|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Płatku a próbowałas podac moze jakis espumisan albo cos? Biedny Mati, musi go strasznie bolec
Oliwka boi sie tasmy klejącej , tzn tego dzwięku odklejania - dzis pakowałam rzeczy i jak oklejałam pudła tasmą to był taki ryk i lament ze chyba pół osiedla słyszało
|
|
|
|
#4232 |
|
Zadomowienie
|
Płatku -- biedny Mati, bardzo mi go szkoda bo wiem, że ból brzuszka to jedno z najbardziej dokuczliwych rzeczy
Przykro mi, że nie mogę Wam pomóc, mogę tylko Was przytulić wirtualnie Pozdrawiam |
|
|
|
#4233 |
|
Zadomowienie
|
hejka
Normalnie wczoraj mi wcięło 2 posty Płatku (pisałam już 2 razy o tym wlaśnie). BArdzo ciężko MAti przechodzi ząbkowanie - tylko jedno co mnie zastanawia, to cz rzeczywiście ząbki JA bym się przeszła jeszcze do lekarza. Bo tak częste wymioty u takiego maluszka są bardzo niepokojące- i może go to łatwo odwodnić. Obserwuj go uważnie. Biedna nasze Mateusze . Ch_aga dla was ogromny Kasiulek dzięki za przepis NA pewno skorzystam i napisze jak mi wyszedł. NApisz mi tylko, czy już na święta go piekłaś, bo nie wiem, czy już można.I kombinuj ten inernet szybciutko. Miłego dnia kochane.
|
#4234 |
|
Zadomowienie
|
Płatku mam nadzieje że już troche lepiej Mateuszkowi
![]() U nas pomimo wychodzenia ząbków jest nadal w nocy ok a ząbek już widać ale jeszcze się nie przebił A Pati znowu bardzo dużo pije herbatek Hipp jabłko z melisą , owoce leśne z ziołami , owocową i z Bobovity brzoskwiniową a i jeszcze mamy na trawienie z Hippa a soczki ostatnio to mało nieraz jabłkowy i marchewkowy. Te herbatki z Hippa są bardzo dobre nawet podkradam jej nieraz Kostko no i kiedy masz egzamin ja jutro jade do miasta w którym będe zdawać to znaczy do siedlec zobaczymy jak mi się będzie jeżdzić tam
|
|
|
|
#4235 |
|
Wtajemniczenie
|
Buziaki dla naszych chorych Mateuszków
Płatku mnie osobiście dziwne wydaje się zwalenie tych sensacji żołądkowych na ząbkowanie. Lekarzem nie jest i może się myle ale wobec naszej służby zdrowia lepiej stosować zasadę ograniczonego zaufania? TŻ pojechał do tego Szczecina? Ja podobnie jak Daria jest panikara i nerwus, nie umiem sobie sama dać rady w takich sytuacjach. Kasiulka Julka pije soki i czasami zieloną herbate. Dziecięcy herbatek nie lubi, wody też nie ruszy wypija dziennie ok. 250-300 ml. Rozcieńczam jej soki pół na pół wodą bo to zawsze dodatkowe kalorie a ona i tak już swoje waży.Haniu, Kostko trzymam kciuki aby to było ostatnie podejście do egzaminu. Miałam wczoraj natchnienie na robote w kuchni, lubie tak odpoczywać i trzasnęłam pierogi z mięsem w ilości hurtowej: ZAPRASZAM! Zajęło mi to blisko 3h: lepienie, potem gotowanie. Ale mam zapas na jakiś czas. Normalnie dumna z siebie jestem Mam ogólnie kiepski nastrój wszystko mnie dobija, ząbkowanie Julki (dziś obudziła się o 4, płakała 1,5h) atmosfera między mną a mamą średnia (znowu się za przeproszeniem wypięła a ja padam na pysk, artykuły nie napisane, zaległości mam straszne). Do tego nie wiadomo jak będzie z moją firmą. Nasze cholerne prawo mnie dobija. Aby ruszyć musze mieć licencje z ministerstwa i musze Wielkiemu Urzędowi udowodnić że posiadam odpowiednie kwalifikacje. Olewają moje pisma i telefony. Nie wiem co to będzie.
|
#4236 |
|
Rozeznanie
|
joasia podminuj się jeszcze troszke i
. albo złap się za uszy i mów ,, whusa,, ,,whusa,,, jak na filmie ,,bad boys II,,. albo wieczorkiem gulnj sobie jakiegos alkoholka -- ,,szaleńczo-wściekła,, kobieta która chciała zrobic coś dla siebie i dla innych nie wytrzymała tego że państwo zamiast ułatwiac życie obywatelom i popierać kreatywność obywatelki stawia przeszkody tak powalone że nawet nastrój świąteczny nie załagodzi nerwa!!!i może nawte bys była na,, maksiorze,, przed panem kononowiczem a co do pierożków to teraz jestem jedzeniowo-przygnębiona bo mi zrobiłas taką ochotke. czy oprócz mięska są jakieś z kapustką???
