![]() |
#4231 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Cyferko,
u mnie pogoda dziwna. Na niebie ciężkie i bardzo ciemne chmury, ale co chwila wyłania się niezwykle ostre słonko. Żółte liście klonów spadają intensywnie. Panowie z dmuchawami też intensywnie pracują. No i ta zabawa trwa tak od kilku dni... ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Na cmentarzu byliśmy wczoraj. Wszystko już zrobiliśmy. Dzisiaj w południe też pojadę. Zobaczę czy wszystko jest w porządku i światełka na grobach zapalę. Jutro już nie jadę. Kolejny raz wybiorę się dopiero w sobotę. Od lat tak robię. Unikam tłumów. A teraz idę troszkę domowo podziałać... Pa... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Zakorzenienie
|
Adusia dlatego dzisiaj rano pojechałam.
A potem n Dzień Zaduszny, też pojadę świtem, żeby ludzi nie było. Jutro dzieci przyjadą i pójdą na groby, ja obiecałam im pyszny obiad ![]() Udało mi się pomyślnie zamknąć miesiąc. Teraz sprawy porządkowe. Pa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() Udało nam się pozałatwiać co potrzebowaliśmy. Oj, najeździliśmy się. Byliśmy też na cmentarzu ,,bliskim" . Zostawiłam piękne, żółte chryzantemy i światełka parodniowe zapaliłam. Jutro mnie tam nie będzie, będę na cmentarzu ,,dalszym" . Kończy się dzień, za chwilę będzie ciemno i miło mi się robi na serduchu, kiedy pomyślę, że ślicznie będą świecić się znicze. Lubię cmentarze, lubię po nich spacerować. To tu , to tam się pomodlę... lubię... Adi ![]() ![]() -------------- Adi ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-10-31 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
4 pory roku i ja piąta
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Pięknej pogody Wam życzę i dużo zdrówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ![]() Nigdy niegasnącego światełka pamięci, nie tylko tego postawionego na grobie, ale i tego w sercu. ------------------ Emmi szczęśliwej drogi, ostrożności ![]() Odezwij się po powrocie. U nas wiatr hula, niebezpieczna pogoda w takie święto. Wieje porywiście i nieustająco. Muszę upomnieć dzieci, żeby czapki na głowach mieli. ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Ania ![]() ![]() Jak się macie? Fajnie, że zajrzałaś. |
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, u nas ok. Długi weekend. Dzisiaj odpoczywam i poza oboiadem nie robię nic. Przynajmnniej takie plany, chyba że mi się coś zechce robić. Mam zamiar cały dzień leniuchować z dziećmi, coś porobimy na pewno twórczego. Ale generalnie odpoczywam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 |
Zakorzenienie
|
Aniu brawo
![]() Tak, ja też mam 3 dni wolne i coś tam sobie w domku zrobię za widna. Lubię tak nigdzie się nie spieszyć i robić to co mi do głowy wpadnie ![]() Uściski, odpoczywaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Zakorzenienie
|
Cześć Adusia
![]() Wypoczęłaś w nocy? |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Buźka, Cyferuś.
![]() Dziwna ta noc była. Zasnąć jakoś nie mogłam. Punktualnie o północy (naprawdę, na sypialnianym zegarze było 00:00) przerwałam walkę z boczkami i wstałam. Poszłam do dużego pokoju, włączyłam telewizor i przez ponad dwie godziny na jakieś programy patrzyłam. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4242 |
Zakorzenienie
|
Adusia
![]() Ja poprzednie dwie noce miałam niedospane. To czas taki ,co roku to samo. |
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Ale noc minęła, jest nowy dzień i trzeba go zapalanować. Szczególnie pod względem kulinarnym. Obiecałam sobie powrót na drogę diety zupnej. Od dzisiaj żadnego zbaczania z tej ścieżki. No i znowu postaram się codziennie zamieszczać moje menu.
A więc do dzieła. 9:00 - *** 12:00 - krupnik 15:00 - rosół z makaronem 18:00 - biały barszcz z jajkiem 21:00 - pomidorowa jarska (??) Dwa wyjaśnienia. O 9:00 miała być owsianka (już wieczorem przygotowałam) ale wstałam zbyt późno i ten posiłek ominęłam. O 21:00 pomidorówka też nie jest pewna, bo to trochę późno na posiłek. Jeśli jednak poczuję pierwsze objawy hipoglikemii, to oczywiście zjem. Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-11-01 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereczko,
a co Ty na dzisiejszy rodzinny obiad zaplanowałaś? |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-11-02 o 08:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4246 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry ❤
Niby sobota. A mi się ciągle zdaje że niedziela. Brzydko dzisiaj. Zachmurzone niebo i coś kropi z nieba. |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cześć Aniu...!!
![]() Jejku, brzydko u Was. A w moich stronach niesłychana zmiana pogody. Po wczorajszym szarym dniu nie ma śladu. Słońce, słońce, słońce... Naprawdę, jest przepięknie. ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Menu na sobotę wygląda następująco: 9:00 - owsianka 12:00 - rosół drobiowy 15:00 - ogórkowa na żeberkach 18:00 - pomidorowa jarska |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Zakorzenienie
|
Adusia, u nas za to wczoraj było pięknie i słonecznie. Wprawdzie wietrznie. Ale ciepło. Ale jak by się teraz przejasnia?
