych zamieszek. Konflikt muzułmańsko-hinduski przeradza się w masakrę… „Bombay” to film o barierach – między ludźmi i religiami, o konsekwencjach braku porozumienia i dialogu, o człowieczeństwie, które pada ofiarą żądnego krwi tłumu. Jest to także film o miłości, która jest silniejsza niż religijny fanatyzm. Film oparty na autentycznych zdarzeniach (zamieszkach, które miały miejsce w Bombaju w grudniu 1992 i styczniu 1993). pod tym zdaniem rowniez sie podpisuje ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4245 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tego co kojarze, to rezyser jest ten sam co od GURU- Mani Ratman. Aha, dodam jeszcze, ze calkiem niedawno w Mombayu doszlo do nowych zamieszek, ale z bardziej trywialnych powodow: jest taki jeden bardzo wplywowy polityk, ktory chce sie pozbyc z Maharashtry (stanu, w ktorym lezy Mumbay) wszystkich, ktorzy nie pochodza z tego stanu, a szczegolnie chcialby sie pozbyc ludzi pochodzacych z Biharu i UP, ktorzy glownie sa kierowcami auto-ryksh albo ulicznymi sprzedawcami i nikomu nic zlego nie robia. glupota ludzka naprawde nie ma granic a z tym Hrithikiem nie zartowalam ma tak od urodzenia
|
|
#4246 |
|
Konto usunięte
|
A ja sie dzisiaj omal nie załamałam ludzka głupota otóż gdy szukałam veer-zaary w kiosku to nie było dopiero w 10 czy tam 11 sklepie TŻ udało sie kupić a dzis w kiosku w którym go wtedy szukałam na wystawie zobaczyłam ze veer-zaara jest . Ehh smieszni sa ludzie.
Juz nie mogę sie doczekać jutra na wydanie specjalne naj. Któraś wizazanka napisala ze 17 kwietnia bedzie żona dla zuchwalych w pani domu a na stronie dodatkidogazet nic o tym nie pisze czy ktoras wie cos na ten temat. meili ty na prawdę mieszkasz w delhi? jeśli można zapytać oczywiście ![]() Co do Hrithika aż z ciekawości włączyłam K3G i rzeczywiście coś z tym palcem jest nie tak
|
|
|
|
#4247 |
|
Raczkowanie
|
Hrithikowi z tym palcem dobrze... 6 palców to oznaka boskości w Indiach
|
#4248 |
|
Rozeznanie
|
[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;7144391]
meili ty na prawdę mieszkasz w delhi? jeśli można zapytać oczywiście ![]() [/quote] oczywiscie, ze mozna tak, mieszkam w Delhi ze swoim Hubbym, ktory jest "tubylcem" )ten strasznie dluuuugi proces ... ....a nazwalabym go... "Niekonczaca sie opowiesc 3" a tak juz zupelnie z innej konopii, moze kogos interesuje polaczenie hip-hopu z bhangra? http://youtube.com/watch?v=MmFdw2EIGCw
|
#4249 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Natalko czy udalo Cie sie obejrzec jakis filmw kinie? dalas rade ?Cytat:
![]() ile juz tam mieszkacie? i ciesze sie, ze przedluzyli wize ![]() oni tylko o rok przedluzaja? nie da rady zalatwic na dluzej? Edytowane przez brzozka88 Czas edycji: 2008-04-06 o 23:50 Powód: literówka |
||
|
|
|
#4250 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale sprytne to sitko...chyba nawet mam podobne w domu (do przecedzania flaków bleee)Cytat:
![]() a polskie ragga i bhangra znacie?? http://pl.youtube.com/watch?v=gTbSL2wM0fk Właśnie wróciłam z Chak de! India bardzo dobry film, ale mało bollywoodzki ( jeżeli za kwintesencje Bolly uznać takie filmy, jakie kręcili w Om Shanti Om)- mało spiewania, 0 tańczenia, i bez romansu i 1 głównej bohaterki. Ale był Shahrukh!
|
|
#4251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() macie jakies zdjecie? ![]() o wlasnie! dkladnie wyjelas mi to z ust ![]() mało spiewania, 0 tańczenia, i bez romansu i 1 głównej bohaterki. Ale był ON
|
|
|
|
|
#4252 |
|
Wtajemniczenie
|
Brzozka ten film nazywa sie Bombay, i jest naprawde swietny. Jest czescia trylogii: Roja, Bombay i Dil Se.
Bombay widzialam tylko polowe (TZ mial w tym samym czasie cos w telewizii, i nieststy nie potrafilam sobie wywalczyc Bombay), ale i tak goraco polecam. Marika swietnie obie wygladacie !!! Meili naprawde gratuluje Wiem jak straszne to moze byc. Ja mialam kiedys taki okres ze mi zadnej wizy dac nie chcieli, dranie A Ty masz meza Indusa, wiec dziwne ze Ci nie daja na dluzej... moze postaraj sie o wize na 5 lat czy cos, moze nasza ambasada napisez list popierajacy... o ile obsada sie zmienila, ta ostatnia ktora znalam byla straszna, jak przyjechali na Universytet do nas to sie przez nich wiele wstydu najedlismy.edit: brzozka masz http://flickr.com/photos/9691428@N07/1822809491/
|