|
|
|
|
#4237 |
|
Rozeznanie
|
robie kafte
napije się która?? z bitą śmietanką i odrobinką irlandzkiego likierku. umhhhhhh pychotka |
|
|
|
#4238 |
|
Zadomowienie
|
DAria - niezły tekścior
![]() Płatku napisz jak tam MAti, bo się martwię, że cię nie było cały dzień ![]() Chaga, ajak twój MAteuszek ![]() piszcie dziewczyny
|
#4239 |
|
Rozeznanie
|
no właśnie czekamy z agiką. ale pewnie silne chłopaki i wsszystko dobrze
|
|
|
|
#4240 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za pamięć
Już mówię - oczka mniej ropieją, katar przeogromny, niestety. W nocy co chwila się budził aż wreszcie około 2.00 przemyłam mu oczka i odciągnęłam katar ale ile mi się przy tym napłakał to szok A wogóle strasznie wrzeszczy podczas podawania leków a ja go niestety męczę i na siłę wszystko podaję Pozdrawiam |
|
|
|
#4241 |
|
Rozeznanie
|
a może niech mateuszek leży ty sie przyczaj z kropelkami a tz albo ktoś inny niech udaje że jest ptakiem ,mateuszek bedzie patrzył zdziwiony to wtedy oczka
aty szybko -dawaj kropelki. moiże sie uda my tak zuzce robilismy jak była mniejsza .zuzka myje ząbale!! i sobie gada i tak mlaska.no normalnie nie moge stara maleńka
|
|
|
|
#4242 |
|
Zadomowienie
|
Chaga u nas też Pati ostatnio leki tylko niestety na siłe
bo tak to nawet nie ma mowy żeby wypiła Pati przebiła się górna prawa jedynka |
|
|
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze ale tu pusto, Płatka nie ma, mam nadzieje ze z Matim wszystko ok
, ja juz jutro za dużo nie napisze bo mam sterty gratow do zapakowania, taka przeprowadzka, w dodatku z niemowlakiem to małe szaleństwo, a tesciostwo sie na mnie wypieło i nawet nie przyjadą pomóc czy choc zając sie na troche Oliwką. gdyby nie moi rodzice nie dalibysmy rady.Baby gdzie jestescie ? |
|
|
|
#4244 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem, jestem. Julka nie daje pisać urwanie głowy.
Płatek pewnie walczy z Matim. Chago dobrze że u Ciebie lepiej. Kasiulka znasz powiedzenie: umiesz liczyć licz na siebie? Ja powtarzam sobie co rano kiedy moja mama chrapie a ja biegam żeby się ubrać, umyć, nakarmić Julke, przewinąć ja, posprzątać, itp itd Miłego pakowania i szybkiego porotu na wizaz. Płatku napisz prosze co się dzieje Dario masz racje powinnam zrobić tak jak piszesz.
|
#4245 |
|
Zadomowienie
|
No ja też się martwię co tam u Płatka.Ch_aga dobrze, że napisałaś -
Meme też się nie odzywa ![]() Dziwna sprawa. Zastanowiło mnie dziś, ze nie znam was osobiście, a żyję waszymi problemami tzn martwię się, myślę co ja bym zrobiła, co poradzić i że fajnie jak którejś coś się dobrze układa ![]() KAsiulek trzymaj się. Współczuję przeprowadzki w sensie bieganiny, ale jak już wszystko rozpakujesz i poukładasz to będzie cacy POchwalę się, że dostałam zlecenie przeprowadzenia szkolenia. Zawsze chciałam się w to wkręcić i teraz jest szansa. MAm w poniedziałek 3 godzinne szkolenie ![]() Przyszedł w końcu dziś fotelik, fajny jest. Kalendarze jeszcze nie przyszły - już się denerwuję. NAreszcie piątek Idę spać bom padaka.
|
#4246 |
|
Rozeznanie
|
agiko jeszcze dziwniejsze jest dla mnie to że ja tez tak mam jesli chodzi o te problemy,stresy,porady, a moje zdziwienie jest wieksz od twojego bo jestem z wami dopiero od 2 tygodni.
