![]() |
#4231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październik 2021.
Szefowa No z Twoim łożyskiem to zdecydowanie. Planujesz iść na L4? Zdrówka!
Justynka - nie panikuj! A jak masz wątpliwości - może zadzwoń do gina i pogadaj z nim? Ja w pierwszej ciąży idąc na polowkowe już czułam ruchy w miarę regularnie (pamiętam zdziwko lekarza robiącego polowkowe że za wcześnie jak na pierworodne), w drugiej się czuje niby wcześniej a pewność że to to miałam dopiero niedawno, w sunie się zorientowałam jak widziałam na usg że Mała kopnela i w tym samym momencie poczułam kopa w brzuch ![]() ![]() Jak tam dzień dziecka u was? U nas masakra, młody bez humoru nic mu się nie podoba na wszystko narzeka od rana, pokłóceni jesteśmy i sami sobie nawzajem psujemy dzień ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#4232 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |
Wtajemniczenie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88738469]Witam się z bolącym uchem i katarem. Mój mały też ma katar i kaszel, ale wywiozłam go do babci żeby w spokoju wskoczyć pod kołdrę. Podejrzewam, że wczoraj klima w aucie nas tak załatwiła, choć staram się stosować z umiarem. Jak mi nie przejdzie to będę musiała po raz kolejny przełożyć szczepienie bo jestem zapisana na czwartek.
I chyba wam nie pisałam, ale doktorek wczoraj już zagadywał, żebym może wzięła L4 i mam nakaz oszczędzania się. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Biedactwo. Ja już wychodzę na prostą. Pomogły mi inhalacje najbardziej. Nawet z samej wody pomagały na katar. Cytat:
U mnie dzień dziecka to hardcore. W firmie animacyjnej najbardziej pracowity tydzień w roku a ja siedzę z katarem, i panikuje ![]() ![]() Muszę zatrudnić przynajmniej 5 nowych osób. Meksyk w firmie... ale pozytywny. Ja lubię jak się dużo dzieje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4234 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | |
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88738469]Witam się z bolącym uchem i katarem. Mój mały też ma katar i kaszel, ale wywiozłam go do babci żeby w spokoju wskoczyć pod kołdrę. Podejrzewam, że wczoraj klima w aucie nas tak załatwiła, choć staram się stosować z umiarem. Jak mi nie przejdzie to będę musiała po raz kolejny przełożyć szczepienie bo jestem zapisana na czwartek.
I chyba wam nie pisałam, ale doktorek wczoraj już zagadywał, żebym może wzięła L4 i mam nakaz oszczędzania się. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]U mnie już powoli wychodzimy z przeziębienia ale puki się nie zaszczepienie to nie puszczam do przedszkola bo też już 3 razy musiałam przekładać a chciałabym się wyrobić przed weselem kuzynki. Cytat:
Moja córka też nie ma dzisiaj humoru ale czekamy na dziadków bo przyjda z prezentami to się pewnie lepiej jej zrobi. U mnie dzisiaj cały dzień bóle jak na @ i to dość mocne także leże i nic już nie robię....możliwe, że to skutek odstawienia z dnia na dzień magnezu i dupka ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Konto usunięte
|
I chyba wam nie pisałam, ale doktorek wczoraj już zagadywał, żebym może wzięła L4 i mam nakaz oszczędzania się. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Zdrowia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzieki za pocieszenie. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale to na to samo wyjdzie czy zaczne szukać teraz położnej czy pójde do lekarza. Wiec reczej zdecyzuje się na lekarza. Z ciekawości ja płace za wizyty 400 zł. Plus wszystkie badania prywatnie. Nie sposób dostać się nigdzie Państwowo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W tamtej ciąży też prowadziłam w luxmedzie. I zapłaciłam jedynie za ostatnie prenatalne. I raz musiałam zapłacić za wizytę u mojej lekarki bo potrzebowałam L4 (po szpitalu mi nie dali bo wypisałam się na własne żądanie), a na pakiet nie było już miejsc, za to prywatnie w tym samym gabinecie już było miejsce. ![]() Wzięłam paracetamol i ucho dało spokój. Mam nadzieję, że na dobre. Gorzej z katarem. :/ Wczoraj też zapomniałam wziąć magnez i wieczorem już brzuch twardniał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Wtajemniczenie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88738719]Ja za prowadzenie ciąży nie płacę nic. Jedynie składka na Luxmed w pracy jakieś niecałe 50 zł na miesiąc. No i w tej ciąży za Nifty zapłaciłam ponadto 2tys. I jeszcze za ostatnie prenatalne pewnie ok 300zł. Jak mi nic nie wyskoczy to to będą wszystkie koszta prowadzenia ciąży.
