Mamy wrześniowe 2021 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-06-30, 14:11   #4231
theali
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2021

Głupie szczęście - i jechałam do lekarza, i wracałam w największym deszczu, brrr.

Na przyszły tydzień mam konsultację telefoniczną internisty, żeby mi wystawił receptę na szczepionkę na krztusiec i dzień później wizytę stacjonarną.
theali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-06-30, 15:35   #4232
kghyt
Raczkowanie

Jakby któraś była zainteresowana to w rossie jest promka na waterwipes ale dziś się kończy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kghyt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-06-30, 20:13   #4233
marijka0085
Zadomowienie

Mi zostało jeszcze jedno zamówienie z apteki do zrobienia i koniec. Mam wszystko już powybierane, do kąpieli chce kupić alphanova bebe 3w1, linomag pod pieluszke, do tego moje witaminy i uzupełnienie apteczki domowej o octenisept i plastry i to będzie tyle. Także zaraz kończę wyprawkę. Hura.
Jeszcze męża muszę zmotywować żeby na "strych" poszedł i podnosił wszystkie skarby dla malucha (czyli głównie zabawki ) i jeszcze mam w planach to pomyć i poprać póki w miarę jestem na siłach bo z tym coraz gorzej.
U mnie niestety nadal wymioty codziennie, zaczęłam jeść i pić po nocy bo wtedy nie zwracam.
W pon mam USG III trym, nie mogę się doczekać, z córką już było ładnie buzię widać mam nadzieję też już dobrze synka zobaczyć . W ogóle już mam ten etap że się doczekać nie mogę .

Co do tematu rowerów to chyba chodzi o bezpieczeństwo żeby nie spaść albo np nie wpaść w dużą dziurę żeby wstrząsu nie było, co przy naszych drogach nie jest chyba zbyt możliwe, stąd raczej niezaleca się ciężarnym jazdy na rowerze.
W zaawansowanej ciąży niewielkie "tąpnięcie" może powodować wiele problemów, znajomej noga się osunęła z krawężnika, spowodowało to (prawdopodobnie) odklejanie się łożyska, także trzeba bardzo uważać.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
marijka0085 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-06-30, 20:29   #4234
theali
Zakorzenienie

Mnie dzisiaj przyszło zamówienie apteczne, ale jeszcze parę rzeczy mam do ogarnięcia. Z największych - zamówić łóżeczko i wózek, ale to końcem lipca, jak będą widoki na powrót do siebie zamiast koczowania u teściowej. Po fotelik pojedziemy z moją mamą, bo jak już będzie używany, to głównie u niej w samochodzie. Poza tym zostaje poduszka do karmienia i tetry muszę jeszcze domówić. I chyba tyle na początek...
Stary 2021-06-30, 20:53   #4235
zwyklylogin
Rozeznanie

ojustyna ...ja korzystam ze szkoly rodzenia...moja trwa 8 tygodni...po 2 dni w tygodniu i do tego te spotkania sa dwugodzinne....pierwsza godzina to cwiczenia(oddechowe, na krocze itp) a druga to juz jakas teoria, nasze pytania, pokaz kąpieli, karmienia itp. Na kazdym spotkaniu sa tez jakies gratisy wiec mam juz np. maly sudokrem, jakies nivea na odparzenia, woreczki do mrozenia pokarmu, smoczek do 2 miesiecy, saszetki na laktacje, probke plynu lovella, jakas pieluszke Dada, emolium Dermocare krem(calkiem spory bo 100ml). Zanim zaczne kompletowac wyprawke to szkola rodzenia mnie wyposazy I do tego ta szkola jest na NFZ. Ale u mnie pierwsze dziecko wiec jestem ziolona wiec mi to bardzo pomaga...ale po 6 latach tez bym sobie pewnie wiedze odswiezyla....chociazby w szkole on line. Ja mam stacjonarnie bo zalezalo mi na pracy z lalkami ;P

ja dzis mialam szczepienie krztuścowe...wszystko ok, nic nie boli.