no i mysle o Płatku bo nic nie pisze ,może znowu nawalił komputer pamiętacie jak wtedy kiedy płatka tz szef zrobił przedświąteczną psychoze siedze i czekam na wiesci o mateuszku. ch aga napisz własnie skąd sie takie coś do was przyplątało. |
|
|
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmrażam lodówke do przeprowadzki i na te okolicznosc nagotowałam gar szpinaku (z mrożonki) i teraz go wtranżalam
- oczywiscie sama bo moj chłop nawet patrzec na szpinak nie umie. Agiko urlopu nie biore, bo juz prawie nie mam . A co to za szkolenie robisz - z jakiej działki? Ty to jestes naprawde wymiataczka - chylę czoła Moj kalendarz jest juz od paru dni do odbioru w Rossmanie ale nie mam czasu sie wybrac Meme dzis była w wątku, widziałam ja ale nic nie napisała . A Płatkiem to juz naprawde sie martwie
|
|
|
|
#4248 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie ciekawe co tam u Mateuszka
miejmy nadzieje że lepiejChaga dobrze że u was już troche lepiej Kasiulka jeszcze troche i już będziesz miała i przeprowadzke za sobą i spokój na długie lata i dobrze że masz rodziców do pomocy chociaż oni ci troche pomogąAgika to życze udanego szkolenia i dużo kolejnych na twoim koncie |
|
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
Zemdliło mnie od szpinaku - chyba zaraz pojade do rygi
Wiecie jestem jednak idiotką - posłałam wszystkie moje ciuchy na nowe mieszkanie i nie mam co jutro ubrac do pracy
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4250 |
|
Zadomowienie
|
Dario -- pomysł dobry, niestety jestem w domu sama przez cały dzień
nie ma kto mi pomóc ![]() Haniiu -- gratulujemy ząbka U nas, jak w wieku 7 miesięcy było 7 zębulków, tak teraz w wieku 8,5 miesięcy dalej mamy ich 7 ![]() Kasiulko -- współczuję. U mnie na szczęście mam weźmie Mateuszka do siebie na cały czas przeprowadzki. Agiko -- niestety nie wiem skąd to paskudztwo. Ale tak sobie myślę, że jak chłopaki przychodzą z remontu to czasem chwila moment i Muszek już jest przy butach, a one całe zakurzone. I mimo, że szybko go zabieram i myję rączki to może on sobie zatarł tym pyłem z zacieranych ścian, co został na butach ![]() Oj, popłakuje. Pozdrawiam |
|
|
|
#4251 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
Płatek i MAti KAsiulek, ty się nie przejmuj ciuchami. U nas w pracy piatek jest dniem "bez krawata", czyli można przyjśc w jeansach i na luzie. Ja dziś mam właśnie na sobie A specjalizuję się w zarządzaniu jakością.Ja ostatnio odkryłam szpinak - zawsze go nienawidziłam a od miesiąca jest w moich TOP 5 . Kamilek dziś w nowym foteliku piszczał z wrażenia. jest wyżej i wszystko widzi za szybą - no i w końcu przodem do kierunku jazdy. Siedział jak bossik , ale był happy. KOchany szkrabek.Buziaki - nareszcie piątek
|
#4252 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() No właśnie Płatku - odezwij się :plis: U nas noc niefajna : Muszek budził się bardzo często i dosysał się do cyca, może miał wysuszone gardziołko I na dodatek mnie zaczyna łapać choróbsko ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#4253 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też porażka. Ząbkowanie mnie wykończy. Julka strasznie się męczy
żel jest dobry ale na 15 minut. Najgorsze jest to że nie wiadomo ile to jeszcze potrwa. Nic na dziąsłach nie widać. Nawet nie wiem czy idzie góra czy dół. Ksiązkowe oznaki ząbkowania można u nas sobie wsadzić.Wstałyśmy o 6 i do tej pory był płacz i marudzenie. Nie wiem nawet czy jest sens iść na spacer. W wózku dostanie szału bo chce sama się przemieszczać a nie spokojnie siedzieć. Szkoda bo jest pieknie na dworze.