#4253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzieki Eternal a wiec nasza Meili jest w zwiazku małzenskim z Indusem i musi nabywac pieczatki? oh co za kraj ![]() Meili a jakbym tak bardzo bardzo poprosila, to wklepałabys jakies zdjatko z mezem ? ![]() pewnie reszta dziewczyn tez juz sie na sama mysl podryguje z krzesla. co dziewczyny?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
i scena z sitkiem (tzn. Karwa Chauth) z K3G
(Bole Chudiyan) |
|
|
|
#4255 |
|
Zadomowienie
|
aaaach i wszystko jasne
![]() nie widzialam K3g to nie wiedzialam o co chodzi ![]() ![]() teraz juz wiem. i oczywiscie k3g obowiazkowo dodaje do listy 'must watch' ![]() w sumie jest juz tam od samego oczatku.. no ale nie udalo mi sie go jeszcze zdobyc
|
|
|
|
#4256 |
|
Rozeznanie
|
z tymi wizami to jest strasznie pogmatwana sprawa, jak cala tutejsza biurokracja z reszta
w wieeeeeeelkim skrocie: mimo, ze maz Indus, to na razie moge przedluzyc wize tylko na rok, takie sa niby procedury. po roku od zawarcia zwiazku malzenskiego moge sie ubiegac o PIO card, ktore gwarantuje mi wize na 15 lat! oprocz tego, wszystkie przywileje, jakie posiadaja Indusi, poza prawem do glosowania. tak to mniej wiecej wyglada. wiec teraz nie pozostaje mi nic innego tylko czekac do stycznia, zeby moc zlozyc podanie o PIO Card. naprawde, zgardzam sie z toba eternal, ze to dranie! a co do ambasady, to zmienilo sie to towarzystwo i mam nadzieje, ze zajumuja sie powaznie swoja praca, a nie opalaja (chyba raczej grilluja) sie przy basenie na 40* upale...brzozka, obiecuje wkleic zdjecia jak znajde cos ciekawego. ze zdjeciami ze slubu jest maly problem, bo byly robione z komorki (dluuga historia). ale chcialam przypomniec, ze ktos tu jeszcze obiecal wkleic swoje zdjecia ze slubu
|
#4257 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie zapomnialam
Ale jeszcze ich nie dostalam.PS Super podpis, kocham Ghalib.
|
#4258 |
|
Zadomowienie
|
meili koszmar z tymi wizami, ale czego nie robi się z miłości prawda?
![]() Wczoraj obejrzany Chak De India, mnie się podobał mimo braku wątku miłosnego i tańca. Warto było poczekać żeby zobaczyć Szarusia z tym seksownym zarostem ![]() Piski i oklaski pojawiły sie już przy samym napisie "Shah Rukh Khan" hahaha ![]() Potem też było ich co niemiara Spoiler Najbardziej podobała mi się reakcja kiedy Szaruś nie poddał się "urokowi" tej najbardziej doświadczonej zawodniczki Bindi, wszystkie zaczęły klaskać ![]() No i na końcu kiedy Preeti nie przyjęła oświadczyn, owacja na stojąco normalnie hahaha Koniec Spoilera A my znów ubrałyśmy się w Salwary i wcale nie przejmowałyśmy się ludźmi Przed filmem z głośników leciało Maahi Ve....do którego Esterka nie omieszkała zatańczyć wyuczonego układu ![]() Czyż on nie jest piękny? ![]()
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2008-04-07 o 11:55 |
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Zgłasza się kolejna fanka bollywoodzkich filmów Jak na razie oglądałam: Om Shanti Om Nigdy nie mów żegnaj Gdyby jutra nie było Fanaa Bunty i Babli Chalte Chalte Czasem słońce czasem deszcz I see you Serce ze złota Jak mi się coś jeszcze przypomni to dopiszę ![]() Kolezanka mnie zaraziła i jestem jej za to wdzięczna I nawet TŻ przekonałam i spodobało mu się
|
|
|
|
#4260 |
|
Raczkowanie
|
Mam już Bunty i Babli
![]() Festiwal sobie odpuściłam. Wszystkie filmy lecą do mnie z Indii wraz z moim przyjacielem
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.

i wystąpię w nim jutro na festiwalu

mam już pięknie wydane KHNH i skusiłam się też na Dume i Uprzedzenie....nie wiem czy dobrze ale nie widziałam tego jeszcze a 8,50 to znowu nie tak dużo więc postanowiłam że znajdzie sie w mojej kolekcji 
Nie mam pojęcia, a widziałam to już w paru filmach.
Poza tym nie wiedziałam ze Hrithik ma jakąś wadę palca przy prawej dłoni....Nigdy wcześniej tego nie widziałam....

Ale to nic, dzisiaj też pójdziemy tak ubrane
ale Wam fajnie. Szkoda, że więcej ludzi nie poszło za Waszym pomysłem, myśle, że impreza mogłaby być jeszcze bardziej atrakcyjna i klimatyczna. Też chciałabym się tam znaleźć
)ten strasznie dluuuugi proces

A Ty masz meza Indusa, wiec dziwne ze Ci nie daja na dluzej... moze postaraj sie o wize na 5 lat czy cos, moze nasza ambasada napisez list popierajacy... o ile obsada sie zmienila, ta ostatnia ktora znalam byla straszna, jak przyjechali na Universytet do nas to sie przez nich wiele wstydu najedlismy.