A co do wyprawki..polecacie jakies konkretne apteki? kupujecie w nich bo jest taniej, czy jest lepszy asortyment? Dostalyscie w ktorejs przy wyprawce jakies gratisy?
zwyklylogin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-06-30, 21:58   #4236
Askatasuna
Rozeznanie

Dobry wieczór Mamom
Widzę, że u większości z was zakupy wyprawkowe już mocno zaawansowane Ja jestem z tym zupełnie w lesie - sporo rzeczy mam po pierwszym synku, coś z ubranek obiecała koleżanka, ale i tak lista rzeczy do dokupienia spora, a zamierzam się za nią wziąć w drugiej połowie sierpnia - po urlopie
Co do roweru - ja jeżdżę rozmawiam o tym z lekarzem na każdej wizycie i na ostatniej jeszcze mi pozwolił ale moja ciąża przebiegała jak dotąd prawidłowo, a ja staram się minimalizować ryzyko - jeżdżę raz na parę dni, dystans 2-3 km maks., wybieram równe, niezatłoczone trasy, omijam dziury, wertepy, unikam jazdy w pełnym słońcu itp. W jeździe na rowerze w niepowikłanej ciąży chodzi raczej o możliwość urazu, mocnych wstrząsów, zbyt dużego wysiłku fiz. niż, że samo w sobie siedzenie na siodełku i pedałowanie jest niewłaściwe. Nie zamierzam też przesadzać albo zgrywać supermanki - jeśli tylko poczuję, że to już za wiele dla mnie, albo po jakiejkolwiek sugestii lekarza to dam sobie spokój
Askatasuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-01, 09:44   #4237
alleyezonme
Zakorzenienie

Ja właśnie wyszłam z wizyty, mała już 2kg wagi, wszystko w porządeczku. Na następnej wizycie będziemy już ustalać termin cesarki (że to już ?! Jakim cudem !?). U mnie cesarka ze względu na stan zdrowia. Mam zakaz na papierze porodu SN. Jakoś tak mnie uderzyło to dzisiaj że to przecież za chwilę (mam termin na koniec sierpnia), a ja taka nieprzygotowana

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-01, 10:03   #4238
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Zwyklylogin ja zrobiłam zakupy na Gemini

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Ja właśnie wyszłam z wizyty, mała już 2kg wagi, wszystko w porządeczku. Na następnej wizycie będziemy już ustalać termin cesarki (że to już ?! Jakim cudem !?). U mnie cesarka ze względu na stan zdrowia. Mam zakaz na papierze porodu SN. Jakoś tak mnie uderzyło to dzisiaj że to przecież za chwilę (mam termin na koniec sierpnia), a ja taka nieprzygotowana

O kurcze, jestem w szoku, że to już będziecie ustalać

Co do wózka, to my będziemy mieć używaną gondole od siostry TŻ, co do spacerówki to planujemy kupić nową, ale to zobaczymy co czas pokaże a w piątek kupujemy dostawkę

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-01, 10:08   #4239
alleyezonme
Zakorzenienie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88785280]Zwyklylogin ja zrobiłam zakupy na Gemini

O kurcze, jestem w szoku, że to już będziecie ustalać

Co do wózka, to my będziemy mieć używaną gondole od siostry TŻ, co do spacerówki to planujemy kupić nową, ale to zobaczymy co czas pokaże a w piątek kupujemy dostawkę

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Ale następna wizyta dopiero za miesiąc a że termin mam jeszcze na sierpień no to tak wychodzi. Szybko minęło

Ja też na Gemini zamawiam.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Mój starszak miał wczoraj zakończenie roku w żłobku tak mi smutno że już musimy niedługo to wspaniałe miejsce opuścić. Od sierpnia zaczynamy adaptacje w przedszkolu

Stary 2021-07-01, 11:04   #4240
Konto usunięte

Cytat:
Ale następna wizyta dopiero za miesiąc a że termin mam jeszcze na sierpień no to tak wychodzi. Szybko minęło

Ja też na Gemini zamawiam.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Mój starszak miał wczoraj zakończenie roku w żłobku tak mi smutno że już musimy niedługo to wspaniałe miejsce opuścić. Od sierpnia zaczynamy adaptacje w przedszkolu