|
#4254 |
|
Wtajemniczenie
|
Płatku odezwij się. Co tam u Mateuszka ? Wszystkie sie zamartwiamy. Coś mi się wydaje, ze te jego reakcje to nie były przez ząbki, oby to tylko nie był jakiś wirus
![]() Mam nadzieje, ze u was wszystko dobrze. A u nas Wice znowu cos sie poprzestawiało i nie chce juz tak ładnie spać, i z zasypianiem jest problem zasypia dopiero o 23 a o 5 juz wstaje, nie wspominając o pobudkach ![]() Chaga i tu nie chodzi o to, że Wika budzi się do jedzenie, bo gdyby jeszcze się zbudziła i zjadła i dalej smacznie spała to pół bidy, ale ona potrafi się zbudzić i nie spac po 2 godziny, albo spi niespokojnie i marudzi. Nie wiem moze to przez ząbki Joasiu ząbkowanie jest męczące ale to tylko ?(az) 20 ząbków i po sprawie, damy rade ![]() Kasiulko bedziemy usychać z tęsknoty za tobą. Wracaj jak najszybciej do nas ! Bedzie mi brakować tych twoich postów Oliwkowych i samej ciebie Ale super, ze sie przeprowadzacie do nowego mieszkania, kiedys wpadne tam was odwiedzić a co ![]() Dziewczyny, czy któraś z was czytała ksiażke: "Notatki przyszlej matki" ? Risy Green (polecam głównie Meme ale innym tez) albo "Dziecko dla poczatkujących" Talko ? Baaaardzo fajne, taki z poczuciem humoru, o wiele lepsze niz nie jeden poradnik i taki odstresowywacz mały. Polecam
|
#4255 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Nawet nie czytałam Waszych postów, nadrobię wieczorem. Ja tylko na chwilkę przekazać wiadomość. Płatek z Mateuszkiem są w szpitalu . Mati się odwodnił i jest od dwóch dni pod kroplówką. Podobno jest to jakieś zatrucie albo wirus żołądkowy, sami nie wiedzą. W każdym razie z Matim juz lepiej, ale Płateczek jeszcze nie wie kiedy wyjdą, prosiła żebyśmy się nie martwiły bo z Mateuszkiem coraz lepiej.Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, przekazałam ucałowania dla Mateuszka i Płatka od nas wszystkich, żeby wiedziała ,że myślimy martwimy się i życzymy szybkiego powrotu do zdrowia Mateuszkowi
|
|
#4256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kostko jak tylko mozesz to przekaz Płatkowi nasze pozdrowienia i uściski Duuuuuuzo zdrówka dla Matiego. Mam nadzieje, ze to nie rotawirus, tylko jakis małyy wirusek żoładkowy. A ja znowu zatracam wiare w publiczną służbę zdrowia. Jak ta lekarka mogła stwierdzić, że to tylko ząbki. Kolejna diagnoza błedna. Ja po naszym ostatnim incydencie jestem uczulona na lekarzy i chyba zaczne chodzic prywatnie.
|
|
#4257 |
|
Zadomowienie
|
Biedna Płatkowa rodzinka
tak przeczuwałam, że coś jest nie tak . Dobrze, że Mati wraca do zdrowia . Ale Płatku dużo siły i wytrwałości ci życzę. Można się załamać. Trzymajcie się cieplutkoKostko dzięki za info.
|
#4258 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojej, biedny Płątek i Mąti
Mam nadzieję, że ich szybko wypuszczą
|
|
#4259 |
|
Zadomowienie
|
I ja czułam, że skoro Płatka nie ma tak długo to jest coś nie tak
Oby Matik szybciutko wyzdrowiał. Olbrzymia buźka zdrówka dla Niego Pozdrawiam |
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez cos czułam ze to poważniejsze niz tylko zęby - biedy Mati, biedny Płatek
Mateuszek Platkowy chyba jest najwiekszym chorutkiem ze wszystkich naszych dzieciaczkow, co rusz go cos dopada, to okropne ze takie malenstwo musi tyle sie wycierpiec ![]() Moja Oliweira robi dzis wszystko zebysmy sie nie spakowali i jutro nie wyprowadzili, utrudnia straszliwie. Wiecie to głupie ale jakos mi smutno, niby to tylko mieszkanie, ale jednak wiele dobrych wspomnien sie z nim wiaze, tak jakbym zamykała kolejny rozdział w życiu. Chyba robie sie na starość sentymentalna. troche sie tez boje jak to bedzie na tym nowym osiedlu, tam raczej ludzie z wielką kasą i zadęciem, az mi wstyd jutro te nasze stare graty przeprowadzac , sąsiad obok dzis mojemu tacie sie chwalił jakie sobie luksusowo urządził - oprowadzał tate po tych swoich salonach jak po muzeum , my to naprawde bidoki jestesmy w dodatku wszystko na kredyt . No ale mam to w nosie nie to jest w życiu wazne tak naprawde, a jak nas bedzie ktos oceniał po tym co mamy (a raczej nie mamy) to kij im w oko. Przepraszam ze pisze takie gupoty, ale obiecuje ze od jutra mordka w kubeł i słowa nie pisne
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.

, tzn tego dzwięku odklejania - dzis pakowałam rzeczy i jak oklejałam pudła tasmą to był taki ryk i lament ze chyba pół osiedla słyszało

JA bym się przeszła jeszcze do lekarza. Bo tak częste wymioty u takiego maluszka są bardzo niepokojące- i może go to łatwo odwodnić. Obserwuj go uważnie.
NA pewno skorzystam i napisze jak mi wyszedł. NApisz mi tylko, czy już na święta go piekłaś, bo nie wiem, czy już można.

napije się która?? z bitą śmietanką i odrobinką irlandzkiego likierku. umhhhhhh pychotka

aty szybko -dawaj kropelki.