Ja też myślę właśnie nad zupą. Rosół z kaczki i indyka robił się całą noc. A teraz mnie nachodzi żeby krupnik na żołądkach indyczych zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Przybiegłam zziębnięta do nas na kawkę ![]() Wiatr wcale nie ustaje. Na cmentarzu pobojowisko, wczoraj kilka drzew połamało. Jedno spadło tuż za pomnikiem dziadków MM. Na grobie u mojej babci wrzosy pofrunęły, na pozostałych pomnikach w miarę, ale też są straty, Słońce świeci, ale wiatrzysko i chłód ogromny. Obym tego spaceru zdrowiem nie przypłaciła. Ania mi też tak dziwnie z tą wolną sobotą ![]() Już go zaplanowałam, leżaczkowanie i domowe kino ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Krupnik na żołądkach musi być pyszny ![]() ---------- Adusia u Ciebie widzę zupowo wróciło ![]() Na zdrowie. Sorki ,nie odpowiedziałam Ci wczoraj... dzieci zażyczyły babkę ziemniaczaną, także to było na obiad. Zostało jeszcze trochę, to dzisiaj podsmażę Emkowi. Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-11-02 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Zakorzenienie
|
Cyferki, ojej takie straty na cmentarzu? To ogromny wiatr musiał u Was być.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
4 pory roku i ja piąta
|
Hejka
![]() Adi ![]() Annorl ![]() Cyferko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Zakorzenienie
|
Emmi wróciliście szczęśliwie, to dobrze
![]() Tak, oczywiście msza zawsze jest na cmentarzu. Na starym, środkowym są drzewa, bardzo dużo drzew, pomniki pomiędzy nimi. Mam tam 3 groby, następne 3 na nowym, bez drzew. Ania wiatr był bardzo silny i w porywach, dzisiaj tak samo. Mnie to święto nie jest potrzebne, bo zaglądam na groby raz w tygodniu, ale, tradycja, jak się jej oprzeć ![]() Co roku są wycinki drzew,cmentarz i drzewa wiekowe. ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Adusia, jak u Ciebie? Jutro odezwę się 🙋❤️ Odpoczywajcie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie częściowo słonecznie 2*C Dzisiaj Dzień Kanapki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Jak się macie? Ja spałam jak kamień, po wczorajszych spacerkach padłam. ------------- Aniu, odpoczęłaś? Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-11-03 o 08:27 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4254 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzień dobry
![]() U mnie przebija się słoneczko. Nam ranem jakiś mrozek był, albo jest. Nasza psina wparowała do domu jakby chciała się zagrzać. Ale pokręciła się i poleciała na dwór. Madame Kicia już na kocyku. Ogromnie się cieszę, że dzisiaj też jest wolne. Cyferko ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-11-03 o 08:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
babka ziemniaczana. Pyszne podlaskie jedzonko. Mniaaam... ![]() Mamy dzień kanapki? To wirtualnie zrobię i tylko sobie popatrzę. ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cyfereńko, a więc wiatr porobił u Was duże szkody. Dobrze, że padające drzewa ludzi nie poturbowały. Wczoraj w południe i ja pojechałam na cmentarz. Tam, na szczęście, wszystko w należytym porządku. Kwiaty na miejscu, a większość zniczy jeszcze ogniki miało. W trzy wypalone wstawiłam takie lampki z bateryjkami, niech świecą dłużej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Witajcie. Adusia, o przymrozek macie. Trzeba się przyzwyczajać, ja dzisiaj wyciągnęłam cieplejszą kurtkę z kapturem. -------- Gotuję krupnik, zawiozę świeżutki mamie. Mam też dla niej zajęcie ![]() Mam też dla niej orzechy włoskie, musi porozkładać do suszenia. -------- Emek przesadza z paleniem w kominku, za gorąco jak dla mnie. 22*C w chacie, ufff --------------- Emmi ![]() ![]() Miłej niedzieli w takim razie, długiej, słonecznej i widnej! |
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
masz rację, jestem tego samego zdania. Nie ma to jak własne łóżko i własna poduszka. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() Nastawiłam rosołek i chyba będzie rosołkiem, bo mięsko z naszej kurki. Rzadko się trafia, mimo, że mamy własne kury, ale trzymamy je dla jaj i dożywają do starości. Może to mięso nie jest wielkich lotów, ale taka opcja nam odpowiada a i tak w smaku rosół jest mega lepszy od mięs kupnych. Powrót mięliśmy dobry. W środku weekendu to tak jeszcze nie zaczęły się powroty. Nieustająco życzę wszystkim podróżującym bezpiecznej drogi ![]() Cyferko ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-11-03 o 09:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
Ach, rosołek to najprzedniejsza z zup. U mnie ręka w rękę ze szczawiową. Obie kocham...!! Tylko, jak już wielokrotnie opowiadałam, szczawiówka mocno szkodzi na stawy i z tego powodu robię ją tylko dwa razy do roku. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:26.