No tak, niby miesiąc, ale zleci raz dwa, a do mnie to chyba jeszcze nie dociera

f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-01, 11:15   #4241
Michiru
Zakorzenienie

Sierpień już za pasem więc w sumie nie dziwne, że kto ma wcześniej cesarkę czy wywołanie do ustalenia będzie znał termin już niedługo. Ja się nastawiam na koniec sierpnia, jakoś nie sądzę bym donosiła do tp z tym kieratem ale może to i lepiej.
TŻ dziś pierwszy dzień w nowej pracy, ciekawe jak to wyjdzie. Ja się bujam ostatnio z problemami z brzuszkiem i innymi średniaka, chyba nasza prowokacja na nabiał to niewypał i dalej będziemy łączyć mu dietę bezmleczną i bezglutenową. Tym bardziej przeraża mnie możliwa powtórka z rozrywki przy Zuzi 🤦
Jutro będę dzwonić do Taurona w sprawie tego odczytu, może już mają.

Michiru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-01, 13:11   #4242
Konto usunięte

Michiru o to kciuki za pracę TŻ a co do problemów dietetycznych to współczuję

Dzisiaj TŻ jedzie na drugą dawkę szczepionki, a ja zamówiłam sobie poduszkę do spania, bo po dzisiejszej nocy już mi się ciężko i niewygodnie spało, także mam nadzieję, że empik ją szybko wyśle

Stary 2021-07-01, 13:45   #4243
blekitna laguna
Rozeznanie

Cytat:

O matko, ale czas leci! Jetsem w szoku
Ja od tygodnia mysle zeby w koncu spakowac torbe do porodu, ale jakos nie moge sie zebrac. W te upaly bylam totalnie bezproduktywna i robilam minumim

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
TŻ dziś pierwszy dzień w nowej pracy, ciekawe jak to wyjdzie. Ja się bujam ostatnio z problemami z brzuszkiem i innymi średniaka, chyba nasza prowokacja na nabiał to niewypał i dalej będziemy łączyć mu dietę bezmleczną i bezglutenową. Tym bardziej przeraża mnie możliwa powtórka z rozrywki przy Zuzi 🤦
Jutro będę dzwonić do Taurona w sprawie tego odczytu, może już mają.

Kciuki za tz i wspolczuje problemow brzuchowych
blekitna laguna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-01, 17:09   #4244
ojustyna
Zadomowienie

Hej zapisałam się do szkoły rodzenia, mam bezpłatną w swojej przychodni i to pod swoim blokiem więc idealnie, a przy okazji koleżankę zwerbowałam na zajęcia bo termin ma też wrześniowy ciekawa jestem czy czegoś nowego się dowiem

Stary 2021-07-01, 19:14   #4245
monissskaa
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do monissskaa GG do monissskaa

Ja też zamawiałam z Gemini , za zakupy za 320 zł dostałam dwie próbki kremu do twarzy Cetaphil.

Byłam dziś na zastrzyku z immunoglobuliny, był stres ale okazało się że nie potrzebnie sam zastrzyk w sumie nie bolał,trochę to podawanie leku ale to moment .

I odrazu pojechaliśmy w końcu popatrzeć i pomagać wózki z racji tego że mieszkam w bloku na 4 piętrze bez windy to Pani poleciła Muuvo quick 3.0 bo lekki i kompaktowy ale 2 w 1 to koszt 2500 plus nosidełko czyli liczyć 3200 ,jednak to dla nas duży wydatek ,i patrzyłam model niżej czyli 2.0 ,i jak tam szukałam dziś używek to nie ma tego dużo , a nowy można już kupić na stronie producenta za 1999 🤣 i mam dylemat ,nie wiem co robić ,nie powiem chciałabym nowy ,wiadomo czysty bez zarysowań itp ech...
Ja na wizytę pójdę dopiero po 20 lipca bo tak kończy mi się l4 ,jeśli chodzi o III prenatalne to nie wiem czy będę robić ,narazie mój lekarz nic o nich nie wspominał z resztą robił pomiary na ostatniej wizycie i wsZytsko było ok.