W tamtej ciąży też prowadziłam w luxmedzie. I zapłaciłam jedynie za ostatnie prenatalne. I raz musiałam zapłacić za wizytę u mojej lekarki bo potrzebowałam L4 (po szpitalu mi nie dali bo wypisałam się na własne żądanie), a na pakiet nie było już miejsc, za to prywatnie w tym samym gabinecie już było miejsce. ![]() Wzięłam paracetamol i ucho dało spokój. Mam nadzieję, że na dobre. Gorzej z katarem. :/ Wczoraj też zapomniałam wziąć magnez i wieczorem już brzuch twardniał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Zazdroszcze. Ja pakietu nie mam. Państwowo się nie dostaniesz. Za samo badanie na taxoplazmoze zaplaciłam 200 zł. Wizyty 400 PAPPA ze wszystkiech 600. Teraz znowu mam zrobić posiew, taxoplazmoze, morfologie i coś tam jeszcze mam na skierowaniu. Koszt to jedyne 600 zł plus wizyta 400. A odprowadzam składki z pracy i z firmy. A jak jest potrzeba, lecz się babo prywatnie. Z ciekawości zadzwoniłam do przychodni w sierpniu mieli miejsce u gina. A dzwoniłam teraz w maju 🤪🤪 Ale cóż, jak to mój mąż mówi " dzieci kosztują". Dzisiaj kupiłam w hm kolejne ubranka. Czekam na paczkę. Tak sobie nastrój poprawiłam🤪 Coś czuje, że ja na ciuszki na początku będę wydawać majątek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() Edytowane przez justynka87 Czas edycji: 2021-06-01 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Zakorzenienie
|
Ja też pakiet medicover z pracy. Wszystkie prenatalne mam w pakiecie tylko III prenatalne wraz z echem serca prywatnie 400zl. Ale w pakiecie też je mam i pójdę po prostu na dwa.
Tak to jedynie leki. W poprzedniej ciąży też wszystko na pakiet - wszelkie badania i wizyty. A teraz po amniopunkcji jak miałam przez 6tyg wizyte+usg co tydzień to jakbym miała płacić prywatnie to ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#4245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4246 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czytam ile płacisz za wszystko i jestem przerażona... Ja ostatnio poczułam kieszeń jak byłam rodzinnie u dentysty a później wizyta u ginekologa, a zapłaciłam razem 600zl. I ogólnie jak ilość wizyt się zwiększy to można zbankrutować... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mi nie mija xD i chyba tak już zostanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze jestem debilem. Zjadłam wczoraj kawałek boczku wędzonego. A przecież nie można jak jest ujemny wynik toxo. I teraz się martwię, że się zaraziłam i zaczynam panikować...
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Zakorzenienie
|
Bonnie chyba musiałabyś mieć mega pecha żeby w jednym kawałku trafić akurat na toxo
![]() Z jedzenia miałam schiza z serem plesniowym - bo jedni piszą że można, drudzy że nie można, a ja w pierwszym trym się tym obzerałam ![]() Ja mam z dnia na dzień +6kg już. Brzuch typowo ciazowy pępek zaczyna się spłycać ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#4250 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() W tym miesiącu pojdzie wiecej. Bo jak nie poczuje ruchów do jutra będe umawiać się na dodatkową wizytę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- [1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88738937]Mi nie mija xD i chyba tak już zostanie ![]() Mówisz? Ja bardzo dużo wydaje na ubrania dla siebie. I jeszcze dla córki ![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie masz badania co miesiąc, że tak dużo płacisz ? U mnie to tylko morfo i mocz. Oczywiście najwięcej było na początku ale teraz to już luz. U mnie +2 kg na razie a czuję się jakby to już było +6kg. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4254 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W tym miesiacu znowu posiew i toxo IgG, JgM, morfoligia i USG piersi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4255 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja teraz w medicover prowadzę ciążę, ale prywatnie miałabym wizyty za 200 zl, 400 to strasznie drogo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() W poprzedniej ciąży jak prowadziłam na Medicover to nie było problemów, ale też lekarka była do dupy. Oczywiście człowiek się orientuję po fakcie. Teraz jest kilka lekarzy co są dobrzy i bym chciała u nich prowadzić, ale są problemy z terminami. A na samym początku ciąży to nawet nie mogłam znaleźć wolnej wizyty do pierwszego lepszego lekarza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja miałam toxo, może faktycznie dlatego nie widziałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Wtajemniczenie
|
Chyba sama poszukam sobie i oplacę jakiś pakiet w medi lub luxmdzie. Bo z małym dzieckiem nie wyobrażam sobie ciagle chodzić prywatnie po gabinetach.
Teraz do końca ciąży już dociągne tak jak jest. O tym boczku nie wiedziałam. Serio... Szok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4260 |
Konto usunięte
|
Cieszę się ze nie jestem sama z tym „uzależnieniem” i nie tylko mi tak odwaliło
![]() U mnie 6kg na plusie i tez jedynie brzuszek większy nigdzie indziej nie widać nadal szczupła jak byłam tak jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.