Odkrywam w SOBIE talenty kulinarne.!
monissskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-01, 19:39   #4246
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monissskaa Pokaż wiadomość
I odrazu pojechaliśmy w końcu popatrzeć i pomagać wózki z racji tego że mieszkam w bloku na 4 piętrze bez windy to Pani poleciła Muuvo quick 3.0 bo lekki i kompaktowy ale 2 w 1 to koszt 2500 plus nosidełko czyli liczyć 3200 ,jednak to dla nas duży wydatek ,i patrzyłam model niżej czyli 2.0 ,i jak tam szukałam dziś używek to nie ma tego dużo , a nowy można już kupić na stronie producenta za 1999 🤣 i mam dylemat ,nie wiem co robić ,nie powiem chciałabym nowy ,wiadomo czysty bez zarysowań itp ech...
Nie wiem, czy prawie 12 kilo to taki lekki, moim zdaniem dość standardowy.

A zamówienie z Gemini robiłam na ponad siedem stów (znajoma się dorzuciła, żeby za jedną przesyłką ogarnąć ) i żadnych gratisów nie było.

Stary 2021-07-01, 19:45   #4247
ojustyna
Zadomowienie

Też poluję na używkę muuvoo quick 2.0 ale nic sensownego się nie pojawia a jeśli już to cena prawie jak za nowy więc pewnie stanie jeszcze na czymś innym

Stary 2021-07-01, 20:02   #4248
kghyt
Raczkowanie

My dziś byliśmy na pierwszych zajęciach w szkole, fajna dość prowadząca taka babka z jajem, uczyliśmy się oddychać przepona.
Myślałam że trochę będzie online a tu 2 razy w tygodniu przez 8 tygodni

Stary 2021-07-01, 20:16   #4249
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kghyt Pokaż wiadomość
My dziś byliśmy na pierwszych zajęciach w szkole, fajna dość prowadząca taka babka z jajem, uczyliśmy się oddychać przepona.
Myślałam że trochę będzie online a tu 2 razy w tygodniu przez 8 tygodni

To dość intensywnie! Ja miałam pierwszą część raz w tygodniu przez sześć tygodni (pierwszych pięć online, raz stacjonarnie), a teraz weszłam w drugą część, gdzie się samodzielnie wybiera zajęcia z listy. W tym i w przyszłym tygodniu mam po jednych, potem już dwa razy na tydzień (na NFZ 2 razy w tygodniu jest dopiero po skończeniu 32 tygodni). Łącznie w lipcu 8 zajęć, wyszło mi pół na pół online i stacjonarnie. Oprócz tego mogłabym jeździć do nich na zajęcia fizyczne, ale średnio mi to pasuje - wykupiłam sobie dostęp do ćwiczeń z Izą Dembińską i staram się coś w domu robić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-07-01, 21:47   #4250
kghyt
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez theali Pokaż wiadomość
To dość intensywnie! Ja miałam pierwszą część raz w tygodniu przez sześć tygodni (pierwszych pięć online, raz stacjonarnie), a teraz weszłam w drugą część, gdzie się samodzielnie wybiera zajęcia z listy. W tym i w przyszłym tygodniu mam po jednych, potem już dwa razy na tydzień (na NFZ 2 razy w tygodniu jest dopiero po skończeniu 32 tygodni). Łącznie w lipcu 8 zajęć, wyszło mi pół na pół online i stacjonarnie. Oprócz tego mogłabym jeździć do nich na zajęcia fizyczne, ale średnio mi to pasuje - wykupiłam sobie dostęp do ćwiczeń z Izą Dembińską i staram się coś w domu robić.

Właśnie z dojazdem najgorzej, 18 to pełnia korków i 12 km jechaliśmy 40min ale trudno jakoś się przemęczymy ale harmonogram jest rzeczywiście intensywny. Za tydzień nawet ma być ktoś z filharmonii i mamy uczyć się kołysanek

Stary 2021-07-01, 22:00   #4251
zwyklylogin
Rozeznanie

kghyt ja tez chodze do szkoly we Wroc dwa razy w tygodniu przez 8 tygodni juz myslalam ze chodzimy do tej samej
Ale ja nie mialam dzis o oddychaniu...u nas do tego kazde spotkanie dwugodzinne(jedna godzina cwiczen)
ja sie ciesze ze tego tyle jest

ja teraz dumam na kolorami w pokoju dziecka....mam ogolnie szare sciany wiec juz takie zostaną...ale jakis kolor chce wprowadzic....albo zólty albo rozowy (o zgrozo...nigdy bym nie pomyslala ze pojde w standardowy roz dla dziewczynki).
Rozowy latwiejszy do dogrania roznych elementow: rolety, naklejki na sciane, dekory w polkach.
Natomiast w spadku mam juz w odcieniach żóltego tą grubszą mate na przewijak i ochraniacz na szczebelki do lozeczka(na pozniejsze miesiace). Ale dekory do polek mialyby taki bardzo zywy zółty(bo jasnego nie ma) i trudniej z roletami zoltymi....moze swiatlo przebijac................ .takie dylematy

półki (pseudopółki bo to takie male):
https://allegro.pl/oferta/polki-chmu...0-b0deebe0a414

naklejki:
zółte: https://allegro.pl/oferta/mis-krolik...00-10486417465
albo https://allegro.pl/oferta/kroliki-ba...x60-9761340115

rozowe: https://allegro.pl/oferta/naklejki-n...m-a-9639968949
albo https://allegro.pl/oferta/kroliczki-...x60-9752899099
albo https://allegro.pl/oferta/naklejka-s...r-l-8405391249
albo https://allegro.pl/oferta/naklejki-d...lon-9238845363

musze w koncu przysiasc do tej wyprawki...

Edytowane przez zwyklylogin
Czas edycji: 2021-07-01 o 22:09
Stary 2021-07-02, 05:27   #4252
kghyt
Raczkowanie

Dziś sie obudziłam o 6 tak jak zawsze tż wstawał, tylko że dziś ma wolne bo jedziemy na prenatalne. On sobie chrapie a mała chyba jogę ćwiczy w brzuchu

Cytat:
Napisane przez zwyklylogin Pokaż wiadomość
kghyt ja tez chodze do szkoly we Wroc dwa razy w tygodniu przez 8 tygodni juz myslalam ze chodzimy do tej samej
Ale ja nie mialam dzis o oddychaniu...u nas do tego kazde spotkanie dwugodzinne(jedna godzina cwiczen)

ja teraz dumam na kolorami w pokoju dziecka....mam ogolnie szare sciany wiec juz takie zostaną...ale jakis kolor chce wprowadzic....albo zólty albo rozowy (o zgrozo...nigdy bym nie pomyslala ze pojde w standardowy roz dla dziewczynki).
Rozowy latwiejszy do dogrania roznych elementow: rolety, naklejki na sciane, dekory w polkach.
Natomiast w spadku mam juz w odcieniach żóltego tą grubszą mate na przewijak i ochraniacz na szczebelki do lozeczka(na pozniejsze miesiace). Ale dekory do polek mialyby taki bardzo zywy zółty(bo jasnego nie ma) i trudniej z roletami zoltymi....moze swiatlo przebijac................ .takie dylematy

naklejki:

Chyba nie do tej samej bo dopiero wczoraj zaczął się kurs ale widać to takie standardy że tyle spotkań

Co do koloru to mi bardziej podchodzi połączenie szary-róż niż szary-żółty. Ale to może dlatego że za żółtym nie przepadam
Ale te naklejki fajny pomysł, jak chcesz popłynąć widziałam jeszcze gdzieś lampki takie na ścianę z przytłumionym światłem w jakieś tęcze czy zwierzaczki czy coś, albo dekor z Imieniem maluszka.

Stary 2021-07-02, 10:52   #4253
ojustyna
Zadomowienie

Dzień dobry, dziś wizytuje i niestety napotkałam na opóźnienie także sobie poczekam do tego mimo deszczu jest parno i ciężko się oddycha, a żeby było jeszcze sympatyczniej to dwa dni z rzędu mam problem ze spaniem a dokładniej cierpię na jego brak czego efektem jest samolot w głowie że z duszą na ramieniu jechałam autem

Od ostatniej wizyty dwa kg poszły do przodu, ale i tak jeszcze trzech mi brakuje do wyniku z pierwszego ważenia, także trzymam fason w tej ciąży

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

1600g szczęścia na USG wszystko dobrze, kręci się maluszek niesamowicie, stopy za głową lądowały więc to że główką w dół ułożony dzieciaczek to nie powód do radości bo może to się szybko zmienić przy tych figlach co widziałam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2021-07-02, 11:31   #4254
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Dzień dobry, dziś wizytuje i niestety napotkałam na opóźnienie także sobie poczekam do tego mimo deszczu jest parno i ciężko się oddycha, a żeby było jeszcze sympatyczniej to dwa dni z rzędu mam problem ze spaniem a dokładniej cierpię na jego brak czego efektem jest samolot w głowie że z duszą na ramieniu jechałam autem

Od ostatniej wizyty dwa kg poszły do przodu, ale i tak jeszcze trzech mi brakuje do wyniku z pierwszego ważenia, także trzymam fason w tej ciąży

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

1600g szczęścia na USG wszystko dobrze, kręci się maluszek niesamowicie, stopy za głową lądowały więc to że główką w dół ułożony dzieciaczek to nie powód do radości bo może to się szybko zmienić przy tych figlach co widziałam

Super

U nas jakaś taka dziwna pogoda. Burza i deszcz wiszą w powietrzu, ale jakoś nie pada. My uziemieni w domu przez sensacje średniaka. TŻ wrócił do pracy i nikt mi nie wchodzi w paradę, więc choć więcej mam na głowie to przynajmniej robię to po swojemu i wprowadzam swoje zasady, jakąś rutynę z powrotem i jakoś mi tak łatwiej niż z facetem w domu 24/7.
Weekend ma być chłodniejszy i deszczowy, więc nie wiem czy z niego skorzystamy, bo już widzę ten wyjazd gdzieś dalej, do zoo czy jakiegoś parku rozrywki, ze zwierzętami jaki mamy niedaleko, jak nas deszcz złapie i zastanawianie się jak wrócić nie mając auta ja podziękuję, na coś takiego mogę się zdecydować jadąc sama albo tylko ze starszakiem, a nie z niechodzącym wózkowym roczniakiem nie mogę się doczekać, aż kupimy wreszcie to auto

Stary 2021-07-02, 11:40   #4255
alleyezonme
Zakorzenienie

Rany ja bez auta jak bez ręki nie wyobrażam sobie już funkcjonować bez samochodu.

U nas od wczoraj pada, bez przerwy. Ale mi jest dobrze bo przynajmniej jest chłodno. Strasznie męczą mnie te upały jestem w te dni strasznie rozwalona. A jak dzisiaj chłodniej to od razu mi lepiej i działam od rana z różnymi rzeczami.

Miłego weekendu 🤩

Stary 2021-07-02, 11:55   #4256
Michiru
Zakorzenienie

Mam dziś ambitny plan złożyć zamówienie na brakujące rzeczy kosmetyczno apteczne już njest lipiec, a ja w połowie miesiąca chcę już prać ciuszki i pakować torbę i coraz mniej czasu jest.

Stary 2021-07-02, 12:03   #4257
theali
Zakorzenienie

Ja dziś poproszę o kciuki, bo mamy pod wieczór umówioną sesję ciążową (w plenerze), a pogoda i dalsza prognoza są mocno takie sobie

Edytowane przez theali
Czas edycji: 2021-07-02 o 12:28
Stary 2021-07-02, 13:27   #4258
zwyklylogin
Rozeznanie

kghyt...tak lampka przytlumiona tez musi byc zeby glownego swiatla nie palic w nocy.

My dzis jedziemy z mezem oddac oba auta to przyciemniania szyb. Stwierdzil ze wtedy sie tak nie nagrzewa w srodku i tez nie bedzie dziecku po oczach swiecic...a tych oslonek na przyssawki nie cchcial uzywac.

Macie do polecenia jakas stronke z piosenkami, muzyką dla "brzucha"? Wiecie..ja nawet zeby Jej teraz spiewac to slow nie pamietam tych kolysanek a i z melodią róznie mi idzie hehe
Stary 2021-07-02, 13:37   #4259
Askatasuna
Rozeznanie

Cytat:
Macie do polecenia jakas stronke z piosenkami, muzyką dla "brzucha"? Wiecie..ja nawet zeby Jej teraz spiewac to slow nie pamietam tych kolysanek a i z melodią róznie mi idzie hehe
Możesz sprawdzić - Karolina Gwardzik - Doula z muzyką, bardzo sympatyczna dziewczyna prowadzi warsztaty "Z muzyką od poczęcia", ma profil na Instagramie, byłam na jej warsztatach i były bardzo fajne

Pochwalę się, że wróciłam z USG III trymestru - na szczęście wszystko dobrze , bo zawsze się bardzo stresuję przed tymi badaniami... dzidziuś ma już 1200 g i jest wagowo większy o tydzień niż wskazuje wiek ciąży ;p pewnie znowu do porodu urośnie duży arbuz, jak jego starszy brat

Ach, i ruszyłam z zakupami, zaczęłam od czegoś dla siebie i sprawiłam sobie w końcu elegancką torbę do wózka. Bardzo chciałam coś, co nie wygląda jak typowa torba matki na pieluchy
Askatasuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-07-02, 14:28   #4260
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kghyt Pokaż wiadomość
Właśnie z dojazdem najgorzej, 18 to pełnia korków i 12 km jechaliśmy 40min ale trudno jakoś się przemęczymy ale harmonogram jest rzeczywiście intensywny. Za tydzień nawet ma być ktoś z filharmonii i mamy uczyć się kołysanek

Oj kochane to nasze zakorkowane miasto
O kurcze nauka kołysanek, to super sprawa

Cytat:

naklejki:

Chyba też bym szła w jakieś róże ja mam fazę na lisy, więc w to bym szła

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość

O jak super

Cytat:
Napisane przez theali Pokaż wiadomość
Ja dziś poproszę o kciuki, bo mamy pod wieczór umówioną sesję ciążową (w plenerze), a pogoda i dalsza prognoza są mocno takie sobie

Dużo kciuków

Cytat:
kghyt...tak lampka przytlumiona tez musi byc zeby glownego swiatla nie palic w nocy.

My dzis jedziemy z mezem oddac oba auta to przyciemniania szyb. Stwierdzil ze wtedy sie tak nie nagrzewa w srodku i tez nie bedzie dziecku po oczach swiecic...a tych oslonek na przyssawki nie cchcial uzywac.

Ja to puszczam mojemu muzykę z wydry z Fisher price

Cytat:
Napisane przez Askatasuna Pokaż wiadomość
Możesz sprawdzić - Karolina Gwardzik - Doula z muzyką, bardzo sympatyczna dziewczyna prowadzi warsztaty "Z muzyką od poczęcia", ma profil na Instagramie, byłam na jej warsztatach i były bardzo fajne

Pochwalę się, że wróciłam z USG III trymestru - na szczęście wszystko dobrze , bo zawsze się bardzo stresuję przed tymi badaniami... dzidziuś ma już 1200 g i jest wagowo większy o tydzień niż wskazuje wiek ciąży ;p pewnie znowu do porodu urośnie duży arbuz, jak jego starszy brat

Ach, i ruszyłam z zakupami, zaczęłam od czegoś dla siebie i sprawiłam sobie w końcu elegancką torbę do wózka. Bardzo chciałam coś, co nie wygląda jak typowa torba matki na pieluchy
O to super, że wszystko wyszło dobrze na badaniach

Ja przeglądałam FB i wpadła mi taka reklama na aliexpress (załączam zdjęcie) Załącznik 7752566

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości